Beste telelens

Laatste update: 04.06.20

 

Telelenzen test van 2020

 

Ben je op zoek naar een telelens? Of wil je het oude exemplaar vervangen door een nieuwe en betere lens? Dan kunnen wij jou alvast helpen. Het is een goede aanbeveling om eens een kijkje te nemen naar onze koopgids. Daarin geven we een aantal richtlijnen, adviezen en tips mee die je kunnen helpen in de zoektocht. Je kunt natuurlijk ook gewoon direct onze top 3 raadplegen. Zo zul je merken dat de Tamron AF 70-300mm F4-5.6 Di LD alvast een goede aanbeveling is. Deze telelens is vooral ideaal om te gebruiken in combinatie met de spiegelreflexcamera’s van het merk Canon. Je hebt ook nog altijd de keuze om te opteren voor de Tamron SP 300mm F4-5.6 Di USD telelens. Indien je over een Sony spiegelreflexcamera beschikt, dan is deze telelens echt wel een goede aanbeveling.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Telelenzen koopgids

 

Een telelens is uitermate geschikt voor fotografen die op een afstand van hun object moeten blijven. Denk maar aan fotografen die regelmatig prachtige natuurfoto’s maken van wilde dieren. Er bestaan tegenwoordig zelfs goedkope telelenzen die je op je smartphone kunt bevestigen. Als je de beste telelenzen zult vergelijken met elkaar dan moet je rekening houden met de volgende factoren: diafragma van de lens, de beeldstabilisatie, de brandpuntsafstand en de prijs.

 

 

Diafragma

 

De opening van het diafragma heeft een invloed op de lichtsterkte en de scherptediepte van de lens. De lichtsterkte wordt uitgedrukt met een f-waarde. De waarde heeft een tegenovergesteld effect op de opening. Wat we willen zeggen is dat de opening van het diafragma groter is bij een kleinere f-waarde.

Het is dus een aanbeveling om een lens te kopen met een lage f-waarde als je een product wilt met een hoge lichtsterkte. Je hoeft gewoon maar op de specificaties van een telelens te letten om de f-waarde te kennen.

Dit wordt meestal ook gekoppeld aan de zoomafstand van de lens. Neem nu bijvoorbeeld een lens met een zoom van 18-135 mm met een f-waarde van 2.8 – 5.6. Dit wil zeggen dat de lensopening 2.8 zal bedragen wanneer je de lens op 18 mm zet en wanneer je inzoomt tot 135 mm zal de opening van het diafragma verkleinen tot 5.6. Hoe hoger de zoom, hoe minder lichtsterkte.

Min of meer hetzelfde geldt voor de scherptediepte: hoe kleiner de f-waarde (hoe groter de opening van het diafragma) hoe kleiner de scherptediepte zal zijn. Bij een grote f-waarde zul je een grotere scherptediepte waarnemen.

 

 

Beeldstabilisatie van de lens

 

Sommige lenzen beschikken over beeldstabilisatie. Dit zorgt ervoor dat bewegende beelden gestabiliseerd worden voor een optimaal resultaat. Deze functie kun je herkennen aan de volgende termen: Image Stabilizing (IS), Optical Stabilizing (OS) of Vibrate Reduction (VR).

Deze functie is heel handig wanneer je foto’s neemt met lange sluitertijden of in donkere of slecht verlichte plaatsen.

Het nadeel is dat lenzen met deze functie een stuk duurder zijn om te kopen. Je hebt dus meteen een groter budget nodig als je beeldstabilisatie op je lens wilt hebben. Bij telelenzen is het sowieso een aanbeveling om een statief te gebruiken want vanwege de grote afstand kunnen de beelden veel vlugger last hebben van trillingen waardoor het soms moeilijk is om een goede foto te maken. Beeldstabilisatie is dus een ideale functie voor een telelens aanbieding.

 

 

Brandpuntsafstand en zoombereik

 

De brandpuntsafstand van een telelens is variabel zodat je vanop verschillende afstanden foto’s kunt nemen. In tegenstelling tot een lens met een vast brandpunt beschikt een telelens ook over minder lichtsterkte.

