Beste stepper

Laatste update: 17.04.21

Deze website wordt door onze lezers ondersteund. Zodra je iets aankoopt via de linken op onze site, ontvangen wij hiervoor een kleine affiliate commissie. Kom hieronder meer over ons te weten.

 

Steppers test van 2021

 

Ben je van plan om aan je conditie te werken, maar heb je vaak lange dagen op kantoor? Dan kan het misschien een oplossing zijn om zelf een stepper in huis te halen. Zo bepaal je zelf wanneer en hoe lang je wilt sporten. En dat is een enorme vrijheid die al heel wat rust met zich zal meebrengen. Om het voor jou allemaal al wat makkelijker te maken, zijn we alvast op zoek gegaan naar de 3 best beoordeelde steppers. Zo zou je kunnen kiezen voor de unieke Avento Stepbank Groot 41VT-ZWA-Uni. Een degelijk product dat je bovendien de mogelijkheid biedt om de hoogte aan te passen en zo de trainingen iets zwaarder te maken. Met de Stepper inSPORTline Jungy mag je zeker zijn van een meer dan waardig alternatief. Misschien iets duurder in de aankoop maar wel voorzien van een handige trainingscomputer.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Steppers koopgids

 

Je hoeft zeker niet naar de fitness te lopen om je conditie op peil te houden. Je kunt gerust thuis ook oefeningen doen met behulp van een stepper. Momenteel zijn er veel aanbiedingen op de markt waardoor het niet gemakkelijk is om voor de beste steppers te gaan. Voor je een toestel aankoopt is het belangrijk dat je zoveel mogelijk gaat vergelijken en rekening probeert te houden met het gebruiksgemak, het type, het scherm, het gebruikersgewicht en de weerstand.

 

 

Het nut van steppers

 

Bij een gezonde levensstijl hoort niet alleen gezonde voeding maar ook voldoende beweging. Voor sommige mensen is dit geen enkel probleem omdat ze bijvoorbeeld een actieve job hebben of gewoon echt wel kunnen genieten van intensief sporten en trainen. Andere personen ondervinden dan net iets meer moeilijkheden. Dit komt omdat ze misschien langere werkdagen hebben of gewoon niet zo graag sporten. Toch is beweging belangrijk al is het maar een halfuurtje per dag.

Het positieve nieuws is dat je daarvoor vanaf nu niet meer naar de fitness moet gaan maar het ook gewoon gezellig bij je thuis kunt doen. Op die manier ben je niet meer gebonden aan openingsuren en kun je zelf kiezen wanneer je even tijd en zin hebt om te sporten. Dit kan het sporten ook gewoon veel meer stimuleren omdat je je niet langer moet haasten naar de sportzaal.

Met een stepper in huis kun je dus gaan trainen waar en wanneer je wilt en ondertussen naar muziek luisteren of misschien zelfs een filmpje kijken. Bovendien is het op langere termijn ook veel goedkoper. Afhankelijk van de stepper die je wilt aankopen, geef je een bedrag uit tussen de 50 euro en bijvoorbeeld 150 euro. Dit bedrag geef je slechts eenmaal uit en dan heb je het toestel in huis en kun je er dagelijks van genieten.

 

 

Soort stepper

 

In je zoektocht naar de voor jou ideale stepper zul je merken dat er heel wat onderscheid is. Het is dan ook een goede aanbeveling dat je op voorhand nadenkt over wat je precies verwacht van het toestel. Over het algemeen zul je met gelijk welke stepper zorgen voor een goede en vooral stevige vormgeving van verschillende delen van je lichaam. Denk maar aan stevigere billen en kuiten, maar ook je benen en dijen ondervinden er heel wat voordelen van en zullen na een tweetal weken al heel wat sterker aanvoelen en er ook uitzien.

Bovendien is het een cardio training die niet alleen heel gemakkelijk is maar ook heel eenvoudig. Afhankelijk van het toestel en de opties die het apparaat heeft, kun je de intensiteit en de moeilijkheidsgraad zelf bepalen. Door deze cardio training zul je ook je hartspier gaan verbeteren net zoals de bloedsomloop. In vergelijking met lopen is een stepper veel minder belastend voor de gewrichten.

