fbpx

Beste statiefventilator

Laatste update: 16.10.19

 

Statiefventilators test van 2019

 

Een statiefventilator is best wel handig om van de ene naar de andere ruimte te verplaatsen. En bovendien zorgt het voor heel wat verkoeling op warme zomerdagen en nachten. Weet je niet meteen wat nu de beste statiefventilator is, dan kan onze koopgids misschien wel voor iets meer duidelijkheid zorgen. Indien je echter dringend op zoek bent naar een nieuwe statiefventilator dan kunnen wij jou ook aanraden om meteen een kijkje te nemen naar onze top 3. Zo is uit onderzoek onder andere gebleken dat je met de Honeywell HS216E een topproduct aankoopt en dit bovendien tegen een mooi en betaalbaar prijskaartje. Door te kiezen voor de Bestron ASF16R statiefventilator kies je niet alleen voor een duurzaam en kwalitatief toestel maar ook voor een krachtige ventilator. Zo heb je de mogelijkheid om tussen de 3 snelheidsstanden te schakelen.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Statiefventilatoren koopgids

 

In de zomer kan het soms wel behoorlijk warm worden en dan is het wel een aanbeveling om één van de beste statiefventilatoren in huis te halen. Doordat er tegenwoordig heel wat verschillende modellen op de markt gebracht zijn, raden wij jou aan om met een aantal factoren rekening te houden. Zo kun je letten op de werkwijze, de functies, het vermogen, de snelheid en de grootte wanneer je de statiefventilatoren met elkaar gaat vergelijken. Besteed ook aandacht aan eventuele aanbiedingen.

 

 

Het gebruiksgemak

Sommige personen zijn van nature nogal warmbloedig en hebben het dan ook praktisch altijd te warm. Ook wanneer je bijvoorbeeld in de overgang komt en last hebt van opvliegers kun je het bij momenten echt wel lastig warm hebben. Of denk maar gewoon aan de zomerperiode waarbij de temperaturen plots de hoogte in gaan. Op zo een momenten zul je dan ook echt wel verlangen naar een koel briesje of een beetje wind. Vanaf nu is dit ook mogelijk dankzij de handige statiefventilator.

Uiteraard zul je merken dat het niet altijd even gemakkelijk is om een degelijke keuze te maken aangezien er tegenwoordig zoveel verschillende modellen op de markt gebracht zijn. Bekijk daarom voor jezelf even op voorhand welke je verwachtingen zijn en waar je bijvoorbeeld de statiefventilator wenst te plaatsen. Als je van nature iemand bent die het vaak te warm heeft, dan kan een energiezuinige statiefventilator misschien wel de oplossing zijn. Kortom, er zijn dus toch heel wat factoren waarmee je rekening zou kunnen houden.

 

De werkwijze van een statiefventilator

Als je een statiefventilator wilt aankopen dan kan het ook wel handig zijn om te weten hoe dit apparaat nu precies werkt. Eigenlijk werkt een statiefventilator op dezelfde manier als gelijk welke andere ventilator. Het is belangrijk om te beseffen dat een statiefventilator apparaat de temperatuur van de lucht helemaal niet zal veranderen. Je zult natuurlijk wel merken dat de lucht veel koeler of frisser aanvoelt. Maar in werkelijkheid zal het apparaat er alleen maar voor zorgen dat de lucht verplaatst wordt.

Die lucht wordt aan een bijzonder hoge snelheid verplaatst en daardoor voelt het ook veel koeler aan. Vooral op warme zomerdagen zul je dit verschil bijzonder goed merken en dus ook aanvoelen. Het principe van een ventilator zou je eigenlijk kunnen vergelijken met het moment waarop jij je hand uit het raampje van een rijdende auto steekt. De lucht zal ook veel koeler aanvoelen doordat die aan een hogere snelheid wordt verplaatst. Een ventilator zal dus niet plots de temperatuur gaan veranderen.

 

De functies en de eigenschappen

Zodra je een statiefventilator aankoopt dan zul je merken dat het toestel in staat is om verschillende functies en taken uit te voeren. Uiteraard is dit ook grotendeels afhankelijk van het type en het model dat je beslist aan te kopen. Zo heb je heel wat goedkope statiefventilatoren die over iets meer mogelijkheden beschikken dan andere modellen. Zo zul je merken dat de meeste statiefventilatoren over meerdere blaasrichtingen beschikken. De meeste van deze toestellen zullen dus automatisch draaien waardoor ook de blaasrichting continue verandert.

Verder zullen de meeste statiefventilatoren ook de mogelijkheid hebben om te neigen. Dit wil zeggen dat de ventilator ook omhoog en omlaag kan buigen waardoor er dus gewoon nog iets meer blaasrichtingen bijkomen. Daarnaast is de meerderheid van de statiefventilatoren ook uitgerust met een oscillerende beweging waarbij de ventilator vooral verticaal zal blazen. Kortom zodra je een statiefventilator aankoopt, zul je praktisch meteen versteld staan van de vele mogelijkheden.

 

 

Het vermogen, de snelheid en de grootte

Indien je op zoek gaat naar een degelijke statiefventilator dan raden wij jou ook aan om even stil te staan bij het vermogen van het apparaat. Het vermogen zou je kunnen vergelijken met de kracht die de ventilator teweeg brengt. Dit wil dus eigenlijk zeggen dat een ventilator met een hoger vermogen de lucht gewoon met veel meer kracht zal kunnen wegblazen dan een model met minder vermogen. Bij een statiefventilator bijvoorbeeld raden wij jou aan om toch te kiezen voor een model met iets meer vermogen.

