3 Beste Split Unit Airco’s Test van 2022

Laatste update: 30.06.22

Deze website wordt door onze lezers ondersteund. Zodra je iets aankoopt via de linken op onze site, ontvangen wij hiervoor een kleine affiliate commissie. Kom hieronder meer over ons te weten.

 

Split Unit Airco’s – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Tegenwoordig vinden steeds meer personen de weg naar een split unit airco. Toch is het een aanrader om niet meteen het eerste het beste toestel aan te kopen maar meerdere apparaten met elkaar te vergelijken. Om het voor jou makkelijker te maken, zijn we alvast op zoek gegaan naar enkele hedendaagse topproducten. Zo zou je onder meer kunnen kiezen voor de Airco split Unit 3.5 Kw 12.000 BTU die, zoals de producttitel reeds doet vermoeden, gekenmerkt wordt door een aanzienlijk hoog koelvermogen van maar liefst 12.000 BTU. Daartegenover staat de Argoclima Ulisse Eco; een compact doch bijzonder krachtig apparaat en daardoor uitermate geschikt om in kantoren en woningen te installeren.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Split unit airco’s koopgids

 

De split unit airco’s gebruiken veel minder energie dan andere soorten airco’s en maken ook minder geluid. Vanwege deze twee belangrijke voordelen is het een aanbeveling om een split unit airco aanbieding te kopen. Toch zijn er bepaalde kenmerken waarmee je rekening moet houden als je de beste split unit airco’s wilt vinden. Denk maar aan de installatie, het geluidsniveau, het koel- en verwarmingsvermogen, het energieverbruik en eventueel ook de luchtfiltering.

Installatie

Een split unit airco moet geïnstalleerd worden door een bedrijf dat gespecialiseerd is in de installatie van airco’s. Dit bedrijf heeft een STEK certificaat nodig die aantoont dat het gekwalificeerd is om airco’s te installeren. Je kunt zelf controleren of een bepaald bedrijf over dit certificaat beschikt door het online op te zoeken op stek.nl.

Een split unit airco beschikt over twee onderdelen, één indoor unit die in de kamer wordt gemonteerd en een outdoor unit die je buiten aan de muur bevestigt of op een terras of balkon plaatst. De indoor unit zorgt voor verkoeling of verwarming van de ruimte terwijl het geluid buitenshuis geproduceerd wordt door de outdoor unit. De plaatsing van de outdoor unit hangt af van de plaats waar de indoor unit geïnstalleerd wordt.

Het is beter om de outdoor unit aan een muur te bevestigen in plaats van het op een plat dak te plaatsen. Een muur geeft namelijk minder trillingen en minder geluid door dan een plat dak.

 

Geluidsniveau

Een indoor unit is nog altijd voorzien van een ventilator die natuurlijk iets van geluid zal maken. Let op het geluidsniveau van de airco zodat je kunt bepalen of het product geschikt is voor de ruimte waar je het wilt plaatsen.

Als je van plan bent om de airco in een woonkamer of een kantoor te plaatsen dan maakt het niet veel uit of het apparaat geluid maakt. Je kunt bijvoorbeeld makkelijk een unit met een geluidsniveau van 50 dB installeren. Als je het toestel echter koopt om te installeren in de slaapkamer dan ligt dit natuurlijk anders.

De prijs van de airco speelt hierbij een grote rol. De goedkope split unit airco’s maken over het algemeen meer geluid dan een duurder model. De meeste airco’s zijn voorzien van drie standen voor de ventilator. Bij een duur product heeft de laagste stand een geluidsniveau van slechts 20 dB.

De laagste stand is echter niet altijd even geschikt om een grote ruimte vlug af te koelen. Meestal is het aangeraden om de automatische stand in te schakelen. Zo wordt de ruimte eerst op de hoogste stand afgekoeld en daarna op temperatuur gehouden met de laagste stand.

 

Koel- en verwarmingsvermogen

De bedoeling van een airco is dat het een ruimte afkoelt. Het vermogen om een bepaalde ruimte af te koelen wordt uitgedrukt in watt. Je hebt ongeveer 40 watt nodig per kubieke meter van een ruimte om het effectief te kunnen koelen. Dus hoe groter de ruimte, hoe meer vermogen je nodig hebt. Meestal wordt op de verpakking meteen aangegeven voor welke ruimte het apparaat geschikt is.

De meeste airco’s kun je tegenwoordig ook gebruiken om een ruimte te verwarmen. Sommige toestellen zijn zelfs zuiniger dan een centrale verwarming, vooral tot aan het vriespunt. In hele koude landen is een airco minder efficiënt om te verwarmen, zelfs al blijft het functioneren bij een temperatuur tot -15º Celsius.

 

Energieverbruik

Als je het energieverbruik van een airco wilt kennen dan moet je letten op de energieklasse van het apparaat. Hoe beter de energieklasse, hoe minder je zult moeten betalen aan elektriciteitskosten op het einde van de maand. De beste apparaten beschikken over een A+++ energieklasse die het minste energie verbruikt. De slechtste energieklasse is D die je gelukkig niet veel meer terugvindt.

Veel mensen denken nog altijd dat een airco zorgt voor hoge energiekosten. Niets is minder waar. Deze apparaten zijn net heel zuinig. Je kunt op twee waarden letten bij het kopen van een airco. De SEER waarde geeft aan hoe goed de airco een ruimte kan koelen en de SCOP waarde is belangrijk voor het verwarmen. Hoe hoger de waardes, hoe zuiniger het apparaat.

Luchtfiltering

Bij het vergelijken van verschillende aanbiedingen kun je opteren voor een airco die naast koelen en warmen ook de lucht kan filteren. Er zijn verschillende soorten filters mogelijk, van een basismodel die grote stofdeeltjes verwijdert tot een model met een actieve koolstoffilter die zelfs nare geurtjes verwijdert.

Andere modellen beschikken over een ionisator die schadelijke stoffen uit de lucht haalt. Luchtfiltering is een extra voordeel en zal enkel maar ten goede komen van je gezondheid. Het is dus aanbevolen om een airco met deze functie te kopen. Het product zal iets duurder zijn maar het zorgt wel voor een betere leefomgeving.

