5 Beste tongschrapers Test Van 2021

Laatste update: 17.04.21

Deze website wordt door onze lezers ondersteund. Zodra je iets aankoopt via de linken op onze site, ontvangen wij hiervoor een kleine affiliate commissie. Kom hieronder meer over ons te weten.

 

Tongschrapers – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Een goede mondhygiëne bekom je niet alleen door het regelmatig poetsen en flossen van je tanden, ook het gebruik van een tongschraper hoort daarbij. We begrijpen dat het de eerste keren wat onwennig en ongemakkelijk kan aanvoelen, toch is het een goede aanbeveling aangezien bacteriën makkelijk kunnen worden verwijderd. Om jou te helpen met de beste tongschraper huiswaarts te keren, hebben we alvast een selectie gemaakt van 3 hedendaagse topproducten. Zo blijkt de E Shopper Tongschraper alvast een schot in de roos. En bovendien ziet hij er met z’n rosé-gouden design ook best wel fraai uit. Daarnaast zou je ook kunnen kiezen voor de Yogi & Yogini Tongreiniger die kwaliteit en betaalbaarheid combineert.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Tongschrapers koopgids

 

Behoor jij tot de personen die dagelijks één van de beste tongschrapers gebruikt? Indien je nog nooit een tongschraper hebt gebruikt dan is het echter wel een goede aanbeveling. Toch raden wij jou aan om niet gelijk het eerste het beste product aan te kopen maar meerdere tongschrapers met elkaar te vergelijken. Houd daarbij niet alleen rekening met de werkwijze en de voordelen van het gebruik maar ook met het type en het eventuele prijskaartje. Het is niet verkeerd om aandachtig te zijn voor leuke promoties en aanbiedingen.

Wat is een tongschraper

Een tongschraper, ook wel tongreiniger genoemd, is een handig apparaatje waarmee je allerlei bacteriën van je tong kunt schrapen. Het spreekt dan ook voor zich dat het gebruik van een tongschraper heel wat pluspunten met zich meebrengt. Zo geniet je niet alleen van een pak minder bacteriën in je mond maar zal je adem meteen ook frisser ruiken.

Tongschrapers zijn er vandaag de dag in allerlei vormen en formaten. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om een tongschraper en tandenborstel in één aan te kopen. In dergelijk geval bevindt de tongschraper zich aan de achterkant van de tandenborstel. Zo kun je met de ene kant je tanden flink poetsen en met de andere kant de bacteriën van je tong schrapen.

Bovendien wordt het gebruik ervan door heel wat tandartsen en zorgkundigen aanbevolen. Het loont dan ook de moeite om deze koopgids even grondig door te nemen. En wij hopen jou, op die manier, wegwijs te maken in de wondere wereld van de tongschraper. Zo zul je vroeg of laat met een uitstekend exemplaar huiswaarts keren en misschien blijkt het nog wel een tongschraper aanbieding te zijn.

 

Welk budget hoef je te voorzien

Alvorens je besluit op zoek te gaan, lijkt het ons verstandig om het ook even over het prijskaartje te hebben. Een degelijke tongschraper hoeft helemaal niet zo duur te zijn. Zo zijn er heel wat goedkope tongschrapers die meer dan de moeite waard zijn en amper 5 euro of misschien wel minder kosten. Echter bestaan er ook bepaalde exemplaren die iets duurder zijn en makkelijk 20 euro of meer waard zijn. Gemiddeld moet je dus rekening houden met een prijskaartje van ongeveer 13 euro.

Echter beslis je zelf hoeveel geld je maximaal wilt maar vooral ook kunt spenderen hieraan. Ben je van plan om een tongschraper aan te kopen en zul je die dagelijks meermaals gebruiken? Dan loont het op lange termijn de moeite om misschien iets meer uit te geven. Is het gebruik ervan eerder sporadisch te noemen, kies dan voor een goedkoper alternatief om het even te proberen. Later kun je dan altijd nog overschakelen op een duurdere tongschraper.

 

De vele pluspunten van een tongschraper

Zoals reeds min of meer vermeld, biedt het gebruik van een degelijke tongschraper heel wat voordelen. Het is een handige manier om allerlei soorten bacteriën die op je tong zitten, te verwijderen. Dit kan niet alleen tandplak verminderen maar zorgt verder ook voor een frissere adem. Verder helpt het om het immuunsysteem te versterken en kun je de smaak van voedsel er door helpen herstellen. Dit alles omdat het gebruik van een tongschraper bijdraagt aan een uitstekende mondhygiëne.

