Beste stofzuiger met zak

Laatste update: 12.08.20

 

Stofzuigers met zak test van 2020

 

De meeste mensen komen het liefste thuis in een mooi en proper huis. Een degelijke stogzuiger met zak kan hier zeker en vast bij helpen. Toch is het belangrijk om niet meteen het eerste het beste model aan te kopen. Je zult namelijk merken dat er heel wat onderscheid is tussen de verschillende apparaten. Daarom zijn wij op zoek gegaan naar de 3 beste stofzuiger toestellen met zak. Zo zijn we eerst en vooral uitgekomen bij Miele Complete C3 Black Diamond EcoLine. Met dit apparaat kun je zonder problemen harde en zachte vloeren gaan aanpakken. Tot slot kun je ook opteren voor de AEG VX6-1-IW-5 stofzuiger met zak. Dit model is voorzien van maar liefst 2 parkeerstanden en je kunt het zowel op een harde alsook op een zachte ondergrond gebruiken.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Stofzuigers met zak koopgids

 

Je kunt op onze website al nuttige informatie vinden voor het kopen van een zakloze stofzuiger en in dit artikel zullen we ons toespitsen of stofzuigers met zakken. Zo heb je meteen al het vuil van je huis in een zak die je enkel moet sluiten om weg te gooien. Je moet verschillende keuzes maken bij het kopen van zo’n toestel. Je kunt kiezen tussen verschillende soorten stofzuigers en je moet nog letten op de zuigkracht, de functies en de kostprijs van het product.

Soorten stofzuigers

 

De eerste soort is een sledestofzuiger, dit zijn de meest voorkomende stofzuigers. Deze soort is geschikt voor grote ruimtes en beschikt over een hoge zuigkracht. Sledestofzuigers trek je achter je aan met behulp van de wieltjes aan de achterkant en dit model werd vroeger altijd geleverd met een stofzak. Tegenwoordig kun je ook zakloze sledestofzuigers kopen. Het nadeel van een sledestofzuiger is het zware gewicht en ze zijn ook moeilijker manoeuvreerbaar.

Het tweede type is een steelstofzuiger, deze bestaan ook al lang en worden vooral gebruikt om kleinere ruimtes schoon te maken. Voor deze stofzuigers heb je natuurlijk een kleinere stofzak nodig maar ze zijn ook zakloos verkrijgbaar. Dit type kan meer last op je armen, rug en schouders veroorzaken want je draagt het ganse gewicht tijdens het stofzuigen.

Ketelstofzuigers zijn een stuk groter en worden vooral gebruikt in grote ruimtes. Je ziet deze soort meestal in een groot bedrijf omdat ze geschikt zijn om grote oppervlaktes op een vlugge manier schoon te maken. Het voordeel aan deze stofzuigers is dat ze ook vloeistof kunnen opzuigen en sommige apparaten beschikken zelfs over de mogelijkheid om te boenen.

Als je niet graag stofzuigt dan kun je een robotstofzuiger kopen die het werk doet voor jou. Deze nieuwe stofzuigers kun je programmeren om op bepaalde tijdstippen de ruimte schoon te maken. Het nadeel is dat ze minder opslagruimte hebben voor het vuil en je kunt deze ook niet met zak kopen. Een robotstofzuiger gebruikt altijd een uitneembaar reservoir.

 

 

De zuigkracht

 

De zuigkracht van een stofzuiger is een belangrijk punt. Hoe hoger de zuigkracht, hoe meer vuil je kunt verwijderen. De meeste stofzuigers zijn voorzien van een schakelaar om de zuigkracht op verschillende niveaus in te stellen. Zo kun je voor vloeren een hoger niveau kiezen dan voor een tapijt.

Je kunt de zuigkracht mechanisch instellen door de schuif op de stang van de stofzuiger te openen of te sluiten. Als deze schuif dicht is dan is de zuigkracht het hoogst. Als de schuif helemaal open is dan is de zuigkracht het laagst.

Bijna alle stofzuigers beschikken over een draai- of schuifknop waarmee je de zuigkracht elektronisch kunt verstellen. Sommige modellen kunnen door behulp van een sensor zelf de zuigkracht veranderen afhankelijk van het type vloer die je aan het stofzuigen bent.

