Beste tablet

Laatste update: 30.07.21

Deze website wordt door onze lezers ondersteund. Zodra je iets aankoopt via de linken op onze site, ontvangen wij hiervoor een kleine affiliate commissie. Kom hieronder meer over ons te weten.

 

Tablets test van 2021

 

Wanneer je op zoek gaat naar een nieuwe tablet dan is het niet altijd makkelijk om meteen een keuze te maken. Dit komt doordat er nu heel wat nieuwe versies bestaan die over bepaalde extra opties en mogelijkheden beschikken. Wij zijn alvast even voor je op zoek gegaan naar de 3 beste hedendaagse tablets. Zo zijn we uitgekomen bij de Apple iPad Air 2. Je zult merken dat het toestel vrij dun is en weinig weegt. Dit maakt het meteen een pak handiger om ermee te werken. Je zou natuurlijk ook altijd kunnen kiezen voor de Samsung Galaxy Tab A. Deze tablet is amper 8,5 mm dik en weegt behoorlijk weinig. Daardoor kun je het makkelijk en eenvoudig overal mee naartoe nemen.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Tablets koopgids

 

Enkele jaren geleden was een tablet nog een luxeproduct, nu is het niet meer weg te denken uit de woonkamer van een gezin. Een tablet werkt min of meer volgens hetzelfde systeem als een smartphone met het verschil dat je er niet mee kunt bellen. Het scherm is ook groter en deze apparaten zijn uitermate geschikt om films mee te kijken of spelletjes mee te spelen. Je kunt ze ook gebruiken om een e-book te lezen of gewoon je e-mail te controleren. Let bij de aankoop van een tablet op het besturingssysteem, het formaat, het bestemde gebruik van de tablet, het opslaggeheugen en de prijs.

Besturingssysteem van de tablet

 

Net als bij smartphones onderscheiden we drie verschillende systemen: iOS van Apple, Android van Google en Windows van Microsoft. Enkel de producten van Apple gebruiken het iOS besturingssysteem dus je zult dit op geen enkel ander product van een ander merk tegenkomen. De tablet van Apple heet de iPad en dit toestel is in verschillende uitvoeringen verkrijgbaar. Het besturingssysteem is gebruiksvriendelijk maar op sommige vlakken ben je beperkt, vooral in de beschikbare apps. Dit komt door de strenge regels van Apple maar zorgt er wel voor dat alle apps van goede kwaliteit zijn.

Android heeft de laatste jaren hun technologie flink verbeterd en kun je nu op vele verschillende tablets terugvinden. Heel veel fabrikanten gebruiken dit besturingssysteem en je kunt bijgevolg tablets vinden met grote prijsverschillen. Er zijn veel meer apps beschikbaar en je kunt eenvoudig je eigen apps ontwikkelen.

Windows is door iedereen gekend maar op het gebied van tablets is dit besturingssysteem redelijk nieuw. Je kunt twee verschillende besturingssystemen vinden namelijk Windows 8 en Windows RT. Deze hebben nog niet veel apps ter beschikking in vergelijking met de andere twee.

 

 

Formaat en gebruik van de tablet

 

Je kunt tablets in verschillende formaten kopen, van compacte toestellen van 5 inch tot grotere modellen van 15 inch. Er is zelfs een andere naam bedacht voor kleine tablets: Phablets. Omdat ze zo klein zijn vallen ze in een nieuwe categorie die tussen smartphones en tablets ligt.

Je kunt ook grotere tablets kopen die bijna dezelfde kenmerken hebben als een laptop. Je hebt dan meestal de mogelijkheid om deze tablet op een toetsenbord aan te sluiten en het zo om te vormen tot een laptop.

Als je van plan bent om je laptop veel mee te nemen op verplaatsingen dan is het een goede aanbeveling om geen groter model dan 8 inch te kopen. Deze zijn ideaal voor mensen die graag e-boeken lezen op hun tablet.

Het design kan ook een rol spelen voor bepaalde personen. Daarom dat veel mensen kiezen voor een iPad, hoewel die meestal duurder is en daarom niet beter. Er is een bepaalde luxe verbonden aan het bezitten van Apple producten.

