fbpx

Beste tuinhuisje

Laatste update: 15.10.19

 

Tuinhuisjes test van 2019

 

 

Tuinhuisjes koopgids

 

Een tuinhuis kan altijd een goede aanbeveling zijn. Zeker wanneer je een middelgrote of grote tuin hebt en dus heel wat spulletjes hebt om weg te bergen. Toch is het niet zo eenvoudig om een gerichte keuze te maken uit de beste tuinhuisjes. We willen jou daarom graag helpen en we zijn dan ook even op onderzoek geweest. Zo hebben we geleerd dat je vooral rekening kunt houden met het gebruiksgemak, het kostenplaatje, het ontwerp, het formaat en de gebruikte materiaalsoorten wanneer je de verschillende modellen en aanbiedingen gaat vergelijken.

 

 

Het gebruiksgemak

 

Je zou je misschien kunnen afvragen wat het nut is van een tuinhuisje. Toch zijn er steeds meer mensen die op zoek gaan naar een leuk tuinhuisje of die hun bestaand exemplaar willen vervangen door een nieuw model. Een tuinhuisje kan gebruikt worden voor verschillende zaken. Zo wordt kan het door sommige personen gebruikt worden als een soort van hobbyruimte of werkkamer. Andere personen plaatsen dan weer een tuinhuisje die vooral dient als speelruimte voor de kinderen. In de meeste gevallen echter zal het gebruikt worden als een soort van opslagruimte en berging.

Kortom er zijn heel wat mogelijkheden wanneer je besluit om een tuinhuisje te plaatsen. Afhankelijk van het doel waarvoor jij het wilt gebruiken, kun je kiezen voor een groter of kleiner tuinhuisje. Daarnaast zul je ook moeten kiezen uit verschillende materiaalsoorten en design mogelijkheden. Wanneer het gebruikt wordt als speel- of werkruimte dan kan een goede en sterke isolatie van de muren en het dak bijvoorbeeld een echte aanrader zijn. Er zijn dus werkelijk heel wat elementen waar je toch even zult moeten over nadenken.

 

 

Het kostenplaatje

 

Juist doordat er zoveel mogelijkheden zijn bij het bouwen en plaatsen van een tuinhuisje zal het ook niet verwonderen dat er ook heel wat prijscategorien waar te nemen zijn. Een eenvoudig tuinhuisje van een gemiddelde grootte van ongeveer 6 vierkante meter kun je bijvoorbeeld al vaak vinden voor amper 600 euro. Indien je het tuinhuisje een pak groter wenst, in combinatie met speciale materiaalsoorten en extra ramen dan kom je vaak uit op een bedrag rond de 3000 euro of meer. Met andere woorden, dan zit je niet meer bepaald in de categorie van de goedkope tuinhuisjes te kijken.

Wij willen jou daarom vooral aanraden om op voorhand even een aantal zaken door te nemen. Waar ben jij naar op zoek en welk doel heb je voor ogen. Is het de bedoeling dat je kinderen in het tuinhuisje kunnen spelen of wil je het echt enkel en alleen als opslagruimte gebruiken. Stel voor jezelf ook even een budget vast, dat je maximaal wilt maar vooral kunt uitgeven. Op die manier zul je minder snel voor onaangename verrassingen komen te staan. Daarnaast kan het ook helpen om de promoties in het oog te houden en misschien zo wel een leuke tuinhuisje aanbieding te spotten.

 

 

Het design en het ontwerp

 

Net zoals het belangrijk is om rekening te houden met het budget en het doel, is ook belangrijk om even stil te staan bij het uiterlijk van je tuinhuisje. Het is dus aan te raden om ook even na te denken over het design en het ontwerp ervan. Er is namelijk niet slechts één mogelijk tuinhuisje op de markt. Een tuinhuis kun je vandaag de dag in verschillende uitvoeringen bekomen.

Zo kun je kiezen voor een hele strakke en simplistische sfeer. Maar je kunt je tuinhuisje er natuurlijk ook heel klassevol en luxueus laten uitzien. Dit alles is voor een groot deel afhankelijk van het doel waarmee je het tuinhuisje wilt gebruiken. Een tuinhuisje dat als lounge ruimte dient of speelruimte voor de kinderen wordt best iets beter geïsoleerd en gezelliger ingericht. Denk maar aan een aantal ramen, gordijnen en eventueel een leuke zitbank of tafel.

 

 

Het materiaal en het formaat

 

Tot slot kan het ook wel belangrijk zijn om even stil te staan bij het formaat van het tuinhuisje. Laat het formaat van het tuinhuisje vooral bepaald worden door de beschikbare ruimte. Indien je een grote tuin hebt dan is een groter tuinhuisje zeker en vast een mogelijkheid. In een kleine ruimte is een groot tuinhuis minder aangeraden. Omdat op die manier de al kleine ruimte er nog kleiner zal komen uit te zien.

Naast het formaat zul je merken dat er ook heel wat verschillende materiaalsoorten mogelijk zijn. Zo zijn de meeste tuinhuisjes vervaardigd uit bijzonder stevige maar vooral duurzame houtsoorten zoals bijvoorbeeld bamboe. Toch kun je ook steeds vaker modellen zien opduiken die uit kunststof, aluminium of zelfs metaal zijn gemaakt. Hierbij heeft elke materiaalsoort uiteraard voor- en nadelen. Het is daarom belangrijk om hier toch even bij stil te staan en een duidelijk overwogen keuze te maken.

