Beste stopcontact adapter

Laatste update: 15.09.21

Deze website wordt door onze lezers ondersteund. Zodra je iets aankoopt via de linken op onze site, ontvangen wij hiervoor een kleine affiliate commissie. Kom hieronder meer over ons te weten.

 

Stopcontact adapters test van 2021

 

Ben je op zoek naar een stopcontact adapter maar zie je door de bomen het bos even niet meer? Dan willen wij jou alvast graag even op weg helpen. In onze koopgids bespreken we een aantal factoren die best wel handig zijn om rekening mee te houden. Indien je echter heel dringend op zoek bent naar een stopcontact adapter dan kun je ook gewoon de top 3 raadplegen. Zo blijkt de Cosh X 2100MA stopcontact adapter alvast een schot in de roos te zijn. Het is een handige stekker die je bovendien ook makkelijk een keertje mee kunt nemen wanneer je bijvoorbeeld op reis gaat. Je kunt natuurlijk ook opteren voor de Rebl lightbox 9V stopcontact adapter. Zoals de naam van het apparaat doet vermoeden, beschikt de adapter over een maximaal vermogen van maar liefst 9V 500 maH.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Stopcontact adapters koopgids

 

Een stopcontact adapter is een handig hulpmiddel als je een adapter nodig hebt om je mobiele apparaten op te laden of te gebruiken. Je kunt ook een adapter kopen om je apparaten in het buitenland te kunnen gebruiken, dit type wordt meestal een reisstekker genoemd. Er zijn verschillende factoren waarmee je rekening moet houden om de beste stopcontact adapters te vinden. Denk maar aan het type, de ingangs- en uitgangsspanning, de geleverde stroom en vermogen en de prijs.

 

 

Type adapter

 

Er bestaan tientallen verschillende adapters die je kunt gebruiken om toestellen zoals een telefoon, tablet of camera mee op te laden. Maar er zijn ook nog andere soorten die je op reis kunt meenemen om je eigen stekkers te kunnen gebruiken in het buitenland. Je moet in de eerste plaats beslissen waarvoor je een stopcontact adapter aanbieding nodig hebt, daarna kun je op zoek gaan naar het perfecte product.

Een stopcontact adapter die je gebruikt om apparaten mee op te laden kan beschikken over verschillende aansluitingen zoals USB en micro USB. Het is een aanbeveling om te letten op de verbindingen die je nodig hebt zodat je verschillende aanbiedingen kunt vergelijken en het beste apparaat voor jouw situatie kunt kiezen. Omdat de meeste meegeleverde opladers van smartphones en tablets met een USB kabel werken heb je zeker een USB aansluiting nodig.

Als je een reisstekker wilt kopen dan moet je informatie opzoeken over het lichtnet van het land van je bestemming. Een stopcontact in Mexico is anders dan een stopcontact in het Verenigd Koninkrijk. Je kunt ook kiezen voor een set die meteen alle populaire stekkers bevat zodat je naar gelijk welke bestemming kunt reizen en je toestellen kunt gebruiken. De meeste reisstekkers beschikken tegenwoordig ook over enkele extra USB aansluitingen zodat je het product kunt gebruiken voor meerdere doeleinden.

 

 

Ingangs- en uitgangsspanning

 

De ingangsspanning of de input van een adapter is in Nederland of België bijna altijd gelijk aan de netspanning namelijk 230 V. De meeste adapters werken dus met deze spanning maar er zijn ook fabrikanten die adapters maken die kunnen werken met een spanning van 100 tot 240 V. Zo kun je de adapter ook in landen gebruiken met een lagere of hogere netspanning.

De uitgangsspanning of output van een adapter moet overeenkomen met de spanning die je toestel nodig heeft om te werken. Bijvoorbeeld: als je een nieuwe adapter koopt om je smartphone op te laden, kijk dan eerst naar de output van de originele adapter en koop een nieuw model met dezelfde output. Te hoge of te lage spanning kan zorgen voor schade aan het apparaat. Bijna alle adapters leveren een gelijkspanning, dit wordt aangegeven door middel van een liggend streepje met een stippellijn eronder.

