5 Beste Tosti Apparaten Test van 2021

Laatste update: 15.09.21

Deze website wordt door onze lezers ondersteund. Zodra je iets aankoopt via de linken op onze site, ontvangen wij hiervoor een kleine affiliate commissie. Kom hieronder meer over ons te weten.

 

Beste Tosti Apparaten – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Kun je genieten van een knapperige heerlijke tosti met een vulling naar keuze? En bovendien in een handomdraai klaargemaakt? Kies dan voor één van de betere tosti apparaten. In onze koopgids behandelen we verschillende factoren waarmee je tijdens de zoektocht rekening zou kunnen houden. Echter kun je ook gelijk verder scrollen naar onze top 3 waarin we jou de 3 best beoordeelde hedendaagse tosti apparaten presenteren. Zo blijkt het Domo XL DO9056C Tosti ijzer alvast een goede optie te zijn vanwege z’n ruime vermogen van maar liefst 900 Watt. Daarnaast blijkt ook het Tristar SA-3065 XL ijzer een meer dan goede aanbeveling en bovendien geschikt om maar liefst 4 tosti’s per keer klaar te maken.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Tosti apparaten koopgids

 

Combimagnetrons zijn al langer aanwezig in vele huishoudens, toch kun je daar geen heerlijke tosti’s of panini’s mee maken. Daarvoor kies je beter voor  één van de beste tosti apparaten. Het is eveneens een goede aanbeveling om zoveel mogelijk toestellen met elkaar te vergelijken alvorens je een uiteindelijke keuze maakt. Zo kan het gebruiksgemak en het prijskaartje alvast een belangrijke rol spelen voor sommige klanten. Anderzijds zou je ook kunnen letten op het onderhoud en de eventuele mogelijkheden of extra functies en opties.

Het gebruiksgemak

Steeds meer mensen gaan op zoek naar een degelijk en duurzaam tosti apparaat. Tegenwoordig zijn er dan ook heel wat merken die dergelijke toestellen aanbieden waardoor de keuze alleen maar lastiger wordt. Met een kwalitatief sterk tosti apparaat is het mogelijk om de meest heerlijke baguettes en tosti’s klaar te maken. Ideaal als lunch of als avondeten en bovendien duurt het ook helemaal niet lang om ze klaar te maken. Bij de aanschaf van een tosti apparaat is het niet alleen belangrijk om rekening te houden met het vermogen maar ook met het onderhoud.

Is het tosti apparaat voorzien van een degelijke antiaanbaklaag of niet? Kun je bepaalde losse onderdelen in de vaatwasser stoppen of toch maar beter niet? Is er een regelbare thermostaat voorhanden en heb je de keuze tussen diverse functiemogelijkheden? Al deze elementen kunnen een belangrijke rol spelen in de zoektocht naar wat voor jou het beste tosti apparaat is. Neem dan ook rustig de tijd om de verschillende apparaten met elkaar te vergelijken en wie weet kom je tijdens de zoektocht wel een aantrekkelijke tosti apparaat aanbieding tegen.

 

Het onderhoud

We hebben het al min of meer even vermeld maar het is dan ook een goed idee om even stil te staan bij het onderhoud van het tosti apparaat. Een tosti apparaat dat je makkelijk kunt onderhouden, gaat bovendien ook zoveel langer mee. Zo kan het handig zijn om uit te kijken naar een apparaat dat voorzien is van een stevige antiaanbaklaag.

Daardoor zullen er geen vervelende etensresten of ingrediënten aan het apparaat blijven kleven, wat het dan ook weer makkelijker maakt om te reinigen. Indien er geen antiaanbaklaag aanwezig is, kijk dan of het tosti apparaat voorzien is van bepaalde losse onderdelen die je er zonder problemen kunt uithalen. In de meeste gevallen kun je dergelijke onderdelen dan gewoon in de vaatwasmachine stoppen en laten reinigen.

