fbpx

Beste tennisballen

Laatste update: 12.10.19

 

Tennisballen test van 2019

 

Ben je op zoek naar de perfecte tennisballen om binnenkort die belangrijke tenniswedstrijd te kunnen spelen? Maar zie jij door de bomen het bos niet meer? In onze koopgids proberen we enkele factoren wat meer uit te diepen zodat de zoektocht naar de perfecte tennisbal wat makkelijker kan verlopen. Echter kun je ook snel verder scrollen naar onze top 3. Daarin stellen we jou de 3 best beoordeelde tennisballen even kort aan jou voor. Zo is uit onderzoek onder andere gebleken dat je met de Wilson US Open Original tennisballen alvast een goede aankoop doet. Je kunt dit type tennisballen bovendien op eender welk type baan gebruiken, zowel indoor als outdoor. Je zou natuurlijk ook kunnen kiezen voor de Tretorn Plus tennisballen. De ballen zijn bijzonder duurzaam en blijven goed stuiteren. Ideaal om te gebruiken op training of tijdens eender welke wedstrijd.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Tennisballen koopgids

 

Met de perfecte en beste tennisballen win jij voortaan elke tenniswedstrijd met gemak. Toch is het niet zo eenvoudig om de juiste tennisballen eruit te kiezen aangezien je op heel wat andere factoren hoeft te letten. Zo kun je verschillende soorten tennisballen waarnemen afhankelijk van het weertype en de baan waarop je speelt. Het is ook een goede aanbeveling om rekening te houden met de samenstelling van de bal, de kleur en het prijskaartje ervan als je de aanbiedingen en producten met elkaar gaat vergelijken.

De soort tennisbal

 

Het lijkt misschien onwezenlijk maar er zijn wel degelijke verschillende soorten tennisballen. Zo kunnen we eigenlijk een onderscheid maken tussen 3 types namelijk de gasgevulde tennisballen, de drukloze tennisballen en de stage tennisballen. Alvorens je tennisballen gaat aankopen, is het dus natuurlijk wel aan te raden dat je weet wat elke categorie precies inhoudt. Een gasgevulde tennisbal is uiteraard gevuld met gas. Dit wil dus zeggen dat de binnendruk dus ook veel hoger is dan de buitendruk van de bal met als gevolg dat de tennisballen zeer goed zullen stuiteren. Dit type is dus ideaal als je vaak wedstrijden speelt.

 

 

Het nadeel is dat ze niet zo heel duurzaam zijn.

 

Je kunt ook kiezen voor een drukloze tennisbal. Zoals de naam het zelf al min of meer zegt, is de druk aan de binnenkant van de bal dus helemaal gelijk aan de druk aan de buitenkant van de bal. Dit wil dus zeggen dat dit type tennisbal een tikkeltje minder hard zal stuiteren in vergelijking met de gasgevulde tennisballen. Het voordeel is natuurlijk wel dat de ballen veel duurzamer zijn en dus langer meegaan. Houd er wel rekening mee dat dit type tennisbal iets zwaarder aanvoelt waardoor blessures eventueel mogelijk zijn.

Als je nog maar pas begint met tennissen dan is het een aanbeveling om een stage tennisballen aan te kopen. Dit type is gevuld met allemaal kleine microcellen die dan op hun beurt weer gevuld zijn met lucht. Op die manier krijg je een bijzonder harde tennisbal met een behoorlijke lange levensduur. Het nadeel is dat ze iets minder hard stuiteren en dat is meteen ook de reden waarom ze bij beginnende tennissers gebruikt worden.

 

 

De samenstelling van de bal

 

Door de jaren heen hebben ook tennisballen een lichte verandering ondergaan op het gebied van samenstelling. Een tennisbal vroeger werd bijvoorbeeld vervaardigd uit leer en dan opgevuld met haar of met wol. Vandaag de dag is dit uiteraard helemaal niet meer het geval. De tennisballen vandaag de dag zijn gemaakt uit rubber, en zijn hol aan de binnenkant. Uit het voorgaande stukje leerden we dat sommige types opgevuld zijn met gas en andere types dan weer met microcellen en lucht.

