Beste titanium pan

Laatste update: 17.09.20

 

Titanium pannen test van 2020

 

Steeds meer mensen gaan op zoek naar een degelijke titanium pan om in de keuken mee te werken. Deze pannen zijn namelijk niet alleen bijzonder duurzaam maar bovenal ook heel gemakkelijk schoon te maken. Om jou te helpen, zijn we al even op zoek gegaan naar de 3 beste titanium pannen van het moment. Zo zijn we onder andere uitgekomen bij de Tefal Meteor titanium pan. Het product is vrij groot want het beschikt over een ruime doorsnede van maar liefst 24 cm. Ideaal dus voor mensen met een groot gezin. De Woll Nowo titanium pan hoeft zeker en vast niet onder te doen. Met een ruime doorsnede van maar liefst 28 cm is deze pan uitstekend voor grote gezinnen of mensen die veel vrienden over de vloer krijgen.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Titanium pannen koopgids

 

Een titanium pan is niet makkelijk om te vinden voor in de keuken. Meestal bestaat een pan deels uit titanium en deels uit andere metalen. Zelfs al zie je een pan die de benaming titanium heeft wil het niet zeggen dat deze pan volledig van titanium gemaakt is. We geven je enkele tips waar je moet op letten bij het zoeken naar pannen. Je moet bijvoorbeeld rekening houden met de warmtebron die je gebruikt, het onderhoud, de prijs, het gewicht, de grootte, enzovoort.

Warmtebron


We maken een onderscheid tussen vijf verschillende warmtebronnen die je kunt gebruiken om te koken. De bekendste vorm is gas, dit was ook één van de eerste vormen die je kunt vinden op een fornuis. Het is belangrijk dat je controleert of de titanium pan die je wilt kopen geschikt is om te gebruiken op de warmtebron die je thuis gebruikt.

Voor gas is dit geen probleem want alle pannen zijn geschikt om te koken op gas. Het grootste probleem zal zich voordoen wanneer je thuis kookt met inductie. Niet alle pannen zijn geschikt om te gebruiken op inductie. Let er dus zeker op als je een titanium pan koopt dat deze ook geschikt is voor inductie.

Je hebt ook de mogelijkheid om een pan te kopen die geschikt is voor alle warmtebronnen. Als je momenteel nog kookt met gas maar je wilt na een jaar veranderen naar inductie of elektrisch, dan is dit een goede optie.

Andere warmtebronnen zijn halogeen en keramisch, deze komen echter minder voor. Bepaalde pannen zijn zelfs geschikt om in de oven te plaatsen, zo heb je geen speciale schaal nodig en moet je geen extra vaatwerk vuil maken. Om een pan in de oven te gebruiken is het belangrijk dat de steel van de pan ook van metaal is en geen hout of kunststof bevat.

Je hebt zeker al gezien dat de grootte van de kookzones verschillend zijn. Dit is om zo efficiënt mogelijk pannen van verschillende groottes te gebruiken. Een grote pan op een kleine kookzone is tijdverspilling maar een kleine pan op een grote kookzone kan leiden tot een verspilling van energie.

 

 

Voor- en nadelen van titanium

 

Het grote voordeel van titanium is dat het een licht metaal is maar daardoor niet zwakker is dan andere metalen. Titanium wordt veel gebruik in outdoor pannen zodat je minder gewicht moet meedragen als je gaat kamperen.

Het is verder ook nog goed bestand tegen corrosie maar ook tegen zeewater en bepaald chemicaliën. Deze pannen hebben dus een lange levensduur. Meestal bevat een pan niet veel titanium of is het slechts een laag van de pan die van titanium gemaakt is.

Het nadeel van een titanium pan is dat ze veel dunner zijn dan pannen van andere metalen. Wegens de dunne bodem wordt de hitte niet goed verdeeld en kan het zijn dat je eten zal aanbranden.

Een ander belangrijk nadeel is de duurder prijs. Titanium is sterker dan aluminium en ook lichter, maar je zult ook meer geld moeten betalen voor een pan die gemaakt is van titanium.

