Beste staafmixer

Laatste update: 10.08.20

 

Staafmixers test van 2020

 

Met behulp van een staafmixer kun je verschillende ingrediënten op een veilige en vooral efficiënte manier gaan mixen. Op die manier kun je heel wat verschillende gerechten klaarmaken zoals een koude Spaanse gazpacho of een heerlijke warme soep om de winterperiode mee door te komen. Neem daarom zeker een kijkje naar de koopgids waarin alle factoren duidelijk worden uitgelegd. Indien je niet zoveel tijd hebt om de koopgids aandacht door te nemen dan kun je natuurlijk rechtstreeks doorgaan naar de top 3. Zo haal je met de Braun Multiquick 3 MQ325 staafmixer zeker en vast een topproduct in huis. Het is een handig product en je krijgt er meteen een maatbeker van 600 ml bij. De Philips Avance HR1673/90 staafmixer hoeft uiteraard zeker niet onder te doen. Het is een product met een krachtig vermogen waardoor alle ingrediënten in een mum van tijd worden gemixt.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Staafmixers koopgids

 

Voor de mensen die vaak heerlijke sauzen, smoothies of soepen klaarmaken, is het handig om een staafmixer te gebruiken. Voordat je een staafmixer gaat kopen, is het goed om te weten op welke eigenschappen je kunt letten bij het vergelijken van de staafmixers. Het is al vanzelfsprekend dat je op de prijs gaat letten en waarschijnlijk uitkijkt naar een staafmixer aanbieding.

De kracht van de motor

 

De kracht van de motor speelt een heel grote rol bij het eindresultaat dat je wenst te bereiken met jouw staafmixer. Je moet liever ook vooraf weten waarvoor je de staafmixer wilt gebruiken en hoe vaak je die wenst te gebruiken.

Hoe krachtiger de motor, hoe sneller en gemakkelijker jouw ingrediënten tot een puree gemaakt kunnen worden. Dat betekent dus dat je met het juiste apparaat sneller klaar kunt zijn met koken.

Je kunt dus niet alleen tijd, maar ook energiekosten besparen.

Het is een soort van kwaliteitstest van jouw staafmixer. Voor een redelijke staafmixer kun je beter uitkijken naar een apparaat met een vermogen van 200 tot 250 Watt. Hiermee ben je ervan verzekerd dat je een staafmixer hebt gekocht met een degelijk motor.

 

 

De opening waar het mes is aangebracht

 

Dit is ook een belangrijke factor waarop je zeker moet letten, de opening waar het mes is aangebracht. Als deze opening te klein of te smal is, zal het moeilijk zijn voor het apparaat om het voedsel fijner te maken, doordat het niet of moeilijk in de opening past.

Daarnaast kan het ook zo zijn dat als de opening weer te groot is, het ook moeilijk voor het apparaat zal zijn om het voedsel vast te blijven houden. Het apparaat gaat het voedsel dan gemakkelijker los willen laten.

Dus als je goedkope staafmixers tegenkomt, let dan niet alleen op de prijs en de andere basiseigenschappen die in je op zouden komen. Koop vooral een staafmixer met een opening, waar het mes is aangebracht, die niet te klein en niet te groot is.

 

 

De lengte van de staaf

 

Misschien zou je niet eraan denken, maar de lengte van de staaf is ook heel belangrijk. En zelfs hiervoor zou je moeten weten waarvoor je het wilt gebruiken. Er zijn diverse aanbiedingen op de markt met verschillende soorten staafmixers.

Hierbij kan de lengte van de staaf misschien wel bij allemaal verschillen en wel gaan uitmaken of je wel uit de beste staafmixers hebt gekozen of niet.

Als je in het bijzonder hoge potten hebt en van plan bent om veel soepen te maken, dan is het handig om een staafmixer met een lange staaf te hebben. Hiermee ben je ervan verzekerd dat je de bodem van de pot, waar waarschijnlijk de meeste ingrediënten zitten die je fijn wilt maken, moeiteloos kunt bereiken.

 

 

Het materiaal waarvan het gemaakt is

 

Het laatste wat jij wilt, is dat jouw mooie potten en pannen beschadigd raken doordat je een verkeerde staafmixer hebt gebruikt. Het materiaal waarvan zo een product wordt gemaakt is ook belangrijk, vooral als het gaat om de houdbaarheid en stevigheid van het product.