Over het algemeen onderscheiden we twee soorten steppers. Je hebt namelijk de stepapparaten en de steppers. De steppers zijn iets compacter en daardoor gemakkelijker te verplaatsen en bovendien ook economischer. De werkelijke stepapparaten zorgen dan weer voor een volledige cardio training maar zijn iets minder compact. Bovendien zijn de stepapparaten net iets eenvoudiger te gebruiken doordat ze beschikken over een extra steun bovenaan het toestel waaraan je je kunt vasthouden.

 

 

Weerstand, het display en het gebruikersgewicht

 

Als je op zoek gaat naar de voor jou ideale stepper dan is het ook aan te raden om rekening te houden met de weerstand van het toestel. Deze kan namelijk hydraulisch of elektronisch zijn. Als je wilt gaan voor goedkope steppers dan moet je kijken naar een toestel met een hydraulische weerstand. Deze weerstand wordt opgewekt door lucht of door een hydraulische vloeistof. Een stepper met een elektronische weerstand is misschien iets duurder maar wel handiger in gebruik. Bij deze apparaten zul je een zachte beweging krijgen en merken dat het veel vlotter werkt. Het is misschien iets duurder maar het is altijd mogelijk dat je een stepper aanbieding spot.

Het is daarnaast ook altijd leuk om te zoeken naar een stepper die voorzien is van een display. Op dit scherm kun je namelijk verschillende soorten informatie aflezen zoals bijvoorbeeld het programma dat je aan het uitvoeren bent. Maar ook informatie inzake de gerealiseerde activiteit. Denk maar aan de afstand of het aantal calorieën.

Tot slot is het ook niet zo onbelangrijk om even stil te staan bij het gebruikersgewicht. Elke stepper heeft namelijk een maximaal belastbaar gewicht. En dit dien je ook te respecteren als je wilt dat het toestel toch een lange tijd meegaat en je er geen klachten over wilt. Het is dan ook aan te raden dat je uitkijkt naar een toestel waarbij je persoonlijk gewicht lager is dan het maximaal belastbaar gewicht van het toestel.

 

 

Stepper Reviews – Top 5

 

 

Tegenwoordig hoef je niet meer naar de fitness om fit te blijven. Je kunt nu zelf ook verschillende apparaten kopen om lekker thuis te trainen. Met een stepper kun je het onderlichaam trainen terwijl je je favoriete muziek laat weergalmen door je trainingsruimte. Om je te helpen bij je keuze hebben wij vijf topproducten samengevat. Lees gerust verder en misschien zit de beste stepper er wel tussen.

 

 

Avento Stepbank Groot 41VT-ZWA-Uni

 

Ben je op zoek naar een degelijke en duurzame stepper? Dan kun je eventueel dit product van Avento even grondig bekijken. Het gaat hier om een vrij grote stepbank met een totale afmeting van 78 x 29 x 20 cm. Bovendien is het mogelijk om de hoogte van deze stepper naar keuze te verstellen door gebruik te maken van de losse poten.

De stepper heeft een maximaal gewicht van ongeveer 4 kg en is dus zonder problemen op te tillen en te verplaatsen. Bovendien beschik je over een maximale draagkracht van maar liefst 100 kg. De stepbank is vervaardigd uit bijzonder duurzaam polypropyleen en is hoofdzakelijk afgewerkt in een stoere zwarte kleur. Verder is het apparaat van een antislip profiel voorzien dit zowel aan de bovenkant van de stepper alsook aan de pootjes van het onderstel.

Het zal je dan ook niet verwonderen dat de meerderheid van de klanten duidelijk bijzonder positief heeft gereageerd op dit product. Zo wordt er niet alleen een positief advies gegeven over de uitstekende kwaliteit maar ook over de verhouding met de prijs. Echter vindt één enkele klant het best wel jammer dat er geen work-out dvd wordt meegeleverd.

Het is niet altijd makkelijk om een keuze te moeten maken uit de beste steppers. Indien het je bedoeling is om je conditie wat te onderhouden of bepaalde spiergroepen wat extra te training, dan kan dit apparaat van Avento alvast iets voor jou zijn. Hieronder een overzicht van de voor- en nadelen.

Voordelen
Formaat:

het is een duurzame stepper die over een totale grootte van 78 x 29 x 20 cm beschikt.

Gewicht:

de stepper weegt amper 4 kg en is bijgevolg bijzonder makkelijk om van de ene naar de andere ruimte te verplaatsen.