 

 

Onderhoud

 

Ook titanium pannen kunnen voorzien zijn van een antiaanbaklaag. Als dit het geval is dan is het beter om geen metalen spatel te gebruiken in de pan, deze kan de antiaanbaklaag aantasten of beschadigen. Sowieso is het altijd beter om houten of plastieken keukengerei te gebruiken.

Deze materialen zijn zwakker dan metaal en kunnen materialen van een hardere dichtheid niet beschadigen. Zo blijft de pan langer bruikbaar en kan het ook geen smaak of stoffen afgeven aan je voedsel.

Bij sommige pannen is het ook beter om de pan schoon te maken met warm water en een zachte spons. Als de pan heel vuil is kun je eventueel een beetje zeep gebruiken maar zorg er dan wel voor dat je de pan achteraf goed afspoelt met water. Het gebruik van bijtende middelen is ook geen aanbeveling want dit kan de pan na een periode ook aantasten. Hoe beter je zorgt voor de titanium pan, hoe langer je het product zult kunnen gebruiken.

Prijs van een titanium pan

 

We hebben al laten vallen dat pannen die gemaakt zijn van titanium duurder zijn. Dit komt door de stevigheid van titanium en het lichte gewicht.

Maar omdat de meeste pannen niet volledig van titanium gemaakt zijn zullen de prijzen vele verschillen tonen. Het is beter om eerst verschillende pannen te vergelijken voordat je een keuze maakt. Je kunt ook meteen een pannenset kopen die pannen van verschillende formaten bevat. Soms worden deze als promotie aangeboden en is het goedkoper dan wanneer je ze apart koopt. Online is het ook mogelijk om wekelijks leuke aanbiedingen te vinden.

 

 

Titanium pan reviews – top 5

 

 

Om de beste bak- of kookresultaten te bereiken heb je een goede en stevige pan nodig. Denk hierbij aan een pan die van titanium gemaakt is en ook nog een antiaanbaklaag heeft. Deze pannen kunnen jarenlang meegaan en zorgen voor een ultiem kookplezier in de keuken. Bekijk de opties hieronder en kies de beste titanium kookpan voor jezelf uit.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

Tefal Meteor

 

Met de Tefal Meteor wordt koken nu echt een plezier! Deze moderne hapjespan is sterk en duurzaam vanwege de laag titanium met stone look. Dit product heeft een diameter van 24 cm en is geschikt om te gebruiken voor alle warmtebronnen.

De RvS inductiebodem zorgt ervoor dat er een goede warmtegeleiding is over de hele bodem. Het is voorzien van een Thermo-spot die rood wordt als de juiste baktemperatuur bereikt is. Hierdoor kun je gezond bakken en gaan de voedingsstoffen niet verloren.

Voor dit product zijn er bijna alleen positieve beoordelingen geschreven. De kopers zijn tevreden met de kwaliteit van dit product en het is handig in gebruik voor hen. De prijs van dit product is goed en het heeft een fraai design. Het enige minpunt dat bij dit product wordt aangegeven is dat het een beetje zwaar is voor 1 koper.

Indien je deze Tefal titanium pan aankoopt dan zul je het je zeker niet beklagen als we de vele positieve online reviews mogen geloven. De pan heeft een diameter van 24 cm en zou zomaar eens tot de populairste pannen uit onze lijst mogen behoren. Dat kan te maken hebben met het feit dat Tefal voor sommigen het beste merk is maar het kan ook te maken hebben met de kwaliteit ervan.

Voordelen
Warmtebron:

deze titanium pan kun je vrijwel op gelijk welke warmtebron gaan gebruiken. Zelfs inductie behoort allemaal tot de mogelijkheden.

Doorsnede:

de pan heeft een doorsnede van maar liefst 24 cm en behoort daardoor tot de grote modellen. Ideaal voor grote gezinnen of mensen die vaak vrienden over de vloer krijgen.

Nadelen
Design:

niet alle kopers vinden het design van deze titanium pan even aantrekkelijk.

Gewicht:

voor één enkele gebruiker weegt de pan op zich toch best wel veel. Daardoor is het niet altijd even handig om ermee te werken.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Woll Nowo

 

De Woll Nowo titanium koekenpan zorgt voor jarenlang plezier in de keuken. Dit product heeft een diameter van 28 cm en is geschikt voor gas, keramisch, elektrisch en halogeen. Het is dus niet geschikt voor inductie.

