fbpx

5 Beste Ultrasone reinigers Test van 2019

Laatste update: 22.10.19

 

Ultrasone reinigers – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Met behulp van een degelijke ultrasoon reiniger is het mogelijk om voorwerpen zoals bijvoorbeeld je leesbril of je juwelen te gaan reinigen. Toch is het niet altijd gemakkelijker om er meteen de beste ultrasoon reiniger uit te halen. Daarom hebben wij voor jou even uitgezocht welke 3 apparaten momenteel het meest verkocht worden. Zo kun je bijvoorbeeld rekenen op de Codyson ultrasone reiniger 2,6L. Het toestel beschikt over heel wat verschillende opties en is tegelijk ook behoorlijk compact. Zo kun je het makkelijker verplaatsen en opbergen. De Grundig UC 5020 is zeker en vast een meer dan waardig alternatief. Ook dit product kunnen we werkelijk aanraden wanneer je op zoek bent naar degelijkheid en kwaliteit maar liefst niet zoveel wenst te spenderen.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Ultrasoon reinigers koopgids

 

Eén van de beste ultrasoon reinigers kan best wel een goede aanbeveling zijn wanneer je een bril draagt of heel wat CD’s en DVD’s in huis hebt. Omdat wij willen dat je met een uitstekend toestel naar huis gaat, hebben wij even onderzocht met welke factoren je rekening zou kunnen houden. Zo kun je letten op de voordelen ervan wanneer je de verschillende apparaten gaat vergelijken. Maar je kunt natuurlijk ook aandacht besteden aan het vermogen, de frequentie en het mogelijke prijskaartje ervan. Ga hierbij zeker de aanbiedingen niet uit de weg.

 

 

Waarvoor dient een ultrasoon reiniger

Wanneer je besluit om een ultrasoon reiniger aan te kopen dan is het in eerste instantie wel aan te raden dat je weet waarvoor dit toestel dient. Een ultrasoon reiniger is een apparaat waarmee je bepaalde voorwerpen en objecten gemakkelijk en effectief kunt reinigen. Denk hierbij maar aan CD’s of DVD’s. Maar ook mensen die een bril hoeven te dragen of die een kunstgebit hebben, zijn gebaat met een ultrasoon reiniger.

Dit apparaat maakt gebruikt van een bijzonder effectieve en vooral krachtige reinigingstechniek. Zoals de naam van het toestel het doet vermoeden, wordt er niet alleen gebruik gemaakt van warmte maar ook van ultrasone geluidsgolven. Dit kan meteen verklaren waarom sommige toestellen een hoger vermogen of een hogere frequentie hebben in vergelijking met andere modellen. Je kiest natuurlijk helemaal zelf de kracht en het vermogen van de ultrasoon reiniger.

 

Het toepassingsveld

Er zijn heel wat situaties waarin een ultrasoon reiniger bijzonder effectief kan zijn. Hierboven hebben we reeds een aantal mogelijkheden aangehaald. Zo is een ultrasoon reiniger een goede aanbeveling wanneer je een bril, kunstgebit, CD of DVD wilt schoonmaken. Toch zijn er nog heel wat andere situaties waarin dit toestel handig van pas kan komen.

Zo wordt een ultrasoon reiniger ook vaak gebruikt in de juweliersbranche. Juwelen bestaan vaak uit heel wat kleine moeilijk te bereiken hoeken en kantjes. Met de ultrasoon reiniger kun je deze juwelen snel en effectief schoonmaken. Ook in de medische sector zoals bijvoorbeeld bij tandartsen, is een ultrasoon reiniger toestel bijzonder handig. Het zorgt ervoor dat medische instrumenten in een mum van tijd gereinigd en zelfs ontsmet zijn.

 

Het formaat en het mogelijke prijskaartje

Doordat een ultrasoon reiniger in heel wat situaties gebruikt kan worden, is het niet meer dan normaal dat er heel wat onderscheid is in de toestellen. Wanneer medische instrumenten moeten gereinigd worden dan zal een groot toestel uiteraard raadzaam zijn. Wanneer je het toestel gewoon thuis wilt gebruiken om je CD’s of je brillen schoon te maken dan hoef je uiteraard niet meteen naar de grootste ultrasoon reiniger te zoeken.