 

 

Functies van een stofzuiger

 

Stofzuigers beschikken over extra kenmerken en functies die belangrijk kunnen zijn tijdens gebruik. Bij een stofzuiger met zak moet je natuurlijk goed letten op de stofzakken die je koopt voor het apparaat. Zorg dat je een stevige zak koopt die niet kan scheuren door bepaalde voorwerpen die je opzuigt met de stofzuiger.

Sommige stofzuigers hebben de mogelijkheid om vloeistoffen op te zuigen. Deze vloeistoffen komen niet in de stofzak terecht maar worden gefilterd en komen in een ander compartiment terecht. Sommige kopers kunnen deze functie belangrijk vinden want bijvoorbeeld in de keuken kan het gebeuren dat er water op de grond valt.

De filters die gebruikt worden in de stofzuiger zijn ook belangrijk want bepaalde filters houden meer stof tegen dan andere. Vooral voor personen die last hebben van een allergie is het belangrijk dat er zoveel mogelijk stof uit de lucht gefilterd wordt. Het is een aanbeveling om te kiezen voor een S-klasse of een HEPA filter want deze filteren meer en kleiner stof uit de lucht.

Kostprijs van een stofzuiger

 

Sommige stofzuigers zijn duurder dan andere. Meestal is een robotstofzuiger duurder dan een sledestofzuiger. Sommige oudere modellen waarvoor je nog een stofzak nodig hebt kunnen goedkoper zijn dan andere die gebruik maken van een reservoir. Je kunt best de soorten met elkaar vergelijken en beslissen welke soort het beste past bij jouw situatie.

Als je van plan bent om een nieuwe stofzuiger met zak te kopen, neem dan even een kijkje op enkele webwinkels. Je kunt tegenwoordig eenvoudig een stofzuiger online kopen en het voordeel is dat de prijs meestal lager ligt dan in een gewone winkel.

Online kun je interessante aanbiedingen vinden omdat webwinkels minder kosten hebben. Vergeet dan wel niet om eventuele verzendkosten op te tellen bij de prijs van het product zodat je de eindprijs kunt berekenen.

 

 

Stofzuiger met zak reviews – top 5

 

 

Wil jij comfortabel alle harde en zachte vloeren schoonmaken zonder steeds te bukken. En ben jij iemand die een beetje van het oude en het nieuwe wilt ervaren, dan is een stofzuiger met zak een ideaal product voor jou. Bekijk de opties hieronder en koop een stofzuiger met zak die bij jouw behoefte past.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

Miele Complete C3 Black Diamond EcoLine

 

De Miele Complete C3 Black Diamond Ecoline stofzuiger is het best geschikt voor het stofzuigen van harde en zachte vloeren. Het bevat een air-clean filtersysteem dat bestaat uit 12 lagen en filtert bijna 100% van de stofdeeltjes. Ook komt het met 3 hoogwaardige toebehoren die gemakkelijk op te bergen zijn onder de klep. En voor het gemak heeft het een plus/min voetbediening en een motor die automatisch uitgaat, zodat je niet hoeft te bukken.

Gezien de prijs van dit product, dan behoort het niet tot de categorie van goedkope stofzuigers met zak. Toch staan er meer positieve beoordelingen van de meeste gebruikers geschreven.

Deze kopers zijn tevreden met dit product, want het is van goede kwaliteit en het is eenvoudig in gebruik. Het heeft een goede prijs en het past perfect. Voor deze kopers is het een top product. Andere kopers vinden het prijzig en kwetsbaar.

Als je ook graag hebt dat je huis er altijd verzorgd en proper bij ligt dan is een stofzuiger met zak uiteraard helemaal onmisbaar. Dit model van Miele heeft niet meteen de laagste prijs maar kan wel op heel wat tevreden klanten rekenen. Heel veel mensen beschouwen Miele dan ook als het beste merk op het gebied van elektronische huishoud apparaten.

Voordelen
Snoer:

dit model beschikt over een handig snoer van maar liefst 8,5 meter. Je kunt dus rekenen op heel wat bewegingsvrijheid.

Hulpstukken:

zodra je besluit deze stofzuiger aan te kopen dan zul je merken dat je er heel wat hulpstukken bij krijgt. Denk maar aan een meubelzuigmond, een kierenzuigmond, een combizuigmond en een kleine zuigmond.

Air-clean filtersysteem:

het air-clean filtersysteem is uitgerust met maar liefst 12 lagen die ervoor zorgen dat zo goed als alle stofdeeltjes gefilterd worden.

