Beste staande ventilator

Laatste update: 26.03.23

Deze website wordt door onze lezers ondersteund. Zodra je iets aankoopt via de linken op onze site, ontvangen wij hiervoor een kleine affiliate commissie. Kom hieronder meer over ons te weten.

 

Staande ventilatoren test van 2023

 

Of je nu op kantoor zit of je wilt thuis nog wat verder werken aan een presentatie of vergadering, een degelijke staande ventilator kan alvast voor heel wat verkoeling zorgen op de warmste zomerdagen. Het aanbod vandaag de dag is enorm en de keuze daardoor niet altijd even makkelijk. Het loont dan ook de moeite om de verschillende staande ventilatoren eens even grondig te bekijken en met elkaar te vergelijken. Daarvoor kun je je richten op bepaalde factoren die uitvoerig worden besproken in de koopgids. Verder is er ook een top 3 waarin je de 3 best beoordeelde staande ventilatoren kunt terugvinden. Zo blijkt de Solis Statiefventilator Type 748 alvast een topproduct te zijn. De ventilator heeft een maximale diameter van ongeveer 40 cm en behoort tot de goedkope producten. Kies je echter voor de Ralight 45 cm staande ventilator dan kies je voor een krachtig apparaat met een totaal vermogen van maar liefst 90 Watt.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Staande ventilatoren koopgids

 

In de zomerperiode kan het soms best wel eens te warm worden. Als je dan op kantoor of thuis nog wat moet werken dan is dat niet altijd aangenaam. Eén van de beste staande ventilatoren kan dan alvast een goede aanbeveling zijn. Toch is het handig om met een aantal factoren rekening te houden zodra je de ventilatoren met elkaar gaat vergelijken. Zo kun je niet alleen letten op het gebruiksgemak en het prijskaartje maar ook op het vermogen en de werking ervan. En wie weet kun je zo nog wel een aantrekkelijke staande ventilator aanbieding spotten.

 

 

Het gebruiksgemak

Er zijn tegenwoordig heel wat mogelijkheden op de markt gebracht zodra je besluit op zoek te gaan naar een staande ventilator. Het ruime assortiment brengt uiteraard ook heel wat keuzestress met zich mee want was is nu eigenlijk de beste staande ventilator. Dat is afhankelijk van heel veel verschillende factoren maar vooral ook van je eigen wensen en verwachtingen. Een staande ventilator zal hoofdzakelijk gebruikt worden tijdens de zomerperiode wanneer het net iets te warm wordt. Alhoewel er ook heel wat staande ventilatoren zijn die voor verwarming kunnen zorgen in de winter.

Het is een zeer veelzijdig en multifunctioneel toestel dat je vaak makkelijk kunt verplaatsen en opbergen na gebruik. Bij de meeste staande ventilatoren kun je bovendien ook kiezen uit verschillende standen en snelheden variërend van een zacht briesje tot heel wat wind die zorgt voor afkoeling. Bekijk ook zeker het vermogen van de ventilator, rekening houdend met de ruimte die je wilt koelen of verwarmen. Daarnaast zullen bepaalde toestellen misschien ook over net iets meer mogelijkheden en kenmerken beschikken. En voor sommige gebruikers kan ook het design een doorslaggevende factor zijn.

 

Welk budget moet je voorzien

In je zoektocht naar de voor jou perfecte staande ventilator zul je merken dat er heel wat onderscheid is op het gebied van prijs. Zo kun je vaak al heel wat goedkope staande ventilatoren spotten die kwalitatief heel sterk en degelijk zijn. Echter zul je ook kunnen vaststellen dat sommige apparaten net een tikkeltje duurder zijn in de aankoop. Beslis daarom op voorhand voor jezelf welk budget je kunt, maar ook vooral wilt ter beschikking stellen. Hecht je belang aan het design en ben je op zoek naar enkele extra kenmerken en opties. Houd hier dan zeker rekening mee.

