Beste televisie

Laatste update: 12.08.20

 

Televisies test van 2020

 

We merken dat de keuze tussen de verschillende televisietoestellen steeds groter wordt. Dit is uiteraard wel heel erg leuk maar tegelijk ook wel heel lastig. Want welk televisietoestel moet je nu kiezen? We hebben voor jou een aantal handige tips en adviezen gegeven in onze koopgids over televisies. Je kunt natuurlijk ook altijd gewoon eventjes doorklikken naar onze top 3. Daarin stellen we graag de 3 beste televisietoestellen aan jou voor. Zo is de Samsung UE43KU6500 een televisie die bijzonder sterk aangeraden wordt door meerdere kopers. Dit heeft vooral te maken met de uitstekende en prachtige beeldkwaliteit die het product garandeert. Met de Samsung UE43KU600 televisie kun je rekenen op een waardig en degelijk alternatief. Het toestel biedt niet alleen een prachtige beeldkwaliteit maar zorgt ook voor een uitstekende geluidskwaliteit.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Televisies koopgids

 

Een televisie is de dag van vandaag niet meer uit een woonkamer weg te denken. Je kunt kiezen tussen vele verschillende soorten televisies en de kwaliteit van het beeld wordt elk jaar beter. Wil je een gewone televisie of kies je liever een smart TV? Je kunt verder nog letten op de grootte van het scherm, de resolutie en het geluid, de aansluitingen en de prijs. We bespreken deze punten even in onze koopgids.

 

 

Soorten televisies

 

Je kunt verschillende soorten televisies kopen. Het verschil zit hem meestal in de manier waarop het beeld geprojecteerd wordt en welke lichtbron er gebruikt wordt. Zo kun je LED tv’s kopen maar ook televisies met een LCD scherm. Ga nog een stapje verder en koop een 4K televisie voor nog betere beeldkwaliteit. Een LED televisie gebruikt minder stroom en heeft een groter contrast dan een LCD televisie.

Ten tweede kan het ook nog belangrijk zijn om een Smart TV te kopen. Met deze televisie heb je de mogelijkheid om te verbinden met je netwerk om bepaalde applicaties op je televisie te gebruiken. Denk maar aan streaming sites zoals YouTube en Netflix.

 

 

Resolutie en grootte

 

De resolutie is het aantal pixels je op het scherm van je televisie te zien krijgt. Het is beter om een televisie te kopen met een hogere resolutie want dan zul je een scherper beeld hebben op de televisie. Een belangrijk punt is dat het scherm van je televisie groot genoeg moet zijn voor de resolutie die je kiest, als je een klein scherm hebt met een grote resolutie dan zal de kwaliteit van het beeld achteruit gaan door de te grote hoeveelheid aan pixels.

De meeste televisies hebben een resolutie van 1920 x 1080 pixels, die gelijkstaat aan HD kwaliteit. Als je een stapje verder wilt gaan dan kun je opteren voor een televisie met een Full HD beeldkwaliteit. De beste beeldkwaliteit bereik je echter met een 4K televisie, deze worden ook wel eens Ultra HD genoemd en hebben een resolutie die 4 keer hoger is dan bij een Full HD televisie.

De grootte van het scherm bepaalt in de grootste mate de grootte van de televisie. Het formaat van een scherm wordt weergegeven in inches en wordt gemeten door de diagonale afstand van één uithoek naar de andere te nemen. Meestal staat de lengte in cm er ook bij zodat je min of meer weet hoe groot de televisie is. De grootte van de televisie hangt van je eigen voorkeur af maar ook van plaats waarover je beschikt.

 

 

Geluid

 

Het geluid van een televisie is sinds de opkomst van de flatscreen erop achteruit gegaan. Een flatscreen mag dan wel minder plaats innemen op de kast of op je tv meubel maar beschikt ook over minder plaats om een goede geluidsinstallatie te herbergen. Daardoor kan het geluid van een flatscreen nogal tegenvallen.

Gelukkig bestaan er bepaalde apparaten die je kunt kopen om dit op te lossen. Je kunt natuurlijk je televisie aansluiten op een home cinema systeem om zo te genieten van een unieke geluidservaring, maar als je niet zoveel plaats hebt dan is een soundbar een goede efficiënte oplossing. Een soundbar is een platte luidspreker die je met de televisie kunt verbinden en ervoor plaatsen of erboven hangen om beter geluid te krijgen.

