Beste Tefal pan

Laatste update: 13.08.20

 

Tefal pannen test van 2020

 

De meesten zullen al wel eens gehoord hebben van het bekende merk Tefal. Voor velen staat dit merk bekend omwille van zijn kwaliteit en degelijkheid. Met deze handige Tefal pannen kun jij in een mum van tijd een aantal heerlijke gerechten op tafel toveren. Bovendien bieden deze pannen jou de mogelijkheid om helemaal vetvrij te koken. In onze top 3 willen we jou dan ook graag de 3 beste Tefal pannen voorstellen. De Tefal Hero is één van de beste en misschien ook wel populairste Tefal pan. Met een doorsnede van ruim 24 centimeter is deze pan zeker en vast geschikt om ook in grotere gezinnen te gebruiken. Een waardig alternatief zou zeker en vast deze Tefal Ingenio Expertise kunnen zijn. Deze set bestaat uit eigenlijk uit 3 handige Tefal pannen die allemaal een verschillend formaat hebben.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Tefal pannen koopgids

 

Als jij ook zo dol bent op koken dan is degelijk keukengerei noodzakelijk. Hierbij mogen de tefal pannen zeker en vast niet ontbreken. Daarom geven wij jou graag enkele tips zodat jij een goede keuze kunt maken uit de beste tefal pannen. Houd zeker rekening met het type, het formaat, het materiaal, de mogelijkheden en de prijs.

Type en formaat

 

Als je van plan bent één of meerdere tefal pannen te kopen dan is het belangrijk dat je goed weet waarvoor je de pan precies wilt gebruiken. Er is namelijk een ruim assortiment op de markt elk met hun eigen eigenschappen en mogelijkheden. Zo heb je de mogelijkheid tussen een wokpan, een steelpan, een kookpan, een hapjespan en een koekenpan. Allemaal behoren ze tot de tefal collectie.

Het is daarnaast ook belangrijk om rekening te houden met het formaat. Het is misschien niet iets waar je meteen zou aan denken maar er bestaan wel degelijk verschillende formaten. Eerst en vooral moet je rekening houden met je huishouden. Als je alleen bent of met twee dan is het niet noodzakelijk om de grootste tefal pan aan te kopen. Wanneer je huishouden bestaat uit vijf of meer personen dan is een grotere pan uiteraard geen overbodige luxe.

Afhankelijk van het type tefal pan kun je kiezen uit verschillende formaten. Zo kun je kiezen uit een pan met een diameter van 20 cm die bijvoorbeeld geschikt is voor kleinere huishoudens. Maar je hebt ook de keuze uit pannen met een diameter van 24 cm, 28 cm of zelfs 30 cm.

 

 

Materiaal

 

De meeste tefal pannen beschikken over een RVS bodem waardoor de pannen geschikt zijn voor de meeste warmtebronnen. Denk maar aan gas, elektrisch vuur, keramisch, halogeen en zelfs inductie. Bovendien heeft RVS de eigenschap om niet te vervormen. Daarnaast zijn de meeste modellen ook voorzien van een titanium antiaanbaklaag waardoor de warmte dus geleidelijk aan zal worden verspreid.

Er zijn ook modellen die bestaan uit een laagje RVS gevolgd door een laagje aluminium en opnieuw een laagje RVS. Deze tefal pannen zijn daardoor heel sterk en stevig en dus duurzaam. RVS zal er voor zorgen dat de pan niet gaat vervormen en dus zijn oorspronkelijke vorm zal behouden. Bovendien wordt de warmte hierdoor ook veel gelijkmatiger verdeeld.

Er zijn ook een aantal tefal pannen die enkel uit aluminium gemaakt zijn. De meeste aluminium tefal pannen kunnen op bijna alle warmtebronnen gebruikt worden. Echter zijn er ook toestellen die bijvoorbeeld minder geschikt zijn voor inductie en waar je dus rekening moet mee houden.

 

 

Opties

 

Tegenwoordig zijn er ook tefal pannen die over heel wat extra opties beschikken. Houd er wel rekening mee dat een tefal pan met meer mogelijkheden misschien iets duurder zal zijn en dus niet meer zal behoren tot de goedkope tefal pannen.

De meeste tefal pannen beschikken over een titanium antiaanbaklaag. Hierdoor zijn ze dus heel stevig en dus ook erg duurzaam. De RVS bodem zal de warmte geleidelijk aan gaan verspreiden waardoor de pan dus overal even warm aanvoelt.

