5 Beste Strijkijzers Test van 2020

Laatste update: 03.06.20

 

Strijkijzers – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Bepaalde toestellen zijn min of meer onmisbaar geworden in het huishouden van de meeste mensen. Een strijkijzer is een voorbeeld van zo een toestel dat je wel bijna wekelijks nodig hebt. Toch raden wij jou niet aan om zomaar het eerste het beste strijkijzer aan te kopen. Je zult zien dat bepaalde modellen iets meer mogelijkheden en opties hebben in vergelijking met andere exemplaren. Het lijkt ons dan ook aangewezen om eerst de koopgids hieromtrent eens grondig door te nemen. Of je kunt ook gewoon doorscrollen naar de top 3 van beste strijkijzers. De Tefal Easygliss FV3910 is een voorbeeld van een top strijkijzer. Het is een handig toestel dat over een antikalksysteem en een krasbestendige strijkzool beschikt. Ook met de Philips Azur Plus GC4516/20 haal je een degelijk toestel in huis. Het apparaat beschikt over een bijzonder krachtig vermogen waardoor het strijkijzer in een mum van tijd helemaal is opgewarmd.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Strijkijzers koopgids

 

Om het beste strijkijzer te kopen moet je rekening houden met enkele factoren en kenmerken van het product. Denk bijvoorbeeld aan het type strijkijzer die je nodig hebt. Hoe groot is het waterreservoir en kun je de temperatuur instellen? Is het toestel beveiligd en beschikt het over andere snufjes? Wat kosten de verschillende types strijkijzers?

Verschillende soorten strijkijzers

Volgens je eigen eisen zul je eerder kiezen voor een stoomstrijkijzer of een stoomgenerator De technologie van de strijkijzers is er de laatste jaren op vooruit gegaan zodat het strijken makkelijk geworden is voor iedereen.

Een stoomstrijkijzer gebruikt een combinatie van een verwarmde strijkzool en op opgewekte stoom van het water uit het reservoir. De stoomdruk van deze strijkijzers kun je meestal regelen. Het zijn vooral compacte toestellen die geschikt zijn voor simpel strijkwerk. Er bestaan andere apparaten die krachtiger zijn.

Een droogstrijkijzer zijn de oudere versies, de eerste generatie elektrische strijkijzers. De strijkzool van deze toestellen wordt verhit om de kledij te kunnen strijken. Het is wel aanbevolen om de kleding eerst zelf nat te spuiten voordat je begint te strijken. Het nadeel van deze apparaten is dat er kans is op brandplekken.

De stoomgenerator is een strijkijzer die beschikt over een aparte watertank met een grote inhoud. Dit apparaat is vooral geschikt voor een grote berg kleding want je kunt er langer meer strijken. De stoom wordt onder grote druk geproduceerd en het strijkijzer is meestal lichter en sneller.

Een strijksysteem is groter dan de andere soorten. Het gaat hier over een strijkplank met een ingebouwde stoomgenerator die zowel over een aanzuig- als blaassysteem beschikt. Zo heb je veel minder last van plooien en kreukels in je kleding. Met dit systeem wordt het strijken veel makkelijker gemaakt maar je zult er ook veel geld voor moeten neertellen.

Tenslotte bestaan er nog reisstrijkijzers die compact genoeg zijn om mee te nemen op reis, vooral voor zakenmensen die elegant op een vergadering willen verschijnen.

 

Waterreservoir en temperatuur

Hoe groter je waterreservoir, hoe langer je aan een stuk door kunt strijken. Dit is vooral ideaal voor mensen met een groot gezin die veel strijkwerk hebben. Stoomgeneratoren hebben een groter reservoir dan stoomstrijkijzers dus zijn meer geschikt voor groter strijkwerk. Meestal is het reservoir doorzichtig zodat je kunt zien wanneer je het met water moet bijvullen en sommige apparaten beschikken over een lampje die aangeeft wanneer het nodig is om bij te vullen.

Hoe makkelijk je het reservoir kan bijvullen hangt af van enkele factoren af. Waar zit het klepje van je waterreservoir en zat er een vulbeker bij de levering? Een vulbeker kan het bijvullen veel makkelijker maken, je hoeft je strijkijzer dan ook niet vast te houden om het bij te vullen. Over het algemeen zijn stoomgeneratoren makkelijker bij te vullen door het aparte reservoir.

