5 Beste Universele Afstandsbedieningen Test van 2021

Laatste update: 18.10.21

Deze website wordt door onze lezers ondersteund. Zodra je iets aankoopt via de linken op onze site, ontvangen wij hiervoor een kleine affiliate commissie. Kom hieronder meer over ons te weten.

 

Universele Afstandsbedieningen test van 2021

 

We halen steeds meer diverse apparaten in huis. Zo hebben veel gebruikers tegenwoordig een degelijke televisietoestel, een handige DVD speler en misschien hebben sommigen ook wel al een home cinema systeem aangekocht. Hoe meer apparaten je in huis haalt, hoe meer afstandsbedieningen je dus zult nodig hebben. Tenzij je natuurlijk een universele afstandsbediening koopt. Zo heb je bijvoorbeeld de keuze om te kiezen voor de Logitech Harmony Elite. Deze universele afstandsbediening is behoorlijk krachtig aangezien je er maar liefst 15 externe toestellen mee kunt besturen. Met de Logitech Harmony Ultimate One universele afstandsbediening mag je vast en zeker een degelijk apparaat verwachten. Bovendien zullen de toetsen van het product oplichten in het donker.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Universele afstandsbedieningen koopgids

 

Een universele afstandsbediening kun je instellen om verschillende apparaten te kunnen bedienen. Zo heb je geen nood aan meerdere afstandsbedieningen en kun je hetzelfde werk doen met één apparaat. Bij het kopen van dit product moet je letten op belangrijke kenmerken zoals de toetsen, de instelmogelijkheden, het display, de batterijen en de prijs.

 

 

Instelmogelijkheden

Je moet in eerste instantie beslissen voor hoeveel apparaten je deze afstandsbediening wilt gebruiken. Dit wordt meestal vermeld op de verpakking, je kunt bijvoorbeeld een 4-in-1 afstandsbediening gebruiken om vier apparaten te bedienen.

Daarna moet je deze afstandsbediening ook nog instellen. Dit kan gebeuren door middel van codes die de verschillende apparaten herkennen. Als je de correcte code van een toestel invoert op de afstandsbediening dan kun je dit toestel bedienen. Deze codes kun je standaard terugvinden in de handleiding, zorg er dus voor dat je deze informatie niet verliest. Je kunt meestal enkel de basisfuncties gebruiken en het is mogelijk dat je meerdere codes moet invoeren voordat je het juiste apparaat vindt.

Je kunt ook kiezen voor een learnable afstandsbediening. Dit type kan leren welke toetsen je nodig hebt voor de bediening van een apparaat. Je kunt alle toetsen apart instellen en ze een functie toewijzen.

Andere universele afstandsbediening moet je instellen via de computer met meegeleverde software. Dit kan ook gebeuren via de site van de fabrikant waar je een programma kunt downloaden. Je kunt de functies in de afstandsbediening laden en je kunt per apparaat zoeken. Dit is de snelste en eenvoudigste manier van installatie.

 

De toetsen van de afstandsbediening

Je kunt kiezen uit verschillende soorten toetsen op je afstandsbediening. De eerste soort zijn druktoetsen, deze komen het meeste voor en je kunt op de toetsen zelf zien wat de functie van elke toets is. De toetsen kunnen echter verschillende zijn per apparaat, als de toets een uitgebreide functie inhoudt dan wordt dit meestal in een menu opgenomen zodat de afstandsbediening overzichtelijk blijft.

Tiptoetsen zijn de tweede mogelijkheid. Deze werken hetzelfde als druktoetsen maar ze zijn in de afstandsbediening ingebouwd, dus je hebt minder last van slijtage aan de toetsen. Ze zijn daardoor ook gevoeliger dus je kunt al vlug op een verkeerde toets drukken.

Tenslotte zijn er ook toestellen met een touchscreen, dit is veel eenvoudiger om je apparaten mee te bedienen en biedt ook veel meer mogelijkheden. De afstandsbediening kan zich makkelijk aanpassen aan andere apparaten.

 

Display en batterijen

Je leest het goed, sommige afstandsbedieningen zijn voorzien van een LCD display. Dit display geeft weer welke apparaten er gekoppeld zijn en je beschikt over een overzicht van de mogelijke functies met het toestel. Dit komt meestal voor bij een afstandsbediening die je met touchscreen kunt bedienen, je kunt dan hetzelfde scherm aanraken om het toestel te gebruiken.