 

Het vermogen

Ook het vermogen kan een belangrijke rol spelen in de beslissing om een bepaald tosti apparaat al dan niet aan te kopen. Zo kun je gaan voor een tosti apparaat met een maximaal vermogen van ongeveer 700 Watt maar er zijn evengoed apparaten met een vermogen van 2400 Watt of zelfs meer. Hoe groter het vermogen van het tosti apparaat is, hoe sneller het apparaat is opgewarmd en dus gebruiksklaar is. Dat kan vooral bijzonder handig zijn als je feestjes organiseert of een groot gezin hebt.

 

Extra kenmerken en optiemogelijkheden

Je zult merken dat bepaalde tosti apparaten over net iets meer mogelijkheden en functies beschikken in vergelijking met andere apparaten. Sommige opties kunnen echt een meerwaarde zijn terwijl anderen eerder een extra zijn. Zo kan het handig zijn over een regelbare thermostaat te beschikken en een aan- en uitknop te hebben. Ook kindervergrendeling is een must have, zeker wanneer je nog kleine kindjes bij jou thuis hebt rondlopen. Sommige tosti apparaten zijn ook voorzien van een grillfunctie. Kortom, heel wat opties en functies mogelijk!

Welk budget hoef je te voorzien

Een degelijk en duurzaam tosti apparaat hoeft eigenlijk helemaal niet zo duur te zijn. Zo zijn er al heel wat goedkope tosti apparaten op de markt. Ideaal voor mensen met een beperkt budget of wanneer je liever niet zoveel geld spendeert aan een dergelijk product. Zo kun je vaak al een degelijk apparaat aankopen voor amper 30 euro. Toch zijn er ook heel wat tosti apparaten die ruim 250 euro of meer kosten. Het is aan jou om te bepalen hoeveel geld je wilt maar vooral ook kunt spenderen aan de aanschaf van een degelijke tosti apparaat.

Je kunt jezelf daarom op voorhand een aantal vragen stellen. Ben je van plan om het apparaat regelmatig te gebruiken? Of zo nu en dan eens een keertje? Welke verwachtingen en eisen heb je van het tosti apparaat. Het prijskaartje kan door verschillende factoren in meer of mindere mate worden beïnvloedt. Zo zal het totale vermogen van het apparaat vast en zeker een rol spelen. Net zoals ook het design en de eventuele extra kenmerken voor een prijsverhoging kunnen zorgen. Bij eventuele twijfel kun je ook altijd nog een kijkje nemen tussen de verschillende online beoordelingen. En ga eventuele aanbiedingen alvast niet uit de weg.

 

5 Beste Tosti Apparaten (Reviews) van 2021

 

Een knapperige tosti met ham of  kaas of andere vulling is echt niet te versmaden. En in een handomdraai klaar!  We hebben de beste tosti apparaten met elkaar vergeleken. Zodat we je een goed advies kunnen geven over de beste tosti apparaat aanbiedingen. En gebruikers geven vaak nuttige reviews over de apparaten. Handig om zelf een top keuze te maken bij de aanschaf. Eet smakelijk!

 

1. Domo XL DO9056C Tosti ijzer

 

Niet voor niks XL want de bladen van dit tosti apparaat zijn maar liefst 25×15 centimeter groot ! Dus nooit meer uitpuilende tosti´s. Dit tosti apparaat is door de Vlaamse Consumentenbond bekroond tot beste koop.

Het apparaat heeft een vermogen van 900 Watt en is verkrijgbaar in de kleur wit. De bladen hebben een antikleeflaag en zijn ook nog eens extra groot. Er zit een handig indicatielampje op die aangeeft wanneer je tosti klaar is en dan schakelt het apparaat automatisch uit.

Gebruikers van dit tosti apparaat zijn zeer tevreden. Eindelijk een apparaat waarbij je niet de korsten van de boterham hoeft af te snijden. Dus ook heel geschikt voor de gemiddelde Nederlandse boterham. De tosti´s worden snel en egaal bruin. Een nadeel van dit apparaat is dat er geen dikke tosti´s inpassen.

