5 Beste Tennisrackets Test van 2020

Laatste update: 27.05.20

 

Tennisrackets – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Een degelijke tennisracket is alvast geen overbodige luxe voor wie graag en vooral ook vaak lessen of wedstrijden speelt. Toch is het belangrijk om niet zomaar de eerste de beste tennisracket aan te kopen. In onze koopgids gaan we wat nader in op bepaalde belangrijke eigenschappen waar je zoal rekening mee zou kunnen houden. Verder kun je ook gewoon onze top 3 bekijken waarin we de 3 best beoordeelde tennisrackets bespreken. Zo blijkt de Babolat B Fly 25 junior alvast een goede aanbeveling te zijn. Ideaal voor jonge kindjes die met hun eerste tennislessen willen beginnen. Door te kiezen voor de Wilson US Open 23” tennisracket, kies je voor een reeds bespannen exemplaar dat dus meteen klaar is voor gebruik.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Tennisrackets koopgids

 

Als je graag tennist of binnenkort je eerste tennislessen eraan komen dan is het toch wel belangrijk dat je zo goed mogelijk voorbereid bent. Je hebt niet alleen tennisballen nodig maar ook een handige tennisracket. Het is momenteel niet altijd even eenvoudig om een goede keuze te maken uit het ruime assortiment. Daarom kan het van pas komen om rekening te houden met de gripmaat, de bladgrootte, het gewicht en de lengte wanneer je de de beste tennisrackets en eventuele aanbiedingen met elkaar gaat vergelijken.

 

 

Tweedehands of nieuw

Wanneer je op zoek gaat naar een tennisracket dan zul je merken dat er heel wat verschillende modellen op de markt gebracht zijn. Zo onderscheiden de tennisrackets zich vooral in soort maar ook op basis van het formaat. Het type racket dat nu specifiek bij jou past is uiteraard heel erg persoonlijk. Daarom is het altijd aan te raden om meteen voor een nieuw exemplaar te gaan. Als je sporadisch gaat tennissen dan kun je altijd gaan voor een tweedehands model dat je bij de goedkope tennisrackets vindt.

Als je bijna dagelijks speelt en ook aan wedstrijden mee doet dan is het een aanbeveling om te investeren in een nieuw model. Dit zal misschien iets duurder zijn maar dan heb je wel een tennisracket die helemaal bij jouw persoonlijkheid past. En die verder ook bijzonder duurzaam is en dus wel een tijdje mee kan. Houd eventuele promoties zeker in de gaten want op die manier is het altijd mogelijk om een tennisracket aanbieding te spotten.

 

De gripmaat

Met de gripmaat bedoelen we eigenlijk gewoon de dikte die het handvat heeft. Het is nu eenmaal belangrijk dat de racket comfortabel aanvoelt. Op het moment dat je een tennisracket aankoopt waarvan de gripmaat te klein of te groot is, zul je merken dat je meer in het handvat zult nijpen. Dit vraagt dus meer kracht en zal dus ook een grotere impact uitoefenen op de onderarmspieren.

Als we kijken naar de Europese richtlijnen op het gebied van gripmaat dan wordt dit telkens aangeduid met een getal van 0 tot 5. Bij een hogere getal zul je dus ook een iets dikkere grip kunnen waarnemen. Je kunt op voorhand de gripmaat min of meer gaan bepalen. Neem het topje van je ringvinger en meet de afstand van dat punt tot de tweede handlijn. Stel dat je bijvoorbeeld uitkomt op 110 mm dan zou dit overeenkomen met een gripmaat nummer 3.

 

De bladgrootte

De bladgrootte zal bepalen of je met veel kracht zult spelen of toch eerder iets gecontroleerd gaat spelen. Eigenlijk komt het erop neer dat hoe groter het blad van de tennisracket is, hoe groter dus ook het raakoppervlak zal zijn. Dit wil uiteraard niet per sé zeggen dat een groter raakvlak of een grotere bladgrootte ook meteen beter is.

