Beste tandpasta

Laatste update: 20.09.21

Deze website wordt door onze lezers ondersteund. Zodra je iets aankoopt via de linken op onze site, ontvangen wij hiervoor een kleine affiliate commissie. Kom hieronder meer over ons te weten.

 

Tandpasta’s test van 2021

 

Om een goede mondhygiëne te kunnen nastreven, is het belangrijk op zoek te gaan naar één van de betere tandpasta’s. Zo hebben sommigen last van gevoelige tanden en/ of pijnlijk tandvlees, en willen anderen vooral een tandpasta met een frisse smaak. Wij zijn alvast op zoek gegaan naar de 3 best beoordeelde hedendaagse tandpasta’s en zijn onder andere uitgekomen bij de Oral-B Pro-Expert tandpasta. De voordeelverpakking maakt het geschikt voor grote gezinnen. Echter heb je ook de mogelijkheid om te kiezen voor de Elmex peuter tandpasta. Deze tandpasta is speciaal ontwikkeld voor kindjes en zorgt ervoor dat ook hun mondhygiëne erop vooruitgaat.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Tandpasta’s koopgids

 

Ben je op zoek naar de beste tandpasta’s dan zul je meteen versteld staan van de verschillende soorten en mogelijkheden die er zijn. Tegenwoordig kun je zelfs kiezen tussen diverse smaken, geuren en kleuren. Uiteindelijk wil het oog ook wat. Ondanks al deze verschillen, zul je merken dat de basissamenstelling veeleer gelijk blijft. De moeite waard dus om de verschillende tandpasta’s eens even op een rijtje te plaatsen en deze met elkaar te vergelijken. Houd ook rekening met mogelijke aanbiedingen en wie weet kun je zo nog wel een tandpasta aanbieding spotten.


Het gebruiksgemak en de mogelijke voordelen

De meeste mensen maken meermaals per dag gebruik van tandpasta. Het is dan ook een echte aanbeveling om je tanden na iedere maaltijd even grondig te poetsen. Dit draagt niet alleen bij aan de mondhygiëne, maar kan eventuele problemen met het tandvlees ook doen voorkomen of helpen verminderen. En daarbij is de keuze van de tandpasta minstens even belangrijk. Want zeg nu zelf, wie wil er nu niet genieten van een gezond tandvlees en gezonde tanden?

Door gebruik te maken van een kwalitatieve tandpasta tijdens het tanden poetsen, zul je merken dat de tanden nóg beter worden gereinigd. En dit draagt uiteraard bij aan de gehele mondhygiëne. Toch is het niet altijd makkelijk om een keuze te maken en dit heeft vooral te maken met het ruime aanbod. Kies je voor een gel of toch eerder een pasta? Houd je van munt of ben je toch eerder een liefhebber van aardbei of kaneel? Aarzel niet en lees vooral verder!

 

Samenstelling van een degelijke tandpasta

Ondanks het feit dat er wel degelijk een heleboel verschillende soorten tandpasta op de markt gebracht zijn, zul je merken dat de hoofdbestanddelen vaak hetzelfde zijn. De basisbestanddelen kunnen we makkelijk onderverdelen in 5 groepen. Zo heb je eerst en vooral het gebruik van fluoride dat je in 99% van de tandpasta’s zult terugvinden. Fluoride is een soort van mineraal dat ervoor moet zorgen dat het tandglazuur sterker wordt en bijgevolg minder onderhevig is aan bacteriën.

Verder zijn de meeste tandpasta’s ook voorzien van verschillende soorten schuurmiddelen. Schuurmiddelen zorgen ervoor dat het veel makkelijker wordt om oppervlakkige aanslag zoals koffie en eventuele etensresten, te verwijderen. Tal van gewone tandpasta’s en zelfs de whitening varianten, bevatten in meer of mindere mate schuurmiddelen.

Verder zul je ook smaak- en geurstoffen kunnen waarnemen die ervoor zorgen dat de tandpasta gekenmerkt wordt door een frisse geur zoals munt of eucalyptus. Of heb je toch liever aardbei of cola smaak? De aanwezigheid van stoffen zoals Sorbitol en saccharine zorgen er dan weer voor dat de smaak van de tandpasta iets zoeter wordt. De vochtbewarende stoffen moeten ervoor zorgen dat de pasta een vloeibare substantie blijft. En detergent maakt het mogelijk dat de pasta gaat schuimen.

 

Het type tandpasta

We hebben het misschien al min of meer vermeld, maar er bestaan wel degelijk verschillende soorten tandpasta’s. Zo kun je kiezen voor een tandpasta speciaal ontwikkeld voor peuters en kleuters. Dergelijke tandpasta worden gekenmerkt door een bijzonder lage hoeveelheid van de stof fluoride.

