5 Beste Ventilatoren Test van 2020

Laatste update: 03.07.20

 

Ventilatoren – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Mensen hebben het graag warm, maar soms kan het in de zomer zelfs zodanig warm worden dat het niet zo leuk meer wordt. Een goede ventilator kan dan zeker en vast wonderen verrichten. Toch raden wij je heel sterk aan om steeds op zoek te gaan naar een kwalitatief en degelijk product dat toch enkele jaren kan meegaan. De Dyson AM07 is een goed voorbeeld van een uitstekende ventilator. Dit model is niet alleen veel zuiniger maar werkt ook nog eens beduidend stiller in vergelijking met sommige andere ventilatoren. Ook met de Bestron DFA30 – Vloerventilator haal je vast en zeker een evenwaardig toestel in huis. Het is een krachtige ventilator die ook nog eens over meerdere verschillende snelheidsstanden beschikt.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Ventilatoren koopgids

 

Een ventilator brengt je koelte in de zomer dus in warmere streken komt zo’n toestel goed van pas. Je kunt kiezen uit verschillende soorten ventilatoren, zo heb je bijvoorbeeld ook modellen zonder bladen. Verder kun je nog rekening houden met de prijs, de functies en de kenmerken. We gaan even dieper in op deze factoren om je te helpen bij je aankoop.

Soorten ventilatoren

De eerste soort is de tafelventilator. Dit zijn compacte toestellen die je eenvoudig op tafel kunt plaatsen of op de vloer als je de lucht liever niet rechtstreeks in je gezicht hebt. De meeste kunnen oscilleren, dit is van links naar rechts bewegen, maar hebben niet de mogelijkheid om te neigen. Ze nemen weinig plaats in en zijn in verschillende formaten en kleuren te verkrijgen.

Een plafondventilator is bedoeld, zoals de naam het aangeeft, om aan het plafond vast te maken. Dit type kun je veelal combineren met verlichting en maakt weinig geluid. Ze blazen de lucht over een groot oppervlak dus je zult de luchtstroom niet zo sterk merken als bij een tafelventilator of een staande ventilator. Omdat je ze kunt verbinden met je elektriciteitsnetwerk kun je ze meestal in- en uitschakelen via een schakelaar op de muur.

Tenslotte de staande ventilator, hier kun je kiezen voor een model met of zonder bladen. Dit type plaats je op de vloer en kun je in hoogte verstellen. Alle modellen oscilleren en sommigen kun je ook automatisch laten neigen. Voor meer veiligheid kun je kiezen voor een ventilator zonder bladen. Voor voor mensen met kinderen zijn deze geschikt want de kinderen kunnen zich geen pijn doen aan de draaiende bladen.

 

Functies

De meeste ventilatoren kunnen verschillende kanten opblazen, met uitzondering van de plafondventilator. Dit is beter want zo wordt de lucht beter verspreid over de ganse ruimte. Een ander voordeel is dat je niet constant de lucht op je rug of in je gezicht hebt want een koude luchtstroom kan op termijn stijve spieren veroorzaken.

De meeste tafel- en staande ventilatoren kunnen oscilleren en hebben ook de mogelijkheid om dit uit te schakelen. Zo kun je zelf kiezen of je de lucht op een bepaalde plaats wilt concentreren of een zo groot mogelijke verspreiding wilt.

Als je de ventilator dan ook nog eens kunt laten neigen zal de lucht nog beter verspreid worden. Deze functie is echter niet op alle modellen aanwezig en vind je eerder terug op zuilventilatoren of luxe uitvoeringen. Bij een tafelventilator heeft deze functie geen nut want dan zou de lucht op de tafel terechtkomen.

 

Kenmerken

Alle ventilatoren hebben natuurlijk ook verschillende kenmerken. Zo kan een plafondventilator over een fitting beschikken om een lamp in te draaien. Let op het vermogen van een ventilator want hoe meer watt het toestel heeft, hoe sterker de ventilator kan blazen.

Reken daar nog eens de verschillende standen bij en haal een handig apparaat in huis. Verschillende standen zijn belangrijk want het is niet altijd nodig om de ventilator op het maximum vermogen te laten blazen.