Materiaal:

het is een bijzonder degelijke stepper die hoofdzakelijk bestaat uit stevig polypropyleen. Daardoor kun je zeker zijn van een maximaal belastbaar gewicht van ongeveer 100 kg.

Handig in gebruik:

het is een handig apparaatje dat je makkelijk overal mee naartoe kunt nemen. Daarnaast is ook gedacht aan veiligheid en stabiliteit dankzij het antislip profiel ter hoogte van het onderstel en op het oppervlak van de stepbank.

Nadelen
Geen work-out dvd:

we merken dat een enkele koper het vervelend vindt dat het apparaat niet voorzien is van een work-out dvd.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Stepper inSPORTline Jungy

 

Kies je voor deze unieke stepper dan kies je voor een product van het bekende sportmerk InSportLine. Je zult misschien net een tikkeltje meer betalen in vergelijking met het vorige product maar toch mag je zeker zijn van een uitstekende kwaliteit en duurzaamheid. Zo is de stepper 40,5 cm breed, 37 cm hoog en zo’n 35 cm lang. Daarnaast weegt de stepper ongeveer 8 kg en is die makkelijk op te tillen en te verplaatsen.

Het product is vervaardigd uit een combinatie van allerlei stevige materiaalsoorten zoals PVC, polypropyleen, ABS en staal. Daardoor kan de stepper best wel tegen een stootje en mag je zeker zijn van een maximale belastbaarheid van ruim 100 kg. Het is bovendien mogelijk om de hoogte van de stepper lichtjes aan te passen en op die manier de intensiteit van de trainingen te veranderen. Verder is de stepper ook voorzien van hydraulische dempers.

Door middel van de trainingscomputer waarover de stepper beschikt, is het mogelijk om informatie af te lezen omtrent het aantal calorieën, het aantal stappen en natuurlijk ook de tijd van de training. Kopers reageren dan ook vooral bijzonder positief op dit product alhoewel slechts één klant het jammer blijkt te vinden dat de stepper soms heel af en toe durft kraken.

Indien het allemaal net een tikkeltje meer mag zijn dan lijkt de InSportLine stepbank alvast een bijzonder goede keuze. De stepbank is bovendien voorzien van een handige trainingscomputer. Ben je benieuwd naar de verdere eigenschappen? Bekijk dan zeker het overzichtje hieronder even.

Voordelen
Belastbaarheid:

het is een bijzonder duurzaam product dat je zonder problemen kunt belasten met een totaal gewicht van 100 kg.

Materiaal:

de stepbank is ontworpen door gebruik te maken van diverse materiaalsoorten. Denk maar aan ABS en staal, maar ook PVC En polypropyleen.

Handig in gebruik:

de stepbank is niet alleen voorzien van hydraulische dempers maar biedt verder ook de mogelijkheid om de hoogte eventueel in meer of mindere mate te verstellen.

Trainingscomputer:

dankzij de trainingscomputer zul je net iets meer informatie krijgen omtrent de totale tijd, het aantal calorieën die je tijdens het sporten hebt verbrand en natuurlijk ook het totale aantal stappen.

Nadelen
Kraakt teveel:

volgens één enkele koper zou deze InSportLine stepbank toch wel behoorlijk veel durven kraken tijdens het sporten.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Joy Sport Leg Max

 

Met de Leg Max kun je zowel de binnen- als buitenkant van je benen, dijen en billen trainen. Je plaatst gewoon je voeten op de steunen en je houdt je vast aan de stang die in het midden zit. Laat je voeten nu zijdelings glijden tot je geen zin meer hebt. Je zult al snel het verschil voelen in je beenspieren.

Na gebruik kun je dit toestel makkelijk opvouwen zodat je het kunt opbergen. Het neemt weinig ruimte in beslag en wordt geleverd met een Nederlandse gebruiksaanwijzing waar er ook enkele oefeningen in staan. Je kunt apart ook een trainingscomputer kopen voor dit product.

De kopers vindt de kwaliteit van dit product top. Het toestel is eenvoudig om in elkaar te zetten en de oefeningen zijn niet te zwaar om te doen maar je merkt wel het resultaat. Je kunt dit apparaat zelfs gebruiken als je last hebt van je knie.