Een behuizing of staafmixer die gemaakt is van roestvrij staal is wel altijd steviger, maar je zou heel voorzichtig hiermee te werk moeten gaan in een pan die een antiaanbaklaag heeft.

Als je dan kiest voor een staafmixer die gemaakt is van plastic, dan hoef je misschien wel minder rekening te houden daarmee, maar dan vraag je jezelf wel af hoe lang het apparaat dan te gebruiken is.

Daarnaast kan het apparaat door hitte ook beschadigd raken. Het is dus een aanbeveling om uit te kijken naar een staafmixer die gemaakt is van roestvrij staal, maar die aan het uiteinde een beschermlaag heeft van silicone om schade aan je potten te voorkomen.

Het gewicht van de staafmixer

 

Het gewicht van het apparaat speelt zeker ook een rol als je eraan wilt denken hoe je het apparaat zo comfortabel mogelijk kan gebruiken. Een staafmixer moet je in je handen vasthouden als je het wilt gebruiken. Je zou het dus stevig moeten vasthouden. Het gewicht van het apparaat speelt hierbij een belangrijke rol, want als de staafmixer te zwaar is, ga je het niet lang kunnen vasthouden.

Denk daarbij aan een situatie dat je het een paar minuten zou moeten vasthouden. Je kunt dus liever uitkijken naar een staafmixer die je gemakkelijk en comfortabel kunt vasthouden en die niet te zwaar is. Het optillen en neerleggen van het apparaat zal dan ook gemakkelijker geschieden.

Als je al deze punten in acht neemt, dan kun je zo de beste staafmixers herkennen en 1 kiezen die voor jou het beste is.

 

 

Staafmixer Reviews – Top 5

 

 

Staafmixers zijn handig om verschillende etenswaren te mixen. Zo kun je een staafmixer perfect gebruiken om bijvoorbeeld soep te mixen of een Spaanse gazpacho klaar te maken. Als je op zoek bent naar leuke staafmixer aanbiedingen lees dan zeker verder. Wij hebben verschillende staafmixers vergeleken op basis van online reviews van kopers. Maak voor jezelf uit welke de beste staafmixer is!

 

 

Aanbevolen producten

 

 

Braun Multiquick 3 MQ325 

 

De Braun Multiquick is onmisbaar in de keuken. Je kan er vanalles mee mixen. Dankzij z’n PowerBell staafmixervoet blijft je keuken spatvrij en verkrijg je het beste pureeresultaat.

Met zijn roestvrije stalen klopper kun je eieren kloppen en roeren en crème en luchtige desserts maken.

Hij beschikt ook over een hakmolen voor hardere ingrediënten zoals kaas of noten. De beker heeft een inhoud van 600 ml. Hij beschikt verder nog over 2 snelheden en heeft een stille en duurzame motor van 550 Watt.  

De online reviews van kopers geven een overwegend positief advies over deze staafmixer aanbieding. Hij heeft voldoende kracht om goed te mixen en ook op de bodem van de maatbeker worden stukjes goed gemixt.

Hij is perfect voor het lichtere werk zoals soep mixen. De onderdelen zijn makkelijk schoon te maken omdat je alle delen kan losmaken.

Als we de producten, die we hier bespreken, vergelijken dan zul je zien dat deze Braun staafmixer over de laagste prijs beschikt. Voor mensen die niet zo graag afwassen is dit echt ideaal want je kunt het product in de vaatwasmachine plaatsen.

Voordelen
PowerBell staafmixervoet:

dankzij deze PowerBell staafmixervoet bekom jij het beste resultaat. Bovendien helpt het ook spatten te voorkomen.

Hakmolen:

de staafmixer is ook voorzien van een hakmolen. Hierdoor is het mogelijk om hardere ingrediënten zoals bijvoorbeeld noten te mixen.

Gebruiksgemak:

de maatbeker die bij het product hoort, heeft een volume van 600 ml en is dus behoorlijk groot. Verder kun je kiezen uit 2 snelheidsstanden.

