Beste verrekijkers

Laatste update: 03.06.20

 

Verrekijkers test van 2020

 

Ben je al geruime tijd op zoek naar een duurzame verrekijker maar kun je maar geen keuze maken? Dan kan het misschien wel een goed idee zijn om de koopgids hieromtrent even grondig te bekijken. Daarin worden een aantal kenmerkende eigenschappen besproken die wel belangrijk kunnen zijn tijdens de zoektocht. Echter zijn we ook op zoek gegaan naar de 3 best beoordeelde hedendaagse verrekijkers. Zo blijkt de Olympus 10 x 50 DPIS-I verrekijker alvast een schot in de roos te zijn. Het product wordt geleverd inclusief een duurzame opbergtas en bijbehorende verstelbare riem. Ook de Steiner Safari UltraSharp verrekijker blijkt een stap in de goede richting. Een compact maar handzaam toestelletje dat je makkelijk kunt meenemen op verplaatsing.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Verrekijkers koopgids

 

Als je op zoek wilt naar één van de beste verrekijkers dan is beeldkwaliteit uiteraard één van de belangrijkste factoren om rekening mee te houden. Dat wil dus zeggen dat je zult moeten letten op de vergrotingsfactor, het gebruik van coatings en de objectdiameter. Verder zul je merken dat er tal van verschillende soorten verrekijkers bestaan en dat het prijskaartje dan ook heel wat kan verschillen. Het is daarom alvast een bijzonder goede aanbeveling om de verschillende mogelijke even grondig te vergelijken en eventuele aanbiedingen niet uit de weg te gaan.

Wat is een verrekijker en het gebruiksgemak

Een verrekijker is een handig apparaatje waarmee het mogelijk wordt om objecten en voorwerpen die veraf staan, toch van heel dichtbij te kunnen bepalen. Dat wil dus zeggen dat dergelijke toestellen gebruik zullen maken van een bepaalde vergrotingsfactor. Uiteraard is het ook belangrijk dat de beeldkwaliteit optimaal en stabiel blijft, ook wanneer je besluit om X aantal keer te vergroten. Zo zul je bovendien een onderscheid kunnen maken tussen diverse soorten verrekijkers.

Kortom, je hoort het al. Er zijn wel degelijk heel wat mogelijkheden op het gebied van verrekijkers. Daarom willen wij jou aanraden om niet meteen de eerste de beste verrekijker aan te kopen maar rekening te houden met de diverse mogelijkheden. Het zou kunnen helpen om de online beoordelingen te bekijken waarin klanten hun ongezouten mening, positief of negatief, over een bepaalde verrekijker meedelen.

 

Het type verrekijker

Alvorens je de zoektocht naar de voor jou beste verrekijker aanvat, willen wij jou een inkijk gunnen in de mogelijkheden. Zo zou je kunnen opteren voor een duurzame compactkijker. Dergelijke verrekijkers zijn vrij compact en beperkt in gewicht. Dit maakt ze heel makkelijk hanteerbaar en ideaal om bijvoorbeeld in je jaszak te bewaren. Kies je voor een monokijker dan kies je voor een exemplaar dat uit slechts 1 buis bestaat maar de voordelen van een compact- en observatiekijker gaat combineren.

Een observatiekijker is, hoe kan het ook anders, een type verrekijker dat speciaal ontwikkeld is om voorwerpen die heel ver weg staan toch in een bijzonder breed blikveld te kunnen gadeslaan. Dan zou je ook nog kunnen kiezen voor een degelijke zoomkijker die je de optie bieden om voorwerpen en objecten die veraf staan, nog net iets dichterbij te brengen. Nóg dichter in vergelijking met een standaard verrekijker. En daarvoor wordt gebruik gemaakt van een traploos regelbaar verstelmechanisme.

Tenslotte heb je dan ook nog de optie om de kiezen voor de nachtkijker. Zoals de naam doet vermoeden, is deze verrekijker speciaal ontworpen om te gebruiken bij het schemerdonker of donker. Op momenten dat er dus weinig lichtinval is, zul je met dergelijk apparaat het object toch nog altijd goed kunnen waarnemen.