Als je zeker wilt spelen dan kun je kiezen voor een universele adapter. Met dit apparaat kun je zelf de output instellen zodat je de adapter voor verschillende toestellen kunt gebruiken.

 

 

Geleverde stroom en vermogen

 

Naast spanning is ook de stroom van een adapter belangrijk. Dit is de hoeveelheid elektriciteit die door de adapter geleverd wordt aan het aangesloten toestel. In tegenstelling tot de spanning, mag de geleverde stroom hoger zijn maar niet lager. Het aangesloten toestel zal enkel de nodige stroom gebruiken en wordt niet beschadigd door de resterende stroom. De stroom wordt uitgedrukt in ampère (A) of milliampère (mA) en moet minstens evenveel zijn als van het apparaat die je wilt aansluiten. Een toestel die een stroomvoorziening van 2000 mA nodig heeft kan gebruikt worden met een adapter van 3000 mA maar niet met een model dat slechts 1000 mA levert.

Verder wordt ook het geleverde vermogen van een adapter weergegeven op het product. Je kunt dit aflezen in Watt en dit is een resultaat van spanning x stroom.

 

 

Prijs van een stopcontact adapter

 

Het laatste punt is de prijs van een adapter. Je kunt op zoek gaan naar goedkope stopcontact adapters maar dan loop je wel het risico dat de kwaliteit minder goed is. Een adapter kost niet veel geld, je kunt ook al goedkope reisstekkers kopen die perfect werken. Een duur model zal misschien maximaal €30 kosten maar je hebt dan wel enorm veel mogelijkheden met het apparaat.

Probeer om verschillende producten op te zoeken en de prijzen te vergelijken. Je kunt online de producten opzoeken op verschillende webwinkels en kijken welke site de beste promotie biedt. Je kunt dan de beste adapter bestellen en aan huis laten leveren tegen een kleine meerkost voor de verzending. Neem ook een kijkje naar de beoordelingen van andere kopers, deze reviews bevatten veel nuttige informatie over elk model.

 

 

Stopcontact adapters reviews – top 5

 

 

Een stopcontact adapter kan voor verschillende doeleinden nuttig zijn. Het kan beschikken over USB aansluitingen om verschillende smartphones mee op te laden. Of het kan een reisstekker zijn waarmee je makkelijk jouw apparaten kunt gebruiken in andere landen. Neem een kijkje naar de volgende vijf producten die we vergeleken hebben en kies er zelf de beste stopcontact adapter uit.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

Cosh X 2100MA

 

Deze stopcontact adapter van Cosh X is een 4-in-1 multifunctionele reisstekker. De reisstekker is voorzien van twee USB aansluitingen met een output van 5V 2100mA zodat je ook computer en tablets kunt opladen. Dankzij het hoge vermogen van de USB poorten zullen je toestellen sneller opladen.

De stekker is geschikt voor de meeste landen en Europa, Verenigd Koninkrijk, Verenigde Staten, Australië en China. Het apparaat stopt automatisch met laden als je toestel opgeladen is en het beschikt over vier wisselstekkers. Je hoeft dus niet alle stekkers mee te nemen op vakantie, enkel deze die je nodig hebt.

De meeste kopers zijn heel tevreden over de goede verhouding tussen prijs en kwaliteit en is handig in gebruik dankzij de twee USB poorten. De handleiding was niet helemaal duidelijk maar na een beetje zoeken werkt het product perfect. Als je veel apparaten tegelijk oplaadt kan de stekker nogal warm worden.

Het is misschien niet meteen de stopcontact adapter met de laagste prijs, maar toch zul je dit toestel vast en zeker tussen de goedkope apparaten kunnen vinden. We durven vermoeden dat het daardoor misschien ook wel tot de populairste stopcontact adapters zou kunnen behoren.

Voordelen
4-in-1:

het is een handige 4-in-1 reisstekker die je makkelijk en zonder problemen kunt meenemen telkens wanneer je op reis gaat. Zo is dit apparaat uitgerust met maar liefst 4 wisselstekkers.

