Beste spoelbak

Laatste update: 03.06.20

 

Spoelbakken test van 2020

 

In de meeste huishoudens zul je onderhand wel één of meerdere spoelbakken aantreffen. Echter is het niet altijd makkelijk om te zoeken naar de beste spoelbak. Daarom willen wij jou helpen en verwijzen wij jou graag door naar onze koopgids. Daarin bespreken we een aantal van de belangrijkste factoren waarmee je rekening zou kunnen houden in de zoektocht. Echter kun je ook gelijk verder scrollen naar onze top 3. Zo is de Franke Lax 160 DR spoelbak alvast een topproduct gebleken dat bestaat uit maar liefst 2 verschillende compartimenten. Je zou natuurlijk ook kunnen kiezen voor de Copa Design RVS 860-400 spoelbak die kwaliteit en degelijkheid combineert met een mooi en betaalbaar prijskaartje.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Spoelbakken koopgids

 

De meeste personen zullen misschien wel al over een degelijke spoelbak beschikken in de keuken. Dit is uiteraard best wel handig maar we raden jou toch aan om niet meteen het eerste het beste apparaat aan te kopen. Probeer zoveel mogelijk de beste spoelbakken met elkaar te vergelijken alvorens je een keuze maakt. Denk hierbij niet alleen aan het gebruiksgemak en de materiaalsoorten maar ook aan het formaat en eventueel het prijskaartje ervan. Door rekening te houden met eventuele promoties kun je bovendien ook altijd een leuke spoelbak aanbieding tegenkomen.

 

 

Het gebruiksgemak van een degelijke spoelbak

 

Zodra je besluit om op zoek te gaan naar een degelijke spoelbak dan is het natuurlijk wel belangrijk dat je weet wat er precies mee bedoeld wordt. Sommige personen zullen een spoelbak misschien beter kennen onder de term van gootsteen. Het zijn 2 verschillende woorden die naar één en hetzelfde product verwijzen. Een spoelbak is dus eigenlijk gewoon een bak die je vooral in keukens of ook in badkamers zult zien opduiken.

Zo een spoelbak kan een ronde vorm hebben maar de meeste modellen zijn eerder vierkant of rechthoekig van vorm. Daarnaast zul je merken dat er ook heel wat verschillende materiaalsoorten kunnen worden gebruikt. Het is dan ook belangrijk om hier rekening mee te houden en dus verschillende apparaten met elkaar te gaan vergelijken. Je zult werkelijk versteld staan van de enorme keuze die er momenteel bestaat aan verschillende soorten spoelbakken.

 

 

Het type, het design en het ontwerp

 

In je zoektocht naar de voor jou ideale spoelbak dan zul je merken dat er eigenlijk meerdere soorten bestaan. Eigenlijk zouden we de spoelbakken in 2 grote groepen kunnen onderverdelen. Zo heb je de spoelbakken die je kunt plaatsen in onderbouw of de producten die je in opbouw plaatst. Met onderbouw bedoelen we gewoon dat de spoelbak bijvoorbeeld in het aanrecht of het badkamermeubel zal worden ingebouwd. Met een opbouw spoelbak staat de spoelbak gewoon op het aanrecht of het badkamermeubel.

We stellen vast dat de meeste gebruikers in de keuken kiezen voor een ingebouwde spoelbak dus een onderbouw exemplaar. In de badkamer wordt steeds vaker voor een opbouw model gekozen omdat dit er origineler en moderner uitziet. Uiteindelijk is de keuze persoonlijk en afhankelijk van gebruiker tot gebruiker. Je zult ook merken dat je kunt kiezen tussen verschillende formaten en vormen. Zo heb je spoelbakken die een vierkant of een rechthoek vormen maar je hebt tegenwoordig ook heel wat ronde spoelbakken. In de keuken kan worden gekozen voor 2 spoelbakken van hetzelfde formaat, of 2 spoelbakken van een apart formaat.

