Beste veiligheidsvest

Laatste update: 03.06.20

 

Veiligheidsvesten test van 2020

 

Een veiligheidsvest kan niet alleen handig zijn in bepaalde sectoren maar ook als gewone particulier wanneer je bijvoorbeeld met de fiets onderweg bent. Toch is het belangrijk om met een aantal factoren zoals de pasvorm en dergelijke rekening te gaan houden. Wij hebben getracht om de belangrijkste punten in de koopgids even kort uit te leggen. Natuurlijk kun je ook gewoon verder scrollen naar onze top 3. Zo is uit onderzoek onder andere gebleken dat je met de Tricord Tabard 453001 veiligheidsvest alvast een topproduct in huis haalt. Je hebt de mogelijkheid om een keuze te maken tussen verschillende pasvormen. Met het ProPlus 540318 veiligheidsvestje mag je zeker zijn van een meer dan degelijk alternatief. Vooral voor mensen met een gezin en kleine kindjes is dit product een echte aanbeveling.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Veiligheidsvesten koopgids

 

Als je ‘s avonds laat besluit te gaan fietsen of hardlopen dan heb je maar liever een veiligheidsvest aan. Op die manier ben je beter zichtbaar voor andere weggebruikers. Als je de beste veiligheidsvesten wilt vergelijken dan kun je rekening houden met de situatie waarin je die gebruikt. Denk daarnaast ook aan de kleur, het type en het gebruiksgemak ervan. Zo kun jij misschien wel eens een veiligheidsvest aanbieding tegenkomen.

 

 

Gebruiksgemak

 

Een veiligheidsvest kun je vergelijken met een een fietshelm. In heel veel landen is het verplicht maar toch draagt niet iedereen het. Toch is een veiligheidsvest absoluut een goede aankoop. Want het helpt je beschermen tegen de mogelijke gevaren in het verkeer. Zo zul je in heel wat situaties veiligheidsvestjes tegenkomen.

Als jij bijvoorbeeld jouw kinderen te voet of met de fiets naar school brengt dan kan zo een vestje echt een aanbeveling zijn. Door je kinderen en jezelf zo een veiligheidshesje aan te trekken, ben je beter zichtbaar voor andere weggebruikers in het verkeer. Denk maar aan mistige dagen. Of winterperiodes waarin het ’s morgens nog iets langer donker blijft. Op zo een momenten zul je blij zijn dat je een veiligheidsvest aangetrokken hebt.

Uiteraard kan het ook ideaal zijn als je besluit ’s avonds nog een rondje te gaan hardlopen. Of mensen die dagelijks in het verkeer werken. Kortom er zijn heel wat situaties waarin een veiligheidsvestje echt een pluspunt en een voordeel zou kunnen zijn. Als je de aanbiedingen bekijkt zul je merken dat er meerdere kleuren mogelijk zijn. Net zoals er ook verschillende maten en types zijn. Je zult zien dat er goedkope veiligheidsvesten zijn en dan heb je ook de duurdere modellen.

 

 

Wanneer is een veiligheidsvest verplicht

 

Of een veiligheidsvest al dan niet verplicht is, zal bij heel wat mensen voor discussie zorgen. Toch blijkt zo een vest in heel wat landen verplicht waaronder België, Frankrijk, Duitsland en Spanje. In deze landen moet je bij wet dan ook een veiligheidsvest dragen wanneer je ongeval hebt of pech met de wagen. Daarnaast is het verplicht om de veiligheidsvest gewoon mee te hebben in je wagen. Ook al heb je de vest dus niet nodig, het is verplicht om er één of meerdere in jouw wagen te hebben.

Daarnaast verplichten heel wat landen hun zwakke weggebruikers ook tot het dragen van zo een veiligheidsvest. Denk maar aan voetgangers en fietsers die niet altijd even goed zichtbaar zijn voor automobilisten. Het lijkt misschien heel banaal maar uiteindelijk draait het wel allemaal om je eigen veiligheid. En uiteraard kost het helemaal geen moeite om de veiligheidsvest mee te nemen.

