Beste stomer

Laatste update: 28.05.20

 

Stomers test van 2020

 

Ben je iemand die ervan kan genieten om heerlijke gezonde gerechtjes klaar te maken? Of ben je iemand die vaak niet veel tijd heeft om te koken en dan ’s avonds nog even snel iets wilt klaarmaken? Kies in dergelijke gevallen voor één van de beste stomers. Niet alleen handig in gebruik, maar bovendien ook snel klaar en gezond. Wij hebben het voor jou al makkelijker gemaakt en zijn op zoek gegaan naar de 3 best beoordeelde stomers. Zo zijn we onder andere uitgekomen bij de Braun FS 3000. Een toestelletje dat makkelijk te gebruiken is en bovendien geschikt is voor grote gezinnen vanwege het formaat. Je zou natuurlijk ook kunnen kiezen voor de Aigostar Fitfoodie 30INA. Een unieke stomer die voor het grootste gedeelte gemaakt is uit bijzonder stevig en kwalitatief geborsteld RVS.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Stomers koopgids

 

Ben jij al geruime tijd op zoek naar een manier om iets gezonder te kunnen koken? Dan is de aanschaf van één van de beste stomers alvast een stap in de goede richting. Toch is het een aanbeveling om niet meteen het eerste het beste apparaat aan te kopen. Probeer verschillende producten met elkaar te vergelijken door rekening te houden met verschillende factoren. Zo kun je niet alleen letten op het gebruiksgemak en de voordelen maar ook op de mogelijkheden en extra kenmerken en de prijsklasse van de stomer. Zo zul je vroeg of laat het apparaat vinden dat helemaal aan jouw verwachtingspatroon voldoet.

 

 

Wat is een stomer en het nut ervan

Wanneer je even een rondvraag zou doen bij een grote groep mensen, dan zul je merken dat de meerderheid reeds een stomer in huis heeft. Ben je nog bij de groep die geen stomer heeft, maar wil je wel op zoek gaan naar een degelijk exemplaar? Dan is dat alvast een stap in de goede richting aangezien een stomer heel wat voordelen met zich meebrengt. In de eerste plaats zorgt een degelijke stomer voor tijdsbesparing. Het eten is vaak in een mum van tijd klaar wat dan weer ideaal is als je na een lange werkdag niet veel zin hebt om te staan koken.

Echter bevindt het grootste voordeel van de stomer zich vooral op het vlak van gezondheid. Door je ingrediënten in de stomer klaar te maken, bevatten ze een pak minder ongezonde vetten. Waardoor je dus niet alleen lekker kunt eten maar ook vooral gezonder. Toch is het belangrijk om de verschillende apparaten tegenover elkaar af te wegen en dan pas een goede keuze te maken. Houd daarbij ook rekening met de eventuele aanbiedingen en promoties en dan zit je helemaal goed.

 

Mogelijke prijsklasse

Ben je op zoek naar een stomer? Dan zul je niet alleen heel wat verschillende apparaten zien aangeboden staan, maar ook heel wat verschillende prijskaartjes. Uiteraard beslis je helemaal zelf hoeveel geld je maximaal wenst te spenderen of uit te geven aan een degelijke stomer. Het is dus niet de bedoeling dat je meer geld uitgeeft dan eigenlijk mogelijk is. Verder is het ook niet de bedoeling om een dure stomer aan te kopen als je al op voorhand weet dat je het apparaat helemaal niet zo vaak zult gebruiken.

Echter zijn er wel een aantal factoren die het prijskaartje in meer of mindere mate kunnen en zullen beïnvloeden. Zo kan het formaat van de stomer alvast een belangrijke invloed uitoefenen op de prijsbepaling. Indien je over een product beschikt dat iets meer opties en mogelijkheden aan te bieden heeft, dan zul je daar vaak ook net iets meer voor hoeven te betalen. Het kan alvast een goede aanbeveling zijn om de verschillende online reviews even door te nemen. Daarin geven kopers positief of negatief advies over heel wat stomers.

