Beste ukelele

Laatste update: 03.06.20

 

Ukeleles test van 2020

 

Wanneer je merkt dat je zoon of dochter een passie heeft voor muziek dan is de ukelele misschien wel een leuk verjaardagsgeschenk. Toch is het belangrijk om niet zomaar het eerste het beste model aan te kopen. Er zijn heel wat elementen waar je bijvoorbeeld rekening mee zou kunnen houden. Hieronder geven wij jou alvast even de 3 beste ukelele instrumenten van dit moment mee. Zo behoort de Áengus Sopraan zeker en vast tot de betere modellen. Het is een vrij compacte ukelele die je achteraf ook weer gemakkelijk en snel kunt opbergen. Ook met de Bontempi Spa Houten ukelele mag je zeker zijn van een meer dan degelijk toestel. Het compacte formaat maakt deze ukelele bijzonder ideaal om door kindjes te gebruiken.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Ukuleles koopgids

 

Voor muzikanten, vooral mensen die al gitaar spelen, is een ukelele een eenvoudig uitweg om een instrument mee te kunnen nemen op reis. Door het compacte formaat is een ukelele de ideale reispartner en je kunt er ook nog alle kanten mee uit om muziek te maken. Bij de aankoop van dit instrument moet je met enkele belangrijke punten rekening houden zoals de soort ukelele, de accessoires, de houtsoort waarvan het gemaakt is en de prijs.

 

 

Soorten ukuleles

 

Je kunt verschillende ukuleles kopen die allemaal verschillende formaten hebben. De sopraan ukulele is de meest voorkomende soort. Deze ukulele heeft het kleinste formaat en heeft een dunne klank. Hij heeft meestal een lengte van ongeveer 54 cm en beschikt over 12 tot 15 frets. Voor mensen met grote handen is het niet makkelijk om een sopraan ukulele te bespelen dus kiezen ze beter voor een andere soort. De sopraan ukuleles zijn meestal goedkoop.

Een concert ukulele is iets groter en heeft meestal een lengte van ongeveer 59 cm. Omdat het instrument langer is heeft het ook meer frets, meestal ligt dit tussen de 15 en 20. De ruimte tussen de frets is ook iets groter zodat het makkelijker om te bespelen is door mensen met dikke vingers of grote handen.

Een tenor ukulele is iets groter dan een concert ukulele maar beschikt over meer frets en produceert een voller geluid. Dit type is beter geschikt voor mensen met grote handen en is veelzijdiger.

De bas ukulele is de grootste soort en wordt over het algemeen lager gestemd dan een sopraan ukulele. De lengte van dit type bedraagt 76 centimeter en het instrument is voorzien van tenminste 19 frets. De klank van deze soort is dieper en is geschikt voor mensen die graag blues spelen.

De gitaar ukulele is een mix tussen een gitaar en een ukulele. Dit instrument beschikt over 6 snaren maar heeft de body van een ukulele. Sommige van deze soorten kun je ook in elektrische versie kopen zodat je het kunt aansluiten op een versterker.

 

 

Accessoires

 

Je kunt verschillende accessoires bij je ukulele kopen die helpen om het instrument te onderhouden of de prestaties te verbeteren. Je kunt een plectrum kopen voor de ukulele, je mag echter geen plectrum van een gitaar op dit instrument gebruiken want de snaren kunnen beschadigd raken. Koop een vilten plectrum, deze zijn zachter en geven een betere klank.

Je kunt ook een capo kopen zodat je in verschillende tonen kunt spelen. Net als bij een gitaar klemt een capo alle snaren vast op een fret zodat je op een hogere toonhoogte kunt spelen. Je kunt kiezen tussen een elastische of een hefboom capo.

Je kunt een ukulele hanger kopen om het instrument veilig op te bergen. Zorg er wel voor dat je een hanger koopt die speciaal bedoeld is voor ukuleles. Je kunt ook een model kopen waar je meerdere ukuleles aan kunt hangen.