Een groter vermogen kan wel meer geluid met zich meebrengen. Als je een lagere snelheid gebruikt zal je minder last hebben van geluid. Dit is vooral handig voor ‘s nachts want als er teveel geluid is zul je moeilijk in slaap vallen. Een timer kan hier ook bij helpen, zo kun je instellen dat de ventilator stopt met blazen na een bepaalde tijd.

Ventilatoren worden afgedekt met een grill voor meer veiligheid. Vooral als je kinderen of zelfs huisdieren hebt is dit handig. Als je nog meer veiligheid wilt dan kun je kiezen voor een model zonder bladen. Deze maken meestal ook minder geluid.

Extra’s en prijs

Als je veel last hebt van stof in je huis dan kun je een ventilator kopen met een ionisatiefunctie. Een elektrische lading wordt aangebracht op de stofdeeltjes zodat deze uit de lucht vallen. Zo geniet je van gezondere lucht bij jou thuis, dit is heel handig voor mensen met een stofallergie. De prijs van zo’n model zal natuurlijk hoger liggen.

Verder bestaan er ook ventilatoren die warme lucht kunnen blazen. Zo kun je een bepaalde ruimte opwarmen tijdens de winter. Ze warmen de ruimte wel niet even goed op als een kachel of een radiator dus voor erg koude dagen zijn ze niet aanbevolen.

We kunnen je enkel aanbevelen om je eigen eisen eerst op papier te zetten en daarna zoveel mogelijk modellen te vergelijken. Ook online kun je mooie aanbiedingen vinden en een schat aan informatie in de reviews van vorige kopers.

 

5 Beste Ventilatoren (Reviews) van 2020

 

In de zomermaanden kan het wel heel warm worden bij sommige mensen thuis. Als er dan nog niets van wind is dan kun je echt zweten en afzien van de warmte. Koop daarom beter een ventilator om voor een beetje verkoeling te zorgen. Wij hebben vijf verschillende ventilators vergeleken op basis van online reviews van kopers. Lees gerust verder en misschien ontdek jij wel de beste ventilator in ons lijstje!

 

1. Dyson AM07 Torenventilator

 

Deze torenventilator zonder bladen is 60% stiller en 10% zuiniger dan een normale ventilator. Hij gebruikt de Air Multiplier technologie en heeft daarom geen bladen. Daardoor is hij veilig en kan hij eenvoudig schoongemaakt worden. Hij beschikt over een sleep timer en heeft ook een afstandsbediening.

Hij heeft 10 luchtstroominstellingen waaruit je kunt kiezen en hij draait automatisch zodat de luchtstroom beter verspreid wordt over de ruimte. De afstandsbediening is magnetisch en kun je dus gemakkelijk bij de ventilator opbergen. Door zijn hoge prijs behoort hij niet tot de goedkope ventilatoren.

De meeste kopers vinden dit product echt top. Hij is eenvoudig in gebruik en is van goede kwaliteit. Hij blaast het hele huis koel en hij past perfect. De enige minpunten zijn dat hij niet bijzonder stil is en de prijs ligt nogal hoog dus niet voor mensen met een beperkt budget.

Dyson is momenteel al één van de beste merken inzake stofzuigers en ook op de markt van ventilatoren heeft het grote sprongen vooruit gemaakt. Dit product gebruikt geen bladen waardoor het enorm stil is en je kunt het bovendien instellen op verschillende standen. Het apparaat is eenvoudig om te reinigen en is veilig.

Voordelen
Stil:

het apparaat gebruikt geen bladen en maakt daardoor tot 60% minder geluid dan een klassieke ventilator. Dit product zal je dus niet storen tijdens je slaap.

Timer:

het toestel is voorzien van een timer die je kunt instellen zodat de ventilator na een tijdje automatisch uitschakelt. De minimale tijd is 15 minuten en de maximale tijd is 9 uur.

Functies:

je kunt kiezen tussen 10 verschillende instellingen voor de luchtstroom. Bovendien krijg je een afstandsbediening bij het apparaat waarmee je alle functies kunt bedienen vanop afstand.

Nadelen
Hoge prijs:

deze ventilator is een stuk duurder dan de meeste andere product. Dit zal bepaalde kopers afschrikken die dit product links zullen laten liggen.

