Beste sporthorloge

Laatste update: 30.01.23

Deze website wordt door onze lezers ondersteund. Zodra je iets aankoopt via de linken op onze site, ontvangen wij hiervoor een kleine affiliate commissie. Kom hieronder meer over ons te weten.

 

Sporthorloges test van 2023

 

Als je vaak en veel gaat sporten dan kan een degelijk sporthorloge echt wel een goede aanbeveling zijn. Toch is het niet altijd makkelijk om te weten wat nu precies het beste sporthorloge is. En daarom willen wij jou daarbij graag even op weg helpen. Zo zijn we onder andere op zoek gegaan naar wat nu de 3 beste hedendaagse sporthorloges zijn. En deze willen wij dan ook graag even aan jou voorstellen. Zo kun je met het Garmin Forerunner 230 HRM sporthorloge zeker zijn van een handig apparaat dat zelfs over een GPS functie beschikt. Zo hoef je nooit meer verloren te lopen. Met het Polar M400 HR sporthorloge kun je zeker zijn van een evenwaardig product dat door heel wat kopers sterk aangeraden wordt. Het is niet alleen voorzien van een sensor die de hartslag meet maar ook van een handige GPS functie.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Sporthorloges koopgids

 

Een sporthorloge is vergelijkbaar met een GPS horloge. Dit toestel bevat handige functies voor mensen die veel sporten. Zo kun je je hartslag meten tijdens het lopen en ook de afstand en de tijd die je afgelegd hebt. Sommige modellen beschikken over een GPS om routes te kunnen volgen met de fiets of al lopend. Bij de aankoop van een sporthorloge hoef je rekening te houden met de functies, de batterij, het display, het gewicht en de prijs.

Functies van een sporthorloge

 

Een sporthorloge wordt niet enkel overdag maar ook ‘s avonds gebruikt. Vooral mensen die graag gaan lopen na het werk kunnen tijdens de winter niet altijd genieten van veel natuurlijk licht. Het is daarom handig dat je sporthorloge over verlichting beschikt zodat je makkelijk in het donker de informatie kunt aflezen. Zorg ook voor een waterdicht horloge want tijdens het lopen kan het natuurlijk beginnen regenen.

Met sommige horloges kun je zelf de grenzen van je hartslag instellen. Als je boven of onder de grens komt dan klinkt er een alarm zodat je je snelheid van lopen of fietsen kunt aanpassen. Sommige mensen willen binnen een bepaalde hartslagzone trainen en deze functie kan daar bij helpen.

Als je op zoek bent naar uitgebreide functies kijk dan voor een model die je snelheid kan meten. Zo weet je hoe snel je aan het lopen of fietsen bent, maar je moet daarvoor meestal wel een aparte snelheidssensor kopen. Je kunt eventueel ook rondetijden meten met je horloge.

Zoals we in de inleiding vertelden kun je ook een GPS op je sporthorloge hebben, dit is ideaal voor mensen die graag trekken. Zo kun je altijd je locatie bepalen en in sommige gevallen zelfs doorsturen naar anderen om ze gerust te stellen. Dit wordt tegenwoordig ook veel gebruikt op horloges voor kinderen zodat je altijd weet waar ze zich bevinden.

Tenslotte is het nog mogelijk om je slaapcyclus te volgen met een sporthorloge. Dit werkt meestal via een app die je moet downloaden en waar alle gegevens dan naartoe verzonden worden. Zo kun je meten hoe lang je gemiddeld slaapt per nacht.

 

 

Batterij en beeldscherm van je horloge

 

Het is belangrijk dat de batterij van je horloge zo lang mogelijk meegaat. Dit kan beïnvloedt worden door de functies van je horloge. Hoe meer actieve functies, hoe meer stroom er verbruikt zal worden door je sporthorloge. De meeste horloges werken op een vervangbare batterij die je gewoon in de winkel koopt maar je kunt tegenwoordig ook oplaadbare batterijen hebben in een sporthorloge. Als dit het geval is kies dan voor een batterij met een hoog vermogen.

Naast de verlichting op je sporthorloge is het display op zich ook belangrijk. Hoe groot is het lettertype op je display? Je moet de informatie goed kunnen aflezen, voor mensen met zichtproblemen kan het beter zijn om een horloge te kopen met grotere cijfers en letters. Let er ook op dat je display het zonlicht niet te veel reflecteert want je zult dit horloge natuurlijk geregeld buitenshuis gebruiken.