 

3 Beste Split Unit Airco’s (Reviews) van 2022

 

Een split unit airco kan in vele gevallen voordeliger zijn dan een gewone airco. Met de split unit airco scheid je de delen van de airco en plaats je enkel het stuk die de koele lucht blaast binnen in de ruimte en het andere gedeelte die veel geluid maakt buiten zodat het niet stoort. Als jij ook een split unit airco verkiest voor bij jou thuis lees dan verder om over te gaan tot het kopen van de beste split unit airco.

 

1. Airco split Unit 3.5 Kw 12.000 BTU // Windt WD35TC – Plug & Play

 

Of je met de Windt WD35TC meteen voor één van de goedkope split unit airco’s uit het rijtje kiest, valt misschien nog even af te wachten. Toch is dit apparaat de moeite waard indien je op zoek bent naar een multifunctionele voorgevulde split unit airco met een praktische plug & play installatie. Zo kun je met dit model de ruimte niet alleen koelen maar tevens ook verwarmen, ontvochtigen en zelfs ventileren wat van hem een handzame en uiterst goede split unit airco maakt.

Het apparaat bestaat daarbij uit een weerbestendige buitenunit, een eenvoudig te installeren binnenunit, een meegeleverde afstandsbediening en een instructieve handleiding zodoende de installatie tot een futiliteit te herleiden. Ondanks zijn relatief compacte formaat weet deze split unit airco een ruim koelvermogen van maar liefst 12.000 BTU te garanderen wat overeenkomt met een vermogen van zo’n 3,5 kW. Dit maakt hem uitermate geschikt om ruimtes met een oppervlakte van maximaal 101 m3 onder handen te nemen.

Zijn gebruiksgemak wordt verder aangevuld met een eenvoudige aan/ uitschakelaar, verschillende makkelijk te doorlopen vermogensstanden en een relatief laag geluidsniveau. Hoewel hij heel wat positieve kenmerken weet op te sommen, werden tot op heden nog geen reacties geplaatst.

Voordelen:
Verpakkingsinhoud:

de verpakking telt een krachtige weerbestendige buitenunit die wordt aangevuld met een bijpassende binnenunit, een afstandsbediening en een Nederlandstalige handleiding.

Koelvermogen:

hij garandeert een ruim koelvermogen van maar liefst 12.000 BTU wat overeenkomt met een vermogen van ongeveer 3,5 kW.

Multifunctioneel:

dit veelzijdige model is niet alleen in staat om de ruimte te koelen maar kan daarnaast ook verwarmen, ontvochtigen en zelfs ventileren.

Nadelen:
Prijzig:

zijn hoge prijskaartje maakt hem jammer genoeg net iets minder toegankelijk bij het grote publiek.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Argoclima Ulisse Eco Splitssysteem 3700 Watt 14000 BTU

 

 

Mag het allemaal net dat tikkeltje meer zijn dan kun je altijd nog kiezen voor deze split unit airco van Argoclima. Hij wordt gekenmerkt door een stevige vrijstaande binnenunit en een iets compactere buitenunit. Het betreft een zogenaamd “plug and play” systeem waardoor je hij na het inschakelen vrijwel meteen gebruiksklaar blijkt.

Hij biedt een maximaal vermogen aan van maar liefst 3700 Watt, aangevuld met een totaal koelvermogen van wel 14000 BTU. Je hebt hierbij de mogelijkheid om te schakelen tussen verschillende temperatuurstanden en hij is geschikt voor een ruimte van maximaal 60 m2. Indien het een ruimte met een hoge warmtelast betreft dan blijkt de maximale oppervlakte wel iets kleiner te zijn tot ongeveer 32 m2.

Ondanks het ruime vermogen wordt hij, op vlak van koelen, gekenmerkt door een jaarlijkse energieverbruik van amper 247 kWh wat hem de energieklasse A oplevert. Het geluidsniveau schommelt dan weer van 42 tot 62 dB naargelang het de buiten- of binnenunit betreft. Ook hier blijven de reacties voorlopig uit maar dat kan mogelijks te maken hebben met de hoge vraagprijs.

Voordelen
Plug and play:

dankzij het plug and play systeem verloopt de installatie makkelijk en snel. Zo hoef je hem alleen maar in te schakelen en klaar is Kees!

Vermogen:

je geniet een vermogen van maximaal zo’n 3700 Watt en een koelvermogen dat ruim 14000 BTU bedraagt.

Energieverbruik:

op vlak van koeling wordt het jaarlijkse energieverbruik op amper 247 kWh geschat. Dit maakt hem behoorlijk energiezuinig en vandaar het energielabel A.

Geluidsniveau:

het geluidsniveau varieert van minimaal 42 tot maximaal 62 dB waardoor hij bijgevolg als een vrij stille split unit airco kan worden beschouwd.

Nadelen
Prijzig:

ook hier moeten we vaststellen dat de prijs duidelijk hoger ligt dan het gemiddelde.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Trotec PAC 4600 Split Unit Airco

 

Met deze split unit airco van het bekende merk Trotec zul je niet meteen één van de meest goedkope apparaten in huis halen. Toch blijkt de koper zich daar helemaal niets van aan te trekken. Het toestel kun je makkelijk laten inbouwen en kan zonder problemen een ruimte aanpakken met een oppervlakte van 48 m2.

Verder beschikt het apparaat over maar liefst 3 ventilatiestanden waaruit je zelf kunt kiezen. Indien je dit wenst dan kun je ook gewoon opteren voor de automatische functie. Het is een krachtig apparaat dat over een bijzonder hoog koelvermogen beschikt. De luchtuitblaas gebeurt met behulp van de handige swing-functie.

Je kunt dit toestel tot 24 uur op voorhand gaan programmeren en er is ook een handige aan- en uitschakelknop voorzien. Je krijgt er bij de aankoop ook nog eens een degelijke IR afstandsbediening bij en verder is het mogelijk om de luchtfilter er uit te halen en deze schoon te maken. Kortom voor deze ene gebruiker is het echt wel een topproduct.

Wanneer je op zoek bent naar een degelijke split unit airco dan zul je vast en zeker ook dit toestel van Trotec tegenkomen. Trotec is een bekend merk en het loont dan ook de moeite om even op zoek te gaan naar wat nu precies de eigenschappen zijn van deze handige split unit airco.

Voordelen
Kracht:

het is een bijzonder krachtig apparaat dat is uitgerust met een degelijk en vrij hoog koelvermogen. Het toestel kan dus zonder problemen een ruimte met een oppervlakte van 48 m2 gaan afkoelen.

