5 Beste Universele Afstandsbedieningen Test van 2022

Laatste update: 01.07.22

Deze website wordt door onze lezers ondersteund. Zodra je iets aankoopt via de linken op onze site, ontvangen wij hiervoor een kleine affiliate commissie. Kom hieronder meer over ons te weten.

 

Universele Afstandsbedieningen test van 2022

 

We halen steeds meer diverse apparaten in huis. Zo hebben veel gebruikers tegenwoordig een degelijke televisietoestel, een handige dvd-speler en misschien ook wel een volledig home-cinema systeem aangekocht. Hoe meer apparaten je in huis haalt, hoe meer afstandsbedieningen je nodig hebt. Echter kun je tegenwoordig ook kiezen voor een kwalitatieve universele afstandsbediening zoals bijvoorbeeld de Sony RM-ED009 – Universele smart tv afstandsbediening; handig in gebruik en 100% gebruiksklaar zodra de batterijtjes worden geplaatst. Daartegenover staat de LG afstandsbediening voor alle LG LCD die gekenmerkt wordt door heel wat bijkomende functiemogelijkheden. 

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Universele afstandsbedieningen koopgids

 

Een universele afstandsbediening kun je instellen om verschillende apparaten te kunnen bedienen. Zo heb je geen nood aan meerdere afstandsbedieningen en kun je hetzelfde werk doen met één apparaat. Bij het kopen van dit product moet je letten op belangrijke kenmerken zoals de toetsen, de instelmogelijkheden, het display, de batterijen en de prijs.

 

 

Instelmogelijkheden

Je moet in eerste instantie beslissen voor hoeveel apparaten je deze afstandsbediening wilt gebruiken. Dit wordt meestal vermeld op de verpakking, je kunt bijvoorbeeld een 4-in-1 afstandsbediening gebruiken om vier apparaten te bedienen.

Daarna moet je deze afstandsbediening ook nog instellen. Dit kan gebeuren door middel van codes die de verschillende apparaten herkennen. Als je de correcte code van een toestel invoert op de afstandsbediening dan kun je dit toestel bedienen. Deze codes kun je standaard terugvinden in de handleiding, zorg er dus voor dat je deze informatie niet verliest. Je kunt meestal enkel de basisfuncties gebruiken en het is mogelijk dat je meerdere codes moet invoeren voordat je het juiste apparaat vindt.

Je kunt ook kiezen voor een learnable afstandsbediening. Dit type kan leren welke toetsen je nodig hebt voor de bediening van een apparaat. Je kunt alle toetsen apart instellen en ze een functie toewijzen.

Andere universele afstandsbediening moet je instellen via de computer met meegeleverde software. Dit kan ook gebeuren via de site van de fabrikant waar je een programma kunt downloaden. Je kunt de functies in de afstandsbediening laden en je kunt per apparaat zoeken. Dit is de snelste en eenvoudigste manier van installatie.

 

De toetsen van de afstandsbediening

Je kunt kiezen uit verschillende soorten toetsen op je afstandsbediening. De eerste soort zijn druktoetsen, deze komen het meeste voor en je kunt op de toetsen zelf zien wat de functie van elke toets is. De toetsen kunnen echter verschillende zijn per apparaat, als de toets een uitgebreide functie inhoudt dan wordt dit meestal in een menu opgenomen zodat de afstandsbediening overzichtelijk blijft.

Tiptoetsen zijn de tweede mogelijkheid. Deze werken hetzelfde als druktoetsen maar ze zijn in de afstandsbediening ingebouwd, dus je hebt minder last van slijtage aan de toetsen. Ze zijn daardoor ook gevoeliger dus je kunt al vlug op een verkeerde toets drukken.

Tenslotte zijn er ook toestellen met een touchscreen, dit is veel eenvoudiger om je apparaten mee te bedienen en biedt ook veel meer mogelijkheden. De afstandsbediening kan zich makkelijk aanpassen aan andere apparaten.

 

Display en batterijen

Je leest het goed, sommige afstandsbedieningen zijn voorzien van een LCD display. Dit display geeft weer welke apparaten er gekoppeld zijn en je beschikt over een overzicht van de mogelijke functies met het toestel. Dit komt meestal voor bij een afstandsbediening die je met touchscreen kunt bedienen, je kunt dan hetzelfde scherm aanraken om het toestel te gebruiken.