Vroeger werkten alle afstandsbedieningen op losse batterijen maar tegenwoordig kun je ook kiezen om een model te kopen met een oplaadbare batterij. Deze worden meestal geleverd met een basisstation om het op te laden en hebben het grote voordeel dat je nooit zonder batterijen zult zitten.

 

 

Uitzendsignaal en prijs van de afstandsbediening

Er kunnen twee verschillende uitzendsignalen gebruikt worden te weten RF en IR. Een afstandsbediening met RF (Radio Frequency) zendt signalen uit over een frequentie en hebben het voordeel dat je niet op het apparaat moet richten, je kunt ze vanuit elke positie gebruiken. Deze manier komt meestal voor bij duurdere apparaten.

De meeste afstandsbedieningen werken via IR (infrarood), het nadeel is dat je de afstandsbediening altijd naar het apparaat moet richten om het te laten werken.

Tenslotte kun je nog rekening houden met het merk. Een bekend merk heeft meestal ook een betere kwaliteit. Het is sowieso beter om verschillende modellen met elkaar te vergelijken, zo zul je meer informatie vergaren over de sterke punten van elk product. Natuurlijk zul je ook informatie vinden over de minder goede punten, je hoeft dan het beste product van tussen alle aanbiedingen te kiezen.

Een universele afstandsbediening kan het veel makkelijker maken om verschillende apparaten te kunnen bedienen met één toestel maar het mag natuurlijk niet te ingewikkeld zijn anders zul je er niet veel van begrijpen. Zoek het beste apparaat uit voor jezelf die de beste verhouding heeft tussen prijs en kwaliteit. Als je naar een aanbeveling zoekt dan kun je de topproducten bekijken die wij hebben opgezocht en besproken op onze website.

 

5 Beste Universele Afstandsbedieningen (Reviews) van 2021

 

Ben je het beu om verschillende afstandsbedieningen te moeten gebruiken voor verschillende apparaten bij jou thuis? De televisie, de DVD speler, het home cinema systeem,… Ze hebben allemaal een aparte afstandsbediening. Zou je ze liever allemaal met één toestel kunnen bedienen, koop dan een universele afstandsbediening. Wij hebben vijf verschillende producten op een rijtje gezet, kies er zelf de beste universele afstandsbediening uit.

 

1. Logitech Harmony Elite Universele Afstandsbediening met HUB

 

De Logitech Harmony Elite is een krachtige afstandsbediening waarmee je tot wel 15 verschillende apparaten kunt bedienen. Het is een comfortabel en functioneel toestel die je van bijna overal kunt gebruiken. Met de Harmony-app kun je zelfs je smartphone of tablet als afstandsbediening gebruiken.

Je kunt het apparaat zelfs gebruiken om Home Control toestellen te bedienen zoals lampen en thermostaten. Het werkt op een oplaadbare batterij en wordt geleverd met het oplaadstation, een USB kabel en twee netstroomadapters.

De beoordelingen van de gebruikers geven een positief advies over dit product. Het apparaat is van goede kwaliteit en is eenvoudig in gebruik. Het toestel is makkelijk te installeren en beschikt over vele mogelijkheden. Het enige minpunt van deze universele afstandsbediening aanbieding is de hoge prijs van het product.

Met deze handige universele afstandsbediening van het bekende merk Logitech kun je tot wel 15 toestellen gaan bedienen. Het is zeker niet één van de goedkoopste toestellen maar misschien wel één van de populairste als we de vele online reviews bekijken. Laten we daarom even de voor- en nadelen op een rijtje plaatsen.

Voordelen
Harmony-app:

dankzij de Harmony-app is het bijvoorbeeld ook mogelijk om je smartphone of zelfs gewoon je tablet als een soort van afstandsbediening te gaan gebruiken.

Handig in gebruik:

verder is het ook mogelijk om deze universele afstandsbediening te gebruiken om toestellen zoals bijvoorbeeld een lamp of een thermostaat vanop een afstand te bedienen.

