Beste verticuteermachine

Laatste update: 15.09.21

Deze website wordt door onze lezers ondersteund. Zodra je iets aankoopt via de linken op onze site, ontvangen wij hiervoor een kleine affiliate commissie. Kom hieronder meer over ons te weten.

 

Verticuteermachines test van 2021

 

Met een degelijke en kwalitatieve verticuteermachine is het mogelijk om vanaf nu komaf te maken met het vervelende onkruid en de viltvorming in het gazon. Alvorens je besluit een verticuteermachine aan te kopen, is het misschien verstandig om de koopgids hieromtrent eens grondig door te nemen. Daar krijg je heel wat tips en factoren waar je rekening mee kunt houden. Indien je niet voldoende tijd hebt om de koopgids aandacht te bestuderen dan kun je uiteraard ook altijd onze top 3 van beste verticuteermachines raadplegen. Zo is de Einhell RG-SA 1433 verticuteermachine één van de beste verticuteermachines gebleken. Het is een bijzonder krachtig apparaat dat over een vermogen beschikt van maar liefst 1400 watt. Daarnaast blijkt ook de Einhell Verticuteerder Beluchter een schot in de roos te zijn en bovendien geschikt om de grond te verticuteren enerzijds en te beluchten anderzijds.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Verticuteermachines koopgids

 

Een verticuteermachine gebruik je om mos en ander onkruid uit je gazon te verwijderen. Het apparaat maakt ook gaten in de bodem zodat er meer zuurstof, licht en water in het gazon dringt. Je kunt verschillende soorten machines kopen en je moet ook nog rekening houden met de messen, de verstelbaarheid, de maaibreedte, enzovoort. We bespreken even enkele belangrijke factoren in deze koopgids om je te helpen bij je keuze.

Soorten verticuteermachines

Er zijn drie verschillende soorten die we onderscheiden op basis van de manier waarop ze werken. De handmatige verticuteer machine moet je zelf voortduwen en werkt met een rolsysteem waardoor je het gazon bewerkt door middel van je eigen kracht. Dit vergt veel inspanning en tijd, vooral bij grotere oppervlakken. Dit type is veel goedkoper dan de andere soorten.

Een elektrische vercuteermachine wordt aangedreven door een motor zodat je zelf veel minder inspanning moet leveren. Deze apparaten kun je vergelijken met een elektrische grasmaaier. Deze apparaten zijn al iets duurder maar je kunt in verschillende prijsklassen zoeken. Je voorziet ze van stroom door de kabel in het stopcontact te steken.

Een machine die op benzine werkt wordt vooral door professionele tuinders gebruikt en is duurder dan de andere soorten. Deze apparaten beschikken over veel kracht en zijn geschikt voor grote oppervlakken maar maken wel veel geluid.

 

De messen en het vermogen van de machine

Meestal kun je twee soorten messen terugvinden in een verticuteermachine: massieve of holle messen. De massieve messen zijn stevig snijden door de bodem, deze messen zijn vooral geschikt voor een harde ondergrond.

De holle messen snijden niet enkel door de grond maar scheppen de aarde ook om zodat er meer lucht in de bodem kan dringen. Dit is op lange termijn beter voor je gazon.

Een elektrische verticuteermachine is krachtig genoeg voor de meeste middelgrote tot grote tuinen. Omdat ze altijd werken met 230V wordt het vermogen meestal aangeduid in Watts. Hoe meer Watts, hoe krachtiger de motor.

Bij een benzinemotor wordt de kracht meestal uitgedrukt in CC. Ook hier geldt dezelfde regel, hoe meer CC, hoe krachtiger de motor van de verticuteermachine.

 

Verstelbaarheid

Een verticuteermachine kun je meestal verstellen van hoogte. Dit is heel handig want zo kunnen personen met een verschillende lengte gebruik maken van het apparaat. Er zijn manier waarmee je het toestel makkelijk kunt verstellen zoals bijvoorbeeld een kliksysteem. Dit draagt bij tot de gebruiksvriendelijkheid van het apparaat.

