Beste sport camcorder

Laatste update: 01.06.20

 

Sport camcorders test van 2020

 

Houd je van extreme uitdagingen of van avontuurlijke sporten zoals raften en windsurfen? Dan kan een sport camcorder misschien wel een leuk idee zijn om mee te nemen op je volgende vakantie. Zo kun je heel wat leuke video’s en foto’s maken tijdens één van die wilde en extreme sporten. Ideaal om heel wat likes te halen op sociale media zoals Instagram en Facebook. Wij zijn zo vrij geweest om al even op zoek te gaan naar de 3 best beoordeelde sport camcorders. Zo zijn we onder andere uitgekomen bij de GoPro Hero Session sport camcorder. Het is één van de goedkope apparaten. Je kunt natuurlijk ook nog altijd kiezen voor de GoPro Hero 5 Black sport camcorder. Dit apparaat zorgt voor heel wat prachtige videobeeld in 4K beeldkwaliteit.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Sport camcorders koopgids

 

Een sport camcorder is ideaal voor extreme sporters die hun stunts willen filmen. Denk maar aan een surfer die een grote golf wil temmen of een crossrider die een salto met zijn motor wil uitvoeren. Als je beschikt over een goede en stevige sport camcorder aanbieding dan kun je deze momenten filmen om ze later te gebruiken. Houd tijdens de aankoop rekening met de resolutie, het geluid, de opslagcapaciteit, de zoomfunctie en de beeldstabilisatie. Ook de accuduur en de kostprijs zijn van belang als je de beste sport camcorders wilt uitzoeken.

 

 

Resolutie en geluid

 

De resolutie van het beeld wordt bepaald door het aantal pixels die gebruikt worden. Hoe meer pixels, hoe beter het beeld op een groter scherm. De meeste camcorders beschikken over minimaal een HD kwaliteit maar er zijn ook al veel producten die je kunt kopen met 4K beeldkwaliteit. Je zult deze modellen niet gauw terugvinden tussen de goedkope sport camcorders maar je krijgt er wel een uitstekende beeldkwaliteit voor terug. Het is wel een aanbeveling om 4K beelden ook te bekijken op een televisie die over dezelfde kwaliteit beschikt want anders zullen de beelden niet tot hun recht komen.

Ook bij een HD camcorder kun je verschillen opmerken, zo zijn er de oudere modellen die beelden opnemen met een kwaliteit van 720p. Deze komen tegenwoordig echter nog weinig voor want de meeste camcorders gebruiken een opnamekwaliteit van minstens 1080p. Een lagere kwaliteit zorgt aan de andere kant wel voor kleinere bestanden die minder opslagruimte innemen.

Kijk ook naar de geluidskwaliteit van de camcorder. Dit hangt voor een groot deel af van de microfoon die op het apparaat zit. De beste modellen beschikken over twee microfoons om meer geluid te kunnen registreren zodat je minder last hebt van ruis.

 

 

Opslagcapaciteit

 

De standaard opslagcapaciteit van een camcorder is meestal niet zo groot, hoewel er toch bepaalde toestellen zijn die tegenwoordig een goede 2GB aan opslag bevatten. Om dit uit te breiden kun je altijd een geheugenkaart kopen om je bestanden op te bewaren. Bijna alle camcorders beschikken over een kaartsleuf maar als je zeker wilt zijn is het toch beter om er op te letten bij de aankoop van het product.

Geheugenkaarten kun je kopen met de opslagcapaciteit van je eigen voorkeur. Dit is vooral afhankelijk van de kwaliteit van de beelden. Als je een camcorder wilt kopen dan is het beter om een geheugenkaart aan te schaffen met een hoge opslagcapaciteit. Bestanden van 4K kwaliteit nemen namelijk veel plaats in.

 

 

Zoomfunctie en beeldstabilisatie

 

De zoomfunctie is belangrijk als je vanop een afstand bepaalde beelden beter wilt filmen. Een camcorder beschikt meestal over een optische en een digitale zoom. Let vooral op de optische zoom want bij het zoomen verlies je geen beeldkwaliteit. Een digitale zoom, daarentegen, verliest beeldkwaliteit tijdens het vergroten van de beelden.

