Beste switch

Laatste update: 09.08.20

 

Switches test van 2020

 

Ben je op zoek naar een mogelijkheid om meerdere apparaten op een eenvoudige manier aan elkaar te koppelen? Dan hoef je op zoek te gaan naar een duurzame switch. Toch is het niet altijd makkelijk om te weten wat nu precies de beste switch apparaten zijn. En daarom willen wij jou alvast even verder op weg helpen. In onze koopgids bieden we dan ook een aantal belangrijke kenmerken aan waarmee je zoal rekening zou kunnen houden in de zoektocht. Daarnaast zou je ook gewoon kunnen verder scrollen naar onze top 3. Daarin bespreken we de 3 best beoordeelde switch toestellen. Zo zou je bijvoorbeeld kunnen kiezen voor de Netgear ProSAFE GS105. Dit unieke switch toestel biedt je de mogelijkheid om tot wel 5 verschillende externe apparaten te verbinden. Je zou natuurlijk ook kunnen kiezen voor de D-Link DGS-105 switch. Een kwalitatief en bovenal betaalbaar product vanwege de economische prijs ervan.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Switches koopgids

 

Er zijn tegenwoordig heel wat switches op de markt gebracht. Maar is het echt zo dat alle goedkope switches weggesmeten geld zijn? Of bestaat er misschien wel een aantrekkelijke switch aanbieding die kwalitatief en duurzaam is? Om dat te weten te komen, is het een goede aanbeveling om zoveel mogelijk apparaten te bekijken en te vergelijken met elkaar. Naast het prijskaartje zou je ook kunnen letten op het gebruiksgemak en de werking van switches. Ook de extra kenmerken of mogelijkheden van het desbetreffende apparaat kunnen alvast doorslaggevend zijn. Geef de moed dan ook niet op en neem rustig de tijd om deze koopgids even door te nemen.

 

 

Het gebruiksgemak en de mogelijkheden

Wanneer je op zoek gaat naar een degelijke switch dan is het wel de bedoeling dat je perfect weet wat het inhoudt. Eigenlijk is het heel eenvoudig want een switch toestel zal je de mogelijk bieden om diverse externe toestellen met elkaar te verbinden. Zo kun je bijvoorbeeld opteren voor een 5 poorts switch maar er zijn natuurlijk ook heel wat exemplaren die over meerdere poorten of uitgangen beschikken. Hoeveel poorten je nodig hebt, is uiteraard een persoonlijke keuze. Hoe meer poorten, hoe meer externe apparaten je aan elkaar kunt koppelen.

Verder zul je merken dat de keuze aan switches bijzonder groot is. Want zo zou je eventueel kunnen kiezen voor de standaard onbeheerde switches. Deze zijn vaak iets goedkoper in de aankoop en iets eenvoudiger om te bedienen. Maar er zijn tegenwoordig ook heel wat geavanceerde beheerde exemplaren op de markt gebracht. Daar zul je vaak net iets meer budget voor hoeven te voorzien, alhoewel het altijd mogelijk is om een switch aanbieding tegen te komen. Een geavanceerd exemplaar biedt ook iets meer mogelijkheden naar het koppelen van externe apparaten toe.

 

De werking van een switch apparaat

Om het makkelijk te maken, zou je je een switch apparaat kunnen voorstellen als een soort van kruispunt in het drukke datanetwerk. Dit wil dus zeggen dat het switch toestel heel wat gegevens of data kan ontvangen van één welk ander apparaat dat deel uitmaakt van het netwerk. Vervolgens worden deze gegevens dan weer verder doorgestuurd naar andere externe toestellen voor wie ze uiteindelijk bedoeld zijn.

Zo kun je een 3 poorts switch aankopen. Wat er dus eigenlijk gewoon op neer komt dat je tot wel 3 externe toestellen met elkaar kunt gaan verbinden. Maar je kunt ook opteren voor een 24 poorts switch. Dit exemplaar biedt je dan de mogelijkheid om maar liefst 24 verschillende externe toestellen aan elkaar te koppelen. Of je nu kiest voor een grote of een kleine switch, de werking van het toestel blijft uiteraard helemaal dezelfde.

