Beste statiefventilator

Laatste update: 01.06.20

 

Statiefventilators test van 2020

 

Een statiefventilator is best wel handig om van de ene naar de andere ruimte te verplaatsen. En bovendien zorgt het voor heel wat verkoeling op warme zomerdagen en nachten. Weet je niet meteen wat nu de beste statiefventilator is, dan kan onze koopgids misschien wel voor iets meer duidelijkheid zorgen. Indien je echter dringend op zoek bent naar een nieuwe statiefventilator dan kunnen wij jou ook aanraden om meteen een kijkje te nemen naar onze top 3. Zo is uit onderzoek onder andere gebleken dat je met de Honeywell HS216E een topproduct aankoopt en dit bovendien tegen een mooi en betaalbaar prijskaartje. Door te kiezen voor de Bestron ASF16R statiefventilator kies je niet alleen voor een duurzaam en kwalitatief toestel maar ook voor een krachtige ventilator. Zo heb je de mogelijkheid om tussen de 3 snelheidsstanden te schakelen.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Statiefventilatoren koopgids

 

In de zomer kan het soms wel behoorlijk warm worden en dan is het wel een aanbeveling om één van de beste statiefventilatoren in huis te halen. Doordat er tegenwoordig heel wat verschillende modellen op de markt gebracht zijn, raden wij jou aan om met een aantal factoren rekening te houden. Zo kun je letten op de werkwijze, de functies, het vermogen, de snelheid en de grootte wanneer je de statiefventilatoren met elkaar gaat vergelijken. Besteed ook aandacht aan eventuele aanbiedingen.

 

 

Het gebruiksgemak

Sommige personen zijn van nature nogal warmbloedig en hebben het dan ook praktisch altijd te warm. Ook wanneer je bijvoorbeeld in de overgang komt en last hebt van opvliegers kun je het bij momenten echt wel lastig warm hebben. Of denk maar gewoon aan de zomerperiode waarbij de temperaturen plots de hoogte in gaan. Op zo een momenten zul je dan ook echt wel verlangen naar een koel briesje of een beetje wind. Vanaf nu is dit ook mogelijk dankzij de handige statiefventilator.

Uiteraard zul je merken dat het niet altijd even gemakkelijk is om een degelijke keuze te maken aangezien er tegenwoordig zoveel verschillende modellen op de markt gebracht zijn. Bekijk daarom voor jezelf even op voorhand welke je verwachtingen zijn en waar je bijvoorbeeld de statiefventilator wenst te plaatsen. Als je van nature iemand bent die het vaak te warm heeft, dan kan een energiezuinige statiefventilator misschien wel de oplossing zijn. Kortom, er zijn dus toch heel wat factoren waarmee je rekening zou kunnen houden.

 

De werkwijze van een statiefventilator

Als je een statiefventilator wilt aankopen dan kan het ook wel handig zijn om te weten hoe dit apparaat nu precies werkt. Eigenlijk werkt een statiefventilator op dezelfde manier als gelijk welke andere ventilator. Het is belangrijk om te beseffen dat een statiefventilator apparaat de temperatuur van de lucht helemaal niet zal veranderen. Je zult natuurlijk wel merken dat de lucht veel koeler of frisser aanvoelt. Maar in werkelijkheid zal het apparaat er alleen maar voor zorgen dat de lucht verplaatst wordt.

Die lucht wordt aan een bijzonder hoge snelheid verplaatst en daardoor voelt het ook veel koeler aan. Vooral op warme zomerdagen zul je dit verschil bijzonder goed merken en dus ook aanvoelen. Het principe van een ventilator zou je eigenlijk kunnen vergelijken met het moment waarop jij je hand uit het raampje van een rijdende auto steekt. De lucht zal ook veel koeler aanvoelen doordat die aan een hogere snelheid wordt verplaatst. Een ventilator zal dus niet plots de temperatuur gaan veranderen.