Sommige modellen zijn uitgerust met een interne opslag zodat je eventueel muziek kunt afspelen via je horloge. Dit gebeurt via bluetooth naar een draadloze hoofdtelefoon. Dit kan handig zijn voor mensen die graag naar muziek luisteren tijdens het beoefenen van hun favoriete sport. Deze modellen zijn wel duurder.

 

 

Gewicht van het horloge

 

Een sporthorloge is best zo licht mogelijk. Het is niet handig als je gaat lopen met een horloge van 2 kg aan je pols. We overdrijven nu wel een beetje maar je kunt daar best toch op letten als je een sporthorloge koopt. Hoe lichter het horloge, hoe minder last je zult ervaren tijdens het sporten.

Dit is indirect ook afhankelijk van de grootte van het product. Hoe groter het horloge, hoe zwaarder het meestal is. In sommige gevallen is dit echter niet waar want het hangt ook af van de materialen die gebruikt zijn. Je kunt een groot horloge hebben die gemaakt is van plastic en een kleiner horloge die gemaakt is van metaal. Het is logisch dat het plastieken horloge lichter van gewicht zal zijn dan het model van metaal.

Prijs van een sporthorloge

 

Hoe meer functies en hoe steviger het sporthorloge, hoe meer geld je op tafel zult moeten leggen. Het merk van het product speelt ook een rol want bekende merknamen zijn meestal duurder. Dit staat niet altijd garant voor de beste kwaliteit, je kunt zeker interessante aanbiedingen vinden van onbekende merken die nog steeds een goede kwaliteit hebben.

Als je zeker een GPS functie op je sporthorloge wilt dan kun je beter zoeken tussen de bekende merken op het vlak van GPS technologie zoals TomTom of Garmin. Je kunt online verschillende horloges vergelijken op basis van de reviews van andere kopers. Meestal kun je ze online ook goedkoper bestellen maar vergeet de verzendkosten er niet bij te rekenen!  Als je op zoek bent naar aanbevelingen dan kun je de volgende producten bekijken die wij voor jou opgezocht hebben!

 

 

Sporthorloge reviews – top 5

 

 

Het is van essentieel belang om te allen tijde te weten hoe laat het is. Tijdens het sporten kan een mobiele telefoon best onhandig zijn, daarom is er een beter alternatief zoals een sporthorloge, dat meer doet dan alleen de tijd aangeven. Bekijk de opties hieronder en kies het beste sporthorloge die bij jou past.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

Garmin Forerunner 230 HRM

 

De Garmin Forerunner 230 HRM is een sporthorloge met GPS, heel handig om te gebruiken bij het hardlopen. Het heeft slimme functies en sensoren die de afstand, het tempo, de tijd, de hartslag en VO2 Max bijhouden. Dit hardloop horloge is waterdicht tot een diepte van 50 meter en het is geschikt als besturingssysteem voor Android en iOS via bluetooth. Ook kun je smartphone meldingen en informatie delen op sociale media en downloaden via Connect IQ met dit horloge.

Als je let op de prijs van dit product dan behoort het niet tot de categorie van goedkope sporthorloges. En toch zijn de meeste gebruikers van dit product tevreden ermee, want het heeft een goede kwaliteit en een redelijke prijs. Het is waterdicht en zit lekker om de pols. Enkele gebruikers vinden dat het bandje goedkoop aanvoelt en eentje vindt het minder dat de afstand in mijlen aangegeven worden.

Een sporthorloge is veel meer dan enkel en alleen maar een horloge om te weten hoe laat het is. Het bezit veel meer functies dan een gewoon horloge waardoor het zeker tot de populairste gadgets van het moment behoort. Bekijk hieronder dit model van Garmin eens rustig.

Voordelen
Besturingssysteem:

dit sporthorloge kun je niet alleen gebruiken als besturingssysteem voor iOS via bluetooth maar ook als besturingssysteem voor Android.

Functies:

je kunt met dit horloge de tijd, de afstand en het tempo te weten komen. Verder biedt het ook informatie over de hartslag en is er een GPS systeem voorzien.

Gebruiksgemak:

dit sporthorloge is bovendien ook nog eens waterdicht en je kunt er dus mee duiken tot op een maximale diepte van 50 meter.

Nadelen
Prijskaartje:

indien je op zoek bent naar het sporthorloge met de laagste prijs dan is dit model niet echt een aanbeveling.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Polar M400 HR

 

De Polar M400 HR met hartslagsensor is een geavanceerd GPS-sporthorloge en smartwatch in één. Het heeft een ingebouwde activity tracker om je slaappatroon en je dagelijkse activiteit te meten.

