Beste springkasteel

Laatste update: 28.05.20

 

Springkastelen test van 2020

 

Is je kind binnenkort jarig en wordt er een leuk feestje georganiseerd met allemaal vriendjes en vriendinnetjes? En ben je misschien nog op zoek naar een originele manier zodat de kindjes al hun energie kwijt kunnen? Dan heb je misschien wel al even een duurzaam en degelijk springkasteel overwogen. We begrijpen dat het misschien niet altijd makkelijk is om een goede keuze te maken, maar daarom willen wij jou helpen. Wij zijn op zoek gegaan naar wat momenteel de 3 best beoordeelde springkastelen zijn. Zo hebben we gemerkt dat het Fisher-Price Springkussen alvast een goede aanbeveling blijkt te zijn. Ideaal voor kindjes met een leeftijd tussen 3 en maximaal 6 jaar oud. Je hebt natuurlijk ook nog altijd de mogelijkheid om te gaan kiezen voor de Airbounce 172 cm. Dit springkasteel wordt aangeraden voor kindjes vanaf de leeftijd van 3 jaar oud tot de maximale leeftijd van 9 jaar oud.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Springkastelen koopgids

 

Alle ouders zullen het erover eens zijn dat kinderen heel veel energie hebben. Het is daarom belangrijk dat ze veel spelen wanneer ze jong zijn. Om dit speelplezier nog te verhogen kun je eventueel een springkasteel kopen voor je kinderen. Er zijn goedkope springkastelen die je kunt kopen of je kunt kiezen voor de beste springkastelen in verschillende vormen. Bij de aankoop moet je rekening houden met het formaat, het maximaal belastbaar gewicht, het design, de installatie en de prijs. Je kunt ook kiezen om een springkasteel te huren als je het slechts éénmaal wilt gebruiken.

 

 

Formaat van het springkasteel

 

Het formaat is het belangrijkste punt van een springkasteel, je hebt namelijk genoeg plaats nodig om het product te kunnen plaatsen. Een springkasteel aanbieding kun je in verschillende maten en groottes kopen, het hangt ook af van de leeftijden waarvoor het product geschikt is.

Als je een springkasteel zult kopen voor jonge peuters van 5 jaar dan zal dit kasteel een stuk kleiner zijn dan een model dat geschikt is voor kinderen van 10 jaar. Meestal zul je een springkasteel in de tuin plaatsen. In dit geval kun je de afmetingen nemen van de beschikbare plaats zodat je doelgericht op zoek kunt gaan naar aanbiedingen.

 

 

Maximaal belastbaar gewicht

 

Een springkasteel is gemaakt van een bepaalde stof, meestal een elastische soort kunststof, en wordt daarna volgepompt met lucht zodat je kunt springen. Dit product is natuurlijk niet onbreekbaar, daarom moet je met sommige factoren rekening houden.

Het is ten eerste belangrijk om een springkasteel te kopen dat gemaakt is van stevig materiaal zodat het niet te vlug kapot kan gaan. Daarna moet je ook nog rekening houden met het maximaal belastbare gewicht. Voor sommige kastelen ligt dit rond de 85 kg. Houd er rekening mee dat dit belastbaar gewicht het totaal is, dus als je vijf kinderen laat springen op een springkasteel dan is de kans groot dat je boven deze limiet zit.

Als je een groot model koopt die je wilt gebruiken voor meerdere kinderen op bijvoorbeeld een verjaardagsfeestje, dan is het een aanbeveling om op zoek te gaan naar een springkasteel met een zo hoog mogelijk maximaal belastbaar gewicht.

 

 

Het design

 

De kleuren en het ontwerp van het springkasteel kunnen ervoor zorgen dat je kind veel vlugger interesse zal tonen in het product. Als je bijvoorbeeld een kindje hebt die gek is van het circus, dan kun je eventueel een springkasteel kopen dat beschikt over afbeeldingen van clowns. Op die manier zal het veel vlugger de aandacht trekken van je kind.

Het design is daarom een belangrijk punt die niet vergeten mag worden. Er zijn bijvoorbeeld ook springkastelen met obstakels zoals pilaren waartegen je kunt springen. Deze modellen zijn perfect voor al iets oudere kinderen die gekke stunts willen uithalen.

Het leuke daaraan is dat je deze obstakels niet eens apart hoeft te monteren want ze worden automatische opgeblazen met het luchtkasteel. Je kunt dus verschillende modellen vergelijken en zo het leukste springkasteel voor jouw kroost kopen.

 

 

Installatie van het springkasteel

 

Een springkasteel moet je natuurlijk nog vullen met lucht en dit kan een gans gedoe zijn, vooral bij de grote modellen. De meeste springkastelen zijn voorzien van een ingebouwde pomp die je gewoon op het stopcontact moet aansluiten. Daarna wordt het kasteel automatisch opgeblazen zodat je zelf niet veel hoeft te doen.
Als je een goedkoop model koopt zonder ingebouwde pomp is het mogelijk om dit product zelf apart bij te kopen. Je kunt kiezen tussen een elektrisch en een handmatig model. Het elektrisch model is natuurlijk beter want dan hoef je zelf geen werk te verrichten.Met een handmatig model kun je meestal lucht blazen door met je voeten de pomp naar beneden te drukken maar het zal een stuk langer duren. Daarom worden manuele pompen tegenwoordig niet meer gebruikt.

 

 

Hoeveel kost een springkasteel?

 

Je kunt al een springkasteel kopen voor zo weinig als €50 maar er zijn natuurlijk ook duurdere modellen die meer dan €300 kunnen kosten. Je hebt echter ook de optie om een springkasteel te huren. Vooral als je van plan bent om het product slechts één keer te gebruiken.