Als je het stemmen van je ukulele nog niet onder de knie hebt dan kun je een stemfluitje kopen. Dit fluitje heeft vier tonen die elk overeenkomen met de toon van één van de snaren. Zo kun je het fluitje gebruiken om de juiste toon voor je snaar te vinden. Beginnende muzikanten zullen toch wat tijd nodig hebben om de correcte toon te kunnen vinden.

Een draagband is een goede accessoires om je ukulele goed vast te kunnen houden. Op die manier vermijd je ook dat je instrument tegen de grond valt. Vooral als je een ingewikkelde solo moet spelen zul je minder geconcentreerd zijn op het goed vasthouden van je ukulele.

Tenslotte kun je nog een stemapparaat of een standaard kopen en zelfs een bevochtiger voor je instrument, dit is vooral nodig als je in een gebied woont met een lage luchtvochtigheid.

Houtsoort en prijs

 

Een veelgebruikte houtsoort voor een ukulele is koa, dit komt enkel voor op Hawaï en wordt ook voor surfplanken gebruikt. Deze houtsoort is bekend om z’n goede kwaliteit voor een ukulele maar is momenteel heel schaars dus als je een model vindt die gemaakt is van koa, dan zal dit zeker een stuk meer geld kosten.

Mahoniehout geeft ook een mooie klank en is al een stuk goedkoper. Hele goedkope modellen worden gemaakt van gelamineerd hout of zelfs van PC (polycarbonaat). Deze instrumenten hebben een minder goede kwaliteit en je merkt dat ook aan het geluid. Het enige voordeel van plastic is dat het niet beïnvloed wordt door het weer en de temperatuur.

Beslis eerst of je een ukulele voor jezelf of voor één van je kinderen wilt kopen. Dan kun je nog altijd beslissen of je een duurder model wilt of niet. Er bestaan online webwinkels waar je dit instrument kunt kopen en verschillende aanbiedingen kunt vergelijken voordat je een keuze maakt. Als je een ukulele koopt voor professioneel gebruik dan is het een aanbeveling om een duurder model te kopen dat gemaakt is van beter materiaal.

 

 

Ukulele reviews – top 3

 

 

Wat is het leven toch saai zonder muziek. Gelukkig is de ukelele er om te zorgen voor wat meer plezier in het leven. Ukeleles zijn er in verschillende kleuren en stijlen verkrijgbaar, dus er is zeker ook eentje voor jou. Bekijk de opties hieronder en kies voor de ukelele die het best bij jou past.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

Áengus Sopraan

 

De Sopraan Ukelele van het merk Áengus heeft een leuk en compact design en het heeft een gewicht van 0,7 kg waardoor het gemakkelijk draagbaar is. Dit product is voorzien van 4 nylon snaren en het is het best geschikt voor eenieder vanaf 6 jaar tot een leeftijd van 99 jaar.

Deze ukelele is gemaakt van hout en is mooi afgewerkt. Dit product komt bij de aanschaf met een zwarte hoes. Ook heeft het een heldere klank, veel volume en het is heel goed bespeelbaar over de hele hals. Het heeft een tweedelige Linde body en een top. Voorzien van een Palissander toets en brug met 12 fretten en een natuurlijke zijdeglans afwerking.

Gezien de prijs van dit product, dan behoort het niet tot de categorie van goedkope ukeleles. Toch staan er alleen positieve beoordelingen van de twee gebruikers van dit product geschreven. Deze kopers zijn tevreden met deze ukelele, want het is handig in gebruik en heel comfortabel voor het kind. Ook heeft dit product een fraai design en het geeft mooi geluid en goede klanken.

Met deze leuke ukelele van het bekende en misschien meteen ook wel het beste merk Áengus kun jij jouw kind echt een groot plezier doen. De ukelele heeft bovendien een mooie roze kleur waardoor het vooral voor meisjes heel aantrekkelijk wordt. Bekijk daarom alvast even de voor- en nadelen van het product. Op die manier krijg je een beter beeld van deze mooie ukelele die misschien wel tot de populairste modellen behoort.