Handig in gebruik:

de motor van het toestel blijkt helemaal automatisch uit te schakelen zodra je het niet meer gebruikt. Verder is er ook een plus/min voetbediening voorzien.

Nadelen
Prijzig:

een kleine minderheid van de kopers vindt de prijs van deze stofzuiger met zak toch best wel een tikkeltje te hoog.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

AEG VX6-1-IW-5

 

Met de AEG VX6-1-IW-5 stofzuiger kun je harde en zachte vloeren schoonmaken en het kent twee parkeerstanden. Dankzij de meegeleverde accessoires kun je meubels en kieren ook gemakkelijk schoonmaken.

Dit product is op wielen uitgerust zodat het gemakkelijk te verplaatsen is en het heeft een snoer van 6 meter en een actieradius van 9 meter. En het verwisselen van zakjes is ook snel gedaan, omdat er naast de standaard stofzuigerzak ook 5 extra s-bag classic long performance zakken worden bijgeleverd.

Voor dit product zijn er niet alleen positieve reviews te lezen. Een deel van de kopers vindt dat dit product een goede kwaliteit heeft en dat het eenvoudig in gebruik is. Het heeft ook een goede prijs en het heeft een zware zuigkracht. Voor andere kopers is dit product lastig in gebruik. Verder kun je de opzetstukken niet in de stofzuiger bewaren.

Met het AEG toestel mag jij er vanaf nu zeker van zijn dat je huis er altijd piekfijn zal bijliggen. Bovendien merken we heel wat positieve online reacties op waardoor we het vermoeden krijgen dat het misschien wel eens één van de populairste stofzuigers met zak zou kunnen zijn. Bekijk alvast even de voor- en nadelen van dit toestel.

Voordelen
Comfort:

de wieltjes maken het bijzonder gemakkelijk om het toestel zonder problemen te verplaatsen.

Doel:

het is mogelijk om zowel harde alsook zachte vloeren schoon te maken. Verder kun je met deze stofzuiger ook meubels en kieren eenvoudig reinigen.

Handig in gebruik:

het toestel is voorzien van een snoer van wel 6 meter lang. Verder kun je de stofzuigerzak bijzonder snel en eenvoudig verwijderen en vervangen.

Nadelen
Niet handig:

een kleine minderheid van de gebruikers vindt het jammer dat je de bijgeleverde hulpstukken niet in de stofzuiger kunt bewaren.

Budget:

het iets hogere prijskaartje stoort enkele kopers wel een klein beetje.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Philips Performer Compact FC8375/09

 

De Philips Performer FC8375/09 stofzuiger is compact en met een gewicht van 4,8 kg is het licht van gewicht. Door het gewicht en formaat kan dit product gemakkelijk verplaatst en weggezet worden.

De stofzuigerzak heeft een inhoud van 3 liter, maar kan dankzij de AirflowMax-technologie zich volledig vol zuigen. Het heeft een snoerlengte van 5 meter en een actieradius van 8 meter en het komt met extra accessoires voor harde vloeren die in de stofzuiger opgeslagen kunnen worden.

De meeste gebruikers zijn tevreden met dit product en geven er positief advies over. Voor hen is deze stofzuiger met zak van goede kwaliteit en het is eenvoudig in gebruik. Het past perfect en het heeft een goede prijs. Voor de overige kopers heeft dit product een te kort snoer en is het lastig in gebruik. Ook heeft de stofzuiger een hoge prijs en is het instabiel.

Wanneer gebruikers de naam Philips horen vallen dan denken de meesten meteen aan kwaliteit en degelijkheid. Dit verklaart meteen waarom er zoveel positieve online reacties waar te nemen zijn. deze stofzuiger met zak is een compact toestel en is beschikbaar in een mooie heldere blauwe kleur.

Voordelen
Prijskaartje:

in vergelijking met de andere 4 toestellen uit onze lijst, zul je deze stofzuiger met zak wel degelijk in de categorie van goedkope producten kunnen terugvinden. Ideaal als je dus liever niet zoveel geld spendeert.

Formaat:

het is een vrij compact toestel dat bovenal ook nog eens weinig weegt. Dit maakt het bijzonder eenvoudig om overal mee naartoe te nemen.

Nadelen
Snoerlengte:

voor sommige kopers blijkt de lengte van het snoer toch wel vrij kort te zijn. Dit wordt dan ook als een klein minpuntje beschouwd.