Wat je eigenlijk doet is de hoogte van de handgreep verstellen. Deze handgreep kun je bij sommige modellen inklappen. Dit kan het makkelijker maken om het apparaat op te bergen. Niet iedereen beschikt over evenveel plaats om een extra machine weg te zetten, en als je een grote machine wilt kopen dan kun je beter kiezen voor een model met een inklapbare handgreep zodat je het iets compacter kunt maken.

 

Maaibreedte

De maaibreedte is niet echt een correcte term want met een verticuteermachine kun je niet maaien. Toch wordt dit woord gebruikt om de breedte aan te duiden waarmee je de grond kunt bewerken.

Voor personen die een groot gazon hebben is het een aanbeveling om een model met een grote maaibreedte te kopen. Zo zul je minder heen en weer moeten lopen en kun je het gazon vlugger bewerken. Je bewerkt meteen een grotere oppervlakte dus je zult eerder klaar zijn met verticuteren.

Voor mensen met een klein gazon is het beter om een kleinere maaibreedte te gebruiken. Als de maaibreedte te groot is dan zal het moeilijker zijn om de hoeken en randen van je gazon te bewerken. Je zult ook veel minder wendbaar zijn en dit kan uiteindelijk voor meer werk zorgen.

Bij een verticuteermachine staat altijd aangegeven voor welke oppervlakte het apparaat geschikt is. Een handmatige machine met een kleine maaibreedte is nooit aanbevolen voor een grote tuin. Vooral bij de elektrische modellen en de machines die op benzine werken staat er aangegeven voor welke oppervlakte het toestel geschikt is.

Kopen of huren

Dit is een belangrijke vraag. Je hebt een verticuteermachine namelijk maar 1 of 2 keer per jaar nodig. Veel mensen vinden het dan overbodig om zo’n machine te kopen en huren het liever wanneer ze het nodig hebben. Als je over genoeg ruimte beschikt in je garage om een extra toestel te plaatsen dan kun je altijd opteren om te kopen, zolang het toestel niet in de weg staat.

Je kunt een kostenschema opmaken en verhuur met aankoop vergelijken zodat je kunt berekenen of het een goede investering is op lange termijn. Als je toch beslist om te kopen, zoek dan online naar aanbiedingen want er zijn vele webwinkels die af en toe over promoties beschikken.

 

Verticuteermachine reviews – top 5

 

Een verticuteermachine heb je nodig om het onkruid uit je gazon te verwijderen. Met dit toestel bind je de strijd aan met mes, onkruid en viltvorming. De bodem wordt ook opengesneden om licht en lucht binnen te laten. De aandrijving is belangrijk bij een keuze, elektrische apparaten zijn goed voor kleine tot middelgrote gazons. Bij een groot gazon gebruik je beter een toestel die werkt op benzine. Kies uit merken zoals Garden, Stiga, Wolf-Garten,….

 

1. Einhell RG-SA 1433 Verticuteerder Beluchter 1400 W

 

Dit krachtige apparaat van Einhell is zowel een elektrische verticuteerder en een beluchter. Je kunt het gebruiken om je gazon te onderhouden maar het is ook geschikt voor een park. Deze elektrische verticuteermachine heeft een vermogen van 1400 Watt en is uitgerust met een stevige behuizing die gemaakt is van kunststof.

Er worden verschillende onderdelen meegeleverd met het apparaat. Denk maar aan een messenwals met 20 roestvrije messen of de beluchtingsrol met wel 48 klauwen! De messenwals trekt het onkruid uit de grond en je kunt deze instellen op drie dieptes namelijk 3, 6 en 9 mm.

De kopers van dit product kunnen geen enkel negatief punt bedenken voor deze verticuteermachine aanbieding. Ze geven enkel maar positief, vooral dan over de goede kwaliteit van het apparaat. Het is een krachtig toestel die je makkelijk kunt monteren en eenvoudig kunt onderhouden.

