5 Beste Subwoofers Test van 2021

Laatste update: 17.04.21

Deze website wordt door onze lezers ondersteund. Zodra je iets aankoopt via de linken op onze site, ontvangen wij hiervoor een kleine affiliate commissie. Kom hieronder meer over ons te weten.

 

Subwoofers – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Ben je als muzikant vaak met muziek bezig? Of luister je gewoon heel graag naar je favoriete liedjes? Er is bovendien niets leuker dan te kunnen genieten van een uitstekende geluidskwaliteit. Je weet wel, waarin de bassen en andere instrumenten duidelijk en helder aan bod komen. In dat geval is een handige subwoofer misschien wel iets voor jou. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor de Jbl Cinema SB250 subwoofer. Je zult merken dat de verpakking niet alleen een draadloze subwoofer telt maar ook voorzien is van een handige soundbar. Er is verder ook nog altijd de mogelijkheid om te gaan kiezen voor de Jamo SUB-210 subwoofer. Het is bovendien een vrij compact toestel dat je makkelijk ergens een plekje kunt geven.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Subwoofers koopgids

 

Een subwoofer zorgt ervoor dat de bassen van je favoriete muziek volledig tot hun recht komen. Je kunt deze apparaten ook kopen om in je auto te installeren maar we zullen ons hier toespitsen op de modellen voor thuisgebruik. We geven je enkele tips waar je tijdens de aankoop van een subwoofer aanbieding kunt op letten. Bepaalde kenmerken zoals het formaat, het vermogen en de prijs zijn belangrijk. Je kunt ook kiezen tussen een actieve of een passieve subwoofer en de aanbevelingen van andere kopers raadplegen door online de reviews van producten te lezen.

Formaat van de subwoofer

Je moet in de eerste plaats rekening houden met de beschikbare ruimte in een kamer om de subwoofer te plaatsen. Meestal zul je dit apparaat in een woonkamer zetten want je moet het natuurlijk aansluiten op de geluidsinstallatie. Controleer hoeveel ruimte je tot je beschikking hebt om een subwoofer te kopen met dezelfde afmetingen.

Het is echter geen goede keuze om een kleine subwoofer te kopen. Deze zullen te veel meebewegen met de bassen en zullen zorgen voor een storend geluid. Hoe groter een subwoofer, hoe beter het geluid. Een groter model zal natuurlijk ook zwaarder zijn maar dit is ook enkel maar positief. Een zwaar toestel zorgt voor meer stabiliteit en dit is juist belangrijk bij een subwoofer. Het toestel moet stabiel genoeg staan om harde en luide basgeluiden te kunnen produceren zonder te bewegen.

 

Vermogen

Als je het vermogen van een subwoofer wilt weten dan moet je kijken naar het wattage van dit apparaat. Een subwoofer die zich in een grote ruimte bevindt heeft een hoog wattage nodig om het diepe basgeluid door de ganse ruimte te kunnen verspreiden.

De goedkope subwoofers beschikken meestal over een lager wattage en zorgen daardoor voor minder goede bassen. Het kan dan ook gebeuren dat je ruis zult horen bij een hoger volume. Om dit te vermijden ga je beter op zoek naar de beste subwoofers die waarschijnlijk iets duurder zullen zijn maar die ook een betere kwaliteit zullen hebben.

Zoals we al eerder hebben aangegeven is het beter om te kiezen voor een grote en zware subwoofer, deze modellen zijn beter geschikt om zware bassen aan te kunnen. Je kunt de prijs van je favoriete subwoofer vergelijken op verschillende websites zodat je de beste promotie kunt vinden.

 

Actieve of passieve subwoofer

Er is ook nog een verschil tussen een passieve en actieve subwoofer. Een passieve subwoofer maakt gebruik van de versterker van de radio. Omdat alle tonen via deze versterker worden geleid kan dit ervoor zorgen dat je weinig verschil hoort tussen de lage, midden- en hoge tonen.