De bladgrootte zal in de meeste gevallen worden uitgedrukt in cm2 of in inch2 en dan kunnen we 3 verschillende formaten noteren. Zo heb je midsize, midplus en dan is er ook nog oversize. Een oversize bladgrootte is vooral ideaal voor beginners of kinderen doordat de kans om de tennisbal te raken ook groter wordt. Wanneer je toch al heel wat tennislessen gekregen hebt en af en toe een wedstrijd speelt dan kun je eventueel uitkijken naar een midsize model of een midplus tennisracket.

 

Het gewicht

Het lijkt misschien heel erg banaal maar toch is het ook belangrijk om even aandacht te besteden aan het framegewicht. Hierbij kunnen we steevast drie groepen onderscheiden namelijk die van lichtgewicht, medium gewicht en zwaargewicht. Wanneer het frame van de tennisracket tot de lichtgewichten behoort dan mag je er zeker van zijn dat het niet meer zal wegen dan 270 gram. Deze modellen zijn eenvoudig om mee te spelen doordat er minder kracht vereist wordt.

De zware tennisrackets daarentegen wegen algauw 296 tot wel 340 gram en vereisen meer techniek en ook meer kracht. Ze zijn niet zo gemakkelijk te hanteren maar bieden wel meer controle en met een ook meer balsnelheid. Deze modellen zijn dus geschikt voor professionele spelers. De tennisrackets in de categorie voor medium gewichten vallen een beetje tussen deze 2 bovenstaande groepen in. Ze bieden heel wat controle en kracht aan maar zijn iets toegankelijker voor heel veel tennisspelers.

 

 

De lengte

Naast het gewicht raden wij jou toch ook wel aan om even rekening te houden met de lengte van de tennisracket. Het lijkt misschien voor jou minder belangrijk maar het is niet de bedoeling om jouw kind van 5 jaar met een tennisracket van een volwassen persoon te laten spelen. Over het algemeen kunnen we vaststellen dat een tennisracket voor volwassenen een standaard lengte van ongeveer 68,5 cm zal bereiken. Wanneer we naar de kinderrackets kijken dan zien we een variatie van 43 cm tot en met 68 cm. Hierbij is het belangrijk om rekening te houden met de leeftijd van je kind maar ook met de lichaamsbouw.

 

5 Beste Tennisrackets (Reviews) van 2020

 

Als je graag gaat tennissen dan is een goede tennisracket zeker nodig. Als je een product koopt van hoge kwaliteit dan zul je meer controle over de bal hebben en zal de racket ook veel minder vlug kapot gaan. Neem een kijkje naar onze top vijf die we hebben samengesteld. Je kunt er zelf de beste tennisracket uit kiezen om te gaan tennissen met je vrienden.

 

1. Babolat B Fly 25 junior Tennisracket Kinderen

 

Deze tennisracket is geschikt voor kinderen en heeft een rose combi kleur, waardoor vooral meisje de racket mooi zullen vinden. De B Fly 25 junior is ideaal voor creatieve of allround spelers en is comfortabel in gebruik. Het frame is gemaakt van aluminium zodat het licht is van gewicht maar toch stevig.

De racket is al bespannen zodat je het meteen kunt gebruiken om te tennissen. De kopers geven positief advies over deze tennisracket aanbieding. Het is een mooie racket voor meisjes met een uitstekende bespanning.

De tennisracket ligt comfortabel in de hand en heeft een goede kwaliteit. Er worden geen minpunten neergepend door de gebruikers, waardoor we kunnen besluiten dat dit echt een topproduct is.

Als je merkt dat je kind interesse heeft in tennissen en hij of zijn binnenkort met lessen van start gaat, dan kan deze unieke tennisracket misschien wel van pas komen. Het product is speciaal ontworpen voor kinderen. Toch is het een goede aanbeveling om de voor- en nadelen even tegenover elkaar te plaatsen.

Voordelen
Frame:

het frame van deze unieke tennisracket is vervaardigd uit bijzonder duurzaam aluminium. Aluminium weegt heel weinig en is daardoor heel comfortabel om mee e spelen.

Bespannen:

bij het moment van aankoop zul je merken dat deze unieke tennisracket al helemaal bespannen is. Zo kun je praktisch meteen beginnen trainen.