 

 

De mogelijke prijsklasse

 

Net doordat er zoveel verschillende spoelbakken op de markt gebracht zijn, zijn er ook zoveel verschillende prijsklassen waar te nemen. Zo zijn er heel wat goedkope spoelbakken die je bijvoorbeeld voor slechts 100 euro kunt aankopen. Toch zijn er ook heel wat exemplaren die je veel duurder zult moeten betalen en waarbij je mag rekenen op een prijskaartje van ongeveer 400 euro. Het is dan ook een goede aanbeveling om voor jezelf even op voorhand na te denken waar je precies naar op zoek bent.

Probeer ook te bekijken welk bedrag je maximaal wilt en vooral kunt uitgeven aan een degelijke spoelbak. Op die manier kun je toch al iets gerichter op zoek gaan en misschien sneller tot de voor jou ideale spoelbak komen. Verder lijkt het ons ook een goed idee om eventueel rekening te houden met de verschillende online beoordelingen die door klanten geplaatst worden. Daarin worden vaak heel wat nuttige tips en adviezen gegeven die je nog net iets meer informatie bieden over die bepaalde spoelbak. En houd ook zoveel mogelijk rekening met eventuele aanbiedingen.

 

 

Materiaalsoorten, formaat en extra kenmerken

 

Tot slot is het ook belangrijk om rekening te houden met de gebruikte materiaalsoorten. Ook op het gebied van gebruikte materialen heb je namelijk heel wat keuze. Vroeger bestonden de meeste spoelbakken vooral uit materialen zoals porselein, graniet en arduin. Deze materiaalsoorten kun je vandaag de dag vast en zeker nog wel tegenkomen maar tegenwoordig worden spoelbakken ook uit heel wat andere materialen vervaardigd. Zo zijn er ook heel wat exemplaren die vervaardigd zijn uit marmer, beton, natuursteen, RVS, plastic en zelfs duurzaam hout.

Welk type materiaal je kiest, is natuurlijk heel persoonlijk en afhankelijk van wat je zelf het liefste ziet. Sommige mensen geven de voorkeur aan een glazen spoelbak terwijl andere gebruikers toch liever een exemplaar hebben dat uit een soort duurzame en stevige natuursteen bestaat. Verder bestaan er ook heel wat spoelbakken uit kwartssteen en kunsthars. Dit is handig want een stevige combinatie van kunsthars en kwartssteen zorgt er namelijk voor dat de spoelbak zowel krasvast alsook slijtvast is.

 

 

Spoelbak Reviews – Top 5

 

 

In elke keuken kun je tegenwoordig wel een spoelbak terugvinden. Toch is het niet zo eenvoudig om meteen de beste spoelbak aan te kopen. Om jou zoveel mogelijk te kunnen helpen, hebben we 5 topproducten weten te selecteren. We hielden hierbij zoveel mogelijk rekening met het advies van de klanten dat we opmerkten in de verschillende reviews. Bekijk deze opties dus eens rustig en wie weet zit er tussen de goedkope spoelbakken wel een model bij dat volledig aan jouw verwachtingen voldoet.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

Franke Lax 160 DR 

 

Met de spoelbak haal je niet meteen het goedkoopste product in huis maar wel een bijzonder degelijk en duurzaam model volgens de verschillende kopers.

Deze onderbouw spoelbak is afkomstig van het bekende merk Franke en beschikt over twee compartimenten. Aan de linkerkant bevindt zich het kleinste compartiment waar je eventueel messen en dergelijke kunt afspoelen. Aan de rechterzijde bevindt zich het grotere compartiment. De spoelbak is gemaakt uit heel stevig en duurzaam RVS.

De kopers zijn helemaal tevreden over de kwaliteiten en het praktische design van deze spoelbak. Bovendien blijkt het ook nog eens bijzonder stevig en sterk materiaal te zijn.

Met deze unieke spoelbak van het bekende en misschien ook wel het beste merk Franke, kies je alvast voor kwaliteit en degelijkheid. Om te weten te komen of dit product al dan niet aan je verwachtingen kan voldoet, loont het de moeite om de populairste kenmerken hieronder alvast even te bekijken.

Voordelen
Ontwerp:

de spoelbak is onderverdeeld in 2 afzonderlijke compartimenten; een groot en een kleiner exemplaar.

Materiaal:

het is een bijzonder duurzame spoelbak die best uit stevige materialen is vervaardigd zoals RVS.