Met deze verticuteermachine van het merk Einhell kun jij vanaf nu in een mum van tijd alle vervelende onkruid uit je tuin verwijderen. Bovendien merken we dat de overgrote meerderheid van de gebruikers ook helemaal overtuigd is van het toestel. Daardoor zou het misschien wel eens de populairste verticuteermachine uit onze lijst kunnen worden.

Voordelen
Vermogen:

deze verticuteermachine is uitgerust met een motor die een vermogen heeft van maar liefst 1400 watt. Daardoor behoort het zeker tot de krachtige toestellen.

Werkbreedte:

het toestel heeft een werkbreedte van maar liefst 33 cm en is geschikt voor oppervlaktes tot 400 m2.

Comfort:

de verticuteermachine is voorzien van een handige opvangbak. Verder wordt er bij de aankoop ook nog een beluchtingsrol en een messenwals meegeleverd.

Nadelen
Opvangbak:

een aantal kopers vinden dat de opvangbak toch iets groter had mogen zijn.

Koop bij bol.com (€106.4)

 

 

 

 

2. Einhell Verticuteerder Beluchter 1600W 48L

 

Door te kiezen voor dit apparaat van Einhell Expert kies je meteen voor een multifunctioneel tuingereedschap waarmee je de grond niet alleen kunt verticuteren maar ook kunt beluchten. Bovendien kun je zonder problemen schakelen tussen de verticuteermessen en de beschikbare beluchtingsrol. Het apparaat wordt overigens aangestuurd door middel van een krachtige Carbon motor die een ruim vermogen van 1600 Watt kan genereren inclusief een hoog toerental. Oppervlaktes van 800 m2 vormen dan ook geen enkel probleem.

Je kunt deze verticuteermachine/ beluchter eenvoudig op de netstroom van 230 V aansluiten door middel van het lange snoer en vervolgens schakelen tussen de 4 beschikbare standen. De elektrische verticuteerder is trouwens ook voorzien van maar liefst 20 messen en 30 klauwen inclusief een opvangbak van 48 liter en een werkbreedte van wel 40 cm.

Een blik op de online reacties toont aan dat alle kopers tevreden zijn met de aankoop. Ze beoordelen het product dan ook met een mooie eindscore van maar liefst 4,7 sterren op 5. Echter zul je wel rekening moeten houden met het iets hogere prijskaartje.

Voordelen
Voeding:

de verticuteermachine is voorzien van een krachtige en duurzame Carbon motor die in staat is om een ruim vermogen van 1600 Watt aan te bieden in combinatie met een hoog toerental. Dit maakt het mogelijk om een maximale oppervlakte van 800 m2 te verticuteren/ beluchten.

Veelzijdig:

het betreft een 2-in-1 apparaat aangezien het niet alleen mogelijk is om de grond te verticuteren maar ook te verluchten.

Handig in gebruik:

je kunt zonder problemen schakelen tussen de verschillende verticuteermessen en klauwen en de zogenaamde beluchtingsrol. Hij beschikt hierbij over 4 verschillende standen.

Nadelen
Niet budgetvriendelijk:

ben je van plan om deze verticuteermachine in huis te halen dan zul je misschien net iets meer vermogen moeten voorzien.

Koop bij bol.com (€164.99)

 

 

 

 

3. Wolf-Garten Elektrische verticuteermachine VA 346 E Met opvangbak

 

Net zoals de Einhell en Makita verticuteermachines blijken ook de Wolf-Garten apparaten alvast tot de beste verticuteermachines te behoren. Zo blijkt deze AMBITION V 346 E verticuteerder elektrisch aangedreven en in staat om een maximaal vermogen van maar liefst 1600 Watt te genereren waarmee hij makkelijk een gazon tot 200 ㎡ kan behandelen.

Deze elektrische verticuteerder blijkt dan ook een meer dan goede aanbeveling om je gazon van licht, lucht, water en de nodige voedingsstoffen te voorzien en mos- én onkruidvorming aan banden te leggen. Hij wordt tevens aangevuld met maar liefst 12 dubbelmessen die een werkbreedte van 34 cm kunnen garanderen, een 5-voudige centrale tandafstelling én een stevige opvangbak van 45 liter.