De grootte hangt dus vooral af van het gebruik die je er wilt aan geven. Kleinere modellen om te lezen of te gamen. Grote modellen om documenten te bewerken of films te kijken. Een tablet met een afneembaar toetsenbord is vooral handig voor mensen die de tablet op school gebruiken of mensen die veel op verplaatsing werken.

Er bestaan ook tablets die speciaal vervaardigd zijn voor kunstenaars. Deze tablets worden geleverd met een S-Pen stylus zodat je kunt tekenen op je tablet en je creaties kunt bewaren. Een tablet beschikt ook over een camera zoals een smartphone, je kunt dit apparaat dus ook gebruiken om foto’s mee te nemen.

Opslaggeheugen en prijs

 

Tenslotte is het nog belangrijk om over een groot opslaggeheugen te beschikken. Vooral als je van plan bent om vele apps op je apparaat te installeren of vele foto’s te nemen dan is het belangrijk dat je al deze bestanden kunt bewaren zonder elke week oudere bestanden te moeten wissen.

Gelukkig zijn de meeste tablets voorzien van een gleuf om een SD kaart in te steken. Zo kun je het opslaggeheugen eenvoudig uitbreiden met het aantal GB van je eigen keuze. Op die manier kun je bijvoorbeeld foto’s op 1 SD kaart bewaren en video’s op een andere kaart.

Natuurlijk zijn er nog andere belangrijke factoren waar je rekening mee moet houden als je op zoek gaat naar een tablet. De batterijduur is ook van belang, je wilt zo lang mogelijk met de tablet kunnen werken zonder de batterij op te laden.

Het enige die nu nog rest is op zoek gaan naar aanbiedingen van tablets. Meestal is het makkelijker om goedkope producten online te kopen. Je kunt sowieso de prijs van jouw favoriete tablet vergelijken tussen de winkel en een website om te zien wie de beste aanbieding heeft.

 

 

Tablet reviews – top 5

 

 

Een tablet kun je voor vele verschillende dingen gebruiken. Je kunt er online boeken mee lezen, je kunt er je e-mail op checken of je kunt het gebruiken om onderweg films of series op te bekijken. Ook voor kinderen is dit handig, laat ze tekenfilms kijken terwijl je met de auto ergens naartoe reist. Kies uit de volgende vijf voorbeelden de beste tablet uit.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

Apple iPad Air 2

 

De Apple iPad Air 2 tablet is dun en licht en beschikt over een beter display die beschikt over een antireflectiecoating. Dankzij de A8X chip is dit een heel snel toestel en het is ook energiezuinig, de batterij gaat tot wel tien uur mee. Je beveiligt dit apparaat door middel van je vingerafdruk en je kunt Touch ID ook gebruiken om veilig te winkelen in iTunes, iBooks en zelfs in de App Store.

Deze tablet is uitgerust met de iSight-camera die beschikt over geavanceerde optica en een verbeterde sensor. De FaceTime camera aan de voorkant is ook verbeterd zodat je videogesprekken er voortaan nog realistischer uitzien.

De honderden reviews geven een positief advies over dit product. Het toestel is van goede kwaliteit en is eenvoudig in gebruik. Het apparaat is supersnel en de kwaliteit van de graphics is uitstekend. Het enige minpunt is de hoge prijs.

Deze Apple iPad kan op heel wat positieve online reacties van de gebruikers rekenen waardoor het misschien wel eens één van de populairste toestellen zou kunnen zijn. Toch zul je voor dit model iets meer budget hoeven te voorzien aangezien het niet meteen over de laagste prijs lijkt te beschikken.

 

Voordelen:

 

Formaat: het gaat hier om een vrij compact toestel dat ook nog eens bijzonder dun is en weinig weegt. Daardoor is de iPad gemakkelijk overal mee naartoe te nemen.

Display: het display van deze Apple iPad is voorzien van een handige en degelijke antireflectiecoating.

Batterij: het toestel is voorzien van een krachtige batterij die maar liefst 10 uur lang mee gaat. Bovendien is het ook nog eens bijzonder energiezuinig.

Handig in gebruik: het toestel is gemakkelijk te beveiligen door middel van je vingerafdruk. Verder kun je via de app Touch ID ook veilig gaan winkelen in bijvoorbeeld App Store of iTunes.

