Beste ventilator voor het voetstuk

Laatste update: 13.08.20

 

Ventilatoren voor het voetstuk test van 2020

 

Er is heel wat onderscheid tussen de verschillende ventilators tegenwoordig. Sommige toestellen zijn net iets krachtiger en anderen hebben dan weer net iets meer mogelijkheden. Om jou de mogelijkheid te geven om gericht op zoek te gaan, kun je eventueel onze koopgids even doornemen. Indien je echt dringend op zoek bent naar een ventilator voor het voetstuk dan kun je ook altijd onze top 3 hieromtrent raadplegen. Zo is uit onderzoek gebleken dat de Dyson AM05 een zeer krachtig en degelijk apparaat is. In een mum van tijd is het mogelijk om een bepaalde ruimte te verkoelen of te verwarmen. Je hebt natuurlijk ook de mogelijkheid om voor de Dyson AM06 ventilator te kiezen. Met dit model haal je een toestel in huis dat bijzonder weinig onderhoud vraagt.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Ventilatoren voor het voetstuk koopgids

 

We gaan ons eigenlijk toespitsen op ventilatoren in het algemeen in deze koopgids. Maar we zullen natuurlijk ook aanduiden welke er beter zijn voor het voetstuk. Er bestaan vele verschillende soorten ventilatoren dus je moet eerst kiezen tussen deze soorten. Daarna moet je nog rekening houden met de functies van het toestel, de kostprijs en het geluid.

Soorten ventilatoren

 

We beginnen met de tafelventilator. Dit model kun je door de compacte vorm makkelijk op een tafel of op een bureau plaatsen. Je kunt het zelfs op de vloer plaatsen zodat het niet in je gezicht blaast maar naar het voetstuk. Dit type kan oscilleren maar meestal kan het niet neigen. Je kunt bij de meeste modellen wel de horizontale hoek vastzetten.

De staande ventilator is ideaal om grotere ruimtes af te koelen. Je plaatst het op de vloer en je kunt dit meestal in de hoogte verstellen. Alle staande ventilatoren hebben de mogelijkheid om te oscilleren maar enkel sommige kunnen neigen. Hoewel dit type in de hoogte verstelbaar is, is de laagste stand toch nog niet geschikt om het voetstuk af te koelen.

De vloerventilator is de krachtigste ventilator van alle verschillende soorten. Dit type is uitermate geschikt voor grote ruimtes maar ze maken ook veel meer geluid dan de andere soorten. Sommige vloerventilatoren kun je aan de muur bevestigen. Je kunt ze gebruik om het voetstuk af te koelen maar ze zijn misschien zelfs te krachtig.

De zuil- of kolomventilator wordt op de vloer geplaatst. Dit type ventilator is hoog en compact en biedt de meeste mogelijkheden. Bijna elk model kan zowel oscilleren als neigen en beschikt over timerfuncties en een display.

Tenslotte heb je nog de plafondventilator die de ruimte van bovenaf afkoelt door de lucht over een groot oppervlak te blazen. Deze vind je meestal terug in woonkamers en kunnen ook de optie hebben om een lamp te herbergen. Dit type is niet geschikt voor het voetstuk.

 

 

Functies

 

De basisfunctie van een ventilator is oscilleren. Dit wil zeggen dat de ventilator automatisch van links naar rechts zal bewegen om de lucht beter door de ruimte te verplaatsen. Dit is vooral een groot voordeel wanneer je de ventilator naar jou richt. Je zult geen constante luchtstroom in je nek of rug voelen maar de lucht zal evenredig rondom je verspreid worden. Anders kan je wel eens last krijgen van stijve spieren.

De meeste modellen kunnen tegenwoordig ook neigen. Ze bewegen dan automatisch van boven naar beneden om te zorgen voor een nog betere verspreiding van de lucht.

Bijna alle ventilatoren beschikken over verschillende snelheidsinstellingen. Zo kun je de snelheid lager zetten als je slechts een klein beetje verkoeling zoekt en geen zware luchtstroom waarvan je het koud gaat krijgen. Bij een lagere snelheid verbruikt het toestel ook minder vermogen.