Voordelen
Formaat:

door te kiezen voor dit tosti apparaat kies je alvast voor een XL exemplaar waarvan de bladen 25 x 15 cm meten.

Vermogen:

hij wordt gekenmerkt door een ruim vermogen van maar liefst 900 Watt waardoor hij makkelijk opwarmt en snel gebruiksklaar is.

Onderhoud:

dit unieke tosti apparaat kun je makkelijk en snel onderhouden, mede dankzij het gebruik van de antikleeflaag.

Handig in gebruik:

je zult zien dat het apparaat makkelijk te bedienen is en bovendien voorzien is van alle comfort. Zo geniet je een indicatielampje alsook een betrouwbare uitschakelingsfunctie.

Nadelen
Geen temperatuurinstellingen:

indien er toch een klein puntje van kritiek mag worden vermeld, dan kan dit te maken hebben met het gebrek aan temperatuurinstellingen.

Koop bij bol.com (€28.95)

 

 

 

 

2. Tristar SA-3065 XL sandwich maker 4 Tosti’s Princess

 

Met een breedte van 24,8 cm, een hoogte van 11,5 cm en een lengte van maximaal 36 cm, lijkt dit tosti-ijzer op het eerst gezicht vrij compact. Toch is het mogelijk om met deze ene bakplaat van 26 bij 24 cm, op hetzelfde moment, maar liefst 4 afzonderlijke schelpvormige tosti’s te bereiden. Kortom, het geschikte apparaat voor een middelgrote tot grote gezinnen.

Je kunt het apparaat eenvoudig in het stopcontact pluggen en vervolgens ingeschakeld een vermogen van 1300 Watt bekomen. Het ruime vermogen zorgt er niet alleen voor dat het ijzer sneller is opgewarmd en gebruiksklaar staat garandeert eveneens een korte bereidingstijd. Daarnaast zijn de platen voorzien van een antiaanbaklaag waardoor je amper vetstoffen nodig hebt en er geen vervelende restjes aan het apparaat blijven kleven. Dit draagt niet alleen bij aan een relatief gezonde maaltijd maar ook een makkelijk onderhoud.

Verder zorgen het deksel met vergrendeling en het snoeropbergsysteem voor een beperkte opbergruimte. We zien dat klanten duidelijk tevreden zijn alhoewel er één klant van mening is dat bepaalde onderdelen vrij snel stuk gaan en bijgevolg kwetsbaar zijn.

Voordelen
Handig in gebruik:

naast een indicatielampje beschikt dit tosti apparaat nog over heel wat andere mogelijkheden en kenmerken. Denk bijvoorbeeld maar aan de cool touch handgreep en de koord opslagruimte.

Comfort:

daarnaast is het apparaat ook comfortabel en veilig om mee te werken. De antislip bodem zorgt ervoor dat het ijzer stabiel op het aanrecht blijft staan terwijl de antiaanbaklaag voor een gezondere maaltijd en makkelijker onderhoud zorgt.

Bakplaat:

ondanks het feit dat het tosti-ijzer slechts uit één enkele bakplaat bestaat, kun je er maar liefst 4 afzonderlijke tosti’s tegelijk mee klaarmaken.

Nadelen
Kwetsbaar:

als we de reviews bekijken dan stellen we vast dat één koper het product toch als behoorlijk kwetsbaar lijkt te ervaren.

Koop bij bol.com (€32.99)

 

 

 

 

3. Krups FDK452 Tosti ijzer Handgreep met vergrendelingsklip Ingebouwde thermostaat

 

Mag het allemaal net dat tikkeltje meer dan kun je altijd nog kiezen voor het FDK452 Krups tosti-ijzer. Het strakke design van dit apparaat zorgt meteen voor een echte blikvanger in de keuken. Toch levert dit tosti apparaat uiteraard meer dan alleen maar een stijlvol en strak design. Zo levert hij een ruim vermogen van maar liefst 850 Watt op en de mogelijkheid om 2 schelpvormige tosti’s tegelijkertijd klaar te maken.