Het heeft een goede warmtegeleiding en warmt snel op. Deze pan is het ideale product voor het uitstekend bakken van vlees. Het is handig in gebruik want je kunt het in de vaatwasmachine en ook in de oven gebruiken. Dit product kan door iedereen gebruikt worden en is niet alleen voor professionals bestemd.

Gezien de prijs van dit product dan behoort het niet tot de categorie van goedkope titanium pannen. Ondanks de hoge prijs van dit product zijn er toch alleen positieve beoordelingen geschreven hiervoor. Alle kopers zijn tevreden met dit product, want het is van goede kwaliteit en het is handig in gebruik. Dit product heeft een fraai design en ook een goede prijs.

Met de Woll titanium pan haal je niet meteen het toestel met de laagste prijs in huis. Toch lijken de meeste kopers zich er niet meteen aan te storen als we de online beoordelingen er even op nakijken. Daarom lijkt het ons een goed idee om de voor- en nadelen van deze pan eens even grondig te bestuderen.

Voordelen
Formaat:

in vergelijking met de vorige pan is dit model zelfs nog een tikkeltje groter. Dit model heeft een doorsnede van wel 28 cm en is ideaal voor grote gezinnen.

Warmtebron:

het is mogelijk om deze titanium pan op verschillende warmtebronnen te gebruiken waaronder gas, halogeen, elektrisch en keramisch.

Materiaal:

dit model is helemaal uit bijzonder stevig aluminium gemaakt en werd afgewerkt met een non-stick coating van titanium. Daardoor is de pan niet alleen krasvast maar ook nog eens snijvast.

Onderhoud:

je hoeft deze pan helemaal niet met de hand af te wassen want het mag ook in de vaatwasmachine gestopt worden.

Nadelen
Inductie:

werkelijk alle kopers zijn helemaal overtuigd van deze pan. Toch is het belangrijk om te beseffen dat je deze titanium pan best niet op een inductie kookplaat gebruikt.

Koop bij bol.com (€74.4)

 

 

 

 

Tefal Titanium Signature

 

De Tefal Titanium Signature hapjespan met deksel heeft een diameter van 24 cm en is geschikt voor alle warmtebronnen zoals gas, halogeen, elektrisch, keramisch en ook inductie.

Dit product is handig in gebruik, want het is voorzien van een Thermo-spot indicator die aangeeft wanneer de pan de juiste temperatuur heeft bereikt en klaar is voor gebruik. Je kunt het ook in de oven gebruiken tot een temperatuur van 175 graden. Het zorgt voor de beste bakresultaten, want het heeft ook een dikke en ultrasterke antiaanbaklaag.

Als je naar de prijs van dit product kijkt, dan lijkt het op een titanium pan aanbieding. En dat is het ook voor alle personen die dit product hebben aangeschaft. Tot nu toe zijn alle kopers tevreden met dit product, want het is handig in gebruik en het is van goede kwaliteit. De prijs van dit product is redelijk en het heeft ook een fraai design.

Net zoals het eerste toestel is ook deze titanium pan afkomstig van het bekende merk Tefal. De pan heeft een doorsnede van 24 cm en is daardoor groot genoeg voor een standaard gezin. Aan de vele reacties te zien, kunnen we duidelijk opmerken dat er heel wat tevreden klanten zijn.

Voordelen
Warmtebron:

met deze titanium pan zal je helemaal geen probleem hebben want je kunt het op gelijk welke warmtebron gebruiken. Zelfs inductie is hier ook een mogelijkheid.

Thermo-spot indicator:

dankzij de thermo-spot indicator weet je precies wanneer de pan de juiste temperatuur bereikt heeft. Verder kun je het toestel ook in de oven gebruiken.

