fbpx

Beste switch

Laatste update: 15.10.19

 

Switches test van 2019

 

 

Switches koopgids

 

Er zijn tegenwoordig heel wat switches op de markt gebracht. Maar is het echt zo dat alle goedkope switches weggesmeten geld zijn? Of bestaat er misschien wel een aantrekkelijke switch aanbieding die kwalitatief en duurzaam is? Om dat te weten te komen, is het een goede aanbeveling om zoveel mogelijk apparaten te bekijken en te vergelijken met elkaar. Naast het prijskaartje zou je ook kunnen letten op het gebruiksgemak en de werking van switches. Ook de extra kenmerken of mogelijkheden van het desbetreffende apparaat kunnen alvast doorslaggevend zijn. Geef de moed dan ook niet op en neem rustig de tijd om deze koopgids even door te nemen.

 

 

Het gebruiksgemak en de mogelijkheden

 

Wanneer je op zoek gaat naar een degelijke switch dan is het wel de bedoeling dat je perfect weet wat het inhoudt. Eigenlijk is het heel eenvoudig want een switch toestel zal je de mogelijk bieden om diverse externe toestellen met elkaar te verbinden. Zo kun je bijvoorbeeld opteren voor een 5 poorts switch maar er zijn natuurlijk ook heel wat exemplaren die over meerdere poorten of uitgangen beschikken. Hoeveel poorten je nodig hebt, is uiteraard een persoonlijke keuze. Hoe meer poorten, hoe meer externe apparaten je aan elkaar kunt koppelen.

Verder zul je merken dat de keuze aan switches bijzonder groot is. Want zo zou je eventueel kunnen kiezen voor de standaard onbeheerde switches. Deze zijn vaak iets goedkoper in de aankoop en iets eenvoudiger om te bedienen. Maar er zijn tegenwoordig ook heel wat geavanceerde beheerde exemplaren op de markt gebracht. Daar zul je vaak net iets meer budget voor hoeven te voorzien, alhoewel het altijd mogelijk is om een switch aanbieding tegen te komen. Een geavanceerd exemplaar biedt ook iets meer mogelijkheden naar het koppelen van externe apparaten toe.

 

 

De werking van een switch apparaat

 

Om het makkelijk te maken, zou je je een switch apparaat kunnen voorstellen als een soort van kruispunt in het drukke datanetwerk. Dit wil dus zeggen dat het switch toestel heel wat gegevens of data kan ontvangen van één welk ander apparaat dat deel uitmaakt van het netwerk. Vervolgens worden deze gegevens dan weer verder doorgestuurd naar andere externe toestellen voor wie ze uiteindelijk bedoeld zijn.

Zo kun je een 3 poorts switch aankopen. Wat er dus eigenlijk gewoon op neer komt dat je tot wel 3 externe toestellen met elkaar kunt gaan verbinden. Maar je kunt ook opteren voor een 24 poorts switch. Dit exemplaar biedt je dan de mogelijkheid om maar liefst 24 verschillende externe toestellen aan elkaar te koppelen. Of je nu kiest voor een grote of een kleine switch, de werking van het toestel blijft uiteraard helemaal dezelfde.

 

 

De verschillende soorten switchen en het koppelen

 

Eigenlijk kunnen we een groot onderscheid maken tussen 2 soorten switchen, namelijk de “managed” en de “unmanaged” switches. Het grote verschil is dus gewoon dat je het ene type kunt beheren en het ander type niet beheerbaar is. Het meest eenvoudige exemplaar om te bedienen, is uiteraard de unmanaged switches omdat deze op het moment van het gebruik voor de minste problemen zullen zorgen. En dat is natuurlijk altijd mooi meegenomen.

Verder is het uiteraard ook belangrijk om even stil te staan bij het koppelen. Want hoe moet je nu precies een switch apparaat gaan aansluiten. Eigenlijk is het allemaal bijzonder eenvoudig en hoef je op voorhand weinig aan de instellingen te veranderen. Het enige waar je echt zeker van hoeft te zijn, is of je wel de juiste kabel gebruikt. Indien je bijvoorbeeld een switch toestel wilt verbinden met je laptop of computer dan heb je voldoende aan een degelijke standaardkabel. Wil je echter 2 of meerdere switchen aan elkaar te koppelen, dan gebruik je beter een crossover kabel.

 

 

Wat is het mogelijke kostenplaatje

 

Zoals gezegd, zijn er heel wat verschillende switches op de markt gebracht. Sommige apparaten zullen iets krachtiger zijn en over meer vermogen en mogelijkheden beschikken. Het spreekt voor zich dat er dan ook veranderen of verschillen in de prijs kunnen optreden. Het lijkt daarom veilig om op voorhand even na te denken over wat je verwachtingen en wensen nu precies zijn. Ben je op zoek naar een switch om heel wat apparaten aan te koppelen of mag het allemaal wat eenvoudiger zijn?

Zo kun je bijvoorbeeld al heel wat degelijke switch apparaten aankopen tegen een bedrag van zo’n 25 euro. Uiteraard bestaan er ook heel wat andere toestellen waarvoor je toch maar beter wat extra budget voorziet. Dure switches kunnen echt wel in de richting van zo’n 80 euro of meer gaan. Uiteraard hoef je niet te vrezen want er kunnen altijd nog leuke en aantrekkelijke promoties of aanbiedingen komen aanwaaien. Probeer deze zeker niet uit de weg te gaan. Zo zul jij uiteindelijk vast en zeker een goede keuze kunnen maken uit de beste switches.