Accessoires:

dit handige apparaat wordt voorzien van een handige batterij die je kunt opladen. Verder krijg je er ook een oplaadstation bij, net zoals ook een USB kabel en zelfs 2 duurzame netstroomadapters.

Nadelen
Prijskaartje:

de hoge prijs van deze universele afstandsbediening is voor een kleine minderheid van de kopers wel een klein struikelblok.

Koop bij bol.com (€415)

 

 

 

 

2. Logitech Harmony Ultimate One Universele Afstandsbediening

 

De Logitech Harmony Ultimate One afstandsbediening beschikt over verlichte toetsen die geactiveerd worden bij bewegingen en is uitgerust met een touchscreen. Met dit toestel kun je tot 15 verschillende infraroodapparaten bedienen.

Het is een gebruiksvriendelijk apparaat die oplaadbaar is en het oplaadstation wordt meegeleverd. Kies een activiteit zoals “film kijken” en de afstandsbediening schakelt naar het juiste apparaat. De prijs van dit toestel ligt al een stuk lager dan het vorige product.

De meeste kopers zijn tevreden over de prijs/kwaliteitsverhouding van dit product en vinden het eenvoudig in gebruik. Het is licht van gewicht en heeft een goed display, je beschikt over vele verschillende instellingen. Toch zijn er enkele gebruikers die vinden dat de prijs nog te hoog ligt en dat het toestel te langzaam schakelt.

Net zoals het eerste toestel is ook deze universele afstandsbediening afkomstig van het bekende en misschien ook wel meteen het beste merk Logitech. Alvorens je besluit om dit handige apparaat aan te kopen dan lijkt het ons eventueel wel een goed idee om eerst eens de eigenschappen ervan te bekijken.

Voordelen
Handig in gebruik:

het is mogelijk om met deze handige afstandsbediening tot wel 15 infraroodapparaten te gaan bedienen.

Comfort:

de toetsen van het apparaat lichten praktisch meteen op zodra je deze gaat activeren. Verder beschikt het toestel over een oplaadbare batterij en krijg je er bij de aankoop het laadstation ook effectief bij.

Nadelen
Langzaam:

een kleine minderheid van de kopers vindt dat het toestel bij momenten wel heel wat tijd nodig heeft om te schakelen.

Prijskaartje:

ondanks de lagere prijs, vinden sommige gebruikers de aankoopprijs nog veel te hoog.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Logitech Harmony Ultimate Universele 15-in-1 Afstandsbediening met Touchscreen

 

Met de Logitech Harmony Ultimate afstandsbediening kun je tot wel 15 verschillende apparaten bedienen. Dankzij de Harmony Hub kun je zelfs je smartphone gebruiken als afstandsbediening. Dit toestel is ook geschikt om Philips HUE-verlichting mee te bedienen.

Je kunt de knoppen dubbel gebruiken door ze te programmeren voor kort en lang indrukken. Het touchscreen wordt automatisch verlicht door de kantelsensoren dus je kunt het ook perfect gebruiken in het donker. Het touchscreen kun je gebruiken om van kanaal te veranderen of het volume aan te passen.

De meeste gebruikers vinden dit een top product en geven dus ook een positief advies. Het apparaat heeft een mooi design en is van goede kwaliteit. Het is eenvoudig in gebruik en je kunt vele verschillende activiteiten programmeren. Het enige minpunt voor sommige kopers is de prijs, voor sommigen is die nog te hoog.

Ook hier merken we opnieuw een universele afstandsbediening op van het bekende en gewaardeerde merk Logitech. Toch is het altijd handig om eerst even de positieve en eventueel minder positieve punten op te sommen. Op die manier krijg je een beter beeld van de capaciteiten die het toestel heeft.

Voordelen
Harmony Hub:

de Harmony Hub biedt je de mogelijkheid om zelfs je tablet of eventueel ook je smartphone als een soort van afstandsbediening te gebruiken.

Gebruiksgemak:

met dit handige apparaatje is het verder ook mogelijk om Philips HUE-verlichting te gaan bedienen indien je dit mocht wensen.

Handig in gebruik:

net zoals met de voorgaande toestellen kun je ook met deze afstandsbediening maar liefst 15 verschillende toestellen gaan bedienen. Verder is het touchscreen display voorzien van verlichting waardoor je het ook kunt gebruiken zodra het donker wordt.