Verder zijn de tennisballen vandaag de dag afgewerkt met vilt. Deze haartjes moeten er dan voor zorgen dat de aerodynamische eigenschappen gestimuleerd en verbeterd worden.

Daarnaast is ook de grootte en het gewicht van de tennisbal en de kleur ervan enorm belangrijk. Deze zaken worden allemaal bepaald en vastgelegd door de ITF, de Internationale Tennisfederatie. Zo hoeft de diameter van de tennisbal net zoals ook de massa een bepaalde grootte of gewicht te hebben. Kortom er zijn heel wat factoren waar aandacht moet worden aanbesteed.

De kleurstelling en het prijskaartje

 

Zoals in het voorgaande stukje reeds min of meer werd aangehaald, wordt ook het kleur van de tennisbal bepaald door de ITF. Zo bestaan er heel wat groene tennisballen. Deze groene kleur duidt de ballen aan die geschikt zijn voor kinderen tussen de leeftijd van 10 en 12 jaar oud. De groene tennisbal weegt namelijk iets minder dan de gewone standaard tennisbal en is bovendien ook iets zachter. Dit maakt het voor kinderen iets gemakkelijker om te spelen.

Verder heb je ook de oranje tennisballen die vooral gebruikt worden bij kindjes tussen de leeftijd van 8 en ongeveer 11 jaar. In vergelijking met de groene tennisballen voelen de oranje ballen veel zachter aan en zijn ze bovendien ook nog eens veel lichter. Op die manier kunnen jonge kindjes geleidelijk aan wennen en opbouwen. De fluorescerende gele tennisballen zijn de ballen die gebruikt worden door volwassen spelers en tijdens wedstrijden.

Deze factoren zullen allemaal een invloed uitoefenen op de uiteindelijke prijsbepaling van de tennisbal. Zo heb je heel wat goedkope tennisballen maar uiteraard bestaan er ook de duurdere varianten. Het is daarom een goed idee om even een kijkje te nemen tussen de vele reviews die kopers geplaatst hebben. Het advies en de gebruikerservaring kan namelijk een extra troef zijn in je zoektocht naar de ideale tennisballen. En het is altijd mogelijk dat je een tennisbal aanbieding tegenkomt.

 

 

Tennisbal Reviews – Top 5

 

 

Een wedstrijdje tennis is altijd leuk op een mooie zomerdag. Deze sport is perfect om even goed te zweten en in vorm te blijven, zowel voor vrouwen als mannen. Je hebt een goede tennisracket nodig maar ook de tennisballen zijn belangrijk. Als je de beste tennisballen wilt kopen dan hoef je gewoon een keuze te maken uit onze top vijf die we samengesteld hebben op basis van de beoordelingen van andere kopers. Als je het materiaal gekocht hebt hoef je enkel nog op zoek naar een geschikte tennisbaan en -partner.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

Wilson US Open Original

 

Deze vier tennisballen van het merk Wilson hebben een gele kleur en zijn geschikt voor alle baansoorten. Dit zijn de officiële wedstrijdballen die in de Verenigde Staten gebruikt worden tijdens het US Open toernooi.

De ballen zijn gevuld met gas en goedgekeurd door belangrijke federaties zoals ITF en KNLTB. De ballen zijn gemaakt van een combinatie van wol en vilt. Bovendien is dit product ideaal voor kopers die op zoek zijn naar goedkope tennisballen vanwege de lage prijs.

Dankzij de goedkope prijs van het product zijn de kopers natuurlijk heel tevreden over de gunstige prijs-kwaliteitverhouding. Sommige gebruikers kopen deze ballen zelfs voor hun hond en zijn er heel tevreden over want ze gaan niet vlug kapot! Je kunt er natuurlijk ook goed mee tennissen.