Koop bij bol.com (€347)

 

 

 

 

2. Bestron DFA30 Vloerventilator

 

Er zijn heel wat verschillende soorten ventilators op de markt gebracht. Zo zou je bijvoorbeeld kunnen kiezen voor deze compacte vloerventilator van het bekende merk Bestron. We merken dat het product toch heel wat positieve online beoordelingen van klanten heeft mogen ontvangen.

De korf van deze ventilator heeft een totale doorsnede van maar liefst 35 cm. Bovendien is het mogelijk om de korf van het apparaat verticaal te gaan verstellen indien je dit wenst. Het is een krachtig toestel dat bestaat uit aerodynamische ventilatorbladen. Daardoor zul je merken dat het toestel bijzonder veel lucht zal verplaatsen waardoor je dus ook heel wat afkoeling zult ervaren.

Het toestel is voorzien van maar liefst 3 verschillende snelheidsstanden waaruit je kunt kiezen. Verder zijn er ook antislipvoetjes aanwezig zodat het apparaat steeds mooi en stabiel blijft staan. We merken dan ook dat de meeste kopers niet alleen tevreden zijn over de kwaliteit maar ook over de gebruiksvriendelijkheid ervan. Slechts één enkele klant vindt dat de ventilator een vervelend geluid maakt.

Het is niet altijd makkelijk om te weten wat nu precies de beste ventilator is. We merken wel op dat dit exemplaar van het bekende merk Bestron toch op heel wat positieve online beoordelingen van klanten kan rekenen. Het is dan ook een goed idee om alvast even op zoek te gaan naar de voordelen en de nadelen ervan.

Voordelen
Kracht:

het is een bijzonder krachtig toestel dat beschikt over aerodynamische ventilatorbladen. Daardoor wordt veel meer lucht verplaatst en dus ook meer afkoeling gegarandeerd in vergelijking met sommige andere ventilators.

Antislipvoetjes:

het toestel is voorzien van handige antislipvoetjes. Zo zul je merken dat de ventilator mooi stabiel blijft staan en dus niet zal verschuiven.

Gebruiksgemak:

het is een krachtig apparaat dat is afgewerkt in een mooie zwarte kleur. Verder heb je de mogelijkheid om de korf verticaal te verstellen en kun je ook nog eens kiezen uit meerdere snelheidsstanden.

Nadelen
Geluid:

volgens één enkele gebruiker zou deze ventilator toch wel wat lawaai maken en dat werkt heel storend.

Koop bij bol.com (€39.5)

 

 

 

 

3. Honeywell HT900E Vloerventilator

 

Deze vloerventilator is compact en geluidloos en kan je de nodige verkoeling bieden tijdens de zomer. Hij koelt de omgeving op een stille en efficiënte wijze dankzij de 3 speed Honeywell Ht-900E Turbo Force Air Circular. Hij is 25% stiller dan de meeste ventilatoren en en de ventilatorkop is verstelbaar en draaibaar tot een hoek van 90 graden.

Je kunt het rooster afnemen om hem eenvoudig schoon te maken en hij kan ook aan de muur gemonteerd worden om zo meer ruimte te besparen. Hij weegt slechts 1,39 kg dus je kunt hem gemakkelijk verplaatsen.

De online reviews geven een overwegend positief advies voor dit product. De meesten vinden hem echt top. Hij is eenvoudig in gebruik en je krijgt kwaliteit voor een goedkope prijs. Hij blaast goed en de gebruikers vinden het een voordelige koop. Toch is er één iemand die vindt dat hij niet geruisloos is.

Deze vloerventilator van het merk Honeywell heeft de laagste prijs en is tot 25% stiller dan andere ventilatoren. Je kunt kiezen tussen drie verschillende snelheden en je kunt het rooster verwijderen om het product makkelijk schoon te maken. Het is mogelijk om dit apparaat aan de muur te bevestigen.

Voordelen
Goedkoop:

dankzij de lage prijs is dit product betaalbaar voor bijna alle kopers. Personen met een beperkt budget zullen waarschijnlijk voor dit apparaat kiezen.

Stil:

het toestel is 25% stiller dan de meeste soortgelijke ventilatoren. Je zult dus niet veel overlast ervaren wanneer je dit product gebruikt.

Standen:

je kunt de ventilatorkop draaien en je kunt kiezen uit drie verschillende snelheden. Voor een hoge luchtstroom kies je natuurlijk de hoogste stand.