USB aansluitingen:

het apparaat beschikt over 2 afzonderlijke, doch krachtige USB aansluitingen. De USB aansluitingen zijn bovendien zodanig krachtig dat het mogelijk is om de toestellen aan een sneltempo op te laden.

Handig in gebruik:

op het moment dat je toestel helemaal is opgeladen, dan zul je merken dat de adapter helemaal automatisch zal uitschakelen.

Nadelen
Handleiding:

een kleine minderheid van de klanten is echter van mening dat de gebruiksaanwijzing van dit apparaat niet helemaal duidelijk was.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Rebl lightbox 9V 

 

Deze adapter heeft een vermogen van 9V 500 maH en kun je gebruiken om je REBL Lightbox A4 op het stopcontact aan te sluiten. De REBL lightbox is een kleine versie van de de klassieke cinema lightbox.

De box beschikt over 120 bijgeleverde letters en symbolen zodat je zelf teksten kunt samenstellen.

Deze lightbox is ideaal als decoratieve lamp en je kunt het ook gebruiken voor feestjes. Als je adapter voor de lightbox stuk is kun je gewoon een nieuwe kopen.

De enige gebruiker die een beoordelingen geschreven heeft over dit product is heel tevreden en vindt het een topproduct.

Deze persoon vindt de adapter handig in gebruik want nu zijn er geen batterijen meer nodig. De adapter werkt perfect met de lightbox.

Uiteraard mag je ook altijd opteren voor de Rebl lightbox 9V stopcontact adapter. Het is een krachtig toestel met een totaal vermogen van maar liefst 9V 500 maH. Eigenlijk is dit toestel gewoon de compacte versie van de standaard cinema lightbox stopcontact adapter. Hieronder een kort overzicht van de kenmerken van het toestel.

Voordelen
Handig in gebruik:

je zult merken dat de box geleverd wordt met maar liefst 120 unieke letters en verschillende symbolen. Zo ben je in staat om helemaal zelf je teksten te gaan samenstellen.

Gebruiksvriendelijk:

je kunt deze stopcontact adapter ook gewoon gebruiken als een soort van decoratieve lamp.

Nadelen

Tot op heden heeft er nog maar één gebruiker een reactie geplaatst bij dit toestel. De koper is werkelijk laaiend enthousiast over de kwaliteit en de mogelijkheden.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Under Control 3.4A

 

De stopcontact adapter van Under control is uitgerust met twee USB poorten zodat je makkelijk je smartphone kunt opladen.

Je kunt het toestel ook gebruiken om je tablet of MP3 speler op te laden. Je steekt de adapter gewoon in het stopcontact en dan kun je je apparaten aansluiten op de USB aansluitingen om ze op te laden.

De poorten hebben elk een verschillende sterkte: 1 poort heeft een vermogen van 1A en de andere poort een vermogen van 2.4A. De tweede poort zal je apparaten dus vlugger opladen.

Dit product is nog niet beoordeeld geweest dus je kunt als eerste koper een review schrijven voor deze stopcontact adapter aanbieding. Omdat er nog niemand commentaar gegeven heeft kunnen wij je ook geen advies geven over dit artikel.

Ben je niet alleen op zoek naar een degelijke stopcontact adapter maar ook nog es eentje die behoorlijk krachtig is? Dan kun je alvast even deze stopcontact adapter bekijken van het bekende, en misschien voor sommigen wel het beste merk, Under Control.

Voordelen
2 USB poorten:

je zult merken dat het toestel voorzien is van maar liefst 2 afzonderlijke USB poorten. Verder zul je kunnen vaststellen dat de USB poorten zijn uitgerust met een apart vermogen.

Gebruiksgemak:

dit apparaat is niet alleen geschikt om er bijvoorbeeld je smartphone mee op te laden. Je kunt er ook gewoon je tablet of zelfs je MP3 speler zonder problemen mee opladen.

