fbpx

Beste stadsfiets

Laatste update: 23.10.19

 

Stadsfietsen test van 2019

 

 

Stadsfietsen koopgids

 

Wanneer je in het stad rondloopt dan merk je dat het vaak een heel gedoe is om er met de wagen door te komen. Een degelijke stadsfiets is dan ook een goede aanbeveling. Toch is het niet zo eenvoudig om een keuze te maken uit het enorme assortiment van beste stadsfietsen. Je zou daarom rekening kunnen houden met factoren zoals het gebruiksgemak, de voordelen, het type, het materiaal, de accessoires en de eventuele kenmerken ervan. Ga eventuele aanbiedingen zeker en vast niet uit de weg. Het is altijd mogelijk dat je een leuke stadsfiets aanbieding tegenkomt die helemaal aan jouw wensen beantwoordt.

 

 

Het gebruiksgemak

 

Zoals het woord het eigenlijk al grotendeels zelf zegt is een stadsfiets een fiets die ontworpen is om door het stadscentrum te kunnen rijden. Er is hierbij dus rekening gehouden met de eventuele hindernissen die je in het stadscentrum zou kunnen tegenkomen. Denk maar aan bijvoorbeeld de typische tramsporen of de enorme kasseistenen. Een stadsfiets is in de meeste gevallen dan ook een model waarbij de banden iets breder en steviger zijn dan bijvoorbeeld een normale standaard fiets. Toch heb je hierin nog heel wat keuze.

Zo zul je bijvoorbeeld ook een keuze dienen te maken wat betreft de framemaat en het design van de fiets. Daarnaast zullen bepaalde stadsfietsen over net iets meer mogelijkheden beschikken in vergelijking met andere modellen. Het is daarom dan ook een goed idee dat je voor jezelf probeert uit te maken waar je nu precies naar op zoek bent. Je zult zien dat dit de zoektocht naar de ideale stadsfiets meteen een pak eenvoudiger maakt. Alvorens je een model aankoopt, willen wij jou ook aanraden om eerst zoveel mogelijk fietsen te testen en te vergelijken.

 

 

Tweedehands of nieuw

 

Wanneer je op zoek gaat naar een degelijke stadsfiets dan zou je jezelf de vraag kunnen stellen om een nieuw model aan te kopen of een tweedehands exemplaar. Probeer voor jezelf uit te maken welk bedrag je maximaal zou willen en kunnen uitgeven aan een degelijke stadsfiets. Ben je van plan om de stadsfiets op een regelmatige basis te gebruiken om toch eerder heel sporadisch een keertje. Het is nu eenmaal niet de bedoeling om veel geld uit te geven aan een fiets als je niet van plan bent om deze te gebruiken. Dan kun je evenzeer opteren voor één van de goedkope stadsfietsen.

Een tweedehands exemplaar zal uiteraard niet zoveel kosten als een volledig nieuwe stadsfiets. Wanneer je toch op zoek gaat naar een nieuw exemplaar dan zul je merken dat sommige fietsen over iets meer mogelijkheden beschikken dan andere fietsen. Hierbij kunnen sommige opties echt wel een aanrader zijn terwijl andere snufjes eerder een gadget zijn. Het kan misschien een goed idee zijn om ook even de verschillende online beoordelingen door te nemen. Wie weet kunnen de reacties van andere kopers jou verder op weg helpen.

 

 

De voordelen van een stadsfiets

 

Zo is een stadsfiets in de eerste plaats vooral ideaal om door eender welk stadscentrum te fietsen. Dit heeft vooral te maken met het specifieke bandentype en de breedte ervan. Daarnaast is een stadsfiets ook comfortabel genoeg om gewoon naar je werk of naar de universiteit te fietsen. Kortom het is een zeer veelzijdig product dat bovendien zowel voor vrouwen als voor mannen een echte aanrader is. Daarnaast is een stadsfiets ook bijzonder eenvoudig om te onderhouden en dat heeft vooral te maken met het feit dat deze fietsen over een gesloten kettingkast beschikken.

Een stadsfiets kun je bovendien tegenkomen in verschillende formaten, kleuren en designs. Kortom je hoeft zeker niet te panikeren want er is wel degelijk voor iedereen wat wils. Je kunt daarnaast ook opteren of je een terugtraprem wenst of toch liever een krachtige handrem. Wil je een stadsfiets met versnellingen of toch liever eentje zonder versnellingen. Kortom er zijn werkelijk heel wat mogelijkheden wanneer je besluit om een degelijke stadsfiets aan te kopen.

 

 

Het type, materiaal, accessoires en eventuele kenmerken

 

In het voorgaande stukje werd reeds min of meer duidelijk dat er heel wat verschillende mogelijkheden zijn. Zo kun je kiezen voor een laag instapmodel wat vooral voor dames een echte aanrader is. Ook het framemaat kan verschillende zijn van fiets tot fiets en is vooral afhankelijk van je persoonlijke lengte. Je zult bovendien merken dat de meeste frames van een stadsfiets uit staal zijn gemaakt. Dit is niet alleen sterk en degelijk maar bovenal ook heel erg duurzaam. Het is natuurlijk ook mogelijk om een stadsfiets te kopen met een frame dat uit aluminium bestaat.

Daarnaast zijn de meeste stadsfietsen voorzien van een stevig en degelijk bagagerek. Je kunt beslissen om hier een tas op te bevestigen. Dit kan bijzonder handig zijn wanneer je bijvoorbeeld je boodschappen gaat doen. Je hebt daarnaast ook de mogelijkheid om vooraan een mandje te installeren waarin je je handtas kunt plaatsen. Indien je graag een stadsfiets hebt met 3 of meerdere versnellingen dan is dit ook geen enkel probleem. En daarnaast kun je ook opteren voor een krachtige handrem of misschien heb je toch liever een model met een terugtraprem.

