5 Beste vacumeermachines Test van 2022

Laatste update: 29.06.22

Deze website wordt door onze lezers ondersteund. Zodra je iets aankoopt via de linken op onze site, ontvangen wij hiervoor een kleine affiliate commissie. Kom hieronder meer over ons te weten.

 

Vacumeermachines – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Met behulp van een handige vacumeermachine kun je een volledige voorraad voedsel vacuüm trekken. Op die manier kun je het voedsel langer vers houden en bewaren dan in normale omstandigheden. Uiteraard willen wij dat je met de 3 beste vacumeermachines huiswaarts keert en daarom zijn we op zoek gegaan naar 3 hedendaagse topproducten. We hebben hierbij rekening gehouden met een heleboel factoren zoals de online reviews en het advies van klanten. Zo is gebleken dat je met de Foodsaver V2860 echt een topproduct in huis haalt. Je kunt hem zelfs in combinatie met vacumeerbussen gebruiken. Verder blijkt ook de Solis Vac Pro 569 een echte aanrader te zijn. Het betreft hier een volautomatische vacuümmachine waarmee je naast vacumeren ook kunt sealen.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Vacumeermachines koopgids

 

Enkele belangrijke punten om op te letten bij het kopen van een vacumeermachine zijn de prijs, het type vacumeermachine en welk soort folie of zakken heb je nodig. Er zijn natuurlijk nog andere punten waar je rekening mee kunt houden maar dit zijn toch enkele hele belangrijke. Het design en het merk zal voor sommige mensen ook nog belangrijk kunnen zijn.

Prijsklasse

Er zijn verschillende soorten machines te koop aan verschillende prijzen. Afhankelijk van je persoonlijk budget en de voorwaarden die je hebt voor een aankoop zal je natuurlijk een beslissing moeten nemen. Zoals met vele andere apparaten kan een goedkoop toestel bepaalde beperkingen hebben en misschien niet zo lang meegaan als een duurder toestel.

Natuurlijk is dit niet altijd het geval, er bestaan ook apparaten tussenin van goede kwaliteit voor een redelijke prijs. Het grootste probleem lijkt de levensduur van een vacumeermachine te zijn, vele goedkopere apparaten raken al defect na een paar jaar tot groot ongenoegen van de gebruikers. Vele beperkingen zie je ook niet totdat je de handleiding opent en leest.

Denk ook aan de prijs van de vacumeerzakken voor elk toestel. Sommige toestellen kunnen alle soorten zakken gebruiken waardoor je dus goedkope zakken of folie kunt kopen, maar andere machines gebruiken dan speciale zakken die wel duur kunnen uitvallen. Denk er goed over na waarvoor je de machine zult gebruiken, neem maar even een kijkje naar de verschillende soorten vacumeermachines.

 

Type vacumeermachine

Het grootste verschil tussen de machines ligt in het sluitingsmechanisme. Onder het sluitingsmechanisme bevindt zich de vacuümkamer die gebruikt wordt om de zakken vacuüm te trekken. Deze kamer wordt dan afgesloten door een rubberen afsluiting die goed samengedrukt moet worden zodat er geen omgevingslucht binnen in de zak komt.

Er zijn verschillende vormen om deze afsluiting aan te drukken, we sommen even enkele op. De eerste manier is het meest voorkomend bij goedkope machines. Deze beschikken over een deksel die je zelf moet aandrukken totdat het vastklikt aan beide kanten. Na het vacuüm trekken kun je het deksel terug losklikken door aan een hendel te trekken die lucht in de vacuümkamer binnenlaat. Andere toestellen werken met knopjes of met een combinatie van beide.

Andere deksels werken met magneten of sommige moet je zelfs blijven aandrukken totdat ze door de eigen vacumeerkracht blijven vastzitten. Natuurlijk heb je ook de automatische manier waarbij de machine zelf het deksel sluit en terug loslaat wanneer het vacumeren voorbij is. De automatische vergrendeling en de vergrendeling met magneten zijn natuurlijk het makkelijkst maar ze zijn meestal enkel aanwezig op duurdere modellen.