Daartegenover staat natuurlijk zijn hogere prijskaartje en een aanzienlijk geluidsniveau van 99 dB waardoor hij allesbehalve tot de geluidstille apparaten kan gerekend worden. Desondanks zien we alleen maar tevreden reacties van klanten waarbij kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid hoog worden aangeprezen.

Voordelen
Voeding:

de elektrische verticuteermachine blijkt voorzien van een bijzonder krachtige accu waarmee een aanzienlijk vermogen van 1600 Watt kan worden gegarandeerd.

Opvangbak:

in tegenstelling tot sommige andere verticuteerders, blijkt hij uitgerust met een stevige 45 liter ruime opvangbak.

Draadloos:

doordat deze verticuteermachine 100% draadloos functioneert, hoef je geen verlengkabel noch stopcontact te voorzien.

Handig in gebruik:

het is een krachtig apparaat dat, dankzij het ruime vermogen, probleemloos een oppervlakte van 200 ㎡ kan behandelen. Verder blijkt hij makkelijk te bedienen én zelfs in hoogte verstelbaar.

Nadelen
Geluidsniveau:

houd er wel rekening mee dat hij een ruim geluidsniveau van maar liefst 99 dB kent.

Prijzig:

in vergelijking met sommige andere exemplaren zul je deze machine van Wolf-Garten jammer genoeg niet tussen de goedkope verticuteermachines hoeven te verwachten.

Koop bij bol.com (€164.85)

 

 

 

 

4. Powerplus POWXG7516 Verticuteermachine 1800 W 36 cm maaibreedte

 

Wil je liever iets minder geld spenderen maar toch nog zeker zijn van een uitstekende kwaliteit? Dan raden wij jou aan om de POWXG7516 verticuteermachine van Powerplus even wat grondiger te bekijken. Zo zul je zien dat deze elektrische verticuteerder een ruim vermogen van maar liefst 1800 Watt aanbiedt en bijgevolg de mogelijkheid om een oppervlakte van 500 m2 onder handen te nemen. Echter zul je wel een verlengsnoer nodig hebben aangezien het eigenlijk snoer behoorlijk kort blijkt.

Verder blijkt de machine uitgerust met maar liefst 11 messen en tot wel 40 afzonderlijke stalen naalden. De messen worden gebruikt voor het verticuteren van je gazon terwijl de naden zorgen voor de beluchting. Hij wordt overigens aangevuld met een 45 liter ruime opvangzak, een verstelbare werkhoogte verdeeld over 5 standen en voldoende veiligheid. Zo is er een betrouwbare veiligheidsvergrendeling aanwezig.

Indien je besluit om effectief met een verlengsnoer te werken dan wordt aangeraden om deze gelijk in de trekontlasting vast te klikken. Op die manier loop je niet het risico om de stroomkabel alsnog los te trekken. Ook hier zien we alleen maar positieve reacties verschijnen die resulteren in een topscore van 5 sterren.

Voordelen
Vermogen:

deze elektrische verticuteermachine kun je eenvoudig met het stopcontact verbinden. Vervolgens biedt hij een ruim vermogen aan van zo’n 1800 Watt en een onbelast toerental van 4500 omwenteling per minuut.

Werkdiepte:

het apparaat garandeert een werkdiepte van -5 tot -12 mm als het gaat om het verticuteren en een werkdiepte van -5 tot 0 wanneer we het hebben over het verluchten.

Messen en naalden:

de 11 messen zijn bedoeld om de grond te verticuteren en worden aangevuld met maar liefst 40 naalden vervaardigd uit staal. Deze zijn bedoeld om de grond open te trekken en te verluchten.

Nadelen
Kort snoer:

indien je besluit om deze verticuteermachine aan te kopen dan wordt echter wel aangeraden om te werken met een verlengsnoer.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Makita verticuteerder UV3600 230 V Elektrisch Met opvangbak

 

We kunnen het rijtje van de 5 topproducten afsluiten met deze elektrische verticuteerder van Makita. Deze wordt aangedreven door een bijzonder krachtige motor die zonder problemen een totaal vermogen van 1800 Watt kan leveren indien je hem aansluit op een 230 V lichtnet. Op die manier kun je zonder problemen een gazon met een oppervlakte van 350 m2 onder handen nemen.