De grootte van de waaier heeft een directe invloed op de verplaatsing van de lucht. Hoe groter de waaier, hoe meer lucht het zal verplaatsen. Dit is niet zo bij een bladloze ventilator. Deze ventilatoren verspreiden de lucht via een ander systeem en zijn ook veel veiliger want je handen kunnen niet tussen de bladen komen te zitten.

Je kunt tenslotte ook nog een model aanschaffen met een timer zodat je kunt instellen hoelang de ventilator mag blijven draaien. Dit is perfect voor ‘s avonds als je naar bed gaat, de ventilator kan dan stoppen met draaien nadat je in slaap gevallen bent.

Geluid en kostprijs

 

Een van de grootste pijnpunten bij een ventilator is het geluid. Vele modellen maken soms echt veel geluid en dit kan storend zijn, vooral als je aan het werken bent of als je gaat slapen. Maar ook gewoon bij het kijken van een film, als je ventilator teveel geluid maakt dan zul je het volume van je televisie ook een stuk hoger moeten zetten en dan kun je de buren storen.

Het geluid wordt uitgedrukt in decibel (dB) en je kunt rekening houden met de volgende waarden: vanaf 40 dB is het al storend, je kunt dit niveau vergelijken met het geluid die je hoort in een grote winkel. Dit volume is zeker nog acceptabel voor op een druk kantoor want de werknemers zullen dan meer geluid maken dan het apparaat. Als je een echt stil toestel wilt dan moet je een model kiezen met een geluidsniveau tussen 0 en 20 dB.

Het enige punt waar je nu nog tijd moet aan besteden is het opstellen van een budget om je ventilator de kopen. Je kunt in de winkel op zoek gaan naar aanbiedingen of eerst het internet afzoeken naar aanbevelingen. Het is sowieso beter om eerst vele modellen te vergelijken vooraleer je een beslissing neemt.

 

 

Ventilator voor het voetstuk reviews – top 5

 

 

Een goede ventilator is iets dat iedere woon- en werkruimte nodig heeft. Het werkt goed voor het balanceren van de temperatuur van de desbetreffende ruimte. Het heeft daarnaast nog tal van voordelen. Van dit apparaat zijn er verschillende soorten verkrijgbaar die verscheidene mogelijkheden bieden. Bekijk daarom de opties hieronder en kies de beste ventilator voor het voetstuk.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

Dyson AM05

 

De Dyson AM05 hot & cool vloerventilator is uniek in zijn soort. Met een speciale technologie verwarmt en verkoelt dit apparaat de ruimte waar je je begeeft binnen de kortste tijd.

Dit apparaat is eenvoudig in gebruik en komt voor het gemak met een afstandsbediening als je liever wilt blijven luieren op bed of op een bankstel. Dankzij deze technologie zorgt het voor een hoge luchtstroom die effectief verkoelt. Dit product is kindvriendelijk en zonder bladen met een ingebouwde sensor die het apparaat gelijk uitschakelt als het valt.

Voor dit product zijn er niet alleen positieve beoordelingen te lezen. De meeste kopers zijn wel tevreden met de kwaliteit van dit product en geven er goed advies over. Het is eenvoudig in gebruik en heeft een goede prijs. Het is praktisch en voldoet aan de verwachtingen. Voor enkele kopers heeft dit product een matige kwaliteit en heeft het een hoge prijs.

Met de Dyson AM05 kun je de ruimte vanaf nu op een heerlijke manier verkoelen. Ideaal voor warme zomerdagen en zomernachten. Dyson is zeker een vaste waarde in de wereld van de elektrische toestellen en heel veel personen zullen het ook als het beste merk zien. Het lijkt ons dan ook een goed idee om eventjes een kijkje te nemen naar de sterke en zwakke punten van het toestel.

Voordelen
Kleur:

je kunt het toestel in 3 verschillende kleuren verkrijgen. Zo is er een blauw model, een zwarte of een witte ventilator voor het voetstuk.

Veiligheid:

het toestel is niet voorzien van gevaarlijke ronddraaiende bladen. Bovendien zal de ventilator automatisch uitschakelen zodra het toestel omvalt.

Handig in gebruik:

het is mogelijk om zelf de temperatuur te regelen tot op de graad nauwkeurig. Verder krijg je er ook een handige afstandsbediening bij waardoor je het apparaat vanuit je stoel kunt bedienen. Het apparaat is zowel geschikt om een ruimte te verkoelen alsook te verwarmen.