 

Welke zakken gebruik je op je machine

We willen eerst even duidelijk maken dat zakken niet de enige manier zijn om voedsel vacuüm te trekken. Bij sommige vacumeermachines kun je ook dozen en bussen vacuüm trekken als die beschikken over een aansluiting voor een slangetje. Een minpunt daarvan is dat je meestal wel de dozen of bussen van dezelfde fabrikant als je vacumeermachine moet kopen want andere aansluitingen zijn niet compatibel.

De twee belangrijkste soorten zakken, rollen of folie zijn gladde zakken en zakken met reliëf. De zakken met reliëf zijn bedoeld voor vacumeermachines waarvan het grootste deel van de zak buiten het apparaat hangt. Deze machines worden meestal thuis door particulieren gebruikt.

De gladde zakken worden gebruikt door bedrijven die meestal beschikken over machines waar je de zak volledig in het apparaat kunt plaatsen. Deze zakken zijn niet geschikt voor de vacumeermachines waar de zak voor het grootste deel buiten de machine hangt. Voor je eigen vacumeermachine thuis kun je dus enkel maar zakken met reliëf gebruiken. De zakjes zijn natuurlijk in verschillende formaten verkrijgbaar.

Merk en design

Er bestaan vele merken die bij consumenten zeker bekend in de oren zullen klinken. Foodsaver is één van de populairste merken uit de Verenigde Staten maar ook Princess en Allpax maken goede vacumeermachines. Als een merknaam voor jou belangrijk is dan zul je zeker wel iets naar wens vinden.

Het design kan bij sommige mensen van belang zijn. Denk maar aan de kleur van de vacumeermachine. De grootte is natuurlijk ook belangrijk want sommige mensen beschikken misschien niet over genoeg ruimte om een groot toestel te plaatsen. Er bestaan daardoor ook verticale vacumeermachines voor als je minder ruimte hebt in de breedte.

Er bestaan ook machines waarvan je de vacuümdruk kunt instellen. Een duurder merk zal waarschijnlijk ook dieper vacumeren. Goedkope machines trekken meestal tot 70% vacuüm terwijl een dure machine van een bekend merk tot wel 95% vacuüm kan trekken.

 

5 Beste Vacumeermachines (Reviews) van 2022

 

Heb je graag een grote voorraad voedsel in reserve zodat je niet elke dag naar de supermarkt moet? Maar hoe kan je dat voedsel dan vers blijven bewaren? Gebruik een vacumeermachine, zo kun je vlees en vis en veel verschillende ander voedsel vacuüm trekken om het tot wel 5 maal langer te bewaren. Wij hebben 5 verschillende machines vergeleken gebaseerd op online reviews. Lees gerust verder en maak voor jezelf uit welke jij de beste vacumeermachine vindt!

 

1. Foodsaver Vacumeermachine V2860

 

Dit volautomatische vacuumsysteem weegt 3,6 kilo en kan voedsel op een eenvoudige wijze langer bewaren door lucht aan het voedsel te onttrekken.

Je kunt er vacumeerzakken, rollen en voorraadbussen bij gebruiken en hij beschikt over een aansluiting voor vacumeerbussen.

Hij werkt met een touchscreen bedieningspaneel en je kan kiezen om droog of vochtig voedsel te bewaren.

Hij heeft 3 snelheidsinstellingen en een compact formaat om niet te veel plaats in te nemen. Verder heeft hij nog een snelle vergrendeling en maakt hij weinig geluid.

De meeste kopers zijn tevreden over dit product. Hij is eenvoudig in gebruik en heeft een goede kwaliteit. Hij werkt snel en verzegelt goed en stevig het voedsel. Je kan hem makkelijk verticaal opbergen en alle voorraadzakken passen in de machine. De vacumeerzakken van foodsaver zijn wel nogal duur.