Een autofocus functie kan ook belangrijk zijn. Deze functie zorgt ervoor dat het onderwerp van je beeld automatisch scherpgesteld wordt. Dit is heel belangrijk voor een sport camcorder want het apparaat zal meestal aan het filmen zijn terwijl je aan het sporten bent, je zult dus geen handen vrij hebben om het beeld zelf scherp te stellen.

Een andere nuttige functie is beeldstabilisatie. Soms kunnen beelden te veel of te snel bewegen en daarom onduidelijk weergegeven worden op de opnames. Beeldstabilisatie zorgt ervoor dat de beelden vloeiender worden weergegeven. Deze functie komt ook voor bij fototoestellen om geen bewegende beelden in de foto’s te hebben.

 

 

Accuduur en kostprijs

 

Tenslotte moet je ook nog letten op de accuduur. Sommige batterijen zijn zodanig krachtig dat je wel 5 uur lang kunt blijven filmen, maar de meeste batterijen houden het echter maar 1 à 2 uur vol. Vele kopers kiezen ervoor om een tweede batterij te kopen zodat ze kunnen verder filmen terwijl de eerste batterij aan het opladen is. Dit hangt natuurlijk van bepaalde factoren af. Als je aan het surfen bent kun je moeilijk de batterij vervangen. Je kunt tijdens het surfen de camcorder wel uitschakelen als je aan het wachten bent op een goede golf, wanneer je die ziet dan kun je het apparaat opnieuw inschakelen.

Nu hoef je enkel nog een budget op te stellen zodat je binnen deze mogelijkheden op zoek kunt gaan naar interessante en betaalbare aanbiedingen. Je kunt dit doen door online verschillende modellen met elkaar te vergelijken. Sommige websites bieden geregeld promoties aan dus laat je niet ontmoedigen door een hoge prijs want na een week of een maand kan de prijs zakken. Je kunt je ook inschrijven op de nieuwsbrief van een webwinkel om op de hoogte gehouden te worden van de laatste nieuwtjes.

 

 

Sport camcorder reviews – top 5

 

 

Ook avonturiers en sportievelingen hebben graag een aandenken over aan hun avonturen. Een gewone camcorder is daarvoor niet altijd geschikt omdat het niet bestand is tegen extreme situaties. Koop daarom een sport camcorder zoals bijvoorbeeld een GoPro die tegen water en schokken bestand is. Deze camcorders zorgen voor prachtige beelden terwijl je gaat zwemmen, lopen, hiken, klimmen, surfen, enzovoort. Koop de beste sport camcorder uit de volgende topproducten.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

GoPro Hero Session

 

De GoPro Hero session is de lichtste en goedkoopste camera van de GoPro reeks. Je merkt bijna niet dat je hem bij je hebt. Dit apparaat maakt video’s met 1080P full HD kwaliteit en foto’s met een kwaliteit van 8 megapixels. De Hero Session is waterdicht tot op 10 meter onder water, je hoeft er geen behuizing rond te doen.

Via wifi of bluetooth kun je de camera verbinden met de smart remote of de GoPro app. De dual microfoon is nuttig bij sporten waarbij je snel beweegt want de Hero Session schakelt automatisch tussen beide microfoons voor een optimaal geluid. Met de ingebouwde batterij kun je tot twee uur lang filmen.

De kopers zijn positief over het formaat van de camera in hun reviews want je kunt het makkelijk meenemen omdat het zo klein en licht is. Het toestel werkt goed samen met de app en de beeldkwaliteit is helder en stabiel. De kwaliteit van het apparaat is top en de prijs is degelijk.

Het is misschien niet meteen het toestel met de laagste prijs maar toch spreekt deze GoPro sport camcorder alvast tot de verbeelding. Daarom zou het misschien toch wel eens één van de populairste apparaten uit deze top 5 kunnen zijn. Laten we alvast even op zoek gaan naar de voor- en nadelen ervan.

Voordelen
Kostprijs:

binnen de reeks van de GoPro camera’s zul je merken dat dit product veruit één van de meest goedkope apparaten is.

Comfort:

bovendien is het toestel vrij compact en licht van gewicht. Daardoor is het makkelijk om overal mee naartoe te nemen en makkelijk om ergens veilig op te bergen.