Doordat je meerdere brandpunten kunt instellen is een telelens heel geschikt voor natuur-, sport-, en portretfotografie. Je beschikt over een veel groter bereik doordat je kunt inzoomen op bepaalde objecten die zich op een afstand van de camera bevinden.

Het is aanbevolen om een sluitertijd te gebruiken die overeenkomt met het brandpunt zodat je betere foto’s kunt nemen.

Het nadeel van een telelens is dat ze duurder zijn dan een objectief met een vast brandpunt net omdat je over meer mogelijkheden beschikt.

Het zoombereik van een telelens kan beginnen bij ongeveer 50 mm maar zelfs oplopen tot wel 2000 mm. Het hangt vooral af vanaf welke afstand je foto’s wilt nemen dus je moet daar op voorhand aan denken zodat je de geschikte telelens kunt kopen.

 

 

Prijs van een telelens

 

Hoewel een telelens duurder is dan andere lenzen beschik je wel over meer mogelijkheden. Je kunt met een telelens namelijk inzoomen op voorwerpen of personen die zich op een grote afstand bevinden zodat je mooie foto’s kunt maken. Deze lenzen worden vooral ook veel gebruikt door paparazzi om foto’s van bekende personen te maken.

De prijs van een telelens hangt af van de kwaliteit en het merk maar je kunt natuurlijk ook interessante aanbiedingen vinden door als volgt te werk te gaan: voordat je naar de winkel gaat kun je verschillende objectieven bekijken op het internet. Vele webwinkels bieden regelmatig promoties aan voor prijzen die lager liggen dan in een elektronica- of fotografiewinkel.

Bovendien heeft online kopen nog enkele voordelen. Zo hoef je zelf niet op verplaatsing te gaan en wordt het product zelfs aan huis geleverd. Als je een uur besteed aan het zoeken naar het beste product dan kun je de rest gewoon afwerken met enkele kliks.

Houd ook nog rekening met de verzendkosten van het product. Hoe zwaarder de telelens, hoe meer verzendkosten je zult moeten betalen om het apparaat aan huis geleverd te krijgen. Tel deze kosten zeker op om de eindprijs te kunnen berekenen.

 

 

Telelens reviews – top 5

 

 

Met een telelens kun je voorwerpen vanop een afstand fotograferen met een goede beeldkwaliteit. Koop een telelens voor je fototoestel of zelfs voor je smartphone zodat je mooiere foto’s kunt nemen op reis. Wij hebben enkele topproducten bekeken online en vergeleken op basis van de beoordelingen van gebruikers, kies er zelf de beste telelens uit.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

Tamron AF 70-300mm F4-5.6 Di LD

 

Deze telelens van Tamron is geschikt voor spiegelreflexcamera’s van Canon. Het is een macro lens waarmee je kunt scherpstellen vanaf 95 cm en het is geschikt voor full frame. Dit artikel maakt deel uit van de goedkope telelenzen dankzij de lage prijs.

Er bestaan nog andere modellen die geschikt zijn voor Sony, Nikon of Pentax. De lens is geschikt voor allround fotografie en heeft een brandpuntsafstand van 70 tot 300 mm. De lens is niet bestand tegen stof of tegen water.

Aan de reviews af te leiden kunnen we besluiten dat de kwaliteit van deze lens de prijs zeker waard is. Met de lens kun je mooie en scherpe foto’s maken en het artikel is ideaal voor een beginnende fotograaf. Het duurt wel even om scherp te stellen en bij weinig licht is de kwaliteit niet optimaal. Voor de rest is het een mooie telelens aanbieding.

Een telelens zorgt ervoor dat het meteen een pak eenvoudiger wordt op voorwerpen of objecten vanop een bepaalde afstand te gaan fotograferen. Rekening houdend met de uitstekende beeldkwaliteit is deze telelens van Tamron alvast een goede aanbeveling die garant staat voor duurzaamheid.

Voordelen
Kostprijs:

in vergelijking met de andere 4 producten uit deze lijst, zul je merken dat deze telelens beschikt over de laagste prijs en daardoor misschien wel eens tot de populairste lenzen zou kunnen behoren.

Handig in gebruik:

het is een degelijke macro lens waarmee je op een eenvoudige en snelle manier kunt scherpstellen. En dit vanaf ongeveer 95 cm. Verder is het toestel ideaal om te gebruiken voor full frame.