Omdat je kleding ook van verschillende stoffen gemaakt is kan het nodig zijn om de temperatuur in te stellen wanneer je gaat strijken. Katoen is geen probleem maar synthetische stoffen zijn een ander paar mouwen. Sommige strijkijzers strijken meteen op een veilige temperatuur zodat je je geen zorgen moet maken.

Het kan ook nuttig zijn om de stoomtoevoer te kunnen regelen. Het is beter om je kleding eerst zonder stoom te strijken en daarna pas stoom te gebruiken. Een normaal strijkijzer produceert gewoonlijk 30 gram stoom per minuut en een stoomgenerator ongeveer 100 gram per minuut. Als je de stoom kunt regelen dan zul je mooiere strijkresultaten hebben.

Extra’s en prijs

Het snoer kan tot ongenoegen leiden bij vele mensen. Het zit meestal in de weg tijdens het strijken. Een flexibel snoer is dus beter en zorg er ook voor dat het snoer lang genoeg is. Een andere optie is kiezen voor een draadloos toestel maar dat zal je wel wat meer geld kosten.

Soms moet je lang wachten voordat je strijkijzer opgewarmd is vooraleer je kunt beginnen te strijken. Om dit te vermijden kies je best voor een strijkijzer met een hoog vermogen. Hoe hoger het vermogen, hoe vlugger je strijkijzer heet genoeg is om aan de strijkbeurt te beginnen. Om een vergelijking te maken, een normaal strijkijzer heeft een vermogen tussen 800 en 2500 watt.

Tegenwoordig beschikken vele apparaten over een bewegingssensor. Dit dient als beveiliging. Wanneer het strijkijzer na een tijdje niet gebruikt wordt schakelt het automatisch uit om ongelukken te voorkomen.

Ook bestaan er vele extra voordelen zoals een zelfreinigend kalksysteem, zo hoef je het apparaat niet meer zelf te ontkalken. Ook een druppelstop is nuttig om geen overtollig waterverlies te hebben.

 

5 Beste Strijkijzers (Reviews) van 2020

 

Je zou in ieder huis wel een goed strijkijzer moeten hebben! Iedereen heeft behoefte aan schone en nette kleding. Als je het huis uit gaat, dan wil je er netjes gekleed en goed verzorgd uitzien. Indien je een gezin hebt, denk ik dat je hetzelfde wilt voor hen. Kies daarom uit de 5 opties hieronder het beste strijkijzer uit voor jou en je gezin.

 

1. Tefal Easygliss FV3910 Stoomstrijkijzer

 

Met de Tefal Easygliss FV3910 – Stoomstrijkijzer kun je kleding verticaal stomen. Dit apparaat heeft een automatische stoominstelling en er is ook een sprayknop voor het spuiten van het water op je kleding.

Het heeft een druppelstop, zodat er geen water lekt op je kleding. Met de hoge stoomstoot kun je hardnekkige kreukels verwijderen uit je kleren en met de precisie tip kun je je kleren gemakkelijk strijken.

Dit product heeft een anti-kalksysteem en heeft een Durilium strijkzool, wat zorgt voor snel en moeiteloos strijken. Deze strijkzool is krasbestendig, waardoor je er zelfs mee op ritsen kunt strijken.

Gezien de prijs van dit product, kun je wel zeggen dat het een stoomstrijkijzer aanbieding is. De meeste kopers zijn tevreden met dit product. Het warmt snel op en strijkt goed. Het is eenvoudig te gebruiken en is van goede kwaliteit. Voor sommige kopers is het te zwaar en raakt het waterreservoir snel leeg.

Met het strijkijzer van Tefal haal je zeker en vast een degelijk product in huis als we de vele beoordelingen bekijken. De automatische stoominstelling en de grote vulopening zorgen ervoor dat het product heel handig wordt in gebruik.

Voordelen
Goede prijs- kwaliteitverhouding:

voor heel wat kopers is de prijs werkelijk volledig in verhouding met wat ze verwachten en wensen van het toestel.

Uitstekende strijkzool:

het product beschikt over een Durilium strijkzool waardoor je snel en zonder problemen kunt strijken. De strijkzool is bovendien krasbestendig waardoor het geen enkel probleem is als je een kledingstuk met een rits hebt.

Handig te gebruiken:

het toestel is heel eenvoudig om mee te werken. Je hoeft enkel en alleen maar de soort stof aan te geven en het toestel doet voor jou de rest. De temperatuur en de stoom worden op elkaar aangepast.

