5 Beste Stoomstrijkijzers Test van 2020

Laatste update: 03.06.20

 

Stoomstrijkijzers – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Met behulp van een degelijk stoomstrijkijzer kun jij ervoor zorgen dat je kleding mooi en vooral netjes gestreken is. Zo kun jij altijd verzorgd voor de dag komen. Om jou te helpen er het beste stoomstrijkijzer uit te kiezen, kun je alvast even onze koopgids hieromtrent raadplegen. Indien je echt dringend een stoomstrijkijzer nodig hebt dan kun je natuurlijk altijd de top 3 hieronder raadplegen. Zo haal je met de Philips Azur Plus GC4516/20 een degelijk apparaat in huis dat niet alleen bijzonder krachtig is maar ook over een ruim waterreservoir beschikt. De Tefal Easygliss FV3910 hoeft zeker en vast niet onder te doen. Net zoals het voorgaande toestel is ook dit stoomstrijkijzer bijzonder krachtig en beschikt het zelfs over een automatische stoominstelling.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Stoomstrijkijzers koopgids

 

Een stoomstrijkijzer gebruikt hete stoom om kreuken uit je kleding te halen. Je kunt ook eventueel kiezen voor een stoomgenerator waarmee je veel was op een korte tijd kunt strijken. Als je van plan bent om een nieuw strijkijzer aan te schaffen kun je hier enkele tips lezen waar je op moet letten zoals de functies, de capaciteit van het reservoir, het onderhoud en de strijkzool.

 

Stoomstrijkijzer of stoomgenerator

Een stoomstrijkijzer en een stoomgenerator werken met hetzelfde principe: ze strijken je kleding met hete stoom om kreuken eruit te halen. Het grootste verschil is dat een stoomgenerator beschikt over een extern waterreservoir met een grotere inhoud die verbonden is met het strijkijzer via een stoomsnoer. Je kunt dus veel langer strijken.

Een stoomgenerator is ook krachtiger en daarom meer geschikt om hardnekkige kreukels uit je kleding te verwijderen. Dit type is perfect als je over genoeg ruimte beschikt en veel strijkt. Dankzij de grote inhoud van het reservoir moet je een generator minder bijvullen maar het heeft ook een nadeel, ze zijn duurder dan een gewoon strijkijzer.

Als je echter niet veel strijkt, of je beschikt over weinig opbergruimte, dan is een gewoon stoomstrijkijzer een betere aankoop. Dit type beschikt over een ingebouwd reservoir die een veel kleinere inhoud heeft maar is ideaal voor kleine hoeveelheden kleding.

 

Waterreservoir

Het is handig om een groot waterreservoir te hebben die je niet veel moet bijvullen en waarmee je voor een lange tijd kunt strijken. Het waterreservoir van een stoomstrijkijzer zit onder het handvat en heeft een inhoud van ongeveer 300 cl. Het waterreservoir van een stoomgenerator staat los van het strijkijzer en heeft een grotere inhoud, zo kun je bijvoorbeeld stoomgeneratoren met een capaciteit van 1,5 liter vinden.

Een groter reservoir heeft ook z’n nadelen: het neemt veel meer ruimte in en het strijkijzer is ook zwaarder om te verplaatsen. Kies voor een strijkijzer met een reservoir waar je het waterniveau met het blote oog kunt zien zodat je weet wanneer je het moet bijvullen. Bij een stoomstrijkijzer kun je het reservoir bijvullen via een klepje maar bij een stoomgenerator zul je een grotere opening hebben en het dus makkelijker kunnen bijvullen.

 

Onderhoud van het strijkijzer

Een strijkijzer moet je regelmatig onderhouden want er kan natuurlijk kalkvorming optreden. De meeste apparaten zijn uitgerust met een antikalksysteem maar dit vertraagt enkel de afzetting van kalk. Om alle kalk te verwijderen moet je het toestel af en toe goed reinigen. Als het toestel over een ontkalkingsknop beschikt dan kun je kalk en ander vuil uit de gaatjes van je strijkijzer schudden.

Sommige modellen zijn voorzien van een antikalkstaafje in het reservoir. Dit staafje trekt kalk uit het water aan zodat er minder in het apparaat achterblijft. Bij een stoomgenerator is het staafje meestal langer dan bij een stoomstrijkijzer. Je moet deze staafjes ook regelmatig ontkalken door ze in een glas azijn te zetten of af te spoelen.