Nadelen
Aankoopprijs:

de lage prijs kan misschien voor sommige kopers ook een nadeel zijn. Veel mensen denken namelijk nog te vaak dat de kwaliteit van een product afhankelijk is van de kostprijs.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Philips Avance HR1673/90

 

De Philips Avance beschikt over sterke titanium mesjes die verschillende soorten ingrediënten malen, hakken en mengen in slechts enkele seconden. Hij is iets duurder maar heeft een goede kwaliteit.

Hij wordt geleverd met twee verschillende hakmolens en een maatbeker van 1000 ml. Hij heeft een krachtige motor van 800 Watt en een ergonomisch ontworpen handgreep voor een comfortabel gebruik.

De online meningen zijn vooral positief. Hij is snel, geruisloos en precies. Hij is krachtig en makkelijk schoon te maken. De snelheid is eenvoudig te regelen met de knop en hij spat vrijwel niet.

De twee hakmolens zijn top, ze hakken super fijn! Nadelen van deze staafmixer zijn dat je hem geen halfuur zonder stoppen kan gebruiken want dan wordt hij warm en dat sommige onderdelen niet in de vaatwasmachine kunnen.

Philips staat bij heel veel gebruikers bekend omwille van zijn kwaliteit en duurzaamheid. En als je de commentaren leest dan merk je ook dat veel personen tevreden zijn. Voor hen is dit dus echt wel het beste merk. Door de krachtige motor en de enorme snelheid heb je in een recordtempo alles gemixt.

Voordelen
Duurzaam:

de mixer beschikt over mesjes met een titanium coating. Dit is veel steviger dan bijvoorbeeld staal en behoudt zijn scherpheid ook veel langer.

Gebruiksvriendelijk:

bij het toestel krijg je meteen twee hakmolens meegeleverd en een maatbeker. De maatbeker heeft een volume van 1000 ml. Dankzij de krachtige motor worden gelijk welke ingrediënten in een recordtempo gemixt.

Nadelen
Onderhoud:

je moet de staafmixer met de hand wassen want het mag niet in de vaatwasser.

Onhandig in gebruik:

sommige kopers ergeren zich aan het feit dat je de staafmixer constant moet gebruiken. Het is dus niet mogelijk om eens een kwartiertje te pauzeren want dan warmt het toestel te fel op.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Tefal Turbomix Plus HB1001

 

Gebruik deze goedkope Tefal staafmixer om lekkere milkshakes, sauzen en soepen te maken. Hij is zelfs geschikt om babyvoeding mee te mixen! Hij beschikt over turbopower, is comfortabel te bedienen en heeft vele mogelijkheden.

De staafmixervoet is afneembaar en kan zonder problemen in de vaatwasmachine geplaatst worden om schoon te maken. Hij heeft een vermogen van 350 Watt maar heeft slechts één snelheid en komt inclusief een maatbeker van 800 ml.

Kopers van dit product zijn vooral tevreden over de prijs. Hij behoort tot de goedkope staafmixers. Hij is eenvoudig in gebruik en de staaf is gemakkelijk los te maken van de mixer om hem schoon te maken.

Toch zijn er ook negatieve reviews. Zo maakt hij verschrikkelijk veel lawaai en zijn de mesjes zodanig klein dat het langer duurt om alles beter fijn te mixen. Ook is de staaf moeilijker schoon te maken met de hand, het voedsel blijft in randjes zitten en je kan er niet goed bij met een borstel.

Als het gaat om keukengerei dan hoort het merk Tefal zeker tot één van de populairste merken. Met deze Tefal staafmixer kun jij in relatief weinig tijd een heerlijke milkshake op tafel toveren. Ook soep en bijvoorbeeld babyvoeding zijn een mogelijkheid.

Voordelen
Onderhoud:

je kunt de voet van de staafmixer er gemakkelijk afnemen en in de vaatwasser stoppen. Ideaal voor mensen die niet graag de afwas doen.

Gebruiksgemak:

bij aankoop van het product krijg je er ook een maatbeker bij met een volume van 800 ml. Het toestel beschikt over een relatief hoog vermogen van 350 Watt.