Wanneer je kiest voor de stepper van het bekende merk Leg Max dan kun je verschillende spiergroepen trainen of verder onderhouden. Denk maar aan je dijen en je billen maar ook aan de spieren ter hoogte van de buitenkant van je been. Kortom, een veelzijdig toestel zodat jij een afgetraind lichaam kunt nastreven.

Voordelen
Gebruiksgemak:

je kunt deze stepper ook makkelijk en snel opvouwen waardoor het handig wordt om het apparaat na gebruik ergens veilig te gaan opbergen.

Gebruiksaanwijzing:

deze stepper wordt geleverd in het bijzijn van een bijzonder handige en complete gebruiksaanwijzing. En deze is bovendien helemaal in het Nederlands geschreven. En dat is een pluspunt.

Nadelen
Lichte oefeningen:

voor de beginnende sporter is deze stepper absoluut ideaal. Het is mogelijk dat de ervaren sporter de oefeningen iets te makkelijk zal vinden.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

SportPlus SP-MSP-001

 

De side-stepper van SportPlus is geschikt voor kleine ruimtes en om de beenspieren te versterken. Je kunt het toestel ook gebruiken voor een goede cardio oefening en dankzij de hydraulische cilinders zijn de bewegingen uniform.

Dit apparaat is ideaal voor vetverbranding en je kunt op de digitale computer de tijd, het aantal stappen, de stapfrequentie en de verbrande calorieën raadplegen. De stepper is in de hoogte verstelbaar en de treden beschikken over een antisliplaag. Je kunt het apparaat met maximaal 100 kg belasten.

Volgens de kopers zitten er ook touwen bij om de armen te trainen. Het apparaat piept af en toe een beetje en dan moet je het bijstellen maar voor de rest werkt het prima. De zijwaartse bewegingen zijn handig.

Woon je in een studio of een klein appartementje en heb je niet zoveel beschikbare ruimte? Dan hoef je alvast niet langer te panikeren want met deze stepper haal je een vrij compact apparaat in hui. Ideaal indien jij je beenspieren wat extra aan het werk wilt zetten. Neem alvast de tijd om de eigenschappen hieronder even rustig door te nemen.

Voordelen
Formaat:

het is een vrij compact toestel dat je makkelijk van de ene naar de andere ruimte kunt verplaatsen en na gebruik snel kunt opbergen.

Hydraulische cilinders:

het apparaat maakt gebruik van krachtige en duurzame hydraulische cilinders waardoor je zeker mag zijn van uniforme bewegingen.

Handig in gebruik:

het toestel biedt niet alleen informatie over het totaal aantal stappen maar ook over het aantal calorieën en uiteraard ook de stapfrequentie.

Gebruiksgemak:

het is mogelijk om de hoogte van deze stepper naar wens te verstellen. Verder zijn de treden ook voorzien van een degelijke antisliplaag die iets meer grip en stabiliteit biedt.

Nadelen
Lawaai:

volgens een kleine minderheid van de kopers zou het apparaat zo nu en dan te veel piepen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

SportPlus SP-NW-004 Nordic Walker

 

Deze stepper is perfect om de dijen, buik en taille te trainen. De grote treden beschikken over een antisliplaag zodat je stevig op de treden staat. Het apparaat is geschikt voor alle leeftijden en het zorgt voor niet teveel overlast op de gewrichten.

Het toestel maakt geen geluid en is voorzien van ergonomische handgrepen die sensoren bevatten om je hartslag te meten. De computer toont deze informatie bovenop vele andere informatie zoals het aantal stappen en de frequentie, de tijd en de verbrande calorieën. Het apparaat is inklapbaar en je kunt het makkelijk transporteren met de wielen.

Over deze stepper aanbieding zijn er tot nu toe nog geen reviews geschreven. Wegens gebrek aan ten minste één beoordeling kunnen wij je geen advies geven over dit product.

Net zoals één van de vorige apparaten is ook deze stepper afkomstig van het bekende merk SportPlus. Het is een handig toestel waarmee jij op een leuke en eenvoudige manier de spieren in je buik, taille en dijen kunt trainen.

Voordelen
Treden:

de treden van het apparaat zijn toch wel vrij groot en breed en daardoor comfortabel. Verder is er ook een antisliplaag op aangebracht die meer stabiliteit en grip garandeert.