Met antikalkpatronen wordt kalkvorming in het water voorkomen. Deze patronen moeten wel af en toe vervangen worden en dit kan een redelijke kost met zich meebrengen. Tenslotte kun je nog een thermische schok gebruiken om kalk te verwijderen. Dit gebeurt door koud water over de hete strijkzool te laten stromen zodat de kalk loskomt.

 

De strijkzool en de prijs

De vorm van de strijkzool is beter als het breed is met een spitse punt. Zo kun je een groter stuk stof in één keer strijken en dankzij de spitse punt kun je makkelijk de hoeken strijken. Er bestaan ook modellen met een afgeronde achterkant zodat je zowel naar voor als naar achter kunt strijken.

Maar ook het materiaal waarvan de strijkzool gemaakt is speelt een rol. Meestal is de strijkzool gemaakt van metaal en beschikt het nog over een extra laag om de zool glad en krasbestendig te maken. Gebruikte materialen voor de coating zijn emaille, inox en RVS. Emaille is glad en bestand tegen krassen maar de andere twee glijden minder en zijn niet bestand tegen krassen.

Als je zo goedkoop mogelijk een stoomstrijkijzer wilt kopen dan is het een goede aanbeveling om verschillende modellen online te vergelijken. Vele websites hebben mooie aanbiedingen maar je moet wel nog rekening houden met de verzendkosten.

 

Functies

Een handige functie is het regelen van de stoomtoevoer want je krijgt de beste strijkresultaten als je eerst met stoom strijkt en daarna zonder. Er bestaan nog andere stoomfuncties zoals een sproeifunctie of een stoomstootfunctie. Deze zijn vooral handig om moeilijke plooien uit je kleding te krijgen. Je kunt de meeste toestellen ook gebruiken om verticaal te stomen.

Als je druk bezig bent met het huishouden kan je wel eens vergeten om je strijkijzer uit te schakelen. Zorg daarom dat je strijkijzer over een automatische uitschakeling beschikt. Als je het toestel niet gebruikt zal het dan automatisch uitschakelen. Je kunt ook kiezen voor een apparaat met verstelbare temperatuur of die meteen op een veilige temperatuur strijkt.

 

5 Beste Stoomstrijkijzers (Reviews) van 2020

 

Als je uit huis gaat, dan is het altijd prettig om er goed verzorgd uit te zien. Niet alleen het haar en gezicht moeten er dan goed uitzien, maar ook je kleding natuurlijk. Het is altijd mooi om te zien als de kleding die iemand draagt, netjes gestreken is. Daarvoor heb je een goed werkend strijkijzer nodig. Bekijk de opties hieronder en kies voor het beste stoomstrijkijzer.

 

 

1. Philips Azur Plus GC4516/20 Stoomstrijkijzer

 

Met de Philips Azur Performer Plus GC4516/20 – Stoomstrijkijzer wordt strijken prettig en aangenaam gemaakt. Dit product zorgt ervoor dat de meest hardnekkige kreuken binnen de kortste tijd verdwenen zijn.

Het heeft een krachtige stoomstoot van 190 gram en heeft een 5 sterren SteamGlide Plus-zoolplaat. Met de automatische stoomregelaar heb je nooit teveel stoom en het heeft een groot waterreservoir die je niet steeds hoeft aan te vullen.

Het overgrootste deel van de kopers is tevreden met dit product, want het is van goede kwaliteit en het is handig in gebruik. Dit product is mooi van kleur en heeft ook een mooie vormgeving.

Het is niet te licht van gewicht en zorgt voor goede strijkresultaten. Het is de opvolger van het product dat door de consumentenbond als de beste is gekozen. Deze kopers geven positief advies over dit product. Een klein deel vindt dat dit product lastig in gebruik is en dat het een matige kwaliteit heeft.

Philips is voor velen het beste merk en aan de reacties te zien ook veruit het populairste merk. Dit kan verklaard worden doordat het voor veel gebruikers bekend staat omwille van zijn kwaliteit en duurzaamheid. Dit stoomstrijkijzer is bovendien het afgelopen jaar in juli zelfs getest door de Consumentenbond.

Voordelen
Vermogen:

dit stoomstrijkijzer van Philips heeft een vermogen van maar liefst 2400 Watt. Daardoor behoort het zeker tot de krachtige toestellen.

Stoomregelaar:

dit toestel is voorzien van een automatische stoomregelaar. Op die manier hoef je geen schrik te hebben dat er teveel stoom of juist te weinig uitkomt.

Gebruiksgemak:

het waterreservoir is vrij groot zodat jij het niet steeds om de haverklap hoeft te vullen. Dankzij de SteamGlide Plus-zoolplaat wordt het strijkcomfort alleen maar groter.

