Beste thermo-elektrische koelbox

Laatste update: 17.04.21

Deze website wordt door onze lezers ondersteund. Zodra je iets aankoopt via de linken op onze site, ontvangen wij hiervoor een kleine affiliate commissie. Kom hieronder meer over ons te weten.

 

Thermo-elektrische koelboxen test van 2021

 

Ben je op zoek naar een thermo-elektrische koelbox maar zie je even door de bomen het bos niet meer? Tegenwoordig is het assortiment enorm uitgebreid en dat maakt het niet altijd makkelijk om een uiteindelijke beslissing te nemen. Daarom willen wij jou graag proberen helpen. We hebben hiervoor alvast een koopgids opgesteld maar zijn verder ook gaan uitzoeken wat de 3 beste thermo-elektrische koelboxen zijn. Zo blijkt de Travellife 25L alvast een schot in de roos te zijn. Het is een handige thermo-elektrische koelbox die over een maximale capaciteit van maar liefst 25 liter beschikt. Met de Tristar KB-7230 thermo-elektrische koelbox haal je alvast een meer dan waardig alternatief in huis. Het apparaat is voorzien van een handige ingebouwde handgreep. Zo kun je de koelbox makkelijk verplaatsen.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Thermo-elektrische koelboxen koopgids

 

We hebben het misschien allemaal wel al eens meegemaakt. Je maakt ’s morgens alles klaar om van een heerlijk dagje strand te genieten en zodra je op het strand toekomt is je frisdrank al helemaal opgewarmd. Dankzij de koelbox kun je dit nu gaan vermijden maar dan moet je wel voor de beste thermo-elektrische koelboxen kiezen. Let daarbij zeker op het gebruiksgemak, de temperatuur, de capaciteit en de optiemogelijkheden.

 

 

Gebruiksgemak

 

Iedereen zal de situatie wel herkennen. Misschien heb je het meegemaakt toen je als klein kindje met je ouders een dagje naar het strand ging. Of misschien wel toen je onlangs met vrienden een leuke kampeertrip wilde maken. Je vertrekt ’s morgens vroeg vol goede moed. Je maakt heerlijke maaltijden klaar voor de volledige dag inclusief enkele frisdrankjes die zeker niet kunnen ontbreken.

En dan kom je toe op het strand of op je kampeerplaats en merk je dat je drankjes en je eten warm geworden zijn. Dit is niet alleen niet lekker maar daarnaast ook ongezond. Sommige etenswaren moeten namelijk koel bewaard worden. Een thermo-elektrische koelbox kan je hier dan ook bij helpen. Door het toestel aan te sluiten op de batterij van de auto of gewoon dankzij de adapter wordt de koelbox van stroom voorzien. Op die manier blijven jouw drankjes en eten lekker koel. Daarnaast is het ook mogelijk om te gaan verwarmen tot 65 graden Celsius.  

Uiteraard zal het niet verwonderen dat de ideale thermo-elektrisch koelbox voor iedereen anders kan zijn. En dat is ook helemaal niet verkeerd. Elk toestel heeft zijn eigen mogelijkheden en functies en het is dan ook belangrijk dat je rekening houdt met je eigen verwachtingen wanneer je de aanbiedingen gaat vergelijken. Houd bovendien ook rekening met andere zaken zoals bijvoorbeeld de capaciteit van de koelbox.

 

 

Temperatuur van de koelbox

 

Je zult al snel merken dat er heel wat verschillende mogelijkheden zijn als je op zoek gaat naar een thermo-elektrische koelbox. Uit het vorige puntje werd reeds duidelijk dat de thermo-elektrische koelbox van stroom wordt voorzien door hem aan te sluiten in de auto of door middel van een adapter. Dit laatste kan bijvoorbeeld heel handig zijn op een kampeertrip of een festival. Afhankelijk van het model dat je kiest kan je gaan voor een toestel van 12 of 24 V of zelfs tot 230 V.

Een thermo-elektrische koelbox aanbieding kan etenswaren en drankjes gaan afkoelen tot 30 graden Celsius onder de omgevingstemperatuur. En bovendien kunnen deze toestellen ook verwarmen tot 65 graden Celsius. Uiteraard is dit niet alleen afhankelijk van het toestel maar ook van de temperatuur waarin je je bevindt.