 

 

Aansluitingen

 

Je hebt bepaalde aansluitingen nodig om andere apparaten op je televisie te kunnen aansluiten. De belangrijkste aansluiting tegenwoordig is de HDMI aansluiting. Zorg ervoor dat je over verschillende HDMI poorten beschikt zodat je meerdere apparaten kunt aansluiten zoals een spelconsole, een home cinema systeem, een soundbar en zelfs je computer om video’s op je televisie te kunnen bekijken.

De meeste televisies beschikken over een hoofdtelefoonaansluiting zodat je in alle rust en stilte naar je favoriete serie of film kunt kijken. Zo wordt de rest van het gezin niet gestoord en wordt jij ook niet afgeleid door andere geluiden.

Bij een Smart TV is het ook belangrijk dat je over een internetverbinding beschikt, dit kan zowel draadloos zijn via Wifi of met kabel via een ethernet poort. Zo kun je je netwerk aansluiten op je televisie om gebruik te maken van verschillende apps.

 

 

Prijs van een televisie

 

De verschillende televisies zullen allemaal een verschillende prijs hebben. Een nieuwere televisie met een betere beeldkwaliteit zoals een 4K televisie zal duurder zijn dan een HD televisie. Je kunt verschillende modellen vergelijken om zo de televisie te vinden die het beste bij jou past.

Daarna kun je een budget opstellen en op zoek gaan naar interessante aanbieding. Je kunt wachten op de koopjesperiode in de winkels of op internet op zoek gaan. Meestal bieden websites de producten goedkoper aan dan in de winkel. Misschien heeft een vriend wel een goede aanbeveling voor jou omdat hij of zij net een televisie van topkwaliteit gekocht heeft voor een mooie prijs.

 

 

Televisie reviews – top 5

 

 

Televisies worden altijd maar moderner en beter. Na de uitvinding van de flatscreen heb je nu al de keuze tussen een smart tv, een 4K tv, een LED tv,… Ben je op zoek naar een grote televisie om films op te bekijken of zelfs op te gamen? Wij hebben vijf verschillende televisies opgezocht en vergeleken op basis van online reviews. Kies er zelf de beste televisie uit.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

Samsung UE43KU6500

 

Deze Samsung is een 4K TV met een ultra HD beeldkwaliteit. Het is een gebogen televisie waardoor je meer diepte ervaart. De beelden zijn realistischer dankzij de Micro Dimming technologie en het toestel is ook uitgerust met de Samsung Smart Hub om eenvoudig toegang te hebben tot Netflix, Youtube en Spotify.  

Deze televisie heeft een hoge score ontvangen van de consumentenbond en dit dankzij de goede beeldkwaliteit en de extra functies zoals opnemen via de TV en het pauzeren van Live TV. Het apparaat beschikt verder nog over de mogelijkheid om HDR video’s te bekijken maar je kunt er wel geen 3D content op bekijken. Door de lage prijs behoort deze televisie tot de categorie van de goedkope 4K TV’s.

De meeste kopers vinden deze televisie aanbieding top en geven een positief advies in hun online reviews. Ze zijn tevreden over de goede beeldkwaliteit en vinden het toestel gebruiksvriendelijk. Het heeft een mooi design maar sommigen vinden de geluidskwaliteit ondermaats en vinden het toestel kwetsbaar.

Wanneer je op zoek moet naar een nieuwe televisie dan is het hoogstwaarschijnlijk dat je heel wat modellen van het merk Samsung zult waarnemen. Dit model is een 4K TV en zorgt werkelijk voor een uitstekende beeld- en geluidskwaliteit. Het toestel kan rekenen op heel wat positieve online reacties waardoor het wel eens tot de populairste televisies zou kunnen behoren.

Voordelen
Prijskaartje:

deze televisie van Samsung kunnen we zeker tot de goedkope exemplaren rekenen. Als we het bekijken met de andere toestellen uit deze lijst, beschikt het ook over de laagste prijs.

Vorm:

dit model heeft een gebogen vorm. Dit zorgt ervoor dat je meer diepte zult ervaren tijdens het tv kijken.

Samsung Smart Hub:

dankzij de Samsung Smart Hub heb je vrijwel meteen toegang tot andere applicaties zoals bijvoorbeeld Youtube, Spotify en zelfs Netflix.

