Beste stopcontact met afstandsbediening

Laatste update: 27.05.20

 

Stopcontacten met afstandsbediening test van 2020

 

Met behulp van een degelijk stopcontact met afstandsbediening is het mogelijk om het stopcontact van externe apparaten van op een bepaalde afstand uit te schakelen. Zo hoef je het toestel niet meteen uit het stopcontact te trekken, want het volstaat om het apparaat vanop een afstand uit te schakelen. In onze koopgids kun je alvast een aantal handige richtlijnen terugvinden. Je kunt natuurlijk ook gewoon onze top 3 raadplegen. Zo haal je met de Profile Qnect 3680W alvast een degelijk stopcontact met afstandsbediening in huis. Je zult meteen merken dat de verpakking een set telt van maar liefst 3 degelijke doch afzonderlijke stopcontacten. Je kunt natuurlijk ook gewoon opteren voor de Bellson 2300W. Deze set bevat niet alleen 3 afzonderlijke stopcontacten maar telt ook een duurzame en praktische afstandsbediening.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Stopcontacten met afstandsbediening koopgids

 

Als je een lamp of een ander apparaat in huis hebt die je alleen kunt uitschakelen door de stekker uit het stopcontact te trekken, dan kun je nu een stopcontact met afstandsbediening kopen om dit op te lossen. Er zijn verschillende factoren waarmee je rekening moet houden wanneer je de beste stopcontacten met afstandsbediening wilt kopen zoals het belastbaar vermogen, het aantal stopcontacten en de bediening, het bereik en de prijs. We bespreken ook even de voordelen van een stopcontact met afstandsbediening aanbieding.

 

 

Voordelen

 

Apparaten zonder een aan- en uitschakelaar, ze bestaan nog altijd. Hoewel je deze apparaten altijd maar minder tegenkomt is het toch mogelijk dat je zo’n toestel in huis hebt. Dat zorgt natuurlijk voor ongemak want je kunt het apparaat niet uitschakelen zonder de stekker uit het stopcontact te trekken. Denk bijvoorbeeld maar aan een tuinverlichting of lampjes die je in de kerstboom hangt.

Als je nu een stopcontact hebt die je kunt uitschakelen met een afstandsbediening dan is dit probleem natuurlijk opgelost. De meeste afstandsbediening kunnen zelfs meerdere stopcontacten tegelijk bedienen en er zijn ook modellen die je kunt bedienen met je smartphone.

Bovendien is de werking heel simpel want je hoeft het nieuwe stopcontact gewoon op het oude stopcontact aan te sluiten om het te laten werken. Het is dus zeker een aanbeveling om dit product te kopen.

 

 

Belastbaar vermogen

 

Je moet rekening houden met het belastbaar vermogen van het product. Als je goedkope stopcontacten met afstandsbediening koopt die enkel een belastbaar vermogen van 1000W hebben dan kun je er geen ander apparaat op aansluiten met een vermogen van 2000W. Het is dus belangrijk om van op voorhand het vermogen te kennen van het toestel die je wilt aansluiten op het stopcontact.

Als je meerdere stopcontacten koopt dan kan het gebeuren dat het maximaal belastbaar vermogen die weergegeven wordt geldt voor alle stopcontacten samen. In dit geval moet je zelf nog berekenen hoeveel vermogen je op elk stopcontact kunt plaatsen. Lees goed alle informatie die je op de verpakking terugvindt.

 

 

Aantal stopcontacten en bediening

 

Je kunt kiezen voor één stopcontact met één afstandsbediening maar het is beter om meerdere te kopen. Zelfs als je ze niet meteen zult gebruiken kunnen ze in de toekomst toch nog van pas komen. Er bestaan ook stopcontacten met kleppen die geschikt zijn om buitenshuis te gebruiken. Dit kan ook komen in de vorm van meerdere stopcontacten die je via een kabel moet verbinden met een ander stopcontact, let er dan zeker op dat de kabel bestand is tegen regen en andere weersomstandigheden.

De meeste sets komen met 3 of 4 stopcontacten en een afstandsbediening waarmee je alle stopcontacten ofwel tegelijk ofwel apart kunt bedienen. Je doet dit door elk stopcontact aan een kanaal van de afstandsbediening toe te wijzen.