Deze koelboxen zullen zich altijd gaan baseren op de omgevingstemperatuur. Dus wanneer je je bijvoorbeeld in Zuid-Spanje bevindt in een temperatuur van 40 graden Celsius dan zal de koelingstemperatuur tussen de 22 en de 10 graden Celsius liggen. Uiteraard is dit afhankelijk van toestel tot toestel. Maar wanneer de omgevingstemperatuur bijvoorbeeld maar 25 graden Celsius is dan zal de koelingstemperatuur ook veel lager gaan liggen.

 

 

Capaciteit en optiemogelijkheden

 

Het is bovendien ook belangrijk om even stil te staan bij de capaciteit van de koelbox. Afhankelijk van het model kan die namelijk variëren van 7 l tot zelfs 45 l. Eerst en vooral is het aan te raden dat je kijkt naar de ruimte die beschikbaar is in de auto om de koelbox mee te kunnen nemen.

Daarnaast is het een goede aanbeveling om rekening te gaan houden met het aantal leden. De hoeveelheid voedsel en drank die je nodig hebt voor twee personen is helemaal anders dan wanneer je dit moet voorzien voor bijvoorbeeld 6 personen. Voor grotere huishoudens of vriendengroepen wordt dan over het algemeen ook een koelbox aangeraden met een grotere capaciteit.

Naast de beschikbare ruimte in de auto en het aantal leden, is het ook een aanrader om rekening te houden met de uitstap zelf. Als je een middagje naar het park gaat dan heb je niet dezelfde hoeveelheid voedsel en drank nodig als wanneer je een weekje gaat kamperen. Het is daarom belangrijk dat je met al deze zaken rekening houdt alvorens je een thermo-elektrische koelbox gaat aanschaffen.

Als je voor de goedkope thermo-elektrische koelboxen wilt gaan dan is het best dat je niet kiest voor een toestel met verschillende optiemogelijkheden. Zo zijn er koelboxen die voorzien zijn van een ECO modus waardoor je dus stroom kunt gaan besparen. Dit is ideaal voor mensen die milieubewust proberen te leven. Sommige toestellen beschikken bovendien over extra opbergruimte in het deksel van de koelbox. Ideaal om eventuele snoeren in op te bergen.

 

 

Thermo-elektrische koelbox Reviews – Top 5

 

 

Met een thermo-elektrische koelbox heb je geen nood meer aan ijs om je drankjes en voedsel af te koelen. Je sluit deze koelbox aan in je auto of caravan en het begint automatisch de inhoud af te koelen. Zoek je een klein of grote koelbox? Neem een kijkje naar de volgende artikelen en kies er de beste thermo-elektrische koelbox uit.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

Travellife 25L

 

Deze koelbox is voorzien van een draagbeugel zodat je het makkelijk kunt meenemen, bijvoorbeeld naar het strand. Het heeft een inhoud van 25 liter en is groot genoeg om flessen van 1,5 liter er rechtop in te plaatsen. Je kunt deze koelbox aansluiten op 12V en 230V en het beschikt over een ECO stand om stroom te besparen.

Het deksel beschikt over een opbergruimte om de aansluitsnoeren in op te bergen. Het snoer voor de 12V verbinding is 175 cm lang en voor de 230V aansluiting 150 cm. Het artikel is vervaardigd uit kunststof.

Het grootste minpunt voor de kopers is het onaantrekkelijke ontwerp van de koelbox. Dit komt door al de stickers die moeilijk te verwijderen zijn. Verder geven de kopers goed advies over de kwaliteit van het product en vinden ze de koelbox handig in gebruik. Het artikel maakt weinig geluid op de ECO modus.

Ben je van plan om binnenkort een dagje naar zee te gaan met het hele gezin? Deze thermo-elektrische koelbox van Travellife kan dan misschien wel van pas komen. Het is een vrij ruime koelbox, en dus ideaal voor grotere gezinnen. Hieronder kun je alvast de voordelen en de nadelen even op een rijtje zien.

Voordelen
Comfort:

de draagbeugel zorgt ervoor dat je de thermo-elektrische koelbox zonder problemen kunt verplaatsen.

Inhoud:

de koelbox heeft een maximale capaciteit van maar liefst 25 liter. Je kunt er dus zonder problemen tot wel 2 grote flessen drank van zo’n anderhalve liter in bewaren.