Daarnaast is de vest ook verplicht in bepaalde beroepen. Als je bijvoorbeeld dagelijks in het verkeer werkt als politieagent, wegenwerker of spoorwerker dan is zo een veiligheidsvest verplicht. Op die manier ben je namelijk net iets meer zichtbaar voor de andere weggebruikers in het verkeer. Als je hoofdzakelijk een zittend beroep hebt en niet in contact komt met het verkeer dan hoef je natuurlijk geen fluorescerende vest aan te trekken.

 

 

Type veiligheidsvest en de kleur

 

Zodra je jouw zoektocht naar de ideale veiligheidsvest begint, zul je merken dat er meerdere kleuren mogelijk zijn. Nog belangrijker dan het kleur zijn eigenlijk de Europese veiligheidsnormen waaraan een vest moet voldoen. Daarnaast moet zowel op de verpakking alsook op het eigenlijke label het CE keurmerk vernoemd worden. De meeste veiligheidsvesten die aan deze veiligheidsnormen voldoen zijn dan vaak oranje of geel van kleur. Verder wordt de vest aangevuld met 2 horizontale strepen die reflecteren zodra het begint te schemeren.

Of je nu dus een gele of een oranje veiligheidsvest in je koffer hebt liggen, is dus minder van belang. Beide kleuren zijn te koop. We zien wel dat de gele veiligheidsvesten net iets meer gebruikt worden door particulieren. Wanneer ze bijvoorbeeld hun kindjes naar school brengen of ’s avonds laat nog een rondje gaan lopen. Het is mogelijk dat je een rode, blauwe of zelfs groene veiligheidsvest tegenkomt. Deze worden net iets minder gebruikt door particulieren.

De rode vesten worden vaak gebruikt in brandweerkorpsen. Terwijl de blauwe veiligheidsvesten dan weer gedragen worden door politie eenheden. Dit is dan eigenlijk een beetje een onuitgesproken regel dat je deze kleuren als particulier niet draagt. Naast de verschillende kleuren kun je kiezen voor een mouwloze veiligheidsvest of eentje met mouwen. De mouwloze vesten zijn vaak de modellen die je als particulier boven je kledij draagt als je fietst of loopt. De vest met mouwen wordt eerder door brandweer, politie en wegenwerkers gebruikt.

 

 

Veiligheidsvest Reviews – Top 5

 

 

Een veiligheidsvest zorgt ervoor dat je goed zichtbaar bent in het verkeer. Vooral ‘s nachts is dit belangrijk want de reflecterende stof van de veiligheidsvest zorgt ervoor dat je goed zichtbaar bent voor bestuurders. Als je twijfels hebt of je weet niet goed welke vest je moet kopen, dan kun je de volgende vijf producten bekijken om er de beste veiligheidsvest uit te kiezen. Ze hebben allemaal positief advies ontvangen van vorige kopers.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

Tricorp Tabard 453001

 

Deze veiligheidsvest is beschikbaar in vier verschillende maten en zorgt voor een goede zichtbaarheid in het verkeer dankzij de opvallende gele en oranje kleur. De klittenband aan de zijkant is verstelbaar zodat je de veiligheidsvest nauw aan je lichaam kunt laten aansluiten.

De vest is gemaakt van 100% polyester en is geschikt om het verkeer mee te regelen dankzij de afbeeldingen op de voor- en achterkant.

De kopers zijn heel tevreden over deze veiligheidsvest en laten dit ook blijken in hun reviews. Het product heeft een voordelige prijs-kwaliteitverhouding en zorgt ervoor dat je duidelijk zichtbaar bent in het donker. Het hesje is van goede kwaliteit en is fijn om te dragen.

Veiligheidsvesten zijn in heel wat sectoren deel van de verplichte uitrusting. Deze veiligheidsvest die je bovendien in meerdere pasvormen kunt bestellen, wordt geleverd door Tricorp. Tricorp is een populair merk en wordt door heel wat gebruikers ook beschouwd als veruit het beste merk.

Voordelen
Design:

deze veiligheidsvest is mouwloos en afgewerkt in 2 opvallende kleuren, namelijk oranje en geel. Verder zijn er nog heel wat reflectoren op aangebracht. Zo kunnen andere weggebruikers je steeds goed zien.

Klittenband:

je zult merken dat de zijkant van de veiligheidsvest voorzien is van klittenband. Op die manier kun je de vest iets meer aansluiten of juist iets losser trekken.

Materiaal:

het is een degelijke en praktische veiligheidsvest die volledig vervaardigd is uit duurzaam polyester.