Prijskaartje:

het is misschien niet de tennisracket met de laagste prijs, maar toch vast en zeker een echte aanbieding.

Nadelen
Design:

de tennisracket is afgewerkt met opvallende roze accenten. Het is mogelijk dat jongens dit minder aantrekkelijk zullen vinden.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Wilson US Open 23″ Tennisracket Kinderen

 

Ook deze tennisracket is geschikt voor kinderen en is al bespannen zodat je meteen kunt spelen met je vrienden. Het is een ideale racket voor beginners en bovendien is het geschikt voor kopers die op zoek zijn naar goedkope tennisrackets. Het product is goed voor allround spelers en is geschikt om kracht te zetten.

De racket is licht van gewicht zodat het comfortabel is om te gebruiken. De kopers van deze tennisracket aanbieding vinden het product bijzonder geschikt voor kinderen vanwege het compacte formaat en het lichte gewicht.

De racket is van goede kwaliteit en ligt comfortabel in de hand. Bovendien is het een stevige racket waar je lang plezier zult van hebben. Net als bij het vorige product is er geen enkel minpunt aangegeven, alle kopers zijn heel positief over dit product.

Net zoals het vorige product zul je merken dat ook deze tennisracket speciaal ontworpen is voor jonge spelertjes. Doordat de racket al meteen bespannen kan worden aangekocht, zul je merken dat die dus al meteen gebruiksklaar is. Laten we de populairste kenmerken hieronder eens even op een rijtje plaatsen.

Voordelen
Prijskaartje:

wil je liever niet zoveel geld spenderen aan een eerste tennisracket? Dan zul je aangenaam verrast zijn bij het zien van het mooie prijskaartje.

Doelgroep:

dankzij het lichtgewicht frame is deze tennisracket ideaal om gebruikt te worden door jonge spelertjes, en dan hoofdzakelijk de beginnertjes.

Formaat:

in vergelijking met sommige andere tennisracket producten zul je merken dat dit product toch net iets compacter is. Ook dit maakt het handiger voor kindjes om te spelen.

Nadelen
Geen volwassenen:

deze racket is uiteraard niet ontworpen om door volwassen personen te gebruiken en het is dan ook handig om hier rekening mee te houden.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Dunlop D Tr Jr 25 G6 Hq Tennisracket Multi

 

De Junior tennisracket van Dunlop is perfect voor beginners, vooral voor kinderen die ongeveer 9 of 10 jaar oud zijn. De racket is gemaakt van aluminium waardoor het stevig is maar toch licht van gewicht.

De racket ligt goed in de hand, gebruikt een kleurenmix van oranje, rood en zwart en is geschikt voor zowel meisjes als jongens. Er is slechts één review geplaatst bij dit product maar de commentaar is uitsluitend positief. De koper is tevreden over de goede bespanning en het lichte gewicht van de tennisracket.

De racket is kleurrijk en ligt goed in de hand zodat je meer comfort ervaart tijdens het tennissen. Bovendien wordt de racket geleverd met een draagbare hoes zodat je het product eenvoudig kunt meenemen op verplaatsing, de hoes zorgt ook voor een optimale bescherming van de racket.

De meeste kopers zullen wel al eens gehoord hebben van Dunlop. Dunlop is een bijzonder bekend merk wanneer je bijvoorbeeld op zoek moet naar een tennisracket. Dit exemplaar is bovendien ontworpen voor jonge spelertjes vanaf de minimale leeftijd van zo’n 10 jaar. Hieronder alvast een overzicht van de belangrijkste kenmerken.

Voordelen
Doelgroep:

de tennisracket is gemaakt om door kindjes te worden gebruikt. Niet alleen compact maar bovendien ook beperkt in gewicht.

Frame:

het frame van deze unieke Dunlop tennisracket is vervaardigd uit bijzonder duurzaam en lichtgewicht aluminium.

Design:

de racket wordt gekenmerkt door een opvallend design waarbij verschillende kleuren worden gecombineerd. Denk maar aan rood, zwart, oranje en wit. Ideaal dus voor jongens en meisjes.