Bovendien zijn beide bakplaten voorzien van een antikleeflaag waardoor je niet alleen minder vetstoffen zult moeten gebruiken maar het geheel ook makkelijker schoon te maken is. Hij wordt aangevuld met een aan- en uitschakelaar, een cool touch handgreep, een koord opslagruimte, een indicatielampje, een ingebouwde thermostaat en een bodem met antislip. Op die manier kun je op een veilige en eenvoudige manier eender welk type tosti bereiden.

Als we de reacties van klanten mogen geloven, dan zou het hier wel eens om een topproduct kunnen gaan. Zo wordt dit tosti-ijzer moeiteloos beloond met een score van maar liefst 4,4 van de 5 sterren. Houd er wel rekening mee dat hij niet voorzien is van een cool wall en je de losse onderdelen maar beter niet in de vaatwasmachine stopt.

Voordelen
Veilig:

het tosti-ijzer is voorzien van heel wat functies die bijdragen aan de veiligheid. Denk bijvoorbeeld maar aan de handgreep met bijbehorende vergrendelingsclip.

Comfort:

naast de mogelijkheid om gebruik te maken van de aan- en uitschakelaar en ingebouwde thermostaat zijn er ook controlelampjes voorzien. Deze geven aan wanneer het apparaat ingeschakeld staat en wanneer je tosti klaar is.

Antiaanbaklaag:

de bakplaten zijn voorzien van een antiaanbaklaag waardoor er dus maar weinig restjes zullen blijven aankleven. Wat dan weer bijdraagt aan het onderhoud.

Handig in gebruik:

door het snoer in het stopcontact te pluggen, kun je de magnetron gelijk inschakelen. Deze zal vrij snel opwarmen dankzij het ruime vermogen van 850 Watt.

Nadelen
Geen cool wall:

ben je van plan om dit tosti-ijzer aan te kopen dan is het wel handig om te beseffen dat hij niet over een cool wall beschikt.

Koop bij bol.com (€46.95)

 

 

 

 

4. ProfiCook PC-ST 1092 XXL tosti-ijzer Vermogen: 900 Watt

 

Net zoals heel wat andere tosti apparaten, kun je ook dit exemplaar makkelijk in het stopcontact pluggen door gebruik te maken van het 1,2 meter lange snoer. Een standaard aansluitspanning van ongeveer 230 Volt, is hier meer dan voldoende. Eenmaal het ijzer wordt ingeschakeld, kan een piekvermogen van 900 Watt worden gegarandeerd. Op die manier staat het apparaat in een mum van tijd gebruiksklaar en kan een snelle bereidingstijd worden gegarandeerd.

Verder wordt het ijzer gekenmerkt door een hoogte van 10,5 cm, een lengte van 25 cm en een breedte van maximaal 30 cm. Het compacte ontwerp inclusief lichte gewicht maken van dit tosti apparaat een handzaam en makkelijk op te bergen product. Doordat hij overigens uit 2 grote platen inclusief antiaanbaklaag, bestaat, kunnen makkelijk 4 tosti’s tegelijk worden klaargemaakt. Het ijzer wordt verder aangevuld met een cool touch handgreep, een indicatielampje, een koord opslagruimte en een bodem met antislip.

Een blik op de online reacties toont meteen een mooie gemiddelde score van 4,5 sterren aan. Klanten blijken niet alleen positief te reageren op de uitstekende kwaliteit en de duurzaamheid maar ook op het unieke design. Slechts één koper is van mening dat het snoer net iets te kort is.

Voordelen
Materiaal:

bij de productie van dit tosti-ijzer heeft men gekozen voor een roestvrijstalen behuizing waarbij de materialen volledig BPA-vrij zijn.

Handig in gebruik:

het apparaat is voorzien van heel wat extra nuttige kenmerken. Zo is er niet alleen sprake van een cool wall en cool touch handgreep maar is er ook een clipsluiting voorzien, een indicatielampje en een koord opslagruimte.