 

De vergrotingsfactor en de objectdiameter

We raden jou verder aan ook even stil te staan bij de vergrotingsfactor en de objectdiameter. De vergrotingsfactor bepaalt in welke mate je het object kunt vergroten. Dat kan verschillend zijn van verrekijker tot verrekijker. Een object dat veraf staat, kun je dankzij de vergrotingsfactor toch heel dichtbij gaan brengen.

Wanneer je bijvoorbeeld een verrekijker met vergrotingsfactor 10 aankoopt, dan is het mogelijk om het object tot maar liefst 10 keer dichter bij jou te brengen. Zo kun je een hert dat makkelijk 100 meter ver staat, plots tot op 10 meter van jou laten komen.

Ook de objectdiameter is belangrijk om rekening mee te houden. Algemeen kunnen we stellen dat een grote objectdiameter ervoor zorgt dat er meer licht door de lens zal gaan. Een nachtkijker bijvoorbeeld zal een grotere objectdiameter hebben waardoor objecten in het donker nog goed zichtbaar blijven.

Mogelijke coatings en de oogafstand

Naast de vergrotingsfactor in combinatie met de objectiefdiameter wordt de beeldkwaliteit in grote mate ook bepaald door het gebruik van een coating. Met een coating bedoelen we eigenlijk een speciale laag die nauwkeurig op de lens wordt aangebracht met de bedoeling het beeld te verbeteren. Let wel op dat het gebruik van een speciale coating het prijskaartje zal doen stijgen.

Ook de oogafstand is belangrijk om even bij stil te staan. Met de oogafstand wordt namelijk de afstand tussen enerzijds de lens en anderzijds de plek waar de beeldvorming gebeurt, bedoeld. Dat wil dus zeggen dat brillendragers bijvoorbeeld beter opteren voor een verrekijker waarbij je de oogafstand kunt regelen.

 

Budget

Gemiddeld zul je rekening moeten houden met een prijskaartje van ongeveer 110 euro. Echter zul je voor de meeste verrekijkers vaak net iets meer gaan betalen waardoor deze niet langer tot de goedkope verrekijkers behoren. Dan is het aan jou om te bepalen waar je naar op zoek bent en wat je verwachtingen zoal zijn. Hoeveel ben je bereid te spenderen en hecht je belang aan bepaalde functies. Bekijk de online reviews alvast even en wie weet spot je zo nog wel een verrekijker aanbieding.

 

Verrekijker Reviews – Top 5

 

Hou je van de natuur en ga je vaak vogels spotten? Dan is alleen de beste verrekijker goed genoeg voor jou. Toch is het niet altijd makkelijk om een keuze te maken vanwege het ruime en uitgebreide assortiment. En daarom willen wij jou graag helpen door deze 5 topproducten aan te bieden. We hebben bij de selectie hiervan niet alleen rekening gehouden met de verschillende online reviews maar ook met het advies, positief of negatief, dat door de kopers gegeven is.

 

 

Olympus 10 x 50 DPIS-I

 

Ben je op zoek naar een duurzame verrekijker? Dan zal dit exemplaar van Olympus je vast en zeker wel opvallen. Als we naar de online reviews kijken dan merken we vooral heel wat positieve reacties van tevreden klanten op. De verrekijker wordt bij je thuis geleverd in een stevige opbergtas en met bijbehorende riem.

Deze Olympus 10×50 DPS verrekijker is afgewerkt met een rubberen behuizing die zorgt voor net iets meer grip. Verder is het product ook voorzien van een betrouwbare bescherming tegen de gevaarlijke UV zonnestralen. Je kunt genieten van een groot en breed blikveld, een ingebouwde dioptriecorrectie en de mogelijkheid om voorwerpen en dieren tot wel 10 keer groter te maken.

Klanten reageren dan ook positief op deze verrekijker. Zo wordt er niet alleen een positief advies gegeven over de gebruiksvriendelijkheid van het product maar ook het gebruikte materiaal. Ondanks het feit dat het niet meteen om een verrekijker aanbieding gaat, vinden de meeste klanten dat de prijs correct is.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Steiner Safari UltraSharp

 

Door te kiezen voor de Steiner verrekijker kies je niet meteen voor één van de goedkope verrekijkers. Toch lijken de meeste klanten zich niet meteen te ergeren aan het hoge prijskaartje van dit product. De verrekijker maakt deel uit van de bekende „Steiner Safari” serie en is wel degelijk een „Special Edition”. Indien het dus allemaal net iets meer mag zijn, dan zit je met deze verrekijker helemaal goed.

