fbpx

Beste speakers

Laatste update: 15.10.19

 

Speakers test van 2019

 

Er zijn tegenwoordig heel wat keuzemogelijkheden op het gebied van speakers. Dat maakt de keuze alleen maar leuker maar tegelijk ook moeilijker. We kunnen het dan ook begrijpen wanneer je door de bomen het bos even niet meer ziet. Want welke speaker moet je nu gaan aankopen? Wij helpen jou graag op weg. Bekijk alvast onze koopgids even over speaker toestellen. Je kunt natuurlijk ook gewoon onze top 3 raadplegen. Zo blijkt dat de Edifier Studio 1280T speakers alvast een schot in de roos zijn. De speakers zijn bovendien voorzien van een handige en krachtige ingebouwde versterker. Ook wanneer je kiest voor de Bose Companion 2 Series III mag je zeker zijn van een uitstekend apparaat. Deze set speakers is ideaal als je zo nu en dan eens houdt van een goede film of TV serie.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Speakers koopgids

 

De belangrijkste punten samenvatten in een koopgids voor speakers is niet makkelijk maar we zullen het toch proberen. Je kunt kiezen uit een groot aanbod aan verschillende speakers en er zijn vele kenmerken waarop je moet letten zoals het formaat en de plaatsing, de units en de geluidskwaliteit, de verbinding, de stroomvoorziening, enzovoort. We bieden je in dit artikel nuttige informatie aan zodat je op zoek kunt gaan naar de beste speakers.

 

 

Soorten speakers

 

We zullen een onderscheid maken tussen drie grote groepen speakers namelijk hifi speakers, PC speakers en draagbare speakers. Deze groepen kunnen nog verder ingedeeld worden in kleinere subgroepen met elk hun toepassingen en voor- en nadelen.

Hifi speakers zijn de luidsprekers die je aansluit op een muziekinstallatie. Deze luidsprekers hebben meestal een uitstekende geluidskwaliteit maar zijn ook een stuk groter dan andere soorten speakers. Tegenwoordig zijn vooral de home cinema sound systems populair die beschikken over meerdere hifi speakers en een subwoofer om te zorgen voor een optimale surround sound geluidservaring. Deze sets zijn vooral handig wanneer je veel films of series kijkt. Voor muziek heb je al genoeg aan een goed paar hifi speakers met meerdere luidsprekers zoals drieweg speakers.

PC speakers zijn meestal kleiner van formaat en halen een lager volume. Deze speakers worden vooral gebruikt om op je computer aan te sluiten zodat je kunt genieten van een beter geluid tijdens het gamen of wanneer je een videogesprek aangaat met vrienden of familie. Je kunt deze speakers ook gebruiken om naar muziek te luisteren op de computer, bijvoorbeeld voor personen die van thuis uit werken.

Tenslotte zijn er ook nog draagbare speakers. Deze apparaten werken meestal op batterijen en kun je draadloos met je smartphone verbinden om muziek af te spelen. Deze speakers zijn ideaal om mee te nemen naar het strand of om voor muziek te zorgen op een plaats waar er weinig of geen stopcontacten aanwezig zijn.

 

 

Formaat en plaatsing

 

Als je hifi speakers koopt om in de woonkamer of een andere ruimte te plaatsen dan moet je rekening houden met het formaat van de speakers. Als je van plan bent om grote speakers te kopen wees dan zeker dat je over genoeg plaats beschikt om deze speakers in de ruimte te zetten. Je kunt ze eventueel ook aan de muur bevestigen maar het is dan een aanbeveling om speakers te kopen die geen te zwaar gewicht hebben, zo verminder je de kans dat de luidsprekers kunnen loskomen.

PC speakers zijn natuurlijk een stuk kleiner waardoor je weinig problemen zult hebben om ze te plaatsen. Toch zul je nog verschillen merken tussen goedkope speakers die een mindere geluidskwaliteit zullen hebben en duurdere modellen die zorgen voor een goede klank en misschien ook iets groter zullen zijn. De meeste PC speakers beschikken tegenwoordig ook over een losse subwoofer. De draagbare speakers zijn meestal klein zodat je ze makkelijk in je rugzak of je jaszak kunt meenemen.

