fbpx

Beste statiefcamera

Laatste update: 15.10.19

 

Statiefcamera’s test van 2019

 

 

Als professioneel fotograaf is een degelijke statiefcamera uiteraard geen overbodige luxe. Ook wanneer je niet professioneel aan het werk bent, maar ervan kunt genieten foto’s en beelden te maken, is een statiefcamera een leuk geschenk. Zo kun je kiezen voor een monopod. Dat is een statiefcamera met 1 poot. Maar je kunt ook kiezen voor een statiefcamera die specifiek kan gebruikt worden met een Nikon of Canon camera. Bekijk de 5 topproducten hieronder alvast even en kies er vervolgens de voor jou beste statiefcamera uit. Houd hierbij rekening met het advies en de reviews van klanten.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

Hama Star 63

 

Deze Hama statief camera uit de serie Hama Star wordt geleverd in een stevige en praktische draagtas. Het is een handige tripod statief camera waarmee je duidelijke foto’s en video’s kunt maken. Bovendien is het product voorzien van een snelontspanner en zelfs een luchtbelwaterpas voorzien.

De aluminiumpoten zijn duurzaam en stevig en zorgen voor een maximale draagkracht van maar liefst 4 kg. De tripod statief camera heeft een opgevouwen lengte van ongeveer 66 cm en kun je makkelijk en zonder problemen uitklappen. Verder is het zelfs mogelijk om de hoogte van de camera aan te passen tot een maximale lengte van maar liefst 166 cm.

De combinatie van al deze opties en kenmerken zorgt ervoor dat de meerderheid van de klanten duidelijk tevreden is over deze statief camera. Echter zijn een aantal kopers van mening dat de kwaliteit toch niet helemaal aan de verwachtingen voldoet.

 

Koop bij bol.com (€32.99)

 

 

 

 

Manfrotto Mini Tripod

 

Dit Manfrotto product lijkt wel een statief camera aanbieding te zien zodra je het prijskaartje ervan bekijkt. Het is een handige tripod statief camera met een totale afmeting van 18,5 cm op het moment dat het product is ingeklapt. Het is dus een vrij compact product dat je makkelijk overal mee naartoe kunt nemen en verplaatsen. Ideaal dus als je op reis gaat.

Het is een degelijke statief camera waarmee je zonder problemen prachtige foto’s en video’s kunt maken. Verder kun je rekenen op een maximaal draaggewicht van maar liefst 1 kg. Kortom, ben je in het bezit van een compactcamera of een systeemcamera? Dan is deze statief camera ideaal voor jou.

De kopers geven niet alleen een positief advies over de uitstekende kwaliteit van het product maar ook over de gebruiksvriendelijkheid en de duurzaamheid ervan. Kortom, tot op heden voldoet deze statief camera duidelijk aan de verwachtingen van alle klanten.

 

Koop bij bol.com (€22.99)

 

 

 

 

Velbon EX-mini

 

Net zoals het vorige apparaat zul je merken dat ook deze statief camera van het bekende merk Velbon tot de compacte apparaten behoort. Daardoor is het product handig te verplaatsen en ideaal om mee te nemen wanneer je bijvoorbeeld op reis vertrekt.

De statief camera behoort tot de Velbon Ex serie en zul je misschien niet meteen vinden tussen de goedkope statief camera’s. Toch lijken de meeste klanten zich daar helemaal niet aan te ergeren. De tripod statief camera heeft een ingeklapte hoogte van 26 cm en een werkhoogte van 41,7 cm. Verder kun je rekenen op een maximale draagkracht van maar liefst 1,5 kg.

Bij de aankoop van het toestel dan krijg je er meteen een handige en duurzame opbergtas bij. Zo kun je de statief camera steeds veilig en goed bewaren. Dankzij de vrij lange bedieningsarm ter hoogte van de panoramakop, is het mogelijk om videobeelden te maken in een vloeiende beweging. En dat wordt door heel wat kopers duidelijk gewaardeerd.

 

Koop bij bol.com (€25.95)

 

 

 

 

Giftwebshop Universele Camerastatief

 

Mag het allemaal toch wat meer zijn? En ben je in het bezit van een Sony, Canon of Nikon camera? Dan kan deze statief camera, uitgegeven door de Giftwebshop, misschien wel iets voor jou zijn. Het gaat om een universeel product dat bedoeld is voor professioneel gebruik.

De tripod camera heeft een ingeklapte hoogte van ongeveer 59 cm maar kun je makkelijk en zonder problemen uitschuiven tot op een maximale hoogte van 146 cm. Verder heeft de camera een totale draagkracht van ruim 8 kg. De tripod camera is vervaardigd uit duurzaam en stevig aluminium en wordt bovendien geleverd in een degelijke opbergtas.

De meeste kopers geven een positief advies over deze statief camera en willen het dan ook aan andere gebruikers aanraden. Echter is een enkele klant niet helemaal overtuigd van de verhouding tussen de prijs en de kwaliteit van dit product.

 

Koop bij bol.com (€59.95)

 

 

 

 

XL Monopod DSLR

 

Je kunt ook nog altijd kiezen voor deze grote statief camera. In tegenstelling tot de vorige 4 producten uit deze lijst, zul je merken dat het hier om een monopod statief camera gaat. Het product is vervaardigd uit duurzaam en degelijk aluminium en is uitgerust met een maximale draagkracht van ongeveer 3 kg.

Deze monopod statief camera heeft een maximaal gewicht van 600 gram en is daardoor comfortabel om overal mee naartoe te nemen. Je kunt de statief camera uitschuiven tot op een maximale hoogte van zo’n 178 cm. Zo kun je zonder problemen prachtige beelden en foto’s maken.

Tot op heden is er nog maar één enkele online beoordeling bij dit product geplaatst. Jammer genoeg moeten we vaststellen dat de klant niet helemaal overtuigd is van de kwaliteit van de monopod statief camera. Laat je hierdoor echter niet van slag brengen en bekijk het product even rustig.

 

Koop bij bol.com (€39.95)

 

 

 

 

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...
DMCA.com Protection Status