Stroomaansluiting:

het is mogelijk om deze koelbox zonder problemen te gaan aansluiten op een 12V of een 230V spanning. Verder is er ook een ECO stand aanwezig. Op die manier kun je toch wat stroom proberen besparen.

Nadelen
Design:

een aantal kopers zijn niet meteen overtuigd van het design dat als vrij onaantrekkelijk beschreven wordt.

Budget:

het is ook niet meteen het toestel met de laagste prijs. Het is mogelijk dat sommige klanten het prijskaartje ook als een minpunt zullen beschouwen.

 

 

 

 

Tristar KB-7230

 

De Tristar koelbox heeft een ruime inhoud van 30 liter en heeft een ingebouwd handvat om het makkelijk overal mee naartoe te nemen. Het deksel beschikt over bekerhouders en een opbergruimte voor het snoer. De koelbox is licht van gewicht en dankzij de ruime inhoud passen 2 literflessen er zelfs in.

Het thermo-elektrisch koelsysteem zorgt ervoor dat de koelbox tot 16º onder de omgevingstemperatuur afgekoeld wordt. Je kunt deze box aansluiten in de auto via de 12V stekker maar je kunt ook een omvormer kopen om het product op 230V aan te sluiten.

Volgens de reviews zijn de kopers van mening dat deze koelbox handig in gebruik is. De kwaliteit van het product is top en het opbergvak in het deksel is heel handig. Het toestel houdt je voedsel en drank lekker koel en de prijs is redelijk. Voor een koper maakt het apparaat te veel geluid.

Je kunt natuurlijk ook altijd de keuze maken voor deze leuke thermo-elektrische koelbox van Tristar. Tristar is een bijzonder bekend merk, dat misschien door heel wat kopers ook als het beste merk zal beschouwd worden. Het is verder een bijzonder degelijke thermo-elektrische koelbox die ook over heel wat andere mogelijkheden beschikt.

Voordelen
Volume:

deze koelbox heeft een maximale inhoud van maar liefst 30 liter. Je kunt er dus heel wat drank of eten zonder problemen in bewaren.

Comfort:

met het ingebouwde handvat, is er natuurlijk ook nagedacht over het comfort. Verder is het deksel van deze koelbox ook voorzien van handige en praktische bekerhouders. Ideaal dus voor een dagje strand.

Handig in gebruik:

ondanks de ruime inhoud, zul je merken dat de koelbox relatief weinig weegt. Dit maakt het meteen een pak eenvoudiger om de koelbox mee te nemen. Verder is er ook een ruimte voorzien om het snoer veilig en zonder problemen op te bergen.

Nadelen
Lawaai:

we merken dat één enkele klant niet helemaal overtuigd is, vanwege het lawaai van deze koelbox.

 

 

 

 

Outwell ECOcool Green

 

Deze koelbox is vervaardigd volgens de eco-wetgeving van Europa. Dit wil zeggen dat dit product energie bespaart. Het apparaat heeft een inhoud van 24 liter en is geschikt om aan te sluiten op 12V. De handgreep is opvouwbaar en verstelbaar en is nuttig om het product makkelijk mee te nemen op verplaatsing.

Het product heeft een gewicht van 6 kg en is gemaakt van kunststof. De koelbox beschikt over extra isolatie en beschikt over een ijspakverdeler aan de binnenkant. De ingang voor de kabel is afgeschermd.

Hoewel dit product nog maar twee reviews heeft gekregen zijn deze uitsluitend positief. De koelbox werkt perfect en je kunt zelfs ijs urenlang bewaren zonder dat het smelt. Het product maakt niet te veel lawaai en het design valt ook in de smaak bij de kopers.

Ben je niet alleen op zoek naar een degelijke koelbox, maar ook naar een ecologisch en milieuvriendelijk exemplaar? Dan hoef je alvast even de Outwell ECOcool Green koelbox rustig te bekijken. En wie weet voldoet het wel volledig aan jouw verwachtingspatroon.

Voordelen
Handgreep:

de koelbox is voorzien van een ergonomische handgreep, die je bovendien ook kunt verstellen en zelfs opvouwen.