Comfort:

dankzij de bodem met antislip blijft dit tosti-ijzer mooi stabiel op het aanrecht of op tafel staan. De antiaanbaklaag op de platen zorgt dan weer voor minder vetstoffen en een makkelijker onderhoud.

Platen:

het tosti apparaat maakt gebruik van 2 grote afzonderlijke platen waarop je telkens 2 tosti’s per plaat kunt klaarmaken. Op die manier kun je makkelijk 4 tosti’s per keer bereiden, wat een pluspunt is voor grote gezinnen.

Nadelen
Snoer:

één gebruiker had de lengte van het snoer toch wel liever iets langer gezien.

Geen vaatwasser:

indien er toch een klein minpuntje mag worden genoteerd dan kan dit met het onderhoud te maken hebben. Zo maak je maar beter geen gebruik van de vaatwasmachine.

Koop bij bol.com (€32.95)

 

 

 

 

5. ProKitchen Tosti Apparaat Sandwich maker

 

Dit grill tosti apparaat is verkrijgbaar in de kleuren zwart en wit. Het heeft een vermogen van 750 Watt. De grillplaten zijn voorzien van een speciale anti-aanbaklaag en die zorgen ervoor dat je een  krokant laagje aan je tosti krijgt.

Een prima tosti apparaat om de heerlijkste tosti´s mee te bereiden. Weer eens wat anders dan een gewone boterham en je kan zelf bedenken wat je erop doet. Voor iedere smaak een andere tosti. Dit tosti grill apparaat weegt slechts 1120 gram en is daardoor heel hanteerbaar.

Er zijn nog geen reviews over dit apparaat dus mocht je er nu een aanschaffen, laat ons dan even weten wat je ervaringen met dit tosti apparaat zijn.

Voordelen
Vermogen:

het tosti apparaat wordt gekenmerkt door een ruim vermogen van maximaal 750 Watt.

Antiaanbaklaag:

dankzij de antiaanbaklaag hoef je weinig tot geen vetstoffen te gebruiken. Daarnaast maakt dit het onderhoud achteraf een pak makkelijker.

Gebruiksvriendelijk:

doordat het tosti apparaat amper 1120 gram weegt, is hij makkelijk te verplaatsen en op te bergen.

Nadelen
Te klein:

ook hier is het mogelijk dat het apparaat door sommige kopers als te compact zal worden omschreven.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

» Herbekijk producten van de afgelopen jaren

Producten van de afgelopen jaren

 

 

Tristar SA-3060 Tosti ijzer XXL platen

 

Ben je gek op dubbel belegde tosti’s dan is dit apparaat geschikt voor jou. Door de uitgediepte schelp-platen kun je je tosti verrijken met bijvoorbeeld ui, tomaat of ananas. Geen probleem met dit Tristar tosti apparaat.

Met een vermogen van 900 Watt worden de tosti’s snel bruin. Een waarschuwingssignaal geeft aan wanneer ze klaar zijn voor gebruik. En door de dekselvergrendeling ben je verzekerd van een crunchy tosti. Verder beschikt dit tosti ijzer over antikleeflagen en een handig snoeropbersysteem. Daardoor kun je het gemakkelijk opbergen, zowel horizontaal als verticaal.

Klanten zijn heel blij met dit apparaat. De tosti´s worden mooi bruin en knapperig, ook als je ui of tomaat toevoegt. Dit tosti ijzer wordt niet alleen thuis maar ook op het werk, tijdens de lunchpauze gebruikt. Goed idee!

Voordelen
Gebruiksgemak:

in tegenstelling tot sommige andere tosti apparaten, is dit exemplaar voorzien van uitgediepte schelp-platen. Op die manier kun je je tosti of panini rijkelijk beleggen.

Vermogen:

ook hier geniet je een ruim vermogen waarbij makkelijk een piek kan bereikt worden op 900 Watt.

Waarschuwingssignaal:

dankzij het bekende waarschuwingssignaal weet je perfect wanneer het apparaat helemaal is opgewarmd en bijgevolg klaar is voor gebruik.