Je kunt dus beter kiezen voor een actieve subwoofer. Dit model is voorzien van een aparte versterker die enkel en alleen gebruikt wordt om de bastonen te produceren. Zo kun je de algemene versterker van je geluidsinstallatie gebruiken om de andere tonen te produceren. Het nadeel van een actieve subwoofer is dat je het toestel apart moet aansluiten op het lichtnet om de versterker van stroom te voorzien. Je hebt dus een extra stopcontact nodig.

De voordelen zijn dat je geen last meer zult hebben van ruis of vervorming van het geluid wanneer je naar muziek luistert op een hoog volume. Er is ook minder kans op vervorming van de andere tonen zodat je kunt genieten van een beter geluid uit de andere luidsprekers. Een actieve subwoofer zorgt voor een betere weergave van de verschillende tonen en een betere samenwerking tussen de verschillende luidsprekers.

 

 

Tips en prijs

Let op de kabel van de subwoofer. Een fijne of dunne kabel kan een indicatie zijn van slechte kwaliteit omdat het geluid niet efficiënt door de kabel kan worden geleid. Dit zorgt voor ruis in de bastonen. Als je wilt genieten van een helder geluid kies dan voor een subwoofer met een dikke kabel.

Nu moet je enkel nog op zoek gaan naar interessante aanbiedingen. Je wilt natuurlijk niet te veel geld uitgeven dus je zult zeker letten op de prijs van de subwoofer. Personen met een beperkt budget zullen niet opteren voor een duur model. Je kunt online verschillende producten vergelijken op basis van prijs en kwaliteit om een goede aanbieding te vinden.

Het belangrijkste is de geluidskwaliteit. Er bestaan ook goedkope subwoofers die voor een heldere klank zorgen. Je kunt altijd vragen aan de verkoper om de subwoofer even in de winkel te testen zodat je zelf de klank kunt horen. Als je online koopt is dit natuurlijk niet mogelijk maar je geniet dan wel van een ander voordeel. Je hoeft niet op verplaatsing te gaan om de subwoofer te kopen.

 

5 Beste Subwoofers (Reviews) van 2021

 

Voor mensen die graag muziek luisteren en zeker genres zoals hiphop of dance is een subwoofer een nood in huis. Dankzij de subwoofer kun je genieten van bassen zoals ze moeten zijn. Om de beste subwoofer te kunnen kopen hebben wij enkele van de beste opgezocht en samengevat. Lees gerust verder en je zult wel zien!

 

1. Jbl Cinema SB250 Soundbar met draadloze subwoofer

 

Dit pakket bevat een soundbar en een draadloze subwoofer die geschikt zijn voor elke flatscreen. Samen bieden ze een vermogen van 200 Watt en je kunt er ook muziek mee streamen vanaf je smartphone via bluetooth. Het beschikt wel niet over NFC om je toestel met één aanraking te koppelen.

Deze apparaten zijn makkelijk aan te sluiten en de apparaten zorgen voor een 2.1 surround system. Dankzij de JBL SoundShift functie kun je makkelijk wisselen tussen het geluid van je televisie en het geluid van je bluetooth verbinding.

De vier online reviews geven enkel maar positieve commentaren weer. De soundbar zorgt voor een sterk en helder geluid en ligt in een goede prijsklasse. De kopers geven ook positief advies voor het design van het toestel. Het toont zeker mooi in je woonkamer.

Het is misschien niet meteen de subwoofer met de laagste prijs maar toch behoort het tot één van de populairste toestellen uit deze lijst. Dit kan te maken hebben met het bekende merk Jbl dat door heel wat gebruikers misschien wel als het beste merk wordt beschouwd.

Voordelen
Verpakking:

zodra je het toestel aankoopt dan zul je merken dat je niet alleen een draadloze subwoofer krijgt maar bovendien ook een handige soundbar.

Capaciteit:

de toestellen zorgen samen voor een bijzonder groot vermogen van maar liefst maximaal 200 Watt.

Gebruiksgemak:

je zult merken dat het toestel makkelijk te koppelen is. Verder is er ook een bluetooth functie aanwezig.

JBL SoundShift functie:

dankzij de JBL SoundShift functie is het mogelijk om te schakelen tussen enerzijds het televisiegeluid en anderzijds het geluid van de krachtige bluetooth verbinding.

