5 Beste telescopische ladders Test van 2020

Laatste update: 17.09.20

 

Telescopische ladders – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Met een telescopische ladder kun je probleemloos op grotere hoogtes gaan werken doordat je de ladder eenvoudig en snel kunt uitschuiven. Om te weten waarop je kunt letten bij de aankoop van een telescopische ladder, kun je altijd een kijkje nemen in onze koopgids. Indien je niet zoveel tijd hebt om de koopgids aandachtig door te nemen, kun je ook gewoon de top 3 van beste telescopische ladders raadplegen. Daaruit is gebleken dat je met de Telescoop Ladder Deal4you vast en zeker een degelijke en duurzame ladder aankoopt. Je kunt deze ladder maximaal gaan uitschuiven tot op een lengte van ruim 3,8 meter. De Master Ladder is zeker een waardig alternatief in je zoektocht naar de beste telescopische ladder. Het is niet alleen goedkoop maar ook bijzonder stevig en duurzaam.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Telescopische ladders koopgids

 

Een telescopische ladder is een ladder die je makkelijk in of uit elkaar kunt schuiven. Wanneer de ladder in elkaar geschoven is neemt het weinig plaats in dus je kunt het makkelijk opbergen. Als je de ladder nodig hebt om op grote hoogtes te werken dan kun je het makkelijk uitschuiven. Bij het zoeken naar interessante aanbiedingen kun je letten op de lengte, het gewicht, het materiaal, de veiligheid en de prijs. Daarna kun je producten vergelijken om er de beste telescopische ladder uit te kiezen.

 

 

Lengte van de ladder

Je kunt letten op twee aspecten wat betreft de lengte van de telescopische ladder: hoe lang is het product wanneer het volledig uitgeschoven is, en hoe lang is het wanneer de ladder volledig ingeschoven is.

De eerste lengte is belangrijk om te weten tot op welke hoogte je kunt werken met de ladder. Dit is handig om te weten want voor sommige mensen is het belangrijk dat de ladder tot het dak van het huis gaat terwijl voor andere personen het plafond al een goede hoogte is. De meeste ladder halen een hoogte van 3 meter maar er zijn ook ladders die een veel grotere hoogte halen. Vooral telescopische ladders kunnen makkelijk een hoogte van 3,8 meter bereiken.

De tweede lengte waarmee je moet rekening houden is de opgevouwen lengte van de ladder. Het is een aanbeveling dat je de ladder zoveel mogelijk in elkaar kunt schuiven zodat het object zo klein mogelijk gemaakt wordt. Op die manier kun je de ladder eenvoudig opbergen in je garage of werkhok.

 

Het gewicht

Een zwaar gewicht kan een indicatie zijn van een stevige ladder. Hoe zwaarder de ladder, hoe lastiger het wel is om het toestel mee te nemen op verplaatsing. Voor personen die dagelijks een ladder gebruiken is dit natuurlijk niet handig. Als je op zoek bent naar goedkope telescopische ladders dan kan het zijn dat deze niet erg stevig zijn of net overdreven zwaar.

Een goede telescopische ladder aanbieding is gemaakt van een licht metaal zoals aluminium maar die toch nog stevig genoeg is om het gewicht van een volwassen persoon te dragen.

 

Van welk materiaal is het gemaakt

Ladders kunnen van verschillende soorten materiaal gemaakt zijn. Zo zijn er vele mensen die een houten ladder in huis hebben vanwege de stevigheid. Telescopische ladders kunnen echter niet gemaakt zijn van hout en zijn meestal van een soort metaal vervaardigd. Afhankelijk van de eigenschappen van dit metaal zal de ladder andere eigenschappen hebben. De meeste telescopische ladders zijn gemaakt van aluminium vanwege het lichte gewicht. Aluminium is echter nog stevig genoeg om een hoog gewicht te dragen.

Zo zijn er ladders met een gewicht van 10 tot 15 kg die een maximaal belastbaar gewicht van 150 kg hebben. Je kunt dus al een eind weg met deze ladder.

 

Veiligheid

Een ladder met een handig mechanisme kan op een eenvoudige manier uitgeschoven en vastgeklikt worden. De kwaliteit van dit mechanisme bepaalt of een ladder veilig genoeg is of niet. Het kliksysteem moet stevig genoeg zijn om een hoog gewicht te dragen zodat je ongevallen kunt vermijden.