Ook heeft het tal van slimme functies voor de optimale begeleiding bij jouw sport. Door de afstand en datum van je volgende evenement in te voeren, ontvang je een trainingsschema op maat. Dit apparaat heeft de functie Smart Notifications waarmee je je smartphone kunt opnemen en ontvang je meldingen van apps en sociale media tijdens het trainen.

Voor dit product staan er niet alleen positieve reviews geschreven door de gebruikers van dit product. De meeste personen zijn tevreden met dit sporthorloge, want het is van goede kwaliteit en het is handig in gebruik. Het heeft een goede prijs en een fraai design. Voor enkele gebruikers is het onhandig in gebruik, onaantrekkelijk en niet duurzaam.

Ook met het Polar sporthorloge haal je een geavanceerd horloge in huis. Eigenlijk is dit model een soort van 2-in-1 toestel. Het is namelijk niet alleen een modern en gesofisticeerd GPS-sporthorloge maar het is ook nog eens een smartwatch. Daardoor zouden we dit sporthorloge zeker en vast tot de populairste modellen kunnen rekenen.

Voordelen
Activity tracker:

het toestel is voorzien van een ingebouwde activity tracker. Daardoor is het mogelijk om enerzijds je slaappatroon en anderzijds je dagelijks activiteit te gaan meten.

Handig in gebruik:

het apparaat biedt je informatie omtrent heel wat verschillende aspecten zoals de datum en de tijd. Bovendien kun je door middel van het ingeven van de datum en de afstand een nieuw trainingsschema ontvangen.

Smart Notifications:

het sporthorloge is uitgerust met de Smart Notifications functie. Daardoor kun je meldingen van je smartphone ook op je horloge ontvangen.

Nadelen
Niet duurzaam:

slechts een kleine minderheid van de kopers vindt dat het horloge betrekkelijk kwetsbaar is en dus helemaal niet zo duurzaam.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

TomTom Runner 3 Cardio

 

De TomTom Runner 3 Cardio is een sporthorloge met 24/7 GPS functie en ingebouwde hartslagmeter. Het heeft een multisport modus om je prestaties van andere verschillende sporten bij te houden. Dit sporthorloge is waterdicht tot een diepte van 40 meter en beschikt over een draadloze synchronisatie.

Het heeft een verwisselbare horlogeband als je het met je outfit wilt matchen. Dit apparaat heeft slechts 1 knop waarmee er genavigeerd kan worden en 5 hartslag trainingszones. Je kunt je doelen stellen en met de automatische sleep tracking weten of je de nodige nachtrust krijgt en je slaappatroon meten.

Voor de meeste gebruikers van dit product heeft dit sporthorloge een goede prijs- en kwaliteitsverhouding. Het is handig in gebruik en het heeft een fraai design. Belangrijk is dat je de tijd duidelijk kunt lezen. Voor de ontevreden gebruikers is dit sporthorloge onhandig in gebruik en het voldoet niet aan de verwachtingen.

Met het TomTom Runner 3 Cardio sporthorloge kun jij vanaf nu op een aangename manier gaan trainen. Het toestel is voorzien van verschillende functie en is beschikbaar in meerdere kleuren. Zo is het zelfs mogelijk om je sporthorloge iets persoonlijker te maken. Bekijk hieronder alvast de voor- en nadelen even.

Voordelen
Functies:

het apparaat is voorzien van enkele handige functies zoals een degelijke hartslagmeter, een GPS functie, een stappenteller en zelfs een caloriemeter.

Multisport modus:

dankzij de multisport modus biedt het horloge jou de mogelijkheid om je prestaties en resultaten in andere sportdisciplines te gaan bijhouden.

Waterdicht:

dit handige sporthorloge is bovendien ook nog eens helemaal waterdicht tot op een maximale diepte van ongeveer 40 meter.

Nadelen
Onhandig in gebruik:

we merken dat slechts een kleine minderheid van de kopers niet helemaal tevreden is over dit toestel. Het zou niet zo handig zijn en vrij kwetsbaar.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Sigma PC 15.11

 

Het Sigma PC 15.11 sporthorloge is uniek en apart onder haar soortgenoten. Het is cirkelvormig en de PC 15.11 telt de calorieën en de ronden die de sporter aflegt.

Dit product heeft vele functies zoals de trainingszones die automatisch de individuele trainingszones berekent en de rondenteller tot een maximum van 50 rondes. Dit sporthorloge is waterdicht en het is in 5 talen instelbaar. Het peil van de batterij wordt weergegeven om te weten hoe lang je nog gebruik kunt maken van dit product voordat het leegloopt.