Voordelen
Kleur:

indien je de roze kleur niet zo mooi vindt dan kun je uiteraard uit nog 7 andere toffe kleurtjes kiezen. Zo is er voor elk wat wils.

Materiaal:

de ukelele is helemaal gemaakt uit heel duurzaam en stevig hout en werd bovendien heel nauwkeurig afgewerkt waardoor er geen scherpe randjes aan zitten. De snaren zijn dan weer uit nylon gemaakt.

Constructie:

de ukelele beschikt over een Linde body uit 2 delen en een top. Verder zit er een Palissander toets aan en een brug met 12 fretten. Op die manier creëer je een hemelse klank.

Nadelen

Werkelijk alle gebruikers zijn laaiend enthousiast over dit leuke instrument en heel wat kopers raden het ook aan. Dit maakt het natuurlijk voor ons extra moeilijk om eventuele struikelblokken op tijd op te merken.

Koop bij bol.com (€38.95)

 

 

 

 

Bontempi Spa Houten

 

De houten Ukelele van het merk Bontempi Spa heeft een compact design en is het best geschikt voor kinderen.

Het is licht van gewicht, zodat jouw kind met gemak deze Ukelele kan gebruiken. Dit product is gemaakt van hout en het is heel erg mooi afgewerkt. Het is ook voorzien van 4 nylon snaren. Met deze ukelele kan je kind zich eindeloos vermaken en verbeelden dat hij of zij op een tropisch eiland is en de ster van de show is.

Als je naar de prijs van dit product kijkt, dan lijkt het wel op een ukelele aanbieding en dat is het tenminste wel voor een gebruiker die dit product heeft aangeschaft.

Deze gebruiker is tevreden met dit product, want het heeft een leuk ontwerp en het zorgt voor eindeloos speelplezier. De tweede gebruiker is helemaal ontevreden met deze ukelele, want het product heeft kleine onderdelen en het heeft een matige kwaliteit. Ook is het moeilijk om te stemmen en voor deze gebruiker gaan de geplaatste snaren ook meteen kapot nadat het is bevestigd aan de ukelele.

Met de ukelele van het merk Bontempi Spa haal je een heel tof en leuk instrument in huis. Dit model is beschikbaar in 3 kleurtjes namelijk rood, groen of blauw en kan wel eens het ideale verjaardagsgeschenk zijn voor jouw zoon of dochter. Het is wel belangrijk dat je zoveel mogelijk op de hoogte probeert te zijn van de positieve en eventueel negatieve eigenschappen van het toestel. We geven deze hieronder dan ook even kort mee.

Voordelen
Formaat:

het is best een vrij compacte ukelele die weinig weegt waardoor het werkelijk ideaal is om door kindjes te worden gebruikt.

Materiaal:

de snaren bestaan uit nylon en de rest van de ukelele is gemaakt uit stevig en duurzaam hout.

Nadelen
Niet gestemd:

het is belangrijk om te weten dat dit een speelgoed ukelele is. Dit wil dus zeggen dat het niet mogelijk is om het instrument te stemmen.

Matige kwaliteit:

enkele gebruikers vinden dat de snaren van het instrument snel stuk gaan en dat de kwaliteit te wensen overlaat.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Bontempi Spa iGirl

 

Deze iGirl: houten ukelele met plectrum en stickers is een speciale uitvoering voor meisjes in de leeftijdsklasse van 2 tot en met 4 jaar. Dit product is gemaakt van hout en het is 0,5 kg licht, zodat het kind zonder moeite ermee kan spelen en zich de hele dag ermee kan vermaken. Bij de aanschaf van deze iGirl ukelele krijg je een plectrum en enkele stickers mee om het product naar wens te versieren.

Dit product heeft een leuk en fraai design en is rosé van kleur. Dit instrument geeft zuiver geluid en het kan vast tegen een stootje. Dus verwen je kind zeker met deze blikvanger en maak haar het gelukkigste meisje van de buurt. Met de iGirl ukelele, geef je haar de ruimte om haar talenten te ontwikkelen.

