Beste vaatwasser

Laatste update: 03.07.20

 

Vaatwassers test van 2020

 

Tegenwoordig hebben steeds meer mensen een vaatwasmachine in huis. En dit kan ook wel handig zijn voor personen met een groter gezin of wanneer je gewoon vaak veel vrienden of familie over de vloer krijgt. In onze koopgids proberen we graag even uit te leggen met welke elementen je rekening zou kunnen houden. Je kunt natuurlijk ook rechtstreeks doorklikken naar onze top 3. Daaruit is gebleken dat je met de Bosch SMS50D52EU Serie 4 een zeer degelijke vaatwasser in huis haalt die afkomstig is van een bekend werk. Het is een vrijstaand model dat over heel wat programma’s en opties beschikt. Ook met de Indesit EDIFP 28T9 A EU haal je een energiezuinig apparaat in huis dat, net zoals het voorgaande model, voorzien is van het energielabel A++.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Vaatwassers koopgids

 

Haast elke mens wil tegenwoordig voor gemak kiezen, vooral als het om personen gaan die weinig tijd hebben. Het moet je dus niet verbazen als deze personen een vaatwasser in hun keuken hebben. Wil je ook een vaatwasser kopen, dan kun je in dit artikel enkele punten lezen waarop je zou kunnen letten om de vaatwassers met elkaar te vergelijken.

Waar je rekening mee moet houden

 

Voordat je een vaatwasser wilt aanschaffen, dan moet je eerst het antwoord weten op enkele vragen zoals: hoe vaak zal je de vaatwasser gebruiken? Wat voor soort potten, pannen en ander keukengerei heb je in huis? Welk keukengerei gebruik je vaker en zal het passen in de vaatwasser? Daarnaast moet je ook eraan denken hoe groot de vaatwasser moet zijn. Heb je een groot gezin en heb je daardoor altijd een hoop vaat, dan kun je voor een vaatwasser kiezen dat ruim is. Ben je een alleenstaande of woon je nog met 1 persoon samen, dan kun je kiezen voor een kleine vaatwasser. Zo een vaatwasser is ook ideaal voor bijvoorbeeld een kantoorruimte. Het is belangrijk dat je het antwoord op deze vragen kent voordat je gaat uitkijken naar de goedkope vaatwassers.

 

 

Ontwerp

 

Voor wat het ontwerp betreft moet je alvast nadenken over de beschikbare ruimte die je hebt. Zal de nieuwe vaatwasser passen in de beschikbare ruimte? Je moet je dan afvragen als de vaatwasser ook zal passen met de rest van jouw keuken interieur. Je kunt tegenwoordig uit tal van aanbiedingen kiezen voor wat betreft de kleur van een vaatwasser. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen uit de kleuren zwart, wit, zilver (roestvrij staal) etc. Waarop je ook kunt letten is waar het bedieningspaneel gevestigd is. Soms is het bedieningspaneel aan de voorkant van de vaatwasser en soms is het aan de bovenkant of de rand van de vaatwasser gevestigd. In het laatste geval kun je het bedieningspaneel niet zien wanneer de vaatwasser dicht is. In het ander geval hoef je de vaatwasser niet speciaal open te maken om het te kunnen bedienen.

 

 

Gebruik

 

Het is heus niet zo moeilijk om een vaatwasser te gebruiken. Gelukkig komen de beste vaatwassers in de meeste gevallen met een handleiding erbij om je de weg wijs te maken. Het is handig als de vaatwasmachine voorzien is van rekken waarbij je de hoogte kunt verstellen of aanpassen. Op zo een manier kun je dan toch nog je hoge potten in de vaatwasmachine plaatsen. Kijk ook uit naar een vaatwasmachine die voorzien is van een speciaal bakje of rekje om lepels en ander bestek in te zetten. Het is altijd handig als zo een bakje voorzien is van een deksel, zodat de inhoud ervan bij het afwassen niet eruit valt. Waar je ook zeker rekening mee moet houden als je voor een vaatwasser kiest, is de mate van lawaai dat het maakt bij het afwassen. Je wilt geen vaatwasmachine gebruiken die teveel lawaai maakt in de keuken.