Luchtfilter:

het is mogelijk om de luchtfilter uit de split unit airco te halen. Dit maakt het makkelijker om de filter te reinigen en te onderhouden.

Gebruiksgemak:

je zult merken dat het toestel handig te bedienen is. Zo is er een aan- en uitknop voorzien net zoals meerdere ventilatiestanden. Het is ook mogelijk om de split unit airco maar liefst 24 uren van tevoren in te stellen.

Nadelen
Kostprijs:

wanneer je geïnteresseerd bent in dit apparaat dan zul je maar liever wat meer budget voorzien. Het is niet meteen één van de goedkope split unit airco toestellen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Veelgestelde vragen

 

Q1: Hoeveel kost een split unit airco?

De prijs van een split unit airco is afhankelijk van het koelvermogen dat het apparaat heeft. In een kleine ruimte zoals bijvoorbeeld een slaapkamer, is een split airco met een vermogen van 2,5 kW al voldoende. Voor een dergelijk toestel mag je qua kostprijs tussen 1250 en 1400 euro rekenen.

Wanneer je een apparaat in een middelgrote ruimte met een oppervlakte tot 120 m3 wilt installeren, heb je een toestel nodig met een vermogen van 3,5 kW en deze kost gemiddeld 1500 euro. Grote ruimtes tot 240 m3 hebben zeker een toestel met 7 kW vermogen nodig dat al snel 2000 tot 2500 euro zal kosten. In deze prijzen worden de btw en de installatiekosten bij gerekend omdat de meeste klanten het systeem laten plaatsen door een gespecialiseerde vakman.

Q2: Wat is een split unit airco?

Een split unit airco is een airconditioningssysteem dat werkt op basis van een warmtepomp en koelvloeistof. Het toestel is speciaal ontwikkeld om kleine ruimtes snel af te koelen of te verwarmen. In tegenstelling tot een gewone monobloc of een mobiele airco heeft een split unit airco twee verschillende units. De binnenunit hangt binnen in de gekozen ruimte en is door middel van een slang verbonden met de buitenunit die zich aan de buitenzijde van het huis bevindt.

De binnenunit zal warme lucht uit de ruimte halen en deze naar de buitenunit afvoeren. Een dergelijk systeem wordt bij voorkeur aan de bovenkant bijna tegen het plafond gemonteerd. Deze toestellen kunnen worden ingesteld om de blaasrichting van de koele lucht aan te passen zodat de ruimte gelijkmatig op de gewenste temperatuur wordt gebracht. De meeste apparaten kunnen trouwens ook warme lucht blazen waardoor ze een goed alternatief zijn voor centrale verwarming.

 

 Q3: Hoeveel kost het om een split unit airco te installeren?

Wanneer je een split unit airco aankoopt, is het beter om meteen te kiezen voor de montageservice omdat je veel goedkoper zult worden bediend. De speciaalzaken werken meestal samen met vakmannen of ze hebben specialisten in dienst die de airconditioningsystemen bij de klanten gaan installeren. Zo ben je meteen verzekerd van een feilloze installatie en je hebt er ook nog garantie bovenop. Wanneer je zelf een installateur in dienst neemt voor de montage van je airconditioningsysteem mag je op een prijskaartje rekenen van gemiddeld 500 euro.

 

Q4: Hoe werkt een split unit airco?

Een split unit airco is een warmtepompsysteem dat net zoals een koelkast op basis van koelvloeistof werkt. De binnenunit die aan de binnenkant van de woning is geïnstalleerd, onttrekt warme lucht uit de kamer en loodst die via de buitenunit naar de open lucht. De binnenunit is trouwens voorzien van een ventilator die de warme lucht naar een warmtewisselaar brengt. Dit is een soort leiding waarin zich koelvloeistof bevindt met een temperatuur tussen 6 en 8 graden.

Wanneer de koelvloeistof in contact komt met de warme lucht zal deze de vloeistof opwarmen en omzetten in gas. Op die manier blijft er enkel koele lucht over die vervolgens terug de kamer wordt in gestuurd om de ruimte tot de gewenste temperatuur af te koelen. Een compressor zal het warme gas naar de condensor in de buitenunit voeren waar het, door aanraking met de buitenlucht, wordt gecondenseerd en terug in koelvloeistof wordt omgezet. De koelvloeistof stroomt vervolgens terug naar de binnenunit en het proces herhaalt zich.

 

 

» Herbekijk producten van de afgelopen jaren

Producten van de afgelopen jaren

 

 

Airconditioning wand model LG-PC09SQ-SET 2,5kW Standaard Plus

 

Ben je op zoek naar een handige split unit airco om in te bouwen? Dan loont het de moeite om dit apparaat van LG even grondig te onderzoeken. Echter wordt wel aangeraden om de installatie over te laten aan een erkend installateur. Dit bespaart je bovendien ook een hele hoop werk en gedoe.

Het is een unieke split unit airco die gekenmerkt wordt door een bijzonder krachtig vermogen dat makkelijk 3500 Watt kan bereiken. Dit stelt het apparaat in staat om ruimtes met een maximale oppervlakte van 35 m2 af te koelen. Ondanks de enorme kracht van het apparaat hoef je je geen zorgen te maken over het energieverbruik en het geluidsniveau. Met een geluidsniveau van amper 48 dB en een energielabel A++ werkt dit apparaat niet alleen stil maar is het ook bijzonder zuinig.

Deze split unit airco is verder ook uitgerust met een instelbare luchtuitlaat, een praktische aan- en uitschakelaar en een handig indicatielampje. Bij de levering horen ook een goed werkende afstandsbediening en de mogelijkheid om een app te downloaden en de airco vanop afstand te bedienen. De hoge prijs zou mogelijks een verklaring kunnen zijn voor het gebrek aan reviews.

LG staat bekend omwille van z’n kwaliteit en duurzaamheid en heeft dan ook al heel wat unieke toestellen op de markt gebracht. Zo zou je kunnen kiezen voor deze degelijke split unit airco die je makkelijk en probleemloos kunt laten inbouwen. Ben je benieuwd naar de verdere mogelijkheden? Aarzel dan niet langer en lees vooral even verder.

Voordelen
Vermogen:

het is een krachtig apparaat waarbij de motor probleemloos een vermogen van maar liefst 3500 Watt kan bereiken.