De Makita verticuteermachine wordt geleverd inclusief een stevige 40 liter opvangbak die je overigens makkelijk kunt verwijderen en kunt legen. Verder bedraagt de maaibreedte maar liefst 36 cm en is het mogelijk om de werkdiept, die maximaal 10 mm bedraagt, aan te passen via de centrale hoogteverstelling met hendel.

Ook hier moeten we opnieuw vaststellen dat klanten duidelijk tevreden zijn met de aanschaf van dit apparaat. Zo wordt niet alleen een positief advies gegeven over de kwaliteit maar ook over het gebruiksgemak en de duurzaamheid. Echter moet je dan weer wel rekening houden met een geluidsniveau van maximaal 85,5 dB waardoor hij niet langer tot de stille apparaten behoort.

Voordelen
Vermogen:

hij wordt gekenmerkt door een krachtige motor die een totaal vermogen van maar liefst 1800 Watt kan opwekken zodra je hem aansluit op een 230 V spanning. Het onbelaste toerental bedraagt overigens 3500 omwentelingen per minuut.

Werkbreedte en diepte:

de maximale werkbreedte die het apparaat aankan bedraagt 36 cm aangevuld met een werkdiepte van maar liefst 10 mm maximaal.

Opvangbak:

uiteraard wordt ook deze verticuteermachine met een opvangbak van ruim 40 liter geleverd.

Nadelen
Veel lawaai:

met een maximaal geluidsniveau van wel 85,5 dB, is deze verticuteermachine bijzonder goed hoorbaar.

Koop bij bol.com (€189)

 

 

 

 

» Herbekijk producten van de afgelopen jaren

Producten van de afgelopen jaren

 

 

Powerplus POWXG7512

 

De POWXG7512 beschikt net als het vorige item in onze lijst over verticuteermessen en beluchtingsnaalden. Het is een stevig apparaat dankzij de kunststof behuizing en het is uitgerust met een opvangzak van 30 liter. Je kunt dus lang doorwerken zonder elke tien minuten de zak te hoeven legen.

Je kunt het toestel ook zonder de opvangzak gebruiken. De maaidiepte kun je kiezen, je kunt het instellen tussen -10 tot +10 mm. Het apparaat heeft 10 messen om te verticuteren en 18 naalden om je gazon te beluchten. Dit toestel heeft een vermogen van 1300 Watt en is perfect voor kleine gazons.

De meeste kopers zijn heel positief over hun aankoop maar toch is er ook een minpunt aan dit product. De opvangbak is namelijk te klein en ook niet stevig genoeg. Verder is het een krachtig apparaat die veilig en makkelijk is om te gebruiken.

Met de Powerplus verticuteermachine haal je niet alleen een krachtig toestel in huis maar ook nog eens eentje dat er behoorlijk trendy uitziet volgens een aantal klanten. Bovendien wordt het toestel geleverd met een handige opvangbak van maar liefst 30 liter.

Voordelen
Kracht:

het toestel is voorzien met een vermogen van wel 1300 watt en zul je dus in de categorie van krachtige verticuteermachines hoeven te zoeken.

Handig in gebruik:

dankzij deze verticuteermachines kun jij op een eenvoudige en snelle manier oppervlaktes tot wel 250 m2 aanpakken. De machine is ook voorzien van een handige en zeer ruime opvangbak.

Nadelen
Lawaai:

volgens één enkele koper zou de verticuteermachine toch behoorlijk veel lawaai produceren.

Opvangbak:

ondanks het feit dat de machine over een opvangbak van maar liefst 30 liter beschikt, vinden enkele klanten dit toch nog net iets te klein. Bovendien is de bak ook behoorlijk fragiel.