 

 

Tuinhuisje Reviews – Top 5

 

 

Als je een grote tuin hebt dan is het altijd handig om een tuinhuisje te plaatsen. Je hebt heel wat modellen uit metaal of hout waar je al je tuinspullen handig kunt in opbergen. Omdat er tegenwoordig heel wat keuze is, hebben wij een lijst opgesteld met 5 opties. We hebben deze geselecteerd op basis van de reviews en het advies van de kopers. Bekijk deze topproducten eens rustig en kies er voor jezelf het beste tuinhuisje uit.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

Intergard Hoekblokhut Mansfield

 

Je hoeft niet meteen tussen de goedkope tuinhuisjes te kijken als je dit model van Intergard wilt spotten. Het huisje heeft een afmeting van 300 x 300 x 240 cm en is dus voldoende ruim om al je tuinspullen veilig in te kunnen opbergen.

Dit model is uit Scandinavisch hout gemaakt dat niet alleen heel erg stevig is maar ook duurzaam. Bovendien weegt de constructie alleen al 200 kg dus je hoeft geen schrik te hebben indien er een hevig onweer met veel wind losbarst. Het hang- en sluitwerk is volledig uit ijzer vervaardigd.

De koper die dit tuinhuisje gekocht heeft, is helemaal overtuigd van de uitstekende kwaliteit ervan. Verder ziet het er ook gewoon heel leuk uit en alles bij elkaar is de prijs voor deze gebruiker echt wel gunstig.

 

Koop bij bol.com (€1699)

 

 

 

 

Acd Kaskraker 10m2 

 

In vergelijking met het voorgaande product, zou dit zomaar eens een tuinhuisje aanbieding kunnen zijn als je de lagere prijs bekijkt. Het model is 10m2 groot en dus bijzonder ruim om groenten en fruit te planten.

Het frame is gemaakt uit aluminium dat niet alleen heel stevig maar ook bijzonder duurzaam is. Verder werd dit model afgewerkt met stevig tuinbouwglas van een hoogwaardige kwaliteit. Er zijn verder 2 dakramen voorzien en het tuinhuisje is uitgerust met een schuifdeur.

Doordat er op dit moment nog geen reviews geplaatst zijn bij dit artikel, is het voor ons niet zo gemakkelijk om jou verder advies te geven. Laat je hierdoor zeker niet afschrikken want misschien is dit tuinhuisje juist wel datgene waar jij al zo lang naar op zoek bent.

 

Beste Aanbod

 

 

 

 

Lasita Maja Essential Tampa

 

Dit tuinhuisje van Lasita Maja ziet er niet alleen heel modern en luxueus uit, maar is het ook. De lichte kleur van het hout zorgt ervoor dat het uitstekend in gelijk welke tuin zou kunnen passen.

Bij de aankoop krijg je er ook een aantal handige spulletjes bij. Denk maar meteen aan al het bevestigingsmateriaal dat je zult nodig hebben. Bovendien wordt het tuinhuisje voorzien van een duidelijke handeling. Op die manier zul jij er zeker in slagen dit tuinhuisje in een mum van tijd te plaatsen.

Ook hier werden er momenteel nog geen reacties geplaatst bij dit product. Wij krijgen daardoor het vermoeden dat het hier wel eens om een vrij recent product zou kunnen gaan. Haast je dus naar de winkel en misschien kun jij wel de eerste persoon zijn om een beoordeling te schrijven.

 

Beste Aanbod

 

 

 

 

Duramax Metalen Bergin Riverton

 

Dit Duramax tuinhuisje zul je zonder twijfel tussen de goedkope tuinhuisjes kunnen vinden. In vergelijking met de vorige modellen uit onze lijst, kun je dit tuinhuisje aan een zeer voordelig tarief aankopen.

Dit tuinhuisje is ideaal als jij bijvoorbeeld op zoek bent naar een ruime berging waar je al je spullen in kunt bewaren. Denk maar aan je tuinspullen zoals een grasmaaier, ligstoelen of een parasol. Het huisje is gemaakt uit heel stevig hout en is 123 x 202 x 189 cm groot.

Momenteel ontbreken er nog beoordelingen van klanten. Dit maakt het zelfs voor ons moeilijk om jou nog meer uitleg te geven over dit product. Het is natuurlijk altijd mogelijk dat meerdere gebruikers dit tuinhuisje reeds hebben aangekocht. Misschien hebben ze gewoon nog niet de tijd gevonden om een reactie te plaatsen.

 

Beste Aanbod

 

 

 

 

Palram 702929 Skylight

 

Die kleine tuinhuisje van Palram zou je zeker en vast ook als een leuke berging kunnen gebruiken. Je kunt er dan meteen al je belangrijke tuin benodigdheden in kwijt. Op die manier hoef jij geen schrik te hebben wanneer het eens zou regenen bijvoorbeeld.

Dit tuinhuisje is volledig gemaakt uit kunststof dat heel erg stevig en duurzaam is. Dankzij het speciale daksysteem heb je helemaal geen ramen nodig. Laat staan elektrische verlichting.

Ook hier ontbreken voorlopig nog beoordelingen bij dit product. Dit hoeft niet meteen te betekenen dat het een product van een slechte kwaliteit is. Het is perfect mogelijk dat het om een vrij recent tuinhuisje gaat. Laat je hierdoor dus zeker niet afschrikken.

 

Beste Aanbod

 

 

 

 

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...
DMCA.com Protection Status