Uit de reacties te zien blijkt deze vacumeermachine van Foodsaver niet alleen één van de populairste te zijn maar ook één van degelijke kwaliteit. Je kunt er op een snelle en vooral eenvoudige manier je eten langer mee bewaren.

Voordelen
Handig in gebruik:

het principe van dit apparaat is vrij eenvoudig. De vacumeermachine onttrekt lucht aan het voedsel. Op die manier blijft de smaak langer behouden en kun je het voedsel ook langer bewaren.

Gebruiksvriendelijk:

dit apparaat is voorzien van een bedieningspaneel dat via touchscreen werkt. Daarnaast heb je ook de optie om nat of droog voedsel vacuüm te trekken en je kunt kiezen uit drie snelheden.

Formaat:

het is een eerder compact product waardoor je niet veel extra ruimte hoeft te voorzien.

Nadelen
Vacumeerzakken:

het product zelf heeft meer voordelen dan nadelen. Toch vinden enkele kopers dat de vacuümzakken redelijk prijzig zijn.

Koop bij bol.com (€166.95)

 

 

 

 

2. Solis Vac Pro 569 Vacumeermachine Metal 

 

Ben je op zoek naar een volautomatische vacumeermachine waarmee je niet alleen kunt vacumeren maar ook kunt sealen? Dan heeft Solis misschien wel het geschikte apparaat voor jou klaar staan. Deze unieke machine is voorzien van een bijzonder krachtige vacuümpomp die tot maar liefst -0,8 bar probleemloos kan vacumeren. Dit komt ongeveer overeen met een totale afzuigcapaciteit van 9 liter per minuut.

Je kunt dit apparaat gebruiken om zowel droge als vochtige levensmiddelen te vacumeren waardoor ze langer vers en behouden blijven. Bovendien heb je de mogelijkheid om te kiezen uit 2 verschillende snelheden en beschik je daarnaast over een bijbehorend opbergvak voor het 1,8 meter lange snoer. Hij is ongeveer 37 x 7,4 x 14,4 cm groot en weegt amper 2,3 kg, wat hem makkelijk en handzaam in gebruik maakt.

Hij is in staat om een totaal vermogen van 120 Watt te leveren en wordt verder aangevuld met een antislipbodem, een automatische uitschakelingsfunctie, een oververhittingsbeveiliging én 2 jaar garantie. Ondanks het feit dat de meeste klanten duidelijk tevreden zijn, vindt een kleine minderheid de kwaliteit niet wat ze ervan verwacht hadden.

Voordelen
Volautomatisch:

het betreft hier een degelijke volautomatische vacumeermachine waarmee je niet alleen de mogelijkheid hebt tot vacumeren maar evenzeer sealen.

Vermogen:

hij wordt gekenmerkt door een ruim vermogen van maximaal 120 Watt, dat ervoor zorgt dat het apparaat snel gebruiksklaar staat.

Handig in gebruik:

je geniet eveneens een oververhittingsbeveiliging, een automatische uitschakelingsfunctie en zelfs een duurzame en degelijke antislipbodem.

Nadelen
Matige kwaliteit:

we moeten jammer genoeg vaststellen dat sommige klanten misschien toch iets meer kwaliteit hadden verwacht.

Koop bij bol.com (€99)

 

 

 

 

3. Princess 492967 Vacuum Sealer Inclusief 10 vacuümzakken

 

Door etenswaren vacuüm te trekken kun je ze niet alleen veel langer bewaren maar blijven ook de ingrediënten en de smaak zoveel mogelijk behouden. Als je de gewoonte hebt om vaak grote porties voedsel te bereiden en deze in te vriezen, dan kan deze vacumeermachine van Princess vast en zeker zijn nut bewijzen.

