Beste veiligheidslaars

Laatste update: 03.06.20

 

Veiligheidslaarzen test van 2020

 

In sommige situaties is beschermende kledij meer dan gewoon een aanbeveling; het is een verplichting! Veiligheidslaarzen maken deel uit van die typische beschermende kledij. Maar wat zijn nu eigenlijk de beste veiligheidslaarzen? Eigenlijk is het hierbij een aanrader om met verschillende factoren rekening te gaan houden. Zo zullen de veiligheidslaarzen die gebruikt worden bij de brandweer aan andere voorwaarden voldoen dan de laarzen van een landbouw bijvoorbeeld. Bekijk daarom alvast even onze koopgids. Indien je echt benieuwd bent dan kun je ook meteen verder scrollen naar onze top 3. Daaruit is gebleken dat je met de Mo.el Jallatte M.43 Toch is er ook de optie om te kiezen voor de Jallatte Jalaska M.43 veiligheidslaarzen. Opnieuw geleverd door het bekende merk Jallatte en speciaal ontworpen om door heren te worden gebruikt.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Veiligheidslaarzen koopgids

 

Het is mogelijk dat je in sommige bedrijven beschermende kledij hoeft te dragen. Veiligheidslaarzen horen daar dan uiteraard ook bij alhoewel het niet altijd eenvoudig is om een keuze te maken. Meestal wordt dit bepaald door het bedrijf of de werkgever maar in sommige gevallen hoef je zelf nog op zoek te gaan. Het is daarom een aanbeveling om rekening te houden met een aantal zaken waaronder de pasvorm, het type en de kostprijs. Probeer ook zeker aandacht te besteden aan het materiaal wanneer je de beste veiligheidslaarzen met elkaar gaat vergelijken.

 

 

Het nut van veiligheidslaarzen

 

Je zult je misschien wel afvragen wat het nut is van veiligheidslaarzen. Toch zul je ervan versteld staan hoeveel sectoren hiervan gebruik maken. Bovendien is het tegenwoordig in heel wat sectoren en op heel wat werkplekken zelfs verplicht. Denk maar aan de veiligheidslaarzen die brandweermannen moeten dragen of als slager in een slagerij. Veiligheidslaarzen bieden namelijk bescherming tegen bepaalde omstandigheden. Zo zullen de veiligheidslaarzen van brandweermannen hittebestendig zijn. Als je in de landbouw werkt dan zijn waterdichte laarzen en laarzen die je beschermen tegen de hevige koude in de winter echt een must.

In de meeste gevallen krijg je de veiligheidslaarzen van het bedrijf uit of van de werkgever. In een aantal andere gevallen is het mogelijk dat je de opdracht krijgt om er zelf aan te kopen. In dat geval zul je tijdens je zoektocht met heel wat factoren rekening moeten houden. Zo heb je verschillende soorten veiligheidslaarzen en verschillende pasvormen. Je hebt hele dure modellen maar kunt ook altijd de promoties in de gaten houden om een leuke veiligheidslaars aanbieding te spotten. Kortom er zijn heel wat elementen die je in acht hoeft te nemen.

 

 

Het type veiligheidslaars

 

Zoals hierboven al een heel klein beetje duidelijk werd, zul je in je zoektocht naar de ideale veiligheidslaars heel wat modellen en aanbiedingen tegenkomen. Het is hierbij vooral belangrijk dat je rekening houdt met het doel ervan. Niet alle veiligheidslaarzen zijn geschikt om in gelijk welke sector te gebruiken. Zo zullen mensen die in de landbouwsector werken meer baat hebben bij laarzen die hen beschermen tegen het water en de koude.

Uiteraard zal dit type veiligheidslaars dan weer minder geschikt zijn om te gebruiken in de brandweerkazerne. Daar is het dan weer belangrijk om laarzen te hebben die hittebestendig zijn. Nog andere sectoren zoals bijvoorbeeld in de bouw of in de lassector zullen heel wat veiligheidslaarzen voorzien zijn van staal in de punt van de schoen. Dit dient dan uiteraard als extra beveiliging. Het is daarom enorm belangrijk om aandacht te verlenen aan het doeleinde van de veiligheidslaarzen. Op die manier zul je zeker een paar tegenkomen dat perfect aan al je verwachtingen en al je eisen voldoet.