Het formaat maar ook het vermogen en de frequentie zal een belangrijke invloed uitoefenen op het prijskaartje. Zo zijn er heel wat goedkope ultrasoon reinigers maar ook heel wat dure toestellen. Door rekening te houden met eventuele promoties kun je natuurlijk altijd een leuke ultrasoon reiniger aanbieding tegenkomen. Bedenk op voorhand welke verwachtingen je hebt en het budget dat je er wilt aan uitgeven.

 

De voordelen van ultrasoon reinigen

We hebben het al even aangehaald dat je met een ultrasoon reiniger bepaalde voorwerpen veel efficiënter en sneller kunt schoonmaken. Toch biedt dit toestel nog heel wat andere voordelen. Zo zul je merken dat de ultrasoon vloeistof met zo een kracht stroomt dat zelfs de moeilijk te bereiken hoeken en kantjes probleemloos kunnen gereinigd worden. Zo kun je probleemloos juwelen of andere voorwerpen gaan schoonmaken.

Bovendien zal een ultrasoon reiniger de voorwerpen of de objecten niet gaan beschadigen. Uiteraard is het hierbij wel belangrijk dat je het toestel op een correcte manier gebruikt. Je kunt bij twijfel er altijd even de gebruiksaanwijzing op nalezen. Tot slot zul je merken dat een ultrasoon reiniger het desbetreffende voorwerp in een mum van tijd gereinigd heeft. Wanneer je zelf je juwelen schoonmaakt dan zul je daar veel langer mee bezig zijn dan wanneer je beroep doet op de ultrasoon reiniger.

 

 

Het vermogen en de frequentie

Sommige ultrasoon reinigers zijn net iets krachtiger in vergelijking met andere toestellen. Dit is ook logisch natuurlijk. Wanneer je het toestel gebruikt om medische instrumenten te reinigen dan kies je beter voor een krachtig en duurzaam apparaat. Het schoonmaken van je bril vereist bijvoorbeeld helemaal niet zoveel vermogen en kracht. De kracht waarmee een voorwerp wordt schoongemaakt die wordt enerzijds bepaald door het vermogen en anderzijds door de frequentie. Eigenlijk komt het erop neer dat een apparaat met een hoog vermogen maar een lage frequentie bijzonder krachtig is.

Tot slot hoef je dan ook nog rekening te houden met het verwarmingsvermogen dat uitgaat van je toestel. Het verwarmingsvermogen heeft vooral te maken met de temperatuur van de vloeistof. Wanneer je een toestel met een hoog verwarmingsvermogen aankoopt, dan zal de vloeistof in het toestel ook bijzonder snel opwarmen. Hoe sneller de vloeistof opwarmt hoe sneller je het apparaat uiteraard kunt gebruiken. De meeste standaard ultrasoon reinigers zijn uitgerust met een opwarmcapaciteit van ongeveer 60 graden Celsius.

 

5 Beste Ultrasone reinigers (Reviews) van 2019

 

Indien je zelf ook een bril draagt of vaak veel sieraden dan is het natuurlijk aan te raden om deze regelmatig te reinigen. Op die manier kun je ervoor zorgen dat ze langer meegaan en duurzamer zijn. Het reinigen van brillen en sieraden kun je doen met behulp van de beste ultrasoon reiniger. Doordat er tegenwoordig heel wat keuze is, hebben wij voor jou een onderzoek gedaan. We hebben op basis van de reviews en het advies van klanten 5 topproducten weten te selecteren. Bekijk deze eens rustig en wie weet zit er wel een ultrasoon reiniger aanbieding tussen.

 

1. Codyson CD4820 ultrasoonreiniger ultrasone reiniger

 

Met deze ultrasoon reiniger van het bekende merk Codyson haal je volgens de verschillende kopers echt wel een topproduct in huis. Het heeft misschien niet meteen de laagste prijs maar daar lijken de gebruikers zich helemaal niet aan te ergeren.