 

 

Stadsfiets Reviews – Top 5

 

 

In het stad heb je vaak een heel duurzame fiets nodig met misschien iets bredere banden. Tegenwoordig bestaat er een heel ruim gamma aan stadsfietsen. Dit maakt de uiteindelijke keuze niet altijd even eenvoudig. Daarom hebben wij een aantal topproducten met elkaar vergeleken. We hebben hierbij rekening gehouden met de reacties en het advies van kopers die ze in een review geplaatst hebben. Bekijk de lijst hieronder even aandacht en kies er dan vervolgens de voor jou beste stadsfiets uit.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

Popal City 2893 6V

 

Met deze stadsfiets voor dames doe je nu zeker en vast voordeel aangezien men de prijs enorm verlaagd heeft. Dit zou dus zomaar eens een stadsfiets aanbieding kunnen zijn. De fiets is beschikbaar in 2 verschillende kleuren en is uitgerust met maar liefst 6 versnellingen.

Het stalen frame is niet alleen heel stevig maar ook bijzonder duurzaam. De velgen zijn dan weer gemaakt uit aluminium. De fietswielen zijn 28 inch groot en dus ideaal om veilig en zonder problemen in de stad rond te fietsen. Er is zowel vooraan als achteraan batterijverlichting voorzien.

Beide kopers zijn helemaal tevreden met deze stadsfiets en raden dit model dan ook iedereen aan. Het voldoet volledig aan de verwachtingen en de fiets beschikt over een correcte prijs-kwaliteitverhouding.

 

Beste Aanbod

 

 

 

 

Volare Ashley 20 inch

 

Ben je op zoek naar een degelijke fiets voor jouw dochter, dan kan het misschien een optie zijn om dit model eens te bekijken. Deze fiets is afkomstig van het merk Volare en behoort zeker en vast niet tot de duurste modellen.

De combinatie van de roze en witte accenten maken het design van de fiets heel aantrekkelijk voor meisjes. Dit model is bovendien uitgerust met 1 enkele versnelling. De brede banden zorgen voor iets meer grip en stabiliteit. Er is ook een fietsmand voorzien waarin je kind eventueel spulletjes kan in bewaren.

Op dit moment is er nog maar één enkele review geplaatst. Toch is de koper helemaal overtuigd van de voordelen en de goede kwaliteit van dit product. De fiets is handig in gebruik en voldoet ook volledig aan de verwachtingen.

 

Beste Aanbod

 

 

 

 

Vogue Elite Transportfiets

 

Ben je op zoek naar een degelijke fiets om je op een handige en comfortabele manier te verplaatsen in de stad? Dan is dit model van Vogue misschien wel de fiets waar jij al zo lang naar op zoek bent.

Het frame is gemaakt uit stevig en duurzaam aluminium en heeft een matzwarte kleur. De fiets is uitgerust met 3 verschillende versnelling en beschikt ook over een voordrager. Zowel vooraan als achteraan is er een ledlampje voorzien dat op batterijen werkt. Als je wilt remmen dan hoef je enkel maar achteruit te trappen.

De enige koper die momenteel gereageerd heeft, is helemaal tevreden over de goede kwaliteit van het product. De fiets is gebruiksvriendelijk en ziet er bovendien heel erg leuk uit. Kortom, dit model heeft de verwachtingen van de koper volledig ingelost.

 

Koop bij bol.com (€460)

 

 

 

 

Volare Heart Kinderfiets

 

Net zoals één van de voorgaande producten uit onze lijst, is ook deze stadsfiets afkomstig van het bekende merk Volare. De fiets met roze en witte accenten is ideaal om door jonge kindjes te laten gebruiken.

De fiets is voorzien van een handige versnelling en vooraan is er een leuk mandje op gemonteerd. Zo kan je dochter leuke spulletjes veilig verplaatsen. Het stalen frame is heel stevig en duurzaam. De kettingkast is volledig dicht. De fiets is uitgerust met een voorrem en zelfs een terugtraprem.

Op dit moment is er slechts nog maar één enkele beoordeling geplaatst bij dit product. Toch is de koper helemaal overtuigd van de goede kwaliteit en de gebruiksvriendelijkheid van de fiets. Kortom dit model voldoet volledig aan de verwachtingen.

 

Beste Aanbod

 

 

 

 

Leader Sara Se Dames

 

Deze 28 inch stadsfiets voor dames zul je niet meteen tussen de goedkope stadsfietsen hoeven te zoeken omwille van de hogere prijs. Dit model is afkomstig van het merk Leader en biedt heel wat mogelijkheden aan.

De elektrische damesfiets heeft maar liefst 7 versnellingen. Het frame is gemaakt uit aluminium en is daardoor bijzonder stevig en duurzaam. De verlichting werkt op basis van een dynamo die bevestigd werd op het achterwiel van de stadsfiets. Zo kun jij zonder problemen ook wanneer het donker is nog veilig in de stad fietsen.

Doordat er nog geen reacties geplaatst werden, is het voor ons moeilijk om jou hier verder advies over te geven. Het kan zijn dat de hoge prijs er voor iets tussen zit. Het is ook mogelijk dat het nog om een vrij recent product gaat.

 

Koop bij bol.com (€990)

 

 

 

 

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...
DMCA.com Protection Status