Beste statiefcamera

Laatste update: 04.06.20

 

Statiefcamera’s test van 2020

 

Ben je al geruime tijd op zoek naar een degelijke statiefcamera maar zie je door de bomen het bos niet meer? Dan loont het de moeite om onze koopgids hieromtrent even grondig te bekijken. Daarin bespreken we een aantal factoren die best wel belangrijk kunnen zijn tijdens de zoektocht naar de beste statiefcamera. Verder zijn we ook op zoek gegaan naar de 3 best beoordeelde hedendaagse producten. Zo zou je kunnen kiezen voor de Hama Star 63 statiefcamera die jou aangeboden wordt inclusief een duurzame en stevige opbergtas. Echter mag ook de Manfrotto Mini Tripod statiefcamera alvast niet in het rijtje ontbreken. Een degelijk apparaat met een totaal ingeklapt formaat van maar liefst 18,5 cm.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Statiefcamera’s koopgids

 

Kun je genieten van mooie foto’s en afbeeldingen en heb je interesse in fotografie? Of misschien ben je zelf wel, al dan niet, een professioneel fotograaf? Dan kan één van de beste statiefcamera’s alvast een leuke aanbeveling zijn. Toch is het niet altijd makkelijk om een keuze te maken vanwege het ruime assortiment. Daarom raden wij jou aan diverse modellen te bekijken en deze met elkaar te vergelijken. Zo kun je goedkope statiefcamera’s tegenkomen en exemplaren waar je net iets meer voor zult moeten betalen.

Het gebruiksgemak

Voor het nemen van bepaalde foto’s volstaat een camera die je in de hand kunt houden. Echter is een statief in bepaalde situaties en omstandigheden een vereiste. Een statief biedt namelijk tal van handige voordelen en wordt dan ook beschouwd als een echte meerwaarde. Zo biedt een statief je de mogelijkheid om de sluitertijd te verlengen. Doordat je dus kunt kiezen voor een langere sluitertijd, is het ook mogelijk om probleemloos te fotograferen zodra het donker wordt.

Daarnaast biedt een statief je ook de mogelijkheid om meer met beweging te spelen. Toch raden wij jou aan om niet meteen het eerste het beste statief aan te kopen. Je zult merken dat er heel wat verschillende modellen op de markt gebracht zijn en dat sommige statieven over net iets meer mogelijkheden beschikken. Bekijk verschillende statiefcamera’s en houd hierbij rekening met aantrekkelijke promoties en eventuele aanbiedingen.

 

Het type statief

We hebben het al min of meer vermeld maar er bestaan wel degelijk verschillende soorten statiefcamera’s. Afhankelijk van het doel en de persoonlijke keuze zou je bijvoorbeeld kunnen kiezen voor een monopod, een tripod, een schouderstatief of een statief met balhoofd. Wanneer je kiest voor een schouderstatief dan kies je voor een statief dat je makkelijk op je schouders kunt plaatsen. Indien je toch wel enkele uurtjes moet filmen of fotograferen dan kan een schouderstatief na verloop van tijd best wel lastig worden.

De meeste mensen kiezen echter voor een monopod of een tripod. Maar wat is nu eigenlijk het verschil? Kies je voor een monopod dan kies je voor een statief dat gekenmerkt wordt door één poot, zeg maar 1 steunpilaar. Een tripod statief daarentegen is een statief dat voorzien is van maar liefst 3 poten of steunpilaren. Dergelijk statief kun je vaak iets stabieler plaatsen op een oneffen ondergrond. Daarnaast zijn er ook heel wat statieven die speciaal ontwikkeld zijn voor een bepaald type camera. En die bijgevolg alleen maar met dat type camera kunnen worden gebruikt.

 

Draagvermogen en gewicht

Ook het draagvermogen en het gewicht zijn belangrijke factoren om rekening mee te houden. Maak je gebruik van een handige compactcamera? Of ben je in het bezit van een spiegelreflexcamera? In dergelijke gevallen zal het maximale draagvermogen van het statief lager zijn dan wanneer je over een zwaarder camera type beschikt.