Nadelen
Budget:

het is mogelijk dat het prijskaartje misschien voor sommigen net iets te duur zal zijn.

 

 

 

 

2. Jamo SUB-210 Actieve Subwoofer

 

We stappen meteen over naar goedkope subwoofers met de Jamo SUB-210. Dit compacte apparaat past in iedere huiskamer en heeft een bruine kleur. Je krijgt er een kabel bij van 5 meter zodat je vrijheid hebt om de subwoofer te plaatsen waar je wilt. Het toestel beschikt over een ingebouwde versterker en heeft een vermogen van 200 Watt.

Je kunt deze subwoofer combineren met andere randapparaten dankzij de verschillende functies van het toestel zoals het bedienen van het volume, de cut-off frequency en fase en de line-level input. De subwoofer is ingebouwd in een basreflex omsluiting.

Voor de meeste gebruikers is dit een voordelige koop dankzij de goede kwaliteit en de goedkope prijs van het product. Het volume en de intensiteit is in het begin niet goed te regelen en de subwoofer is te krachtig voor een kleine ruimte. Daarna geeft het toestel wel een uitstekend geluid. Nog een klein minpuntje is het blauwe LED lampje die teveel licht geeft in het donker.

Indien je liever niet zoveel geld wenst te spenderen aan een bijzonder krachtige en degelijke subwoofer dan is dit product alvast iets voor jou. Het is dus ideaal voor mensen met een beperkt budget. Laten we daarom alvast eventjes gaan kijken naar wat nu precies de voordelen en de nadelen zijn.

Voordelen
Formaat:

je zult vrijwel meteen kunnen vaststellen dat deze subwoofer behoorlijk compact is van formaat. Dit maakt het makkelijker om het overal mee naartoe te nemen of om het na gebruik op te bergen.

Vermogen:

het apparaat is voorzien van een bijzonder krachtige versterker die volledig in de subwoofer zit ingebouwd. Zo bereik je een maximaal vermogen van maar liefst 200 Watt.

Gebruiksgemak:

het toestel biedt heel wat mogelijkheden en opties. Zo kun je het volume zelf gaan regelen en instellen. Er is ook een cut-off frequency aanwezig en een line-level input.

Nadelen
LED lampje:

een kleine minderheid van de gebruikers blijkt zich echter wel wat te storen aan het felle blauwe LED lampje.

 

 

 

 

3. Harman Kardon SB 20 Soundbar met Draadloze Subwoofer

 

De Harman Kardon SB20 is een soundbar en draadloze subwoofer om van beter geluid te kunnen genieten wanneer je televisie kijkt. Het product wordt geleverd met een HDMI kabel die je moet gebruiken om de soundbar aan te sluiten. Daarna kun je de soundbar bedienen met de afstandsbediening van je televisie.

Je beschikt ook over bluetooth om muziek te streamen vanaf je telefoon of tablet. Doordat de subwoofer draadloos is, kun je hem vrij in de kamer zetten op de plaats die je wilt. Harman volume zorgt ervoor dat er geen plotselinge volumeverschillen voorkomen. Dit product wordt geleverd met materiaal om de soundbar aan de muur te bevestigen.

Hoewel de meeste kopers heel tevreden zijn over dit product geven vele kopers toch ook enkele kleine minpunten aan. Zo kun je de set niet uitbreiden met extra componenten, het volume van de soundbar is niet zichtbaar op je televisie en om naar muziek te luisteren is dit niet de beste set. Toch vinden ze de kwaliteit van het apparaat goed voor de prijs die ze ervoor betalen en is de set eenvoudig in gebruik.

Er is natuurlijk ook nog altijd de mogelijkheid om te kiezen voor de Harman Kardon SB 20 subwoofer. De verpakking bevat niet alleen een draadloze subwoofer maar bovendien ook een bijzonder krachtige en handige soundbar. Het is dan ook een goed idee om het toestel even wat grondiger te bestuderen.

Voordelen
HDMI kabel:

je hoeft je helemaal geen zorgen te maken want de HDMI kabel wordt gewoonweg meegeleverd op het moment dat je het product aankoopt.