De veiligheid van de ladder hangt ook af van op hoeveel hoogtes je de ladder kunt instellen. Als de verstelbaarheid te hoog is kan dit nadelig zijn voor de veiligheid van het product. Let goed op de kwaliteit van de veiligheidspinnen die zich op elke trede zouden moeten bevinden. Zorg ervoor dat deze pinnen stevig genoeg zijn zodat ze niet kunnen breken.

De sporten van een ladder moeten een afstand tussen zich hebben van 2,5 meter om je handen te beschermen. Controleer dus de afstand van één sport naar een andere sport zodat je veilig de ladder op kunt klimmen.

Prijs

De prijs van een telescopische ladder hangt af van de kwaliteit, grootte en stevigheid van het product. Er zijn altijd mogelijkheden om een product te vinden aan een goedkopere prijs. Je kunt wachten tot de officiële koopjesperiode begint of je kunt op zoek gaan naar aanbiedingen op het web. De meeste webwinkels beschikken regelmatig over mooie promoties dus als je deze pagina’s in de gaten houdt of je inschrijft op de nieuwsbrief dan blijf je zeker op de hoogte van alle aanbiedingen.

Sommige vouwladders kun je ook als telescopische ladder gebruiken dus het kan ook nuttig zijn om een vouwladder te kopen. Op die manier kun je het product voor meerdere toepassingen gebruiken zoals om te schilderen of papier te hangen.

 

5 Beste Telescopische Ladders (Reviews) van 2020

 

Een telescopische ladder is een ladder die kan uitgeschoven worden om grotere hoogtes te bereiken. Deze ladders zijn handig voor werkmannen die in de bouwsector werken zodat je makkelijk reparaties aan daken op hoge muren kunnen uitvoeren. Wij hebben vijf artikelen vergeleken op basis van de online meningen van gebruikers zodat jij makkelijker een keuze kunt maken en de beste telescopische ladder kunt kopen.

 

 

1. Telescopische Ladder Met Stabiliteitsbalk

 

Een telescopische ladder is best wel handig wanneer je regelmatig allerlei klusjes moet uitvoeren. Met dit exemplaar van het merk Deal4you haal je bovendien een telescopische ladder in huis met een maximale lengte van maar liefst 3,8 meter.

Doordat de ladder hoofdzakelijk vervaardigd is uit duurzaam aluminium, is deze vrij licht van gewicht en makkelijk te verplaatsen. Toch mag je er zeker van zijn dat de ladder voldoende veiligheid biedt. Zo kun je rekenen op de aanwezigheid van dubbelzijdige ladderschoenen. Deze bieden niet alleen een brede en stevige basis maar dus ook een betere werkveiligheid. Dankzij de Soft-Close technologie kun je de ladder voorzichtig terug in elkaar klappen.

Bij het inklappen zul je merken dat de telescopische ladder geen enkele keer zal vastlopen. Dat heeft te maken met de ingebouwde antislip. Kortom, het is de ideale telescopische ladder voor de professionele klussen en de doe-het-zelver. En we merken dat de kopers er momenteel net hetzelfde over lijken te denken.

We begrijpen dat de zoektocht naar een degelijke telescopische ladder vaak niet altijd even makkelijk verloopt. Daarom willen wij jou helpen en hebben we alvast even de voordelen en de nadelen van dit exemplaar voor jou op een rijtje geplaatst. Zo krijg jij een beter beeld over deze telescopische ladder van Deal4you.

Voordelen
Constructie:

de ladder bestaat vooral uit duurzaam maar licht aluminium. Toch is de ladder voldoende veilig dankzij de combinatie van de extra dwarsbalken en natuurlijk ook de dubbelzijdige ladderschoenen.

Soft-Close technologie:

dankzij de Soft-Close technologie is het mogelijk om de telescopische ladder voorzichtig en zonder problemen in elkaar te schuiven.

Handig in gebruik:

je kunt deze telescopische ladder maximaal uitschuiven tot op 3,8 meter en hij heeft een totale draagkracht van maar liefst 150 kg.

Gebruiksgemak:

de ladder is niet alleen comfortabel maar zorgt ook voor voldoende grip en stabiliteit. Verder zijn er antislip balken voorzien en zorgt de ingebouwde antislip er dan weer voor dat de ladder niet blokkeert tijdens het opvouwen.