Onderhoud:

de spoelbak is bijzonder makkelijk om te onderhouden. Zo volstaat het bijvoorbeeld om er even met een vochtig doekje over te wrijven.

Nadelen
Prijskaartje:

jammer genoeg is het niet meteen de spoelbak met de laagste prijs en dat zou eventueel een probleem kunnen zijn voor sommige klanten.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Copa Design RVS 860-400

 

In vergelijking met het voorgaande product is deze spoelbak van het merk Copa design natuurlijk veel goedkoper. De spoelbak is gemaakt uit heel stevig en duurzaam RVS en is geschikt voor inleg en onderbouw.

Dit model is verder ook nog eens uitgerust met een gebogen overloop en je kunt het zowel links alsook rechts gaan toepassen. Je zult merken dat er aan de binnenkant van de spoelbak een kleine ronding waar te nemen is. Daardoor wordt het eenvoudiger om de spoelbak na gebruik schoon te maken.

We merken dat dit voor de koper echt helemaal een topproduct is. We kunnen jou dan ook enkel aanraden om zo snel mogelijk naar de winkel te rennen en het toestel met eigen ogen te bekijken.

Je zou natuurlijk ook kunnen opteren voor deze unieke spoelbak van het sterk gewaardeerde merk Copa design. Indien je liever niet zoveel geld spendeert of eerder over een beperkter budget beschikt, dan kan deze spoelbak misschien wel soelaas bieden. Hieronder alvast een overzicht.

Voordelen
Materiaal:

je zult merken dat de lage prijs zeker niet laat inboeten aan kwaliteit. Zo is de spoelbak uit bijzonder duurzaam en makkelijk te onderhouden RVS vervaardigd.

Installatie:

het grote pluspunt is dat je dit type spoelbak niet alleen voor onderbouw kunt gebruiken maar eventueel ook voor inleg.

Handig in gebruik:

het maakt niet uit of je de gebogen overloop links of rechts plaatst, want beide zijn mogelijk. De beperkte ronding ter hoogte van de binnenkant van het product, maakt het extra makkelijk om de spoelbak na gebruik te reinigen.

Nadelen

Een blik op de verschillende online reacties bij dit product, doet vermoeden dat het hier wel eens om een mogelijk topproduct zou kunnen gaan. Zo werd er steevast een maximumscore van maar liefst 5 sterren gegeven.

Koop bij bol.com (€179)

 

 

 

 

Caressi zwart Cagr42BK-TU

 

Met deze spoelbak van Caressi haal je meteen een echte blikvanger in huis. De spoelbak is zwart van kleur en valt daardoor vrijwel meteen op. Tegelijkertijd straalt de spoelbak die hoofdzakelijk uit steen bestaat, ook iets heel modern en stoer uit.

De spoelbak is geschikt om zowel in onderbouw als in opbouw te gaan plaatsen. Het grootste deel van de spoelbak is gemaakt uit heel duurzame kwartssteen in combinatie met kunsthars en pigmenten. Op die manier krijg je een spoelbak die niet alleen krasvast is maar ook nog eens slijtvast.

Doordat er momenteel nog geen reacties geplaatst zijn bij het artikel is het voor ons dan ook bijzonder moeilijk om eventueel advies te geven. Het is mogelijk dat het om een vrij recent product gaat en dat er daardoor nog geen beoordeling gegeven werd.

Indien je liever een opvallend en uniek exemplaar in huis haalt, dan kan de Caressi spoelbak misschien wel iets voor jou zijn. In tegenstelling tot de vorige spoelbakken die we hierboven besproken hebben, zul je merken dat dit product is afgewerkt in een robuuste zwarte kleur. Is dit iets voor jou? Lees dan vooral even verder.

Voordelen
Materiaal:

het is een duurzame en bijzonder stevige spoelbak die voornamelijk vervaardigd is uit hoogwaardig kwartssteen. Daarnaast werd in minder mate ook gebruik gemaakt van duurzaam kunsthars en een beperkte hoeveelheid pigment.

Installatie:

je hebt de mogelijkheid om de spoelbak in opbouw of in onderbouw te installeren. Zoals je dus zelf wenst.

Handig in gebruik:

het is een degelijke spoelbak die makkelijk schoon te houden is en bovendien ook nog eens helemaal slijtvast en zelfs krasvast blijkt te zijn.