Nadelen
Kostenplaatje:

een aantal kopers vinden dat de prijs van het toestel toch wel bijzonder hoog is.

Lawaai:

één enkele gebruiker laat weten dat het toestel vrij veel lawaai maakt. Dit is vooral ’s nachts heel erg storend.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Dyson AM06

 

Tegenwoordig is er weinig tijd om alles te onderhouden, maar gelukkig zijn er ventilatoren voor het voetstuk die weinig onderhoud nodig hebben zoals de Dyson AM06.

Dit apparaat heeft een eenvoudige bediening en is handig in gebruik. En dankzij de moderne technologie heeft deze tafelventilator geen blad. Dit apparaat is superlicht en kan bij het omvallen geen schade aanrichten. Deze eigenschap maakt deze tafelventilator veilig. Verder is dit een duurzaam product vanwege de hoge technologische samenstelling ervan.

Er staan niet alleen positieve beoordelingen geschreven voor dit product. Een groot deel van de kopers is wel tevreden met dit product, want het is van goede kwaliteit en het heeft een stijlvol design. Het is eenvoudig in gebruik en kan geclassificeerd worden als een top product. Voor enkele kopers is dit product te lawaaierig en matig in kwaliteit. Daarnaast heeft dit product een te hoge prijs.

Met deze Dyson AM06 haal je niet alleen een degelijke ventilator in huis maar bovendien is dit apparaat ook iets goedkoper in vergelijking met het vorige toestel. Als we het vergelijken met de andere 4 ventilatoren die we in onze selectie hebben opgenomen, dan heeft dit model daadwerkelijk de laagste prijs.

Voordelen
Budget:

je zult versteld staan van de voordelige prijs waaraan je dit toestel kunt kopen. Daardoor zou het ook wel eens één van de populairste ventilatoren uit onze lijst kunnen zijn.

Kleur:

ook hier is het mogelijk om het kleur van de ventilator te kiezen. Zo heb je de keuze tussen een zwarte, een witte of een blauwe ventilator.

Sterkte:

de ventilator heeft een vermogen van maar liefst 26 watt. Je kunt bovendien kiezen uit wel 10 verschillende snelheidsstanden.

Rendement:

in vergelijking met de Dyson AM01 is dit toestel niet alleen 40 procent energiezuiniger maar is het bovendien ook tot 75 procent stiller.

Nadelen
Prijskaartje:

ondanks de vele voordelen en de overwegend positieve reacties, vinden sommige kopers dat de prijs toch nog steeds te hoog ligt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Dyson AM07

 

In een modern huis dat chique is ingericht, past er wel zeker een Dyson AM07 ventilator voor het voetstuk. Dit apparaat is vele malen stiller en zuiniger in het verbruik van energie in vergelijking met de vorige modellen, maar met dezelfde krachtige luchtstroom. Verder is het een stevig en duurzaam product.

Dit product heeft een sleep timer die geprogrammeerd kan worden om na een ingestelde tijd vanzelf uit te schakelen. Dus ben je in slaap gevallen is dat geen probleem, want deze ventilator voor het voetstuk schakelt vanzelf uit.

De meeste kopers vinden deze ventilator een top product, want het is van goede kwaliteit en eenvoudig in gebruik. Dit apparaat heeft ook een rustige airflow en een mooi design. Verder past het goed en heeft het een goede prijs voor hen. Sommige kopers vinden dit apparaat niet erg stil en duur.

Deze Dyson AM07 torenventilator zul je niet meteen bij de goedkope ventilatoren hoeven te zoeken. Toch merken we dat heel wat kopers meer dan tevreden zijn met hun aankoop. Zo beschikt het toestel bijvoorbeeld ook over een luchtreinigingsfunctie. En deze functie zul je niet bij gelijk welk toestel terugvinden.

Voordelen
Kracht:

het toestel beschikt over een motor die een vermogen heeft van maar liefst 65 watt. Verder heb je de mogelijkheid om een keuze te maken uit 10 verschillende snelheden.

Onderhoud:

doordat de ventilator niet over ronddraaiende bladen beschikt, is het toestel niet alleen veiliger maar ook nog eens eenvoudig schoon te maken.