Beeldkwaliteit:

het toestel biedt je de mogelijkheid om zowel foto’s alsook video’s te maken. De foto’s hebben een beeldkwaliteit van maar liefst 8 megapixels terwijl de video’s over een 1080P full HD beeldkwaliteit beschikken.

Nadelen
Prijs-kwaliteitverhouding:

voor één enkele koper beantwoordt deze sport camcorder niet helemaal aan de verwachtingen op het gebied van de prijs-kwaliteitverhouding.

Koop bij bol.com (€325)

 

 

 

 

GoPro Hero 5 Black

 

Dit is de krachtigste GoPro ooit. De beelden die je filmt hebben 4K beeldkwaliteit en dankzij de ingebouwde beeldstabilisatie krijg je stabiele beelden. Dit toestel beschikt over een touchscreen met een grootte van 2 inch waarmee je de camera kunt besturen. Dit apparaat werkt met GPS en legt je locatie vast tijdens het filmen of fotograferen.

De camera heeft een kwaliteit van 12 megapixel en het product is waterdicht tot op 10 meter. Je kunt deze camcorder ook bedienen met je stem en het heeft ook ingebouwde wifi en bluetooth. De dubbele microfoon zorgt ervoor dat je helder geluid hebt bij je video’s.

De beelden zijn groot en van prachtige kwaliteit met deze sport camcorder aanbieding. Zelfs voor filmmakers is dit product een must. Het heeft vele verschillende instellingen en is makkelijk te bedienen. Het apparaat is waterdicht zonder behuizing en werd op tijd geleverd.

Net zoals het vorige apparaat behoort ook deze sport camcorder tot de bekende GoPro reeks. Bovendien zal het voor heel wat gebruikers misschien ook veruit het beste merk zijn. Uiteraard moet je er dan wel rekening mee gaan houden dat je toch best wel wat meer budget gaat voorzien.

Voordelen
Handig in gebruik:

met dit toestel haal je meteen één van de meest krachtige GoPro camera’s in huis. De videobeelden hebben een 4K beeldkwaliteit en verder is er ook een interne beeldstabilisatie aanwezig. Zo zullen de beelden altijd stabiel en duidelijk zijn.

Touchscreen:

aan de hand van het touchscreen is het mogelijk om deze sport camcorder te gaan besturen. Dit schermpje is ongeveer 2 inch groot.

GPS:

verder is het toestel ook voorzien van een handige GPS functie waardoor je exacte locatie tijdens het nemen van een foto of video steeds opnieuw wordt vastgelegd.

Nadelen
Budget:

jammer genoeg is het niet meteen één van de goedkope sport camcorders.

Koop bij bol.com (€349.99)

 

 

 

 

GoPro Hero+

 

De Hero+ maakt video’s met een kwaliteit van 1080 pixels en foto’s met een beeldkwaliteit van 8 megapixels. Je kunt de camera via wifi of bluetooth verbinden met de app of de smart remote. Met de behuizing is het apparaat waterdicht tot wel 40 meter diep en het apparaat beschikt over verschillende modi om foto’s te nemen.

Met de app kun je de camera volledig bedienen zoals het afspelen van beelden of je beelden delen via sociale media. Je kunt met burst mode vijf foto’s per seconde maken.

De kopers geven positief advies over deze GoPro. Het is een perfect instapmodel voor de beginnende gebruiker van outdoor camera’s en het toestel maakt vlug verbinding via wifi. Het apparaat is van topkwaliteit en je kunt je gemaakte inhoud makkelijk overzetten naar je computer.

Je kunt ook nog altijd kiezen voor de HERO+ sport camcorder binnen de bekende GoPro reeks. Het toestel biedt foto’s aan met een beeldkwaliteit van maar liefst ruim 8 megapixels. Op die manier kun je dus zeker zijn van een stel mooie en duidelijke foto’s. Ideaal dus wanneer je binnenkort op reis vertrekt.

Voordelen
Handig in gebruik:

het is mogelijk om deze sport camcorder eventueel met een app te gaan verbinden. Dit kun je doen door middel van wifi maar ook door gebruik te maken van bluetooth.

Waterdicht:

het grote voordeel van dit apparaat is dat de behuizing van de camcorder volledig waterdicht is. Bovendien kun je zonder problemen tot op een diepte van wel 40 meter gaan duiken.