Indien je echter mocht twijfelen tussen één of meerdere staande ventilatoren dan kan het alvast een goede aanbeveling zijn om ook een kijkje te nemen tussen de verschillende online reviews. Daarin geven meerdere kopers een positief of negatief advies over een bepaalde staande ventilator. Zo krijg jij alvast een beter beeld over het bepaalde product. Ga eventuele promoties en aanbiedingen niet uit de weg. Het is namelijk altijd leuk om een koopje te doen en een aantrekkelijke staande ventilator aanbieding te spotten.

 

De werking, het vermogen en het formaat

De meeste staande ventilator zijn vrij compact van formaat en dus makkelijk om van de ene naar de andere ruimte te verplaatsen. Veel belangrijker is om rekening te houden met de kracht van de ventilator. Daarmee bedoelen we vooral het vermogen dat uitgedrukt wordt in Watt. Zo zullen sommige staande ventilatoren over net iets meer vermogen beschikken in vergelijking met andere ventilatoren. Om de kracht en het vermogen van de ventilator te bepalen, willen wij jou vooral aanraden om te letten op de totale oppervlakte van de ruimte.

Indien het de bedoeling is om een vrij grote ruimte snel en makkelijk te verkoelen, dan is een staande ventilator met meer vermogen een absolute noodzaak. Een kleine slaapkamer kun je al snel verkoelen met een standaard ventilator en basis vermogen. Een ventilator is namelijk een handig apparaatje dat ervoor zal zorgen dat de aanwezige lucht in beweging wordt gebracht. Hoe meer vermogen de ventilator heeft, hoe sneller de lucht in beweging wordt gebracht en dus ook hoe sneller je de ruimte kunt verkoelen.

 

 

Extra kenmerken en mogelijkheden

Zoals reeds vermeld, zul je merken dat bepaalde staande ventilatoren over net iets meer opties en mogelijkheden beschikken. Sommige kenmerken kunnen bovendien echt wel handig zijn. Zo zijn er heel wat exemplaren die bijvoorbeeld over een ionisatie functie beschikken en dus stofdeeltjes extra zwaar zullen maken waardoor ze op de grond vallen. Hoe minder stof er in de lucht blijft, hoe beter. Houd er wel rekening mee dat dit type ventilatoren vaak iets duurder in de aankoop zijn.

Ook een verwarmingsfunctie kan handig zijn want dan kun je de staande ventilator ook tijdens koude winterdagen gebruiken. Echter zal een staande ventilator met verwarmingsfunctie net iets meer energie verbruiken. Een ventilator met een handige in- en uitschakeling functie, timer en afstandsbediening zijn ook alvast een pluspunt.

 

Staande ventilator Reviews – Top 5

 

Een degelijke ventilator kan op warme zomerdagen voor heel wat verkoeling zorgen. Toch is het niet altijd eenvoudig om een goede keuze te maken. En dit heeft vooral te maken met het ruime assortiment aan degelijke ventilatoren die er momenteel voorhanden is. Door rekening te houden met de verschillende online reviews en het advies die de klanten daarin geven, waren we in staat een selectie te maken van 5 topproducten. Deze kun je hieronder raadplegen en er dan voor jezelf de beste staande ventilator uithalen.

 

 

Solis Statiefventilator Type 748

 

Indien je op zoek bent naar een degelijke staande ventilator die bovendien ook nog eens betaalbaar is dan loont het de moeite dit model van Solis te bekijken. Dit apparaat zul je zonder twijfel tussen de goedkope staande ventilatoren kunnen spotten.

Het is een statiefventilator die over een ruime doorsnede van maar liefst 40 cm beschikt. Met een vermogen van maar liefst 60 watt, zou je het zeker tot de krachtige staande ventilatoren kunnen rekenen. Bovendien heb je de keuze uit meerdere snelheidsstanden. Daarnaast is het ook mogelijk om de hoogte van de ventilator lichtjes aan te passen.