Bespannen:

het grote voordeel is dat de racket reeds bespannen kan worden aangekocht. Met andere woorden de racket is gewoon gebruiksklaar.

Nadelen
Geen volwassen:

het is echter belangrijk om te beseffen dat het niet echt een ideale tennisracket is voor volwassen spelers.

Koop bij bol.com (€29.9)

 

 

 

 

4. Head YT Six Star Tennisracket Beginner

 

De YT Six Star tennisracket van het merk Head is beschikbaar in vier verschillende maten en is geschikt voor zowel beginners als gevorderden. De multi-zone grip zorgt ervoor dat je de racket stevig vast hebt en door het lichte gewicht is het comfortabel om mee te tennissen.

Het product is niet bespannen dus je zult zelf nog de snaren op de racket moeten spannen. De tennisracket heeft een blauw-zwarte kleur. Momenteel zijn er nog geen beoordelingen geplaatst bij dit product.

Wegens een gebrek aan reviews kunnen wij je ook geen advies geven over deze tennisracket aanbieding. Schrijf als eerste koper een review zodat je andere kopers kunt helpen met je ervaring.

Je zou natuurlijk ook altijd nog kunnen kiezen voor de unieke YT Six Star tennisracket. Dit exemplaar wordt jou aanbevolen en geleverd door het, al dan niet bekende merk Head. Je hebt bovendien de mogelijkheid om de racket te bestellen in maar liefst 4 formaten. Ideaal voor zowel beginnende spelers als spelers met ervaring.

Voordelen
Gewicht:

je zult kunnen vaststellen dat de racket behoorlijk weinig weegt en daardoor handig en comfortabel is om mee te spelen.

Multizone grip:

de multizone grip biedt net iets meer grip en stabiliteit wanneer je de tennisracket in je handen houdt.

Design:

het blauw-zwarte design van deze unieke tennisracket oogt niet alleen heel robuust en stoer maar tegelijk ook elegant.

Nadelen
Niet bespannen:

jammer genoeg wordt de tennisracket niet bespannen geleverd. Dat wil dus zeggen dat je er thuis nog even zelf de snaren zult moeten opleggen en deze gaan aanspannen. Dat kan een vervelend klusje zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Prince Tennisracket TTT Warrior ti grip L2

 

Deze oversized tennisracket is licht van gewicht zodat je er toch op een comfortabele manier mee kunt spelen. Deze racket is perfect voor recreatieve spelers en beginners die eenvoudig ballen met een hoge snelheid willen slaan.

De racket is vervaardigd met het Triple Threat systeem. Dit systeem bestaat uit titanium, tungsten en carbon om alle trillingen optimaal te absorberen zodat deze niet doorgegeven worden aan je armen. Op die manier worden je armen minder belast.

Ook dit product is nog niet beoordeeld geweest door eerdere kopers. Laat je hierdoor niet afschrikken want een mogelijke reden hiervoor is dat het een nieuw product betreft. Schrijf als eerste een review over deze tennisracket om andere kopers te helpen met je bevindingen.

We kunnen het rijtje tenslotte afsluiten met deze unieke tennisracket. Het gaat hier wel degelijk om een oversized exemplaar. Maar ondanks het grote formaat weegt de tennisracket wel behoorlijk weinig. Op die manier is het handig om ermee te spelen. Hieronder alvast een overzicht van de belangrijkste kenmerkende eigenschappen.

Voordelen
Tripe Threat systeem:

het is een unieke tennisracket die werd opgebouwd door gebruik te maken van het Triple Threat systeem. Dergelijk systeem bestaat niet alleen uit titanium maar wordt verder aangevuld met carbon en tungsten.

Comfort:

het lichte gewicht maakt het comfortabel om een wedstrijd of training te spelen. Verder worden schokken en trillingen zoveel mogelijk opgevangen en geabsorbeerd.

Nadelen
Prijzig:

je zult echter wel moeten rekening houden met een iets hoger budget in vergelijking met sommige andere tennisrackets.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status