Beste veegmachine

Laatste update: 15.09.21

Deze website wordt door onze lezers ondersteund. Zodra je iets aankoopt via de linken op onze site, ontvangen wij hiervoor een kleine affiliate commissie. Kom hieronder meer over ons te weten.

 

Veegmachines test van 2021

 

Ben je op zoek naar een degelijke maar vooral duurzame veegmachine? Dan kan het alvast een goed idee zijn om de koopgids over veegmachines even grondig te bekijken. De richtlijnen en de tips zullen je helpen om op zoek te gaan naar de voor jou perfecte veegmachine. Daarnaast willen we jou graag ook even de 3 best beoordeelde apparaten gaan voorstellen. Zo kun je kiezen voor de Kärcher S 550 veegmachine. Je zult merken dat dit apparaat best wel tegen een stootje kan en dus bijzonder duurzaam is. En dat is natuurlijk altijd een belangrijk pluspunt. Ook met de Kärcher S 750 veegmachine kun je zeker zijn van een meer dan degelijk apparaat. Bovendien werkt het tot wel 5 maal sneller in vergelijking met een standaard bezem.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Veegmachines koopgids

 

Iedereen zal ze wel al eens opgemerkt hebben, de grote machines die grote ruimtes vegen en schoonmaken. Je kunt ze tegenkomen in bijvoorbeeld een treinstation of op de speelplaats van de school. De capaciteit van zo een machine is afhankelijk van het type toestel. Als je voor één van de beste veegmachines wilt gaan, kijk dan ook naar het nut, de werkwijze en de prijs ervan.

 

 

Gebruiksgemak en werkwijze

 

Als je op een klein appartementje woont dan kun je al heel snel eens de ruimte vegen met een veger en blik. Maar voor grote ruimtes zoals bijvoorbeeld een treinstation is het altijd handig als er een machine bestaat die het grootste deel van het werk voor jou doet. Een veegmachine is zo een apparaat dat eigenlijk het werk van de veger en blik zal overnemen en het vuil van de grond zal verwijderen. Denk maar aan zand, pluisjes en zoveel meer.

Afhankelijk van het type toestel beschikt de veegmachine over één of twee roterende zijborstels die het vuil naar het centrum van het apparaat gaan vegen. Daar in het midden van de machine bevindt zich de grootste borstel, die men ook wel hoofdborstel noemt en die moet het vuil dan in een opvangbak vegen. Vervolgens beschikt het toestel ook over een stofzuiger en een bevochtigingsinstallatie.

Je zult al vrij snel merken dat er heel wat onderscheid te vinden is in de soorten veegmachines. In de meeste gevallen zul je aanbiedingen zien waarbij de veegmachine bestuurd wordt door een persoon net zoals bij een auto. Maar je hebt ook toestellen waar je achter kunt lopen of die gewoon een koppelstuk zijn. Verder zijn er ook heel wat verschillen inzake de kracht die de motor heeft en het formaat van zo een toestel.

 

 

Achterlopend, zittend of toch een koppelstuk?

 

In je zoektocht naar de ultieme veegmachine komt het er vooral op aan dat je zoveel mogelijk toestellen tracht te vergelijken met elkaar. Je zult zien dat er namelijk heel wat verschillende soorten bestaan. Alles is afhankelijk van het doel waarmee je het toestel aankoopt en de verwachtingen die je ervan hebt. Als je dit voor jezelf heel duidelijk uitgeklaard hebt, dan weet je ongeveer al in welke richting je kunt zoeken.

Sommige toestellen doen een beetje denken aan een auto. Bij deze veegmachines is het de bedoeling dat jij er zelf gaat opzitten en de machine gaat besturen. Dit zijn vaak grotere en krachtigere toestellen die vooral geschikt zijn voor bedrijven of grote ruimtes. Denk maar aan de speelplaats waar je kind naar school gaat, of het treinstation waar je misschien dagelijks moet passeren of de luchthaven.

Uiteraard zijn er ook andere mogelijkheden. Er zijn ook veegmachines waar je moet achterlopen. Ze zien er vaak een beetje uit zoals een normale standaard grasmaaier maar dan met de functie van een veger en blik. Deze toestellen zijn niet zo groot en iets minder krachtig als de zittende variant. Toch zijn ze een goede aanbeveling voor bijvoorbeeld particulieren. Tot slot is het ook mogelijk dat de veegmachine een soort aanhangsel bij een ander toestel is. Zeg maar een soort van koppelstuk dat wordt aangesloten op bijvoorbeeld een vrachtwagen. Dit kan dan weer ideaal zijn voor het schoonvegen van straten.