Daarnaast bestaan er ook zogenaamde dag- en nacht tandpasta’s. En je zult het misschien niet geloven, maar er is wel degelijk een klein verschil tussen dergelijke soorten tandpasta’s. De dag tandpasta’s zijn iets krachtiger en voorzien van een sterkere smaak- en geurstof. Verder zou je ook kunnen kiezen voor de antitandsteen tandpasta. Zoals de naam doet vermoeden, zijn deze tandpasta’s ontwikkeld om de vorming van tandsteen te bestrijden en te voorkomen.

Er bestaan ook heel wat tandpasta’s die speciaal ontwikkeld zijn om gevoelig tandvlees en/ of gevoelige tanden aan te pakken. Het meest bekend tandpasta merk op dit gebied is Sensodyne. Dergelijke tandpasta soorten bevatten een bepaalde hoeveelheid tinfluoride. Ook de whitening tandpasta’s zijn vandaag de dag bijzonder populair. Echter zijn dergelijke tandpasta’s minder voordelig voor het tandvlees en glazuur. Tenslotte kun je nog altijd kiezen voor biologische of homeopatische tandpasta’s. Deze bevatten helemaal geen pepermuntolie.


Eventuele smaken

In de loop der jaren zijn er ook heel wat mogelijkheden gekomen op het gebied van smaken. Vandaag de dag kun je dan ook kiezen tussen een tandpasta met muntsmaak of heb je liever een fruitsmaak, kaneel of zelfs gewoon cola? Het is werkelijk allemaal mogelijk. Ook wat betreft het design of het uiterlijk van de tandpasta, heeft een volledige verandering ondergaan. Zo bestaan er heel wat tandpasta’s met glittertjes, in diverse kleuren en kun je zelfs kiezen voor een gel.

 

Eventuele prijskaartje

Een tandpasta hoeft helemaal niet zo duur te zijn. Zo zijn er heel wat goedkope tandpasta’s die alvast de moeite waard zijn. Toch zullen bepaalde factoren het prijskaartje doen stijgen. Denk maar aan het merk, de smaak en eventueel de aanwezigheid van verschillende kleuren en/ of glitters. Bedenk dus waar je naar op zoek bent en hoeveel je maximaal wilt maar vooral ook kunt spenderen aan een degelijke tandpasta.

 

Tandpasta Reviews – Top 5

 

Het is belangrijk om je tanden de beste verzorging te bieden en alleen de beste tandpasta is goed genoeg. Toch is het niet altijd makkelijk om een keuze te maken, aangezien er heel veel verschillende soorten bestaan geleverd door diverse merken. Kies je bijvoorbeeld voor een tandpasta zonder fluoride of heb je toch liever met fluoride? En wat met het merk? Zo kun je opteren voor Elmex tandpasta of Oral B tandpasta maar je hebt ook de mogelijkheid om voor Vitis tandpasta of Macleans tandpasta te kiezen. Neem rustig de tijd om de 5 topproducten, die wij voor jou hebben geselecteerd, even te bekijken.

 

Oral-B Pro-Expert

 

Oral B staat bij veel gebruikers bekend vanwege de bewezen kwaliteit en degelijkheid. Het zal dan ook niet verwonderen dat heel veel personen op zoek gaan naar een degelijke tandpasta geleverd door het bekende merk Oral B. Dit product komt uit de Oral-B Pro-Expert serie en wordt tegen een mooi prijsje aangeboden. Het lijkt hier wel om een tandpasta aanbieding te gaan. De set telt maar liefst 4 tandpasta’s met een totale inhoud van 75 ml. Een echte voordeelverpakking dus.

Deze Oral B tandpasta wordt gekenmerkt door het „Tinfluoride Complex”. Daardoor worden de tanden niet alleen beschermd tegen mogelijke gaatjes maar helpt het ook bij overgevoeligheid van het tandvlees, tandsteen, een slechte adem en nog zoveel meer. Bovendien is de doeltreffendheid bewezen en wordt het aangeraden door heel wat tandartsen.

De frisse muntsmaak is verder ook een belangrijk pluspunt. Een blik op de online reviews leert ons dat de meeste kopers duidelijk een positief advies geven over de unieke kwaliteit en de betaalbare prijs. Toch is een kleine minderheid van de klanten niet helemaal overtuigd.

Voordelen
Verpakking:

op het moment van levering worden 4 afzonderlijke tubes tandpasta geleverd, elk met een maximale inhoud van maar liefst 75 ml.