 

 

Pasvorm

 

Als je veiligheidslaarzen hoeft aan te kopen dan is het ook belangrijk om rekening te houden met de pasvorm ervan. Dit lijkt misschien heel banaal maar je wilt het niet meemaken dat je veiligheidslaarzen net een tikkeltje te klein zijn. Anderzijds is een te grote veiligheidslaars ook zeker niet aan te raden. Wanneer je dus de veiligheidslaarzen moet passen dan is het een goed idee om altijd een dik paar sokken aan te hebben. Op die manier kun je iets gerichter op zoek gaan naar de juiste pasvorm. Want je moet rekenen dat je voeten ook lichtjes kunnen opzwellen door de warmte of als je bijvoorbeeld heel wat uren na elkaar moet rechtstaan of rondlopen. Door dikkere kousen aan te trekken tijdens het passen, ben je daar alvast op voorbereid.

Kortom de correcte pasvorm zorgt niet alleen voor meer comfort voor jezelf maar ook voor je werkgever. Enkel wanneer je de juiste schoenmaat gekozen hebt, ben je voldoende beveiligd en beschermd tijdens de werkzaamheden. Bovendien helpt het ook kwaaltjes zoals pijnlijke tenen en vermoeidheid voorkomen. En dit alles zorgt dan eventueel voor meer motivatie tijdens het werken.

Materiaal, kenmerken en kostprijs

 

Aangezien er verschillende soorten veiligheidslaarzen bestaan, zal het ook niet verwonderen dat we verschillende materiaalsoorten kunnen waarnemen. Over het algemeen kunnen we stellen dat heel wat veiligheidslaarzen gemaakt zijn uit hele stevige en duurzame materialen zoals rubber, nitril rubber, PVC en leer. Uiteraard zijn er ook combinaties mogelijk. Zo bestaan er modellen waarbij er zowel rubber alsook PU gebruikt is. Alles is hierbij opnieuw afhankelijk van het doel waarvoor de veiligheidslaarzen moeten dienen.

Dankzij deze materialen worden je voeten en je hiel niet alleen voldoende ondersteund en kunnen ze eventueel ook beschermd worden tegen de koude, water of hitte. Dit verklaart dus ook waarom er verschillende prijskaartjes mogelijk zijn. Zo heb je heel wat goedkope veiligheidslaarzen maar er bestaan ook hele dure modellen. Wij kunnen je enkel aanraden om in de eerste plaats toch rekening te houden met de kwaliteit en de veiligheid ervan.

 

 

Veiligheidslaars Reviews – Top 5

 

 

Bij sommige jobaanbiedingen is het belangrijk dat je beschermende kledij draagt. Veiligheidslaarzen horen daar nu ook eenmaal bij. Opdat jij voor de beste veiligheidslaars zou gaan, hebben wij een aantal producten vergeleken. In deze top 5 hieronder geven wij je dan ook wat meer advies hierover en misschien zit er voor jou wel een veiligheidslaars aanbieding tussen.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

Mo.el Jallatte M.43

 

Deze veiligheidslaarzen van het merk MO.EL behoren misschien niet meteen tot de goedkope veiligheidslaarzen doordat ze nogal prijzig zijn. Toch bieden ze voldoende bescherming op en naast de werkvloer.

Met deze veiligheidslaarzen zul je nooit nog last hebben van natte en koude voeten. De laarzen zijn voorzien van een stevige softane zool die voldoende ondersteuning biedt. De veiligheidslaars is bovendien bontgevoerd en is beschikbaar in een cognacachtige kleur. Hierdoor krijgt het meteen ook een heel klassevolle uitstraling.

Ondanks de hoge prijsklasse doet de review bij dit product ons echt wel vermoeden dat het hier wel eens om een klassevol product zou kunnen gaan. Het is niet alleen geschikt voor op de werkvloer maar ook gewoon voor in het dagelijkse leven om in de tuin te werken. Bovendien wordt dit alles nog eens gecombineerd met een fraai design.

Het merk MO.EL is bij heel wat gebruikers bekend wanneer het gaat om stevige en duurzame veiligheidslaarzen. We zouden durven stellen dat heel wat kopers het merk beschouwen als veruit het beste merk. Toch is het altijd handig om de populairste eigenschappen ervan eens even op een rijtje te plaatsen.

Voordelen
Softane zool:

de typische softane zool voelt niet alleen comfortabel aan maar is ook stevig en zorgt daardoor voor heel wat ondersteuning.

Design:

de veiligheidslaarzen zijn te bestellen in een bijzonder prachtige cognacachtige kleur en zijn daarnaast ook volledig bontgevoerd.