 

De verschillende soorten switchen en het koppelen

Eigenlijk kunnen we een groot onderscheid maken tussen 2 soorten switchen, namelijk de “managed” en de “unmanaged” switches. Het grote verschil is dus gewoon dat je het ene type kunt beheren en het ander type niet beheerbaar is. Het meest eenvoudige exemplaar om te bedienen, is uiteraard de unmanaged switches omdat deze op het moment van het gebruik voor de minste problemen zullen zorgen. En dat is natuurlijk altijd mooi meegenomen.

Verder is het uiteraard ook belangrijk om even stil te staan bij het koppelen. Want hoe moet je nu precies een switch apparaat gaan aansluiten. Eigenlijk is het allemaal bijzonder eenvoudig en hoef je op voorhand weinig aan de instellingen te veranderen. Het enige waar je echt zeker van hoeft te zijn, is of je wel de juiste kabel gebruikt. Indien je bijvoorbeeld een switch toestel wilt verbinden met je laptop of computer dan heb je voldoende aan een degelijke standaardkabel. Wil je echter 2 of meerdere switchen aan elkaar te koppelen, dan gebruik je beter een crossover kabel.

 

 

Wat is het mogelijke kostenplaatje

Zoals gezegd, zijn er heel wat verschillende switches op de markt gebracht. Sommige apparaten zullen iets krachtiger zijn en over meer vermogen en mogelijkheden beschikken. Het spreekt voor zich dat er dan ook veranderen of verschillen in de prijs kunnen optreden. Het lijkt daarom veilig om op voorhand even na te denken over wat je verwachtingen en wensen nu precies zijn. Ben je op zoek naar een switch om heel wat apparaten aan te koppelen of mag het allemaal wat eenvoudiger zijn?

Zo kun je bijvoorbeeld al heel wat degelijke switch apparaten aankopen tegen een bedrag van zo’n 25 euro. Uiteraard bestaan er ook heel wat andere toestellen waarvoor je toch maar beter wat extra budget voorziet. Dure switches kunnen echt wel in de richting van zo’n 80 euro of meer gaan. Uiteraard hoef je niet te vrezen want er kunnen altijd nog leuke en aantrekkelijke promoties of aanbiedingen komen aanwaaien. Probeer deze zeker niet uit de weg te gaan. Zo zul jij uiteindelijk vast en zeker een goede keuze kunnen maken uit de beste switches.

 

Switch Reviews – Top 5

 

Met behulp van een degelijke en duurzame switch is het mogelijk om meerdere apparaten met elkaar te gaan koppelen. Zo heb je bijvoorbeeld 3 poorts switch toestellen maar je hebt er ook die tot wel 24 poorten hebben. Wat de beste switch is voor jou, is afhankelijk van je verwachtingen. Je kunt daarom de 5 topproducten hieronder eens rustig bekijken en dan zelf een keuze gaan maken. Het nalezen van online reviews en het bekijken van het advies van klanten kan hierbij echt wel helpen.

 

 

Netgear ProSAFE GS105

 

Indien je op zoek bent naar goedkope switches dan kun je zeker dit Netgear model eens bekijken. Deze switch heeft heel wat online beoordelingen meegekregen waarvan de overgrote meerderheid duidelijk positief is.

Dit apparaat is voorzien van maar liefst 5 poorten maar het is ook mogelijk om een switch aan te kopen die over 8 poorten beschikt. Uiteraard zal de prijs dan wel lichtjes mee veranderen. Het toestel is uitgerust met een gigabit tot 1000 Mbps. Daardoor werkt het apparaat tot wel 10 keer sneller.

Deze switch biedt je de mogelijkheid om meerdere externe toestellen met het bedrade netwerk te gaan verbinden. En dit kunnen heel wat kopers duidelijk appreciëren. Verder geven de meesten ook een positief advies over de uitstekende kwaliteit en de correcte prijs van het toestel.

Ben je op zoek naar een degelijke switch en kan je maar geen keuze maken dan kunnen wij jou dit apparaat van Netgear alvast aanbevelen. Deze unieke GS105 switch wordt gekenmerkt door maximaal 5 poorten en dus bijgevolg de mogelijkheid om tot maar liefst 5 externe apparaten te koppelen.

Voordelen
Kostenplaatje:

je zult meteen versteld staan van de vriendelijke prijs. Mogelijks gaat het hier ook om het toestel met de laagste prijs in vergelijking met de andere producten uit dit lijstje.