 

 

Switch Reviews – Top 5

 

 

Met behulp van een degelijke en duurzame switch is het mogelijk om meerdere apparaten met elkaar te gaan koppelen. Zo heb je bijvoorbeeld 3 poorts switch toestellen maar je hebt er ook die tot wel 24 poorten hebben. Wat de beste switch is voor jou, is afhankelijk van je verwachtingen. Je kunt daarom de 5 topproducten hieronder eens rustig bekijken en dan zelf een keuze gaan maken. Het nalezen van online reviews en het bekijken van het advies van klanten kan hierbij echt wel helpen.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

Netgear ProSAFE GS105

 

Indien je op zoek bent naar goedkope switches dan kun je zeker dit Netgear model eens bekijken. Deze switch heeft heel wat online beoordelingen meegekregen waarvan de overgrote meerderheid duidelijk positief is.

Dit apparaat is voorzien van maar liefst 5 poorten maar het is ook mogelijk om een switch aan te kopen die over 8 poorten beschikt. Uiteraard zal de prijs dan wel lichtjes mee veranderen. Het toestel is uitgerust met een gigabit tot 1000 Mbps. Daardoor werkt het apparaat tot wel 10 keer sneller.

Deze switch biedt je de mogelijkheid om meerdere externe toestellen met het bedrade netwerk te gaan verbinden. En dit kunnen heel wat kopers duidelijk appreciëren. Verder geven de meesten ook een positief advies over de uitstekende kwaliteit en de correcte prijs van het toestel.

 

Koop bij bol.com (€27.5)

 

 

 

 

D-Link DGS-105

 

Indien je al geruime tijd op zoek bent naar een degelijke en duurzame switch maar daar liefst niet zoveel geld wenst aan te spenderen, dan is dit model van D-Link misschien wel iets voor jou.

Net zoals het voorgaande toestel biedt ook deze switch de mogelijkheid om tot wel 5 andere toestellen met het netwerk te gaan verbinden. Dit gebeurt aan een snelheid van 1000 Mbps. Je zult dus merken dat de verbinding bij alle apparaten vrij snel tot stand zal komen.

Voor één enkele koper blijkt dit product niet helemaal aan de verwachtingen te voldoen omwille van het feit dat het nogal kwetsbaar is. Toch zijn de meesten overtuigd van de uitstekende kwaliteit en de degelijkheid van het apparaat. In combinatie met de voordelige prijs zou het hier ook wel eens om een switch aanbieding kunnen gaan.

 

Koop bij bol.com (€23.95)

 

 

 

 

D-Link GO-SW-8G/E SWI

 

Net zoals het voorgaande toestel is ook deze switch afkomstig van het bekende merk D-Link. Dit model is voorzien van maar liefst 8 poorten waardoor je dus heel wat andere externe apparaten met het netwerk kunt verbinden.

Het apparaat is voorzien van een gigabit die tot wel 1000 Mbps gaat. Je zult dus meteen merken dat de verbindingen op alle apparaat in een mum van tijd tot stand komt.

Er zijn heel wat online beoordelingen door klanten geplaatst. Het is dus een zeer goed teken als slechts één enkele gebruiker meent dat het toestel vrij kwetsbaar is. De overgrote meerderheid van de kopers is dus duidelijk tevreden. Zo wordt er niet alleen positief advies gegeven over de degelijkheid en de kwaliteit maar ook over de correcte prijs ervan.

 

Koop bij bol.com (€28.7)

 

 

 

 

TP-Link TL-SG1024D

 

Net zoals verschillende voorgaande producten die we reeds besproken hebben is ook dit switch toestel afkomstig van het bekende merk TP-Link. In vergelijking met de andere apparaten zul je hier toch wel iets meer budget hoeven te voorzien.

Het apparaat is uitgerust met maar liefst 24 poorten. Op die manier kun je heel wat andere externe toestellen met het bedrade netwerk gaan verbinden. Bovendien zul je merken dat de verbinding vrij snel tot stand komt. De switch heeft namelijk een gigabit tot wel 1000 Mbps en werkt dus vrij snel.

Momenteel kunnen we alleen maar positieve online beoordelingen vaststellen en dus tevreden klanten. Het product heeft een uitstekende kwaliteit en is bijzonder voordelig in aankoop. Haast je daarom ook naar de winkel en oordeel vooral zelf.

 

Koop bij bol.com (€79)

 

 

 

 

Caliber 3D4K-3P HDMI

 

In vergelijking met het voorgaande apparaat is deze switch van Caliber een pak goedkoper. En dit kunnen de klanten duidelijk waarderen. Een switch wordt door sommigen ook wel een splitter genoemd en zal dus meerdere externe apparaten gaan verbinden.

Dit model is uitgerust met maar liefst 3 poorten. Dit wil dus zeggen dat je het HDMI signaal van 3 verschillende externe apparaten naar slechts 1 enkele HDMI ingang zult sturen. Dit kan bijvoorbeeld heel erg nuttig zijn als je televisietoestel niet over voldoende poorten beschikt. Bovendien werkt dit apparaat ook bijzonder krachtig.

Op dit moment zijn er nog maar 2 beoordelingen bij dit product geplaatst. Toch merken we dat beide gebruikers helemaal enthousiast zijn over deze switch. Het beschikt over een gunstige prijs-kwaliteitverhouding en is bovendien gemakkelijk om te gebruiken.

 

Beste Aanbod

 

 

 

 

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...
DMCA.com Protection Status