 

 

Gardena EVC 1000

 

De GARDENA EVC 1000 is een elektrische verticuteermachine om mos, onkruid en gazonvilt voor een lange tijd te verwijderen. Met de bedieningshendel kun je de werkdiepte instellen en het toestel is eenvoudig te besturen dankzij de grote wielen. Het apparaat heeft een motorvermogen 1000 Watt en een werkbreedte van 30 cm.

De machine is uitgerust met een transportstand die de messen inklapt om het makkelijk te verplaatsen. De beugel kun je ook uit elkaar halen om ruimte uit te sparen tijdens het opbergen van dit artikel.

Het advies voor dit product is voordelig. De machine is eenvoudig in elkaar te zetten en handig in gebruik. Het weegt weinig en verwijdert goed het mos en onkruid uit de tuin. Het is compact op te bergen en het toestel is ook veilig om te gebruiken.

Gardena behoort zeker tot de bekende merken en is een vaste waarde op het gebied van tuinspullen. Met deze verticuteermachine zul je dus zeker een degelijk en waardig product in huis halen. Dit wordt ook bevestigd door heel wat positieve reviews van kopers. Bekijk daarom gerust eens de voor- en nadelen van deze verticuteermachine.

Voordelen
Maaibreedte:

net zoals de voorgaande toestellen uit onze lijst, beschikt ook deze verticuteermachine over een maaibreedte rond de 30 cm.

Vermogen:

in vergelijking met de vorige verticuteermachines die we besproken hebben, heeft dit model misschien iets minder vermogen maar is het toch nog enorm krachtig. Het toestel beschikt over maar liefst 1000 watt.

Handig in gebruik:

het is mogelijk om zelf de diepte in te stellen van de messen. De brede en grote wielen zorgen dan voor iets meer grip en stabiliteit.

Nadelen

We merken dat werkelijk alle kopers helemaal overtuigd zijn van de voordelen van het product. Dit maakt het voor ons natuurlijk niet gemakkelijk om eventuele minpunten te ontdekken en jou daar verder advies over te geven.

 

 

Wolf-Garten UR-M 3

 

Dit apparaat is een handmatige verticuteermachine met een werkbreedte van 30 cm.

Dankzij de zijwielen ga je nooit te diep tijdens het werken en de verticuteerrol verwijdert perfect het mos en vilt uit je gazon. Dit artikel wordt wel geleverd zonder de steel dus deze moet je dan nog apart aanschaffen.

Het is aanbevolen om een steel met een lengte van 170 cm te kopen. Verder beschikt het product nog over een pendelsysteem zodat je lichter kunt werken. Het artikel maakt deel uit van de goedkope verticuteermachines dankzij de lage prijs waarmee het aangeboden wordt.

De twee gebruikers van dit toestel vinden het een voordelige aankoop. Het apparaat werkt goed en de snelle levering was ook een pluspunt.

Met de verticuteermachine van WOLF-Garten haal je niet alleen een degelijk toestel in huis maar dit bovendien ook nog eens aan een meer dan voordelige prijs. In vergelijking met de 4 vorige toestellen die we in onze selectie hebben opgenomen, beschikt deze verticuteermachine wel degelijk over de laagste prijs. Dit maakt het zeker de moeite waard om de eigenschappen van het apparaat eens onder de loep te nemen.

Voordelen
Prijskaartje:

je zult werkelijk helemaal versteld staan van de meer dan voordelige prijs van deze verticuteermachine.

Comfort:

het toestel beschikt over handige zijwielen waardoor er niet te diep kan worden gewerkt. Het pendelsysteem zorgt er dan weer voor dat er iets zachter en lichter gewerkt wordt. Daardoor is dit toestel ideaal wanneer je mos of vilt uit het gazon wilt verwijderen.

Nadelen

Ook hier zijn er helemaal geen nadelen verbonden aan het toestel. Voor de koper is dit dus echt een topproduct. Dit maakt het voor ons natuurlijk niet altijd eenvoudig om eventuele struikelblokken tijdig op te merken.

 

» Verberg voorgaande informatie

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES

DMCA.com Protection Status