Handig in gebruik:

met dit televisietoestel is het ook mogelijk om programma’s op te nemen via de TV en een live programma te gaan pauzeren.

Nadelen
Kwetsbaar:

een kleine minderheid van de kopers vindt dat het televisietoestel toch wel behoorlijk kwetsbaar blijkt te zijn. Bovendien hadden ze iets meer verwacht van de geluidskwaliteit ervan.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Samsung UE43KU6000

 

Indien je op zoek bent naar een nieuw televisietoestel dan is het zeker de moeite om dit model van Samsung eens te overwegen. Met dit toestel is het mogelijk om van een uitstekende beeldkwaliteit te genieten. Dit komt omdat het toestel over 4K resolutie beschikt en een verversingssnelheid haalt van maar liefst 1300 Hz.

Doordat de Samsung televisie ook over smart hub beschikt, kun je het apparaat zelfs met je tablet of je smartphone gaan bedienen indien je dit wenst. Verder zul je merken dat de televisie beschikt over meerdere HDMI en USB aansluitingen. Met behulp van Tizen Smart TV is het zelfs mogelijk om op een snelle maar vooral efficiënte manier bepaalde apps te installeren.

We kunnen vaststellen dat de meeste kopers helemaal tevreden zijn met de aankoop van dit toestel. Het is voorzien van een uitstekende beeldkwaliteit en is bijzonder gebruiksvriendelijk. Slechts enkele gebruikers vinden dit televisietoestel iets te kwetsbaar en niet zo duurzaam.

Net zoals het voorgaande toestel is ook deze televisie afkomstig van het bekende en misschien ook wel veruit het beste merk Samsung. Alvorens je van plan bent om dit toestel aan te kopen, kunnen wij jou aanraden om eerst even op zoek te gaan naar de voor- en nadelen van dit apparaat. Deze worden hieronder grondig weergegeven.

Voordelen
Verversingssnelheid:

dit toestel is voorzien van een bijzonder hoge verversingssnelheid van wel 1300 Hz. Daardoor zul je merken dat de beelden op gelijk welk moment bijzonder vloeiend blijven.

Beeld:

verder is het apparaat voorzien van een 4K resolutie waardoor zelfs de details in de beelden bijzonder duidelijk en scherp zijn.

Handig in gebruik:

het toestel beschikt over HDMI en zelfs USB aansluitmogelijkheden. Verder zal het menu ook telkens je kijkgeschiedenis gaan onthouden.

Tizen Smart TV:

dankzij het Tizen Smart TV is het mogelijk om verschillende applicaties op een snelle en eenvoudige manier te selecteren.

Nadelen
Geluidskwaliteit:

niet alle kopers blijken even overtuigd te zijn van de geluidskwaliteit waarover dit televisietoestel beschikt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Philips 49PUS6101

 

Deze 4K TV combineert superieure technologie met een stijlvol design. Het scherm heeft een grootte van 49 inch en beschikt over 4K resolutie die wel vier keer hoger ligt dan Full HD. Via het Philips Smart TV besturingssysteem kun je deze televisie eenvoudig bedienen en genieten van ingebouwde Wifi, Easylink en tot wel 4 HDMI ingangen.

Deze televisie beschikt echter niet over Ambilight voor een intensere kijkervaring en je kunt er ook geen films in 3D op bekijken.

De vele kopers van dit product geven er een positief advies over. Het apparaat is gebruiksvriendelijk en de beeldkwaliteit is top. Het beschikt ook over vele gebruiksmogelijkheden en de meesten vinden de prijs ook aanvaardbaar. Enkel de geluidskwaliteit is voor sommige kopers ondermaats.

Ook Philips behoort zeker en vast tot de bekende merken en is een gevestigde waarde op het gebied van televisie toestellen. Het toestel is niet voorzien van de laagste prijs maar zul je toch veeleer tot de goedkopere modellen kunnen rekenen. Het loont dan ook de moeite om eens op zoek te gaan naar de eigenschappen van dit apparaat.

Voordelen
Schermgrootte:

het televisie toestel is voorzien van een scherm met een grootte van wel 49 inch. Verder beschikt het apparaat ook een resolutie 4K.

Handig in gebruik:

je kunt dit televisietoestel op een eenvoudige en snelle manier bedienen met behulp van het Smart TV besturingssysteem. Verder is het apparaat ook uitgerust met Wifi, verschillende HDMI aansluitingen en Easylink.