Het is een bijzonder krachtig apparaat dat over een totaal vermogen van maar liefst 170 Watt beschikt. Daarvan is er ongeveer 70 Watt aan ultrasoon vermogen en 100 Watt aan verwarmingsvermogen aanwezig. Het is een degelijk toestel waarbij je de verwarming kunt aan- en uitschakelen. Verder is er ook een krachtige transducer voorzien net zoals er ook een degelijke digitale timer functie aanwezig is.

De behuizing van het toestel en ook het deksel bestaat uit ABS kunststof. Het mandje aan de binnenkant van de ultrasoon reiniger is dan weer gemaakt uit kunststof. Het toestel heeft een totale capaciteit van ruim 2,6 liter. We merken dan ook dat de kopers echt helemaal overtuigd zijn van dit apparaat en het ook laten blijken.

Tegenwoordig zijn er heel wat verschillende soorten ultrasoon reiniger toestellen op de markt. Daardoor is het niet altijd makkelijk om een goede keuze te maken. Alvorens je besluit om dit apparaat van het gewaardeerde en enorm bekende merk Codyson aan te kopen, kun je alvast even naar de voor- en nadelen ervan kijken.

Voordelen
Volume:

deze ultrasoon reiniger is voorzien van een groot volume van wel 2,6 liter waarvan het praktische volume ongeveer 2,2 liter bedraagt.

Vermogen:

het toestel bestaat uit een verwarmingsvermogen van wel 100 Watt en een ultrasoon vermogen van 70 Watt. Dit brengt het totaal op een maximaal vermogen van maar liefst 170 Watt.

Handig in gebruik:

het toestel is uitgerust met verschillende opties en mogelijkheden. Zo is er niet alleen een krachtige transducer aanwezig maar beschikt het toestel ook over een digitale timer. Deze kun je zelf instellen en regelen.

Nadelen
Geen Degas en Sweep functie:

de kopers geven momenteel alleen maar positieve reacties over het toestel. Toch is het belangrijk om te beseffen dat de ultrasoon reiniger niet beschikt over een Degas functie en een Sweep functie.

Koop bij bol.com (€79.95)

 

 

 

 

2. Grundig UC 5020 Ultrasone reiniger

 

Wanneer je op zoek gaat naar een ultrasone reiniger en je liefst niet teveel budget wilt spenderen hieraan, dan kunnen wij jou dit product van Grundig zeker en vast aanraden. De lage prijs doet vermoeden dat het hier zelfs eens om een ultrasone reiniger aanbieding zou kunnen gaan.

Dit apparaat heeft een vermogen van 50 watt en een inhoud van 550 ml. Er zijn 3 verschillende standen mogelijk en je kunt er je brillen, sieraden en nog zoveel meer mee reinigen. Zelfs het vuil op de meest onbereikbare plekjes, zijn voor dit toestel helemaal geen probleem.

De reacties leren ons dat de meningen bij deze ultrasone reiniger eerder verdeeld zijn. En dat is uiteraard helemaal geen probleem want op die manier wordt er ruimte gemaakt tot verbetering. Voor sommigen is dit echt een topproduct terwijl er voor andere gebruikers toch nog een aantal minpuntjes aan te ontdekken zijn.

Ook met dit toestel van Grundig kun je op een snelle en efficiënte manier voorwerpen zoals een leesbril of sieraden probleemloos reinigen. Je zult het bovendien ook tussen de goedkope ultrasoon reinigers kunnen spotten. Daardoor zou dit toestel wel eens tot de populairste apparaten uit deze lijst kunnen behoren.

Voordelen
Budget:

ook hier zul je vrijwel meteen versteld staan van het mooie prijskaartje van deze ultrasoon reiniger.

Vermogen:

net zoals het voorgaande apparaat beschikt ook deze ultrasoon reiniger over een ruim en krachtig vermogen van maar liefst 50 watt. Hierbij kun je kiezen uit meerdere snelheidsstanden.

Nadelen
Inhoud:

een kleine minderheid van de kopers is van mening dat deze ultrasoon reiniger best wel een grotere inhoud mocht hebben.

Kwetsbaar:

enkele gebruikers vinden dat bepaalde onderdelen aan het toestel vrij kwetsbaar zijn en dus over een mindere kwaliteit beschikken.