Let er ook altijd op dat je een toestel koopt met een antiaanbaklaag die 100 procent veilig is wat dus wil zeggen dat ze vrij moet zijn van PFOA. Op die manier kunnen er namelijk geen schadelijke stoffen gaan vrijkomen wanneer de pan net iets te lang op het vuur blijft staan. Bovendien zijn de meest recente modellen ook vaatwasbestendig.

Heel veel recente toestellen zijn ook voorzien van een thermo-spot. Deze rode spot bevindt zich in het midden van de tefal pan aanbieding om aan te geven wanneer de pan de juiste baktemperatuur heeft bereikt. De thermo-spot zorgt er bovendien ook voor dat belangrijke vitamines niet verloren gaan en dat de smaak en de textuur zo lang mogelijk behouden blijft.

Prijs

 

Het is duidelijk geworden dat er heel wat verschillende tefal pannen bestaan elk met hun eigen mogelijkheden. Daarnaast is ook gebleken dat de meeste recente toestellen over heel wat extra opties beschikken. Uiteraard zal dit ook leiden tot een verschil in de prijs ervan.

Daardoor raden wij jou aan dat je eerst voor jezelf uitmaakt welk bedrag je wilt en ook kunt spenderen aan het product. Wanneer je een tefal pan aankoopt houd je best ook rekening met je huishouden en dus de grootte. Dit zal niet zozeer leiden tot een groot prijsverschil maar bespaart je heel wat moeilijkheden als je thuis het eten klaarmaakt.

Het is een goede aanbeveling om zoveel mogelijk reviews van kopers te bekijken. Op basis daarvan kun je dan verschillende aanbiedingen met elkaar gaan vergelijken en zo jouw ideale tefal pan aanbieding vinden.

 

 

Tefal pan reviews – top 5

 

 

Tefal is een wereldbekend merk van een fabrikant die gespecialiseerd is in het combineren van teflon en aluminium om apparatuur te maken om mee te bakken zoals de Tefal pan. Wil jij vetvrij en gezond genieten van overheerlijke worstjes, eieren, pannenkoeken en nog veel meer is dat geen probleem. Kies gewoon de beste Tefal pan uit en verbeter je eetgewoontes.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

Tefal Hero

 

De Tefal Hero koekenpan heeft een diameter van 24 centimeter en het is voorzien van een titanium antiaanbaklaag.

Deze laag is sterk, dik en het is van goede kwaliteit en vrij van PFOA. Bij het bakken met deze pan heb je helemaal geen boter of olie nodig en je hoeft niet te aarzelen om een metalen spatel te gebruiken, want dit product kan best tegen een stootje. Dit product is geschikt voor alle warmtebronnen inclusief inductie.

Deze pan is aan de binnenkant niet gemakkelijk te reinigen voor sommige gebruikers en het is een beetje zwaar. Maar voor de rest is het van uitstekende kwaliteit en het heeft een goede prijs. Dit product is duurzaam en het is eenvoudig om te gebruiken. Ook kun je het met weinig moeite reinigen en het ziet er daarnaast ook mooi uit.

Met de Tefal Hero koekenpan haal je zeker en vast een degelijk toestel in huis volgens verschillende kopers. Bovendien heeft de pan een ruime doorsnede van maar liefst 24 cm waardoor het ideaal is voor mensen met grotere gezinnen. We laten jou graag even kennismaken met de voor- en nadelen van het product.

Voordelen
Antiaanbaklaag:

de antiaanbaklaag van deze koekenpan is gemaakt uit sterk en degelijk titanium. Daardoor hoef je helemaal geen olie of boter te gebruiken. De antiaanbaklaag is bovendien helemaal PFOA vrij.

Warmtebron:

je kunt deze Tefal pan op gelijk welke warmtebron gaan gebruiken. Zelfs inductie behoort tot de mogelijkheden.

Nadelen
Onderhoud:

volgens een kleine minderheid van de kopers zou de binnenkant van de pan toch niet zo eenvoudig schoon te maken zijn.

Gewicht:

een enkele gebruiker is van mening dat de koekenpan behoorlijk zwaar weegt. Daardoor is het niet altijd even handig in gebruik.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Tefal Ingenio Expertise

 

De Tefal Ingenio Expertise is een 3-delige koekenpannenset met een afneembare handgreep. De set is gemakkelijk op te stapelen en op te bergen. En als je dit product in de oven wilt gebruiken kun je dat tot 260 graden Celsius zonder de handgreep.

Deze Tefal titanium pro pan heeft een dikke anti aanbaklaag, waardoor het veel duurzamer is dan een gewone pan. In het midden bevindt zich een rode thermo-spot om aan te geven wanneer de pan de juiste baktemperatuur heeft bereikt.