 

Nadelen:

 

Prijskaartje: het apparaat beschikt over heel wat mogelijkheden en opties maar de hoge prijs blijft voor sommige personen wel een groot struikelblok.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Samsung Galaxy Tab A

 

Deze Samsung tablet heeft een dikte van slechts 8,5 mm en heeft een sterke batterij. Het toestel is uitgerust met een 8 megapixel camera aan de achterkant en een 2 megapixel camera aan de voorkant. Met de Auto Focus functie maak je altijd scherpe foto’s en met de One Shot Modus wissel je eenvoudig tussen foto en video.

Verder beschikt het ook over de Continuous Shot mode om vele foto’s snel elkaar te maken door de knop ingedrukt te houden. Je kunt verschillende profielen instellen en het apparaat heeft zelfs een Kids Mode speciaal voor kinderen.

De vele online reviews van gebruikers geven een positief advies over dit product. De kopers zijn tevreden over de prijs/kwaliteitsverhouding en vinden het toestel eenvoudig in gebruik. Aan de andere kant vinden sommigen de tablet te kwetsbaar.

Net zoals het voorgaande toestel kan ook de tablet van het merk Samsung op heel wat online reviews rekenen waarvan de meerderheid overwegend positief blijkt te zijn. Daardoor durven wij vermoeden dat heel wat kopers Samsung dan ook als veruit het beste merk beschouwen. Laten we even kijken naar de voor- en nadelen van het toestel.

 

Voordelen:

 

Camera: deze Samsung tablet is voorzien van 2 camera’s. Namelijk eentje van 8 megapixels aan de achterkant van het toestel en eentje van 2 megapixels aan de voorkant.

Auto Focus: dankzij de Auto Focus functie is het mogelijk om steeds hele mooie scherpe beelden te maken.

One Shot Modus: door middel van de One Shot Modus is het mogelijk om op een snelle en efficiënte manier te schakelen tussen foto’s en video bestanden.

Continuous Shot mode: dankzij de Continuous Shot mode heb je de mogelijkheid om een heleboel foto’s in een mum van tijd na elkaar te gaan maken. Dit kun je doen door middel van de knop in te drukken zonder dat je deze los laat.

 

Nadelen:

 

Kwetsbaar: slechts enkele kopers vinden dat deze tablet toch net iets te kwetsbaar is en vrij snel stuk gaat.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Lenovo Tab 3 A7 Essential

 

De Lenovo Tab 3 A7 Essential is een tablet met een beeldscherm van 7 inch en het beschikt over een opslagcapaciteit van 16 GB. Het is een compact apparaat die je gemakkelijk kunt meenemen en het is uitgerust met het Android 5.0 besturingssysteem. Als de batterij volledig opgeladen is kun je tot 8 uur lang browsen met via Wifi.

De tablet heeft een modus voor meerdere gebruikers en zelfs een speciale modus voor kinderen zodat ze veilig kunnen surfen. Dankzij de lage prijs behoort dit product tot de categorie van goedkope tablets.

De meeste gebruikers vinden de kwaliteit van deze tablet aanbieding top en schrijven er positieve beoordelingen over. Het toestel is makkelijk te bedienen en werkt erg snel. Het wordt wel nogal warm bij langdurig gebruik en volgens één koper is de kwaliteit van de camera ondermaats.

Met de Lenovo Essential Tablet mag je er zeker van zijn dat je een meer dan degelijk toestel in huis haalt. Het apparaat is voorzien van een beeldscherm met een grootte van 7 inch en is bijvoorbeeld ideaal om je kinderen bezig te houden tijdens een vervelende en lange autorit. Het loont dus zeker de moeite om eens even te kijken naar de eigenschappen van deze tablet.

 

Voordelen:

 

Opslagcapaciteit: dit toestel is voorzien van een behoorlijk grote opslagcapaciteit van maar liefst 16 GB.

Formaat: in vergelijking met de voorgaande tablet toestellen zul je merken dat de tablet Essential wel vrij compact is. Dit maakt het bijzonder eenvoudig om overal mee naartoe te nemen.