 

De functies en de eigenschappen

Zodra je een statiefventilator aankoopt dan zul je merken dat het toestel in staat is om verschillende functies en taken uit te voeren. Uiteraard is dit ook grotendeels afhankelijk van het type en het model dat je beslist aan te kopen. Zo heb je heel wat goedkope statiefventilatoren die over iets meer mogelijkheden beschikken dan andere modellen. Zo zul je merken dat de meeste statiefventilatoren over meerdere blaasrichtingen beschikken. De meeste van deze toestellen zullen dus automatisch draaien waardoor ook de blaasrichting continue verandert.

Verder zullen de meeste statiefventilatoren ook de mogelijkheid hebben om te neigen. Dit wil zeggen dat de ventilator ook omhoog en omlaag kan buigen waardoor er dus gewoon nog iets meer blaasrichtingen bijkomen. Daarnaast is de meerderheid van de statiefventilatoren ook uitgerust met een oscillerende beweging waarbij de ventilator vooral verticaal zal blazen. Kortom zodra je een statiefventilator aankoopt, zul je praktisch meteen versteld staan van de vele mogelijkheden.

 

 

Het vermogen, de snelheid en de grootte

Indien je op zoek gaat naar een degelijke statiefventilator dan raden wij jou ook aan om even stil te staan bij het vermogen van het apparaat. Het vermogen zou je kunnen vergelijken met de kracht die de ventilator teweeg brengt. Dit wil dus eigenlijk zeggen dat een ventilator met een hoger vermogen de lucht gewoon met veel meer kracht zal kunnen wegblazen dan een model met minder vermogen. Bij een statiefventilator bijvoorbeeld raden wij jou aan om toch te kiezen voor een model met iets meer vermogen.

Verder is het ook altijd handig als je uit meerdere snelheidsstanden kunt kiezen. Houd er wel rekening mee dat wanneer je de snelheid hoger zet, niet alleen de kracht hoger zal zijn maar ook vaak het geluid. En dit kan misschien storend werken voor sommigen. Verder is ook de grootte van de ventilator een belangrijk aandachtspunt. De grootte van de ventilator wordt bepaald door de bladen en zijn dus vooral afhankelijk van de ruimte waarin jij de ventilator wilt plaatsen. Een groter toestel met iets meer kracht zal misschien niet meteen goedkoop zijn maar je kunt wel altijd een statiefventilator aanbieding tegenkomen.

 

Statiefventilator Reviews – Top 5

 

Heb jij het in de zomer ook altijd zo warm? Dan kun je dit nu eenvoudig oplossen met behulp van een statiefventilator. Je kunt het toestel gemakkelijk en snel van de ene ruimte naar de andere verplaatsen en het biedt onmiddellijke afkoeling. Hieronder bespreken wij 5 topproducten opdat jij het gemakkelijker hebt als je de voor jou beste statiefventilator moet kiezen.

 

Honeywell HS216E

 

Deze statiefventilator van het merk Honeywell zou wel eens een statiefventilator aanbieding kunnen zijn als je de prijs bekijkt. Deze oscillerende ventilator heeft een maximale hoogte van 135 cm en beschikt over ventilatorbladen van 40 cm diameter.

Bij dit model kun je kiezen uit maar liefst 3 verschillende ventilatiestanden. Je hebt de mogelijkheid om een lage, middelhoge of hoge snelheid te kiezen. Op die manier kies je dus zelf wat je het aangenaamste vindt.

De meeste reviews zijn overwegend positief. Zo geeft de meerderheid van de kopers een positief advies over de goede kwaliteit van het product en de voordelige prijs. Voor enkele gebruikers is de statiefventilator eerder kwetsbaar en maakt het toch iets teveel lawaai tijdens het slapen.

In de zoektocht naar de beste statiefventilator zul je heel vaak het merk Honeywell zien opduiken. Het zal dan ook niet verwonden als verschillende gebruikers Honeywell beschouwen als veruit het beste merk. Toch is het ook belangrijk om even op zoek te gaan naar de populairste kenmerken van deze statiefventilator.

Voordelen
Formaat:

de statiefventilator is ongeveer 135 cm hoog en is voorzien van krachtige ventilatorbladen met een doorsnede van ruim 40 cm.

Kracht:

het is een bijzonder krachtige statiefventilator waarbij je de mogelijkheid hebt om te schakelen tussen de 3 beschikbare ventilatiestanden.