Tinfluoride Complex:

dankzij het Tinfluoride Complex mag je er van uitgaan dat deze tandpasta helpt bij overgevoelig tandvlees, een slechte adem en tandsteen en eventuele gaatjes helpt voorkomen.

Muntsmaak:

de tandpasta wordt gekenmerkt door een frisse muntsmaak wat hem bijzonder aangenaam maakt.

Nadelen
Matige kwaliteit:

slechts een beperkt aantal kopers is van mening dat de kwaliteit van de tandpasta beter had gekund.

Koop bij bol.com (€18.3)

 

 

 

 

Elmex peuter

 

Het is misschien niet meteen één van de goedkope tandpasta’s maar toch is het een goede aanbeveling als je op zoek bent naar een tandpasta voor je kinderen. De Elmex tandpasta wordt aangeboden in een leuke en aantrekkelijke verpakking en heeft een totale inhoud van maar liefst 75 ml.

De tandpasta is voorzien van een bepaalde hoeveelheid fluoride zodat de tandjes van je kinderen beschermd blijven tegen gaatjes en tandsteenproblemen. Het zorgt er namelijk voor dat het tandglazuur meteen goed wordt versterkt. Verder helpt deze unieke tandpasta ook om de tanden te remineraliseren.

Wanneer we naar de verschillende online beoordelingen kijken dan kunnen we op dit moment alleen maar positieve reacties waarnemen. Klanten zijn niet alleen tevreden over de uitstekende kwaliteit van de tandpasta maar geven verder ook een positief advies over de gebruiksvriendelijkheid ervan. Kortom, een topproduct.

Voordelen
Inhoud:

je krijgt bij levering 1 tube tandpasta toegestuurd waarbij de inhoud maar liefst 75 ml bedraagt.

Kindvriendelijk:

de tandpasta is speciaal voor kindjes ontwikkeld en wordt dan ook gekenmerkt door een beperkte hoeveelheid fluoride.

Leeftijd:

hij wordt vooral aangeraden aan jonge kindjes van 0 tot en met 5 jaar oud.

Nadelen
Gel:

volgens één koper zou het niet om een tandpasta gaan maar eerder een gel.

Prijzig:

een andere koper vindt dan weer dat het prijskaartje toch wel wat goedkoper had mogen zijn.

Koop bij bol.com (€6.98)

 

 

 

 

Jack N’ Jill

 

Je zou natuurlijk ook kunnen kiezen voor de Jack N’ Jill tandpasta voor kinderen. Houd er echter wel rekening mee dat het prijskaartje een pak hoger zal liggen. Toch lijken de kopers, die op dit moment gereageerd hebben, daar helemaal niet van wakker te liggen.

De verpakking telt 1 tandpasta voor kinderen met een totale inhoud van zo’n 45 ml. De tandpasta is aantrekkelijk gemaakt door het speciaal ontworpen design voor kindjes en de unieke aardbeismaak. Zo zullen kinderen er geen probleem van maken om hun tandjes te poetsen. Het unieke aan deze tandpasta is dat het product op een natuurlijke wijze tot stand is gekomen. Er werden dus geen speciale bewaarmiddelen, kleurstoffen of fluoride aan toegevoegd.

Beide kopers geven een maximale score van maar liefst 5 sterren en vinden dat het hier echt wel om een topproduct gaat. Indien er toch een klein puntje van kritiek mag vermeld worden, dan kan dit vooral te maken hebben met het prijskaartje.

Voordelen
Inhoud:

ben je van plan om deze tandpasta aan te kopen, dan kies je voor welgeteld 1 tube tandpasta met een inhoud van maximaal 45 ml.

Design:

de tube tandpasta wordt gekenmerkt door sierlijke letters en verschillende kleurtjes die het voor kinderen bijzonder aantrekkelijk maken.

Smaak:

verder wordt hij afgewerkt met een heerlijk aardbeismaakje waardoor je kindjes vast en zeker hun tandjes zullen willen poetsen.

Nadelen
Niet budgetvriendelijk:

indien er dan toch een klein puntje van kritiek mag worden geuit dan kan dit te maken hebben met het hogere prijskaartje.

Koop bij bol.com (€9.99)

 

 

 

 

Vitis orthodontic

 

Door te kiezen voor de tandpasta van Vitis kies je voor een tandpasta waarvan de doeltreffendheid bewezen is door verschillende tandartsen. De verpakking telt 1 tube tandpasta met een totale inhoud van maar liefst 75 ml. In vergelijking met het vorige product lijkt het hier wel om een tandpasta aanbieding te gaan.