Nadelen
Matige kwaliteit:

een aantal kopers vinden de kwaliteit van dit product iets minder. Zo beschikt het apparaat slechts over één enkele snelheidsstand en maakt het enorm veel lawaai. De mesjes zijn ook behoorlijk klein om alles goed te mixen.

Koop bij bol.com (€37.15)

 

 

 

 

Kenwood HB615

 

Ook de Kenwood staafmixer behoort tot de goedkope staafmixers. Je kan hem gebruiken om verschillende ingrediënten te mengen, roeren, vermalen of mixen.

Hij beschikt over een uniek Suregrip handvat voor een beter gebruiksgemak. Hij wordt geleverd met een mengkom met een inhoud van 700 ml. Je kan kiezen tussen twee snelheden, hij is vaatwasbestendig en zijn motor heeft een vermogen van 400 Watt.

Kopers zijn overwegend tevreden over deze staafmixer aanbieding. Hij is eenvoudig in gebruik en mixt goed. De staaf is ook makkelijk los te maken van de mixer en kan gerust in de vaatwasmachine om hem schoon te maken.

Sommigen vinden hem lawaaiig, anderen vinden dat het nog meevalt. De prijs is een groot pluspunt voor de meeste mensen want hij is goedkoop. Enkele mensen zijn niet tevreden over de kwaliteit en vinden dat hij het na een paar maanden al begeeft.

Ook Kenwood biedt heel wat kwaliteitsvolle keukentoestellen aan. Als je graag soep en shakes drinkt, dan is de staafmixer van Kenwood zeker een aanbeveling. Het heeft misschien niet de laagste prijs maar het product biedt toch heel wat mogelijkheden.

Voordelen
Suregrip handvat:

dit handvat ligt erg goed in de hand en is zeer comfortabel. Dit maakt het mixen niet alleen aangenamer maar ook eenvoudiger.

Gebruiksgemak:

in vergelijking met het vorige product is deze staafmixer met een vermogen van 400 Watt net iets krachtiger. Je kunt zelfs kiezen uit 2 verschillende snelheden.

Onderhoud:

je hoeft geen schrik te hebben als je niet graag de afwas doet. Deze staafmixer is namelijk vaatwasserbestendig.

Nadelen
Matige kwaliteit:

enkele personen zijn niet overtuigd doordat het product niet zo duurzaam blijkt te zijn. Daardoor is de prijs volgens hen ook net iets te hoog.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Tefal Ultimate HB877D

 

De Tefal Ultimate heeft een vermogen van 1000 Watt en is heel krachtig! Dit merk je ook aan de prijs want hij is zeker niet de goedkoopste staafmixer. Dit top product mixt alle ingrediënten tot pulp.

Hij beschikt over 25 snelheden en een turbo-functie. Verder heeft hij een anti-spatkap en komt hij inclusief een hakmolen van 500 ml.

Gebruikers geven een positief advies. Ze vinden dit product echt top! De krachtige motor en de verschillende snelheden en turbo-functie zorgen voor een optimaal mixresultaat.

Een staafmixer van hoge kwaliteit. Het enige minpunt die we kunnen vinden in de reviews is de hoge prijs, verder is dit een hele mooie staafmixer aanbieding!

Net zoals het derde product uit onze lijst is ook deze staafmixer van het merk Tefal. Dit bevestigt ons vermoeden nog maar eens dat het wel tot de populairste merken zal behoren. Dit apparaat heeft een vermogen van 1000 Watt en is daardoor veruit één van de krachtigste toestellen.

Voordelen
Vermogen:

in vergelijking met de andere staafmixers uit onze lijst, beschikt dit product over een zeer krachtige motor. Met een vermogen van 1000 Watt is het misschien wel één van de betere toestellen. Hierdoor gaat het mixen ook veel sneller.

Gebruiksgemak:

bij aankoop van het product krijg je er meteen een hakmolen meegeleverd. Je kunt kiezen uit 25 snelheidsstanden en er is ook een turbo-functie voorzien. De antispatkap maakt het helemaal af.

Nadelen
Kostprijs:

over het algemeen blijken de kopers echt wel tevreden te zijn over dit product. Als er dan toch een minpuntje wordt genoemd, is het misschien de hoge prijs.

Zie de prijs op bol.com

 

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status