fbpx

Beste tafeltennisbatje

Laatste update: 22.10.19

 

Tafeltennisbatjes test van 2019

 

Ben je dol op het spelen van een heerlijk potje tafeltennis? En speel je ook vaak wedstrijden? Dan is het alvast belangrijk om over de ideale uitrusting te beschikken. Een tennisbatje hoort daar nu eenmaal bij. Toch is het niet eenvoudig om een keuze te moeten maken uit de verschillende beste tennisbatjes. Daarom hebben wij in onze koopgids een aantal richtlijnen opgesteld. Echter is het ook mogelijk om rechtstreeks verder te scrollen naar onze top 3. Het Cornilleau Perform 500 tennisbatje blijkt alvast een bijzonder goede investering te zijn. De unieke slagkracht wordt eigenlijk bereikt door de combinatie van een Koto 2 laag die voorzien is van een degelijke homogene structuur. Echter is er ook nog altijd de mogelijkheid om te kiezen voor de Cornilleau Sportpack Duo. Deze set bestaat niet alleen uit 2 afzonderlijke bats maar je krijgt er meteen ook 3 speelballetjes bijgeleverd.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Tafeltennisbatjes koopgids

 

Tafeltennis wordt in de volksmond ook wel vaak ping pong genoemd en is een erkende sport. Als je graag gaat tafeltennissen dan is het belangrijk dat je dit kunt doen met één van de beste tafeltennisbatjes. Door rekening te houden met een aantal factoren zul je merken dat het eenvoudiger wordt om de verschillende modellen met elkaar te vergelijken. Het is dan ook een aanbeveling om te letten op de kleur, het handvat en het type. En wie weet spot je vroeg of laat ook wel een tafeltennisbat aanbieding die helemaal aan jouw wensen voldoet.

 

 

Wat is een degelijk tafeltennisbatje

Alvorens je op zoek gaat naar een nieuw tafeltennisbatje dan is het misschien in eerste instantie wel handig om te weten wat dit precies inhoudt. Het is nu eenmaal belangrijk om meteen een goed tafeltennisbatje aan te kopen aangezien dit een groot verschil kan teweegbrengen in de manier van spelen. Zo zul je merken dat een tafeltennisbatje dat gemaakt is uit heel zacht rubber voor iets meer grip zal zorgen op de bal. Op die manier is het mogelijk om het spel te vertragen en betere passes te kunnen geven. Als je een verdedigende speelstijl hanteert dan is dit misschien wel iets voor jou.

Als je toch liever een aanvallende speelstijl hanteert en dus graag iets harder wilt kunnen slaan op de bal dan is stevig rubber natuurlijk veel beter. Deze verschillen worden allemaal weergegeven door middel van de “speed rating index”. Een hoge speed rating index van bijvoorbeeld meer dan 80 is ideaal voor mensen met een aanvallende speelstijl. Een speed rating index van 60 of eventueel minder is beter voor personen met een verdedigende speelstijl. Eigenlijk komt het erop aan om een keuze te kunnen maken tussen enerzijds snelheid en controle en anderzijds balans. En dit is uiteraard persoonlijk.

 

Het handvat

In het voorgaande stukje werd reeds min of meer duidelijk dat een goed tafeltennisbatje in de eerste plaats afhankelijk is van je speelstijl en dus heel persoonlijk is. Toch zijn er een aantal externe factoren waarmee je eventueel ook rekening zou kunnen houden. Denk hierbij maar meteen aan het handvat van het tafeltennisbatje. Het handvat heeft gewoon te maken met het type greep en is ook grotendeels afhankelijk van de persoonlijke voorkeur. Zo kun je kiezen voor een anatomisch handvat dat eigenlijk het beste bij de vorm van het hand zal passen.

Verder heb je ook de flared greep en dit is het handvat dat je het vaakste zult tegenkomen en dus bij de goedkope tafeltennisbatjes behoort. Je zult merken dat het handvat veel breder uitloopt en dit zorgt er dan weer voor dat het tafeltennisbatje veel minder kans maakt om uit je hand te vliegen. Verder is er dan ook nog het rechte handvat dat uiteraard helemaal recht is zonder versmallingen. Deze modellen worden iets minder gehanteerd.

 

De rood / zwarte kleur

Je zult het misschien wel al vaak gezien hebben dat de meeste tafeltennisbatjes een rood met zwarte kleur hebben. Dit heeft te maken met het feit dat het enerzijds zo bepaald wordt door de Internationale Tafeltennisvereniging en anderzijds omdat de beide kanten van het batje een andere eigenschap bezitten. Het kleurverschil maakt het mogelijk voor de tegenstander om op voorhand min of meer te kunnen inschatten welk effect er kan verwacht worden. Als je een professioneel tafeltennisbatje bekijkt dan zul je vrijwel meteen opmerken dat er aan beide kanten een ander type rubber gebruikt wordt. Het verschil in rubber zorgt voor een ander effect en ook een andere snelheid.

Zo kun je met de zwarte kant van het batje zeer krachtige slagen verzorgen en uitstekend smashen. De rode kant van het batje daarentegen is vaak iets zachter. Dit is dus optimaal om een verdedigende speelstijl te hanteren. Dat is meteen ook de reden dat je professionele spelers hun batje tijdens het spelen gewoon ziet omdraaien en ziet wisselen van zwart naar rood. Op die manier weet de tegenpartij ook meteen wat ze kunnen verwachten.