De Vitis tandpasta is zodanig ontworpen dat het je tanden helpt beschermen tegen het ontwikkelen van gaatjes. Ook wanneer je regelmatig last hebt van tandsteen of gevoelig tandvlees, is deze tandpasta echt wel een goede aanrader. De unieke appel-mintsmaak zorgt voor een aangename en frisse adem na gebruik.

Opnieuw stellen we vast dat er 2 kopers een reactie hebben geplaatst bij deze tandpasta. De reactie is volledig positief wat betreft de kwaliteit en de betaalbaarheid van het product. Daarom hebben beide klanten deze tandpasta beoordeeld met een maximale score van maar liefst 5 sterren.

Voordelen
Inhoud:

bij levering wordt jou 1 tube tandpasta aangeboden waarbij de inhoud geschat wordt op maximaal 75 ml.

Doeltreffendheid:

indien je vaak te kampen hebt met gevoelig tandvlees of last hebt van tandsteen en een slechte adem; dan lijkt deze tandpasta alvast een goede oplossing te zijn.

Smaak:

deze unieke tandpasta wordt gekenmerkt door een kenmerkende appel-mintsmaak waardoor je een frisse en aangename adem krijgt.

Nadelen
Prijzig:

tot op heden zijn er nog geen negatieve reacties geplaatst alhoewel het prijskaartje mogelijks een minpuntje zou kunnen zijn voor sommigen.

Koop bij bol.com (€5.59)

 

 

 

 

Macleans Freshmint

 

Het rijtje wordt vervolgens afgesloten met de Macleans Freshmint tandpasta. Zoals de naam doet vermoeden wordt de tandpasta geleverd door het bekende merk Macleans. In vergelijking met de vorige producten ligt het prijskaartje misschien op het eerste zicht wat hoger maar dat is het in werkelijkheid helemaal niet. Je krijgt namelijk 6 tubes tandpasta toegestuurd met een elk een inhoud van ruim 100 ml. Kortom, het gaat hier om een voordeelverpakking.

De tandpasta zorgt uiteraard niet alleen voor een frisse adem na gebruik maar helpt ook heel wat problemen en kwaaltjes te voorkomen. Zo kan het helpen in het voorkomen van gaatjes maar zorgt het ook voor een duidelijke vermindering op het gebied van tandsteen vorming.

Tot op heden zijn er dan ook alleen maar positieve reacties op het product geplaatst. Kopers geven niet alleen een positief advies over de unieke kwaliteit maar ook over de gebruiksvriendelijkheid van het product. Kortom, zeker de moeite waard om het even te bekijken.

Voordelen
Verpakking:

in tegenstelling tot sommige andere tandpasta’s uit dit rijtje, krijg je er hier bij levering maar liefst 6 tubes toegestuurd.

Inhoud:

bovendien bevat elke tube afzonderlijk een maximale inhoud van maar liefst 100 ml.

Prijskaartje:

doordat je hier meerdere tubes tandpasta toegestuurd krijgt met een behoorlijk ruim volume, lijkt het hier wel om een voordeelverpakking te gaan. Het vriendelijke prijskaartje maakt dit product bijzonder toegankelijk bij het grote publiek.

Handig in gebruik:

of je nu last hebt van een slechte adem of je hebt te kampen met pijnlijk tandvlees en/ of gevoelige tanden; deze tandpasta is een echte aanrader.

Nadelen
Levering:

slechts één koper had wat problemen met de levering en dat is uiteraard jammer. Laat je hier niet gelijk door afschrikken.

Koop bij bol.com (€25.99)

 

 

 

 

Laat een reactie achter

2 COMMENTAIRES

Frank de Wijn

May 31, 2021 at 12:14 pm

Oral B tandpasta.

Ik vind deze tandpasta vervelend voor mijn mond. ‘s nachts krijg ik er niet aalleen een erg droge mond van, maar ook mijn lippen worden gort-droog. Wanneer ik wakker word voel ik een afdekkende substantie op mijn kiezen en tanden. Op mij lippen en tong zitten streepjes opgedroogd mondslijm. Heel hinderlijk is dat.
Maar waar is: de tandpasta verwijderd heel goed bruine/rode aanslag.
Zal het toch nooit meer kopen.

Reply
10top Team

June 1, 2021 at 9:02 am

Hoi Frank,

Bedankt voor de reactie op de tekst over “tandpasta”.
Wij vinden het jammer dat de Oral B tandpasta jou niet heeft weten te overtuigen en hopen dat er misschien een andere tandpasta op de markt is die wel aan de verwachtingen kan voldoen.

Met vriendelijke groet,
het 10toptest.nl team

Reply
DMCA.com Protection Status