n n
n
n
ᐅ Beste terrariums. Vergelijking en goedkope prijzen

Beste terrarium

Laatste update: 10.12.19

 

Terrariums test van 2019

 

 

Terrariums koopgids

 

Een terrarium is een ideale verblijfplaats voor enerzijds reptielen en anderzijds amfibieën. Toch is het belangrijk om niet meteen het eerste het beste terrarium aan te kopen. Het is beter om verschillende soorten en exemplaren te vergelijken en dan een keuze te maken uit de beste terrariums. Zo zul je zien dat er terrariums zijn in verschillende vormen en formaten. Dit zal uiteraard ook een invloed hebben op het uiteindelijke prijskaartje. Probeer daarom eventuele aanbiedingen en promoties niet uit de weg te gaan. Het zal maar zo eens zijn dat je een aantrekkelijke terrarium aanbieding tegenkomt.

 

 

Wat is een terrarium

 

Alvorens je beslist om een terrarium aan te kopen dan is het natuurlijk wel handig indien je weet wat dit precies inhoudt. Een terrarium is eigenlijk een speciale verblijfplaats of leefomgeving voor tropische diersoorten zoals reptielen en amfibieën. Denk hierbij maar aan hagedissen, schildpadden of slangen. Deze diersoorten hebben vaak een tropisch klimaat nodig om in te kunnen leven. Dit wil dus zeggen dat de temperatuur vaak wat hoger zal zijn. En ook de vochtigheidsgraad kan misschien in bepaalde gevallen een tikkeltje hoger zal zijn.

Het is belangrijk om te weten dat een terrarium een volledig afgesloten omgeving is. Het is dus niet zoiets als bijvoorbeeld een kooi voor één of ander knaagdier. Daarnaast is het ook belangrijk dat je zult rekening houden met het formaat van het terrarium en de inrichting ervan. Dit lijkt misschien heel onbenullig maar dit is het echter helemaal niet. Elke diersoort heeft zijn eigen gewoontes en leefomstandigheden. En die moeten uiteraard gerespecteerd worden op het moment dat je besluit om zo een speciale diersoort in huis te halen.

 

 

Welk budget moet ik voorzien

 

Je kunt eigenlijk al heel wat goedkope terrariums op de markt vinden. Zo zijn er terrariums die je voor amper 40 euro kunt kopen. Uiteraard bestaat er ook nog steeds het andere uiterste. Dit wil dus zeggen dat er ook nog heel wat terrariums zijn waarvoor je jammer genoeg iets meer budget zult hoeven te voorzien. Je beslist natuurlijk zelf welk bedrag je er maximaal wilt maar vooral ook kunt aan uitgeven.

Alhoewel het wel belangrijk is om ervoor te zorgen dat het dier niets te kort komt. Indien je een speciale diersoort in huis haalt dan moet je dus beseffen dat dit dier ook wel speciale basisbehoeften zal hebben. Het is dan ook een goed aanbeveling om je eerst en vooral goed te informeren alvorens je een speciale diersoort in huis haalt. En eenmaal je de beslissing neemt om een reptiel of een amfibie in huis te halen, dan komt het erop aan om uit te kijken naar het beste terrarium. Hiermee bedoelen we dus het terrarium dat het beste aan de behoeften van je dier zal tegemoet komen.

 

 

De inrichting van het terrarium

 

Wanneer je besluit om een terrarium aan te kopen dan is het ook wel raadzaam om even stil te staan bij de inrichting ervan. Het spreekt voor zich dat de inrichting van een terrarium vooral afhankelijk is van de diersoort zelf. Zo zullen schildpadden een andere inrichting nodig hebben dan bijvoorbeeld kogelspinnen of slangen. En daar hoef je dan ook alvast rekening mee te houden indien je wilt dat je dier overleeft.

Verder is het belangrijk om bij de inrichting van het terrarium ook even stil te staan bij jezelf en bij je omgeving. Het spreekt voor zich dat je het terrarium regelmatig zult moeten schoonmaken en onderhouden. Om het onderhoud zo makkelijk mogelijk te laten verlopen dan is het natuurlijk handig om een terrarium te hebben waar je er gemakkelijk bij kunt.

Daarnaast is het ook een goede aanbeveling om er rekening mee te houden dat er geen ontsnappingsmogelijkheden zijn. Indien het terrarium niet goed is afgesloten dan zal het dier al vrij snel door hebben langs waar het zoal kan ontsnappen. Indien je bijvoorbeeld slangen houdt dan kan dit niet alleen een gevaar zijn voor bijvoorbeeld kinderen maar natuurlijk ook je andere huisdieren. Denk maar aan een kat of een hond.

 

 

Het formaat en het materiaal

 

Tenslotte zul je merken dat er heel wat onderscheid is tussen de terrariums op basis van de gebruikte materiaalsoorten en het formaat. Sommige terrariums zullen iets groter zijn in vergelijking met andere. Ook hier komt het er vooral op neer om te kijken naar de behoeften van je huisdier. Op basis van de behoeften van je dier kun je op zoek gaan naar het ideale terrarium. Verder moet je natuurlijk er ook wel voor zorgen dat je voldoende plek hebt om het terrarium ergens te plaatsen.

Daarnaast zijn er ook nog heel wat verschillen te bespeuren op het gebied van de gebruikte materiaalsoorten. Ook dit is afhankelijk van de speciale diersoort. Zoals reeds eerder vermeld zal een vogelspin niet dezelfde behoeften hebben als bijvoorbeeld een gifslang of een schildpad. Zo heb je terrariums die gemaakt zijn uit speciale glassoorten maar je hebt er ook die vervaardigd zijn uit stevige natuurlijke houtsoorten.