 

Het formaat en de kracht

Of je nu kiest voor een compacte stomer of niet, er zijn heel wat mogelijkheden op de markt gebracht. Om het formaat van de stomer te bepalen kan het handig zijn om rekening te houden met het aantal personen. Zo zullen grote gezinnen meer baat hebben door een stomer aan te kopen die over meerdere stoomschalen beschikt. Indien je alleen woont of met je partner dan volstaat een compacte stomer uiteraard. Verder kan het ook belangrijk zijn om even stil te staan bij de kracht van het apparaat.

Wanneer we het hebben over de kracht dan hebben we het over het vermogen van de stomer. Zo heb je heel wat stomers met een maximaal vermogen van maar liefst 850 Watt. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor een apparaat met een nog groter vermogen of juist een kleiner vermogen. Het spreekt natuurlijk voor zich dat hoe meer vermogen het toestel heeft, hoe sneller het gebruiksklaar is. Dit kan ideaal zijn voor bijvoorbeeld grote gezinnen.

 

 

Extra kenmerken en mogelijkheden

Verder zul je merken dat bepaalde stomers over net iets meer mogelijkheden beschikken en daardoor niet langer tot de goedkope stomers behoren. Toch kunnen bepaalde opties best wel een aanrader zijn terwijl andere kenmerken dan eerder als een extra kunnen ervaren worden. Zo is het altijd handig indien de stomer vervaardigd is uit materialen die BPA vrij zijn. Dan weet je namelijk met zekerheid dat er geen gevaarlijke stoffen zullen vrijkomen op het moment dat je de stomer gebruikt. Verder is een stomer vervaardigd uit duurzame apparaten zoals RVS altijd een aanrader. Deze materialen zijn namelijk heel stevig en kunnen best wel eens tegen een stootje.

Een stomer waarbij je de stoomschalen zonder problemen in de vaatwasmachine kunt plaatsen is natuurlijk ook altijd een leuke extra. Zo kun je bovendien ook heel wat tijd gaan besparen. Indien mogelijk dan is het een aanrader om ook te kiezen voor een toestel dat is uitgerust met een automatische uitschakeling functie. Sommige stomers maken ook deel uit van een groter geheel. Zo zijn er bijvoorbeeld heel wat stomers die deel uitmaken van een rijstkoker. Kortom, er zijn heel wat mogelijkheden en vaak zullen meer opties leiden tot een hogere prijsklasse. Maar zo nu en dan kun je wel eens een stomer aanbieding tegenkomen.

 

Stomer Reviews – Top 5

 

Steeds meer mensen halen een stomer in huis. Het biedt de mogelijkheid om gezond te koken zonder al te veel vetten. Je zult versteld staan van de vele opties die er vandaag de dag zijn. Sommige stomers bevatten namelijk iets meer opties en behoren daardoor niet meer tot de goedkope stomers. We hebben voor jou een top 5 samengesteld waarin we de beste stomers even aan jou voorstellen. Neem rustig de tijd om deze lijst even te bekijken en raadpleeg ook zeker de online reviews en het advies van de klanten.

 

 

Braun FS 3000

 

Tussen de goedkope stomers zul je deze stoomkoker van Braun niet meteen terugvinden. Toch merken we heel wat positieve reacties van klanten op waardoor dit misschien wel eens de beste stomer zou kunnen zijn uit de lijst.

De stomer is uitgerust met 2 stoomschalen die elk afzonderlijk een inhoud hebben van maar liefst 2 liter. Verder is het een vrij krachtig apparaat met een ruim vermogen van maar liefst 850 watt. Daardoor zul je merken dat de stomer slechts 45 seconden nodig heeft om te beginnen stomen. Je hoeft daarnaast geen schrik te hebben voor eventuele schadelijke stoffen aangezien de stomer BPA vrij is.

Het is belangrijk om er rekening mee te houden dat het deksel volgens één koper toch niet vaatwasserbestendig zou zijn. Toch is de overgrote meerderheid duidelijk tevreden met de aankoop van dit product. Het is niet alleen handig in gebruik maar heeft ook een uitstekende kwaliteit.