Nadelen
Design:

net zoals het opvallende design voor de ene een pluspunt blijkt te zijn, kan het voor een andere koper dan weer net iets te opvallend zijn.

Prijzig:

ook het prijskaartje ligt wel iets boven het gemiddelde en zou eventueel door sommigen als een mogelijk struikelblok kunnen worden beschouwd.

Koop bij bol.com (€264)

 

 

 

 

Smev Inbouw Spoelbakken VA0928

 

Indien je op zoek bent naar een zeer speciale spoelbak dan kun je altijd dit model van het merk SMEV eens bekijken. De spoelbak is helemaal rond en is zou bovendien zomaar een spoelbak aanbieding kunnen zijn zodra je de lage prijs opmerkt.

Deze ronde spoelbak is volledig gemaakt uit heel stevig en duurzaam aluminium dat bovendien ook heel gemakkelijk te onderhouden is. Ideaal als je dus niet zo graag schoonmaakt. De spoelbak weegt amper 1 kg en is dus ook behoorlijk licht.

We kunnen meteen opmerken dat er momenteel nog geen reviews bij het artikel geplaatst werden. Dit kan te maken hebben met het feit dat het om een recent product gaat. Maar het is natuurlijk ook mogelijk dat er reeds heel wat kopers het product in huis gehaald hebben maar gewoon de tijd nog niet gevonden hebben om een review te schrijven.

Uiteraard heb je ook nog altijd de mogelijkheid om te kiezen voor deze unieke spoelbak van het bekende en sterk gewaardeerde merk SMEV. In tegenstelling tot de andere spoelbakken uit het lijstje zul je merken dat dit exemplaar gekenmerkt wordt door een prachtige ronde vorm. De moeite waard om even te bekijken.

Voordelen
Prijskaartje:

wil je toch liever één van de goedkope spoelbakken in huis, dan blijkt dit product vanwege de lage prijs alvast een mogelijkheid te zijn.

Materiaal:

de spoelbak is vervaardigd uit bijzonder stevig en kwalitatief aluminium. Het ziet er niet alleen bijzonder fraai uit maar is daarnaast ook eenvoudig en snel schoon te maken.

Nadelen
Design:

ook hier kan het aparte en opvallende design een struikelblok zijn voor sommige klanten.

Koop bij bol.com (€105)

 

 

 

 

Reginox Regent 30 Lux

 

Reginox is een bekend en vooral gewaardeerd merk op het gebied van spoelbakken. Bovendien valt het ook nog behoorlijk goed mee qua prijs.

De spoelbak is helemaal vervaardigd uit metaal dat niet alleen behoorlijk stevig is maar ook nog eens enorm duurzaam. Dit model heeft een hoogte van ongeveer 17 cm en een breedte van maar liefst 48 cm. De grijze kleur laat het vrijwel in elke keuken zonder problemen tot zijn recht komen.

De hoge prijs zou eventueel kunnen verklaren waarom er nog geen reacties bij dit artikel geplaatst zijn. Het is natuurlijk ook mogelijk dat het om een nog vrij recente spoelbak gaat. Laat je hierdoor dus zeker niet afschrikken want misschien is dit wel het model dat volledig aan jouw verwachtingen en eisen voldoet.

We kunnen het rijtje van de 5 topproducten zonder problemen afsluiten met deze unieke spoelbak van Reginox. Om te weten te komen of dit exemplaar wel precies is waar jij naar op zoek bent, loont het de moeite om de positieve en negatieve punten van het product te bekijken.

Voordelen
Prijskaartje:

het is misschien niet meteen de spoelbak met de laagste prijs maar toch blijf dit product betaalbaar en economisch.

Formaat:

het is een vrij grote spoelbak die maar liefst 48 cm breed is en ongeveer 17 cm hoog.

Ontwerp:

de spoelbak is onderverdeeld in 2 min of meer gelijke compartimenten en wordt vervolledigd met een soort van rooster waar je alle vaat kunt op plaatsen.

Nadelen
Prijs:

ondanks de betaalbare prijs zijn er toch nog steeds klanten die het prijskaartje te hoog vinden.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status