Energiezuinig:

je zult het misschien niet meteen verwachten maar toch gaat deze split unit airco bijzonder energiezuinig te werk. Vandaar ook het energielabel A++.

Geluidsniveau:

met een maximaal geluidsniveau van amper 48 dB werkt deze split unit airco ook nog eens zo goed als geluidloos.

Handig in gebruik:

het apparaat is niet alleen voorzien van een praktische aan- en uitschakelaar maar is ook voorzien van een indicatielampje en de mogelijkheid om de luchtuitlaat eigenhandig te regelen.

Nadelen
Prijzig:

jammer genoeg zul je toch wel iets meer budget moeten voorzien indien je interesse hebt om deze split unit airco aan te kopen.

 

 

MaxxHome Split airco 12000btu A+++ met afstandsbediening

 

Mag het toch allemaal net dat tikkeltje meer zijn dan zou je altijd nog kunnen kiezen voor deze unieke split unit airco van MaxxHome. Met een bijzonder krachtig vermogen van wel 3500 Watt is het mogelijk om ruimtes met een totale oppervlakte van 60 m2 aan te pakken. Ondanks het enorme vermogen, behoort deze split unit airco echter tot de energiezuinige apparaten. Vandaar ook het energielabel A+++ en een mogelijke verklaring voor de hoge prijs.

Deze handige split unit airco is niet alleen verrijdbaar maar kun je ook laten inbouwen. Laat dit bij voorkeur doen door een erkend installateur. Verder geniet je de mogelijkheid om de luchtuitlaat en de thermostaat zelf in te stellen en kun je gebruik maken van de handige aan- en uitschakelaar en het indicatielampje.

Bij de levering wordt bovendien niet alleen de split unit airco meegeleverd maar krijg je steevast ook een praktische afstandsbediening toegewezen. Ideaal om de airco vanop een afstand te bedienen. Jammer genoeg werden er nog geen reviews geplaatst. Dit heeft mogelijks te maken met de hoge prijs of misschien vinden klanten het toestel, met een geluidsniveau van 58 dB, iets te luid.

Door te kiezen voor de MaxxHome split unit airco kies je voor een bijzonder krachtig apparaat dat moeiteloos een wattage van 3500 bereikt. Dit maakt het mogelijk oppervlaktes van maximaal 60 m2 probleemloos op temperatuur te houden. Het loont alvast de moeite om de voor- en nadelen even grondig te bekijken.

Voordelen
Energielabel:

ondanks het enorme vermogen, wordt deze split unit airco gekenmerkt door een energielabel A+++ en is dus bijgevolg bijzonder zuinig.

Montage:

het is mogelijk om de split unit airco staand te gebruiken daar deze ook verrijdbaar is. Echter behoort ook wandmontage tot de mogelijkheden.

Handig in gebruik:

het is niet alleen mogelijk om de thermostaat naar eigen wensen te gaan instellen maar ook de luchtuitlaat kun je makkelijk regelen. Er is ook een aan- en uitschakelaar voorzien net zoals een indicatielampje.

Toebehoren:

de levering omvat trouwens ook een handige afstandsbediening.

Nadelen
Prijzig:

indien er toch een klein puntje van kritiek mag worden vermeld dan zou dit te maken kunnen hebben met het hogere prijskaartje.

 

 

Universele airco afstandsbediening Seki air voor split unit airco’s

 

Ben je reeds in het bezit van een degelijke split unit airco of ben je van plan om er eentje aan te kopen? Dan is een bijbehorende afstandsbediening altijd een pluspunt. Deze praktische universele afstandsbediening, jou aangeboden door Aircondition, is niet alleen kwalitatief maar ook betaalbaar. Ideaal ook indien je over een beperkter budget mocht beschikken.

Het grote voordeel van dit apparaat is dat het product voorzien is van een handige zoekfunctie. Daardoor wordt het programmeren meteen een pak eenvoudiger. Of je reeds over een split unit airco beschikt of er eentje aankoopt, deze universele afstandsbediening werkt altijd. Echter is het product minder ideaal om te gebruiken in combinatie met portable airco toestellen.

Klanten reageren bijzonder positief wat betreft de kwaliteit en de gebruiksvriendelijkheid van het product. Het product wordt dan ook unaniem beloond met een maximum score van maar liefst 5 sterren. De moeite waard om het even te bekijken.

We merken dat split unit airco’s steeds populairder worden. De nieuwsgierigheid bij de meeste kopers is dan ook gewekt. De meeste split unit airco toestellen worden geleverd inclusief een degelijke afstandsbediening. Indien dit echter niet het geval is dan kun je altijd nog deze unieke afstandsbediening aankopen die speciaal ontworpen is voor split unit airco’s.

Voordelen
Universeel:

doordat het hier om een universele afstandsbediening gaat, kun je dit product zowel met oude alsook recente split unit airco’s gebruiken.

Prijskaartje:

je hoeft je geen zorgen te maken wat betreft de prijs, aangezien deze hartstikke goed meevalt.

Zoekfunctie:

de split unit airco beschikt over een handige zoekfunctie die het programmeren niet alleen sneller maar ook eenvoudiger laat verlopen.

Nadelen
Geen portable airco:

houd er wel rekening mee dat je dergelijke afstandsbediening niet kunt gebruiken indien je over een portable airco beschikt.

 

 

Mitsubishi Airco SRK/SRC 2,5KW Split Unit Airco

 

Deze airco van Mitsubishi verbruikt weinig energie en ligt in energieklasse A++. Je kunt dit toestel het ganse jaar gebruiken om binnen in je huis een perfecte temperatuur te behouden. Het apparaat is uitgerust met een inverter warmtepomp om de ruimte te verkoelen of te verwarmen maar ook om te ventileren of te ontvochtigen.

De set bestaat uit een binnen- en buitenunit en wordt geleverd met een infrarood afstandsbediening. Het product heeft een koelcapaciteit van 2500 watt en is geschikt voor ruimtes tot 83 m3, afhankelijk van de isolering van deze ruimtes.

Ook hier heeft slechts één koper tot nu toe een beoordeling geschreven maar ook deze persoon is tevreden. De kwaliteit van het toestel is top en het koelt de ruimte goed af. De afstandsbediening is handig en de binnenunit heeft een aantrekkelijk design.