Stoomstoot:

dit apparaat is uitgerust met een stoomstoot van 190 gram. Zo kun je zelfs de meest hardnekkige kreuken zonder problemen verwijderen.

Nadelen
Temperatuuraanpassing:

bij dit toestel hoef je zelf de temperatuur te regelen want dit gebeurt niet automatisch.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Tefal Easygliss FV3910 Stoomstrijkijzer

 

Het Tefal Easygliss FV3910 – Stoomstrijkijzer is een krachtig product die ervoor zorgt dat strijken een plezier wordt. Het heeft een automatische stoominstelling en een grote vulopening bij het waterreservoir. Met de druppelstop voorkom je dat water gaat lekken op je kleding. Het heeft een lang snoer van twee meter en een ergonomische sprayknop. Dit product is in mei 2016 door de consumentenbond uitgeroepen tot de beste koop.

De Durilium strijkzool is krasbestendig en zorgt voor een goed glijvermogen over je kleding. Het heeft een precisie tip waarmee je gemakkelijk dicht bij knopen of mouwen kunt strijken voor het beste resultaat.

Bijna alle gebruikers die dit product hebben aangeschaft, zijn tevreden ermee. Het is van goede kwaliteit en is eenvoudig in gebruik. Daarnaast heeft dit product ook een goede prijs. De minpunten die enkele gebruikers aangeven is dat dit product te zwaar is en dat het waterreservoir snel leeg raakt.

Als je eerder een beperkt budget hebt of eigenlijk gewoon niet zoveel wilt uitgeven dan kun je altijd rekening houden met dit toestel van Tefal. Dit stoomstrijkijzer heeft namelijk de laagste prijs in vergelijking met de andere 4 producten die we in onze lijst hebben opgenomen.

Voordelen
Voordelig tarief:

de lage prijs kan een enorme aantrekkingskracht uitoefenen of heel veel gebruikers. En dit is alleen maar positief.

Kracht:

het stoomstrijkijzer van Tefal beschikt over een krachtig vermogen van 2200 Watt. Zo kun jij probleemloos hardnekkige kreuken wegkrijgen.

Gebruiksgemak:

dit apparaat beschikt over een antikalksysteem en een druppelstop. Deze druppelstop zorgt ervoor dat er helemaal geen water op je kledingstukken lekt. Het lange snoer biedt extra bewegingsruimte.

Nadelen
Waterreservoir:

het waterreservoir is niet zo groot volgens een aantal kopers en moet je dus regelmatig bijvullen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Calor Express Easy Plus GV7556 Stoomgenerator

 

De Calor GV7556 – Stoomgenerator is een geweldig product. Het warmt snel op en zorgt voor de beste strijkresultaten met alle opties die het te bieden heeft.

Het heeft een hoge druk kuip met 6 bars van doordringende stoom. Voor de hardnekkige plooien kun je gebruik maken van de functie pressing.

De power zone functie is tegen hardnekkige plooien in de kleinste hoekjes. Dit product heeft een Ultragliss Diffusion strijkzool, dat zorgt voor een uitstekende glijding en het is krasbestendig.

Gezien de prijs van dit product, dan behoort het niet tot de categorie van goedkope stoomstrijkijzers. Toch zijn er alleen positieve reviews te lezen van dit product.

Alle kopers zijn tevreden met dit product, want het is van goede kwaliteit en het is eenvoudig in gebruik. Dit product heeft ook nog een goede prijs. Het voldoet aan de verwachtingen. Voor deze kopers is dit daarom een top product.

Dit stoomstrijkijzer van het merk Calor zul je eerder tussen de iets duurdere exemplaren terugvinden. Toch zijn heel wat kopers erg enthousiast over dit product. Bovendien kun je het product momenteel aan een voordelige prijs spotten aangezien er een korting gegeven wordt.

Voordelen
Vermogen:

dit toestel behoort zeker en vast tot de krachtige stoomstrijkijzers. Het heeft een vermogen van maar liefst 2400 Watt.

Handig in gebruik:

het toestel is gemakkelijk en vooral handig te gebruiken. Dankzij de pressing functie is het mogelijk om zelfs de meest hardnekkige plooien volledig weg te krijgen.

Strijkzool:

het apparaat is voorzien van een Ultragliss Diffusion strijkzool. Op die manier lijkt het alsof het stoomstrijkijzer over de kleding glijdt. Verder is de strijkzool zelfs volledig krasbestendig.

Nadelen
Matige kwaliteit:

een aantal kopers vinden het product zwaar wegen en redelijk kwetsbaar.