Handgrepen:

de ergonomisch gevormde handgrepen voelen heel comfortabel en aangenaam aan. Verder zijn ze ook voorzien van handige sensoren die je hartslag kunnen meten.

Gebruiksgemak:

op de computer kun je heel wat informatie duidelijk aflezen. Denk maar aan je hartslag, de tijd, het aantal calorieën en het aantal stappen en natuurlijk ook de stapfrequentie.

Nadelen
Prijskaartje:

tot op heden zijn er nog geen reviews geschreven en misschien heeft dit te maken met het prijskaartje.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

» Herbekijk producten van de afgelopen jaren

Producten van de afgelopen jaren

 

 

 

Zumba Step

 

De Zumba step is het perfecte product voor mensen die op zoek zijn naar goedkope steppers. Je verbetert je conditie en verbrandt calorieën door te dansen. Bij de levering van de step ontvang je vier DVD’s met verschillende oefening om thuis te trainen.

De workout DVD zorgt voor strakke benen en billen omdat je door het stappen op de step meer spieractiviteit creëert. Verder kun je nog andere trainingen volgen zoals de Super Cardio Dance party, de Quickstart training met uitleg van de basisstappen en de 20 minuten express indien je niet veel tijd hebt.

De kopers vinden de Zumba lessen leuk maar je hebt wel veel ruimte nodig om de programma’s op de DVD’s te volgen. Het is perfect voor zowel beginners als gevorderden en je verliest veel calorieën zonder een intensieve fitnesstraining nodig te hebben.

Met de Zumba Step hoef je niet meer meteen naar de fitness of de sportschool te rennen. Je kunt gewoon lekker thuis aan je conditie werken wanneer en waar je maar wilt. En dat wilt toch iedereen. Bekijk alvast even de verschillende voordelen van het toestel. Maar zijn er ook nadelen aan verbonden?

Voordelen
Budget:

het is niet meteen de stepper met de laagste prijs, maar toch zul je deze tussen de goedkope producten mogen verwachten. Daardoor zou het ook wel eens één van de populairste steppers kunnen worden.

Levering:

op het moment dat je het toestel aankoopt dan krijg je er ook meteen 4 leuke dvd’s boordevol oefeningen bij.

Nadelen
Veel ruimte:

de meeste kopers zijn duidelijk tevreden over deze stepper, toch moet je best wat meer ruimte voorzien om de oefeningen tot een goed einde te brengen.

 

 

Kettler 2-in-1

 

Deze 2-in-1 stepper gebruikt hydraulische cilinders om meer weerstand te creëeren tijdens het steppen. Het apparaat beschikt ook over een computer die de tijd registreert maar ook het aantal stappen, de frequentie en het energieverbruik. Deze gegevens worden afwisselend getoond op het scherm.

Het toestel is voorzien van twee handgrepen met een flexibele rubberen kabel die aan het apparaat vastzitten. Het product weegt 8 kg en is belastbaar met een maximaal gewicht van 120 kg.

De enige koper die tot op heden een review geplaatst heeft bij dit product is er tevreden over. Hij geeft goed advies over de kwaliteit van de stepper en vindt het een stevig apparaat. Het voldoet aan de verwachtingen en deze stepper aanbieding heeft een gunstige prijs/kwaliteitverhouding.

Je kunt natuurlijk ook gewoon kiezen voor de multifunctionele stepper van het bekende merk Kettler. Eigenlijk is het een handig 2 in 1 product waarmee jij op een handige en leuke manier aan je conditie kunt werken. Toch is het altijd aangenaam indien je een blik kunt werpen op de kenmerkende eigenschappen van het product.

Voordelen
Hydraulische cilinders:

de aanwezigheid van de hydraulische cilinders zorgt ervoor dat het mogelijk is om iets meer weerstand te ontwikkelen en de trainingen intensiever te maken.

Computer:

de computer kun je duidelijk en helder aflezen en biedt informatie over de stapfrequentie, het energieverbruik en het aantal stappen.

Nadelen
Kwetsbaar:

jammer genoeg vinden enkele kopers de kwaliteit van deze Kettler stepper toch niet zo uitstekend. Ze vinden het product veeleer kwetsbaar ondanks het feit dat ze Kettler beschouwen als het beste merk.

 

 

» Verberg voorgaande informatie

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status