fbpx

Beste takkenschaar

Laatste update: 22.10.19

 

Takkenscharen test van 2019

 

 

Takkenscharen koopgids

 

Sommige personen werken nu eenmaal graag en vaak in de tuin. In dat geval kan één van de beste takkenscharen ook echt wel een aanbeveling zijn. Toch is het niet altijd makkelijk om te weten wat nu precies het beste model is. En daarin willen wij jou ook graag een handje helpen. Je zou bijvoorbeeld kunnen letten op het gebruiksgemak, het type, het formaat, het prijskaartje, het onderhoud en de veiligheid ervan. Door met deze elementen rekening te houden wanneer je de verschillende takkenscharen gaat vergelijken, kom je al een heel eind. En wie weet zit er ergens wel een aantrekkelijke takkenschaar aanbieding op jou te wachten.

 

 

Het gebruiksgemak en de voordelen

 

Wanneer je op zoek gaat naar een takkenschaar dan is het in eerste instantie belangrijk om te weten wat dit product precies doet. Eigenlijk zou je kunnen zeggen dat een takkenschaar gewoon een grote snoeischaar is. Het toestel wordt dus gebruikt om takken te snoeien die net iets te dik en te zwaar zijn om met een gewone standaard snoeischaar weg te halen. Een takkenschaar is dan ook vaak veel groter en langer in vergelijking met een standaard snoeischaar.

Wij raden jou aan om zoveel mogelijk takkenscharen te bekijken en deze op verschillende punten met elkaar te vergelijken. Houd hierbij ook goed in het achterhoofd waarvoor je het toestel wenst te gebruiken. Ben je van plan om de takkenschaar vaak te gebruiken en moet je bijvoorbeeld vaak in de hoogte werken? Door jezelf deze vragen te stellen, zul je merken dat je al meteen een heel eind op weg komt. Vroeg of laat zul je dan vast en zeker met de beste takkenschaar naar huis gaan.

 

 

Het type takkenschaar en het formaat

 

In het vorige stukje lieten we het al min of meer een beetje uitschijnen. Een takkenschaar is eigenlijk gewoon een grote snoeischaar die niet alleen krachtiger is maar ook vaak veel groter en langer is. Bovendien zullen de meeste takkenscharen over een telescopische arm beschikken. Zo kun je met de takkenschaar ook iets meer in de hoogte gaan werken en dat is altijd wel handig. Eigenlijk zouden we de takkenscharen in 2 grote groepen kunnen onderverdelen.

Zo heb je eerst en vooral de aambeelden. Dit zijn takkenscharen waarvan de bek een soort van heel stomp oppervlak is. En tegen dit stompe oppervlak komt dan het mes van de schaar tegenaan. De tweede soort takkenscharen zijn eigenlijk de standaard modellen die over een scherpe bek beschikken die bestaat uit 2 afzonderlijke messen. Deze messen glijden tijdens het werken op elkaar heen. Je zou het kunnen vergelijken met een schaar.

 

 

Veiligheid en onderhoud

 

Het is ook belangrijk om zoveel mogelijk rekening te houden met de veiligheid van de takkenschaar. De meeste takkenscharen zijn tegenwoordig wel voorzien van een extra vergrendeling. Dit is altijd handig en zeker wanneer je jonge kinderen hebt rondlopen. Verder is het ook een aanbeveling wanneer de takkenschaar in een stevige en duurzame opbergtas wordt geleverd. Zo kun je de takkenschaar na gebruik altijd opnieuw weer veilig opbergen.

Daarnaast is het ook aangeraden om eventjes stil te staan bij het onderhoud van zo een takkenschaar. Dit lijkt misschien volledig nutteloos voor jou maar dit is het helemaal niet. Hoe beter jij je takkenschaar probeert te onderhouden hoe duurzamer het product zal zijn. Met andere woorden, hoe langer de takkenschaar zal meegaan. Zo hoef je niet om de haverklap een nieuwe takkenschaar aan te kopen.

Wanneer je een takkenschaar gebruikt dan is het bijzonder belangrijk om de takkenschaar goed droog te wrijven zodra je klaar bent met snoeien. Dit is belangrijk om een takkenschaar in sommige gevallen kan gaan roesten. Door deze droog te wrijven na gebruik, kun je dit vermijden of het proces van het roesten vertragen. Verder kun je met behulp van een aanzetsteen de takkenschaar een beetje gaan bij slijpen. Zo blijft de schaar altijd vlijmscherp.

 

 

Het mogelijke prijskaartje

 

Net zoals er verschillende soorten takkenscharen bestaan zul je merken dat er ook meerdere prijsbepalingen mogelijk zijn. Zo kun je heel wat degelijke producten vinden tussen de goedkope takkenscharen. Dan hoef je ongeveer 50 euro uit te geven en heb je al een kwalitatief en degelijk apparaat in handen. Toch zijn er ook heel veel takkenscharen die je veel duurder moet betalen. Dit kan te maken hebben met verschillende factoren.

Zo zullen sommige takkenscharen over iets meer opties en mogelijkheden beschikken in vergelijking met andere takkenscharen. En het is normaal dat je voor deze opties net een tikkeltje meer zult hoeven te betalen. Toch kun je altijd wel wat aanbiedingen tegenkomen en misschien zo wel een degelijke takkenschaar op de kop tikken. Je beslist uiteindelijk helemaal zelf welk bedrag je aan het product wilt en kunt geven. Indien je de takkenschaar niet zoveel zult gebruiken dan hoef je niet het duurste exemplaar aan te kopen.