 

Energieverbruik

 

Als je op energiekosten wil besparen dan is het een aanbeveling om te kiezen voor een vaatwasser dat de label ‘energy star’ erop heeft staan. Een vaatwasser die voorzien is van zo een label, garandeert om te besparen op energie- en waterverbruik. Daarnaast is zo een product ook milieuvriendelijk. Ondanks deze apparaten zo zijn gemaakt, kun je toch nog kiezen voor enkele factoren bij een vaatwasser die zullen maken dat het apparaat energiezuinig is. Zo heb je bepaalde vaatwassers waarbij je kunt kiezen om een ‘halve was’ te draaien. Dat wil zeggen dat je vaatwasser niet vol hoeft te zijn voordat je het toch zuinig kunt gebruiken. Dan heb je weer andere vaatwassers die een functie hebben om jouw vaat te drogen op een snelle manier, zodat er niet veel energie verbruikt zal worden.

 

 

Installatie

 

Voor de personen die handig zijn en ervan houden om te klussen, zal het niet een moeilijke taak zijn om de vaatwasser zelf te installeren in hun keuken. Toch wordt het aanbevolen dat dit apparaat door een professioneel iemand geïnstalleerd wordt. De installatie van een ingebouwde vaatwasser kan een beetje ingewikkelder zijn dan de installatie van een vaatwasser die losstaand is. Als je de vaatwasser toch zelf wilt installeren, dan wordt er een speciaal setje verkocht dat je erbij moet kopen om het te kunnen installeren. In dit setje kun je de onderdelen vinden die de vaatwasser zullen verbinden met een waterafvoer en stroombron. Kijk dus niet alleen uit naar een vaatwasser aanbieding als je de vaatwasser zelf wilt installeren, maar zorg ervoor dat je alle nodige onderdelen erbij hebt.

 

 

Vaatwasser reviews – top 5

 

 

Niemand doet graag de vaat, je verliest veel tijd en water als je alles moet afwassen na het koken. Daarom bestaan er vaatwassers, plaats gewoon je vuile vaat in de vaatwasser en als hij vol is kun je hem laten wassen. Even later is alles proper en droog en moet je de vaat gewoon terug op hun plaats zetten. Wij hebben een lijstje samengesteld met vijf verschillende vaatwassers en die vergeleken op basis van online reviews. Lees dus gerust verder en maak voor jezelf uit welke de beste vaatwasser is.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

Bosch SMS50D52EU Serie 4

 

Met deze vrijstaande vaatwasmachine kun je per cyclus de afwas van 12 personen doen en dankzij de 5 programma´s en de maximum wastemperatuur van 70 graden celsius ben je altijd verzekerd van een propere afwas.

Indien het toestel defect raakt kun je altijd rekenen op het serviceteam van Bosch, 24 uur per dag en dit 7 dagen per week. Hij verbruikt slechts 10 liter water per cyclus en heeft een verstelbaar bovenrek.

De online reviews geven een overwegend positief advies voor dit product. De kopers zijn vooral tevreden over de prijs/kwaliteitverhouding en vinden dat hij eenvoudig in gebruik is. Hij is ook stil en wast alle vaat mooi af.

Het enige minpuntje van dit apparaat is dat hij geen kort programma heeft.

Als je graag producten koopt van het beste merk dan kun je opteren voor deze vaatwasser van Bosch. Het apparaat is vrijstaand en is geschikt om de vaat van maximaal 12 personen te wassen. Je kunt kiezen uit verschillende programma’s en dankzij de hoge temperatuur wordt alle vaat perfect schoongemaakt.

Voordelen
Zuinig:

het apparaat beschikt over energielabel A++ waardoor het weinig energie verbruikt. Dit is beter voor het milieu maar ook voor je portemonnee.

Halve belading:

met dit programma kun je een halfvolle vaatwasser inschakelen. Het programma verbruikt minder water en tijd omdat het minder vaat moet wassen.

Stil:

het toestel is voorzien van een efficiënte motor waardoor het een stuk stiller werkt dan de meeste andere vaatwassers.