Kracht:

de ene USB poort beschikt over een totaal vermogen van ruim 1A, terwijl de andere USB poort over een 2.4A vermogen beschikt. De laatste USB poort is dus bijgevolg ook meteen een pak krachtiger.

Nadelen
Geen review:

jammer genoeg is er nog helemaal geen online beoordeling bij dit toestel geplaatst. Daardoor is het moeilijker voor ons om jou verder advies te geven over de mogelijke gebruikerservaringen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Under Control 2A

 

Ook deze stopcontact adapter is van Under Control maar in tegenstelling tot het vorige product beschikt deze adapter over slechts 1 USB uitgang.

Deze USB aansluiting is geschikt om je smartphone of tablet mee op te laden. Dit is het ideale product voor personen die op zoek zijn naar goedkope stopcontact adapters want het wordt aangeboden tegen een scherpe prijs.

Het product heeft een zwarte kleur en is eenvoudig in gebruik, gewoon in het stopcontact steken en je kunt beginnen met apparaten op te laden. De USB poort heeft een vermogen van 2A om je toestellen vlugger op te laden.

Ook bij dit product is er nog geen review geplaatst. Wegens een gebrek aan beoordelingen is het niet mogelijk om advies te geven over deze stopcontact adapter.

Net zoals één van de vorige apparaten uit onze top 5 lijst, zul je merken dat ook deze stopcontact adapter toebehoort aan het bekende merk Under Control. Om te weten of dit product helemaal aan jouw verwachtingspatroon voldoet, is het altijd een goed idee om even op zoek te gaan naar de eigenschappen ervan.

Voordelen
Gebruiksgemak:

via de USB poort kun je zonder problemen toestellen zoals je smartphone of bijvoorbeeld ook je tablet gaan opladen.

Prijskaartje:

indien je over een beperkt budget beschikt, of gewoon liever niet zoveel geld wenst te spenderen, dan is dit de ideale stopcontact adapter.

Nadelen
1 USB poort:

houd er wel rekening mee dat deze stopcontact adapter slechts voorzien is van één enkele USB poort. En dat kan voor sommige klanten best wel weinig zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

S-Impuls 3 A

 

Deze universele USB lader is geschikt om al je mobiele toestellen mee op te laden. Denk maar aan je smartphone, tablet, MP3 speler, enzovoort. Het totale vermogen van de lader is 3A dus je kunt het gebruiken om tegelijk een tablet en een smartphone op te laden of om 2 smartphones op te laden.

Apart van de USB poorten beschikt de adapter ook nog over een extra stopcontact aansluiting met een vermogen van 10A. Op dit manier kun je nog altijd een stopcontact gebruiken en tegelijkertijd je apparaten opladen.

Per poort heeft de lader een maximale sterkte van 2A, probeer dus geen apparaten op te laden die meer stroomsterkte nodig hebben.

Wees de eerste persoon om een beoordeling te schrijven want tot nu toe heeft nog niemand een review geplaatst. Zo kunnen wij een advies formuleren op basis van jouw review.

Tenslotte kunnen we deze top 5 gaan afsluiten met de S-Impuls 3 A stopcontact adapter. Het grote voordeel van dit apparaat is dat het om een universeel toestel gaat. En dat is best een belangrijke factor om rekening mee te houden. Het loont alvast de moeite om de voordelen en de nadelen van dit apparaat even te bekijken.

Voordelen
Handig in gebruik:

het toestel biedt je zonder problemen de mogelijkheid om niet alleen je MP3 speler op te laden, maar ook je smartphone of tablet.

Vermogen:

deze stopcontact adapter heeft een maximaal vermogen van maar liefst 3A. Je kunt dus zonder problemen 2 externe apparaten tegelijk gaan opladen.

Nadelen
Geen review:

jammer genoeg is er tot op heden nog geen enkele online beoordeling bij het toestel geplaatst.

Geen gebruikerservaring:

wegens het ontbreken van online reacties, kunnen we jou geen verder advies geven over de ervaringen van klanten.

Koop bij bol.com (€21.74)

 

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES

DMCA.com Protection Status