 

 

Takkenschaar Reviews – Top 5

 

 

Indien je graag in de tuin werkt en klusjes opknapt dan kan deze takkenschaar zeker niet ontbreken. Omdat wij er zeker van willen zijn dat jij met de beste takkenschaar naar huis gaat, hebben wij een grondig onderzoek verricht. We hebben ons hierbij vooral gebaseerd op de vele reviews en het advies dat door de klanten gegeven werd. Daaruit is gebleken dat de volgende 5 producten werkelijk tot de top behoren. Neem ze eens rustig door en wie weet zit er zelfs een takkenschaar aanbieding tussen die volledig aan jouw verwachtingen voldoet.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

Gardena Comfort 650 BT

 

Met deze telescopische takkenschaar van het meer dan bekende merk Gardena kun jij er zeker van zijn dat je een topproduct in huis haalt. Dit bewijzen ook de vele positieve reacties die bij dit product geplaatst werden door tevreden klanten.

Je kunt de takkenschaar probleemloos uitschuiven en dus verlengen of verkorten. Op die manier is het ook mogelijk om takken die zich iets hoger bevinden, probleemloos af te knippen. Dit product is voorzien van ergonomische handgrepen die zorgen voor meer comfort. En dankzij het bypass knipprincipe is het mogelijk om de takken met een nauwkeurige precisie af te knippen.

Het is misschien niet één van de goedkope takkenscharen uit onze lijst, maar dit weerhoudt kopers niet om het product aan te schaffen. Het is dus zeker en vast de moeite waard om het product een grondig te bekijken en misschien is het wel de takkenschaar waar jij naar op zoek bent.

 

Beste Aanbod

 

 

 

 

Wolf-Garten 73AGA008650

 

Vanaf nu zijn takken met een dikte van 50 mm geen enkel probleem meer dankzij deze telescopische takkenschaar van het merk WOLF-Garten.

De ergonomische handgrepen die gemaakt zijn van degelijk kunststof zijn erop gericht het comfort van de gebruiker te verbeteren. De hefboomarmen van het apparaat zijn uit heel stevig en geëloxeerd aluminium gemaakt. De messen zijn voorzien van een handige antikleeflaag en daardoor kun je de takkenschaar ook beter reinigen na gebruik.

Ondanks het feit dat de takkenschaar behoorlijk zwaar weegt, zijn de meeste kopers wel heel tevreden met hun aankoop. Zo geven de meesten een positief advies over de correcte prijs-kwaliteitverhouding ervan en het fraaie design.

 

Koop bij bol.com (€54.53)

 

 

 

 

Gardena StarCut 08780-20

 

Net zoals het eerste product is ook deze takkenschaar afkomstig van het bekende merk Gardena. De steel van het apparaat heeft een totale lengte van maar liefst 160 cm en je kunt er takken tot wel 32 mm dik probleemloos mee knippen.

De smalle snoeikop van het apparaat is vanaf de grond ook eenvoudig aan te passen en te verstellen. Op die manier kun je in meerdere richtingen gaan snoeien. De handgrepen zijn uit aluminium vervaardigd en zorgen voor een goede grip.

Een aantal kopers vinden dat het product vrij zwaar is en daardoor niet zo eenvoudig om te gebruiken. Toch merken we dat de meeste klanten helemaal overtuigd zijn van de duurzaamheid en de correcte prijs-kwaliteitverhouding van deze takkenschaar.

 

Koop bij bol.com (€85.99)

 

 

 

 

Kreator KRTGR4003 

 

Indien je liever niet zoveel geld wenst te spenderen aan een degelijke takkenschaar dan zul je tussen de goedkope takkenscharen zeker dit model van Kreator terugvinden.

Met dit apparaat kun je jonge takken met een diameter van maar liefst 34 mm zonder problemen inkorten. Doordat het een telescopische takkenschaar is, is het mogelijk om deze te verlengen of te verkorten. Daardoor is het ook gemakkelijk om hogere takken probleemloos te snoeien.

Soms zien we dat de meningen bij een bepaald product veeleer verdeeld zijn. En dit is ook bij deze takkenschaar het geval. Dit wil natuurlijk niet zeggen dat het om een kwalitatief slecht product gaat. Het biedt gewoon iets meer ruimte tot verbetering. Laat je hierdoor dus zeker niet afschrikken want misschien is dit wel het product dat volledig aan jouw verwachtingen voldoet.

 

Beste Aanbod

 

 

 

 

Bosch EasyPrune Elektrische 

 

Bosch staat bekend voor het leveren van degelijke en kwalitatief sterke elektrische toestellen. Deze elektrische takkenschaar zul je dus zeker in het assortiment kunnen terugvinden. Doordat het toestel elektrisch functioneert, is het ook iets duurder in vergelijking met de voorgaande producten.

Met deze takkenschaar kun je zonder problemen en zonder veel kracht, jonge takken met een diameter van 25 mm inkorten. Zodra het apparaat merkt dat er weerstand is, wordt vrijwel meteen de knipassistentie ingeschakeld. Naast takken is de schaar ook ideaal om heggen en rozenstruiken te snoeien.

Heel wat kopers vinden dat het product heel sterk is en van een hoge kwaliteit is. Toch zijn er ook heel wat gebruikers die zich storen aan de hoge prijs van deze takkenschaar.

 

Koop bij bol.com (€72.95)

 

 

 

 

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...
DMCA.com Protection Status