Aan de andere kant is de aankoop van een springkasteel een goede investering op lange termijn. Je kinderen zullen er dagelijks veel plezier aan beleven. Jij zult meer vrije tijd hebben en je kunt het springkasteel eventueel zelf verhuren aan kennissen.

Bovendien kun je deze producten eenvoudig online opzoeken en zelfs bestellen. Let wel op de verzendkosten want voor een groot model kunnen deze hoog oplopen.

 

 

Springkasteel reviews – top 5

 

 

Je herinnert je waarschijnlijk nog hoe leuk het was om op een springkasteel te spelen met je vriendjes of familie. Tegenwoordig is het makkelijk om zelf een springkasteel voor je kinderen te kopen zonder veel geld uit te moeten geven. Neem een kijkje naar de volgende vijf topproducten die we voor jou opgezocht hebben en kies er zelf het beste springkasteel uit.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

Fisher-Price Springkussen

 

Dit leuke springkasteel is geschikt voor kinderen van 3 tot 6 jaar en bevat een mix van blauwe en rode kleuren. Het springkasteel is gemaakt van vinyl en heeft de volgende afmetingen: 173 x 173 x 135 cm (lengte x breedte x hoogte). Het kan maximaal belast worden met een gewicht van 85 kg.

De kinderen zullen er uren speelplezier aan beleven en kunnen hun vriendjes uitnodigen om ook te komen springen. Er wordt een reparatieset meegeleverd indien er iets stuk gaat aan het springkasteel.

De reviews tonen enkel maar positief advies van de kopers. Het springkussen is erg stevig en door het compacte formaat kun je het ook binnen zetten. Dit is ideaal wanneer het slecht weer is buiten. Je kunt het met een pomp in ongeveer 10 minuten opblazen en het speelplezier nog verdubbelen door er een ballenset bij te kopen.

 

Koop bij bol.com (€105)

 

 

 

 

Airbounce 172 cm

 

Dit springkasteel is geschikt voor kinderen van 3 tot 9 jaar en is eenvoudig om op te zetten. Dit springkasteel beschikt over een ingebouwde pomp om het product makkelijk op te blazen. Je kunt de kabel in het springkussen zelf opbergen zodat het niet in de weg ligt.

Het springkussen is in slechts 3 minuten al klaar voor gebruiken en beschikt over afgesloten muren voor extra veiligheid. Je kunt na gebruik de lucht terug wegpompen zodat je het kussen makkelijk kunt opbergen. Het kasteel is gemaakt van kunststof en is duurzaam. Je ontvangt 4 pinnen bij de levering om het springkasteel aan de grond vast te maken.

Volgens de kopers beleven de kinderen veel plezier aan dit springkasteel en is het gemaakt van stevig materiaal. Je kunt het makkelijk en snel opzetten en ook terug afbreken. Voor een koper is de kwaliteit ondermaats want het was na twee keer oppompen al stuk.

 

Koop bij bol.com (€149)

 

 

 

 

Clown Slide And Hoop Bouncer

 

Dit springkasteel met blower van 220/240V kan het product al oppompen in slechts één minuut. Je krijgt 4 grondharingen bij de levering zodat je het springkasteel aan de grond kunt bevestigen. Verder krijg je er ook nog een basketbalnet, een draagtas en een reparatieset bij indien er iets stuk gaat.

De afmetingen van het product zijn 300 cm breedte, 225 cm lengte en 175 cm hoogte. Dit springkasteel is geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar en kan door twee kinderen tegelijk gebruikt worden.

De reviews geven enkel positieve commentaren weer. Het springkasteel is van topkwaliteit en is makkelijk om op te zetten en af te breken. Al het nodige wordt geleverd samen met het product en het heeft een goed formaat om het op vele plaatsen te gebruiken.

 

Koop bij bol.com (€251.95)

 

 

 

 

Van Der Meulen Blauw/Geel

 

De springkasteel voor kinderen heeft een blauw-gele kleur en is uitgerust met een basketbalring om ballen te kunnen gooien en een glijbaan voor dubbel zoveel plezier. Dankzij de blower van 220V kun je het springkasteel al in slechts 1 minuut opzetten.

Het springkasteel heeft een breedte van 300 cm, een lengte van 225 cm en een hoogte van 175 cm. Het product is geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar en is gemaakt van nylon voor een betere duurzaamheid.

Hoewel er slechts één koper een beoordeling heeft geschreven over dit product is deze volledig positief. Het zoontje van de gebruiker beleeft er uren speelplezier aan en het springkasteel is heel makkelijk om op te zetten. De prijs is wel iets duurder maar je krijgt er topkwaliteit voor terug.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Intex Jump-O-Lene

 

Dit springkasteel van Intex is perfect voor mensen met een beperkt budget die op zoek zijn naar goedkope springkastelen. Je kind moet via een doorkruip opening in het kasteel kruipen en zit daarna veilig dankzij de zachte bodem en de hoge zijkanten.

Het springkasteel heeft een lengte en een breedte van 174 cm en een hoogte van 112 cm. Het product is gemaakt uit vinyl en is geschikt voor kinderen van 3 tot 4 jaar.

De reviews tonen aan dat de kopers verdeelde meningen hebben over deze springkasteel aanbieding. De prijs/kwaliteitverhouding zorgt voor grote tevredenheid maar het gebrek aan een pomp is een minpunt. Het duurt ook nog even voordat het springkasteel opgepompt is dus je kind zal geduld moeten hebben.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status