Brandpuntsafstand:

de brandpuntsafstand van deze telelens ligt ongeveer tussen 70 en 300 mm.

Nadelen
Matige kwaliteit:

houd er wel rekening mee dat deze telelens helemaal niet water- en stofbestendig is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Tamron SP 300mm F4-5.6 Di USD

 

Deze telelens van Tamron is een stuk duurder dan het vorige item in ons artikel. Deze lens is geschikt voor Sony spiegelreflexcamera’s en je kunt scherpstellen vanaf 150 cm. De scherpstelmotor is extra stil zodat het ideaal is om in de natuur te gebruiken.

Deze telelens is ook nog geschikt voor full frame. Ook deze lens is niet bestand tegen stof en water en heeft een brandpuntsafstand van 70 tot 300 mm.

Hoewel de prijs van deze telelens een stuk hoger ligt vinden de kopers het toch waard voor de topkwaliteit die ze ervoor terugkrijgen. Verder geven ze nog positief advies over de beeldstabilisatie en de kwaliteit van de foto’s. De lens is zwaarder dan andere modellen maar je kunt er goed mee foto’s maken vanop afstand en het is een stil toestel.

Net zoals de vorige telelens wordt ook dit product geleverd door het bekende, en misschien ook wel het beste merk, Tamron. Ondanks de hoge prijs, zul je merken dat de lens toch heel wat kenmerken en opties aan te bieden heeft. Hieronder kun je alvast het overzichtje van de eigenschappen raadplegen.

Voordelen
Scherpstellen:

het is mogelijk om te gaan scherpstellen vanaf een afstand van zo’n 150 cm. De scherpstelmotor van dit product werkt bovendien zo goed als geluidloos.

Brandpuntsafstand:

net zoals het vorige product zul je merken dat de brandpuntsafstand van deze telelens ook gesitueerd kan worden tussen 70 en 300 mm.

Nadelen
Niet stof- en waterbestendig:

probeer er echter wel rekening mee te houden dat deze telelens niet waterdicht is en ook niet bestand is tegen stof.

Prijskaartje:

jammer genoeg zul je deze telelens niet meteen tussen de goedkope producten hoeven te verwachten.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Tamron 16-300mm F3,5-6,3 Di II

 

De telelenzen van Tamron zijn populair. Ze krijgen allemaal positieve reviews van de kopers net zoals deze lens die geschikt is voor Canon spiegelreflexcamera’s. De lens beschikt over beeldstabilisatie en je kunt ermee scherpstellen vanaf 39 cm.

Het apparaat is voorzien van een extra stille scherpstelmotor en is geschikt voor sport- en natuurfotografie. Het toestel heeft een brandpuntsafstand van 16 tot 300 mm maar de prijs van het product is wel hoog.

Voor sommigen is de lens te zwaar maar de kwaliteit is wel top. Het is een stille lens met een groot bereik en de scherpstelling gebeurt heel vlug. Deze lens is perfect voor een hobby fotograaf en is makkelijk in gebruik, het is uitermate geschikt voor allround fotografie. Je kunt de lens goed vastmaken zodat het niet verschuift en met behulp van een UV filter maak je nog betere foto’s overdag.

Opnieuw hebben we te maken met een telelens van het bekende en populaire merk Tamron. Het wordt zo stilaan wel duidelijk dat het het favoriete merk is van heel wat kopers. Toch is het altijd een goed idee om eens eventjes stil te staan bij de kenmerkende eigenschappen van het toestel. Zo krijg je een beter beeld van wat je nu precies aankoopt.

Voordelen
Handig in gebruik:

wanneer je in het bezit bent van een spiegelreflexcamera van Canon dan is deze telelens werkelijk ideaal voor jou. Het apparaat is verder ook voorzien van beeldstabilisatie.

Scherpstelmotor:

de scherpstelmotor werkt zo goed als geluidloos en biedt je de mogelijkheid om te gaan scherpstellen vanaf een afstand van ongeveer 39 cm.

Brandpuntsafstand:

je kunt gebruik maken van een minimale brandpuntsafstand van 16 mm en een maximale brandpuntsafstand van zo’n 300 mm.