De Princess 492967 vacumeermachine kan makkelijk worden aangesloten op het lichtnet, rekening houdend met een aansluitspanning van 220 – 240 Volt. Eenmaal correct ingeschakeld kan de pomp een vermogen bereiken van maar liefst 110 Watt aangevuld met een capaciteit van zo’n 9 liter per minuut aan een maximale druk van 85 kpa. Op die manier worden de etenswaren niet alleen vacuüm getrokken maar wordt de zak bovendien ook hermetisch afgesloten.

Het apparaat wordt jou aangeboden inclusief 10 kwaliteitsvolle herbruikbare vacuümzakken van 22 bij 30 cm groot. Deze mogelijkheden vertalen zich dan ook gelijk in een mooie eindscore van 4,4 sterren. Slechts één koper ondervindt problemen met de vacumeermachine en maakt hier dan ook melding van.

Voordelen
Voeding:

de vacumeermachine is voorzien van een 1 meter lang snoer dat je eenvoudig in het stopcontact kunt pluggen. Houd rekening met een aansluitspanning van 220 – 240 Volt.

Handig in gebruik:

de machine is bijzonder eenvoudig te bedienen en wordt overigens geleverd inclusief 10 herbruikbare vacuümzakken van 22 x 30 cm.

Comfort:

de vacumeermachine blijkt niet alleen krachtig maar is verder ook van alle comfort voorzien. Zo is er sprake van een antislipbodem, een oververhittingsbeveiliging en een snoeropbergruimte.

Vacuümpomp:

de vacuümpomp levert een maximale capaciteit van maar liefst 9 liter per minuut en dit aan een constante druk van 85 kpa.

Nadelen
Matige kwaliteit:

uit de online reviews leren we dat de machine bij één gebruiker niet optimaal en naar behoren werkt.

Koop bij bol.com (€63.95)

 

 

 

 

4. Clatronic Folielasapparaat FS 3261

 

De Clatronic FS 3261 is het ideale product voor mensen die weinig geld willen uitgeven maar toch nog een leuke vacumeermachine willen. Hij behoort zeker tot de goedkope vacumeermachines, hij is zelfs de goedkoopste uit ons lijstje.

Hij heeft een vermogen van 100 Watt en een voltage van 220-240 Volt. Hij beschikt over twee controlelampjes namelijk één voor het vacuüm trekken en een ander voor het verzegelen.

De gebruikershandleiding is wel nogal beknopt dus je zal zelf moeten uitzoeken hoe deze machine werkt.

De reviews zijn positief over dit product. Kopers vinden dat ze kwaliteit krijgen voor de lage prijs, alhoewel er toch één gebruiker is die de kwaliteit maar matig vindt.

Hij is eenvoudig in gebruik maar de pomp mocht toch wel iets krachtiger zijn.

In vergelijking met alle andere producten beschikt deze vacumeermachine van Clatronic werkelijk over de laagste prijs. Kortom als je op zoek bent naar een product dat niet zo duur is maar toch doet wat het moet doen, dan ben je met deze machine aan het juiste adres.

Voordelen
Prijs:

de aankoopprijs van dit toestel is lager in vergelijking met veel andere vacumeermachines. Dit kan voor heel wat gebruikers echt een pluspunt zijn.

Indicatorlampjes:

het toestel beschikt over twee indicatielampjes. Deze geven duidelijk aan wanneer het voedsel vacuüm getrokken wordt en wanneer het verzegeld wordt.

Capaciteit:

de vacumeermachine beschikt over een vermogen van 100 Watt en een voltage dat ligt rond de 220 tot 240 Volt.

Nadelen
Handleiding:

ondanks dat het apparaat toch vrij eenvoudig te gebruiken is, vinden enkele kopers de handleiding niet duidelijk genoeg.

Koop bij bol.com (€29.95)

 

 

 

 

5. Caso Vacumeermachine VC10

 

De CASO Vacumeermachine is niet te duur maar ook niet te goedkoop, de prijs ligt in het midden vergeleken met de rest van de apparaten van ons lijstje.

Hij kan vlees, vis, groenten en fruit vacuüm trekken voor het optimale behoud van de versheid van dit voedsel.