Koop bij bol.com (€54.61)

 

 

 

 

3. Caso UltraSonicClean Schoonmaakapparaat 

 

Deze ultrasone reiniger zul je niet meteen tussen de goedkope exemplaren hoeven te zoeken. Toch is het belangrijkste dat het apparaat doet wat ervan verwacht wordt.

Dit apparaat van Caso heeft een vermogen van maar liefst 50 watt en behoort dus tot de sterke ultrasone reinigers. Je kunt er heel wat voorwerpen zoals CD’s, DVD’s, brillen en sieraden mee reinigen op een snelle maar vooral zachte manier. Houd er wel rekening mee dat het krassen of andere beschadigingen niet zal herstellen.

Voor één koper is dit product toch bijzonder prijzig. Andere gebruikers vinden dat dan weer niet en vinden het een product van goede kwaliteit tegen een voordelige prijs. Haast je dus zeker naar de winkel en laat ons weten wat jij ervan vindt.

Indien je liever deze ultrasoon reiniger van Caso aankoopt dan zul je wel rekening moeten houden met een iets hoger prijskaartje. Toch merken we dat heel wat kopers zich daar niet meteen lijken aan te storen. Daardoor durven wij vermoeden dat ze Caso misschien wel als het beste merk beschouwen.

Voordelen
Vermogen:

het is een krachtig toestel dat over een vermogen beschikt van wel 50 watt. Dit maakt het mogelijk om voorwerpen zoals sieraden, een kunstgebit, een leesbril of zelfs CD’s en DVD’s te reinigen.

Prijs-kwaliteitverhouding:

heel wat kopers zijn het erover eens dat de kwaliteit van dit toestel bijzonder goed overeenkomt met de vraagprijs ervan.

Nadelen
Prijskaartje:

slechts enkele gebruikers vinden dat de prijs van dit toestel toch nog steeds iets te hoog is ondanks alles.

Beste Aanbod

 

 

 

 

4. Toolsidee HBM 2,5 Liter Ultrasoon Reiniger

 

In vergelijking met de voorgaande producten uit onze lijst, beschikt deze ultrasone reiniger van het merk toolsidee over een veel groter volume. En dit zou de hoge prijs eventueel wel eens kunnen verklaren.

Het apparaat heeft een sterk en krachtig vermogen van maar liefst 150 watt. Dit is dus ongeveer 3 keer zoveel in vergelijking met de vorige toestellen die we besproken hebben. Het toestel heeft een inhoud van 2,5 liter en een maximale temperatuur van wel 80 graden Celsius.

Op dit moment is er nog maar één enkele review bij dit product geplaatst waarbij de koper helemaal enthousiast is over de aankoop. Het product is volgens deze gebruiker heel eenvoudig in te stellen en enorm handig in gebruik.

Indien je op zoek bent naar een ultrasoon reiniger met een iets grotere inhoud dan loont het zeker en vast de moeite om dit apparaat van Toolsidee eens te bekijken. In vergelijking met de voorgaande apparaten, beschikt deze ultrasoon reiniger over een krachtiger vermogen en een ruimer volume. Hieronder kun je dan ook even de voor- en nadelen van het apparaat bekijken.

Voordelen
Vermogen:

met een vermogen van maar liefst 150 watt en verschillende standen, behoort deze ultrasoon reiniger zeker en vast tot de krachtige apparaten.

Volume en temperatuur:

deze ultrasoon reiniger is voorzien van een ruim volume van maar liefst 2,5 liter. Verder kun je met dit apparaat een maximale temperatuur van ongeveer 80 graden Celsius gaan bereiken.

Nadelen
Vraagprijs:

het is belangrijk om er rekening mee te houden dat je deze ultrasoon reiniger niet meteen tussen de goedkope apparaten zult spotten.

Koop bij bol.com (€143.95)

 

 

 

 

5. AEG Ultrasoonreiniger USR 5659 50 W wit

 

AEG behoort zeker tot de betere merken volgens heel wat gebruikers als het gaat om elektronische toestellen. Deze ultrasoon reiniger is bovendien ook helemaal niet zo duur in vergelijking met het vorige product.