 

 

Aantal units en geluidskwaliteit

 

Een speakerkast beschikt meestal over meerdere luidsprekers die zorgen voor een optimale geluidskwaliteit. Een drieweg speaker beschikt over drie luidsprekers die elk apart de lage, midden- en hoge tonen van het geluid produceren. Als je een eenweg speaker koopt dan worden alle tonen geproduceerd door slechts één luidspreker.

Bij de aankoop van een surround sound set kun je ook letten op het aantal speakers in de set. Dit wordt meestal aangegeven door middel van een nummer zoals 5.1 of 7.1. Het eerste cijfer doelt op het aantal speakers en het tweede cijfer op de subwoofer. Je kunt de verschillende sets met elkaar vergelijken zodat je kunt kiezen voor jouw favoriete speakers.

De geluidskwaliteit hangt vooral af van de punten die we net besproken hebben. Als je wilt genieten van een optimale klank kies dan voor drieweg speakers zodat je de verschillen tussen lage, midden- en hoge tonen beter kunt onderscheiden.

 

 

Verbinding en stroomvoorziening

 

Is het belangrijk dat je de speaker kunt meenemen op verplaatsing of wil je het op een vaste plaats installeren? Je kunt speaker aanbiedingen kopen die werken op batterijen zoals de draagbare speakers, maar de krachtige modellen moet je aansluiten op een geluidsinstallatie of versterker zodat ze van genoeg stroom voorzien worden.

Hifi speakers worden van stroom voorzien via de kabels die aangesloten worden op de geluidsinstallatie, deze kabels sturen ook het geluid door naar de speakers. Draagbare speakers gebruiken meestal een draadloze verbinding via bluetooth of NFC om muziek af te spelen. Je kunt dan je smartphone of tablet met de speaker verbinden zodat je naar je favoriete muziek kunt luisteren.

 

 

Speaker reviews – top 5

 

 

Een goed paar speakers is voor iedere muziekfan een must. Je favoriete muziek horen op een hoog volume is een bron van gelukzaligheid voor vele mensen. Om de beste speakers te kopen hebben wij verschillende topproducten vergeleken op basis van de beoordelingen. Neem een kijkje en baseer je op onze informatie om zelf de beste aankoop te maken.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

Edifier Studio 1280T

 

Deze speakers beschikken over een ingebouwde versterker en zijn door de lage prijs ook nog eens betaalbaar. Je krijgt twee actieve speakers die uitgerust zijn met een 4-inch bas driver en een gekalibreerde basreflex poort.

Je kunt zelf de bas, treble en het volume regelen op deze actieve speakers. Het toestel wordt geleverd met een afstandsbediening die beschikt over een mute functie en waarmee je het volume kunt regelen. Je kunt deze luidsprekers op verschillende apparaten aansluiten via de dubbele stereo RCA ingangen.

De kopers geven positief advies voor deze speakers aanbieding. Er zijn natuurlijk producten van betere kwaliteit maar voor deze lage prijs haal je zeker een topproduct in huis. De kwaliteit van het geluid is goed maar de afstandsbediening werkt niet perfect. Voor een koper is de aan/uitknop aan de achterzijde van de speakers een minpunt.

Het is misschien niet meteen de speaker met de laagste prijs maar toch zul je het apparaat vast en zeker in de categorie van de goedkope speakers kunnen spotten. Daardoor zou het ook wel eens één van de populairste speakers uit onze lijst kunnen worden. Laten we alvast even kijken naar de voor- en nadelen ervan.

Voordelen
Kostprijs:

je zult meteen versteld staan kijken van het mooie prijskaartje van deze speakers.

Gebruiksgemak:

de set bevat maar liefst 2 afzonderlijke actieve luidsprekers die elk voorzien zijn van een ingebouwd versterkerssysteem.

Handig in gebruik:

het is niet alleen mogelijk om helemaal handmatig het volume te regelen. Daarnaast is het ook mogelijk om zelfstandig de bas en ook de treble te regelen en eventueel te gaan instellen.

Nadelen
Matige kwaliteit:

slechts een kleine minderheid van de kopers is echter niet helemaal overtuigd van de mindere kwaliteit van het product.