De online reviews geven een positief advies voor dit product. Kopers vinden hem top. Ze zijn vooral tevreden over de verhouding tussen de prijs en de kwaliteit.

Het apparaat is niet te groot dus je kan hem makkelijk opbergen en hij is simpel in gebruik. Hij sluit de zak ook goed af dus je voedsel is goed bewaard. Het enige minpuntje is dat hij nogal veel lawaai maakt.

Als je al lang op zoek bent naar een toestel om je vis, vlees of andere etenswaren vacuüm te trekken, dan kan dit product misschien wel een aanrader zijn. Met deze vacumeermachine van CASO kun jij je voedsel langer vers bewaren. Bovendien is het apparaat ook redelijk compact van formaat.

Voordelen
Handig in gebruik:

het product trekt op een snelle en eenvoudige manier je etenswaren vacuüm. Zo kun jij allerlei soorten voedsel zoals vlees, groenten en fruit probleemloos vers houden.

Gebruiksvriendelijk:

het apparaat beschikt over een elektronische temperatuurregelaar en heeft een vermogen van 110 Watt. Je krijgt bovendien ook 10 vacuümzakken meegeleverd.

Nadelen
Geluid:

enkele kopers ergeren zich hoofdzakelijk aan het lawaai van het toestel.

Prijs:

de aankoopprijs van het toestel is voor veel kopers goed. Toch vinden enkele gebruikers dat de zakken behoorlijk duur zijn in aankoop.

Koop bij bol.com (€76.27)

 

 

 

 

» Herbekijk producten van de afgelopen jaren

Producten van de afgelopen jaren

 

 

Caso VC150  Vacumeermachine RVS  1,2 m. snoerlengte

 

Mag het toch allemaal net dat tikkeltje meer zijn, dan zou je misschien kunnen kiezen voor deze vacumeermachine van Caso. De VC150 machine wordt gekenmerkt door een totale afmeting van 38,5 x 9 x 17 cm en aangevuld met een gewicht van 2,6 kg. Dit maakt hem behoorlijk compact en handzaam om te verplaatsen en/ of op te bergen.

De behuizing van de vacumeermachine is voornamelijk uit duurzaam RVS vervaardigd wat hem stevig en kwalitatief sterk maakt. Daarbij wordt hij aangevuld door een 1,2 meter lang snoer en een totaal vermogen van maar liefst 120 Watt. Op het moment van aankoop zul je zien dat er eveneens 10 professionele zakken zullen worden meegeleverd alsook een uitklapbaar mes, een foliedoos, een slang voor bakjes en een informatieve gebruiksaanwijzing.

Jammer genoeg kunnen wij jou geen verder advies geven over de gebruikerservaringen vanwege het gebrek aan online reviews. We durven vermoeden dat het hoge prijskaartje hier misschien wel voor iets tussen zit of misschien betreft het gewoon een vrij recent apparaat.

Voordelen
Toebehoren:

de levering omvat niet alleen de vacumeermachine maar eveneens ook enkele professionele zakjes, een foliedoos, een uitklapbaar mes en een informatieve handleiding.

Vermogen:

ook hier geniet je een bijzonder ruim vermogen dat makkelijk een piek van 120 Watt kan bereiken.

Formaat:

de combinatie van het compacte formaat en het beperkte gewicht, maken van deze vacumeermachine een zeer handzaam toestel.

Nadelen
Prijzig:

daar tegenover staat jammer genoeg een prijskaartje dat iets boven het gemiddelde uitsteekt.

 

 

Princess Vacuum Sealer

 

De Princess trekt je zak met voedsel vacuüm en sluit deze daarna hermetisch af. De vacuümzakken kan je gebruiken in de diepries, de microgolfoven en in kokend water! Hij is makkelijk in gebruik, druk met je duimen aan beide kanten van het apparaat tot de zak volledig verzegeld is.