De AEG ultrasoon reiniger is werkelijk helemaal ideaal voor het reinigen van horloges, sieraden en zelfs een bril of een kunstgebit. Er is een display voorzien waarop je alles heel nauwkeurig kunt aflezen. Dit apparaat heeft een volume van 600 ml en beschikt over een vermogen van 50 watt.

We merken dat de kopers helemaal tevreden zijn over deze ultrasoon reiniger. De meesten geen een positief advies over de goede kwaliteit van het toestel en de duurzaamheid. Verder vinden andere gebruikers het ook een zeer voordelige koop.

Volgens heel wat kopers zul je met deze ultrasoon reiniger een degelijk apparaat in huis halen. Dit toestel is afkomstig van het bekende, en misschien voor sommigen het beste merk AEG. Toch is het altijd een goed idee om op voorhand even de voor- en nadelen van het toestel wat grondiger te bekijken. Op die manier weet je op deze ultrasoon reiniger iets voor jou is.

Voordelen
Gebruiksgemak:

deze ultrasoon reiniger werkt helemaal elektronisch en is daardoor niet alleen snel maar ook behoorlijk efficiënt.

Vermogen en volume:

het toestel is uitgerust met een krachtig vermogen van wel 50 watt en een inhoud van ongeveer 600 ml.

Scherm:

deze ultrasoon reiniger is voorzien van een handige display die heel nauwkeurig af te lezen is.

Nadelen
Budget:

het is niet meteen één van de meeste goedkope ultrasoon reinigers. De vraagprijs zou dan ook voor sommigen wel eens als een struikelblok kunnen worden beschouwd.

Koop bij bol.com (€37.95)

 

 

 

 

Deze producten zijn niet langer beschikbaar

 

 

Codyson ultrasone reiniger 750 ml

 

Indien je op zoek bent naar een degelijke ultrasone reiniger tegen een voordelige prijs kun je eventueel dit product van Codyson eens bekijken. Dit apparaat heeft een vermogen van maar liefst 50 watt en is geschikt om voorwerpen zoals sieraden en brillen mee te reinigen.

Je kunt het ook gebruiken om er je kunstgebit of messing patroonhulzen mee te onderhouden. Je hoeft zelfs geen speciaal water aan te kopen, gewoon kraanwater is meer dan voldoende. De reiniger heeft een inhoud van 750 ml en je kunt kiezen uit 5 verschillende instellingen.

We merken dat de klanten helemaal enthousiast zijn over de voordelige koop en de kwaliteit die dit product te bieden heeft. Doordat je ook gewoon kraanwater kunt gebruiken is het voor heel wat kopers ook enorm praktisch. Kortom zij raden het product dan ook echt aan.

Met deze ultrasoon reiniger van het bekende merk Codyson kun je op een eenvoudige manier je brillen of juwelen reinigen. Je zult niet alleen versteld staan van de uitstekende kwaliteit maar ook van het mooie prijskaartje. In vergelijking met de andere 4 producten uit deze lijst, beschikt deze ultrasoon reiniger wel degelijk over de laagste prijs.

Voordelen
Kostenplaatje:

het is zeker één van de goedkope ultrasoon reiniger producten. Wanneer je liever niet teveel geld uitgeeft of een beperkt budget hebt dan is dit apparaat ideaal.

Kracht:

het is een vrij krachtig toestel dat is uitgerust met een vermogen van ruim 50 watt. Je kunt er daardoor niet alleen juwelen of brillen mee schoonmaken maar ook patroonhulzen of een kunstgebit.

Handig in gebruik:

je zult merken dat deze ultrasoon reiniger over een volume van ruim 750 ml beschikt en dat je hierbij uit meerdere instellingen kunt kiezen.

Nadelen

Op dit moment kunnen we alleen maar positieve online reviews waarnemen. Werkelijk alle kopers zijn helemaal tevreden en raden het toestel dan ook meteen aan. Dit maakt het voor ons natuurlijk een pak moeilijker om eventuele nadelen te ontdekken.

 

 

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (5 votes, average: 4.80 out of 5)
Loading...
DMCA.com Protection Status