Nadelen
Kwetsbaar:

een kleine minderheid van de klanten is echter van mening dat de statiefventilator toch behoorlijk kwetsbaar is.

Teveel lawaai:

een enkele koper vindt dat de statiefventilator veel lawaai maakt en ervaart dit als storend.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Bestron ASF16R

 

Deze statiefventilator van het merk Bestron is een echte aanwinst. Bij aankoop krijg je er meteen een afstandsbediening bij. Verder komt het toestel met een timer die je kunt instellen tot maar liefst 7,5 uur.

Dankzij de 3 verschillende ventilatiestanden kun jij zelf kiezen of je een klein briesje of echt een koele wind wilt hebben. Daarnaast is het ook mogelijk om de hoogte van de ventilator naar wens aan te passen. Met een vermogen van 40 Watt haal je een behoorlijk krachtig toestel in huis.

Als we de reviews bekijken dan kunnen we zien dat de meningen eerder verdeeld zijn. Dit is helemaal niets om je zorgen over te maken want op die manier is er ruimte om het model aan te passen. Wie weet voldoet deze statiefventilator wel volledig aan jouw wensen. Laat het ons zeker weten in een review.

Je kunt natuurlijk ook altijd opteren voor deze unieke statiefventilator die jou aangeboden wordt door Bestron. Bij de levering van het product zul je ook merken dat er een afstandsbediening bij de prijs inbegrepen zit. Zo kun je de statiefventilator makkelijk vanop een bepaalde afstand gaan bedienen.

Voordelen
Ventilatiestanden:

net zoals het vorige product zul je merken dat je ook hier de keuze hebt om te schakelen tussen 3 ventilatiestanden. Ideaal dus als je liever een klein briesje verkiest of toch eerder een fel windje.

Timer:

de statiefventilator is bovendien ook uitgerust met een handige timerfunctie die je makkelijk en zonder problemen kunt regelen tot maximaal 7,5 uur.

Kracht:

deze unieke statiefventilator beschikt over een maximaal vermogen van maar liefst 40 Watt.

Comfort:

het is een duurzame statiefventilator die je makkelijk kunt optillen en verplaatsen. Daarbij kun je zelfs de hoogte zonder problemen verstellen.

Nadelen
Matige kwaliteit:

een bijzonder kleine minderheid van de klanten is jammer genoeg niet helemaal tevreden over de kwaliteit die aangeboden wordt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Bestron AFS45RE Vintage

 

Net zoals het vorige product is ook deze statiefventilator van het merk Bestron. Dit model heeft een motor met een vermogen van 40 Watt en maar liefst 4 verschillende ventilatiestanden. De ventilator heeft een ivoorachtige kleur waardoor het vrijwel in elk interieur past.

Je kunt de hoogte van dit toestel maximaal op 124 cm instellen. Dankzij de retro uitstraling haal je een uniek en apart design in huis dat zeker zal opvallen. Dankzij de antislipvoetjes staat het toestel altijd heel stabiel en stevig. Verder beschikt de ventilator over een zwenkfunctie van 75 graden en een vast snoer.

De meeste personen prijzen de goede kwaliteit en de duurzaamheid van het product. Daarnaast is het handig te gebruiken en past het toestel perfect. Voor enkele kopers is het toestel toch net iets te duur en maakt het veel lawaai.

Net zoals één van de vorige toestellen zul je merken dat ook dit product geleverd en sterk aanbevolen wordt door het gewaardeerde merk Bestron. De ventilator beschikt over een totale vermogenskracht van ruim 40 Watt. Ideaal dus indien je het in de zomerperiode net iets te warm mocht hebben.

Voordelen
Ventilatiestanden:

deze unieke statiefventilator maakt het mogelijk om zonder problemen tussen de 4 ventilatiestanden te schakelen.

Hoogte:

de statiefventilator is maximaal ongeveer 124 cm hoog maar het is mogelijk om de hoogte ervan zonder problemen te verstellen.

Antislipvoetjes:

de onderkant van de statiefventilator is voorzien van een speciale antislip laag zodanig dat de ventilator stabiel en stevig blijft staan.

Handig in gebruik:

daarnaast geniet je niet alleen van een optimale zwenkfunctie die ruim 75 graden bedraagt, maar valt ook de prijs bijzonder goed mee.