Voor deze split unit airco van Mitsubishi Heavy Industries zul je toch een iets groter budget hoeven te voorzien want het is niet meteen het model met de laagste prijs. Toch merken we dat de koper die dit product aangeschaft heeft, er wel helemaal tevreden mee is. Laten we dus even een grondig onderzoek doen naar de voor- en nadelen van dit apparaat.

Voordelen
Energielabel:

dit toestel is in het bezit van een energielabel A++. Dit wil dus zeggen dat het apparaat bijzonder energiezuinig werkt.

Handig in gebruik:

het apparaat is voorzien van een inverter warmtepomp. Dit maakt het mogelijk om de ruimte te verwarmen, af te koelen of zelfs te ontvochtigen.

Nadelen
Prijskaartje:

de koper is helemaal overtuigd van de kwaliteit en de voordelen van dit apparaat. Toch vrezen wij dat sommige gebruikers de hoge prijs misschien wel eens als een struikelblok zouden durven zien.

 

 

LG Standard Plus PC09SQ.NSJ 2,5KW Split Unit airco

 

Ben je op zoek naar een degelijke en krachtige split unit airco? Dan kun je misschien alvast even dit apparaat van het bekende merk LG bekijken. Het is niet meteen één van de goedkope split unit airco’s, maar toch lijken de kopers zich daar tot op heden niet meteen aan te storen.

Je kunt deze split unit airco makkelijk inbouwen, maar toch wordt er aangeraden om dit door een erkend installateur te latne doen. Het is een krachtig apparaat dat makkelijk een ruimte met een oppervlakte van 35 m2 kan verkoelen of verwarmen. Ondanks het enorme vermogen, zul je merken dat het toestel bijzonder weinig energie verbruikt. Vandaar ook het erkende label dat het tot de energieklasse A++ behoort. Je kunt deze split unit airco van op afstand bedienen dankzij de meegeleverde infrarood afstandsbediening.

Tot op heden zijn er nog maar 2 kopers die een online review hebben geplaatst bij dit toestel. De gebruikers zijn het er duidelijk unaniem over eens dat het om een toestel van uitstekende kwaliteit gaat. Eén enkele klant vermeldt bovendien ook dat het apparaat zo goed als geluidloos werkt.

Het is niet altijd makkelijk om te weten wat nu precies een goede split unit airco is en wat niet. Deze kopers lijken alvast overtuigd te zijn van de kwaliteiten en de voordelen ervan. Dit apparaat zorgt niet alleen voor een verbeterde luchtkwaliteit maar je zult merken dat het toestel ook amper geluid maakt. En dat kunnen de klanten duidelijk waarderen.

Voordelen
Energiezuinig:

ondanks de kracht waarmee het toestel werkt, is het toch voorzien van het energielabel A++.

Gebruiksgemak:

het is een handig apparaat dat wordt geleverd met een duurzame afstandsbediening. Zo kun je de split unit airco gewoon vanuit je sofa inschakelen of uitschakelen.

Handig in gebruik:

je kunt de split unit airco makkelijk laten inbouwen. Het is een krachtig toestel met een groot vermogen. Daardoor kan het probleemloos een ruimte met een oppervlakte van 35 m2 aanpakken.

Nadelen

We merken dat er momenteel nog geen negatieve reacties bij deze split unit airco zijn geplaatst. De kopers zijn werkelijk tevreden met hun aankoop en raden het toestel dan ook meteen aan iedereen aan.

 

 

Qlima SC 3431

 

Deze split unit airco van Qlima kun je gebruiken om ruimtes tot 80 m³ te verwarmen of te koelen. Het display van het toestel kun je dimmen zodat je ‘s nachts ook geen last hebt van teveel licht. De installatie van dit apparaat is eenvoudig doordat er al voor vier meter aan flexibele leidingen zijn voorgemonteerd aan de unit van de airco.

Dit toestel brengt de ruimte in een vlug tempo op de gewenste temperatuur en schakelt daarna over naar een lager werkingsniveau om de temperatuur constant te houden. Zo verbruikt dit apparaat minder energie dan de conventionele modellen. De warmtepomp kun je in de zomer gebruiken om de binnenlucht te verkoelen en in de winter om de lucht te verwarmen.

Op dit moment staat er slechts één review online voor dit toestel maar de koper geeft positief advies. Ze hebben de airco zelf kunnen installeren en het werkt perfect. Het apparaat is eenvoudig in gebruik en heeft een uitstekende prijs- en kwaliteitverhouding.

Met een split unit airco kun je enkel en alleen het apparaat dat de koele lucht verplaatst, in de kamer plaatsen. Het andere deel van de airco dat iets teveel lawaai maakt, kun je dan buiten plaatsen. Dit model van Qlima is misschien niet meteen het goedkoopste maar toch blijkt de koper daar helemaal geen probleem mee te hebben. Voor hem is Qlima veruit het beste merk.

Voordelen
Capaciteit:

deze split unit airco is geschikt om in ruimtes te plaatsen tot 80 m3. Je kunt de volledige ruimte verwarmen of afkoelen.

Display:

het toestel is voorzien van een display waarop je alles kunt aflezen. ’s Nachts is het display verlicht maar het is mogelijk om het licht te dimmen zodat je er niet teveel last van hebt.

Gebruiksvriendelijk:

eenmaal de ruimte de gewenste temperatuur bereikt heeft, schakelt het toestel automatisch over naar een iets lager werkingsniveau. Zo blijft de temperatuur constant. Dankzij het energielabel A weet je dat het toestel energiezuinig werkt.

Nadelen

De koper is werkelijk helemaal tevreden over deze split unit airco en voor hem of haar zijn er geen minpunten aan te ontdekken. Dit maakt het voor ons extra moeilijk om je advies te geven over eventuele nadelen.

 

 

Galanz AUS-18

 

De split unit airco van Galanz zorgt voor een perfect binnenklimaat. Naast koelen en verwarmen kun je er ook ruimtes mee ventileren en ontvochtigen.

Het apparaat is geschikt voor ruimtes tot 68 m2 en heeft het energielabel A+ gekregen. Het heeft een krachtig vermogen van 2400 Watt en een geluidsniveau van 38 dB.

Twee kopers hebben deze split unit airco aanbieding beoordeeld en geven er goed advies over. Het apparaat maakt weinig geluid en is krachtig genoeg om de ruimte vlug af te koelen.