Ook het gewicht is een belangrijk aandachtspunt. Indien je zo nu en dan eens een foto of video maakt, kan er op zich niet zoveel fout gaan. Maar wanneer je regelmatig op reis gaat om natuurfoto’s te maken dan is het belangrijk dat zowel de camera alsook het statief niet te zwaar wegen. Dit draagt bij aan het comfort en kan pijnlijke schouders en rug helpen voorkomen.

 

De hoogte en de maximale ingeschoven lengte

Als je op zoek gaat naar een statiefcamera dan raden wij jou ook aan om even stil te staan bij de hoogte. Tot op welke hoogte kun je de statiefcamera uitschuiven? Dat kan belangrijk zijn bij het nemen van bepaalde foto’s en beelden. Uit welke hoek zou je het beeld graag willen maken? En is het bijvoorbeeld mogelijk om het statief, in meer of mindere mate te kantelen en te draaien? Ook de ingeschoven lengte is uiteraard even belangrijk. En bepaalt of een statief makkelijk mee te nemen is als je bijvoorbeeld op vakantie vertrekt.

Wat met de stabiliteit

Afhankelijk van het type statief je besluit aan te kopen, grip en stabiliteit zijn belangrijke factoren om rekening mee te houden. Zo is het belangrijk dat je statief op eender welke ondergrond mooi en stabiel kan blijven staan. Kijk daarom of de poten van de statiefcamera voldoende dik zijn want de dikte bepaalt mee de stabiliteit. Daarnaast zijn er ook verschillende statieven die voorzien zijn van de mogelijkheid om een gewicht ter hoogte van de middenzuil te hangen. Daardoor kun je het statief stabiel houden.

 

Kwaliteit, materiaal en mogelijke prijskaartje

Het spreekt voor zich dat elke statiefcamera een bepaald prijskaartje met zich mee zal dragen. Sommigen zijn iets duurder dan andere statiefcamera’s maar het in elk geval zul je iets meer betalen voor kwaliteit. Een statiefcamera uit duurzaam plastic is nu eenmaal niet zo stevig als eentje uit metaal of aluminium. Bedenk daarom op voorhand waar je naar op zoek bent en of je van plan bent om de statiefcamera regelmatig te gebruiken. En wie weet kun je ondertussen nog wel een leuke statiefcamera aanbieding tegenkomen.

 

Statiefcamera Reviews – Top 5

 

Als professioneel fotograaf is een degelijke statiefcamera uiteraard geen overbodige luxe. Ook wanneer je niet professioneel aan het werk bent, maar ervan kunt genieten foto’s en beelden te maken, is een statiefcamera een leuk geschenk. Zo kun je kiezen voor een monopod. Dat is een statiefcamera met 1 poot. Maar je kunt ook kiezen voor een statiefcamera die specifiek kan gebruikt worden met een Nikon of Canon camera. Bekijk de 5 topproducten hieronder alvast even en kies er vervolgens de voor jou beste statiefcamera uit. Houd hierbij rekening met het advies en de reviews van klanten.

 

 

Hama Star 63

 

Deze Hama statief camera uit de serie Hama Star wordt geleverd in een stevige en praktische draagtas. Het is een handige tripod statief camera waarmee je duidelijke foto’s en video’s kunt maken. Bovendien is het product voorzien van een snelontspanner en zelfs een luchtbelwaterpas voorzien.

De aluminiumpoten zijn duurzaam en stevig en zorgen voor een maximale draagkracht van maar liefst 4 kg. De tripod statief camera heeft een opgevouwen lengte van ongeveer 66 cm en kun je makkelijk en zonder problemen uitklappen. Verder is het zelfs mogelijk om de hoogte van de camera aan te passen tot een maximale lengte van maar liefst 166 cm.

De combinatie van al deze opties en kenmerken zorgt ervoor dat de meerderheid van de klanten duidelijk tevreden is over deze statief camera. Echter zijn een aantal kopers van mening dat de kwaliteit toch niet helemaal aan de verwachtingen voldoet.