Vroeger werkten alle afstandsbedieningen op losse batterijen maar tegenwoordig kun je ook kiezen om een model te kopen met een oplaadbare batterij. Deze worden meestal geleverd met een basisstation om het op te laden en hebben het grote voordeel dat je nooit zonder batterijen zult zitten.

 

 

Uitzendsignaal en prijs van de afstandsbediening

Er kunnen twee verschillende uitzendsignalen gebruikt worden te weten RF en IR. Een afstandsbediening met RF (Radio Frequency) zendt signalen uit over een frequentie en hebben het voordeel dat je niet op het apparaat moet richten, je kunt ze vanuit elke positie gebruiken. Deze manier komt meestal voor bij duurdere apparaten.

De meeste afstandsbedieningen werken via IR (infrarood), het nadeel is dat je de afstandsbediening altijd naar het apparaat moet richten om het te laten werken.

Tenslotte kun je nog rekening houden met het merk. Een bekend merk heeft meestal ook een betere kwaliteit. Het is sowieso beter om verschillende modellen met elkaar te vergelijken, zo zul je meer informatie vergaren over de sterke punten van elk product. Natuurlijk zul je ook informatie vinden over de minder goede punten, je hoeft dan het beste product van tussen alle aanbiedingen te kiezen.

Een universele afstandsbediening kan het veel makkelijker maken om verschillende apparaten te kunnen bedienen met één toestel maar het mag natuurlijk niet te ingewikkeld zijn anders zul je er niet veel van begrijpen. Zoek het beste apparaat uit voor jezelf die de beste verhouding heeft tussen prijs en kwaliteit. Als je naar een aanbeveling zoekt dan kun je de topproducten bekijken die wij hebben opgezocht en besproken op onze website.

 

5 Beste Universele Afstandsbedieningen (Reviews) van 2022

 

Ben je het beu om verschillende afstandsbedieningen te moeten gebruiken voor verschillende apparaten bij jou thuis? De televisie, de DVD speler, het home cinema systeem,… Ze hebben allemaal een aparte afstandsbediening. Zou je ze liever allemaal met één toestel kunnen bedienen, koop dan een universele afstandsbediening. Wij hebben vijf verschillende producten op een rijtje gezet, kies er zelf de beste universele afstandsbediening uit.

 

1. Sony RM-ED009 – Universele smart tv afstandsbediening – Televisie/Smart TV

 

Of je met de Sony RM-ED009 ook meteen voor een universele afstandsbediening aanbieding kiest, valt misschien nog even te bezien. Toch lijken heel wat klanten alvast overtuigd van de aangeboden kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid wat zijn mooie gemiddelde eindscore van 5/5 sterren weet te verklaren. De moeite waard dus om de universele afstandsbediening van Sony eens even onder de loep te nemen.

Met de Sony RM-ED009 kies je gelijk voor een kwalitatieve en uiterst functionele universele remote control die 100% compatibel blijkt met alle Sony Bravia tv’s met een productiejaar na 2010. Indien je je in een dergelijke situatie bevindt, dan is het gebruik ervan bijzonder eenvoudig. Voorzie de universele afstandsbediening van de nodige batterijen en klaar is Kees!

Eenmaal de voeding in de remote control werd geïnstalleerd, hoef je je dus geen zorgen te maken over de programmatie van kanalen en/ of programma’s; de codes worden als het ware automatisch behouden.

Voordelen:
Universeel:

deze universele afstandsbediening blijkt compatibel met de bekende Sony Bravia tv’s. Daarbij maakt het niet uit of het toestel over een led, LCD, OLED of plasmascherm beschikt.

Voeding:

de afstandsbediening werkt op een set batterijtjes en is bijgevolg makkelijk in gebruik.

Installatie:

geen zorgen wat betreft de installatie daar de codes automatisch behouden blijven en worden overgedragen. Dat betekent dat je niets hoeft te programmeren.