Koop bij bol.com (€88.95)

 

 

 

 

Bose Companion 2 Series III

 

De Bose Companion 2 Series III zijn PC speakers die zorgen voor betere prestaties bij het bekijken van films en series of het spelen van games.

De speakers zijn uitgerust met digitale signaalverwerking die zorgt voor helder geluid bij elk volume.

Je kunt via de aux-ingang een extra apparaat aansluiten en aan de voorkant van de rechterluidspreker zit er een aansluiting voor een hoofdtelefoon en een volumeregeling. Het enige minpunt volgens de reviews is de hoge prijs van de speakers.

Voor de rest zijn de meeste kopers tevreden over de goede kwaliteit en het merendeel vindt het zijn prijs meer dan waard. De luidsprekers zijn eenvoudig om aan te sluiten en de kwaliteit van het geluid is uitstekend.

Ben je misschien dol op het spelen van computerspelletjes? Of kijk je regelmatig wel eens een film of TV serie op je laptop? Dan zijn de Bose Companion 2 Series III speakers alvast een goede aanbeveling voor jou. Ideaal wanneer je regelmatig naar een film kijkt op je computer.

Voordelen
Geluidskwaliteit:

je zult meteen kunnen genieten van een optimale en heldere geluidskwaliteit dankzij de digitale signaalverwerking.

Aux-ingang:

de speakers zijn voorzien van een handige aux-ingang zodat je er zonder problemen nog een ander extern toestel kunt op aansluiten.

Handig in gebruik:

verder is er ook een knop aanwezig waarmee je manueel het volume kunt gaan aanpassen. En is het ook nog eens mogelijk om zelfs een hoofdtelefoon op de speakers te gaan aansluiten.

Nadelen
Budget:

jammer genoeg zul je voor deze speakers wel iets meer budget hoeven te voorzien.

Koop bij bol.com (€94)

 

 

 

 

Jbl Flip 3

 

Deze draadloze speaker van JBL is verkrijgbaar in 10 verschillende kleuren en werkt via bluetooth. De ingebouwde batterij zorgt voor 10 uur lang genieten van je muziek en het toestel is gemaakt van spatwaterdicht materiaal dus een beetje regen kan geen kwaad. Naast bluetooth kun je ook een apparaat aansluiten via de 3.5 mm jack ingang.

Je kunt meerdere JBL speakers tegelijk aansluiten op je audiobron dankzij JBL connect en het is voorzien van een handsfree belfunctie om binnenkomende gesprekken te beantwoorden. Het enige die ontbreekt is een USB aansluiting om je mobiele apparaten op te kunnen laden. Je moet de batterij 3,5 uur laten opladen om het vol te krijgen.

Dit toestel werd honderden keren beoordeeld door kopers en de meeste reviews zijn ook heel positief. De gebruikers zijn tevreden over de voordelige verhouding tussen de prijs en de kwaliteit van het toestel. Door de compacte vorm kun je het makkelijk meenemen en het is ook eenvoudig in gebruik. Voor een tiental kopers is het artikel te duur en niet stevig genoeg.

Je hebt natuurlijk ook nog altijd de mogelijkheid om te kiezen voor de Jbl Flip 3 speakers. Dit is een volledig draadloze speaker die ook nog eens te verkrijgen is in maar liefst 10 leuke en aantrekkelijke kleurtjes. Het lijkt dan ook de moeite waard om de eigenschappen van het apparaat even grondig onder de loep te nemen.

Voordelen
Bluetooth:

je zult merken dat deze speaker werkt op basis van een handige Bluetooth verbinding.

Voeding:

deze speaker functioneert op basis van een bijzonder krachtige en vooral heel erg duurzame batterij. Op het moment dat de batterij helemaal is opgeladen dan kun je tot wel 10 uur lang naar je favoriete muziek luisteren.

Veiligheid:

je hoeft je helemaal geen zorgen te maken wanneer er wat lichte regen valt aangezien het toestel spatwaterdicht is.

Nadelen
Prijskaartje:

een kleine minderheid van de kopers is echter van mening dat het product veel te duur is.