Nadelen
Budget:

ondanks de betaalbare prijs, vindt een beperkt aantal klanten het toch wel jammer dat het toestel niet over de laagste prijs beschikt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Tristar VE 5948

 

Deze statiefventilator van het merk Tristar behoort zeker tot de goedkope statiefventilators als je de prijs vergelijkt met die van de andere 4 producten. Doordat het toestel wit is, kan het ook in vrijwel elk interieur passen.

Dit model heeft een motor met een vermogen van 50 Watt en je kunt kiezen uit 3 ventilatiestanden. Op die manier kun jij een keuze maken uit een zacht briesje of toch eerder een koele wind. Daarnaast is het zelfs mogelijk om de hoogte van de statiefventilator volledig naar wens in te stellen.

We kunnen al vrij snel uit de beoordelingen opmaken dat de meningen over dit product eerder verdeeld zijn. Een aantal personen zijn helemaal overtuigd van de goede kwaliteit en duurzaamheid van het product. Terwijl andere gebruikers twijfelen aan de gebruiksvriendelijkheid ervan.

Kies je voor de statiefventilator van Tristar? Dan kies je niet alleen voor kwaliteit maar ook voor betaalbaarheid. Indien je dus liever niet zoveel geld wenst te spenderen aan een degelijke ventilator dan loont het de moeite om dit apparaat even te bekijken. Ideaal ook voor mensen met een beperkt budget.

Voordelen
Vermogen:

de statiefventilator is uitgerust met een maximaal vermogen van maar liefst 50 Watt. Hierbij heb je de mogelijkheid om te schakelen tussen de 3 ventilatiestanden.

Comfort:

het is een degelijke statiefventilator die je ook de mogelijkheid biedt om de hoogte naar eigen wens te gaan verstellen.

Nadelen
Matige gebruiksvriendelijkheid:

we merken dat een kleine minderheid van de klanten toch wel wat vragen blijkt te hebben over de gebruiksvriendelijkheid van deze unieke statiefventilator.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Domo DO8132

 

Deze statiefventilator is misschien niet de goedkoopste maar ziet er toch wel heel stijlvol en modern uit. De chroomkleur zorgt ervoor dat het ideaal zou passen in een moderne en strakke inrichting.

In vergelijking met de andere toestellen uit onze lijst, is dit één van de krachtigere toestellen. De motor heeft een vermogen van 65 Watt en je kunt kiezen uit 3 verschillende ventilatiestanden. Op die manier kun je de ventilator volledig naar wens gebruiken. Het is ook mogelijk om de hoogte van het statief naar jouw wensen aan te passen.

De meeste kopers geven een positief advies over de goede kwaliteit van het product en de duurzaamheid ervan. Het is een eenvoudig en handig toestel dat aan hun verwachtingen voldoet. Een kleine minderheid vindt deze statiefventilator toch net iets te prijzig en het toestel te luid.

Tenslotte wordt het rijtje afgesloten met deze prachtige statiefventilator van het bekende merk Domo. Het is misschien niet meteen het toestel met de laagste prijs maar daar tegenover staat dan wel een uitstekende kwaliteit. Het loont dan ook de moeite om de verschillende kenmerkende eigenschappen van het product eens even te bekijken.

Voordelen
Vermogen:

de statiefventilator is uitgerust met een bijzonder krachtige motor die zonder problemen een maximaal vermogen behaalt van maar liefst 65 Watt.

Ventilatiestanden:

je hebt hierbij de mogelijkheid om te gaan schakelen tussen de 3 beschikbare ventilatiestanden. Zo kun je kiezen tussen een zacht en aangenaam briesje of een koel windje wanneer het echt te warm is.

Comfort:

de statiefventilator is bijzonder prachtig afgewerkt en biedt ook heel wat comfort aan. Zo kun je de hoogte van het product zonder problemen verstellen.

Nadelen
Te luid:

slechts enkele klanten zijn echter van mening dat de statiefventilator iets te luidruchtig te werk zou gaan. Dat wordt vooral ’s nachts als bijzonder storend ervaren en dat is jammer.

Koop bij bol.com (€61.5)

 

 

 

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status