Nadelen
Niet automatisch:

de ventilator kan niet automatisch zwenken of draaien. Je moet zelf de ventilatorkop draaien als je de lucht op een andere plaats wilt.

Koop bij bol.com (€32.49)

 

 

 

 

4. Bestron AFT760Z Torenventilator

 

De Bestron AFT760Z is een torenventilator en is voorzien van een zwenkfunctie met een aan en uit functie. Hij heeft ook een timer die je kunt instellen tot 120 minuten.

Hij behoort tot de goedkope ventilatoren dus mensen met een beperkt budget kunnen deze zich ook aanschaffen. De motor is kopergewikkeld en is dus stevig en duurzaam. Je kunt kiezen tussen 3 verschillende snelheden en hij is voorzien van een antislipvoet. Hij heeft een hoogte van 75 cm en maakt weinig geluid.

De online reviews zijn voor het grootste deel positief. Je krijgt kwaliteit voor een goedkope prijs en hij is eenvoudig in gebruik. Hij is compact en makkelijk te verplaatsen en maakt weinig geluid. Hij blaast ook nog eens goed. Toch zijn enkele mensen er niet tevreden over. Zij vinden dat het apparaat te kwetsbaar is en matige kwaliteit heeft. Ook vinden ze dat hij niet optimaal past.

Als je liever het populairste product koopt dan ben je met deze torenventilator van Bestron aan het juiste adres. Het toestel is voorzien van een timer en een zwenkfunctie om de lucht gelijkmatig te verdelen. Het apparaat maakt weinig geluid en is uitgerust met drie verschillende snelheden.

Voordelen
Timer:

je kunt een timer instellen tot maximaal 120 minuten. Na de ingestelde tijd zal het apparaat automatisch uitschakelen. Dit is perfect als je het toestel nog even wilt gebruiken wanneer je gaat slapen.

Instelbaar:

je kunt kiezen tussen drie verschillende snelheden en je beschikt ook over de mogelijkheid om de zwenkfunctie uit te schakelen.

Prijs-kwaliteitverhouding:

het apparaat is goedkoop en je krijgt er bovendien ook nog eens 5 jaar garantie op.

Nadelen
Slechte voet:

de voet van het apparaat is erg onstabiel en zorgt ervoor dat de ventilator bij sommige kopers scheef staat.

Koop bij bol.com (€41.99)

 

 

 

 

5. Iris Woozoo by Ohyama HM23 Vloerventilator Ø 300 mm

 

Met deze ventilator haal je niet alleen een krachtig maar ook draagbaar product in huis. De ventilator is voorzien van een stevig handvat en is vrij compact. Dit alles in combinatie met het beperkte gewicht, zorgt ervoor dat je het product makkelijk en zonder problemen kunt verplaatsen. De vloerventilator wordt geleverd door IRIS OHYAMA en is te verkrijgen in 2 verschillende kleuren.

Het is een vrij krachtig product met een maximaal vermogen van ruim 33 Watt en de mogelijkheid om tussen 3 verschillende standen te schakelen. Je kunt de ventilator bovendien ook verticaal gaan kantelen tot maximaal 110 graden. Verder is het toestel ook zwenkbaar en dit tot op een hoek van maximaal 90 graden. De ventilator is ook voorzien van een stevig 1,8 meter lang snoer en werkt behoorlijk stil.

Een blik op de verschillende online beoordelingen leert ons dat de meeste kopers duidelijk bijzonder tevreden zijn met dit product. Zo wordt er niet alleen een positief advies gegeven over de kwaliteit maar ook over de gebruiksvriendelijkheid ervan. Echter vindt één klant de ventilator behoorlijk kwetsbaar.

Hecht je niet alleen belang aan kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid maar ook aan design? Dan kan deze unieke vloerventilator misschien wel iets voor jou zijn. Te verkrijgen in het wit of in het zwart. Met een totaal vermogen van 33 Watt mag je toch wel zeker zijn van een degelijke en krachtige vloerventilator.

Voordelen
Standen:

je hebt de mogelijkheid om te kiezen tussen meerdere standen van slechts een beetje wind naar een iets koudere wind.