Koop bij bol.com (€249)

 

 

 

 

4. Bosch TDA2630 Stoomstrijkijzer

 

Met het Bosch TDA2630 – Stoomstrijkijzer kun je nu met plezier en gemak strijken. Bij dit apparaat kun je de temperatuur regelen door middel van een draaischakelaar. Het heeft een speciale punt, zodat je gemakkelijk om knopen en manchetten heen kunt strijken.

Daarnaast heeft het een 3 anti-calc system, een drievoudig zelfreinigend systeem. Door de constante stoomafgifte zullen de kreukels in je kleding binnen de kortste tijd verdwijnen. Het heeft een groot en doorzichtig waterreservoir zodat je het waterniveau in de gaten kunt houden en het niet steeds hoeft aan te vullen.

De meeste kopers zijn tevreden met dit product, want het is van goede kwaliteit en het is eenvoudig in gebruik. Dit product heeft een goede prijs en heeft ook nog een leuk kleurtje. Het strijkt ook goed je kleren. Voor 1 van de kopers was dit product van slechte kwaliteit, omdat het water ging lekken.

Tussen de huishoudtoestellen is het merk Bosch ook zeker en vast een gevestigde waarde. Heel veel mensen kennen dit merk en de kwaliteiten die het met zich meebrengt. Bovendien haal je met dit apparaat absoluut een blikvanger in huis. De paarse kleur zorgt ervoor dat het stoomstrijkijzer zeer apart en uniek is.

Voordelen
Vermogen:

het toestel heeft een vermogen van 2000 Watt en is dus behoorlijk sterk.

Gebruiksgemak:

er is een antikalksysteem voorzien en je kunt kiezen uit maar liefst 3 verschillende stoomstanden. Doordat het waterreservoir doorzichtig is, weet jij perfect wanneer je het moet bijvullen.

Strijkzool:

het strijkijzer heeft een puntige vorm. Deze speciale puntvorm maakt het voor jou veel gemakkelijker om moeilijke stukken te strijken. Denk maar aan de knopen en manchetten die vaak op hemden en bloesjes aanwezig zijn.

Nadelen
Matige kwaliteit:

niet alle gebruikers zijn even enthousiast over dit stoomstrijkijzer. Volgens één enkele koper lekt het apparaat veel water en is het dus bijzonder kwetsbaar.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Siemens TB23600 Stoomstrijkijzer

 

Met het Siemens TB23600 – Stoomstrijkijzer krijg je al je kreukels uit je kleding, want het heeft een sterke en constante stoomafgifte. Met dit apparaat kun jij je kleding ook verticaal stomen en je kunt de stoomafgifte in 3 standen regelen. Het heeft een Titanium-glissée strijkzool en een lang snoer van ongeveer twee meter.

Door de grote vulopening is het aanvullen van water gemakkelijk en het heeft een groot waterreservoir van 220 ml. Daarnaast heeft het een 2 anti-calc system, een tweevoudige zelfreinigende functie.

Als je naar de prijs van dit product kijkt, dan lijkt het op een stoomstrijkijzer aanbieding en dat is het ook voor de twee kopers die hun ervaring gedeeld hebben. Beide kopers zijn heel tevreden met dit product, want het werkt fantastisch en strijken is nu gemakkelijk geworden. Het is van goede kwaliteit en het is eenvoudig in gebruik.

Ben jij die hardnekkige kreuken en plooien in je hemden beu, dan hoef je dit stoomstrijkijzer van Siemens eens te bekijken. Met een vermogen van maar liefst 2200 Watt ben je in een mum van tijd van die vervelende plooien verlost. Daarnaast heeft het nog heel wat andere mogelijkheden te bieden.

Voordelen
Snoer:

dit apparaat is voorzien van een behoorlijk lang snoer van 1,9 meter. Op die manier heb je net iets meer bewegingsvrijheid en dit biedt uiteraard ook meer comfort.

Waterreservoir:

het stoomstrijkijzer van Siemens is voorzien van een extra groot waterreservoir zodat jij het niet om de haverklap hoeft bij te vullen. Bovendien is het transparant waardoor jij kunt zien wanneer je er water moet bijvullen.

Handig in gebruik:

het apparaat is uitgerust met een antikalksysteem. Dankzij de constante en vooral heel sterke stoomafgifte krijg je alle plooien zonder problemen uit je kleding.

Nadelen
Matige kwaliteit:

slechts één enkele koper is niet zo tevreden over de kwaliteit en de duurzaamheid van het product.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status