Draadloos:

je zult meteen merken dat het hier om een draadloze subwoofer gaat. Op die manier heb je ook iets meer bewegingsvrijheid om te bepalen waar je de subwoofer nu precies wilt plaatsen.

Handig in gebruik:

de subwoofer is zelfs uitgerust met een handige bluetooth functie zodat je zonder problemen en wanneer je maar wilt muziek kunt streamen. Het toestel wordt bovendien ook geleverd met een aantal handige accessoires zodat je de subwoofer eventueel ook aan de wand kunt gaan plaatsen.

Nadelen
Matige kwaliteit:

een kleine minderheid van de gebruikers is echter iets minder tevreden over de kwaliteit van dit product.

 

 

 

 

4. Hifonics MBP-1000.4 Pre-loaded Subwoofer 300 W

 

Deze set van Hifonics bevat een subwoofer en een versterker. De set wordt geleverd met de nodige kabels en materiaal om het te installeren.

Let er wel op dat dit een passieve en geen actieve subwoofer is. De subwoofer heeft een vermogen van 300 Watt.

De set bevat ook een afstandsbediening die je vooraan in je auto kunt installeren om het volume van de subwoofer te bedienen. De versterker is uitgerust met blauwe LED lampjes om het geheel nog aantrekkelijker te maken.

Over dit product zijn momenteel nog geen beoordelingen geschreven. Misschien is dit wel een topproduct maar heeft nog niemand de tijd gehad om een review te plaatsen. Schrijf als eerste een mening.

Het is niet altijd makkelijk om nu te weten te komen wat nu precies de beste subwoofer is. Toch zul je met dit product van het bekende merk Hifonics alvast een schot in de roos hebben. Het is een degelijke subwoofer die geleverd wordt in combinatie met een bijzonder krachtige versterker.

Voordelen
Verpakking:

naast het feit dat de verpakking een subwoofer en een versterker telt zul je merken dat er bij de aankoop meteen ook een aantal andere accessoires worden meegeleverd. Denk maar aan de nodige kabels en andere materialen die je nodig hebt om het apparaat zonder problemen te monteren.

Vermogen:

het apparaat heeft een maximaal vermogen van maar liefst 300 Watt.

Afstandsbediening:

je krijgt er bovendien ook meteen een handige afstandsbediening bij zodat je zelf het volume kunt gaan bepalen en regelen.

Nadelen
Geen reviews:

jammer genoeg moeten we vaststellen dat er nog geen enkele koper een online beoordeling bij het apparaat heeft geplaatst.

 

 

 

 

5. Pioneer S-71W Subwoofer

 

Deze kegelsubwoofer van Pioneer heeft een zwarte kleur en zit ingebouwd in een basreflex. Het apparaat is uitgerust met een piekversterker en heeft een gemiddeld vermogen van 130 Watt.

Het is een krachtige subwoofer die als ideale versterking kan dienen voor de Series 7 luidsprekers. De hoge prijs van dit apparaat zou wel eens de reden kunnen zijn dat er nog geen reviews geplaatst zijn.

Je moet al veel geld overhebben om dit product te kopen. Schrijf als eerste gebruiker een beoordeling over deze subwoofer aanbieding.

Tenslotte wordt deze top 5 afgesloten met de subwoofer van het bekende merk Pioneer. We hebben hier meer specifiek te maken met een degelijke en bijzonder krachtige kegelsubwoofer. Het lijkt ons daarom alvast een vrij goed idee om eens even op zoek te gaan naar wat nu precies de voordelen en de nadelen ervan zijn.

Voordelen
Vermogen:

het toestel beschikt over een gemiddelde vermogenscapaciteit van maar liefst 130 watt. Verder is er ook een piekversterker op aangebracht.

Geluidskwaliteit:

doordat het apparaat bijzonder krachtig is, zul je kunnen genieten van een intense geluidskwaliteit.

Nadelen
Prijskaartje:

het is mogelijk dat de hoge prijs misschien sommige kopers wel een beetje afschrikt.

Geen gebruikerservaring:

doordat er nog geen enkele online review is geschreven, is het voor ons niet eenvoudig om jou verder advies te geven over de ervaringen van gebruikers.

 

 

 

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status