Koop bij bol.com (€103.95)

 

 

 

 

Bosch BGL35200 MoveOn

 

De Bosch BGL35200 MoveOn stofzuiger geeft met de extra robuuste textiel zuigslang veel bewegingsvrijheid bij het schoonmaken.

Het heeft extra grote Softwheels en een parketborstel om harde vloeren te beschermen tegen krassen en beschadigingen. Dit product maakt met deze parketborstel kieren, gaten en kwetsbare vloeren goed schoon. Ook beschikt deze stofzuiger over een 7,3 meter lang snoer en heeft het een actieradius van 10 meter. Daarnaast heeft het een stofzuigerzak met een volume van 4 liter.

Voor dit product zijn er zowel positieve als negatieve beoordelingen gegeven door de gebruikers. De meeste reviews zijn positief, want voor deze gebruikers is dit product van goede kwaliteit en heeft het een goede prijs. Het is eenvoudig in gebruik en het heeft een goede zuigkracht. Voor een klein deel van de gebruikers is deze stofzuiger lastig in gebruik en het heeft een te kort snoer.

Ook Bosch behoort zeker tot de gevestigde waarden op het gebied van elektronische huishoudtoestellen. Deze stofzuiger met zak is beschikbaar in een lichtblauwe kleur en is ideaal voor mensen die graag een blikvanger in huis willen. Dit model is voorzien van een snoer met een lengte van maar liefst 7,3 meter.

Voordelen
Bewegingsvrijheid:

de stofzuiger met zak van Bosch is voorzien van een handige textiel zuigslang die voor voldoende bewegingsvrijheid zorgt.

Veiligheid:

dankzij de grote Softwheels in combinatie met de parketborstels, is het mogelijk om iets hardere vloeren te beschermen tegen bijvoorbeeld krassen of andere mogelijke beschadigingen.

Handig in gebruik:

het snoer meet 7,3 m en dit model is voorzien van een stofzuigerzak met een inhoud van 4 liter.

Nadelen
Snoer:

de meeste kopers zijn wel helemaal tevreden over de lengte van het snoer. Sommigen vinden het jammer echter dat het snoer niet vanzelf oprolt.

Matige kwaliteit:

een kleine minderheid van de kopers vindt het jammer dat er maar 1 zak wordt meegeleverd en dat de zuigkop niet erg soepel blijkt te zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Bestron ABG100AMB

 

De Bestron ABG100AMB stofzuiger is compact en licht in gewicht. Het is geschikt voor harde vloeren en ook voor tapijt.

Dit product heeft een opvangreservoir met een inhoud van 1,3 liter en een snoer van 5 meter met een actieradius van 6 meter. Het heeft een indicatielampje dat aangeeft als de zak vol is en er is ook een opslagruimte voor het koord. Deze stofzuiger heeft een geautomatiseerd snoeroprolsysteem met de optie voor park positie.

Als je naar de prijs van dit product kijkt, dan lijkt het wel op een stofzuiger met zak aanbieding en dat kun je ook merken aan de beoordelingen die er zijn geplaatst. De meeste kopers zijn tevreden met dit product, want het is van goede kwaliteit en het is een voordelige koop. Het is ook licht en gemakkelijk draagbaar. Voor de overige kopers is dit product kwetsbaar en het heeft een korte kabel.

Vanaf nu hoef jij nooit meer in een onverzorgd huis thuis te komen. Deze handige stofzuiger met zak van het merk Bestron zal ervoor zorgen dat je huis er in een mum van tijd terug piekfijn uitziet. Het lijkt ons dan ook de moeite waard om de voor- en nadelen van het toestel eens even grondig te bestuderen.

Voordelen
Design:

de stofzuiger is beschikbaar in 3 opvallende felle kleuren waaronder lichtblauw, groen en zelfs roze.

Formaat:

het is niet alleen een compact toestel maar ook bijzonder licht en daardoor gemakkelijk te gebruiken.

Gebruiksgemak:

het toestel is voorzien van een stofzuigerzak met een inhoud van 1,3 liter en een snoer van wel 5 meter lang.

Nadelen
Kwetsbaar:

slechts enkele kopers vinden dat de stofzuiger met zak bijzonder kwetsbaar is en snel kapot gaat.

Lawaai:

één enkele gebruiker stoort zich in het bijzonder aan het vele lawaai dat door het toestel geproduceerd wordt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status