Ontwerp en aansluiting:

het is een degelijke thermo-elektrische koelbox met een totale inhoud van maar liefst 24 liter. Je kunt deze koelbox bovendien zonder problemen op een 12 V spanning gaan aansluiten.

Materiaal:

je zult merken dat de koelbox helemaal vervaardigd is uit bijzonder duurzaam kunststof.

Handig in gebruik:

de koelbox is makkelijk te bedienen, en is voorzien van extra isolatiemateriaal. Aan de binnenkant heeft men ook aandacht besteed aan een extra ijspak verdeler.

Nadelen

Tot op heden zijn er nog maar 2 online beoordelingen geplaatst, die helemaal positief blijken te zijn.

 

 

 

 

Tristar KB-7532

 

De Tristar KB-7532 koelbox heeft een ruime inhoud van 30 liter om drank en voedsel in te plaatsen. Je kunt dit product gebruiken om te koelen maar ook om te verwarmen, allemaal dankzij het thermo-elektrische systeem. Het artikel is licht van gewicht en beschikt over een ingebouwd handvat om het makkelijk te dragen.

Je kunt koelen tot 18º onder de omgevingstemperatuur en je kunt maaltijden verwarmen tot maximaal 65º C. Deze koelbox werkt zowel op een aansluiting van 12V als op een aansluiting van 230V. Dankzij energieklasse A++ verbruikt het product ook nog eens weinig stroom.

De goede kwaliteit van deze thermo-elektrische koelbox aanbieding is voor alle kopers een pluspunt. De twee aansluitingen maken het gebruik van deze koelbox makkelijker en het toestel maakt weinig geluid. Het koelt en warmt zeer goed.

Net zoals één van de vorige apparaten, zul je merken dat ook deze thermo-elektrische koelbox afkomstig is van het merk Tristar. Daardoor durven wij vermoeden dat het hier misschien wel om één van de populairste merken uit onze lijst gaat.

Voordelen
Comfort:

ondanks het enorme volume, weegt de thermo-elektrische koelbox vrij licht. Ook het handvat draagt bij tot het comfort van de koelbox.

Koelruimte:

het is een vrij grote koelbox met een totale inhoud van maar liefst 30 liter. Zo kun je er toch al heel wat drank en eten in bewaren.

Handig in gebruik:

deze koelbox is niet alleen geschikt om te koelen maar je kunt er ook dingen mee verwarmen. Vandaar ook de benaming thermo-elektrische koelbox.

Nadelen
Prijskaartje:

het is niet meteen het toestel met de laagste prijs, en dat zou misschien voor sommige klanten wel een nadeel kunnen zijn.

 

 

 

 

All Ride 22L

 

We eindigen met de goedkope thermo-elektrische koelboxen en bieden je deze All Ride koelbox aan met een inhoud van 22 liter. Het product werkt op een 12V aansluiting en maakt bijna geen geluid. Het toestel koelt tot 10º Celsius onder de omgevingstemperatuur en de zekering van de box is makkelijk te vervangen.

Het product is vervaardigd uit plastic en het is aangeraden om extra koelelementen in de koelbox te plaatsen om je voedsel en drank goed koel te houden.

Het snoer van de box is te kort voor sommige kopers maar de kwaliteit is wel top. De koelbox is handig in gebruik en is perfect voor twee personen. Desondanks de beschrijving maakt hij toch wat lawaai.

Ben je op zoek naar een degelijke thermo-elektrische koelbox? Maar wil of kun je liever niet zoveel geld uitgeven? Dan hoef je niet langer te vrezen, want wij hebben gewoon de ideale oplossing voor jou. Je zult meteen versteld staan van het prijskaartje van deze All Ride 22L koelbox.

Voordelen
Formaat:

het is een vrij compacte koelbox met een maximale inhoud van maar liefst 22 liter. Ideaal dus om mee te nemen naar het strand of naar het park.

Aansluiting:

je kunt de koelbox zonder problemen op het 12V netwerk gaan aansluiten. Verder zul je merken dat, ondanks de kracht, het toestel zo goed als geluidloos werkt.

Nadelen
Snoer:

slechts een kleine minderheid van de kopers is van mening dat het snoer toch best iets langer had mogen zijn.

Lawaai:

ondanks wat er in de beschrijving geplaatst wordt, meldt een enkele klant dat het apparaat teveel lawaai maakt.

 

 

 

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status