Nadelen
Matige kwaliteit:

een kleine minderheid van de gebruikers blijkt niet helemaal tevreden te zijn over de geluidskwaliteit.

Geen Ambilight:

het apparaat is niet voorzien van Ambilight dat zorgt voor een intense kijkervaring. Verder is het ook niet mogelijk om 3D films te bekijken met dit toestel.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Sony KDL-40WD650

 

Met dit Sony televisietoestel mag je er zeker van zijn dat je een degelijk apparaat in huis haalt. En dat wordt ook bevestigd door de overgrote meerderheid van de kopers. Het toestel heeft een schermgrootte van 40 inch en is dus vrij compact. Uiteraard is het ook mogelijk om een groter beeldscherm aan te kopen.

Door de combinatie van de X-Reality PRO processor en de 200 Hz Motionflow XR lijkt het wel alsof de beelden van je film tot leven komen. Verder beschikt het toestel ook nog over een USB mediaplayer die werd ingebouwd. Daardoor is het mogelijk om de bestanden die op je USB staan, op het televisietoestel te bekijken.

We merken meteen op dat de meeste gebruikers echt tevreden zijn over hun aankoop. Ze zijn ervan overtuigd dat het om een duurzaam televisietoestel gaat van een degelijke kwaliteit. Het is wel belangrijk dat je er rekening mee tracht te houden dat dit apparaat geen 4K TV is. Je zult deze Sony televisie dus niet zomaar kunnen gebruiken om 3D films af te spelen.

Op het gebied van televisie toestellen zouden we durven stellen dat het bekende merk Sony toch ook wel echt een vaste waarde is. Het apparaat kan bovendien rekenen op heel wat online reviews waarvan de overgrote meerderheid duidelijk positief is. Het beeldscherm heeft een grootte van wel 40 inch maar je hebt ook de mogelijkheid om een scherm van 48 inch aan te kopen.

Voordelen
USB mediaplayer:

met behulp van de USB mediaplayer is het mogelijk om bestanden vanaf je USB op de televisie af te spelen.

Beeld:

door een combinatie van de 200 Hz Motionflow XR en dan ook nog de X-Reality PRO processor lijkt het wel alsof de beelden als het ware tot leven komen. De kijkervaring wordt dus nog een pak intenser.

Prijskaartje:

dankzij de lage prijs is dit toestel heel erg toegankelijk voor een grote groep van personen.

Nadelen
Weinig aansluitmogelijkheden:

slechts enkele kopers vinden dat er iets meer aansluitmogelijkheden hadden mogen zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

LG 60UH615V

 

De LG 60UH615V is een 4K Led TV met een scherm van 60 inch. Het toestel geeft beelden weer in 4K Ultra HD en beschikt beschikt over Smart TV waarmee je gemakkelijk verbinding kunt maken met apps zoals Netflix of Youtube. Het toestel beschikt over verschillende geluidsmodi en over backlight control waarmee je de lichtsterkte van je scherm kunt aanpassen om energie uit te sparen.

Dankzij de Ultra Surround krijg je ook een verbeterde luisterervaring van hoge kwaliteit en door de 3D mapping kun je genieten van betere 3D beelden. Over deze 4K TV zijn momenteel nog geen online reviews geschreven door kopers.

Misschien heeft dit te maken met de hogere prijs van dit toestel. Op basis daarvan kunnen wij je geen advies geven over dit product.

Met dit televisietoestel van het gewaardeerde merk LG haal je meteen een vrij groot apparaat in huis. In vergelijking met de voorgaande modellen, beschikt dit televisietoestel over een schermgrootte van maar liefst 60 inch.

Voordelen
Smart TV:

het apparaat is voorzien van Smart TV waardoor het mogelijk is om verbinding te gaan maken met verschillende apps zoals bijvoorbeeld Netflix.

Backlight control:

dankzij de backlight control functie is het mogelijk om de lichtsterkte van het televisie scherm aan te passen. Op die manier kun je ook energie sparen.

Nadelen
Geen reviews:

doordat er momenteel nog geen online reviews geplaatst zijn, is het voor ons bijzonder moeilijk om eventuele nadelen te ontdekken.

Geen gebruikerservaring:

door het gebrek aan beoordelingen, is er ook geen informatie omtrent de gebruikerservaring. Dit kan sommige potentiële klanten tegenhouden om het toestel aan te kopen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status