Capaciteit en beschikbaar budget

 

Zoals hierboven reeds duidelijk werd gemaakt, bestaan er verschillende soorten veegmachines. Elk apparaat met zijn eigen voor- en nadelen en capaciteit. De capaciteit waarover het toestel beschikt, heeft eigenlijk te maken met de kracht van de motor. En die kracht is dan weer afhankelijk van het type toestel dat je koopt. Zo zal een toestel dat je al zittend bestuurt vaak over een krachtigere motor beschikken dan het toestel dat eruit ziet als een grasmaaier.

Uiteraard zul je met een krachtige motor niet alleen veel sneller kunnen werken maar dus ook veel grotere ruimtes kunnen schoonmaken. Daarom is het belangrijk dat je op voorhand eigenlijk goed weet waarvoor je het toestel wilt gebruiken. Als het moet gebruikt worden om grote ruimtes te vegen in een relatief korte tijdsspanne dan ben je inderdaad beter met een groter toestel en krachtige motor. Als het eerder is om het toestel zo nu en dan eens te gebruiken dan kun je naar de goedkopere veegmachines kijken die beschikken over een motor met iets minder capaciteit.

Besef wel dat de prijs van het toestel bepaald wordt door de grootte ervan en de capaciteit van de motor. Zo heb je toestellen die slechts 75 euro kosten maar je hebt ook veegmachines van 1000 euro. Je kunt eventueel de reviews van kopers bekijken zodat je toch een beter idee krijgt over een bepaald product voor je het aankoopt. En je weet nooit of je zo eventueel een veegmachine aanbieding kunt spotten.

 

 

Veegmachine Reviews – Top 5

 

 

Gedaan met vuil opvegen met een bezem, koop nu een veegmachine en je zult veel minder tijd verliezen met vegen. Vooral voor mensen die grote plaatsen moeten vegen zoals de koer van een school. We hebben vijf goede veegmachines opgezocht en vergeleken. Gebruik deze informatie om de beste veegmachine voor jezelf te kopen.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

Kärcher S 550

 

De Kärcher S 550 veegmachine is het ideale product voor mensen die niet teveel geld willen uitgeven. Dit product behoort tot de goedkope veegmachines en is daardoor geschikt voor mensen met een beperkt budget.

Het is een mechanische rolveger die gemaakt is van stevig materiaal. Het is een duurzame veger die handig is voor gebruik op voetpaden, terrassen, enzovoort. Je kunt er wel vijf keer sneller mee vegen dan een gewone bezem. De opvangbak kun je eenvoudig afnemen om het te legen en de duwbeugel kun je in de hoogte verstellen.

De gebruikers van dit product halen slechts één minpunt aan in hun reviews: het toestel is niet makkelijk om te verplaatsen. Voor de rest zijn ze positief over de goede kwaliteit en de duurzaamheid van het product. De afvalbak is gemakkelijk te verwijderen en het apparaat is handig in gebruik, vooral voor mensen die moeite hebben om te vegen met een gewone bezem.

Het is niet altijd makkelijk om te weten wat nu precies een goede veegmachine is en wat niet. Toch zijn er bepaalde merken die er bovenuit steken. Neem nu bijvoorbeeld het bekende merk Kärcher. Dit is één van de populairste merken op het gebied van veegmachines, en voor sommige klanten misschien ook veruit het beste merk.

Voordelen
Prijskaartje:

het is misschien niet meteen de veegmachine met de laagste prijs, maar toch zul je dit apparaat vast en zeker tussen de goedkope toestellen kunnen spotten.

Handig in gebruik:

je kunt het toestel zonder problemen gebruiken om voetpaden, opritten of terrassen schoon te vegen. Bovendien werkt het tot wel 5 maal sneller dan een standaard veegborstel.

Opvangbak:

het is mogelijk om de opvangbak er op een handige en snelle manier af te halen. Dit maakt het makkelijker om de opvangbak regelmatig te legen.