Nadelen

Tot op heden zijn er alleen maar positieve online beoordelingen bij deze telescopische ladder genoteerd. De klanten zijn dan ook uitermate tevreden over dit topproduct.

Koop bij bol.com (€87)

 

 

 

 

2. Master Telescopische Ladder

 

De telescopische ladder van het merk Master Ladder is het ideale product voor personen die op zoek zijn naar goedkope telescopische ladders. Het artikel is vervaardigd van aluminium en is stevig.

De ladder bereikt een lengte van 3,80 meter om grotere hoogtes mee te bereiken en is licht van gewicht. Elke trede is voorzien van veiligheidspinnen en de ladder kan een maximaal gewicht van 150 kg verdragen.

Het grootste deel van de gebruikers is lovend over deze ladder en geven een goed advies over de aankoop. Het product heeft een voordelige prijs/kwaliteitsverhouding en is eenvoudig in gebruik want je kunt het makkelijk opbergen. Deze ladder voldoet volgens één van de kopers niet aan de Europese eisen en is niet veilig genoeg voor gebruik.

Indien je op zoek bent naar een telescopische ladder tegen een behoorlijk voordelige prijs dan is het misschien een ideetje om dit model van het merk Master Ladder eens te bekijken. De ladder heeft een totale lengte van maar liefst 3,80 meter en is daardoor zowel geschikt voor particulier alsook professioneel gebruik.

Voordelen
Belastbaar gewicht:

de ladder is gemaakt uit aluminium en is dus bijzonder stevig. Daardoor kun je de telescopische ladder maximaal belasten met 150 kg.

Lengte:

zodra je de ladder helemaal uitschuift, kun je een hoogte van 3,80 meter bereiken.

Handig in gebruik:

de aluminium constructie van de ladder is niet alleen duurzaam en stevig maar ook behoorlijk licht. Daardoor kun je de ladder gemakkelijker verplaatsen van het ene punt naar het andere punt. Bovendien is elke trede voorzien van veiligheidspinnen.

Nadelen
Matige kwaliteit:

een aantal kopers zijn van mening dat de ladder niet voldoet aan de Europese eisen. Een andere gebruiker laat weten dat je vingers heel snel beklemd kunnen raken.

Koop bij bol.com (€69)

 

 

 

 

3. Herzberg Telescopische Ladder

 

In vergelijking met de vorige telescopische ladder lijkt dit exemplaar wel een koopje te zijn. Deze ladder is afkomstig van het merk Herzberg en telt maar liefst 13 treden per deel en een maximale lengte van 3,8 meter.

Deze telescopische ladder is gemaakt uit bijzonder duurzaam en stevig hoogwaardig aluminium. Aluminium heeft ook de eigenschap van weinig te weten waardoor je de ladder makkelijker kunt verplaatsen. Je zult opmerken dat er een vrij grote afstand zit tussen de afzonderlijke treden. Dat is een zogenaamde veiligheidsafstand wanneer je de ladder moet invouwen.

De ladder is daarnaast ook nog uitgerust met handige antislip poten. Zo hoef je niet te vrezen dat de ladder plotseling uitschuift of zal wegglijden. Doordat de ladder ook roestbestendig is, kun je deze zowel binnen alsook buitenshuis gebruiken. Echter, volgens één enkele koper zou de ladder toch niet zo gebruiksvriendelijk blijken te zijn.

Ben je niet alleen op zoek naar een degelijke telescopische ladder maar ook naar eentje met een voordelige prijs? Dan kun je misschien dit exemplaar eens bekijken. De ladder kun je uitschuiven tot op een maximale lengte van 3,8 meter en heeft een maximale draagkracht van maar liefst 150 kg.

Voordelen
Materiaal:

de telescopische ladder bestaat hoofdzakelijk uit degelijk en duurzaam aluminium dat ook de eigenschap heeft om behoorlijk licht te zijn. Dit maakt het dan weer eenvoudiger om de ladder te verplaatsen of op te tillen.

Gebruiksgemak:

de telescopische ladder telt maar liefst 13 brede en stevige treden per uitschuifbaar deel. Zo kun je een maximale hoogte van 3,8 meter bereiken en een totale belastbaarheid van 150 kg.