Handig in gebruik:

dit model is uitgerust met de Air Multiplier technologie waardoor de warmte of de koelte gelijkmatig verdeeld wordt. Verder is er ook een sleeptimer aanwezig en krijg je er bij de aankoop een afstandsbediening bij.

Nadelen
Lawaai:

een aantal kopers laten weten dat het toestel iets meer lawaai maakt zodra je het op stand 3 instelt.

Prijzig:

de prijs van de ventilator ligt bijzonder hoog en daar storen sommige kopers zich duidelijk aan.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Dyson AM08

 

Iedereen wil uniek zijn en dat kan zeker blijken met de Dyson AM08 statiefventilator. Het model van dit apparaat doet aan een vergrootglas denken. Net als hoe het vergrootglas voorwerpen vergroot laat zien, vergroot dit apparaat de luchtcirculatie die erdoor stroomt en neemt het een stapje verder dankzij de moderne technologie.

Deze ventilator komt met een afstandsbediening die magnetisch aan de bovenkant van dit apparaat op te bergen is. Verder is het eenvoudig in gebruik en duurzaam.

Gezien de reviews van dit apparaat zijn er 4 beoordelingen geplaatst waaruit de meeste positief zijn. Voor de meeste kopers is dit product eenvoudig in gebruik en is het van goede kwaliteit. Dit apparaat is eenvoudig schoon te maken, stil en past precies. Voor andere gebruikers is dit product duur en het display gaat onder. Verder vinden zij dat de afstandsbediening niet magnetisch is.

De statiefventilator van Dyson zorgt ervoor dat je vanaf nu voldoende verkoeling hebt op warme zomerdagen en een heerlijk warm gevoel op koude winterdagen. Het toestel is beschikbaar in 2 verschillende kleuren. Zo kun jij het apparaat kiezen dat je het mooiste vindt passen in het interieur.

Voordelen
Gebruiksgemak:

het is mogelijk om de hoogte van de statiefventilator aan te passen naar jouw wensen en eisen.

Sterkte:

het toestel is uitgerust met een vermogen van maar liefst 56 watt en behoort dus wel degelijk tot de krachtige ventilatoren. Verder is het mogelijk om een keuze te maken uit 10 verschillende snelheidsstanden.

Nadelen
Matige kwaliteit:

een aantal kopers vinden dat het display niet aan de verwachtingen voldoet. Anderen vinden dan weer dat de prijs iets te hoog is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Dyson AM09

 

De Dyson AM09 hot & cool tafelventilator kan een groot verschil uitmaken op die warme dag. Wil jij een ruimte efficiënt afkoelen zonder extreme geluidsoverlast, dan kan dit product de oplossing zijn. Dit apparaat heeft niet alleen een koelfunctie, maar ook een verwarmingsfunctie die vooral goed van pas komt bij koud weer. Deze ventilator is handig in gebruik en vooral gemakkelijk te onderhouden.

Gezien de prijs van dit product, dan behoort het niet tot de categorie van goedkope ventilatoren voor het voetstuk. Ondanks de hoge prijs van dit product, zijn de meeste beoordelingen over dit product positief. De meeste kopers zijn tevreden met de kwaliteit en de duurzaamheid van dit product.

Het is ook eenvoudig in gebruik, past perfect in een kleine ruimte en is voor deze kopers daarom een top product. De helft van de kopers vinden dat de prijs aan de hoge kant ligt.

Net zoals de voorgaande toestellen uit onze lijst, is ook deze ventilator voor het voetstuk afkomstig van het bekende merk Dyson. Dankzij dit model kun je gelijk welke kamer voldoende koelen of verwarmen. Het lijkt ons dan ook de moeite even de voor- en nadelen van het apparaat op een rijtje te zetten.

Voordelen
Sterkte:

dit is duidelijk één van de krachtigste toestellen uit onze lijst. De ventilator heeft een vermogen van 2000 watt en maar liefst 10 verschillende snelheidsstanden.

Air Multiplier technologie:

dankzij de Air Multiplier technologie is het mogelijk om een krachtige en vooral continue luchtstroom te creëren.

Nadelen
Prijzig:

de prijs van het toestel blijft een struikelblok voor heel wat kopers.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status