Nadelen
Slechte verplaatsbaarheid:

slechts een kleine minderheid van de kopers vindt het best wel vervelend dat je de veegmachine niet zo makkelijk kunt verplaatsen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Kärcher S 750

 

De S 750 van Kärcher is vijf keer sneller dan een bezem en is ideaal om trottoirs, opritten en pleinen te vegen.

De hoeft dit toestel gewoon te duwen en het veegt automatisch het vuil op om het dan in de opvangbak te droppen. De opvangbak heeft een inhoud van 32 liter en het toestel weegt 13 kg.

Hoewel er nog maar 3 beoordelingen online staan over dit product zijn alledrie de kopers heel tevreden over hun aankoop. Ze geven goed advies over de hoge kwaliteit van het toestel en vinden het handig in gebruik. De veegmachine is licht dus je kunt het makkelijk verder duwen.

Het is een ideaal product om je trottoir of oprit even vlug te vegen. Je hebt ook geen gedoe met batterijen die je moet vervangen. De zijborstel is handig om randen schoon te vegen maar zit soms wel in de weg.

Net zoals het vorige toestel, is ook deze veegmachine afkomstig van het bekende merk Kärcher. Toch lijkt het ons een goed idee om even de verschillende kenmerken van het toestel te bekijken. Op die manier zul je een beter beeld krijgen van de sterke en positieve eigenschappen van het toestel.

Voordelen
Gebruiksgemak:

je zult merken dat de veegmachine makkelijk te bedienen is. Zo hoef je deze veegmachine eigenlijk gewoon maar vooruit te gaan duwen.

Opvangbak:

het apparaat is voorzien van een handige opvangbak met een totale inhoud van maar liefst 32 liter.

Gewicht:

deze veegmachine weegt ongeveer zo’n 13 kilogram. Dit is relatief weinig, waardoor het makkelijker is om de veegmachine steeds voor je uit te duwen.

Nadelen
Zijborstel:

ondanks het feit dat de klanten allemaal overtuigd zijn van het toestel, geven ze toch aan dat de zijborstel zo nu en dan even in de weg zit.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Tectake 401123

 

De veegmachine van Tectake beschikt over een wijde veegbreedte en is uitgerust met een afvalbak met een inhoud van 20 liter. Het toestel gebruikt twee veegrollen en twee zijbezems tegen elkaar in om zo tot een optimaal resultaat te komen. Deze rollen en bezems worden aangedreven door een rubberen band langs beide kanten.

Het product is vervaardigd uit materiaal van hoge kwaliteit en de duwstang is in hoogte verstelbaar. Het apparaat is voorzien van een zwenkwiel waardoor je het makkelijker kunt bedienen en weegt 9 kg. Een montagehandleiding wordt meegeleverd om te helpen bij het in elkaar zetten van het product.

De enige koper van dit toestel is heel tevreden over de aankoop en vindt het een topproduct. De gebruiker is slecht te been en deze veegmachine helpt heel goed bij het schoonmaken van het huis. Het is praktisch en veegt alles in een oogwenk proper.

Er is uiteraard ook nog altijd de mogelijkheid om te gaan kiezen voor de veegmachine van het bekende merk Tectake. Dit toestel is bovendien voorzien van een vrij grote veegbreedte, waardoor het ideaal is om bijvoorbeeld opritten of voetpaden schoon te vegen.

Voordelen
Opvangbak:

het is een handig apparaat dat voorzien is van een opvangbak met een totale capaciteit van maar liefst 20 liter.

Ontwerp:

je zult merken dat de veegmachine niet alleen gebruik maakt van 2 handige zijbezems, maar deze bovendien ook combineert met 2 degelijke veegrollen.

Materiaal:

het toestel kan vast en zeker tegen een stootje aangezien het uit duurzame en stevige materialen is vervaardigd.

Handig in gebruik:

je zult vrijwel meteen kunnen vaststellen dat de veegmachine handig te bedienen is. Verder is het mogelijk om de hoogte van de duwstang aan te passen. Net zoals er ook een zwenkwiel voorzien is.

Nadelen

Op dit moment heeft er nog maar één enkele klant een online beoordeling bij de veegmachine geplaatst, en deze is helemaal positief.

Koop bij bol.com (€84.9)

 

 

 

 

Lumag KM600SET

 

De Lumag KM600SET is niet alleen een veegmachine maar ook een sneeuwschuifmachine. Het apparaat is geschikt voor gebruik door bedrijven maar ook voor thuis.