Veiligheid:

je hoeft je geen zorgen te maken want de ladder is voldoende beveiligd. Zo is er heel wat ruimte voorzien tussen de afzonderlijke treden. En men heeft de poten van de ladder ook van een antislip coating voorzien.

Nadelen
Niet gebruiksvriendelijk:

slechts een kleine minderheid van de klanten is van mening dat de telescopische ladder helemaal niet zo gebruiksvriendelijk is.

Koop bij bol.com (€74.99)

 

 

 

 

4. Batavia Giraffe Telescopische Ladder

 

Deze Batavia Giraffe is met zijn 3,21 meter iets korter dan het eerste item in onze lijst maar is nog altijd inzetbaar waar je maar wilt. Ingeschoven is de lengte van dit product slechts 103 cm zodat je het makkelijk kunt opbergen om ruimte te besparen.

Je handen zijn beschermd tijdens het uitschuiven door de veiligheidsafstand van 2,5 cm tussen de sporten van de ladder. Deze ladder weegt slechts 10,5 kg en dus makkelijk om te verplaatsen. De ladder beschikt over 11 sporten en heeft een breedte van 45 cm.

De kopers van deze telescopische ladder aanbieding zijn tevreden over de prijs/kwaliteitverhouding van dit product. De ladder is makkelijk om uit te schuiven en staat stevig zodat je het op een veilige manier kunt gebruiken. Desondanks de afstand tussen de sporten moet je volgens één gebruiker toch opletten dat je vingers er niet tussen raken.

Net zoals het eerste product is ook deze telescopische ladder uit aluminium afkomstig van het ondertussen bekende merk Batavia. Aan de verschillende reviews te zien, merken we dat heel wat klanten best tevreden zijn over dit product. Het lijkt ons dan ook een goed idee om eventjes de voor- en nadelen van het product op te sommen.

Voordelen
Aantal sporten:

de ladder beschikt over 11 sporten en kan worden uitgeschoven tot op een hoogte van 3,21 meter.

Materiaal:

dit model is helemaal vervaardigd uit aluminium. Aluminium is een materiaalsoort die niet alleen heel erg stevig en duurzaam is maar ook licht weegt. Dit maakt het mogelijk om de ladder probleemloos te verplaatsen.

Nadelen
Matige kwaliteit:

volgens één enkele koper moet je toch best goed opletten zodat je vingers er niet tussen beklemd raken.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Altrex Varitrex Teleprof

 

Deze vouwladder is geschikt voor vele verschillende doeleinden.

Je kunt het artikel inzetten boven een trapgat of als je het openvouwt bereikt deze telescopische ladder een lengte van meer dan 6 meter. Het product is uitgerust met antislipvoeten voor meer stabiliteit.

Als je de ladder opvouwt is het slechts 1,5 meter lang dus makkelijk om op te bergen. Je kunt deze ladder belasten met een maximaal gewicht van 1,50 meter en het wordt geleverd met een handleiding.

Dit product is nog niet beoordeeld geweest door kopers. Wegens gebrek aan een review is het voor ons ook niet mogelijk om een advies te geven over deze telescopische ladder aanbieding.

Als je interesse hebt in deze telescopische ladder dan hoef je net iets meer budget te voorzien aangezien het niet de laagste prijs heeft. Alvorens je dus overgaat tot een aankoop, kan het misschien een goed idee zijn om de sterke en zwakke punten van het toestel eens grondig onder de loep te nemen.

Voordelen
Veiligheid:

deze telescopische ladder is voorzien van antislipvoeten. Deze zorgen niet alleen voor meer grip maar ook voor extra stabiliteit en comfort.

Handig in gebruik:

deze ladder is ideaal voor professionele werklui. Je kunt het openvouwen boven een trapgat en belasten met maximaal 150 kg.

Nadelen
Gebruikerservaring:

op dit moment zijn er nog geen reviews geplaatst waardoor er momenteel nog geen advies gegeven kan worden over de gebruikerservaringen van het product.

Prijskaartje:

het is niet meteen de goedkoopste telescopische ladder en dit zou een struikelblok kunnen zijn voor sommige gebruikers.