Handig in gebruik: het apparaat is uitgerust met het besturingssysteem Android 5.0.  Verder beschikt het toestel over een krachtige batterij die tot wel 8 uur lang mee gaat op het moment dat deze volledig is opgeladen.

 

Nadelen:

 

Matige kwaliteit: we merken vooral positieve reacties op. Toch is één koper helemaal niet tevreden van de kwaliteit van deze tablet.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Asus Zenpad Z300

 

Deze tablet van Asus met een beeldscherm van 10 inch zorgt voor een verbeterde kijkervaringen dankzij Asus Visualmaster. De software analyseert en optimaliseert elke pixel op het scherm zodat je meer contrast, scherpte, kleur en helderheid krijgt. Het toestel is uitgerust met een Intel Atom Quad Core processor voor snelle prestaties.

Het apparaat beschikt over een 5 megapixel camera aan de achterkant en een 2 megapixel camera aan de voorkant. Verder beschikt het nog over een stylus waarmee je kunt schetsen, schilderen en ontwerpen.

De kopers van dit product vinden het toestel eenvoudig in gebruik en zijn tevreden over de prijs/kwaliteitsverhouding. Het is een duurzaam apparaat en de beeldkwaliteit is uitstekend. De meesten geven een positief advies over dit top product maar toch zijn er enkele kopers die het apparaat te kwetsbaar vinden. Ook moet het toestel te lang opladen.

Het is mogelijk dat het merk Asus misschien niet meteen een belletje doet rinkelen bij heel veel gebruikers. Toch is het een bekend merk op gebied van tablet toestellen. Dit model hieronder is hier meteen zo een voorbeeld van. De tablet is voorzien van een schermgrootte van wel 10 inch waardoor je optimaal kunt genieten van een heerlijke film of serie op Netflix.

 

Voordelen:

 

Asus Visualmaster: het apparaat is uitgerust met Asus Visualmaster waardoor je kunt genieten van een optimale en intense kijkervaring. Er wordt meer aandacht besteed aan het contrast, de kleuren en zelfs de helderheid.

Snelheid: dankzij de Intel Atom Quad Core processor zul je merken dat het apparaat behoorlijk snel werkt.

Camera: het toestel is voorzien van een camera zowel aan de voor- als achterkant. Aan de achterkant kunnen we een 5 megapixel camera waarnemen terwijl dit aan de voorkant een 2 megapixel camera is.

 

Nadelen:

 

Oplaadtijd: volgens een kleine minderheid van de kopers heeft het toestel heel wat tijd nodig om helemaal te kunnen opladen.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

iPad Air

 

De iPad Air is een dunne en lichte tablet die je overal kunt meenemen. Het Retina-display heeft een resolutie van 2048 x 1536 en ruim 3,1 miljoen pixels. Het toestel wordt aangedreven door de A7-chip en werkt daardoor snel maar de batterij gaat toch nog altijd tot 10 uur lang mee.

De A7-chip is gebaseerd op een 64-bits architectuur dus je kunt nu ook gebruikmaken van geavanceerde apps.

Dit is de voorganger van het eerste toestel in ons lijstje, de iPad Air 2. Hoewel dit een oudere versie is krijgt het toch nog altijd uitstekende reviews.

De gebruikers vinden het apparaat eenvoudig in gebruik en het is van topkwaliteit. Het is fijn om mee te werken en de batterij gaat lang mee. Het heeft een hoge resolutie en werkt snel. Volgens sommige kopers is het te kwetsbaar en anderen vinden de prijs te hoog.

Net zoals het eerste toestel uit deze lijst is ook deze tablet afkomstig van het bekende merk Apple. Dit laat zien dat Apple toch nog steeds tot de populairste merken behoort en misschien voor velen zelfs ook het beste merk is. De tablet heeft een zilverachtige kleur en is bijzonder krachtig.

 

Voordelen:

 

Comfortabel: het is een bijzonder dun en licht toestel dat je dus gemakkelijk overal mee naartoe kunt nemen.

Snel: doordat de tablet door de A7-chip wordt aangedreven, werkt het behoorlijk krachtig en snel. De batterij gaat zelfs tot 10 uur lang mee.