Voor een merk als Tefal is het bijna te verwachten dat de gebruikers deze pan zouden aanraden, ondanks het niet behoort tot de goedkope Tefal pannen. Het enige nadeel voor een gebruiker is dat dit product slechts 1 handvat heeft. Verder is dit product van goede kwaliteit en je bespaart veel ruimte door het formaat. Het is gemakkelijk om te gebruiken en het heeft een goede prijsverhouding.

Net zoals het voorgaande product is uiteraard ook deze pan afkomstig van het bekende merk Tefal. Voor velen gebruikers is dit veruit het beste merk. Het zal dus niet verwonderen mocht ook dit toestel tot de populairste Tefal pannen behoren. Toch is het altijd handig om te weten wat de eigenschappen van deze pan zijn.

Voordelen
Set:

voor deze prijs krijg je meteen een set van 3 pannen. De pannen hebben een verschillende grootte waardoor je ze veel gemakkelijker in elkaar kunt stapelen en dus kunt opbergen.

Handig in gebruik:

het is mogelijk om de handgreep van de pan te halen. Bovendien mag je de pannen ook in de oven gebruiken tot en met een maximum temperatuur van 260 graden.

Thermo-spot:

in het centrum van de pan zul je een handige rode thermo-spot kunnen zien. Deze spot zal aanduiden wanneer je de perfecte baktemperatuur uiteindelijk bereikt hebt.

Nadelen
Prijskaartje:

ondanks de vele voordelen, zou het hogere prijskaartje misschien toch wel een struikelblok kunnen zijn voor sommigen.

Koop bij bol.com (€56.99)

 

 

 

 

Tefal Hard

 

Dit product is een crêpe pan set die beide zorgen voor het beste kookplezier. Deze pannen hebben een diameter van 24 centimeter om 28 centimeter met een Tefal harde titanium binnenlaag. Je kunt gezonde voeding bereiden zoals groenten, vis en vlees zonder boter of olie.

Door deze roestvrijstalen bodem wordt de warmte gelijk verspreid over de hele bodem en de laag is vrij van PFOA. Je kunt zelfs metalen spatels gebruiken voor deze pan en het is gemakkelijk schoon te maken. Dit product heeft ook een thermo-spot die aangeeft als de pan heet genoeg is om te gebruiken.

Dit product heeft tot nu toe minder dan 10 beoordelingen, maar alle gebruikers geven goed advies voor deze Tefal pan. Dit doen zij, omdat ze dit product positief hebben ervaren, want het heeft een goede prijs- en kwaliteitsverhouding. De pan is duurzaam en gemakkelijk in gebruik en heeft ook een leuk design.

Indien je dol bent op heerlijke pannenkoeken dan is deze Tefal pannenset misschien wel precies wat je zoekt. De set bestaat uit 2 handige en degelijke Tefal pannen die een verschillende grootte hebben. De ene pan heeft een doorsnede van ruim 24 cm terwijl het andere exemplaar een diameter van 28 cm heeft.

Voordelen
Gezond koken:

dankzij de harde titanium laag heb je helemaal geen boter of olie meer nodig om gerechten klaar te maken.

Bodem:

de bodem van deze handige Tefal pannenset is helemaal gemaakt uit roestvrij staal. Op die manier kun je er zeker van zijn dat de warmte mooi en gelijkmatig zal verspreid worden. Verder is de bodem helemaal PFOA vrij.

Thermo-spot:

dankzij de handige thermo-spot kun jij helemaal zeker weten wanneer de perfecte baktemperatuur bereikt wordt.

Nadelen
Prijskaartje:

op dit moment merken we alleen maar positieve online reviews op. Toch vermoeden wij dat de vraagprijs misschien voor sommigen nog steeds iets te hoog kan zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Tefal Expertise Wokpan

 

Deze wokpan heeft evenals de andere Tefal pannen een antiaanbaklaag, maar deze laag is van titanium zodat je het zelfs met ijzeren spatels kunt gebruiken. Dankzij deze speciale PFOA vrije laag kun je genieten van een gezonde maaltijd zonder gebruik te maken van olie of boter.

En ook deze pan is voorzien van een thermo-spot om te voorkomen dat de belangrijke vitaminen verloren gaan als je voor de tijd ingrediënten in de pan plaatst. Deze wokpan is door middel van de samenstelling ook uitermate geschikt voor alle warmtebronnen.

Er is uit de beoordelingen gebleken dat niet eenieder met dit product weet om te gaan, want voor sommige gebruikers is dit product te zwaar en het voldoet niet aan alle verwachtingen. Maar voor een groot deel van de gebruikers is dit product precies wat zij nodig hadden in de keuken.