Nadelen

We stellen vast dat er op dit moment nog helemaal geen negatieve reacties door klanten zijn geplaatst. Dit maakt het voor ons dan wel weer bijzonder moeilijk om op zoek te gaan naar eventuele minpuntjes.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Mini DV Camera dashboard

 

Dit apparaat behoort tot de goedkope sport camcorders dus voor weinig geld heb je al een nuttige camera. Het apparaat is zo klein dat het in een pakje sigaretten past en het wordt geleverd met een houder die je aan bijna alles kunt klemmen. Zo kun je deze camera makkelijk gebruiken tijdens je activiteiten.

De camera is uitgerust met een speciale modus om automatisch te beginnen filmen wanneer het geluid in de omgeving hoger is dan 60 dB. De spycam werkt op een ingebouwde batterij die je kunt opladen met de bijgeleverde USB kabel. Met deze kabel zet je ook de gemaakte beelden over.

De meningen van de gebruikers zijn verdeeld maar de meesten zijn nog positief in hun beoordeling. Het toestel heeft een voordelige prijs/kwaliteitverhouding en is eenvoudig in gebruik. Het is wel niet erg stabiel en blijft niet altijd goed hangen met de klem.

Wil je liever niet zoveel geld uitgeven aan een degelijke sport camcorder? Dan hoef je alvast niet te panikeren want dan hebben wij voor jou de ideale oplossing. Zo kun je alvast even deze MINI DV Camera dashboard grondig bekijken. Daarom hebben wij voor jou alvast even de voor- en nadelen ervan op een rijtje geplaatst.

Voordelen
Budget:

je zult vrijwel meteen versteld staan van het mooie en vooral betaalbare prijskaartje van dit product.

Compact:

het is een vrij compacte sport camcorder die je dan ook makkelijk overal mee naartoe kunt nemen.

Comfort:

het apparaat wordt geleverd in combinatie met een paar stevige klemmen en zelfs een duurzame houder. Ideaal dus wanneer je deze sport camcorder wilt meenemen telkens wanneer je op reis vertrekt.

Nadelen
Kwetsbaar:

een kleine minderheid van de kopers is echter van mening dat deze sport camcorder toch wel behoorlijk kwetsbaar is en dus sneller stuk gaat.

Koop bij bol.com (€16.95)

 

 

 

 

Captec LCS-1200

 

Het model van de Captec is gebaseerd op GoPro maar is een stuk goedkoper.

De camera beschikt over een ingebouwd display om meteen je gemaakte foto’s of video’s te bekijken. De batterij kun je verwisselen dus je hoeft het apparaat niet op te laden als de batterij leeg is.

Je kunt deze camera tot op 30 meter onderwater gebruiken en het maakt video’s in full HD kwaliteit. Je kunt er een SD kaart in plaatsen voor meer opslag en de lens heeft een bereik van 90 graden.

Voor één koper is de camera van slechte kwaliteit en maakt het slechte foto’s en video’s. De batterij is te snel leeg en deze koper raadt de aankoop van dit product af. De andere koper heeft een andere mening en is tevreden over de kwaliteit van dit product.

Deze top 5 wordt uiteindelijk afgesloten met de Captec LCS-1200 sport camcorder. Je zou het kunnen vergelijken met de GoPro reeks maar dan meteen gewoon een heel pak goedkoper. Ideaal dus wanneer je wel op zoek bent naar kwaliteit maar liever niet zoveel geld wenst te spenderen.

Voordelen
Budget:

het is het ideale toestel voor mensen met een beperkter budget of wanneer je gewoon niet zoveel geld wilt uitgeven aan een degelijke sport camcorder.

Display:

het apparaat is bovendien voorzien van een display dat in het toestel zit ingebouwd. Via dit display is het dan ook mogelijk om de gemaakte foto’s en filmpjes vrijwel meteen te gaan bekijken.

Waterdicht:

de behuizing van het toestel is volledig waterdicht en je kunt het zelfs tot op een diepte van wel 30 meter gaan gebruiken.

Nadelen
Matige kwaliteit:

slechts één enkele gebruiker is echter helemaal niet overtuigd van de kwaliteit van deze sport camcorder.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status