 

Nadelen:

 

Kostenplaatje: de hoge prijs blijft voor sommige klanten wel een minpunt.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

» Herbekijk producten van de afgelopen jaren

 

7 inch tablets

 

 

 

Kurio Tab Lite 7 inch Kindertablet 8GB

 

Ben je op zoek naar een origineel en geslaagd geschenk voor de verjaardag van je kind? Dan kun je misschien alvast deze unieke kindertablet in overweging nemen. De tablet wordt jou aangeboden door het bekende merk Kurio en maakt deel uit van de Kurio Tab Lite serie. Je hebt de mogelijkheid om een keuze te maken tussen 3 verschillende kleurtjes. Zo kan de roze tablet misschien eerder door meisjes gekozen worden terwijl jongens eventueel meer voor groen of blauw zullen kiezen.

De tablet maakt gebruik van het Android 6.0 besturingssysteem en biedt een opslagcapaciteit aan van maar liefst 8 GB. Daarnaast geniet je van je het duidelijk en helder 7 inch tabletscherm. Bij de aankoop van het product wordt meteen een beschermende bumper zomaar gratis meegeleverd. Bovendien is het een groot voordeel dat je als ouder steeds de controle kunt bewaren door gebruik te maken van het beschikbare Genius-filtersysteem en de betrouwbare tijdslimiet.

We merken dan ook dat de meeste klanten duidelijk aangenaam verrast zijn door de mogelijkheden en de opties waarover deze tablet beschikt. Echter is één enkele koper toch niet helemaal tevreden over de aangeboden kwaliteit.

 

 

 

 

 

Huawei T3 7inch 8GB WiFi & 3G

 

Met dit unieke product kies je voor een 7 inch tablet die jou wordt aangeboden en geleverd door het sterk gewaardeerde merk Huawei. De tablet behoort tot de bekende Huawei T3 serie en wordt gekenmerkt door een opslagcapaciteit van maar liefst 8 GB. Uiteraard is er altijd nog de mogelijkheid om het geheugen verder uit te breiden door gebruik te maken van een MicroSD geheugenkaart.

Doordat de Huawei tablet vrij compact en licht van gewicht is, zul je merken dat deze makkelijk overal mee naartoe te nemen is. Ideaal wanneer je bijvoorbeeld op reis vertrekt en graag de tablet meeneemt. Daarnaast kun je ook gebruik maken van de blue-light filter en geniet je een 1024 x 600 pixels resolutie.

Tot op heden heeft er nog maar één enkele koper een reactie bij het product geplaatst. Deze reactie is eerder verdeeld; enerzijds blijkt het een voordelige aankoop te zijn geweest maar anderzijds had de kwaliteit toch net een tikkeltje beter gekund.

 

 

 

 

 

 

Denver TAQ-70332 7 inch Quad Core tablet met 8GB geheugen en Android 8.1GO

 

Tenslotte is er nog altijd de mogelijkheid om te kiezen voor deze unieke 7 inch tablet van het bekende merk Denver. Indien je liever niet zoveel geld wenst te spenderen aan een degelijke 7 inch tablet dan lijkt dit product alvast een goede aanbeveling te zijn. De tablet wordt gekenmerkt door een lage prijs en zou zomaar eens een koopje kunnen zijn.

De tablet maakt gebruik van het 8.1 Go Android besturingssysteem en wordt gekenmerkt door een totale geheugencapaciteit van maar liefst 8 GB. Uiteraard heb je de mogelijkheid om dit geheugen nog verder uit te breiden, indien je dit mocht wensen. Je zult merken dat de tablet vrij compact en licht van gewicht is. Ideaal en handig om mee te werken dus. Daarnaast is het, vanwege het draaibare scherm, ook heel toegankelijk voor ouderen.

Een blik op de online beoordelingen leert ons dat de klanten duidelijk tevreden zijn over het ontwerp en het eenvoudige gebruik van deze 7 inch tablet. Echter zijn er toch nog wel wat onduidelijkheden over de kwaliteit en de reactiesnelheid van het apparaat. Laat je daar echter niet meteen door afschrikken en bekijk deze tablet even rustig.

 

 

 

 

» Verberg voorgaande informatie

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES

DMCA.com Protection Status