Nadelen

We merken dat werkelijk alle kopers laaiend enthousiast zijn over dit product en het vaak zelf ook aanraden. Dit maakt het voor ons dan ook bijzonder moeilijk om eventuele nadelen tijdig te ontdekken en jou daarover in te lichten.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Tefal Hard Titanium+ C69590

 

De Tefal Hard Titanium+ C69590 koekenpannenset bestaat uit twee titanium pannen met een diameter van 24 cm en 28 cm. Dit product is voorzien van een sterke antiaanbaklaag en je hebt dus geen olie of boter nodig. Hierdoor kook je dus ook gezonder en is de pan makkelijker om schoon te maken.

Het heeft een sterke RvS bodem die zorgt voor een gelijkmatige warmtegeleiding. Met de Thermo-spot krijg je de beste bakresultaten door te bakken met de juiste temperatuur. Dit zorgt er ook voor dat de voedingsstoffen van de ingrediënten niet verloren gaan. Je kunt ook gewoon gebruik maken van metalen spatels bij dit product.

Alle kopers zijn tevreden met dit product, want het is van goede kwaliteit en het is handig in gebruik. Dit product heeft een redelijke prijs en het heeft ook een fraai design. Voor deze kopers is het dus een top product.

Ook hier is de titanium pan afkomstig van het bekende en vooral sterk gewaardeerde merk Tefal. Bovendien zul je helemaal verrast zijn van het voordelige tarief. Als we het zouden vergelijken met de andere 4 titanium pannen uit onze selectie dan zal meteen duidelijk worden dat dit model wel degelijk over de laagste prijs beschikt en daardoor misschien wel tot de populairste pannen kan behoren.

Voordelen
Doorsnede:

dit model komt in een set van 2 pannen die elk een andere doorsnede hebben. Zo krijg je een pan met een doorsnede van 24 cm en eentje met een diameter van 28 cm.

Warmtebron:

je kunt met deze pannenset gebruik maken van om het even welke warmtebron waaronder dus ook inductie.

Onderhoud:

doordat je de pannen in de vaatwasmachine kunt plaatsen, bespaar je jezelf heel wat werk en tijd. Ideaal voor mensen die een hekel hebben aan afwassen.

Nadelen
Geen vaatwasser:

ondanks het feit dat het artikel duidelijk vermeld dat het in de vaatwasser kan, raadt één enkele koper het toch niet direct aan.

Niet duurzaam:

een kleine minderheid van de gebruikers vindt dat de pan bijzonder snel verslijt en niet duurzaam is.

Koop bij bol.com (€49.95)

 

 

 

 

Ballarini Taormina

 

De Ballarini Taormina is een mooie en elegante titanium pan met glazen deksel. Het heeft een diameter van 28 cm en is geschikt voor alle warmtebronnen zoals gas, elektrisch, halogeen, keramisch en zelfs inductie.

Het is voorzien van een 4-voudige krasvaste KERAVIS anti aanbaklaag, waarbij je ook gebruik kunt maken van alle metalen keukengerei. Met de stevige anti aanbaklaag krijg je de beste resultaten bij het bakken. Handig van dit product is dat je het in de vaatwasmachine kunt plaatsen. Deze pan kan ook in de oven gebruikt worden, maar niet in de magnetron.

Voor dit product staat er nog geen review geschreven. Het is mogelijk dat dit product door mensen is aangeschaft, maar dat zij nog geen kans hebben gehad om een review te geven. Omdat er nog geen gebruikerservaring is van dit product, is het moeilijk om een advies te geven hierover.

Ook met de Ballarini titanium pan haal je zeker en vast een degelijk product in huis. Om te weten te komen of deze pan aan jouw verwachtingspatroon voldoet dan is het belangrijk om eerst even de voor- en nadelen op een rijtje te plaatsen. Hieronder geven wij jou een kort overzicht.

Voordelen
Warmtebron:

met deze titanium pan heb je werkelijk geen problemen aangezien je dit model op gelijk welke warmtebron kunt gebruiken waaronder zelfs inductie.

Doorsnede:

de pan heeft een diameter van 28 cm en is daardoor vooral geschikt voor mensen met grotere gezinnen.

Onderhoud:

je kunt deze pan probleemloos in de vaatwasmachine stoppen.

Nadelen
Gebruikerservaring:

doordat er nog geen reviews geplaatst zijn, kunnen wij jou geen advies geven over de gebruikerservaring bij dit product.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status