De kwaliteit van het product is top en de prijs is voor de gebruikers ook aanvaardbaar. Beide kopers raden dit product aan.

In vergelijking met de voorgaande producten, is deze split unit airco net een tikkeltje goedkoper. Daardoor zou het apparaat misschien wel eens tot de populairste split unit airco toestellen uit onze lijst kunnen behoren. Dit model is trouwens afkomstig van het bekende merk Galanz.

Voordelen
Capaciteit:

met deze split unit airco kun je ruimtes tot 68 m2 gaan koelen of verwarmen. Verder is het ook mogelijk om de ruimte te ventileren of zelfs ontvochtigen.

Energiezuinig:

je hoeft helemaal geen schrik te hebben want dit apparaat is bijzonder energiezuinig. Dit wordt ook extra bevestigd dankzij het energielabel A+.

Prijs-kwaliteitverhouding:

als we naar de reacties van de kopers gaan kijken, dan merken we dat beide gebruikers echt wel vinden dat de kwaliteiten en de voordelen in verhouding staan met het apparaat.

Nadelen
Prijskaartje:

ondanks het feit dat beide kopers helemaal tevreden zijn en er voor hen geen nadelen zijn, verwachten wij dat sommige gebruikers de hoge prijs als een struikelblok zullen zien.

 

 

Soler & Palau Meteor-EC

 

Indien je nog steeds op zoek bent naar een degelijke split unit airco dan loont het vast en zeker de moeite om even dit product te bekijken. Deze split unit airco is afkomstig van het bekende merk Soler & Palau en heeft een zeer positief advies gekregen van de koper.

Je zult dit product zonder twijfel tussen de krachtige split unit airco apparaten kunnen vinden. Het toestel is voorzien van een motor die over een maximaal vermogen van maar liefst 2200 Watt beschikt en daardoor probleemloos middelgrote ruimtes kan verkoelen. Het toestel is maar liefst 435 mm breed, 205 mm diep en 432 mm hoog. Het is dus vrij compact maar toch behoorlijk krachtig.

Op dit moment stellen we vast dat er nog maar één enkele beoordeling bij dit product is geplaatst. Toch is de koper helemaal te vinden voor dit apparaat. Zo is de gebruiker niet alleen tevreden over de uitstekende kwaliteit maar ook over het prijskaartje ervan en de gebruiksvriendelijkheid van het toestel. Het werkt namelijk volledig elektrisch.

Het is belangrijk om even verschillende split unit airco toestellen te bekijken alvorens je er ook effectief eentje besluit aan te kopen. Wij willen jou alvast helpen door een opsomming te maken van de voordelen en de nadelen van deze handige split unit airco.

Voordelen
Elektrisch:

je zult merken dat deze split unit airco volledig elektrisch werkt en dus draadloos is. Daardoor hoef je niet steeds op zoek te gaan naar een stopcontact en heb je iets meer bewegingsvrijheid.

Vermogen:

het is een krachtig apparaat dat over een ruim vermogen beschikt van maar liefst 2200 Watt. Je zult het dus zeker tussen de krachtige split unit airco toestellen kunnen vinden.

Gebruiksgemak:

doordat het toestel vrij compact is en weinig weegt, kun je het ook makkelijk van de ene naar de andere ruimte verplaatsen.

Nadelen

De koper is duidelijk helemaal enthousiast over deze unieke split unit airco. Het is een compact maar krachtig toestel dat middelgrote ruimtes probleemloos aankan. Dit maakt het voor ons natuurlijk niet eenvoudig om jou advies te geven over mogelijke nadelen ervan.

 

 

Qlima SC 3425

 

De Qlima SC 3425 is vergelijkbaar met de SC 3431. Het apparaat kan ruimtes tot 65 m3 koelen en verwarmen en het display is dimbaar zodat je ‘s nachts geen last hebt van teveel licht. Het toestel kun je zelf eenvoudig installeren dankzij de spanner snelkoppeling en de voorgemonteerde flexibele leidingen.

Net zoals het eerste toestel in onze lijst brengt deze airco de ruimte heel snel op de gewenste temperatuur en schakelt het daarna over naar een lager niveau om de temperatuur constant te houden. Dit product levert 4 kW warmte voor slechts 1 kW stroom, op deze manier bespaar je energiekosten.

De review die online staat laat er geen twijfel over bestaan. De koper van dit product is heel tevreden over de aankoop. De kwaliteit van deze airco is top en het is zijn geld meer dan waard.

Net zoals het eerste apparaat is ook deze split unit airco afkomstig van het bekende merk Qlima. Dit doet ons vermoeden alleen maar bevestigd zien dat het misschien niet alleen het beste merk maar ook veruit één van de populairste merken zal zijn. Bekijk hieronder even met ons de sterke punten van het apparaat en de eventuele zwakke punten ervan.

Voordelen
Oppervlakte:

met deze split unit airco kun je ruimtes tot en met 65 m3 gaan koelen en verwarmen.

Scherm:

het toestel is voorzien van een verlicht display. Toch is het mogelijk om het licht van het display ’s nachts te dimmen zodat je niet gestoord wordt tijdens het slapen.

Nadelen
Kostenplaatje:

ook hier vermoeden wij dat de prijs voor sommige kopers misschien iets aan de hoge kant ligt.

 

 

Olimpia Nexya S4E inverter 18 Split Unit Airco 5.3kW

 

Met deze split unit airco van het al dan niet bekende merk Olimpia Splendid mag je zeker zijn van een krachtig en energiezuinig apparaat. Zo is het toestel gezegend met de energieklasse A+++ waardoor je dus heel wat stroom zult kunnen besparen.

Het is een krachtige split unit airco die ervoor zorgt dat de juiste temperatuur bereikt wordt, in eender welke ruimte. Met een maximaal vermogen van maar liefst 5,3 kW is dit apparaat makkelijk inzetbaar in ruimtes met een totale oppervlakte van wel 60 m2. Dankzij zijn compacte formaat hoef je helemaal niet zoveel ruimte te voorzien om het toestel te installeren.

Je kunt het toestel makkelijk vanop een afstand bedienen door middel van de daarvoor voorziene app. Echter wordt er bij de levering ook een afstandsbediening meegegeven. Jammer genoeg zijn er nog geen online beoordelingen bij dit product geplaatst. Het is mogelijk dat het hoge prijskaartje daar misschien wel voor iets tussen zit.