Koop bij bol.com (€455.27)

 

 

Deze producten zijn niet langer beschikbaar

 

 

Batavia Giraffe 3,88

 

Deze telescopische ladder is vervaardigd uit aluminium en heeft een lengte van 3,88 meter. Wanneer de ladder ingeschoven is meet hij slechts 1,20 meter. De ladder is licht van gewicht, het weegt 13 kg, en kan een gewicht van maximaal 150 kilo verdragen.

Door het lichte gewicht is deze ladder makkelijk te verplaatsen. Je kunt dit product instellen op de gewenste werkhoogte en het is overal in te zetten. De ladder bestaat uit 13 sporten en heeft een breedte van 45 cm.

De meeste kopers zijn tevreden over deze ladder. Het product is handig in gebruik want het heeft een compacte vorm wanneer het ingeschoven is en je kunt het makkelijk verplaatsen. Een van de kopers is helemaal niet tevreden want er was een probleem met de ladder en een maand later heeft hij nog altijd geen nieuwe ontvangen.

Met deze telescopische ladder van het merk Batavia kun je vanaf nu ook probleemloos op grotere hoogtes gaan werken. De ladder kun je gemakkelijk uitschuiven tot ruim 3 meter waardoor deze ideaal is voor mensen die bijvoorbeeld in de bouwsector werkzaam zijn. De overwegend positieve reacties leren ons dat het misschien wel eens één van de populairste telescopische ladders zou kunnen zijn.

Voordelen
Lengte:

de telescopische ladder kan worden uitgeschoven tot op een hoogte van 3,88 meter. Wanneer deze ingeschoven is, hoef je te rekenen op ongeveer 1,20 meter.

Materiaal:

de ladder is vervaardigd uit licht maar toch heel stevig aluminium. Daardoor is het heel eenvoudig de ladder op te tillen en te verplaatsen.

Handig in gebruik:

de ladder beschikt over 13 sporten en is ongeveer 45 cm breed. Het schuifsysteem voldoet bovendien helemaal aan de eisen en de regels van de TUV/GS.

Nadelen

We merken dat de kopers laaiend enthousiast zijn over dit model. Voor hen zijn er dan ook helemaal geen minpunten gekoppeld aan deze ladder. Bovendien beschouwen velen het merk Batavia dan ook als het beste merk.

 

 

Maxxtools

 

Ook dit artikel van Maxxtools behoort tot de categorie van goedkope telescopische ladders. De ladder bereikt een hoogte van 3,8 meter maar ingeschoven meet hij slechts 1,2 meter. Je kunt dit product dus makkelijk opbergen en dankzij het lichte gewicht kun je het ook eenvoudig verplaatsen.

De sporten zijn voorzien van de verplichte veiligheidsafstand van 2,5 cm om je handen te beschermen en je kunt deze ladder instellen op de gewenste werkhoogte. Deze ladder weegt slechts 12 kg en is veilig om mee te werken.

De twee beoordelingen die voor dit product geplaatst zijn geven enkel maar positief advies. Het product is handig in gebruik en is van topkwaliteit voor een scherpe prijs. De levering verliep vlot en snel en de service was ook goed. Deze ladder is een stevig en duurzaam product.

Net zoals de vorige toestellen, heeft ook deze telescopische ladder een totale lengte van ongeveer 3,80 meter. Daardoor is deze bijzonder geschikt voor zowel particulieren alsook professionele werklui. Dit apparaat is afkomstig van het bekende merk Maxxtools. Laten we even een kijkje nemen naar de verschillende eigenschappen die het toestel heeft.

Voordelen
Comfort:

in de ingeschoven staat heeft de ladder een totale lengte van 1,20 meter. Op die manier hoef je niet zoveel opbergruimte te voorzien.

Veiligheid:

in de ingeschoven toestand, zit er een veiligheidsafstand van ongeveer 2,5 cm tussen de sporten. Dit is de afstand die voldoet aan de Europese normen.

Gebruiksgemak:

je kunt de ladder helemaal uitschuiven tot op een hoogte van 3,80 meter. Doordat het model slechts 12 kg weegt, is het ook mogelijk de ladder snel en handig te verplaatsen.

Nadelen
Prijskaartje:

het is zeker niet de duurste telescopische ladder maar het is altijd mogelijk dat de prijs nog altijd een struikelblok is voor sommige kopers.

 

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status