Als je kijkt naar de prijs van dit product, dan lijkt het wel op een sporthorloge aanbieding en dat is het ook voor de meeste gebruikers van dit product. Voor hen is dit een top product, want het heeft een goede prijs- en kwaliteitsverhouding. Het zit lekker om de pols en de tijd is duidelijk te lezen. Voor de overige gebruikers voldoet het niet aan de verwachtingen.

Indien je op zoek bent naar een degelijk sporthorloge dat er ook nog eens heel elegant uitziet dan kun je deze optie van Sigma misschien eens bekijken. Het horloge is beschikbaar in maar liefst 4 verschillende kleuren en bevat heel wat handige functie.

Voordelen
Kenmerken en functies:

het horloge geeft je niet alleen de tijd en de datum weer, maar zal ook het calorieverbruik gaan bijhouden en het aantal ronden die je aflegt.

Handig in gebruik:

net zoals de voorgaande toestellen is ook dit sporthorloge waterdicht. Bovendien heb je de mogelijkheid om te kiezen uit 5 beschikbare talen.

Batterij:

het batterijverbruik wordt op het display van het horloge weergegeven. Op die manier weet je wanneer je de batterij hoeft te vervangen.

Nadelen
Geen GPS:

in tegenstelling tot de voorgaande modellen is dit sporthorloge niet voorzien van een GPS functie. Dit zou voor sommigen misschien wel een probleem kunnen zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Garmin Forerunner 15 – GPS voor Dames

 

De Garmin Forerunner 15 GPS is een sporthorloge voor dames dat specifiek is ontwikkeld voor en door hardlopers. Het heeft een batterijlevensduur tot 8 uur met ingeschakelde GPS of 5 weken in horloge modus of modus voor het volgen van activiteiten. Het houdt de afstand, tempo, hartslag en aantal verbrande calorieën bij en herinnert je eraan als het tijd is om te bewegen. Het houdt jouw activiteiten tussen loopsessies bij en regelt iedere binnen- en buitentraining. Dit sporthorloge heeft een waterbestendigheid van 5 ATM of 50 meter en hiermee kun je een dagelijks overzicht van activiteiten bijhouden.

Voor dit product staan er alleen positieve reviews geschreven door de twee gebruikers ervan.

Deze 2 personen geven positief advies voor dit product, want het is gebruiksvriendelijk en het heeft een goede prijs. Deze gebruikers zijn de mening ook toegedaan dat dit product van goede kwaliteit is.

Net zoals het eerste product is ook dit sporthorloge afkomstig van het bekende en misschien wel het populairste merk Garmin. Het horloge heeft een mooie paars / witte kleur waardoor het misschien vooral voor dames heel aantrekkelijk wordt gemaakt.

Voordelen
Batterijduur:

het apparaat is voorzien van een krachtige batterij die tot wel 8 uur lang meegaat wanneer je het GPS systeem hebt ingeschakeld. Indien je het GPS systeem niet gebruikt dan kan de batterij tot wel 5 weken meegaan.

Functies:

het sporthorloge biedt je een inzicht op het gebied van calorieën, je hartslag, de afstand en het tempo. Verder stuurt het horloge een signaal uit op het moment dat het tijd is om te bewegen.

Nadelen

We merken dat op dit moment werkelijk alle kopers helemaal tevreden zijn over dit product. Dit maakt het voor ons dan ook wel een pak moeilijker om eventuele nadelen tijdig te ontdekken en aan jou mee te delen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Laat een reactie achter

2 COMMENTAIRES

Golfhorloge

August 11, 2021 at 8:41 am

Ik heb zelf de Garmin S62 gekocht via golfaanbieder.nl
Had hiervoor de s40 maar dit is wel weer een stapje verder hoor qua techniek. Erg blij mee en wat mij betreft heeft Garmin de beste sporthorloges.

Reply
10top Team

August 13, 2021 at 11:37 am

Hoi Golfhorloge,

Bedankt voor de leuke reactie op de tekst over “Sporthorloges”.
Uiteraard mag en kan iedereen zijn persoonlijke favoriet hebben maar we hebben wel al vaak gemerkt dat velen kiezen voor een sporthorloge van Garmin 🙂
Hopelijk kun je er veel plezier aan beleven!

Met vriendelijke groet,
het 10toptest.nl team

Reply
DMCA.com Protection Status