Comfort:

de ventilator is niet alleen compact maar weegt ook weinig. In combinatie met het handvat zul je dit product dan ook makkelijk van de ene naar de andere ruimte kunnen verplaatsen.

Geluidsniveau:

ondanks de kracht waarmee het apparaat werkt, bedraagt het geluidsniveau slechts 35 dB.

Gebruiksgemak:

de ventilator is niet alleen kantelbaar maar ook zwenkbaar.

Nadelen
Kwetsbaar:

jammer genoeg moeten we vermelden dat slechts één enkele koper toch niet helemaal overtuigd blijkt van de duurzaamheid van dit product.

Koop bij bol.com (€74.99)

 

 

 

 

Deze producten zijn niet langer beschikbaar

 

 

Bestron AFT45SZ

 

Deze ventilator op statief is ideaal voor jouw woonkamer of op kantoor. Hij is stabiel door de stevige voet en je kunt hem op hoogte verstellen tussen 107 en 129 cm. De motor is kopergewikkeld en is daardoor duurzaam.

Dankzij de zwenkfunctie kun je de ruimte gelijkmatig koelen en je kunt hem instellen op 3 verschillende snelheden. Hij weegt 2,7 kg en heeft een diameter van 45 cm.

De vele online reviews van gebruikers geven een positief advies voor dit product. Hij behoort tot de goedkope ventilatoren en je krijgt er kwaliteit voor terug. Hij is eenvoudig in gebruik en gemakkelijk om te monteren.

Je kunt hem makkelijk verplaatsen omdat hij licht is. De enige minpunten volgens sommigen is dat hij nogal kwetsbaar is en een matige kwaliteit heeft. Toch een mooie ventilator aanbieding.

Deze statiefventilator beschikt over een stevige voet en je kunt het product in de hoogte verstellen. De minimale hoogte van het apparaat is 107 cm en de maximale hoogte is 129 cm. Je kunt kiezen tussen drie verschillende snelheden en de ventilator kan ook zwenken zodat de lucht gelijkmatig verspreid wordt.

Voordelen
Verstelbaar:

je kunt de ventilator in de hoogte verstellen om

Standen:

je kunt kiezen tussen drie verschillende snelheden. Als het heel warm is kun je de hoogste stand kiezen maar als je een klein beetje verkoeling wilt is de laagste stand al genoeg.

Garantie:

je ontvangt een garantie van wel 5 jaar op dit product. Je kunt dus gerust zijn dat de kwaliteit van de ventilator uitstekend is.

Nadelen
Handleiding:

de handleiding van het product is niet volledig en bevat volgens sommige kopers ook enkele fouten.

 

 

Honeywell HT907E4

 

De Honewell is een tafelventilator die op verschillende manieren gekanteld kan worden, zo heb je een optimale verspreiding van koele lucht. Hij beschikt over 4 snelheden en heeft een diameter van 21 cm, dus het is een kleine ventilator. Hij behoort verder ook tot de goedkope ventilatoren.

Over deze ventilator aanbieding is nog maar één review geplaatst door een koper maar deze geeft volledig positief advies voor dit product. Hij vindt dat het apparaat goede kwaliteit heeft en dit voor een goedkope prijs.

Hij blaast koele lucht door het huis en is stiller dan de meeste andere ventilatoren. Deze koper vindt deze tafelventilator een voordelige koop.

Deze tafelventilator kun je kantelen om de lucht evenredig door een ruimte te verspreiden. Vanwege het kleine formaat kun je de ventilator eenvoudig verplaatsen en heb je ook niet veel ruimte nodig. Het apparaat is goedkoop en beschikt over vier verschillende snelheden.

Voordelen
Instellingen:

je kunt kiezen tussen vier verschillende snelheden zodat je op hele warme dagen kunt genieten van een koele luchtstroom, maar ook op gewone dagen wanneer je een beetje verfrissing nodig hebt.

Stil:

het apparaat heeft een geluidsniveau van 47 dB waardoor het enkel geluid maakt op de hoogste stand maar bijna geruisloos is op de laagste stand.

Nadelen
Handmatig kantelen:

het apparaat kan niet automatisch kantelen wanneer het ingeschakeld is. Als je de luchtstroom naar een andere richting wilt laten blazen moet je het apparaat handmatig kantelen.

 

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status