Bedrade snelheid:

dankzij de gigabit van maximaal 1000 Mbps zul je merken dat deze switch tot wel 10 keer zo snel te werk zal gaan.

Formaat:

het apparaat is amper 9,4 cm breed, zo’n 10 cm diep en ongeveer 2,7 cm hoog. Vrij compact dus en bovendien ook nog eens licht van gewicht. Handig op te tillen en te verplaatsen.

Nadelen

Een blik op de online reviews toont aan dat, tot op heden, werkelijk alle klanten positief op het toestel hebben gereageerd. Dit apparaat behoort duidelijk tot de populairste switches.

Koop bij bol.com (€26.99)

 

 

 

 

D-Link DGS-105

 

Indien je al geruime tijd op zoek bent naar een degelijke en duurzame switch maar daar liefst niet zoveel geld wenst aan te spenderen, dan is dit model van D-Link misschien wel iets voor jou.

Net zoals het voorgaande toestel biedt ook deze switch de mogelijkheid om tot wel 5 andere toestellen met het netwerk te gaan verbinden. Dit gebeurt aan een snelheid van 1000 Mbps. Je zult dus merken dat de verbinding bij alle apparaten vrij snel tot stand zal komen.

Voor één enkele koper blijkt dit product niet helemaal aan de verwachtingen te voldoen omwille van het feit dat het nogal kwetsbaar is. Toch zijn de meesten overtuigd van de uitstekende kwaliteit en de degelijkheid van het apparaat. In combinatie met de voordelige prijs zou het hier ook wel eens om een switch aanbieding kunnen gaan.

Je zou natuurlijk ook voor deze switch van D-Link kunnen kiezen. Ben je benieuwd of dit apparaat al dan niet aan jouw wensen kan voldoen? Dan loont het alvast de moeite om de voor- en nadelen even grondig te bekijken. Om het voor jou makkelijker te maken, bieden we hieronder een overzichtje aan.

Voordelen
Kostenplaatje:

ook hier valt het prijskaartje bijzonder goed mee waardoor de switch toegankelijk is voor mensen met een beperkt budget.

Ethernet poort:

je zult vrijwel meteen kunnen vaststellen dat de switch gekenmerkt wordt door maar liefst 5 ethernet poorten. Dit biedt meteen de mogelijkheid om tot wel 5 apparaten te koppelen.

Bedrade snelheid:

het apparaat wordt gekenmerkt door een bedrade snelheid die makkelijk tot wel 1000 Mbps gaat.

Handig in gebruik:

deze managed switch is bijzonder makkelijk te installeren en zelfs te gebruiken voor rackmount. Verder ondersteunt het apparaat ook de zogenaamde Jumbo Frames.

Nadelen
Kwetsbaar:

we merken dat het toestel door één enkele koper toch als behoorlijk kwetsbaar omschreven wordt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

D-Link GO-SW-8G/E SWI

 

Net zoals het voorgaande toestel is ook deze switch afkomstig van het bekende merk D-Link. Dit model is voorzien van maar liefst 8 poorten waardoor je dus heel wat andere externe apparaten met het netwerk kunt verbinden.

Het apparaat is voorzien van een gigabit die tot wel 1000 Mbps gaat. Je zult dus meteen merken dat de verbindingen op alle apparaat in een mum van tijd tot stand komt.

Er zijn heel wat online beoordelingen door klanten geplaatst. Het is dus een zeer goed teken als slechts één enkele gebruiker meent dat het toestel vrij kwetsbaar is. De overgrote meerderheid van de kopers is dus duidelijk tevreden. Zo wordt er niet alleen positief advies gegeven over de degelijkheid en de kwaliteit maar ook over de correcte prijs ervan.

Net zoals het vorige product zul je merken dat ook deze swicht jou wordt aangeboden door D-Link. Daardoor durven we vermoeden dat het misschien wel eens veruit het beste merk zou kunnen zijn op het gebied van switches. Wij zoeken het graag voor jou uit en zetten hierbij de voor- en nadelen even op een rijtje.

Voordelen
Ethernet poort:

in vergelijking met de vorige apparaten zul je merken dat deze switch over maar liefst 8 ethernet poorten beschikt. Daardoor kun je dus tot wel 8 externe apparaten verbinden.

