Beste tafelzaag

Laatste update: 10.08.20

 

Tafelzagen test van 2020

 

Een tafelzaag biedt je de mogelijkheid om verschillende materiaalsoorten zonder problemen te gaan verzagen. Toch zul je merken dat je het ene model veel duurder zult moeten betalen en dat het andere toestel misschien over meer mogelijkheden beschikt. We zijn voor jou alvast op zoek gegaan naar wat nu de 3 beste hedendaagse toestellen zijn. Zo zijn we onder andere uitgekomen bij de Bosch PCM 8 S tafelzaag. Dit product is werkelijk ideaal wanneer je echt heel brede werkstukken hebt die je moet verzagen. Ook wanneer je besluit om voor de Makita 230 V Radiaal te kiezen dan mag je zeker zijn van een uitstekend apparaat. Zo is het toestel bijvoorbeeld voorzien van een soft start functie en een krachtige asblokkering.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Tafelzagen koopgids

 

In deze koopgids geven we je meer informatie over wat een tafelzaag nu net is en we geven je ook enkele tips waarop je kunt letten bij de aankoop van dit apparaat. Denk maar aan het model, het merk, de accessoires en de prijs. We bespreken deze punten zodat je deze gids kunt gebruiken als informatiebron om een goede aankoop te maken.

 

 

Wat is een tafelzaag

 

Voor de personen die niet goed weten wat een tafelzaag is geven we even een korte uitleg. Een tafelzaag is een elektrische zaagmachine. Het voorwerp die je wilt zagen kun je op een tafelblad plaatsen en heen en weer bewegen.

In vele gevallen is de tafelzaag een cirkelzaag maar andere modellen zijn ook mogelijk, zoals bijvoorbeeld een lintzaag. Deze tafelzaag kun je eventueel monteren op een zaagtafel die speciaal vervaardigd is om hout of ander materiaal op te zagen.

Een tafelzaag kun je met verschillende zaagbladen gebruiken afhankelijk van het soort materiaal die je wilt zagen. Er zijn zaagbladen verkrijgbaar die geschikt zijn voor hout, kunststof en zelfs voor metaal.

 

 

Model van de tafelzaag

 

Je kunt verschillende soorten tafelzagen kopen en elke soort is geschikt voor een bepaalde klus of een bepaalde manier van zagen. Meestal gaat het om een tafelcirkelzaag die je met bepaalde extra’s kunt kopen. Je kunt enkel de zaag kopen maar het is ook mogelijk dat je meteen de zaag en de zaagtafel kunt kopen en als je dit nodig vindt kun je zelfs nog wielen en handgrepen kopen om het geheel makkelijk te verplaatsen.

Een tafelcirkelzaag is vooral handig voor het zagen van platen of van lange werkstukken. Je kunt de juist maat kiezen en de geleider vastklemmen om de plaat langzaam op de correcte maat te zagen. Het zaagsel valt naar beneden waar je een emmer of een kuip kunt plaatsen om het op te vangen. Natuurlijk kun je ook opteren om een stofafzuiging te kopen zodat je meteen stof- en zaagselvrij werkt. Het is alleszins beter voor je gezondheid.

Je kunt ook de hoogte van de tafel verstellen zodat je het kunt instellen afhankelijk van je eigen lengte. Zo is de tafelzaag bruikbaar voor meerdere personen.

 

 

Accessoires van een tafelzaag

 

We hebben in de vorige paragraaf al enkele mogelijkheden laten vallen maar we gaan er in dit gedeelte even dieper op in. Mogelijke accessoires van een tafelzaag zijn een onderstel, motorrem, herstartbeveiliging en stofafzuiging.

Het onderstel zit meestal vast aan de tafelzaag, het nadeel daarvan is dat je minder mobiel bent. Daarom zijn er tegenwoordig vele tafelzagen die voorzien zijn van een inklapbaar onderstel. Zo kun je de zaag makkelijker meenemen. Het onderstel kun je ook instellen op verschillende hoogtes.