Met deze handige split unit airco kun je om het even welke ruimte gaan verwarmen of verkoelen. Het is het ideale apparaat om het hele jaar door te gebruiken. Ondanks de kracht verbruikt het echter bijzonder weinig energie. Indien je benieuwd bent naar de verdere voordelen, kun je altijd het overzichtje hieronder even raadplegen.

Voordelen
Vermogen:

het toestel beschikt over een totaal vermogen van wel 5,3 kW waardoor het zonder problemen een ruimte met een oppervlakte van wel 60 m2 kan verwarmen of juist gaan verkoelen.

Energieklasse:

het apparaat behoort tot de energieklasse A+++ en verbruikt daardoor bijzonder weinig stroom. Wat altijd een pluspunt is.

Gebruiksgemak:

het apparaat wordt geleverd met een bijzonder praktische afstandsbediening. Uiteraard kun je deze split unit airco ook bedienen door gebruik te maken van de bijbehorende app.

Nadelen
Prijskaartje:

wanneer je besluit om deze split unit airco aan te kopen, dan zul je er echter wel rekening moeten mee houden dat je maar beter wat extra budget voorziet.

 

 

Mitsubishi SRK/SRC 20 ZS-W 2KW Split Unit Airco

 

Voor mensen die op zoek zijn naar goedkope split unit airco’s is dit product het meeste aan te raden. Met de standaard inverter warmtepomp kun je gans het jaar door de ruimte van je keuze verwarmen of afkoelen maar ook ventileren of ontvochtigen. Het enige verschil met de andere Mitsubishi airco is de koelcapaciteit die met 2000 Watt iets lager ligt.

De airco is geschikt voor ruimtes tot 67 m3 afhankelijk van de isolatie van deze ruimtes en wordt geleverd met een infrarood afstandsbediening om het makkelijk te besturen. Dit product laat je het best installeren door een professionele monteur.

De lagere prijs is een groot pluspunt voor de kopers en ze zijn nog altijd tevreden over de kwaliteit die ze ervoor terugkrijgen. De airco werkt perfect, de afstandsbediening is handig en de units maken weinig geluid.

Deze split unit airco is afkomstig van het merk Mitsubishi Heavy Industries net zoals één van de voorgaande producten uit onze lijst. Het is niet meteen het duurste model maar ook zeker niet één van de goedkope split unit airco toestellen. Daarom is het verstandig om eerst de voor- en nadelen van het product eens grondig onder de loep te nemen.

Voordelen
Standaard inverter warmtepomp:

dankzij dit systeem is het mogelijk om te ruimte heel snel af te koelen of te verwarmen. Je kunt ook kiezen om te ventileren of te ontvochtigen.

Gebruiksvriendelijk:

het ideaal voor ruimtes tot 27 m2 en beschikt over het energielabel A++.

Nadelen
Exclusief installatiemateriaal:

je kunt het product bij je thuis laten leveren maar dan moet je er wel voor zorgen dat je alle installatiematerialen ook nog eens apart gaat bestellen.

 

 

» Verberg voorgaande informatie

Laat een reactie achter

23 COMMENTAIRES

Annie Rohloff

March 30, 2021 at 7:31 pm

Beste ?
Wat kunt u mij vertellen over split unit airco van Tosot 3.5 kw
Is voor slaakaner

Reply
10top Team

March 31, 2021 at 9:15 pm

Hoi Annie,

Bedoel je de Trotec PAC 4600 split unit airco. (Het derde product uit het lijstje.)
Of heb je het toch over een ander apparaat?

Met vriendelijke groet,
het 10toptest.nl team

Reply
Wpm Timmermans

March 9, 2021 at 2:51 pm

Gree de grootste fabrikant van airco staat er nooit bij hoe kan dat ?

Reply
10top Team

March 9, 2021 at 4:20 pm

Hoi Wpm,

Bedankt voor de reactie op de tekst over split unit airco’s.
Bij het maken van een selectie baseren we ons op verschillende aspecten zoals onder andere prijs-kwaliteit, gebruiksgemak en klantervaringen.
Aangezien de markt dagelijks verandert, kunnen er ook heel wat veranderingen in onze selectie sluipen waardoor we de pagina’s regelmatig een update geven.

Met vriendelijke groet,
het 10toptest.nl team

Reply
Stéphane Michaux

December 20, 2020 at 5:10 pm

Dank u voor uw samenvatting.
u schrijft bij de Trotec Pac “Het toestel kun je makkelijk laten inbouwen”, terwijl ik dacht dat dit een mobiele split-unit airco was die je niet hoefde te laten inbouwen. Vandaar de vraag: moet deze ingebouwd worden door een erkend bedrijf of kan ik deze kant en klaar kopen en zelf plaatsen? Daarnaast: welke airco raden jullie aan qua maximaal koelvermogen en onderhoud, als het gaat tussen de Trotec Pac en de Argoclima Ullise?

Reply
10top Team

December 21, 2020 at 10:02 pm

Hoi Stéphane,

Bedankt voor de interesse in de tekst over split unit airco’s.

Wat betreft het Trotec apparaat, is het de bedoeling om dit aan de wand te installeren. (Je kunt hem eventueel in een kastje of ander meubelstuk inbouwen om zo uit het zicht te plaatsen maar is geen verplichting.)
Je kunt hem dan ook kant en klaar in de winkel aankopen alhoewel voor de installatie aanbevolen wordt om een beroep te doen op een erkend installateur. (Is geen verplichting)

Met betrekking tot het tweede deel van je vraag, hebben we de beide apparaten even grondig bekeken en kunnen we stellen dat de Trotec (uit dit lijstje) een betere aanbeveling blijkt. Dergelijk apparaat kent een bijzonder ruim koelvermogen van 14500 BTU en beschikt over een uitneembare filter die je eenvoudig kunt schoonmaken/ vervangen.

Met vriendelijke groet,
het 10toptest.nl team

Reply
Paul

July 20, 2020 at 6:44 pm

Heeft iemand ervaring met een Tosot 2,5 kw airco?

Reply
Roel

September 19, 2020 at 10:36 pm

Top apparaat maar voor 30 euro meer kan je beter de 3.5 kw pakken.

Reply
10top Team

July 22, 2020 at 6:59 am

Hoi Paul,

Wij proberen steeds een selectie te maken van enkele topproducten en houden daarbij ook rekening met de beoordeling van klanten.