Nadelen
Budget:

ook hier merken we dat de hoge prijs voor sommige kopers wel een minpuntje is. Alhoewel het toestel zeker niet tot de duurste exemplaren behoort.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Universele Afstandsbediening voor alle Samsung en LG televisies

 

Deze universele afstandsbediening van Rebox is enkel geschikt voor alle Samsung en LG televisies. Het werkt op twee batterijen en werkt op alle Samsung en LG tv’s die na het jaar 2000 gemaakt zijn. Het zou kunnen dat één van de functietoetsen niet werkt. Dankzij de lage prijs behoort dit product tot de categorie van goedkope universele afstandsbedieningen.

Er staan bijna enkel maar positieve reviews geschreven over deze universele afstandsbediening aanbieding. Het apparaat is van goede kwaliteit en de prijs is goedkoop. Het toestel is eenvoudig in gebruik, het werkt meteen en je hoeft niets in te stellen.

De afstandsbediening werkt perfect op LG en Samsung televisies en is zelfs voor kinderen gemakkelijk. Het enige minpunt volgens één koper is dat het toestel niet beschikt over een knop voor een sleep timer functie.

Indien je in het bezit bent van een Samsung of een LG televisie toestel dan is deze universele afstandsbediening van het merk Rebox wel degelijk iets voor jou. Het is een bijzonder krachtig toestel dat over heel wat mogelijkheden beschikt. Hieronder kun je een duidelijke weergave vinden van de voor- en nadelen ervan.

Voordelen
Prijskaartje:

in vergelijking met de 4 andere toestellen uit onze lijst, beschikt deze universele afstandsbediening wel degelijk over de laagste prijs.

Batterijen:

deze universele afstandsbediening is voorzien van 2 handige en sterke batterijen. Daardoor is het mogelijk om dit apparaat te gebruiken in combinatie met een Samsung of LG televisie toestel dat na het jaar 2000 geproduceerd werd.

Nadelen
Sleep timer functie:

één enkele koper vindt het toch best wel jammer dat de universele afstandsbediening niet voorzien is van een handige sleep timer functie knop.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Logitech Harmony 650 Universele 5-in-1 Afstandsbediening

 

De Logitech Harmony 650 is een universele afstandsbediening die geschikt is om 8 apparaten mee te kunnen bedienen. Het apparaat is uitgerust met een lichtgevend kleurenscherm en éénkliksbediening. Tijdens de set-up beslis je welke apparaten je wilt bedienen met deze afstandsbediening en je kunt eenvoudig een nieuw product toevoegen.

Het toestel onthoudt je favoriete zenders en toont ze op je kleurenscherm voor een snelle bediening. De knoppen zijn gegroepeerd volgens functie om de bediening van je apparaten nog makkelijker te maken. Dankzij de lage prijs behoort dit product tot de categorie van goedkope universele afstandsbedieningen.

De kopers van dit product zijn heel tevreden over de prijs/kwaliteitsverhouding en vinden dat het toestel eenvoudig in gebruik is. Het duurt wel even om het volledig in te stellen en is ook niet uitgerust met een touchscreen.

Net zoals de meeste toestel die we hiervoor besproken hebben, is ook deze universele afstandsbediening afkomstig van het bekende merk Logitech. We vermoeden dan ook dat Logitech door heel veel kopers wel gewaardeerd wordt en dat het misschien tot de populairste merken zal behoren.

Voordelen
Gebruiksvriendelijk:

met dit apparaat is het mogelijk om tot wel 8 verschillende toestellen te gaan bedienen. Verder beschikt de afstandsbediening ook over een lichtgevend display en zelfs een éénkliksbediening.

Handig in gebruik:

bij de set-up kun je beslissen welke apparaten je met de afstandsbediening wilt bedienen. Achteraf is het ook nog altijd mogelijk om toestellen bij te voegen of te wissen.

Comfort:

doordat de knoppen zoveel mogelijk gegroepeerd zijn op basis van de functie, zul je merken dat de bediening echt eenvoudig is.

Nadelen
Geen touchscreen:

dit apparaat is niet voorzien van touchscreen en dit vinden sommige kopers wel behoorlijk jammer.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES

DMCA.com Protection Status