Bedrade snelheid:

ook hier bedraagt de bedrade snelheid van het apparaat maar liefst 1000 Mbps. De switch zorgt dus voor een snelle verbinding en reactietijd.

Kostenplaatje:

heel wat klanten zijn van mening dat de switch gekenmerkt wordt door een correcte prijsbepaling.

Nadelen
Kwetsbaar:

een blik op de online reacties toont aan dat de meeste klanten duidelijk tevreden zijn maar dat het toestel volgens één koper te kwetsbaar blijkt.

Koop bij bol.com (€28.9)

 

 

 

 

TP-Link TL-SG1024D

 

Net zoals verschillende voorgaande producten die we reeds besproken hebben is ook dit switch toestel afkomstig van het bekende merk TP-Link. In vergelijking met de andere apparaten zul je hier toch wel iets meer budget hoeven te voorzien.

Het apparaat is uitgerust met maar liefst 24 poorten. Op die manier kun je heel wat andere externe toestellen met het bedrade netwerk gaan verbinden. Bovendien zul je merken dat de verbinding vrij snel tot stand komt. De switch heeft namelijk een gigabit tot wel 1000 Mbps en werkt dus vrij snel.

Momenteel kunnen we alleen maar positieve online beoordelingen vaststellen en dus tevreden klanten. Het product heeft een uitstekende kwaliteit en is bijzonder voordelig in aankoop. Haast je daarom ook naar de winkel en oordeel vooral zelf.

Het zal je ondertussen al lang niet meer verwonderen maar ook deze switch wordt jou sterk aanbevolen door, ondertussen één van de populairste merken, TP-Link. Het loont dan ook de moeite om de kenmerkende eigenschappen van het apparaat eens even grondig te bekijken.

Voordelen
Ethernet poort:

ben je op zoek naar een switch waarmee je heel wat externe apparaten kunt koppelen? Dan is deze switch met maar liefst 24 ethernet poorten misschien wel precies waar jij naar op zoek bent.

Bedrade snelheid:

de bedrade snelheid kan geschat worden op maximaal 1000 Mpbs. En dit ondanks het grote aantal poorten.

Nadelen
Prijzig:

jammer genoeg is het toestel niet meteen voorzien van de laagste prijs en dus zul je maar beter iets meer budget voorzien.

Koop bij bol.com (€70.18)

 

 

 

 

Caliber 3D4K-3P HDMI

 

In vergelijking met het voorgaande apparaat is deze switch van Caliber een pak goedkoper. En dit kunnen de klanten duidelijk waarderen. Een switch wordt door sommigen ook wel een splitter genoemd en zal dus meerdere externe apparaten gaan verbinden.

Dit model is uitgerust met maar liefst 3 poorten. Dit wil dus zeggen dat je het HDMI signaal van 3 verschillende externe apparaten naar slechts 1 enkele HDMI ingang zult sturen. Dit kan bijvoorbeeld heel erg nuttig zijn als je televisietoestel niet over voldoende poorten beschikt. Bovendien werkt dit apparaat ook bijzonder krachtig.

Op dit moment zijn er nog maar 2 beoordelingen bij dit product geplaatst. Toch merken we dat beide gebruikers helemaal enthousiast zijn over deze switch. Het beschikt over een gunstige prijs-kwaliteitverhouding en is bovendien gemakkelijk om te gebruiken.

We kunnen het rijtje tenslotte afsluiten met deze unieke switch van het bekende merk Caliber. Ben je niet gelijk van plan om heel wat budget te spenderen aan een degelijke switch dan raden wij jou aan om dit apparaat alvast even te bestuderen. De lage prijs maakt het in elk geval al meteen een pak toegankelijker.

Voordelen
Ethernet poort:

deze unieke switch biedt je de mogelijkheid om 3 externe apparaten te koppelen met behulp van de daarvoor voorziene 3 beschikbare ethernet poorten.

Verpakking:

de verpakking telt uiteraard niet alleen de unieke switch maar tegelijk worden ook een afstandsbediening en zelfs een infrarood oog meegeleverd.

Nadelen
Te klein:

het is mogelijk dat sommige klanten de beschikbaarheid van maximaal 3 ethernet poorten, als te compact zullen beschouwen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status