Het toestel wordt geleverd met een opvangbak voor het vul en een sneeuwschuif. De machine beschikt over achterwielaandrijving en kan zowel voorwaarts en achterwaarts rijden.

Het apparaat is uitgerust met een krachtige 6,5 pk motor en heeft een borstel die in de hoogte verstelbaar is. Je kunt de borstel ook naar links of rechts bewegen. De veegborstel is samengesteld uit 14 losse borstels die apart vervangbaar zijn.

Over dit product zijn er momenteel nog geen online reviews geschreven door gebruikers. Dit kan te maken hebben met de hoge prijs van dit apparaat.

Met de Lumag KM600SET haal je een bijzonder degelijk en multifunctioneel apparaat in huis. Zo kun je dit toestel niet alleen gebruiken als een standaard veegmachine, maar is het ook een handige en duurzame sneeuwschuifmachine. Het loont alvast de moeite om even naar de kenmerken van het toestel te kijken.

Voordelen
Opvangbak:

het apparaat is voorzien van een handige en degelijke opvangbak, waarin uiteindelijk al het vuil, het stof en natuurlijk ook de sneeuw in terecht komt.

Achterwielaandrijving:

dankzij de krachtige achterwielaandrijving is dit toestel niet alleen in staat om voorwaarts te rijden, maar ook achterwaarts.

Veegborstel:

het toestel beschikt over een bijzonder krachtige en duurzame veegborstel. Deze is ontworpen op basis van maar liefst 14 losse borstels. Deze kun je bovendien apart gaan vervangen.

Nadelen
Prijskaartje:

het is mogelijk dat de hoge prijs de reden is, dat er nog geen online beoordelingen zijn geplaatst.

Koop bij bol.com (€925)

 

 

 

 

Scheppach S700

 

Met deze vloerveegmachine kun je gemakkelijk je oprit of je garagevloer schoonmaken. Het vuil wordt direct opgenomen in de opvangbak en het apparaat verbruikt geen stroom.

De opvangbak heeft een inhoud van 16 liter en je kunt met dit toestel tot 2000m² vegen in slechts een uur tijd.

De machine heeft een veegbreedte van 700 mm en is uitgerust met een dubbele zijveger. Het toestel is met zijn 8,8 kg licht van gewicht en je kunt het makkelijk ophangen aan een haakje in je garage.

Ook over deze veegmachine aanbieding zijn tot op heden nog geen beoordelingen geschreven. Wij kunnen je dus geen advies geven over dit product.

Tenslotte sluiten we deze top 5 af met de Scheppach S700 veegmachine. Het is niet alleen een handig toestel, maar ook eentje dat kwaliteit en design combineert. Het is het ideale toestel als je bijvoorbeeld je oprit of je garage even grondig wilt schoonmaken.

Voordelen
Opvangbak:

het toestel beschikt over een ruime opvangbak van maar liefst 16 liter.

Krachtig:

het is één van de krachtige veegmachines. Zo kun je, in amper 60 minuten een oppervlakte van wel 2000 m2 gaan vegen.

Handig in gebruik:

het toestel is bijzonder handig om te besturen. Verder beschikt het over een vrij grote veegbreedte van maar liefst 700 mm.

Nadelen
Geen reviews:

doordat er nog geen online reacties zijn geplaatst, is het voor ons bijzonder moeilijk om op zoek te gaan naar mogelijke nadelen.

Koop bij bol.com (€140.31)

 

 

 

 

Laat een reactie achter

2 COMMENTAIRES

bertus

July 11, 2021 at 3:53 pm

En Haaga veegmachines staan er niet bij???

Reply
10top Team

July 12, 2021 at 10:18 pm

Hoi Bertus,

Bedankt voor de reactie op de tekst over “Veegmachines”.

Graag willen wij even vermelden dat de selectie gebaseerd is op verschillende, al dan niet variabele, criteria.
Zo houden we onder andere rekening met de kwaliteit en de globale beoordelingen van klanten. Een product met een beoordeling van 4,6 sterren zal bijvoorbeeld voorrang krijgen om eentje met 4,4 sterren, rekening houdend met het aantal reviews.

Bovendien worden de pagina’s regelmatig aan een update onderworpen en dan kan het altijd gebeuren dat producten uit de selectie verdwijnen en er nieuwe bij komen.

Met vriendelijke groet,
het 10toptest.nl team

Reply
DMCA.com Protection Status