 

Koop bij bol.com (€44.95)

 

 

 

 

Manfrotto Mini Tripod

 

Dit Manfrotto product lijkt wel een statief camera aanbieding te zien zodra je het prijskaartje ervan bekijkt. Het is een handige tripod statief camera met een totale afmeting van 18,5 cm op het moment dat het product is ingeklapt. Het is dus een vrij compact product dat je makkelijk overal mee naartoe kunt nemen en verplaatsen. Ideaal dus als je op reis gaat.

Het is een degelijke statief camera waarmee je zonder problemen prachtige foto’s en video’s kunt maken. Verder kun je rekenen op een maximaal draaggewicht van maar liefst 1 kg. Kortom, ben je in het bezit van een compactcamera of een systeemcamera? Dan is deze statief camera ideaal voor jou.

De kopers geven niet alleen een positief advies over de uitstekende kwaliteit van het product maar ook over de gebruiksvriendelijkheid en de duurzaamheid ervan. Kortom, tot op heden voldoet deze statief camera duidelijk aan de verwachtingen van alle klanten.

 

Koop bij bol.com (€32.49)

 

 

 

 

Velbon EX-mini

 

Net zoals het vorige apparaat zul je merken dat ook deze statief camera van het bekende merk Velbon tot de compacte apparaten behoort. Daardoor is het product handig te verplaatsen en ideaal om mee te nemen wanneer je bijvoorbeeld op reis vertrekt.

De statief camera behoort tot de Velbon Ex serie en zul je misschien niet meteen vinden tussen de goedkope statief camera’s. Toch lijken de meeste klanten zich daar helemaal niet aan te ergeren. De tripod statief camera heeft een ingeklapte hoogte van 26 cm en een werkhoogte van 41,7 cm. Verder kun je rekenen op een maximale draagkracht van maar liefst 1,5 kg.

Bij de aankoop van het toestel dan krijg je er meteen een handige en duurzame opbergtas bij. Zo kun je de statief camera steeds veilig en goed bewaren. Dankzij de vrij lange bedieningsarm ter hoogte van de panoramakop, is het mogelijk om videobeelden te maken in een vloeiende beweging. En dat wordt door heel wat kopers duidelijk gewaardeerd.

 

Koop bij bol.com (€26.95)

 

 

 

 

Giftwebshop Universele Camerastatief

 

Mag het allemaal toch wat meer zijn? En ben je in het bezit van een Sony, Canon of Nikon camera? Dan kan deze statief camera, uitgegeven door de Giftwebshop, misschien wel iets voor jou zijn. Het gaat om een universeel product dat bedoeld is voor professioneel gebruik.

De tripod camera heeft een ingeklapte hoogte van ongeveer 59 cm maar kun je makkelijk en zonder problemen uitschuiven tot op een maximale hoogte van 146 cm. Verder heeft de camera een totale draagkracht van ruim 8 kg. De tripod camera is vervaardigd uit duurzaam en stevig aluminium en wordt bovendien geleverd in een degelijke opbergtas.

De meeste kopers geven een positief advies over deze statief camera en willen het dan ook aan andere gebruikers aanraden. Echter is een enkele klant niet helemaal overtuigd van de verhouding tussen de prijs en de kwaliteit van dit product.

 

Koop bij bol.com (€64.95)

 

 

 

 

XL Monopod DSLR

 

Je kunt ook nog altijd kiezen voor deze grote statief camera. In tegenstelling tot de vorige 4 producten uit deze lijst, zul je merken dat het hier om een monopod statief camera gaat. Het product is vervaardigd uit duurzaam en degelijk aluminium en is uitgerust met een maximale draagkracht van ongeveer 3 kg.

Deze monopod statief camera heeft een maximaal gewicht van 600 gram en is daardoor comfortabel om overal mee naartoe te nemen. Je kunt de statief camera uitschuiven tot op een maximale hoogte van zo’n 178 cm. Zo kun je zonder problemen prachtige beelden en foto’s maken.

Tot op heden is er nog maar één enkele online beoordeling bij dit product geplaatst. Jammer genoeg moeten we vaststellen dat de klant niet helemaal overtuigd is van de kwaliteit van de monopod statief camera. Laat je hierdoor echter niet van slag brengen en bekijk het product even rustig.

 

Koop bij bol.com (€39.95)

 

 

 

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status