Nadelen
Matige kwaliteit:

doordat het waterreservoir snel leeg raakt, zijn sommige kopers niet meteen overtuigd van de kwaliteit ervan. Bovendien weegt het toestel ook iets zwaarder waardoor het helemaal niet gemakkelijk in de hand ligt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Philips Azur Plus GC4516/20 Stoomstrijkijzer 

 

De Philips Azur Performer Plus GC4516/20 – Stoomstrijkijzer – Blauw/wit heeft een SteamGlide Plus-zoolplaat wat zorgt voor een comfortabele strijkbeurt. Met het vermogen van dit strijkijzer, warmt dit apparaat snel op en geeft het een continue stoomproductie (verticale stoomstoot) tot 45g/min. Hierdoor krijg je een extra glad strijkresultaat.

Dit apparaat heeft een lang snoer, waardoor het gebruik ervan gemakkelijk wordt en het heeft een automatische uitschakeling wanneer het apparaat een poosje niet wordt gebruikt.

Het is dus niet alleen handig in gebruik, maar ook energiebesparend. Jammer genoeg beschikt dit apparaat niet over een automatische temperatuur aanpassing.

Als je de reviews leest dan zijn sommige kopers tevreden met dit product. Het is van goede kwaliteit en is eenvoudig te gebruiken. Andere kopers vinden de kwaliteit matig en vinden het lastig in gebruik. Zij geven dus geen positief advies over dit product.

Voor heel wat mensen behoort Philips werkelijk tot één van de populairste merken omdat het garant staat voor kwaliteit en degelijkheid. Bovendien is het ook het product met de laagste prijs. Laten we dus even de voordelen tegenover de nadelen zetten.

Voordelen
Goede kwaliteit:

het strijkijzer warmt heel snel op en het biedt een sterke stoomdruk waarmee je alle kreuken uit je kleding kunt halen.

Eenvoudig in gebruik:

het toestel is heel eenvoudig te gebruiken. Je selecteert gewoon de gewenste temperatuur voor het desbetreffende kledingstuk. Daarnaast is het toestel voorzien van een groot waterreservoir en een snoer van wel 2 m lang.

Zool van strijkijzer:

de zoolplaat van het toestel is niet alleen heel spits en slank ontworpen maar het is ook voorzien van een speciaal gedeelte waardoor het eenvoudig is om tussen knopen te strijken.

Nadelen
Matig in gebruik:

voor sommige kopers is het product net iets te kwetsbaar en daardoor van matige kwaliteit. Voor hen is het product dan ook net iets te duur.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Braun TexStyle 7 TS 775TP Stoomstrijkijzer

 

De Braun TexStyle 7 TS 775TP – Stoomstrijkijzer heeft een Textile Protector Plus zool waardoor je geen glans meer op je kleding zult krijgen bij het strijken van gevoelige stoffen en zwarte kleding.

Dit apparaat heeft een regelbare stoomstoot van 50g per minuut. Daarnaast heeft de precisiepunt een verticale stoomstoot van 170g per minuut. Het strijkijzer heeft een anti kalk systeem en een druppelstop zodat er geen water lekt op je kleding. Verder heeft het een lang snoer van 2,5 meter, zodat het gemakkelijk is om dit product te gebruiken.

Het heeft ook een tuimelsnoer met kogelgewricht. Dit product heeft een waterreservoir van 0,4 liter en je kunt gebruik maken van gewoon kraanwater.

De meeste kopers zijn tevreden met dit product, want het is van goede kwaliteit en is handig in gebruik. Daarnaast is het ook een mooi strijkijzer. Voor hen is het een top product. Alleen vinden enkele gebruikers dit een zwaar product.

Dankzij dit strijkijzer van Braun hoef jij vanaf nu geen probleem meer te hebben met het strijken van delicate kleding. Het behoort tot de krachtige apparaten aangezien het een vermogen heeft van 2400 W. Het handige tuimelsnoer en het grote waterreservoir zorgen voor extra comfort.

Voordelen
Goede prijs- kwaliteitverhouding:

ondanks de hoge prijs in vergelijking met het vorige product zijn de meeste kopers echt wel bereid dit bedrag eraan te geven. Het voldoet volledig aan hun verwachtingen.

Gebruiksvriendelijk:

het toestel is voorzien van een anti-kalksysteem waardoor je dus geen schrik hoeft te hebben van kalkaanslag en beschadiging. Dankzij de druppelstop zorg je ervoor dat er geen water gelekt wordt op je kleding.