 

 

Het type

Het is ook belangrijk om rekening te houden met het type tafeltennisbatje. Zo heb je modellen die speciaal geschikt zijn om outdoor mee te spelen. Deze modellen zijn iets duurzamer en steviger omdat ze ook bestand moeten zijn tegen gelijk welke weersomstandigheid. Een tafeltennisbatje voor indoor te spelen hoeft niet tegen de verschillende weersomstandigheden te kunnen. Daarnaast is het ook belangrijk om rekening te houden met het niveau waarop je speelt en uiteraard ook je speelstijl.

Probeer daarom verschillende modellen uit alvorens je een definitieve keuze maakt. En bekijk eventueel ook de online reviews van klanten eens. Daar komen vaak heel wat nuttige tips en advies aan bod die je bij je keuze kunnen verder helpen. Houd daarnaast ook zeker rekening met eventuele aanbiedingen.

 

Tafeltennisbatje Reviews – Top 5

 

Om te tafeltennissen heb je bepaalde voorwerpen nodig zoals een tafel, een net, een bal en natuurlijk tafeltennisbatjes. We hebben verschillende batjes vergeleken op basis van de prijs en de reviews van het product om zo een top vijf samen te stellen met enkel producten van topkwaliteit. Dit maakt het voor jou makkelijker om er het beste tafeltennisbatje uit te kiezen zodat je kunt genieten van een optimale speelervaring.

 

Cornilleau Perform 500

 

Dit tafeltennisbatje van het merk Cornilleau beschikt over een Koto 2 laag met een homogene structuur die zorgt voor een optimale slagkracht. Het handvat van het batje is gemaakt van balsahout waardoor het lichter van gewicht is. De transversale gaatjes in het handvat zorgen voor een betere ventilatie zodat je minder gaat zweten.

Deze tafeltennisbatje aanbieding is goedgekeurd door de ITTF (Internationale TafelTennis Federatie). De reviews tonen positieve commentaren van de kopers. Vooral de gunstige prijs-kwaliteitverhouding en de optimale demping van het product vallen goed in de smaak.

Het product ligt goed in de hand en heeft een uitstekende grip. Je moet er even aan wennen maar daarna zal het je spel zeker verbeteren. Bovendien wordt het product ook heel snel geleverd.

 

Beste Aanbod

 

 

 

 

Cornilleau Sportpack Duo

 

De Sportpack Duo is een set die meteen twee bats en drie balletjes bevat. Zo kun je meteen beginnen met spelen als je al over een tafel beschikt. De bats zijn gemaakt van hout en het handvat is hol om ze lichter van gewicht te maken en ervoor te zorgen dat je niet te vlug begint te zweten.

De rubberen laag op de bats heeft een dikte van 1,5 mm. De bats zijn geschikt voor zowel jongens als meisjes. Dankzij de goedkope prijs zijn de kopers heel lovend over de voordelige prijs-kwaliteitverhouding van het product. De bats hebben een goed dempend geluid maar voor sommige gebruikers is het handvat iets te kort.

Vooral mensen met grote handen zullen de bats nogal onhandig vinden. Het zijn stevige bats die goed genoeg zijn voor beginnende spelers of personen die graag tegen vrienden spelen.

 

Koop bij bol.com (€16.89)

 

 

 

 

Cornilleau Tacteo Outdoor Pack

 

De Tacteo bats van Cornilleau zijn geschikt om buitenshuis te gebruiken. Ze zijn bestand tegen alle weersomstandigheden en zijn geschikt voor jong en oud. Het blad van de batjes is gemaakt van polymeer en beschikt over een solide kern die een optimale weerstand biedt tegen schokken, vochtigheid en zelfs UV-straling.

De set bevat 2 bats die geschikt zijn om outdoor tafeltennis te spelen en drie ballen. De bats komen in verschillende kleuren, één batje in een rode kleur en een ander batje in een turquoise kleur.

De batjes zijn handig in gebruik en zorgen voor een goede controle over de bal. Ze zijn perfect om buitenshuis te gebruiken en zien er bovendien ook nog mooi uit. Zowel kinderen als volwassenen zijn tevreden over het product en vinden het een aanbeveling.

 

Koop bij bol.com (€26.99)

 

 

 

 

Dunlop Evolution 1000

 

De Evolution 1000 van Dunlop maakt deel uit van de goedkope tafeltennisbatjes. Houd er wel rekening mee dat het slechts om één batje gaat. Het product is geschikt voor zowel beginners als gevorderden en zorgt voor meer controle over de bal.

Het tafeltennisbatje heeft de typische rode kleur aan de ene kant en is zwart aan de andere kant. Het product beschikt over een standaard greep en het Dunlop Evolution Max rubber heeft een dikte van 1,7 mm voor een goede demping.

Hoewel dit product nog maar één review heeft ontvangen van een eerdere koper is het advies volledig positief. Het batje ligt goed in de hand en heeft een voordelige prijs-kwaliteitverhouding. Het is dus ook geschikt voor personen die minder geld willen uitgeven.

 

Beste Aanbod

 

 

 

 

Donic Schildkröt Waldner 700 Attack

 

De steel van dit batje is gemaakt van hout en het blad is beschermd met een rubberen laag voor een goede controle over de bal. Het rubber heeft een dikte van 2 mm en het batje heeft een blauw-zwarte kleur.

Dit product is speciaal vervaardigd voor personen die veel gebruik maken van spin-ballen. Meervoudig wereldkampioen tafeltennis Jan-Ove Waldner heeft geholpen met de ontwikkeling van dit product. De koper die een beoordeling heeft geplaatst is heel tevreden over deze tafeltennisbatje aanbieding.

Het product is van goede kwaliteit en is handig in gebruik. De vormgeving is mooi maar de prijs is wel redelijk hoog. Je krijgt voor de hoge prijs ook maar één tafeltennisbatje.

 

Koop bij bol.com (€45.95)

 

 

 

 

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...
DMCA.com Protection Status