Bij zaagmachines is het belangrijk dat je veilig kunt werken. Daarom koop je beter een tafelzaag met een motorrem die het zaagblad binnen enkele seconden al doet stoppen in geval van nood. Een herstartbeveiliging draagt ook bij tot je veiligheid. Deze functie zorgt ervoor dat het apparaat niet automatisch terug inschakelt na een stroomonderbreking. Als je dus op een bepaald moment niet kan doorwerken door een stroompanne dan zul je het apparaat opnieuw moeten inschakelen nadat de stroom terug is.

Tenslotte is het zeker handig om stofafzuiging te hebben bij je tafelzaag. Tijdens het zagen komt er veel stof en zaagsel vrij die schadelijk is voor je longen omdat je het inademt. Met een krachtige stofafzuiging wordt het zaagsel meteen afgevoerd naar een opvangbak of -zak. In sommige gevallen zul je wel een adapter nodig hebben om een stofafzuiging te kunnen aansluiten.

 

 

Merken en prijs

 

Er zijn verschillende bekende merken die tafelzagen maken en die je ongetwijfeld zult herkennen van ander gereedschap. Het is meestal beter om te kiezen voor één van deze merken omdat ze bekend zijn voor hun betere kwaliteit. Je zult je budget misschien iets hoger moeten leggen maar je kunt voor een langere tijd gebruik maken van je apparaat. Voorbeelden van bekende merken zijn DeWalt, Bosch, Festool, Makita en Einhell.

De prijs van een tafelzaag kan grote verschillen tonen, afhankelijk van het aantal accessoires die je bij de aankoop krijgt. Het is mogelijk dat je een interessante aanbieding vindt waarbij je zowel een onderstel als een stofafzuiging ontvangt bij de bestelling. Het voordeel daarvan is dat je in de toekomst niets meer moet bijkopen.

Je kunt verschillende tafelzagen met elkaar vergelijken voordat je een keuze maakt. Er zijn vele webwinkels die je informatie en prijzen aanbieden voor de verschillende modellen. Je kunt online ook meteen een bestelling plaatsen als je een mooie aanbieding gevonden hebt.

 

 

Tafelzaag reviews – top 5

 

 

Gebruik een tafelzaag om verschillende materialen te verzagen. Denk maar aan hout of plastic, het is een ideaal product voor een doe-het-zelver of een professionele klusser. In ons artikel vind je vijf topproducten vergeleken op basis van de beoordelingen van gebruikers. Verwerk de informatie om de beste tafelzaag te kopen.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

Bosch PCM 8 S

 

Deze tafelzaag aanbieding van Bosch is ideaal voor het zagen van brede werkstukken. Het apparaat is uitgerust met een trekfunctie om de zaagcapaciteit te vergroten. Het is een kleine tafelzaag in vergelijking met andere producten en is met zijn 11,4 kg licht van gewicht. De krachtige motor heeft een vermogen van 1200 Watt.

Het toestel beschikt over een verstelbare laser voor meer precisie tijdens het werken en heeft een aanpasbare dieptestop. Dankzij de stofafzuiging kun je een stofzak plaatsen om zo stofvrij te kunnen werken.

Dit product heeft enkel positieve reviews gekregen van de gebruikers. Ze zijn tevreden over de topkwaliteit van het apparaat en geven goed advies over de nauwkeurigheid. Het wordt aangeboden tegen een scherpe prijs en zaagt heel goed. Voor alle kopers is dit een mooie tafelzaag aanbieding.

Als echt doe-het-zelver kan een tafelzaag zoals dit model van het merk Bosch echt wel iets voor jou zijn. Het is een degelijk apparaat dat op heel wat reacties van de klanten kan rekenen en daardoor zomaar eens tot de populairste tafelzagen zou kunnen behoren. Hieronder kun je een overzicht vinden van de voor- en nadelen van dit toestel.

Voordelen
Prijskaartje:

het is niet meteen het toestel met de laagste prijs maar toch zul je aangenaam verrast zijn wanneer je het prijskaartje ziet.

Trekfunctie:

dit toestel is voorzien van een handige trekfunctie waardoor het mogelijk is om de zaagcapaciteit van het apparaat te vergroten.

Vermogen:

het is een vrij klein toestel dat toch wel over een bijzonder sterke motor beschikt. De motor is namelijk uitgerust met een vermogen van maar liefst 1200 watt.

Handig in gebruik:

dankzij de verstelbare laser is het mogelijk om heel nauwkeurig te werk te gaan. Verder is er ook een dieptestop voorzien die je kunt aanpassen.