Werkwijze bij het gebruik ervan

Gebruik je een tongschraper voor de eerste keer, dan kan het wel handig zijn om even aandachtig te letten op de gebruiksaanwijzing. Maar geen paniek want uiteindelijk is er niets moeilijks aan. Het spreekt voor zich dat je eerst en vooral je mond opent om vervolgens je tong te kunnen uitsteken. Probeer hierbij je tong zo ver als mogelijk uit te steken zodanig dat je zoveel mogelijk bacteriën kunt verwijderen.

Vervolgens is het de bedoeling om de tongschraper zo ver mogelijk achteraan op de tong te plaatsen. Indien het begint te kriebelen, of in sommige gevallen zelfs kokhalsneigingen en misselijkheid veroorzaakt dan zit je net iets te ver. Daarnaast is het kwestie van gewenning. Na enkele keren zul je merken dat het veel makkelijker gaat.

Druk behoorlijk stevig op de tongschraper en beweeg daarbij altijd van achteraan je tong naar helemaal vooraan. Nooit van voor naar achteren. Na gebruik is het aan te raden om de tongschraper zo goed mogelijk af te spoelen en eventueel met bepaalde producten ook af te wassen. Dit om er zeker van te zijn dat er geen bacteriën en restjes meer achterblijven.

 

Het type tongschraper

Tenslotte is het aan te raden om ook nog even stil te staan bij het type tongschraper dat je kunt aankopen. Zo kun je besluiten om een 2-in-1 apparaatje aan te kopen of je koopt de tongschraper gewoon los aan. Wanneer je kiest voor een 2-in-1 product dan koop je vaak een tongschraper en tandenborstel in één aan. De ene kant ziet er dus uit als een standaard tandenborstel om je tanden te poetsen. De achterkant is dan weer een degelijke tongschraper.

Echter stellen we vast dat de meeste personen kiezen voor 2 aparte producten. Zo bestaan er bijgevolg ook heel wat afzonderlijke tongschrapers. Daarbij heb je de mogelijkheid om te kiezen tussen een gebogen, smalle, brede, harde of zachte tongschraper. Kies uit wat je zelf het meest prettig en comfortabel vindt om te gebruiken. Een brede tongschraper is bijvoorbeeld ideaal om iets verder op de tong te gebruiken, een smalle schraper is meer geschikt om vooraan te gebruiken.

 

 

5 Beste tongschrapers (Reviews) van 2021

 

Of je nu kiest voor een tongschraper van Halita of Orabush, beide staan garant voor kwaliteit en duurzaamheid. Uiteraard zijn er nog heel wat andere merken die de beste tongschraper willen aanbieding. Daarom hebben wij een top 5 samengesteld waarin we de best beoordeelde tongschrapers even kort aan jou voorstellen. Neem rustig een kijkje en bekijk eventueel ook de verschillende online reviews en het advies van klanten.

 

1. E Shopper Effectieve Tongschraper Rose Goud Persoonlijke Verzorging

 

Ben je al geruime tijd op zoek naar een degelijke tongschraper dan kun je eventueel dit product even grondig onder de loep nemen. Het product wordt jou aanbevolen door het, al dan niet bekende merk E Shopper en staat garant voor heel wat voordelen. Zo draagt de tongschraper niet alleen bij aan een perfecte mondhygiëne maar wordt ook een eventuele slechte adem zonder problemen aangepakt.

Het is een duurzaam en stevig product dat vervaardigd is uit kwalitatief koper en vervolgens werd afgewerkt in een goud/roze kleur. Je zult merken dat het heel eenvoudig is om dit product te gebruiken. Zo hoef je alleen maar de uiteinden stevig te gaan vastpakken, om vervolgens met het gebogen gedeelte zachtjes over de tong te schrapen. Herhaal dit meerdere keren per dag, telkens wanneer je je tanden gaat poetsen.

Een blik op de vele online beoordelingen leert ons dat de kopers tot op heden alleen maar positieve reacties hebben geplaatst. Zo blijkt het product niet alleen kwalitatief heel sterk te zijn maar valt ook het prijskaartje voor heel wat kopers goed mee.

 

 

 

 

 

2. Yogi & Yogini Tongreiniger Superior Koper Multi Colour

 

Ook met dit product van het sterk gewaardeerde merk Yogi & Yogini kies je voor een koperen tongschraper. Koper is niet alleen heel degelijk en stevig maar gaat ook behoorlijk lang mee. Daarnaast blijkt het product ook heel eenvoudig af te wassen en te onderhouden.