Als de Tosot airco momenteel niet in dit lijste vermeld staat, dan wil dat uiteraard niet zeggen dat het een slecht apparaat is.

Wij kunnen jou alvast aanbevelen om even polshoogte te nemen tussen de online reviews van klanten. Op die manier kom je te weten hoe andere gebruikers erover denken en of hij aan te raden is.

Indien nog verdere vragen, kun je uiteraard altijd mailen.

Vriendelijke groet

Reply
KvH

July 9, 2020 at 4:05 pm

Het enige kwalitatief betrouwbare A merk dat er tussen staat is Mitsubishi.
De rest zou ik lekker in de winkel laten staan

Reply
10top Team

July 10, 2020 at 5:51 pm

Hoi KvH,

Bedankt voor de eerlijke reactie.
Uiteraard zullen er altijd voor- en tegenstanders zijn bij de producten.
We proberen daarom steeds een zo goed mogelijke selectie te maken, die na verloop van tijd ook kan veranderen.

Met vriendelijke groet,

Reply
Kris

May 29, 2020 at 5:01 pm

Geen toestel van Daiking? Nochtans lokale producent (in Vlaanderen gemaakt) met heel goede referenties.

Reply
10top Team

May 29, 2020 at 10:42 pm

Hoi Kris,

Bedankt voor de reactie op het artikel van de “Split unit airco’s”.

Daikin is ook zeker één van de topproducten en er zullen er misschien nog wel meer zijn.

Wij proberen echter steevast op zoek te gaan naar een selectie van 5 topproducten. Daarbij houden we rekening met verschillende factoren zoals de kwaliteit, de duurzaamheid maar ook de algemene beoordeling van klanten.

Stel dat we 2 producten vinden met een evenwaardige kwaliteit en duurzaamheid, dan zal het product met een betere beoordeling door klanten hoger in het rijtje eindigen.

Uiteraard worden er regelmatig pagina updates uitgevoerd en kan het zijn dat producten uit het lijste verdwijnen en nieuwe erin komen te staan.

Hopelijk hebben wij jou verder kunnen helpen.
Laat het ons zeker weten indien er vragen mochten zijn.

Met vriendelijke groet

Reply
Alex

June 29, 2020 at 7:06 pm

Wij hebben sinds een week een nieuwe split-airco van het merk HAIER 3,5 KiloWatt A+++ Energie minimaal 22Db. Te bedienen via wifi. Het merk levert wereldwijd airco`s. Het merk werk samen met Mitsubishi!

Reply
10top Team

June 30, 2020 at 9:15 am

Hoi Alex,

Bedankt voor de leuke comment!
Hopelijk voldoet de airco helemaal aan je verwachtingen.

Met vriendelijke groet

Reply
Bimmy

May 19, 2020 at 1:29 pm

Hallo,
Wat voor mening heeft u over de ‘Nippon KFR 12DC eco powerful’?
M.b.t. energiezuinigheid en betrouwbaarheid van het toestel?

Mvg,
Bimmy

Reply
10top Team

May 20, 2020 at 11:13 am

Hoi Bimmy,

Dit toestel hebben wij niet in onze lijst opgenomen aangezien we steeds proberen om een selectie te maken van de 5 best beoordeelde hedendaagse producten binnen een bepaalde categorie.

Toch zijn we even op zoek gegaan naar deze specifieke split unit airco.

Volgens verschillende bronnen is dit apparaat niet alleen voorzien van een verkoelingsfunctie maar kun je er ook een ruimte mee verwarmen. Je beschikt hierbij over een vrij hoog koel- en verwarmvermogen van respectievelijk 12000 BTU en 13000 BTU. Het maximale verbruik wordt hierbij geschat op ongeveer 1,58 kW.
Het verbruik ten opzichte van het totale vermogen is relatief laag en het apparaat wordt dan ook gekenmerkt door een energielabel A+ tot A++. Zeker de moeite waard dus alhoewel je rekening moet houden met een hoger prijskaartje.

Hopelijk hebben wij jou kunnen helpen? Indien er nog vragen mochten zijn, laat het ons zeker weten.

Met vriendelijke groet

Reply
Wim

April 19, 2020 at 10:38 am

Trotec PAC4600 heeft toch ook als voordeel dat het een mobiele split-airco is? Die moet niet geïnstalleerd worden toch?Je plaats ‘m in de ruimte die je wenst lijkt me.

Reply
10top Team

April 19, 2020 at 10:37 pm

Hoi Wim,

Ja hoor, heb je helemaal gelijk in maar we hebben ervoor gekozen om andere voordelen, die minder voor de hand liggen, iets meer in de kijker te plaatsen. Maar het betreft zekrr een verrijdbaar toestel dat je makkelijk van de ene ruimte naar de andere kunt plaatsen.

Reply
j.franssen

December 10, 2019 at 1:23 pm

hoe beoordeeld u het merk tosot in het algemeen,in het bijzonder de kwaliteit.

Reply
10top Team

December 11, 2019 at 9:27 am

Hoi,

Bedankt voor de reactie. Tosot is niet meteen een A merk zoals bijvoorbeeld Daikin en LG dat zijn op het gebied van airco toestellen. Echter hoef je volgens verschillende bronnen, niet te twijfelen aan de kwaliteit!!! Bovendien vallen ook de prijskaartjes hartstikke goed mee.

Hopelijk hebben wij jou kunnen helpen?
Aarzel niet om ons te contacteren indien er vragen of twijfels mochten zijn.

Met vriendelijke groet

Reply
Frank

June 6, 2019 at 1:19 pm

Bah wat een waardeloze test. Als eerste keuze: Soler & Palau METEOR-EC Wit – Split Unit aircoOFFERTE VAN DE DAG

Wat blijkt dit is helemaal geen airco maar een ventilator. Koelvermogen 1 BTU!!!

Als je serieus genomen wilt worden doe dan je huiswerk beter als automatosch copieeren en plakken.

Reply
10top Team

June 9, 2019 at 8:30 pm

Beste,

Bedankt voor de oprechte reactie.
We hebben het product verwijderd en vervangen door een nieuwe split unit airco.
Bedankt nogmaals voor de interesse en de oprechte reactie.

Met vriendelijke groet

Reply
DMCA.com Protection Status