Nadelen
Matige kwaliteit:

een enkele koper is van mening dat de laser van het toestel niet voldoende functioneert. Zodra je de laser volgt, zaagt het toestel scheef.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Makita 230 V Radiaal

 

Deze afkortzaag van Makita is perfect voor vakmannen. Het toestel is uitgerust met een laser zodat je kunt werken met een optimale precisie.

Het beschikt verder nog over een materiaalklem en tafelverbreders. Het apparaat heeft een soft start en beschikt over een asblokkering.

Het werkt op een spanning van 230 Volt en heeft de mogelijkheid om een stofzak op aan te sluiten om stofvrij te kunnen werken. De motor heeft een vermogen van 1430 Watt en is uitgerust met een motorrem.

Volgens de twee reviews is het product een aanrader. De laser werkt heel goed en je kunt er precies mee werken. Je hoeft het apparaat eerst even af te stellen en dan kun je er meteen mee aan de slag. Het ontwerp valt ook in de smaak bij de kopers.

Eén van de beste zoniet het beste merk op het gebied van elektronisch gereedschap is Makita. Het zal je dan ook niet verwonderen dat je in ruil heel wat kwaliteit en degelijkheid in de plaats krijgt. Doordat het apparaat voorzien is van een handige laserfunctie, is het mogelijk om bijzonder nauwkeurig te zagen.

Voordelen
Extra kenmerken:

naast de laserfunctie is deze tafelzaag ook nog voorzien van een degelijke materiaalklem en enkele handige tafelverbreders. Verder is er gedacht aan een soft start optie en een extra asblokkering.

Vermogen:

dit toestel is voorzien van een krachtige motor die over een ruim vermogen van wel 1430 watt beschikt. De motor is daarnaast voor alle zekerheid voorzien van een motorrem.

Handig in gebruik:

indien je dit wenst is het mogelijk om een stofzak op het toestel aan te sluiten. Daardoor zul je helemaal stofvrij de klusjes kunnen uitvoeren.

Nadelen
Prijskaartje:

het is zeker niet meteen één van de goedkope tafelzagen en dit zou voor sommige kopers wel een nadeel kunnen zijn.

Koop bij bol.com (€399)

 

 

 

 

Einhell TC-MS 2112

 

De Einhell TC-MS 2112 is een krachtige tafelzaag die geschikt is voor kleine werkzaamheden thuis of op de werkplaats. Je kunt het gebruiken om hout, laminaat en plastic te snijden. Het apparaat heeft een krachtige motor van 1400 Watt en haalt een topsnelheid van 5000 rotaties per minuut.

De werkbank is gemaakt van aluminium en je kunt het verstellen om het zaagblad in verschillende posities te kunnen plaatsen. Het werkstuk wordt aan twee kanten ondersteund en je kunt veilig met deze machine werken dankzij de klem aan de linkerkant. Het apparaat beschikt verder nog over een asvergrendeling om de zaagbladen snel en eenvoudig te wisselen.

Alle kopers zijn tevreden over dit product omdat het behoort tot de goedkope tafelzagen maar toch van goede kwaliteit is. Het is een duurzaam toestel die makkelijk in gebruik is. Voor de gebruikers is het een mooie tafelzaag aanbieding zonder minpunten.

Indien je op zoek bent naar een krachtige tafelzaag die ook heel duurzaam is dan hoef je al zeker dit model van Einhell eens grondig te bekijken. Door rekening te houden met de voor- en nadelen zul je een beter idee krijgen van de mogelijkheden van dit apparaat. Bovendien zul je versteld staan van de lage prijs ervan.

Voordelen
Budget:

in vergelijking met de andere 4 tafelzagen uit onze lijst, beschikt dit product wel degelijk over de laagste prijs.

Gebruiksgemak:

dit toestel is vooral ideaal om kleine en lichte klusjes uit te voeren. Je kunt probleemloos verschillende materiaalsoorten zoals hout, plastic en laminaat onder handen nemen.

Vermogen:

met een vermogen van maar liefst 1400 watt behoort dit toestel zeker tot de krachtige tafelzagen. De maximale snelheid van dit toestel bedraagt bovendien ruim 5000 rpm.