Voor deze iGirl ukelele zijn er nog geen reviews geplaatst van de gebruikers. Het is wel mogelijk dat dit product is aangeschaft door personen, maar dat zij nog geen beoordeling hebben geplaatst hiervoor. Vanwege dit feit is het moeilijk om een advies uit te brengen voor dit product.

Net zoals het voorgaande instrument is ook deze ukelele afkomstig van het bekende merk Bontempi Spa. Bovendien is het ook meteen een tikkeltje goedkoper wat altijd als een voordeel beschouwd kan worden. Toch loont het zeker en vast de moeite om de sterke en eventueel minder sterke kantjes van het apparaat eens even op een rijtje te plaatsen. Zo krijg je een veel beter beeld van het instrument.

Voordelen
Accessoires:

bij de aankoop van deze ukelele krijg je er ook een heleboel stickers bij en een handig plectrum. De roze kleur en de fancy stickers maken het heel meisjesachtig.

Handig in gebruik:

het is een compact toestel dat bovendien weinig weegt en dus erg gemakkelijk in de hand ligt vooral bij jonge kindjes. Het zorgt voor een mooie en vooral heldere klank.

Nadelen
Geen review:

momenteel werden er nog geen reviews bij dit artikel geplaatst. Het gebrek aan reviews kan sommige gebruikers tegenhouden om de ukelele aan te kopen.

Gebruikerservaring:

doordat er nog niets bekend is over de gebruikerservaring van het instrument is het bijzonder moeilijk om in te schatten wat de eventuele nadelen ervan zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Uil Lou

 

De Uil Lou is een kleine ukelele die speciaal is ontworpen voor kinderen vanaf de leeftijd van 3 jaar. Het heeft een lengte van 17,5 cm, een breedte van 5 cm en een hoogte van 53 cm waardoor het ergonomisch precies past bij kinderen.

Dit product is voor kinderen, maar het is geen speelgoed. Het stemmechanisme is hetzelfde als bij een ukelele voor volwassenen, zodat het kind de juistheid van het instrument al op jonge leeftijd ervaart. Het heeft vier nylon snaren die erg lang meegaan en niet gemakkelijk ontstemmen bij het bespelen ervan. Dit product is gemaakt van hout en het is 0,6 kg licht, wat maakt dat het kind deze ukelele gemakkelijk kan gebruiken.

Hoewel dit gerekend kan worden tot een top product voor zowel kind als volwassenen, zijn er nog geen reviews geplaatst door gebruikers. Het is wel mogelijk dat dit product is aangeschaft door personen, maar dat zij hun bevindingen nog niet hebben gegeven. Omdat er geen beoordelingen zijn geplaatst voor dit product is het daarom moeilijk om hiervoor een advies uit te brengen.

Met deze leuke ukelele van het bekende merk Scratch haal je niet meteen een heel leuk instrument in huis maar bovendien ook nog eens aan een voordelige prijs. In vergelijking met de andere 3 ukeleles die we in onze selectie hebben opgenomen, kunnen we duidelijk stellen dat dit model over de laagste prijs beschikt. Daardoor alleen als is het de moeite waard om het eens van dichterbij te bekijken.

Voordelen
Formaat:

het is een kleine en vooral compacte ukelele die slechts 53 cm meet. Daardoor is het geschikt voor kindjes vanaf 3 jaar omdat het helemaal op hun maat gebouwd is.

Handig in gebruik:

het is zelfs mogelijk om de 4 snaren van deze ukelele te stemmen en op die manier leuke melodietjes in te oefenen. Zo kun je ook het muziekgevoel bij je kind extra gaan stimuleren en tot uiting laten komen.

Nadelen
Geen advies:

doordat er momenteel nog geen beoordelingen geplaatst zijn, weten wij verder niets over de gebruikerservaring of het advies van de klanten. Daardoor is het moeilijk om te weten of het instrument over eventuele minpunten beschikt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status