Nadelen
Niet leverbaar:

tot op heden zijn er alleen maar positieve reacties bij de vest geplaatst. Echter is het wel belangrijk om te beseffen dat de veiligheidsvest tijdelijk niet leverbaar is.

Koop bij bol.com (€23.97)

 

 

 

 

ProPlus 540318

 

Deze set bevat 4 veiligheidshesjes om een gans gezin te bevoorraden. Twee van de hesjes hebben een S/M maat en zijn bedoeld voor volwassenen en de andere twee hebben en kleinere maat en zijn bedoeld voor kinderen. Dankzij de reflecterende gele kleur ben je met dit vestje goed zichtbaar langs de weg.

De hesjes zijn gemaakt van polyester waardoor ze licht van gewicht zijn maar toch stevig. Ze zijn comfortabel om te dragen en je kunt ze sluiten door middel van de klittenband zodat ze goed om je lichaam blijven zitten.

De hesjes zijn handig in gebruik en zijn perfect voor koppels met kinderen. De kwaliteit van de hesjes is top want ze zijn stevig en duurzaam. Omdat je vier hesjes ontvangt voor dezelfde prijs kunnen we zeker spreken van een goedkope veiligheidsvest aanbieding.

Wil je met het ganse gezin om fietstocht gaan? Dan kun je maar beter goed zichtbaar zijn. Met dit product krijg je dan ook maar liefst 4 veiligheidsvestjes bij jou thuis geleverd. De set bestaat uit 2 veiligheidsvestjes voor volwassen personen, en 2 vestjes die ideaal zijn om gebruikt te worden door kindjes.

Voordelen
Zichtbaarheid:

de combinatie van de opvallende gele fluor kleur en de aangebrachte reflectoren, zorgen voor een goede zichtbaarheid in het verkeer.

Materiaal:

deze veiligheidsvestjes zijn volledig vervaardigd uit duurzaam polyester en voelen heel comfortabel aan om te dragen. Doordat ze bovendien ook behoorlijk weinig wegen.

Klittenband:

de vestjes zijn voorzien van handige klittenband waarmee je ervoor kunt zorgen dat de vestjes iets meer aansluiten of juist iets losser zitten.

Budget:

het is misschien niet het product met de laagste prijs maar toch kunnen we spreken van een betaalbaar en economisch prijskaartje. Je krijgt namelijk 4 veiligheidsvestjes en dit voor de prijs van 1.

Nadelen

Tot op heden kunnen we alleen maar positieve reacties van de klanten waarnemen. Daardoor is het niet makkelijk om na te gaan of er ook minpuntjes met het product verbonden zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Wowow EN 1150

 

Deze veiligheidsvest is gemaakt door de Belgische modeontwerper Geert de Puysseleyr zodat je het kunt gebruiken als een fashion accessoire. Het hesje zorgt ervoor dat je goed zichtbaar bent in het donker zodat je je veiliger door het verkeer kunt bewegen.

De vest heeft een gele kleur en beschikt over verticale, reflecterende strepen. Het product is geschikt voor kinderen van 6 tot 13 jaar en is voorzien van een klein zakje om een mobiele telefoon of MP3 speler in te bewaren. Het hesje voldoet aan de Europese veiligheidsnormen en behoort tot de categorie van goedkope veiligheidsvesten.

Deze veiligheidsvest zorgt voor extra veiligheid in het verkeer en kun je makkelijk aantrekken dankzij de twee riemen in het midden. De kwaliteit van het product is degelijk en de kopers geven ook nog goed advies over de gunstige verhouding met de prijs.

Hecht je niet alleen belang aan kwaliteit en degelijkheid maar ook aan design? Dan heb je geluk want dit veiligheidsvestje is namelijk ontworpen door een echte modeontwerper, meer bepaalde de Belgische Geert de Puysseleyr. Daardoor zorgt het vestje niet alleen voor meer veiligheid in het verkeer maar ook voor een fashion statement.

Voordelen
Zichtbaarheid:

het veiligheidsvestje zorgt voor voldoende zichtbaarheid in het verkeer door de opvallende fluor gele kleur en de aanwezigheid van reflectoren. Het voldoet hierbij volledig aan de normen van de Europese veiligheid.