Handig in gebruik:

uiteraard beschikt het tosti apparaat nog over heel wat meer functies en kenmerken. Denk maar aan een snoeropbergsysteem alsook antikleeflagen en dekselvergrendeling.

Nadelen
Geen timerfunctie:

houd er wel rekening mee dat het apparaat niet voorzien is van een timerfunctie.

 

 

Princess 127004 Tosti Apparaat

 

Dit zilverkleurige tosti apparaat kan maar liefst vier tosti´s tegelijk maken. Ideaal voor in de sportkantine of voor grote gezinnen. En door het vermogen van 1200 Watt zijn ze ook nog eens snel bruin. Je krijgt twee jaar garantie op dit Princess tosti apparaat.

Het tosti apparaat heeft uitneembare platen en is dus makkelijk schoon te maken. De dekselvergrendeling zorgt ervoor dat alle tosti´s egaal bruin worden en een indicatielampje geeft aan wanneer de grillplaten warm zijn. Door het snoeropbergsysteem kun je dit tosti apparaat eenvoudig verticaal opruimen .Ruimtebesparend!

Kopers van dit apparaat geven aan dat dit apparaat makkelijk schoon te maken is. En ondanks de grootte van 32×27,5 centimeter neemt het weinig ruimte in beslag. Toch wordt ook opgemerkt dat de bladen aan de kleine kant zijn en dat er geen indicatielampje is voor als de tosti klaar is. Maar over het algemeen zijn de kopers heel tevreden.

Voordelen
Vermogen:

ben je op zoek naar een tosti apparaat met een ruim vermogen? Dan zal dit apparaat van 1200 Watt vast en zeker iets voor jou zijn.

Onderhoud:

je kunt het tosti apparaat makkelijk en zonder problemen onderhouden dankzij de uitneembare platen.

Snoeropbergsysteem:

na gebruik kun je het snoer makkelijk opbergen in het daarvoor voorziene opbergsysteem en op die manier heel wat ruimte besparen.

Dekselvergrendeling:

het apparaat is voorzien van een handige dekselvergrendeling waardoor de tosti’s mooi en egaal kunnen worden bruin gebakken.

Nadelen
Te klein:

ondanks het feit dat je heel wat tosti’s tegelijk kunt klaarmaken, is dit apparaat voor sommige klanten nog niet iets te klein.

 

 

Tefal Ultracompact SM1591 Tosti Apparaat

 

Zoek je een voordelig tosti apparaat van een goede kwaliteit ? Tefal staat garant voor duurzame en goedkope tosti apparaten. En dan krijg je ook nog eens twee jaar garantie.

Dit zilverkleurige tefal tosti apparaat is uitgerust met een makkelijk schoon te maken antikleeflaag en het beschikt over een vermogen  van 700 Watt. Een indicatielampje geeft aan wanneer je tosti klaar is. De behuizing is gemaakt van kunststof zodat je je handen niet kunt verbranden. En dat maakt dit toestel wel zo veilig.

Met een lengte van 15 centimeter en een breedte van slechts 20 centimeter is  dit model zeer compact. Bovendien weegt hij maar 1600 gram. Een klein nadeel van dit ultra compacte tosti apparaat is dan wel dat de boterhammen niet altijd goed passen.

Voordelen
Budgetvriendelijk:

het lage prijskaartje van dit tosti apparaat maakt hem bijzonder toegankelijk voor het grote publiek.

Vermogen:

met een ruim vermogen van 700 Watt is het tosti apparaat snel opgewarmd en klaar voor gebruik.

Indicatielampje:

dankzij het aanwezige indicatielampje kom jij perfect te weten wanneer je tosti klaar is om te worden geserveerd.

Nadelen
Te klein:

we stellen vast dat een kleine minderheid van de klanten het toestel toch wel liever wat groter had gewenst.

 

 

» Verberg voorgaande informatie

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES

DMCA.com Protection Status