Sommige stopcontacten beschikken over een smart plug waardoor je ze met je smartphone kunt bedienen. Dit maakt het gebruik van een afstandsbediening overbodig en maakt het nog makkelijker om het stopcontact in of uit te schakelen.

 

 

Bereik van de afstandsbediening

 

De afstandsbediening van de stopcontacten hebben natuurlijk geen ongelimiteerd bereik. Dit is dus een ander punt waar je rekening mee kunt houden. Meestal is het bereik toch groot genoeg om van de deur van een ruimte tot aan de andere kant te komen dus je zult geen problemen ervaren.

De meeste afstandsbediening kunnen tot 25 meter ver reiken. Dit is natuurlijk enkel het geval wanneer de batterijen vol zijn. Als de batterij leeg raakt dan kan het bereik van het signaal een stuk korter worden. Denk eraan om reservebatterijen in huis te halen zodat je de afstandsbediening altijd van stroom kunt voorzien.

 

 

Kostprijs

 

Je kunt een budget opstellen om een stopcontact met afstandsbediening te kopen. Meestal heb je echter geen groot budget nodig want je kunt al meerdere stopcontacten kopen voor minder dan €50.

Het is eenvoudig om online aanbiedingen op te zoeken en ze te vergelijken op basis van de prijs en de kwaliteit. Als je meer informatie wilt vergaren over de sterke en de zwakke punten van elk product dan moet je zeker de reviews lezen van eerdere kopers. Deze personen hebben het product al gebruikt en weten dus beter wat er goed en minder goed werkt.

Een ander voordeel van online kopen is dat het product aan huis wordt geleverd enkele dagen na het plaatsen van de bestelling. Je hoeft dus zelf niet naar de winkel maar je moet wel thuis zijn op het moment dat ze het product leveren. Sommige personen laten het product meteen aan hun kantoor leveren voor meer zekerheid.

 

 

Stopcontact met afstandsbediening reviews – top 5

 

 

Sommige apparaten kun je niet uitschakelen via een knop maar enkel door de stekker uit het stopcontact te trekken. Om dit te vermijden kun je een stopcontact met afstandsbediening kopen. Zo kun je het stopcontact zelf uitschakelen en hoef je niet altijd de stekker te verwijderen en terug te plaatsen. Kies zelf de het beste stopcontact met afstandsbediening uit de volgende topproducten.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

Profile Qnect 3680W

 

Deze set bevat drie stopcontacten en een afstandsbediening. De stopcontacten kun je belasten tot een maximaal vermogen van 3680 Watt. De afstandsbediening kun je instellen om alle stopcontacten tegelijk te bedienen of elk apart.

Je kunt apart nog de QNECT smart plug kopen om de stopcontacten met je smartphone te bedienen. De producten zijn gemaakt van kunststof en hebben een witte kleur.

De kopers geven positieve beoordelingen aan deze stopcontact met afstandsbediening aanbieding. Ze zijn snel en eenvoudig om te installeren en hebben een gunstige prijs/kwaliteitverhouding. De afstandsbediening heeft 4 kanalen dus je kunt nog een vierde stopcontact apart bijkopen en dit product biedt een goede oplossing voor stopcontacten die anders moeilijk bereikbaar zijn.

Ben je op zoek naar een paar duurzame stopcontacten met afstandsbediening? Dan loont het alvast de moeite om dit product even wat grondiger onder de loep te nemen. Bij de levering zul je merken dat de set bestaat uit maar liefst 3 afzonderlijke stopcontacten in combinatie met een bijbehorende afstandsbediening.

Voordelen
Vermogen:

het is mogelijk om de 3 stopcontacten te gaan belasten met een totaal vermogen van maar liefst ruim 3680 Watt.

Afstandsbediening:

bij de levering zit er ook een degelijke afstandsbediening bij. Zo is het mogelijk om de stopcontacten allemaal op hetzelfde moment te gaan bedienen of afzonderlijk. Zoals je dus zelf wenst.

QNECT smart plug:

dankzij de hulp van de QNECT smart plug is het mogelijk om deze stopcontacten door middel van je smartphone te gaan bedienen. Daardoor kan dit product vast en zeker tot de populairste stopcontacten met afstandsbediening behoren.