Handig in gebruik:

de veiligheidslaarzen zijn niet alleen geschikt om op de werkvloer te gebruiken maar ook daarbuiten. Bovendien bieden ze ook heel wat bescherming tegen de koude en eventuele nattigheid.

Nadelen
Te duur:

jammer genoeg zul je er wel rekening mee moeten houden dat dit type veiligheidslaarzen best wel heel duur zijn.

Koop bij bol.com (€137)

 

 

 

 

Jallatte Jalaska M.43

 

Wil jij er op de werkvloer ook heel verzorgd uitzien dan kan dit vanaf nu met deze veiligheidslaarzen van het merk Jallatte.

De laarzen zijn beschikbaar in maat 43 waardoor het de ideale veiligheidslaarzen zijn voor heren. Net zoals het vorige product beschikken ook deze laarzen over een softane zool en zijn ze bontgevoerd. De cognac kleur zorgt dan weer voor een heel verzorgd en vooral stijlvol voorkomen.

Volgens de koper die dit product aangekocht heeft gaat het om heel sterke en robuuste laarzen die dus ideaal zijn voor op de werkvloer. Bovendien is de gebruiker ook heel tevreden over de prijs-kwaliteitverhouding van dit product. Als je op zoek bent naar laarzen van een goede kwaliteit die er bovendien ook nog eens heel goed uitzien dan kunnen wij jou dit product zeker aanraden.

Je zou natuurlijk ook kunnen kiezen voor de Jallatte Jalaska M.43 veiligheidslaarzen. De veiligheidslaarzen zijn te bestellen in een maatje 43 en daardoor misschien vooral aan te raden voor mannen. Toch is het een aanrader om de voor- en nadelen, hieronder voor jou opgesomd, eens even te bekijken.

Voordelen
Softane zool:

net zoals de vorige veiligheidslaarzen hierboven besproken, zul je merken dat ook dit product voorzien is van een stevige en comfortabele softane zool.

Design:

de laarzen zijn volledig afgewerkt in een bijzonder stijlvolle cognacachtige kleur. Zo blijf je er zelfs op de werkvloer nog klassevol en elegant uitzien.

Duurzaam:

heel wat kopers geven een bijzonder positief advies over de duurzaamheid van deze unieke veiligheidslaarzen.

Nadelen
Prijskaartje:

het is mogelijk dat sommige klanten het prijskaartje misschien wel iets te hoog zullen vinden.

Koop bij bol.com (€132.95)

 

 

 

 

Gevavi Safety GS83

 

Dankzij deze bruine veiligheidslaarzen s3 hoef jij nooit nog schrik te hebben op de werkvloer aangezien ze de juiste bescherming bieden.

De schoen bestaat hoofdzakelijk uit polyester waardoor je geen last zult hebben van koude voeten. De buitenlaag is gemaakt uit leer waardoor de schoenen ook ideaal zijn om gewoon buiten mee in de tuin te werken. De neus van de veiligheidslaars is extra beschermd door de aanwezigheid van staal.

Jammer genoeg kunnen wij jou geen verder advies verschaffen over dit product aangezien er nog geen beoordelingen werden geplaatst. Dit hoeft uiteraard niet meteen te betekenen dat het om een product van slechte kwaliteit gaat. Het is heel goed mogelijk dat verschillende gebruikers reeds in het bezit zijn van de laarzen maar gewoon nog geen tijd gevonden hebben om een review te schrijven.

Kies je voor de Gevavi Safety GS83 veiligheidslaarzen dan kies je niet alleen voor kwaliteit en veiligheid maar duidelijk ook voor heel wat design. De laarzen zijn uniek en duurzaam en daardoor perfect om op de werkvloer maar ook daarbuiten zonder problemen te gebruiken.

Voordelen
Materiaal:

het grootste gedeelte van de veiligheidslaarzen is vervaardigd uit duurzaam polyester waardoor je beschermd bent tegen de koude.

Buitenlaag:

de buitenlaag van de laarzen bestaat dan weer uit duurzaam leer. Dit maakt de laarzen dan weer ideaal om bijvoorbeeld ook buiten te gebruiken als landbouwer..

Stalen neus:

de veiligheidslaarzen worden gekenmerkt door een stalen neus die je tenen nog net dat tikkeltje meer bescherming zal bieden.

Prijskaartje:

de schoenen worden niet gekenmerkt door de laagste prijs maar lijken, in vergelijking met de 2 bovenstaande veiligheidslaarzen, wel aan een betaalbaar prijskaartje te worden aangeboden.