 

 

Terrarium Reviews – Top 5

 

 

Als je zelf amfibieën of reptielen in huis houdt dan weet je al het nut van een degelijke terrarium. Het is belangrijk dat je dus enkel voor het beste terrarium gaat. Bekijk daarom deze 5 topproducten eens rustig en wie weet zit er ergens wel een terrarium aanbieding tussen. We hebben ons gebaseerd op de online reviews en het advies van de klanten. In een terrarium kun je vooral zorgen voor een tropische temperatuur en de habitat van deze dieren zoveel mogelijk nabootsen.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

Ciano Tartarium 40

 

Met deze handige terrarium van het bekende merk Ciano zal je zeker één van de goedkope terrariums in huis kunnen halen. Het terrarium meet 40 x 25 x 20 cm en kan een tropische temperatuur garanderen voor jouw huisdieren.

Het terrarium is werkelijk ideaal om één of meerdere schildpadden in onder te brengen. Het is voor het grootste gedeelte uit stevig en duurzaam glas gemaakt. Het product bestaat uit een klein eilandje dat voorzien is van een stevige helling waarlangs de schildpad naar omhoog kan klimmen.

Op dit moment is er nog maar één enkele review geplaatst waarin we duidelijk opmerken dat de koper helemaal tevreden is met dit terrarium. Het is niet alleen bijzonder handig in gebruik maar het ziet er ook gewoon heel erg leuk uit.

 

Koop bij bol.com (€43.77)

 

 

 

 

Komodo Glas 30x30x45 cm

 

Dit lijkt niet meteen op een terrarium aanbieding aangezien dit product van Komodo iets duurder blijkt te zijn dan het voorgaande. Toch kan dit model van 30 x 30 x 45 cm op positieve reacties rekenen.

De terrarium is gemaakt uit duurzaam en stevig glas. Dit maakt het niet alleen gemakkelijk te onderhouden is, maar het ook eenvoudiger maakt om de natuurlijke habitat van het reptiel of amfibie na te bootsen. Aan de voorkant zijn er schuifdeuren uit glas bevestigd en aan de bovenkant van het terrarium bevindt zich een afneembaar rooster.

De koper is helemaal weg van dit leuke terrarium en vindt dat het kwalitatief een bijzonder sterk product is. In combinatie met het leuke en fraaie design is dit terrarium voor de koper echt een topproduct en kan hij het werkelijk iedereen aanraden.

 

Beste Aanbod

 

 

 

 

Exo Terra Large

 

Indien je op zoek bent naar een groter terrarium om je reptielen of amfibieën in onder te brengen dan kun je altijd dit model eens bekijken. Het terrarium meet 90 x 45 x 45 cm en is afkomstig van het bekende merk Exo Terra. Aan de prijs te zien, zul je er wel rekening mee hoeven te houden dat het niet meteen het goedkoopste model is.

Het terrarium is helemaal uit glas gemaakt en kan probleemloos aan de voorkant geopend worden. Er is zelfs een unieke sluiting aangebracht om te voorkomen dat de dieren ontsnappen. Het is mogelijk om een substraatverwarmer aan te brengen aan de onderkant doordat de terrariumbodem lichtjes verheven is.

We kunnen meteen heel duidelijk opmerken dat de meningen bij dit product toch eerder verdeeld zijn. Voor een aantal gebruikers is dit duidelijk een topproduct terwijl andere kopers toch nog hun twijfels hebben over bepaalde elementen. Laat je hierdoor in elk geval niet afschrikken.

 

Beste Aanbod

 

 

 

 

2-L Home & Garden van hout

 

Deze leuke terrarium is afkomstig van het merk 2-L Home & Garden en is gemaakt uit hout. Het terrarium meet 80 x 40 x 40 cm en komt dus overeen met een medium model.

Het terrarium bestaat voor het grootste gedeelte uit bijzonder sterk en stevig triplex hout. De voorkant echter bestaat uit 3 glazen platen waarvan 1 van de platen is vastgemaakt aan het houten frame. De andere 2 glazen functioneren dan eigenlijk als een soort van schuifdeuren. Aan de zijkanten van het terrarium bevinden zich ook 2 ventilatiegaten.

De koper vindt het toch wel jammer dat er geen gaatjes voorzien zijn voor eventuele kabels of sokkels. Toch is de gebruiker wel overtuigd van de kwaliteit, de duurzaamheid en het leuke design ervan.

 

Beste Aanbod

 

 

 

 

Flamingo Schildpadbak Turtles bay

 

Dit leuke terrarium van het bekende merk Flamingo kan zomaar eens een terrarium aanbieding zijn. Het exemplaar is ongeveer 35 x 20 x 19 cm groot en is vooral geschikt om er schildpadden in onder te brengen.

Het terrarium is zo goed als volledig gemaakt uit stevig en duurzaam glas en is voorzien van een handig eilandje. Op die manier kunnen de schildpadden even uitrusten om daarna terug in het water te gaan. Bij de aankoop van dit product krijg je er meteen ook nog een filter bij.

Op dit moment zijn er nog geen online reacties bij dit product geplaatst. Wij vermoeden daarom dat het hier misschien wel gaat om een vrij recent product. Het is natuurlijk ook mogelijk dat verschillende kopers het product reeds in huis hebben maar gewoon de tijd nog niet gevonden hebben om een review te schrijven.

 

Koop bij bol.com (€48.9)

 

 

 

 

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...
DMCA.com Protection Status