Verder is het ook altijd handig als je uit meerdere snelheidsstanden kunt kiezen. Houd er wel rekening mee dat wanneer je de snelheid hoger zet, niet alleen de kracht hoger zal zijn maar ook vaak het geluid. En dit kan misschien storend werken voor sommigen. Verder is ook de grootte van de ventilator een belangrijk aandachtspunt. De grootte van de ventilator wordt bepaald door de bladen en zijn dus vooral afhankelijk van de ruimte waarin jij de ventilator wilt plaatsen. Een groter toestel met iets meer kracht zal misschien niet meteen goedkoop zijn maar je kunt wel altijd een statiefventilator aanbieding tegenkomen.

 

Statiefventilator Reviews – Top 5

 

Heb jij het in de zomer ook altijd zo warm? Dan kun je dit nu eenvoudig oplossen met behulp van een statiefventilator. Je kunt het toestel gemakkelijk en snel van de ene ruimte naar de andere verplaatsen en het biedt onmiddellijke afkoeling. Hieronder bespreken wij 5 topproducten opdat jij het gemakkelijker hebt als je de voor jou beste statiefventilator moet kiezen.

 

Honeywell HS216E

 

Deze statiefventilator van het merk Honeywell zou wel eens een statiefventilator aanbieding kunnen zijn als je de prijs bekijkt. Deze oscillerende ventilator heeft een maximale hoogte van 135 cm en beschikt over ventilatorbladen van 40 cm diameter.

Bij dit model kun je kiezen uit maar liefst 3 verschillende ventilatiestanden. Je hebt de mogelijkheid om een lage, middelhoge of hoge snelheid te kiezen. Op die manier kies je dus zelf wat je het aangenaamste vindt.

De meeste reviews zijn overwegend positief. Zo geeft de meerderheid van de kopers een positief advies over de goede kwaliteit van het product en de voordelige prijs. Voor enkele gebruikers is de statiefventilator eerder kwetsbaar en maakt het toch iets teveel lawaai tijdens het slapen.

 

Beste Aanbod

 

 

 

 

Bestron ASF16R

 

Deze statiefventilator van het merk Bestron is een echte aanwinst. Bij aankoop krijg je er meteen een afstandsbediening bij. Verder komt het toestel met een timer die je kunt instellen tot maar liefst 7,5 uur.

Dankzij de 3 verschillende ventilatiestanden kun jij zelf kiezen of je een klein briesje of echt een koele wind wilt hebben. Daarnaast is het ook mogelijk om de hoogte van de ventilator naar wens aan te passen. Met een vermogen van 40 Watt haal je een behoorlijk krachtig toestel in huis.

Als we de reviews bekijken dan kunnen we zien dat de meningen eerder verdeeld zijn. Dit is helemaal niets om je zorgen over te maken want op die manier is er ruimte om het model aan te passen. Wie weet voldoet deze statiefventilator wel volledig aan jouw wensen. Laat het ons zeker weten in een review.

 

Beste Aanbod

 

 

 

 

Bestron AFS45RE Vintage

 

Net zoals het vorige product is ook deze statiefventilator van het merk Bestron. Dit model heeft een motor met een vermogen van 40 Watt en maar liefst 4 verschillende ventilatiestanden. De ventilator heeft een ivoorachtige kleur waardoor het vrijwel in elk interieur past.

Je kunt de hoogte van dit toestel maximaal op 124 cm instellen. Dankzij de retro uitstraling haal je een uniek en apart design in huis dat zeker zal opvallen. Dankzij de antislipvoetjes staat het toestel altijd heel stabiel en stevig. Verder beschikt de ventilator over een zwenkfunctie van 75 graden en een vast snoer.

De meeste personen prijzen de goede kwaliteit en de duurzaamheid van het product. Daarnaast is het handig te gebruiken en past het toestel perfect. Voor enkele kopers is het toestel toch net iets te duur en maakt het veel lawaai.

 

Beste Aanbod

 

 

 

 

Tristar VE 5948

 

Deze statiefventilator van het merk Tristar behoort zeker tot de goedkope statiefventilators als je de prijs vergelijkt met die van de andere 4 producten. Doordat het toestel wit is, kan het ook in vrijwel elk interieur passen.

Dit model heeft een motor met een vermogen van 50 Watt en je kunt kiezen uit 3 ventilatiestanden. Op die manier kun jij een keuze maken uit een zacht briesje of toch eerder een koele wind. Daarnaast is het zelfs mogelijk om de hoogte van de statiefventilator volledig naar wens in te stellen.

We kunnen al vrij snel uit de beoordelingen opmaken dat de meningen over dit product eerder verdeeld zijn. Een aantal personen zijn helemaal overtuigd van de goede kwaliteit en duurzaamheid van het product. Terwijl andere gebruikers twijfelen aan de gebruiksvriendelijkheid ervan.

 

Koop bij bol.com (€95.98)

 

 

 

 

Domo DO8132

 

Deze statiefventilator is misschien niet de goedkoopste maar ziet er toch wel heel stijlvol en modern uit. De chroomkleur zorgt ervoor dat het ideaal zou passen in een moderne en strakke inrichting.

In vergelijking met de andere toestellen uit onze lijst, is dit één van de krachtigere toestellen. De motor heeft een vermogen van 65 Watt en je kunt kiezen uit 3 verschillende ventilatiestanden. Op die manier kun je de ventilator volledig naar wens gebruiken. Het is ook mogelijk om de hoogte van het statief naar jouw wensen aan te passen.

De meeste kopers geven een positief advies over de goede kwaliteit van het product en de duurzaamheid ervan. Het is een eenvoudig en handig toestel dat aan hun verwachtingen voldoet. Een kleine minderheid vindt deze statiefventilator toch net iets te prijzig en het toestel te luid.

 

Beste Aanbod

 

 

 

 

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...
DMCA.com Protection Status