Leeftijd:

de vest is speciaal ontworpen voor kindjes vanaf de leeftijd van 6 jaar tot en met de leeftijd van zo’n 13 jaar oud.

Handig in gebruik:

je zult kunnen vaststellen dat de vest ook is uitgerust met een apart compact zakje. Groot genoeg of je MP3 speler in op te bergen of eventueel een smartphone.

Budget:

je zult meteen versteld staan van het mooie en vooral betaalbare prijskaartje van dit product.

Nadelen
Niet leverbaar:

echter is het belangrijk om er je aandacht op te vestigen dat de vest tijdelijk niet leverbaar is.

Koop bij bol.com (€14.95)

 

 

 

 

Wowow Drone

 

De Drone is een mouwloze veiligheidsvest van het merk Wowow dat voorzien is van reflecterend materiaal op de achter- en voorzijde. Je kunt het hesje eenvoudig sluiten met de rits en op de voorkant beschik je over een zakje om een telefoon in op te bergen. De achterzijde van het hesje is langer zodat je beter zichtbaar bent op de fiets in het donker.

De veiligheidsvest voldoet aan alle normen qua veiligheid: het beschikt over een EN 1150 certificaat en is CE goedgekeurd.

De kwaliteit en het design zijn twee van de pluspunten die aangehaald worden door de kopers. Het hesjes is handig in gebruik en kun je makkelijk sluiten met behulp van de rits. Het hesje voldoet aan de verwachtingen van de kopers.

Net zoals heel wat andere veiligheidsvesten uit deze lijst zul je merken dat ook dit model, “de Drone”, een volledig mouwloos exemplaar is. Net zoals het vorige product wordt ook deze veiligheidsvest bovendien geleverd door het bekende en misschien het populairste merk Wowow.

Voordelen
Comfort:

je kunt deze veiligheidsvest makkelijk en zonder problemen aan- en weer uittrekken dankzij de daarvoor voorziene ritssluiting.

Zichtbaarheid:

de vest maakt gebruik van een unieke combinatie van enerzijds reflectoren en anderzijds een opvallende gele fluor kleur.

Gebruiksgemak:

ter hoogte van de borstkas is de veiligheidsvest voorzien van een klein en apart vakje. Makkelijk om je smartphone, sleutels of MP3 in te bewaren.

Veiligheid:

deze veiligheidsvest is niet alleen CE goedgekeurd maar wordt bovendien ook geleverd in combinatie met een EN 1150 certificaat.

Nadelen
Design:

we merken dat kopers alleen maar positief gereageerd hebben tot op heden. Toch is het mogelijk dat het design misschien niet bij iedereen in de smaak valt.

Koop bij bol.com (€19.92)

 

 

 

 

All Ride

 

Deze gele veiligheidsvest is verkrijgbaar in verschillende maten, de kleinste maat is M en de grootste maat XXL. Dit vestje is geschikt voor personen die op zoek zijn naar goedkope veiligheidsvestjes vanwege de lage prijs. Het hesje is gemaakt van polyester en is voorzien van twee reflecterende strepen voor meer zichtbaarheid in het verkeer.

De gebruikers geven goed advies over de kwaliteit van het hesje en zijn tevreden over de goedkope prijs. Het product is licht van gewicht en je kunt het makkelijk sluiten door middel van de klittenband. Het artikel is handig in gebruik en zorgt ervoor dat je goed zichtbaar bent tijdens donkere dagen.

Het rijtje wordt vervolgens afgesloten met de All Ride veiligheidsvest. Je hebt de mogelijkheid om een keuze te maken uit verschillende pasvormen van minimaal M tot maximaal XXL. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan zeker een kijkje naar het overzicht hieronder.

Voordelen
Budget:

je zult werkelijk meteen versteld staan van het mooie maar bovenal betaalbare prijskaartje van dit product.

Materiaal:

deze veiligheidsvest is volledig vervaardigd uit bijzonder duurzaam en degelijk polyester.

Zichtbaarheid:

de fluor gele kleur en de aanwezigheid van een stel brede reflecterende strepen zorgen voor een uitstekende zichtbaarheid.

Nadelen
Matige kwaliteit:

slechts één enkele koper vermeld dat deze veiligheidsvest niet helemaal aan de verwachtingen voldoet.

Koop bij bol.com (€7.95)

 

 

 

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status