Nadelen
Kort programma:

het toestel is niet voorzien van een kort programma om vlug enkele stukken vaat te kunnen wassen. Enkel programma’s van lange duur zijn beschikbaar.

Besteklade:

het apparaat is niet voorzien van een uitschuifbare besteklade.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Indesit EDIFP 28T9 A EU

 

Dit is een inbouw vaatwasmachine dus mooi integreerbaar in je keuken. Hij heeft het energielabel A++ en is dus erg zuinig in gebruik. Je kunt de afwas doen voor wel 14 personen en hij beschikt ook over 8 programma’s om uit te kiezen.

Je kunt de start van het apparaat met de delay timer tot 24u uitstellen om hem te laten wassen op het moment dat jij wilt.

Hij beschikt over een eco programma en een delicaat programma. De bestekbak is verschuifbaar en uitneembaar en hij heeft een waterstop beveiliging en een regelbare ontkalking.

Bijna alle kopers zijn tevreden over dit product en geven dus een positief advies. Hij is stil en wast proper.

Hij is gebruiksvriendelijk en niet te duur. Hij mist wel een indicatielampje om te zien of hij aan of uit is. Verder is het bovenste schap te hoog en daarom heb je minder plaats in het onderste schap en kun je dus geen grote borden plaatsen.

Dit inbouwmodel van het merk Indesit is zuinig in gebruik en biedt plaats om de vaat van maximaal 14 personen te wassen. Ook hier kun je kiezen uit meerdere programma’s en je kunt het startmoment zelfs uitstellen. Het apparaat is beveiligd met een waterstop en is voorzien van een ontkalkingsprogramma.

Voordelen
Zuinig:

het apparaat ligt in energieklasse A++. Dit wil zeggen dat het weinig energie verbruikt waardoor je minder kosten hebt op het einde van de maand. Dit is ook beter voor het milieu. Bovendien beschik je ook nog over een eco-programma.

Inbouw:

het apparaat is bedoeld om in te bouwen in de keuken. Het is makkelijk om dit toestel in te bouwen.

Delay timer:

je kunt de start van het toestel tot maximaal 24 uur uitstellen. Op die manier kun je in de vooravond het apparaat programmeren om tijdens de nacht in werking te treden zodat je ‘s morgens de gewassen vaat kunt verwijderen.

Nadelen
Indicatielampje:

het apparaat is niet voorzien van een indicatielampje om aan te duiden of het in werking is of niet.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

AEG F55322VI0

 

Deze inbouw vaatwasmachine heeft een laadvermogen van 13 couverts en heeft energieklasse A++ dus hij is erg zuinig. Hij beschikt over speciale bierglashouders en een lade voor het plaatsen van lange messen. Dankzij de soft spikes blijven de glazen mooi rechtop staan tijdens het wassen en raken ze niet beschadigd door omvallen.

Met de TimeSaver-functie kun je de duur van de cyclus met de helft verminderen en dankzij de Auto-Off-functie schakelt de afwasmachine na een korte standby volledig uit. Je kunt de start ook tot 24u lang uitstellen.

De meeste kopers vinden deze machine top en dat wordt ook weerspiegeld in de commentaren. Hij is stil, zuinig en gebruiksvriendelijk. Ze zijn verder tevreden over de indeling boven en onder en ook de prijs-kwaliteitverhouding is goed. Sommigen denken wel dat hij van goedkoop materiaal gemaakt is.

Ook dit apparaat van AEG is een inbouwmodel en het is bovendien de populairste vaatwasser op dit moment. Het is een zuinig toestel met genoeg ruimte om 13 couverts te wassen en je kunt ook speciaal keukenmateriaal veilig plaatsen vanwege de speciale houders.

Voordelen
Zuinig:

net als de meeste andere vaatwassers beschikt dit model over energieniveau A++. Dit wil zeggen dat het toestel weinig energie verbruikt waardoor je op kosten bespaart. Dit is tevens ook beter voor het milieu.

Softspikes:

de softspikes zorgen ervoor dat glazen goed blijven staan tijdens een cyclus. Dankzij deze softspikes kunnen de glazen niet omvallen of beschadigd raken.