Snoer:

dit strijkijzer is voorzien van een extra lang snoer van 2,5 m dat zorgt voor extra strijkgemak. Bovendien is er ook een tuimelsnoer met kogelgewricht voorzien.

Nadelen
Gewicht:

voor enkele kopers weegt het product toch net iets te zwaar waardoor het helemaal niet meer zo gemakkelijk en handig is om mee te werken.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. AEG DBS3350 Stoomgenerator

 

De AEG DBS3350 – Stoomgenerator heeft Thermoblock Boiler technologie, wat ervoor zorgt dat je strijkijzer snel is opgewarmd. De opwarming kan op 3 niveaus ingesteld worden en handig is dat dit apparaat na 10 minuten zelf uitschakelt.

Dit apparaat is eenvoudig te gebruiken doordat er een groot bedieningspaneel op het stoomstation aanwezig is dat aangeeft wat je moet doen met behulp van duidelijke knoppen, geluidsmeldingen en LED-pictogrammen.

Dit product heeft een grote watertank, waardoor je niet steeds water hoeft aan te vullen terwijl je bezig bent met strijken. Daarnaast heeft het ook een antikalksysteem, wat dit product onderhoudsvrij maakt.

Dit strijkijzer behoort niet tot de categorie van goedkope strijkijzers en je hebt cartridges nodig voor het anti kalk programma die ook een hoge prijs hebben. Desondanks zijn de meeste kopers tevreden met de kwaliteit en prestatie van dit product. Het werkt prima en is eenvoudig te gebruiken.

Net zoals Philips behoort AEG ook tot één van de populairste merken tegenwoordig. Dit komt omdat het ook heel wat voordelen biedt. Toch is het apparaat niet zo goedkoop en dat kan misschien een nadeel zijn voor sommigen.

Voordelen
Gebruiksvriendelijk:

het strijkijzer beschikt over een groot bedieningspaneel dat perfect uitlegt hoe het toestel werkt. Je hebt er LED pictogrammen, geluidsmeldingen en duidelijke knoppen op. Het grote waterreservoir zorgt ervoor dat je niet telkens water moet bijvullen.

Onderhoud:

het toestel is gemakkelijk te onderhouden dankzij het anti-kalksysteem dat aanwezig is.

Goede prijs- kwaliteitverhouding:

ondanks de redelijk hoge prijs voldoet het product wel volledig aan de verwachtingen van de meeste kopers.

Nadelen
Cartridges:

voor het anti-kalkprogramma waarover het toestel beschikt, moet je cartridges kopen en deze zijn tamelijk duur. Hierdoor wordt het product voor sommige kopers net iets te duur.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Bosch TDA102401C Sensixx’x CordPlus Strijkijzer 

 

Het Bosch TDA102401C Strijkijzer heeft een Titanium-glissée-strijkzool en een draaischakelaar om de temperatuurstanden te kunnen bepalen. Dit apparaat heeft een anti kalk systeem, een drievoudig zelfreinigend systeem en heeft een druppelstop waardoor er geen water op je kleding zal lekken bij het strijken.

Het heeft een stoomstoot van 140g per minuut en is geschikt voor verticaal stomen. Hierdoor zullen de kreukels van je kleding verdwijnen. Dit product is voorzien van een doorzichtige watertank van 0,3 liter en heeft een grote opening om het water te vullen.

Daarnaast heeft het een precisiepunt zodat het strijken gemakkelijker wordt en nog een sprayfunctie. Dit apparaat heeft een lang snoer van 2,5 meter, wat het gebruik ervan vereenvoudigt.

Uit de ene review die je online kunt lezen merk je wel dat de koper tevreden is met dit product. Volgens de koper heeft het eindeloze mogelijkheden.

Voor veel mensen wordt Bosch beschouwd als het beste merk en dat kun je ook wel zien aan de vele positieve beoordelingen. Laten we dus even de sterke punten van het product en de minder sterke punten ervan op een rijtje zetten.

Voordelen
Goede kwaliteit:

voor de meeste kopers is dit product echt heel degelijk en duurzaam. Het beschikt over een groot waterreservoir en een snoer van 2,5 m voor extra strijkgemak.

Vermogen:

het toestel beschikt over een vermogen tussen de 2400 watt en de 2500 watt wat het dus heel krachtig en sterk maakt. Hierdoor warmt het strijkijzer sneller op en zorgt het ervoor dat alle kreuken kunnen worden gestreken.

Nadelen

Werkelijk alle gebruikers zijn tevreden over dit product en kunnen er niets negatief over vertellen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status