5 Beste SSD schijven Test Van 2020

Laatste update: 09.08.20

 

5 Beste SSD schijven (Reviews) van 2020

 

Tegenwoordig zijn de meeste recente laptops uitgerust met een SSD schijf. Dit heeft vooral te maken met het feit dat ze beduidend krachtiger zijn en sneller werken dan een standaard harde schijf. Toch is het niet altijd makkelijk om de beste SSD schijf te achterhalen. Moet je kiezen voor een externe of interne SSD schijf? En wat dan met de capaciteit? Kies je voor eentje van 500 GB of zie je het groter en ben je op zoek naar een 1 TB SSD schijf? Bekijk de 5 topproducten hieronder en houd evenzeer rekening met de online reviews en het advies van klanten.

 

 

1.  Samsung 960 EVO Interne SSD 250 GB

 

Ben je op zoek naar een SSD schijf aanbieding dan lijkt dit product van Samsung op het eerste zicht niet meteen de beste aanbeveling vanwege de hogere prijs. Toch stellen we vast dat de meeste klanten zich niet lijken te storen aan het hogere prijskaartje en vooral tevreden zijn met de aangeboden kwaliteit.

Uiteraard krijg je best wel waar voor je geld. Zo betreft het een enorm krachtige SSD schijf met een vrij hoge leessnelheid van wel 3200 MB/s en een schrijfsnelheid die makkelijk 1500 MB/s bereikt. De maximale opslagcapaciteit die de SSD schijf aanbiedt bedraagt wel 250 GB. En dit voor een bijzonder compact apparaatje dat amper 2,2 cm breed is, 8 cm lang en 0,2 cm hoog.

Dit type SSD schijf wordt aangeraden om te gebruiken in combinatie met een standaard desktop en biedt een harde schijf snelheid aan van 7200 RPM, wat bijzonder hoog is. Het betreft een vrij recente SSD schijf die in het jaar 2017 voor het eerst werd geïntroduceerd. En indien je toch problemen mocht ondervinden dan kun je beroep doen op de 3 jaar garantie.

 

Koop bij bol.com (€119.39)

 

 

 

 

2.  Samsung T3 Externe SSD 1 TB MU-PT1TOB/EU

 

Net zoals het vorige product, wordt ook deze SSD schijf jou aangeboden door het bekende en sterk gewaardeerde merk Samsung. Het grote verschil is echter, dat het hier een externe SSD schijf betreft met een maximale opslagcapaciteit van maar liefst 1 TB. Het zal je dus niet verwonderen dat je dit product niet tussen de goedkope SSD schijven zult moeten zoeken.

De SSD schijf wordt gekenmerkt door een totale leessnelheid van maar liefst 450 MB/s en een schrijfsnelheid die wordt geschat op ruim 450 MB/s. De SSD schijf kan makkelijk worden beveiligd met behulp van een wachtwoord, en met de laptop worden verbonden dankzij de USB-C aansluiting.

Houd er wel rekening mee dat deze SSD schijf niet kan gebruikt worden in combinatie met een Windows 6 of lager besturingssysteem. We stellen vast dat een enkele koper het product behoorlijk kwetsbaar blijkt te vinden. Echter is de meerderheid overtuigd van de kwaliteit en het gebruiksgemak van deze SSD schijf.

 

Koop bij bol.com (€438.3)

 

 

 

 

3.  WD Blue Interne SSD 250 GB Western Digital

 

In tegenstelling tot het vorige product, lijkt deze SSD schijf van Western Digital wel een koopje te zijn. En dit met een maximale opslagcapaciteit van maar liefst 250 GB. Vast en zeker de moeite waard dus om hem even van naderbij te bekijken.

Deze Triple Level Cell SSD schijf is uitgerust met een vrij hoge leessnelheid van maar liefst 540 MB/s en een totale schrijfsnelheid van wel 500 MB/s. Het is een compact apparaatje met een maximale breedte van 7 cm, een lengte van amper 0,7 cm en een hoogte van ruim 10,1 cm. Houd er rekening mee dat deze SSD schijf geleverd wordt zonder upgrade kit.

Ondanks dit kleine minpuntje zien we momenteel alleen maar positieve reacties van klanten op het product verschijnen. Zo stellen we vast dat de meeste kopers duidelijk tevreden zijn over de aangeboden kwaliteit en de verhouding met de prijs.

 

Koop bij bol.com (€69.99)

 

 

 

 

4.  Adata SE730 Externe SSD 250 GB Adata S serie

 

Met de Adata SSD schijf, afkomstig uit de Adata S serie, kies je niet alleen voor kwaliteit en betaalbaarheid maar duidelijk ook voor design. Het opvallende roze kleurtje van deze externe SSD schijf, kan zeker als een pluspunt worden beschouwd.

Uiteraard is de kwaliteit minstens even belangrijk. Zo zul je al vrij vlug kunnen vaststellen dat deze SSD schijf makkelijk kan worden aangesloten op je laptop of standaard desktop. Je geniet hierbij een totale opslagcapaciteit van maar liefst 250 GB. Verder bedraagt de maximale leessnelheid ruim 500 MB/s net zoals ook de schrijfsnelheid op 500 MB/s wordt geschat.

Het compacte apparaatje van 72,7 x 44 x 12,2 mm kun je makkelijk verbinden met behulp van de daarvoor voorziene USB-C aansluiting. Verder blijkt de behuizing van het apparaat stootvast te zijn wat toch al een zekere bescherming biedt. Klanten reageren overwegend positief op basis van de kwaliteit en het gebruiksgemak. Slechts één klant is niet helemaal overtuigd.

 

Koop bij bol.com (€105.43)

 

 

 

 

5.  Western Digital Green Interne SSD 480 GB

 

Net zoals één van de vorige SSD schijven, zul je merken dat ook dit apparaatje jou wordt aangeboden en geleverd door Western Digital. Het betreft hier een interne SSD schijf met een totale opslagcapaciteit van 480 GB. Echter is het ook mogelijk om te kiezen voor een beperkte opslagcapaciteit van ongeveer 240 GB.

Ook hier betreft het een Triple Level Cell SSD schijf die gekenmerkt wordt door een totale leessnelheid van wel 540 MB/s en een maximale schrijfsnelheid van maar liefst 465 MB/s. Houd er wel rekening mee dat de SSD schijf geleverd wordt zonder upgrade kit maar je wel beroep kunt doen op de 3 jaar garantie indien er problemen mochten zijn.

De SSD schijf is ontwikkeld om te worden verbonden met je laptop en wordt geleverd inclusief de bekende WD SSD Dashboard software. Momenteel is er nog maar één enkele koper die een reactie heeft geplaatst bij het product en duidelijk heel tevreden blijkt. Zo worden de prijs en de kwaliteit beloond met een maximumscore van 5 sterren!

 

Koop bij bol.com (€87.99)

 

 

 

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status