De verrekijker wordt gekenmerkt door een uittredepupil van maximaal 2,6 mm en een close-focus van ruim 3,5. Verder is het mogelijk om objecten, dieren of dergelijke meer tot wel 10 keer te vergroten. Het is een vrij compact product dat je makkelijk overal mee naartoe kunt nemen en dat bovendien aangenaam in de hand ligt.

Verder is de verrekijker niet alleen vochtbestendig maar ook waterbestendig. En dat is een groot pluspunt. Je kunt genieten van een scherp en duidelijk beeld zowel overdag als wanneer het donker begint te worden. Deze voordelen zorgen voor een bijzonder goede beoordeling van alle kopers die tot hiertoe gereageerd hebben.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Macgyver 8 x 40 WA

 

Door te kiezen voor de Macgyver verrekijker kies je niet alleen voor kwaliteit maar bovendien ook voor betaalbaarheid. Het zou hier zomaar om een verrekijker aanbieding kunnen gaan. De verrekijker wordt geleverd in combinatie met een duurzaam en stevig opbergtasje en een verstelbare schouderriem. Daarbovenop krijg je ook nog eens 3 jaar garantie.

De verrekijker beschikt over een uittredepupil van zo’n 5 mm en een close-focus van ruim 5. Verder kun je voorwerpen, planten of dieren makkelijk tot wel 8 keer vergroten. Het apparaat is daarnaast ook voorzien van een handige groothoek lens en je kunt genieten van een uitstekende lichtopbrengst. Op die manier kun je zeker zijn van duidelijke en heldere beelden.

De uitstekende kwaliteit in combinatie met het mooie prijskaartje wordt door heel wat klanten gewaardeerd. Verder zijn er ook enkele kopers die een positief advies geven over de duurzaamheid. Kortom, tot op heden zijn er alleen maar positieve reacties.

 

Koop bij bol.com (€34.95)

 

 

 

 

Celestron UpClose G2

 

Je zou natuurlijk ook kunnen beslissen om voor deze Celestron verrekijker te kiezen. Deze 10 x 50 verrekijker is misschien niet meteen het toestel met de laagste prijs maar toch zul je het product in de lagere prijsklasse mogen verwachten.

Het is een vrij compacte ergonomisch gevormde verrekijker die comfortabel in de hand ligt. De rubberen behuizing zorgt voor nog net iets meer grip. De combinatie van de gebruikte materiaalsoorten zoals rubber met aluminium, zorgt voor een duurzame en stevige verrekijker die bovendien ook waterbestendig is. De verrekijker is ook voorzien van een handige multi-coating die zorgt voor een hogere lichtopbrengst en dus ook voor duidelijke en heldere beelden.

Bovendien wordt deze verrekijker geleverd in een stevige opbergtas. Opnieuw kunnen we tot op heden alleen maar positieve reacties waarnemen. Zo blijken heel wat klanten duidelijk tevreden te zijn over de uitstekende kwaliteit in verhouding met de correcte en betaalbare prijs.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Barr & Stroud Skyline

 

Het rijtje wordt afgesloten met deze unieke verrekijker van het al dan niet bekende merk Barr & Stroud. Je zult merken dat dit product zich in de hogere prijsklasse bevindt vanwege het hoge prijskaartje. Toch lijken de meeste kopers zich daar niet meteen iets van aan te trekken.

Dankzij de speciale multi-coating kun je rekenen op een uitstekende en hoge lichtopbrengst. Hoe groter de lichtopbrengst hoe duidelijker en helder de beelden zullen zijn. Verder kun je gebruik maken van de instelknop die voorzien is van een handige antislip bekleding. De verrekijker is niet alleen waterdicht maar is verder ook voorzien van een statiefaansluiting. Kortom, heel wat mogelijkheden en opties.

Indien je een bril draagt dan hoef je niet te panikeren want deze verrekijker is namelijk ook ideaal om door brildragers te worden gebruikt. Ondanks de hoge prijs merken we momenteel alleen maar positieve reacties op van de klanten. Het loont dat ook vast en zeker de moeite om deze verrekijker even grondig te bekijken.

 

Koop bij bol.com (€95)

 

 

Bibliografie:

Pickabow.com

Jupiter is maandag goed te zien

The B&H Binocular Buying Guide | B&H Explora

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status