Materiaal:

het product biedt duurzaamheid en degelijkheid en is vervaardigd uit bijzonder stevig kunststof.

Nadelen

Tot op heden merken we alleen maar positieve reacties van klanten op. Heel veel gebruikers beschouwen Profile bovendien ook als veruit het beste merk. Dit maakt het voor ons allemaal behoorlijk moeilijk om jou verder informatie te geven omtrent de mogelijke nadelen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Bellson 2300W

 

Ook deze set van Bellson wordt geleverd met drie stopcontacten en een afstandsbediening. De afstandsbediening heeft een bereik van 25 meter en werkt op batterijen die meegeleverd worden.

Ze kunnen belast worden met een maximaal vermogen van 2300 Watt en worden verkocht aan een deftige prijs, ze behoren zeker tot de goedkope stopcontacten met afstandsbediening. De afstandsbediening beschikt over knoppen om alle stopcontacten apart te bedienen.

De enige koper die momenteel een mening geschreven heeft is tevreden over de aankoop. De verhouding tussen de prijs en de kwaliteit van het product is optimaal en het artikel is duurzaam. Je kunt makkelijk de stopcontacten vanop afstand bedienen vanuit de sofa.

Ook wanneer je kiest voor de Bellson 2300W stopcontacten met afstandsbediening, kun je zeker zijn van een krachtig vermogen. De levering telt een set van maar liefst 3 stopcontacten in combinatie met een praktische afstandsbediening. Hieronder alvast een overzicht van de kenmerkende eigenschappen van het product.

Voordelen
Voeding:

de afstandsbediening werkt op basis van een stel krachtige batterijen die je er bij de levering ook gewoon bij krijgt.

Bereik:

het is een krachtig product dat werkzaam is tot op een maximaal bereik van maar liefst 25 meter.

Vermogen:

het is mogelijk om deze stopcontacten te gaan belasten met een totaal vermogen van ruim 2300 Watt.

Budget:

het is misschien niet meteen het toestel met de laagste prijs maar toch zul je ze in de categorie van de goedkope stopcontacten mogen verwachten.

Nadelen
Matige kwaliteit:

een kleine minderheid van de kopers is jammer genoeg niet helemaal overtuigd van de geleverde kwaliteit.

Koop bij bol.com (€22.05)

 

 

 

 

Profile Qnect  IP44

 

We gaan nog even verder met de goedkope stopcontacten met afstandsbediening. Deze ste van PROFILE QNECT bevat 2 stopcontacten die geschikt zijn om buiten te gebruiken en een afstandsbediening. De stopcontacten hebben een zwarte kleur en zijn beschermd tegen regen en vocht door twee kleppen die over het stopcontact zitten. Deze kleppen kun je gewoon naar boven duwen om het stopcontact te gebruiken.

De stopcontacten zijn belastbaar met een maximaal vermogen van 3680 Watt en je kunt de afstandsbediening instellen om alle stopcontacten tegelijk of apart te bedienen. Als je daarna nog de QNECT smart plug aanschaft kun je deze set zelfs met je smartphone bedienen.

De kopers vinden dit product heel functioneel en je kunt het bijvoorbeeld gebruiken om de tuinverlichting in en uit te schakelen. Het blijft goed werken in alle weersomstandigheden en is goedkoop. De programmatie van de afstandsbediening is iets moeilijker dan verwacht en een andere koper heeft problemen met de aardklemmen.

Net zoals één van de vorige producten uit deze lijst, zul je merken dat ook dit stopcontact met afstandsbediening geleverd wordt door het bekende merk Profile. Het is alvast een goed idee om even een kijkje te nemen tussen de voordelen en de nadelen van dit product. Hieronder alvast een korte samenvatting.

Voordelen
Prijskaartje:

je zult zeker versteld staan van het mooie en vooral betaalbare prijskaartje van dit stopcontact met afstandsbediening.

Set:

de set wordt geleverd met maar liefst 2 afzonderlijke stopcontacten die je zowel binnen- alsook buitenshuis kunt gebruiken. Verder krijg je er ook nog een degelijke afstandsbediening bij.