 

Koop bij bol.com (€59.99)

 

 

 

 

Aigostar Fitfoodie 30INA

 

Met deze Aigostar stomer mag je volgens de kopers zeker zijn van een degelijk en kwalitatief sterk product. Het toestel is vervaardigd uit stevig en duurzaam geborsteld RVS en kan daardoor zeker en vast tegen een stootje.

In vergelijking met de voorgaande stomer is dit apparaat iets groter en daardoor ideaal voor grotere gezinnen. Zo zul je meteen opmerken dat er 3 stoomschalen voorzien zijn die elk een inhoud van maar liefst 3 liter hebben. Bovendien is het apparaat helemaal BPA vrij en hoef je geen schrik te hebben voor eventuele schadelijke stoffen.

Doordat het apparaat is uitgerust met een krachtig vermogen van ruim 800 watt hoef je nooit bijzonder lang te wachten tot het toestel stoom begint te produceren. Daarnaast is dit toestel ook voorzien van een automatische uitschakeling en dit kunnen heel wat kopers sterk waarderen.

 

Koop bij bol.com (€34.99)

 

 

 

 

Tefal RK1038

 

Met deze Tefal stomer haal je een degelijk apparaat in huis. Eigenlijk is het in de eerste plaats een rijstkoker die voorzien is van een stomer apparaat.

Deze rijstkoker is voorzien van een groot volume van maar liefst 1,8 liter. Dit komt overeen met ongeveer een tiental kopjes rijst. Daarnaast kun je dit apparaat ook perfect gebruiken om groenten of eventueel vlees en vis te stomen. Het apparaat is voorzien van een warmtefunctie en is bijzonder eenvoudig te bedienen.

Heel wat klanten zijn ook behoorlijk tevreden over het onderhoud. Het feit dat je de binnenpan er kunt uithalen maakt het al een pak eenvoudiger om deze stomer te reinigen. Toch merken we dat sommige kopers de stomer net iets te groot vinden. Een andere gebruiker merkt dan weer op dat de gebruiksaanwijzing helemaal niet duidelijk is.

 

Koop bij bol.com (€48.99)

 

 

 

 

Philips Avance HD9170/91

 

Philips wordt door heel wat kopers beschouwd als één van de betere merken op het gebied van huishoudelijke producten. Het mocht dan ook niet verwonderen dat deze stomer afkomstig is van het bekende merk Philips.

De stomer is voorzien van maar liefst 3 verschillende stoomschalen die elk afzonderlijk over een volume van wel 3 liter beschikken. Dit maakt het apparaat bijzonder geschikt voor grote gezinnen of mensen die vaak vrienden over de vloer krijgen.

Sommige gebruikers zijn van mening dat het toestel vrij kwetsbaar is en daardoor niet zo handig is in gebruik. Toch is de overgrote meerderheid van de gebruikers duidelijk overtuigd van de correcte prijs-kwaliteitverhouding en de gebruiksvriendelijkheid van deze stomer.

 

Koop bij bol.com (€87.99)

 

 

 

 

Tefal Mini Compact VC1301

 

Net zoals één van de voorgaande apparaten is ook deze stomer afkomstig van het bekende merk Tefal. Bovendien zou het zomaar eens een stomer aanbieding kunnen zijn zodra je de lage prijs ervan bekijkt.

De stomer is iets compacter in vergelijking met sommige andere toestellen uit de lijst maar is toch voorzien van 3 stoomschalen. Deze stoomschalen zorgen voor een maximaal volume van maar liefst 6,5 liter. Het apparaat is daarnaast voorzien van een automatische uitschakeling functie en een waterpeilvenster.

Ondanks het feit dat een kleine minderheid van de kopers het toestel niet zo kwaliteitsvol vindt, is de meerderheid echter helemaal overtuigd. Het apparaat is voorzien van een correcte prijs-kwaliteitverhouding en is bovendien bijzonder eenvoudig te gebruiken.

 

Koop bij bol.com (€39.95)

 

 

 

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status