Het valt op dat de meeste kopers bijzonder tevreden zijn over dit toestel. Het is niet alleen voorzien van een goede kwaliteit maar het is bovenal ook heel duurzaam. Ondanks de kracht werkt het ook zo goed als geluidloos. Houd er wel rekening mee dat het om een vrij groot toestel gaat.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Ralight 45 cm

 

In vergelijking met het voorgaande toestel zul je voor deze staande ventilator van het bekende merk Ralight toch net iets meer budget hoeven te voorzien. Toch is het niet meteen één van de duurste toestellen.

Dit model beschikt over een ruime diameter van ongeveer 45 cm en een maximaal vermogen van ruim 90 watt. In vergelijking met het voorgaande apparaat is deze staande ventilator dus nog net iets krachtiger. Je kunt hierbij kiezen uit 3 verschillende snelheidsstanden en het is mogelijk om de hoogte van het toestel aan te passen.

Het feit dat de staande ventilator zwenkbaar is, is voor deze koper ook zeker en vast een pluspunt. Daarnaast wordt er ook een positief advies gegeven over de uitstekende kwaliteit en de duurzaamheid van dit apparaat.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Grupo FM P40 45W

 

Zodra je de prijs van dit apparaat bekijkt dan zul je meteen het gevoel krijgen dat het hier om een staande ventilator aanbieding gaat. Dit model heeft een neutrale witte kleur en past daardoor in om het even welk design.

De ventilator is afkomstig van het bekende merk Grupo FM en beschikt over een maximaal vermogen van maar liefst 45 watt. De statiefventilator is daarnaast voorzien van een ruime diameter van ongeveer 40 cm en het is mogelijk om de hoogte van het statief te verstellen.

Het feit dat het toestel over een timer functie beschikt is voor deze gebruiker ook daadwerkelijk een pluspunt. Daarnaast geeft de koper ook nog een positief advies over de duurzaamheid en de uitstekende kwaliteit van deze staande ventilator. Kortom volgens deze klant is dit model dan ook een echte aanrader.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Taurus Ventilator 40 cm

 

Wanneer het in de zomer net iets te warm wordt dan kan een koel briesje of zuchtje wind echt wel heel goed aanvoelen. Met deze staande ventilator van het bekende merk Taurus komt dit helemaal in orde. Bovendien hoef je niet eens zoveel budget te voorzien aangezien het prijskaartje zeker en vast meevalt.

Dit model is voorzien van een ruim en krachtig vermogen dat ongeveer rond de 45 watt ligt. Daarbij heb je de mogelijkheid om te kiezen tussen 3 verschillende standen. Ondanks de kracht van het toestel, is het enorm energiezuinig en zo goed als geluidloos. Daarnaast is het toestel vrij compact en beschikt het over een handige timer functie.

Deze voordelen zorgen ervoor dat de koper duidelijk helemaal tevreden is over dit apparaat. Zo is niet alleen de uitstekende kwaliteit een pluspunt maar ook de betaalbare prijs en de duurzaamheid van het toestel.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Cecotec ForceSilence 560 WoodStyle

 

Tot slot is er dan ook nog deze Cecotec Forcesilence staande ventilator. Dit model is een pak duurder in vergelijking met het voorgaande toestel maar zeker en vast nog altijd betaalbaar. Het is bovendien ook één van de krachtige apparaten met een vermogen van maar liefst 60 watt.

Deze ventilator is voor het grootste gedeelte gemaakt uit zeer duurzaam en stevig hout en weegt amper 6.6 kg. Dit maakt het bijzonder eenvoudig om de ventilator te verplaatsen. Daarnaast is de ventilator afgewerkt in een witte en zwarte kleur waardoor het meteen ook een echte blikvanger is.

Het feit dat je de ventilator kunt verrijden en in hoogte kunt verstellen zijn allemaal pluspunten die bijdragen aan de kwaliteit van het toestel. Het loont dan ook de moeite om dit apparaat even van naderbij te bekijken.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES

DMCA.com Protection Status