Nadelen
Matige kwaliteit:

het is wel belangrijk om er rekening mee te houden dat het niet mogelijk is om de zaagsnede groter te maken.

Koop bij bol.com (€59.65)

 

 

 

 

Metabo KGS 254 M

 

De Metabo KGS 254 M beschikt over een 48-tands zaagblad die gemaakt is van hard metaal. Het is een compacte tafelzaag die makkelijk te vervoeren is dankzij het lichte gewicht. Het product wordt geleverd met een spaanopvangzak en een materiaalklem. Met de laser kun je precies zagen.

Dit product is geschikt voor het zagen van hout en dankzij de trekfunctie kun je ook balken van 305 mm breed doorzagen. Het toestel is uitgerust met een ergonomische handgreep voor meer comfort tijdens het werken en je kunt eenvoudig het zaagblad verwisselen met het meegeleverde gereedschap. Met het ingebouwde LED licht kun je het werkstuk verlichten.

Over dit artikel zijn er nog geen beoordelingen geschreven door kopers. Wegens gebrek aan een review is het niet mogelijk om een advies samen te stellen over dit apparaat.

Ook met de Metabo KGS 254 M tafelzaag mag uitgaan van een degelijk en duurzaam apparaat. Het toestel is voorzien van een handig en duurzaam 48-tands zaagblad. Dit blad is helemaal vervaardigd uit bijzonder sterk metaal en kan dus zeker en vast tegen een stootje.

Voordelen
Formaat:

in vergelijking met sommige andere toestellen gaat het hier om een vrij compacte tafelzaag die daardoor weinig plaats in beslag neemt en gemakkelijk te verplaatsen is.

Toebehoren:

bij de aankoop krijg je meteen ook een materiaalklem en zelfs een spaanopvangzak meegeleverd.

Nauwkeurigheid:

je zult merken dat je met dit toestel bijzonder nauwkeurig kunt werken met behulp van de laser functie.

Nadelen
Geen reviews:

op dit moment zijn er nog helemaal geen reviews geplaatst waardoor er ook nog niets bekend is omtrent de gebruikerservaring.

Koop bij bol.com (€299)

 

 

 

 

DeWalt 305MM XPS-Indicator + onderstel DE7023-XJ

 

Deze afkort- en verstekzaag van DeWalt heeft een krachtige motor om alle soorten materiaal recht te kunnen zagen. De machine is uitgerust met een schaduwlijnsysteem voor een goed zicht op je werk. Het apparaat is uitermate geschikt voor de bouwsector om profielen of constructiedelen te zagen.

Het toestel beschikt over een snelvergrendelingssysteem om exacte afschuinhoeken in te stellen. Verder heeft deze machine nog een dubbele aanslag met verschuifbare delen om voldoende steun te hebben zodat je nauwkeurig kunt werken.

Dit topproduct werd nog niet beoordeeld door een gebruiker. Dit kan te maken hebben met de hoge prijs van het artikel, het maakt daardoor ook geen deel uit van de goedkope tafelzagen. Omdat er nog geen review geplaatst is kunnen wij geen advies geven over deze tafelzaag aanbieding.

Tot slot is er dan ook nog de DeWalt 305MM XPS tafelzaag. Dit is eigenlijk meer een 2-in-1 toestel aangezien het enerzijds als een afkortzaag kan gebruikt worden en anderzijds als een verstekzaag. Het apparaat kan rekenen op een bijzonder krachtige motor waarmee eender welk klusje in een mum van tijd is opgeknapt.

Voordelen
Schaduwlijnsysteem:

dit apparaat is voorzien van een bijzonder degelijk schaduwlijnsysteem waardoor je een beter zicht kunt behouden op wat je aan het doen bent.

Snelvergrendelingssyteem:

daarnaast is er ook een snelvergrendelingssysteem voorzien. Dit maakt het mogelijk om exacte en nauwkeurige afschuinhoeken te bepalen en in te stellen.

Handig in gebruik:

dankzij de dubbele aanslag in combinatie met de verschuifbare delen zul je merken dat het toestel voldoende steun en stabiliteit biedt.

Nadelen
Vraagprijs:

de prijs zou voor sommigen zeker een afknapper kunnen zijn.

Koop bij bol.com (€1012.54)

 

 

 

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status