TimeSaver:

met deze functie kun je kiezen om de duur van de cyclus in te korten. Dit is handig als je vlug opnieuw propere vaat nodig hebt.

Nadelen
Halve belading:

je beschikt niet over de mogelijkheid om een halve belading te wassen. Je kunt het apparaat aansteken als het maar voor de helft gevuld is maar je zult evenveel water en energie verbruiken als bij een normaal programma.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Etna VWT349WIT

 

Deze vrijstaande vaatwasmachine kun je zelf plaatsen waar je maar wilt. Hij is geschikt voor kleine keukens of kleine huishoudens. Door zijn lage prijs behoort hij ook nog tot de goedkope vaatwasmachines.

Hij is geschikt voor 6 couverts en droogt de vaat met de restwarmte. Hij beschikt over zes verschillende programma’s en heeft een glansspoelmiddel- en zout indicator.

De meningen van de gebruikers van dit product zijn positief. Ze vinden deze vaatwasmachine aanbieding gemakkelijk te gebruiken en hij is ook compact en stil. Alle programma’s werken naar behoren en hij wast de vaat mooi proper.

Het bestekbakje had wel iets groter gekund volgens sommigen want grotere messen kunnen er niet in. Toch zijn de meesten heel tevreden over hun aankoop.

Als je op zoek bent naar het product met de laagste prijs dan is de vaatwasser van Etna perfect voor jou. Het is een vrijstaand model die geschikt is voor 6 couverts en beschikt over verschillende programma’s. Het apparaat is stil in gebruik en heeft een compact formaat waardoor het ook geschikt is voor kleine keukens.

Voordelen
Stil en zuinig:

het apparaat maakt weinig geluid en beschikt over energieniveau A+ waardoor het zuinig is. Goedkoop: dankzij de lage prijs is het product geschikt voor personen met beperkte financiële mogelijkheden. De vaatwasser is perfect voor koppels.

Compact:

het compacte formaat van het apparaat zorgt ervoor dat deze vaatwasser ook geschikt is voor kleinere keukens.

Nadelen
Capaciteit:

je kunt maximaal 6 couverts wassen in deze vaatwasser. Het apparaat is dus niet geschikt voor grote huishoudens.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Miele G 4203 SC bw – BE

 

In deze vaatwasmachine kun je 14 couverts wassen en hij is voorzien van 5 programma’s voor het betere waswerk. Hij is verder ook voorzien van een turbotoets waarmee je de duur van een programma met 50 kunt verkorten. Hij is uitgerust met een resttijdweergave en beschikt ook over een uitgestelde start om hem te laten starten op het moment van jouw keuze.

Hij is beveiligd tegen waterschade met de waterstopbeveiliging en hij beschikt ook over een kort programma om snel je vaat weer proper te hebben. Vanbinnen is hij wel niet voorzien van extra licht dus wanneer het donker is heb je geen goed overzicht.

De kopers zijn heel tevreden over deze vaatwasmachine aanbieding. Hij wast de vaat proper af en werkt stil. Je hebt veel ruimte om vaat in te plaatsen en hij heeft een 75 graden programma. Enkel jammer dat er geen echt kort programma op zit, het korte programma draait nog altijd bijna 2 uur lang.

De vaatwasser van Miele is geschikt voor 14 couverts en beschikt over meerdere programma’s waaruit je kunt kiezen. Het toestel is beveiligd tegen waterschade en is voorzien van een turboknop om sneller te wassen. Je kunt de start van het apparaat uitstellen voor een bepaalde tijd.

Voordelen
Turbotoets:

dankzij deze toets kun je de wastijd van een cyclus met 50 minuten verkorten. Op die manier kun je vlugger opnieuw gebruik maken van propere vaat.

Capaciteit:

je beschikt over plaats om 14 couverts te wassen. Dit apparaat is dus zeker geschikt voor een gemiddeld huishouden.

Zuinig:

dankzij het halve belading programma kun je een halve machine wassen met minder water en energie. Bovendien beschikt het apparaat over energieniveau A+.

Nadelen
Verlichting:

aan de binnenkant van het apparaat zit er geen verlichting zodat je op een donkere avond minder zicht hebt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status