Nadelen:
Bouwjaar na 2010:

let wel; de Sony Bravia tv dient na het jaar 2010 te zijn geproduceerd. Oudere toestellen zijn niet langer compatibel met deze universele afstandsbediening.

Koop bij bol.com (€18.95)

 

 

 

 

2. LG afstandsbediening voor alle LG LCD – LED – SMART – APPS televisie’s (TV)

 

Net zoals met de universele afstandsbedieningen van Logitech of Philips, kies je ook met deze universele afstandsbediening van LG voor een populair paradepaardje. Een blik op de online reviews lijkt dit al meteen te bevestigen wat meteen ook de mooie gemiddelde eindscore van 5 sterren verklaart. En bovendien wordt dit apparaat aangeboden tegen een betaalbaar prijskaartje waardoor het wel eens om een universele afstandsbediening aanbieding zou kunnen gaan. Kortom, redenen genoeg om het product even aan een grondige inspectie te onderwerpen.

Zo wordt de afstandsbediening alvast gekenmerkt door een standaard formaat en beperkt gewicht wat het gebruikscomfort alleen maar ten goede komt. Het apparaat functioneert met behulp van 2 krachtige AA batterijen die – indien correct geplaatst – de afstandsbediening meteen gebruiksklaar maken. Houd er wel rekening mee dat er op het moment van aankoop geen batterijen worden meegeleverd.

Verder garandeert de afstandsbediening diverse bijkomende functies en kenmerken zoals de My APPS, 3D, menu en guide. Ben je van plan om deze afstandsbediening in het winkelmandje te plaatsen dan dien je echter wel te beseffen dat het alleen in combinatie met LG apparaten kan worden gebruikt.

Voordelen:
Budgetvriendelijk:

zijn lage prijskaartje doet vermoeden dat hij alvast tot de goedkope universele afstandsbedieningen behoort.

Gebruiksgemak:

je hoeft je geen zorgen te maken over het instellen van de afstandsbediening aangezien het product meteen functioneert zodra je er de nodige batterijen in plaatst.

Functies:

functies als My APPS, menu en guide én 3D vormen alvast een belangrijke meerwaarde bij deze unieke universele afstandsbediening.

Nadelen:
Enkel LG:

deze afstandsbediening kan jammer genoeg enkel en alleen gebruikt worden in combinatie met LG televisietoestellen en andere apparaten van LG.

Geen batterijen:

je zult zelf nog op zoek moeten naar een setje geschikte batterijen.

Koop bij bol.com (€8)

 

 

 

 

3. Rebox Universele afstandsbediening voor alle Samsung en LG televisies

 

De Rebox universele afstandsbediening wordt gekenmerkt door een vrij standaard formaat van 18 bij 5 cm en ligt – dankzij de ergonomische vormgeving – aangenaam in de hand. Net zoals de meeste andere goede universele afstandsbedieningen, werkt ook dit model op een set krachtige batterijtjes die jammer genoeg op het moment van aankoop niet worden meegeleverd.

Eenmaal de voeding correct werd geïnstalleerd, zul je zien dat de universele afstandsbediening meteen gebruiksklaar is. Dat betekent dat de codes automatisch worden overgenomen en je niets hoeft te programmeren. Zijn gebruiksgemak wordt overigens aangedikt dankzij zijn veelzijdige karakter. Zo blijkt de remote control geschikt voor zowel Samsung als LG tv’s die na 2000 werden geproduceerd. Daarbij maakt het niet uit of het toestel over een LCD, led, OLED of plasmascherm beschikt.

Hoewel een kleine minderheid van de klanten vindt dat de universele afstandsbediening vrij kwetsbaar is, lijken de meeste kopers overtuigd van de aangeboden kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid wat zijn mooie eindscore van 4,6 sterren weet te verklaren.

Voordelen:
Uitvoering:

de remote control kent een standaard uitvoering van 18 bij 5 cm en ligt dankzij zijn ergonomische vormgeving, goed in de hand.

Voeding:

de universele afstandsbediening werkt op AAA batterijen.

Gebruiksgemak:

de afstandsbediening is geschikt voor zowel Samsung als LG toestellen die na het jaar 2000 werden geproduceerd.