Veilig:

indien je de stopcontacten buiten wenst te gebruiken dan hoef je helemaal geen schrik te hebben voor kortsluiting. Het product is namelijk niet alleen bestand tegen vocht maar ook tegen mogelijke regenbuien.

Nadelen
Aardklemmen:

een enkele koper ondervindt jammer genoeg toch enkele problemen wat betreft de meegeleverde aardklemmen.

Programmatie:

we merken dat een bijzonder kleine minderheid van de gebruikers het toch wel moeilijk vindt om dit product te programmeren.

Koop bij bol.com (€31.99)

 

 

 

 

Profile Qnect 1000W

 

Deze set is vergelijkbaar met het eerste product in onze lijst, het bevat ook een afstandsbediening en drie stopcontacten maar deze zijn echter maar maximaal belastbaar met 1000W.

Je kunt de afstandsbediening instellen om de stopcontacten apart of tegelijk te bedienen, net zoals de andere producten van Profile QNECT. Ook dit artikel is compatibel met de QNECT smart plug om de stopcontacten met je smartphone te kunnen bedienen.

De stopcontacten zijn makkelijk om te installeren en volgens de meeste kopers werken ze perfect. Toch zijn er enkele kopers die enkele minpunten over deze stopcontact met afstandsbediening aanbieding aanhalen. Zo zou de off knop niet altijd goed werken en heeft het product een slechte prijs/kwaliteitverhouding. De kastjes zouden af en toe uitvallen en zijn door hun grootte niet geschikt voor een dubbel stopcontact.

Voordelen
Vermogen:

je kunt deze stopcontacten makkelijk en zonder problemen gaan belasten met een maximaal vermogen van maar liefst 1000 Watt.

QNECT smart plug:

in combinatie met de QNECT smart plug zul je merken dat het mogelijk is om de stopcontacten ook eenvoudigweg op basis van je smartphone te besturen.

Afstandsbediening:

je kunt de afstandsbediening gebruiken om alle 3 de stopcontacten gelijktijdig te gaan bedienen of gewoon afzonderlijk van elkaar.

Nadelen
Slechte off knop:

volgens enkele kopers zouden er soms wel wat problemen zijn met de off knop.

Koop bij bol.com (€26.99)

 

 

 

 

vidaXL Wit IP44

 

Dit buitenstopcontact is geschikt om al je gereedschap op aan te sluiten om de tuin te bewerken. Denk maar aan een grasmaaier of een heggenschaar. Het stopcontact is bestand tegen extreme weersomstandigheden en bevat vier stopcontacten die in een behuizing van kunststeen zitten.

Je kunt ieder stopcontact apart met de afstandsbediening bedienen. De stopcontacten zelf beschikken over klepjes als extra veiligheid tegen vocht en regen en de behuizing beschikt over een magnetische deur. Het stopcontact heeft een rubberen stroomkabel met een lengte van 1,5 meter.

De kopers van dit stopcontact zijn niet tevreden over het product. Er is geen informatie aanwezig over welke batterijen er in de afstandsbediening moeten en ze zijn natuurlijk ook niet meegeleverd. Over de werking staat er verder geen extra informatie meer van de gebruikers.

Onze top 5 wordt tenslotte afgesloten met de stopcontacten met afstandsbediening, geleverd door het bekende merk vidaXL. Om te weten of dit product al dan niet iets voor jou is dan kan het handig zijn om een kijkje te nemen tussen de verschillende kenmerkende eigenschappen van het product.

Voordelen
Set:

de set telt maar liefst 4 afzonderlijke en bijzonder krachtige stopcontacten die bovendien zijn afgewerkt met een behuizing uit duurzaam kunststeen.

Veilig:

deze stopcontacten zijn ideaal om buitenshuis te gebruiken en zijn bovendien ook volledige beschermd tegen extreme weersomstandigheden. Verder zijn de stopcontacten ook bestand tegen de gevolgen van vocht of regen.

Nadelen
Weinig informatie:

de kopers vinden het vooral bijzonder jammer dat er niet zoveel informatie gegeven wordt in de beschrijving van het product. Zoals welk type batterijen er bijvoorbeeld moeten worden gebruikt.

Koop bij bol.com (€60.99)

 

 

 

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status