Ook deze wokpan van het bekende merk Tefal kan rekenen op heel wat positieve reacties van tevreden klanten. Net zoals bij veel gelijkaardige modellen is ook hier de antiaanbaklaag helemaal gemaakt van bijzonder stevig en duurzaam titanium. Op die manier wordt de warmte mooi verdeeld en kun je zelfs gebruik maken van bijvoorbeeld een ijzeren spatel.

Voordelen
Geen PFOA:

de pan is helemaal PFOA vrij en dus kun je zeker zijn dat er geen schadelijke stoffen zullen vrijkomen tijdens het koken. Bovendien hoef je daardoor geen boter of olie meer te gebruiken.

Thermo-spot:

de thermo-spot is echt wel handig aangezien het je zal meedelen wanneer de perfecte baktemperatuur bereikt is.

Nadelen
Gewicht:

slechts een kleine minderheid van de klanten vindt dat de Tefal pan net iets te zwaar weegt. Dit maakt het niet zo eenvoudig en handig om te gebruiken.

Koop bij bol.com (€37.8)

 

 

 

 

Tefal Comfort Grip

 

Deze Tefal comfort grip pannenkoekenpan heeft een diameter van 25 centimeter en het is gemakkelijk om te reinigen. Voorzien van een dikke anti aanbaklaag van titanium, is dit product heel duurzaam.

Het is PFOA vrij wat betekent dat er geen schadelijke stoffen vrijkomen als deze pan te lang op het vuur blijft. Voor het bakken heb je ook geen olie of boter nodig, want dit product brandt het voedsel niet aan. Verder is het geschikt voor alle warmtebronnen en ook inductie.

Soms is goedkoop duurkoop, maar in dit geval is het een Tefal pan aanbieding voor al de gebruikers van dit product. Door de reviews is te bevestigen dat dit een top product is, want alle gebruikers vinden dat deze pan van goede kwaliteit is en dat het een mooi ontwerp heeft. Het is verder comfortabel om te gebruiken en het is heel duurzaam.

Indien je op zoek bent naar een degelijke Tefal pan maar er liefst niet zoveel geld wenst aan uit te geven dan kun je altijd dit model eens bekijken. De pan heeft een doorsnede van ruim 25 cm en is daardoor helemaal geschikt voor iets grotere gezinnen. Laten we even de voor- en nadelen op een rijtje plaatsen.

Voordelen
PFOA vrij:

je mag erop vertrouwen dat er tijdens het koken helemaal geen schadelijke stoffen zullen naar buiten komen. De pan is namelijk helemaal PFOA vrij.

Warmtebron:

je zult meteen opmerken dat je deze Tefal pan op eender welke warmtebron kunt gebruiken Ook inductie behoort hierbij tot de mogelijkheden.

Kostenplaatje:

in vergelijking met de andere 4 pannen uit onze lijst, heeft dit model wel degelijk de laagste prijs.

Nadelen

Momenteel blijken alle kopers helemaal overtuigd te zijn van het product. Daardoor is het voor ons niet zo eenvoudig om verder advies te geven over eventuele minpuntjes ervan.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
oldest
newest most voted
Inline Feedbacks
View all comments
H.J.C. van de Wiel
H.J.C. van de Wiel
4 months ago

Van al mijn bij de Jumbo gespaarde tefalpannen is de bodem niet vlak (al bij eerste gebruik). Het vet loop direct naar de zijkant. Het speciale pannenkoeken pannetje is helemaal erg staat ca 4mm bol. Ik lees over de vlakheid van de bodem van de pannen helemaal niets in de test. Voor mijn gevoel een belangrijk criterium. Voor mij heeft Tefal in ieder geval afgedaan, ofwel ik zal bij niemand Tefal aanbevelen. Of heeft Jumbo voor de spaaractie B-keus pannen geleverd?! Wel kan ik iedereen die toch voor Tefal kiest aanraden om voor gebruik/aankoop de vlakheid van de bodem van… Read more »

10top Team
Admin
10top Team
4 months ago

Hoi H.J.C. van de Wiel,

Bedankt voor de eerlijke en oprechte reactie.
Of bij de actie van de Jumbo tweede keus pannen werden gebruikt, daar kunnen wij jammer genoeg niets over vermelden.

Wij gaan echter steeds op zoek naar de 5 beste hedendaagse producten en we houden, tijdens de selectie, rekening met verschillende factoren. Echter is het altijd mogelijk dat na verloop van tijd een product uit het assortiment verdwijnt of misschien voorbij gestoken wordt door een product dat nóg beter en populairder blijkt te zijn. Daarom worden regelmatig page updates doorgevoerd.

Met vriendelijke groet

DMCA.com Protection Status