Nadelen:
Geen batterijen:

houd er rekening mee dat de batterijen jammer genoeg niet worden meegeleverd op het moment van aankoop.

Koop bij bol.com (€17.25)

 

 

 

 

4. Afstandsbediening Philips TV – Universele afstandsbediening – Alle gangbare Philips functies

 

Net zoals de voorgaande universele afstandsbediening van Sony, behoort ook dit exemplaar van Philips tot de populaire universele afstandsbedieningen voor tv’s waardoor we maar al te graag op zoek gaan naar de kenmerkende eigenschappen ervan.

Zo wordt de universele afstandsbediening van Philips in eerste instantie gekenmerkt door een gangbaar formaat en dit ergonomische uitvoering waardoor zijn bediening voor eender wie een fluitje van een cent blijkt. Deze afstandsbediening is bovendien compatibel met eender welk Philips televisietoestel, ongeacht het type noch model, en kan daarnaast ook zijn dienst bewijzen in combinatie met een soundbar en/ of audio-ontvanger.

Bovendien is de afstandsbediening uitgerust met alle bekende en gangbare Philips functies waardoor geen aparte of bijkomende instellingen nodig zijn. En dit alles tegen een relatief betaalbaar prijskaartje. Bekijken we de online reviews, dan zien we dat heel wat klanten alvast overtuigd zijn van zijn kunnen wat resulteert in een mooie gemiddelde eindscore van 4,7 sterren.

Voordelen:
Universeel:

het betreft een universele afstandsbediening van Philips die geschikt blijkt voor gebruik in combinatie met eender welke Philips tv, ongeacht het type of model.

Audiofunctie:

dankzij de nieuwe audiofunctie kan deze universele afstandsbediening eveneens gebruikt worden om het volume van je soundbar en/ of audio-ontvanger in te stellen.

Gebruiksvriendelijk:

doordat het toetsenblok over alle gangbare Philips functies beschikt, hoeft de afstandsbediening geen verdere instellingen meer.

Nadelen:
Prijskaartje:

hoewel de prijs - in vergelijking met andere gelijkaardige producten - zeker te rechtvaardigen valt, lijkt één koper deze toch wel duur te vinden.

Koop bij bol.com (€20.95)

 

 

 

 

5. Universele afstandsbediening Samsung TV – Blueqon RQ-S1A – Introductiejaar: 2022

 

We sluiten deze top 5 selectie gelijk af met de universele afstandsbediening van Samsung die – in tegenstelling tot de vorige 2 producten – wel een echte aanbieding lijkt te zijn. Klanten kunnen deze opmerkelijk prijs-kwaliteitverhouding alvast goed smaken wat resulteert in een aanzienlijk score van 4,8 op 5 sterren. Kortom, de moeite waard om het apparaat even van naderbij te bekijken.

Zo kent de Blueqon RQ-S1A afstandsbediening een relatief standaard formaat aangevuld met een beperkt gewicht en een ergonomisch ontwerp met duidelijke grote toetsen wat resulteert in een uitstekende gebruikscomfort en optimaal zapgemak. 

Net zoals heel wat andere universele afstandsbedieningen, werkt ook dit exemplaar met behulp van 2 AAA batterijen, die jammer genoeg niet worden meegeleverd op het moment van aankoop. Echter, eenmaal de batterijen geplaatst, hoef je zelf niets meer in te stellen en kun je de afstandsbediening vrijwel gewoon gebruiken.

Voordelen:
Voeding:

de afstandsbediening werkt met behulp van 2 krachtige AAA batterijen.

Gebruiksvriendelijk:

eenmaal de batterijen correct geplaatst, is de afstandsbediening 100% gebruiksklaar. Je kunt bijgevolg schakelen tussen verschillende zenders, het volume aanpassen en zoveel meer.

Toepassingsveld:

deze universele afstandsbediening is niet alleen geschikt voor eender welke Plasma tv maar kan tevens ook dienst doen in combinatie met LCD en led tv’s.

Nadelen:
Geen batterijen:

houd er wel rekening mee dat je zelf nog op zoek moet naar de nodige batterijen.

Koop bij bol.com (€9.95)

 

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES

DMCA.com Protection Status