Nadelen
Design:

het is mogelijk dat sommige kopers niet meteen worden aangesproken door het aparte en misschien toch wel wat ouderwetse design van deze veiligheidslaarzen. En dat is jammer.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Mo.el Jalartic M.38

 

Dankzij de veiligheidslaarzen van MO.EL ben jij ook als vrouw beschermd op de werkvloer. Daarnaast hoef je ook nooit meer bang te zijn voor koude of natte voeten want deze veiligheidslaarzen voor dames beschermen je ook daartegen.

Als dame wil je er uiteraard verzorgd uitzien en dit natuurlijk ook op de werkvloer. Dit kan natuurlijk dankzij deze laarzen die beschikbaar zijn in een heel stijlvolle bruine cognac kleur. De laarzen zijn bovendien bontgevoerd waardoor ze er nog nets iets eleganter uitzien.

Momenteel zijn er nog geen beoordelingen geplaatst bij dit product. Dit doet ons vermoeden dat het hier misschien wel eens om een heel nieuw product zou kunnen gaan. In dat geval kunnen wij jou enkel aanraden de laarzen te testen. En misschien ben jij dan wel de eerste die een positieve beoordeling wilt schrijven bij dit product.

Net zoals één van de vorige producten die we in dit lijstje hier besproken hebben, zul je merken dat ook dit paar veiligheidslaarzen geleverd wordt door het bekende merk MO.EL. Het mag dan ook geen enkele twijfel meer leiden dat het hier om een duurzaam merk gaat dat garant staat voor kwaliteit, degelijkheid en veiligheid.

Voordelen
Pasvorm:

de veiligheidslaarzen worden jou aangeboden in een maat 38 en zijn daardoor ideaal om vooral door dames te worden gedragen.

Efficiënt:

de laarzen helpen je voeten niet alleen beschermen tegen extreme koude en wind maar ook tegen de nattigheid. Geen zorgen dus wanneer het plots begint te regenen.

Design:

de veiligheidslaarzen zijn niet alleen nuttig en gebruiksvriendelijk maar zien er, mede door de cognacachtige kleur, ook nog eens heel stijlvol uit.

Nadelen
Te weinig keuze:

het is mogelijk dat sommige vrouwen het misschien wel jammer vinden dat de laarzen niet in meerdere kleuren beschikbaar zijn.

Koop bij bol.com (€129.95)

 

 

 

 

Grisport 70249c V 2

 

Voor mensen die in de landbouw werkzaam zijn is het belangrijk dat ze voorzien zijn van goede beschermende kledij. Uiteraard horen goede veiligheidslaarzen van het merk Grisport daar zeker bij.

De laarzen zorgen ervoor dat je nooit nog last hebt van koude of natte voeten en zijn dus ideaal voor regenachtige en koude dagen op het veld. Ze zijn volledig gemaakt uit leer en daardoor ook heel duurzaam en zijn beschikbaar in een bruine kleur.

Bij dit product hebben wij het vermoeden dat het misschien wel eens vrij recent zou kunnen zijn aangezien er nog geen enkele review werd geplaatst. Het is natuurlijk ook wel mogelijk dat verschillende mensen deze laarzen reeds in hun bezit hebben maar gewoon nog niet de tijd genomen hebben om even een beoordeling te plaatsen.

Tenslotte wordt het rijtje afgesloten met de veiligheidslaarzen van Grisport. Deze veiligheidslaarzen zijn werkelijk ideaal voor mensen die werkzaam zijn in de agrarische sector. Als landbouwer heb je vaak een bijzonder zwaar beroep en dan is een degelijke en beschermende laars alvast een goede aanbeveling.

Voordelen
Gebruiksvriendelijk:

de laarzen zijn niet alleen comfortabel maar bieden ook heel wat bescherming. Ideaal om bijvoorbeeld te dragen op bijzonder regenachtige dagen of wanneer het heel koud aanvoelt en er veel wind staat.

Materiaal:

het grootste gedeelte van de laarzen, vooral de buitenkant ervan, is vervaardigd uit duurzaam leer.

Handig in gebruik:

je zult merken dat de laarzen voorzien zijn van een extra stevige zool in combinatie met net iets meer bescherming ter hoogte van de tenen.

Nadelen
Design:

het is altijd mogelijk dat het design niet bij iedereen in de smaak valt.

Koop bij bol.com (€129.95)

 

 

 

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status