Nadelen
Budget:

vanwege de hoge prijs zul je deze telelens niet meteen tussen de goedkope producten hoeven te verwachten. En dat kan voor sommige klanten dan ook best wel als een struikelblok worden beschouwd.

Koop bij bol.com (€547.93)

 

 

 

 

Canon EF 75-300mm F/4-5.6 III

 

Deze Canon lens voor spiegelreflexcamera’s is uitgerust met een uiterst stille scherpstelmotor en is geschikt voor full frame. Je kunt scherpstellen met deze lens vanaf 150 cm en het is geschikt voor allround fotografie. Je kunt tot 4 keer inzoomen met deze lens en het heeft een brandpuntsafstand van 75 tot 300 mm.

Het artikel beschikt echter niet over beeldstabilisatie. Deze lens is ook geschikt voor portretfotografie maar is minder ideaal voor natuurfotografie door de lange brandpuntsafstand.

Bijna alle kopers vinden de kwaliteit van deze lens uitstekend en je kunt er ver mee inzoomen. Verder zijn de gebruikers tevreden over de snelle levering van het product en je kunt er mooie en scherpe foto’s mee maken. Enkel het gewicht valt wat tegen, voor enkelen is de lens te zwaar.

Met een Canon spiegelreflexcamera in je bezit, is deze telelens van Canon niet meteen een overbodige luxe. Het is een degelijke lens die heel wat mogelijkheden en kenmerken aanbiedt die best wel handig kunnen zijn. We hebben al even een overzicht gemaakt van de voor- en nadelen.

Voordelen
Brandpuntsafstand:

het apparaat is voorzien van een minimale brandpuntsafstand van zo’n 75 mm en een maximale brandpuntsafstand van 300 mm.

Scherpstelmotor:

de telelens beschikt over een stille scherpstelmotor waarmee je kunt gaan scherpstellen vanaf een afstand van zo’n 150 cm.

Handig in gebruik:

je kunt dit toestel gebruiken voor full frame en het biedt de mogelijkheid om tot wel 4 maal te gaan inzoomen. Ideaal dus voor allround fotografie.

Nadelen
Geen beeldstabilisatie:

houd er wel rekening mee dat deze telelens helemaal niet voorzien is van beeldstabilisatie.

Geen natuurfotografie:

ook natuurfotografie behoort niet echt tot de mogelijkheden vanwege de brandpuntsafstand die daarvoor te lang is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Telelens 5G84087901

 

Deze telelens voor je smartphone kun je gebruiken met een iPhone 5, 5s en SE. Je kunt nu vanop een grote afstand onderwerpen fotograferen. De lens staat op een drievoet zodat het beeld stabiel blijft en je krijgt een kunstof koffer bij de levering.

Je kunt tot 12x inzoomen met deze lens en het beschikt over een handmatige focusfunctie. Bij de levering ontvang je instructies om het te gebruiken. Dit product maakt deel uit van de goedkope telelenzen dankzij de lage prijs.

De twee kopers die een beoordeling geplaatst hebben voor dit product geven goed advies over de prijs/kwaliteitverhouding van het apparaat en vinden het eenvoudig in gebruik. Je kunt er ver mee inzoomen en zelfs gebruiken om te filmen.

Ben je op zoek naar een telelens die je kunt gebruiken voor je smartphone? Dan hoef je vast en zeker even de tijd te nemen om naar dit product te kijken. Omdat wij het voor jou zo makkelijk mogelijk willen maken, zijn we zelf al even gaan uitzoeken wat nu precies de voordelen en de nadelen zijn.

Voordelen
Opbergkoffer:

zodra je het product aankoopt dan zul je merken dat de telelens in een stevige koffer wordt geleverd. De koffer is vervaardigd uit kunststof en is ideaal om de telelens veilig in op te bergen of te verplaatsen.

Handig in gebruik:

je kunt deze telelens gebruiken in combinatie met verschillende iPhone toestellen.

Drievoet:

de meegeleverde drievoet zorgt ervoor dat het beeld dat gefotografeerd wordt zo stabiel mogelijk blijft.

Nadelen
Kwetsbaar:

volgens één enkele koper zou deze telelens wel behoorlijk kwetsbaar zijn en vrij snel stuk gaan.

Koop bij bol.com (€14.95)

 

 

 

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status