Hij wordt geleverd met 10 zakken die ook nog eens herbruikbaar zijn. De pomp heeft een capaciteit van 9 liter per minuut. Dit apparaat heeft een wattage van 110 Watt en een voltage van 220-240 Volt. Door z’n lage prijs behoort hij tot de goedkope vacumeermachines.

De online reviews geven een positief advies over dit product. Hij is eenvoudig in gebruik en je krijgt een goede kwaliteit voor een goedkope prijs. Hij is makkelijk op te bergen en je bespaart veel ruimte in de vriezer door al het voedsel vacuüm te trekken vooraleer het in te vriezen. Een mooie vacumeermachine aanbieding!

Als we het hebben over elektrische toestellen dan is het merk Princess zeker bekend onder het grote publiek. Voor sommige personen is het misschien het beste merk en voor andere net niet. Door je eten vacuüm te verpakken, ben je in staat om het langer vers te houden en te bewaren. Bovendien sluit dit toestel de vacuüm verpakking ook nog eens volledig hermetisch af.

Voordelen
Eenvoudig in gebruik:

dit apparaat werkt niet alleen heel snel maar is ook heel handig en gemakkelijk te gebruiken. Het enige dat je moet doen is de vacuümzak goed in het apparaat plaatsen en vervolgens op start drukken. Pas wanneer de zak volledig afgesloten is, is het voedsel vacuüm getrokken.

Gebruiksvriendelijk:

je kunt de vacuümzakken zonder problemen ook in de microgolfoven en in de diepvries stoppen.

Milieuvriendelijk:

heel veel mensen leven milieubewust en dan is dit apparaat een goede aanbeveling. Je kunt de vacuümzakken namelijk opnieuw gebruiken.

Nadelen
Kostprijs:

voor sommige gebruikers is de prijs net iets te hoog. Dit komt omdat er voor hen toch wat nadelen aan verbonden zijn zoals bijvoorbeeld de lage zuigkracht of het lawaai.

 

 

Vacumeermachine FSV004X Urban Premium Plus

 

De Urban Premium Plus is een compacte en uitgebreide vacumeermachine. Hij beschikt over handige indicatielampjes waarmee je de voortgang van het vacumeren kan blijven volgen.

Hij beschikt over verschillende functies zoals enkel verzegelen, vacuüm verpakken en verzegelen en een functie voor zowel vochtig als droog voedsel.

Hij wordt geleverd met een folierol, 10 verschillende vacuümzakken en een vacumeerslang. Lees eerst de handleiding om meer informatie in te winnen vooraleer je dit product gaat gebruiken.

De meningen van kopers zijn verdeeld over dit product. De meesten vinden hem top maar hij heeft toch enkele minpuntjes. Hij doet wat hij moet doen en hij is snel. Hij is eenvoudig in gebruik en verzegelt het voedsel goed. Hij is wel nogal duur en maakt redelijk veel lawaai.

Net zoals het eerste product is ook deze vacumeermachine van het merk Foodsaver maar dan wel iets goedkoper. Het is een veel kleiner toestel in vergelijking met het eerste maar bevat toch veel opties. Zo heb je bijvoorbeeld controlelampjes die het proces van het vacuüm trekken gaan weergeven.

Voordelen
Opties:

met deze vacumeermachine kun je kiezen om het voedsel vacuüm te trekken en te verzegelen. Maar je kunt ook kiezen om enkel te verzegelen. En dan is er nog de mogelijkheid om te kiezen tussen droog of vochtige etenswaren.

Gebruiksvriendelijk:

het toestel is eenvoudig te gebruiken en wordt geleverd met een duidelijke handleiding. Daarnaast krijg je er ook 10 vacuümzakken bij, een folierol en ook een vacumeerslang.

Nadelen
Aankoopprijs:

voor veel kopers is het product toch net iets te duur. Verder maakt het ook nog eens heel veel lawaai.

 

 

» Verberg voorgaande informatie

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES

DMCA.com Protection Status