 

Beste Aanbod

 

 

 

 

Tretorn Plus

 

Deze tennisballen aanbieding van Tretorn bevatten een natuurlijk kern van rubber om optimale eigenschappen te garanderen. Je zult merken dat de ballen gedurende de ganse levensduur goed zullen blijven stuiteren zodat je niet vlug nieuwe ballen moet kopen.

De ballen zijn gemaakt van geweven Flex-Felt vilt die zorgt voor een betere controle en balvlucht. De ballen zijn perfect om te gebruiken tijdens de winter en op all-weather banen. Het product bevat 4 drukloze tennisballen met een gele kleur waardoor je ze makkelijk kunt herkennen.

Hoewel het product iets duurder is geven de kopers nog altijd goed advies over de prijs-kwaliteitverhouding van de tennisballen. Ze werken prima op kunstgras en ze beschikken over een lange levensduur en blijven heel lang hard.

 

Koop bij bol.com (€21.9)

 

 

 

 

Yonex TB Tour

 

De tennisballen van Yonex zijn gevuld met gas en beschikken over een lange levensduur. De ballen zijn geschikt voor alle soorten ondergrond en zijn goedgekeurd door het ITF. De verpakking bevat vier ballen met een gele kleur en voor een lage prijs. De tennisballen zijn geschikt voor kinderen en volwassenen die graag een wedstrijdje spelen.

In hun reviews geven de kopers aan dat ze heel tevreden zijn over de kwaliteit van de tennisballen. Yonex mag dan geen bekend merk zijn, toch zijn de gebruikers heel tevreden over het product.

Zelfs na lang gebruik blijven de ballen goed stuiteren dus ze hebben zeker een lange levensduur. Bovendien werden de tennisballen vlug geleverd zodat de kopers niet lang moesten wachten om te kunnen spelen.

 

Koop bij bol.com (€14.9)

 

 

 

 

Dunlop Fort Max TP

 

Net zoals de andere producten bevat de verpakking van Dunlop 4 tennisballen. Deze ballen zijn gevuld met gas en goedgekeurd door het ITF. Je kunt de tennisballen gebruiken op alle soorten ondergrond en ze zorgen voor minder blessures vanwege het constante gewicht en de optimale vlucht- en stuitereigenschappen.

De Carbon Core kern van rubber zorgt voor een langere levensduur van de tennisballen, net zoals de hogere compressie. Het gewone vilt is bewerkt met Fluoro cloth om de zichtbaarheid van de ballen aanzienlijk te verhogen.

De ballen zijn inderdaad van goede kwaliteit en zijn geschikt voor alle ondergronden. De reviews tonen ook aan dat de kopers de prijs van het product goed vinden vanwege de goede kwaliteit die ze ervoor terugkrijgen. Bovendien blijven de ballen voor een lange periode in goede conditie.

 

Koop bij bol.com (€18.99)

 

 

 

 

Babolat Roland Garros

 

Deze tennisballen van het merk Babolat zijn speciaal ontwikkeld voor personen die regelmatig tennissen. De verpakking bevat vier verschillende tennisballen, één voor elke soort ondergrond die gebruikt wordt op het toernooi van Roland Garros in Frankrijk. De tennisballen zijn gevuld met gas en hebben een gele kleur. Bovendien zijn ze goedgekeurd door het ITF om wedstrijden mee te spelen.

Hoewel dit product nog maar één review heeft ontvangen tot nu toe, is de koper heel positief over deze tennisballen aanbieding. De ballen zijn van goede kwaliteit en zijn handig in gebruik.

Het artikel heeft een voordelige prijs-kwaliteitverhouding en voldoet aan de verwachtingen van de gebruiker. Gebruik deze ballen en waan je een echte tennispro die een belangrijke wedstrijd aan het spelen is.

 

Koop bij bol.com (€12.9)

 

 

 

 

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...
DMCA.com Protection Status