Kwetsbaar:

een aantal klanten vinden dat bepaalde onderdelen van de speaker vrij kwetsbaar zijn en dus behoorlijk snel stuk gaan.

Beste Aanbod

 

 

 

 

Pioneer S-ES21-LR-K

 

Deze speakers van Pioneer zijn zuilluidsprekers en hebben een lengte van wel 91 cm. Ze hebben een vermogen van 150 watt en bereiken een geluidsniveau van 84 dB. Het zijn passieve speakers en ze hebben een zwarte kleur.

De behuizing is gemaakt van hout zodat je kunt luisteren naar een natuurlijke geluidsweergave. Het zijn 2-weg speakers die zorgen voor heldere weergave over een groot frequentiebereik. Je kunt wel niet genieten van surround sound, daarvoor moet je extra speakers toevoegen.

De twee kopers van deze speakers zijn er lovend over. De verhouding tussen de kwaliteit en de prijs van de luidsprekers is optimaal en ze hebben een modern design.

De kwaliteit van het geluid is top maar als je fan bent van stevige basgeluiden sluit je er beter nog een woofer op aan.

In je zoektocht naar de voor jou ideale speakers zul je vast en zeker ook dit product van het bekende en misschien wel het beste merk Pioneer kunnen spotten. De luidsprekers zijn maar liefst 91 cm lang en zijn afgewerkt in een mooie en tijdloze zwarte kleur. Hieronder kun je alvast een overzichtje raadplegen van alle kenmerken van het toestel.

Voordelen
Vermogen:

de luidsprekers een maximaal vermogen van maar liefst 150 Watt en kunnen hiermee met gemak een geluidsniveau gaan bereiken van ruim 84 dB.

Materiaal:

het zijn degelijke speakers die best wel tegen een stootje kunnen en waarvan de behuizing vooral bestaat uit duurzaam hout.

Nadelen
Geen surround sound:

indien je eventueel ook wenst te genieten van een aangename en intense surround sound dan zul je hiervoor nog een aantal extra luidsprekers moeten voor toevoegen.

Beste Aanbod

 

 

 

 

Logitech Z200

 

Deze multimedia speakers van Logitech zijn ideaal voor mensen die niet teveel geld willen uitgeven want ze horen bij de goedkope speakers. De luidsprekers beschikken over een controlewiel om de bas aan te passen en ook volumeregelaars.

Het apparaat is voorzien van een ingebouwde aansluiting voor een hoofdtelefoon zodat je in alle rust naar je muziek kunt luisteren zonder anderen te storen.

De luidsprekers hebben een piekvermogen van 10 watt en zijn voorzien van twee drivers per satelliet. De speakers worden geleverd met een handleiding.

Met meer dan honderd positieve reviews kun je wel zeggen dat dit een speakers aanbieding is. De kwaliteit van het geluid is uitstekend en de prijs is goedkoop. Het is een topproduct die zijn prijs waard is.

En tenslotte is er natuurlijk ook nog altijd de mogelijkheid om te gaan kiezen voor de luidsprekers van het alom bekende merk Logitech. Bovendien zul je ze vast en zeker bij de goedkope producten kunnen spotten. En dat heeft vooral te maken met het mooie en vooral betaalbare prijskaartje ervan.

Voordelen
Budget:

indien je liever niet zoveel geld wenst te spenderen aan degelijke speakers dan is dit product wel degelijk iets voor jou.

Controlewiel:

je zult merken dat de speakers voorzien zijn van een bijzonder handig controlewiel. Op die manier is het bijvoorbeeld mogelijk om zelf de bas te gaan bepalen en te regelen.

Gebruiksgemak:

daarnaast zul je vrijwel meteen kunnen vaststellen dat het ook mogelijk is om een hoofdtelefoon op de speakers aan te sluiten.

Nadelen
Matige kwaliteit:

slechts een bijzonder beperkte groep van de gebruikers is echter niet helemaal overtuigd van de kwaliteit van deze luidsprekers. Zo zou het geluid niet echt duidelijk zijn en veeleer dof klinken.

Koop bij bol.com (€35.4)

 

 

 

 

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (4 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...
DMCA.com Protection Status