Het is een degelijke tongschraper die niet zo heel veel weegt en daardoor eenvoudig is om te gebruiken. Opnieuw hoef je alleen maar de uiteinden van de tongschraper stevig vast te houden, zodanig dat je met het gebogen gedeelte gewoon over de tong kunt schrapen. Dit product pakt niet alleen het probleem van een slechte adem aan, maar helpt gewoon ook bij de dagelijkse mondhygiëne.

We stellen vast dat de meeste kopers wel degelijk bijzonder positief reageren op dit product en dat ook laten merken in de uiteindelijke beoordeling ervan. Zo wordt niet alleen positief advies gegeven op de uitstekende kwaliteit maar ook over de gebruiksvriendelijkheid.

 

 

 

 

 

3. CleverCool Scrapy Tongschraper Transparant Tongreiniger

 

Ben je op zoek naar een echte tongschraper aanbieding? Dan kan dit product van CleverCool misschien wel iets voor jou zijn. In vergelijking met de andere 2 producten die we hiervoor besproken hebben, lijkt het hier echt wel om een koopje te gaan.

De tongschraper is ontworpen door de bekende professor Edwin Winkel en wordt gekenmerkt door de 4 verschillende kanten. Daardoor wordt het mogelijk om eender welke tong zonder problemen en in een recordtempo te reinigen. Dit draagt bovendien niet alleen bij aan de dagelijkse mondhygiëne maar kan ook andere kwaaltjes, zoals een slechte adem en smaak, aanpakken.

Tot op heden zijn er dan ook nog helemaal geen negatieve beoordelingen bij dit product geplaatst. We merken dat de klanten niet alleen positief reageren op de gebruiksvriendelijkheid maar ook op het fraaie design en de uitstekende kwaliteit van het product. Kortom, het voldoet helemaal aan hun verwachtingen.

 

 

 

 

 

4. Halita tongreiniger 1 stuk 1 of 2x per dag reinigen

 

Je zou natuurlijk ook altijd nog kunnen kiezen voor dit unieke product van Halita. Aan de lage prijs te zien, zul je dit exemplaar vast en zeker tussen de goedkope tongschrapers mogen verwachten. We merken ook dat heel wat klanten dat als een pluspunt beschouwen.

Verder is het een degelijke tongschraper die je best 1 of 2x per dag gaat gebruiken. Bij voorkeur zelfs bij iedere poetsbeurt. Of je de tongschraper in de ochtend of toch naar de avond toe wenst te gebruiken, is helemaal persoonlijk. Toch is het gebleken dat de kans op kokhalsneigingen naar de avond toe kleiner is. Het principe is hetzelfde als bij de vorige producten, namelijk zachtjes meermaals over je tong schrapen. Dit draagt niet alleen bij tot een uitstekende mondhygiëne maar kan ook heel wat andere problemen aanpakken.

De meeste klanten reageren dan ook bijzonder positief op de voordelen van dit product. Echter is er toch één enkele koper die niet helemaal overtuigd blijkt te zijn van de geleverde kwaliteit. Voor hem of haar voldoet de tongschraper dan ook helemaal niet aan de verwachtingen.

 

 

 

 

 

5. Montana Holland Set Tegen Slechte Adem RVS Met Opbergdoos

 

Tenslotte is er ook nog altijd de tongschraper van het Montana Holland. Het prijskaartje ligt misschien iets hoger, maar je krijgt er dan ook wel heel wat kwaliteit voor terug. Zo gaat het hier om een degelijke en duurzame tongschraper, vervaardigd uit makkelijk te onderhouden RVS. Bovendien wordt alles geleverd in een prachtig en bovenal antibacteriële opbergdoos. Ideaal dus indien je de tongschraper bijvoorbeeld wilt meenemen als je op reis gaat.

De tongschraper wordt bij voorkeur meerdere malen per dag gebruikt, telkens wanneer je je tanden poets. Zo wordt niet alleen de mondhygiëne aanzienlijk verbeterd maar kun je ook heel wat andere vervelende problemen aanpakken. Denk maar aan een slechte adem.

Tot op heden hebben er nog maar 2 klanten een reactie geplaatst en het product een maximum score van maar liefst 5 sterren gegeven. Daardoor durven wij vermoeden dat het hier wel eens om een topproduct zou kunnen gaan. Echter moet je er wel rekening mee houden dat het prijskaartje iets hoger ligt.

 

 

 

 

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status